Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:47 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jánossomorjai beszédek 2014
kovácsolódva, közösen tenni a jövőnkért, Jánossomorjáért. ,,Rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk, és nem is kevés." Hát fogjunk hozzá!
Köszönöm, hogy megtiszteltek figyelmet!

Lőrincz György polgármester köszöntőbeszéde 2014. október 26-án, Jánossomorján, a Menekülők emlékhelyénél

Tisztelt Követ Úr, Tisztelt Igazgatóhelyettes Úr, Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Megemlékezők, Kedves Jánossomorjaiak, Kedves Vendégeink!

Nemrég a sors abban a megtiszteltetésben részesített, hogy kezembe került egy sárga, kopott, sokat látott füzet. A rojtos lapokon kék tintával közel 1800 név sorakozott, azoké, akik 1956-ban környékünkön lépték át a határt, és az Andauhoz tartozó Hansághof nevű tanyán vették lajstromba őket. Összeírták neveiket, foglalkozásaikat és azt, hogy az ország melyik részéből érkeztek. A történelem elszakította ezeket az embereket az otthonaiktól, elszakította hazájuktól és szétszórta őket a világban. Akkor voltak utoljára így együtt ezek a
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:57
Jánossomorjai beszédek 2013
Katona Andrea, szentpéteri tagóvoda vezető ünnepi beszéde 2013. 10.23. Szabadság kopjafájánál, Jánossomorja
Kedves Jánossomorjaiak!
Tisztelt Ünneplő Közönség!
Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy idén engem kértek fel arra, hogy az 1956-os forradalomról és szabadságharcról beszéljek Önöknek. Megköszönöm a bizalmukat! Mindazonáltal nem könnyű feladat egy olyan forradalomról beszélni, amit koromnál fogva személyesen nem élhettem át, amit az iskolában nekünk nem tanítottak, és amit a mi történelem tankönyveinkből kihagytak. Otthon, családi körben sem beszéltek 1956 eseményeiről és annak utóhatásairól. Így aztán nehéz volt megfogalmaznom mindazokat a gondolatokat, amikről ma beszélni szeretnék Önöknek. Kutakodtam a környezetemben, érdeklődtem közeli ismerősöktől, meséljenek. Mindenkinek volt emléke, amit szívesen megosztott velem. Arról, miként segítettek a menekülőknek,: asszonyokról, akik megfejték a tehenet, hogy a síró, kétségbe esett gyermekeket megitassák, a fiúkról, akik elkísérték a határra
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:56
Simon Broughton kapta a Budapest Ritmo Díjat
to World Music magazin Kelet-Európára vonatkozó fejezeteit, számos albumot állított össze a térség zenéiből és több dokumentumfilmet rendezett a magyar zenéről.

"Az egészen apró részletekre is kiterjed a figyelme, a zene társadalmi, történelmi és esztétikai kontextusát is érti, számon tartja a dalszövegek finomságait vagy hangszer különlegességeket. Művészi szintre emelte a zene értését" - fogalmazott Weyer Balázs, a Budapest Ritmo programigazgatója a díjátadón.

A brit szakember nagy megtiszteltetésnek nevezte a Budapest Ritmo elismerését. "Munkámhoz nélkülözhetetlen volt az a rengeteg segítség, amit zenészektől, a Muzsikástól a Söndörgőtől, a Hangvetőtől és másoktól kaptam". A Budapest Ritmo Díjat a magyar Muzsikás és a lengyel Muzykanci közös koncertjén adták át.

Az idei háromnapos Budapest Ritmón a nemzetközi világzenei színtét olyan kiválóságai léptek fel, mint a Trio da Kali, a Sabor de Grácia, a Tuuletar, a Ladysmith Black Mambazo, Tcha Limberger és az Ekrem Mamutovic Orkestar. A
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 09:41
Ifjúsági olimpia - Vég Zsombor viszi a zászlót a megnyitón
A Ceglédi VSE 16 éves versenyzője a 100 kilogrammos kategóriában lép majd tatamira az argentin fővárosban. Bíró Tamás, Bíró Norbert és Mester Dániel tanítványa idén bronzérmet szerzett a szarajevói ifjúsági Európa-bajnokságon, emellett megnyerte a follonicai ifjúsági Európa Kupa-versenyt, míg Zágrábban harmadik lett.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja emlékeztet rá, hogy első - 2010-es - ifi olimpián, Szingapúrban az öttusázó Demeter Bence, négy évvel később Nankingban az atléta Halász Bence vitte a megnyitón a magyar zászlót, utóbbi játékok záróceremóniáján pedig az úszó Szilágyi Liliánát érte a megtiszteltetés.

A Buenos Aires-i megnyitó magyar idő szerint 23 órakor kezdődik.
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 16:11
Boros Gergely váltja Doma Gergőt a kajak-kenu szövetség szakmai igazgatói posztján
Az MKKSZ honlapjának szerdai híre szerint Doma Gergő szerződése lejárt, ő pedig nem jelöltette magát újra. Ahogy elmondta, több időt szeretne tölteni a családjával, és korábbi munkahelye, az UTE kajak-kenu szakosztálya is visszavárta.

"Gőzerővel zajlanak a létesítményfejlesztések és fontos feladatom lesz az is, hogy a lila-fehérek legjobbjait, Kozák Danutát, Tótka Sándort és Lakatos Zsanettet segítsem abban, hogy Tokióban megvalósíthassák az álmaikat" - fogalmazott a szakember.

Arra a kérdésre, hogy visszatekintve az elmúlt 21 hónapra, mire a legbüszkébb, a következőt válaszolta:

"Arra, hogy sikerült felállítani egy nagyon magas szinten működő egészségügyi- és sportdiagnosztikai csapatot, amely már ebben az évben sokat hozzátett a válogatott eredményességéhez. Ezzel a csapattal ahhoz is minden támogatást meg tudtunk adni, hogy a Life Like Sportegészségügyi és Diagnosztikai Központ megnyithassa kapuit a Latorca utcában, ez az új intézmény pedig maximálisan ki fogja tudni szolgálni a
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 11:51
Kövér: köszönet és elismerés a gyermeküket magyar iskolába írató külhoni magyar családoknak
Kövér László pénteken a Parlamentben a Rákóczi Szövetség "8000 kézfogás a magyar iskolaválasztásért" elnevezésű beiratozási programját ismertető rendezvényen úgy fogalmazott: köszönet és elismerés minden külhoni magyar pedagógusnak, akik minden nehézség ellenére nemcsak oktatják, hanem öntudatos magyaroknak nevelik a rájuk bízott gyerekeket és fiatalokat.

Köszönetét és elismerését fejezte ki minden magyarországi adófizető polgárnak és intézménynek, mindazon társadalmi szervezetnek és önkormányzatnak, akik három évtizede erkölcsi és pénzügyi támogatásban részesítik a külhoni magyar oktatást.

"Kiemelt köszönet és elismerés a Rákóczi Szövetségnek, a határokon átívelő magyar nemzeti összetartozás legnagyobb társadalmi szervezetének és alapító elnökének, Halzl József elnöknek, akik három évtizedes önzetlen és megfeszített munkával bizonyítják nap mint nap, hogy mi, a Kárpát-medence különböző részeiben élő magyarok valóban számíthatunk egymásra, sőt mi több, jószerével csak egymásra számíthatunk" -
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 15:41
Nemzetközi projekt indul az árvizek előrejelezhetőségének fejlesztésére
a hatékonyabb árvízvédelmi védekezés lehet. Így összességében kis ráfordítással jelentős anyagi károk előzhetőek meg a jövőben - tette hozzá.

Láng István, az OVF főigazgatója kiemelte, hogy nőttek az igények az előrejelzések iránt, amelyek többek között segítik az árvízvédelmet, tájékoztatnak a hajózási korlátozásokról. Az árvízi előrejelzés időelőnnyel is jár - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy Magyarország nyitott az ingyenes adatcserére a Duna vízgyűjtőjén a vízügyi szolgálatok között. Megtiszteltetésnek tartja, hogy a magyar vízügyi szakemberek lehetnek a projekt irányítói.

Igor Liska, a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) vízminőség szakértője elmondta, hogy a projekt keretében a partnerországokat képviselő intézmények közösen dolgozzák ki javaslataikat az ICPDR felé, hogy létrehozzák a Duna vízgyűjtő-területi Hidrológiai Információs Rendszert, a DanubeHIS-t, amely kulcsfontosságú lépést jelentene a rugalmas és fenntartható adatcsere elérésében. A rendszer célja, hogy javítsa a
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 12:51
Velencei filmfesztivál - Nemes Jeles László: hatalmas megtiszteltetés ez a díj
Az Oscar-díjas alkotó új mozijának világpremierje hétfőn volt a velencei filmfesztiválon és a vetítés nagy sikerrel zajlott.

"Úgy éreztem, hogy a nézők meglepődtek, nem szokványos élményben volt részük. Többen mondták körülöttem, hogy egyfajta rezgés volt a moziban. Talán ezt az váltotta ki, hogy a Napszállta olyan frekvenciákkal működik, amelyek nem hagyományos módon érintik meg a nézőket" - fejtette ki a rendező.

A díjat a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetsége, a FIPRESCI zsűrije ítélte az alkotásnak Velencében. A fesztivál versenyprogramjába 24 év után először kapott meghívást magyar alkotás, a díjátadó szombaton este lesz. A Napszállta olyan filmekkel versengett a díjért, mint a Coen testvérek új westernje, a The Ballad of Buster Scruggs vagy Alfonso Cuarón fekete-fehér családtörténete, a Roma és Luca Guadagnino Suspiria című munkája.

Az MTI felvetésére Nemes Jeles László megjegyezte: furcsa lenne, ha nem lennének felismerhető stílusbeli kapcsolatok a Napszállta és a Saul fia között
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 21:14
Finn-magyar - Rossi: új korszak kezdődik
lett a válogatott csapatkapitánya:

"Azt várom, hogy igazi vezére legyen a csapatnak, megfelelő hozzáállást tanúsítson, a fiatalokat pedig vegye a vállára és segítse át őket a nehezebb pillanatokon. Persze ezt azoktól a rutinos játékosoktól is elvárom, mint például Kádár Tamás, vagy Gulácsi Péter".

Újságírói kérdésre a kapitány elmondta, nem tudja összehasonlítani a Honvédnál végzett munkáját a mostanival, mert "egy országot képviselni mindig különleges érzés", óriási büszkeséget és megtiszteltetést érez, amely egyben hatalmas felelőség is.

A játékosokat ezúttal Lovrencsics Gergő képviselte, aki saját bevallása szerint nagyon motiváltan várja az összecsapást, továbbá társain is azt látja, hogy mindenki bizonyítani szeretne.

"Megkaptuk az útravaló csomagot arra vonatkozóan, mi lehet a nyerő taktika a finnek ellen, nagyon szeretnénk nyerni" - mondta a Ferencváros futballistája.

Lovrencsics kiemelte, a Marco Rossival eltöltött négy-öt nap jól megmutatta, hogy az olasz szakember
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 19:14
Nemzetek Ligája - Szalai Ádám lesz a magyar válogatott csapatkapitánya
mit vár a csapatkapitánytól.

"Vezér legyen a pályán és a pályán kívül is, a fiatalokat folyamatosan segítse és pozitív gondolatokkal, meglátásokkal segítse a társait, és így a csapatot is" - magyarázta az olasz edző.

Az eddigi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs nem tagja a keretnek, mert jelenleg nincs klubja.

Szalai örömmel fogadta a megtisztelő, ám nagy felelősséget is jelentő feladatot.

"Aki ismer, pontosan tudja, számomra mennyire fontos a válogatott. Éppen ezért óriási megtiszteltetés számomra, hogy én vezethetem majd ki a csapatot a pályára Tamperében és a Groupama Arénában. Ahogy a csatár szerepkörét, úgy a csapatkapitányét is úgy szeretném ellátni, hogy azzal nagy segítségére legyek a csapatnak" - fogalmazott Szalai Ádám.

Az elmúlt napok dupla edzéseit követően csütörtökön a szakmai stáb délelőtt bő másfél órás gyakorlást tartott, amelyen főként a rögzített játékhelyzeteket vette át a csapat, délután pedig játékosokra lebontva, részletesen ismertették a finn válogatottal
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 09:06
Tallóztam
minket.

Az anyák szülés közben káromkodnak, ordítoznak, mindenért odahívnak minket és sokat követelnek, de ez még a jobbik eset. Az rosszabb, amikor a nők és a párjuk fizikailag is agresszívekké válnak, ami többször történik meg, mint gondolnátok.

11. Nagyon rövid idő alatt nagyon mély kapcsolatot tudunk kialakítani az emberekkel.

Látjuk az embereket a legrosszabb és a legjobb formájukban is. Még ha le is szakad a lábunk és több nőre is időt kell fordítanunk, mindig megtiszteltetésnek érezzük, hogy az életük egyik legfontosabb napjának részesei lehetünk.

12. A koraszülések extra kihívást jelentenek.

Általában elég sok időt töltünk azzal, hogy megnyugtassuk a zaklatott anyákat. A koraszülések gyakran jól végződnek, a stresszelés pedig egyáltalán nem segít. Próbáljuk a lehető legpozitívabban kezelni a dolgokat.

13. Ősszel vagyunk a legelfoglaltabbak.

A karácsony és a szilveszter hatására nagyon megugrik a születések száma szeptember
horvathnemagdi, 2018. augusztus 26. vasárnap, 22:10
Davis Kupa - Kérdéses Fucsovics Márton játéka a csehek ellen
A világranglistán jelenleg karriercsúccsal 40. játékos közösségi oldalán osztotta meg követőivel: jelenleg nem tud olyan lelkesedéssel és elszántsággal készülni a szeptember 14. és 16. között esedékes mérkőzésekre, ami korábban jellemezte.

"Nem kell bizonygatnom, mit jelent nekem a Davis Kupa, a csapat, a címeres mez. Soha nem volt kérdés, vállalom-e a játékot, mindig megtiszteltetést, büszkeséget éreztem, hogy játszhattam, segíthettem, harcolhattam" - kezdte nyílt levelében Fucsovics. A teniszező emlékeztetett rá: az elmúlt kilenc évben 39 mérkőzéséből 25-öt megnyert a sorozatban. Kiemelte: hatalmas boldogság volt, amikor 2012-ben legyőzte lett Ernests Gulbist a szülővárosában, Nyíregyházán, míg a tavalyi, szlovákok és oroszok elleni sikert pályafutása csúcspontjai közé sorolja.

"Most mégis úgy érzem, valami megtört. Kiálltam a társaimért, a csapatért, mert úgy tapasztaltam, a szövetség nem adja meg azt az elismerést, amit az elért eredmények alapján megérdemelnek a fiúk és az őket felkészítő
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 19:31
1/203
Képek, videók
Jánossomorjai zenekar
caris11935
2009. május 26. kedd, 07:00
Jánossomorjai kis-tűzoltó
caris11935
2009. május 26. kedd, 06:39
jánossomorjai tisztaszoba
sukram
2006. november 13. hétfő, 09:59
jánossomorjai hálószoba
sukram
2006. november 13. hétfő, 09:58
lorinczedi.jpg
lilagondolatok
2016. december 12. hétfő, 18:45
1344369116_lorincz_tam as_
menusgabor
2012. augusztus 09. csütörtök, 22:21
20120807-lorincz-tamas -bi
menusgabor
2012. augusztus 09. csütörtök, 22:19
Lőrincz-Tamás.jpg
menusgabor
2012. augusztus 09. csütörtök, 22:17
Lorincz-Tamasbirkozóol imp
maroka
2012. augusztus 07. kedd, 16:23
Szabó Lőrincz Tavasz.jpg
marcsip49
2012. február 16. csütörtök, 16:44
Erzsi LÖRINCZ.jpg
erzsi01
2012. február 01. szerda, 14:04
Lörincz Andrea.jpg
farkas1945
2011. március 19. szombat, 10:31
Szabó Lőrincz
cila1
2010. október 04. hétfő, 13:54
Lőrinczéék és Zsuzska
credo77
2010. március 26. péntek, 08:44
Lörincz Erika.jpg
erzsi01
2010. február 24. szerda, 23:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.