Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:47 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiwis reggeli turmix
Kiwis reggeli turmix

Hozzávalók:
2 érett kiwi
2 evőkanál natúr vagy vaníliás joghurt
2 evőkanál méz
1 dl ananászlé
1/2 teáskanál apróra vágott friss tárkony

Elkészítés:
Először a megmosott meghámozott kiwiket beledarabolom a turmixgépbe.
Hozzáadom a joghurtot, a mézet és az ananászlevet. Utoljára beleteszem a friss tárkonyt, és összeturmixolom.

Tanácsok:
Ha kész, az üdezöld italt kitöltöm egy tetszetős pohárba, és elkortyolgatom...
Igazi regggeli vitaminbomba!

Elkészítési idő: 4 perc
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:10
Gyógynövények hajproblémákra
hajat.

A mézes, olajos hajpakolás csodákat tesz a hajjal. Keverjen össze 4 evőkanál mézet ugyanennyi kókuszolajjal. A keveréket alaposan oszlassa el a haján, majd tegyen rá fóliát és egy meleg sapkát vagy egy frottírtörülközőt. Ez a pakolás is jó minden hajtípusra, de akinek zsíros a haja, hajmosást követően alkalmazzon almaecetes öblítést a hajmosás lezárásaként.

Hajhullásra nagyon hatásos lehet az olívaolaj és gyömbér keverékéből készített hajmaszk. Reszeljen le egy közepes méretű, meghámozott gyömbérgyökeret, majd passzírozza le, mert csak a levére lesz szükség. Ehhez keverjen 4-5 evőkanálnyi olívaolajat, és ezt az elegyet alaposan masszírozza a fejbőrébe. Majd készítsen egy meleg turbánt és hagyja, hogy az olaj és a gyömbér kifejtse hatását. 20 perc hatóidőt követően alaposan mosson hajat.

Hajnövekedésre készítsen teakeveréket a következő gyógynövényekből: kamilla, vérehulló fecskefű, cickafark, zsálya. Minden gyógynövényből tegyen azonos mennyiséget egy üvegbe, majd
pacsakute, 2018. február 20. kedd, 21:34
Karácsonyi receptek
órán át hideg helyen pihentetjük. A tésztát belisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és a csillagokat formával szúrjuk ki. A csillagokat sütőpapírral kibélelt sütőlemezen 175 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük (vigyázat ha túl sötétre sül, az íze kesernyés lesz!).
Díszítés: 5 dkg mogyoró, 10 dkg puha mogyorós nugát, 20 dkg sötét bevonócsokoládé, cukorgyöngy. Felmelegített serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, és a héját konyharuhával ledörzsöljük. A meghámozott mogyorót finomra daráljuk és elkeverjük a nugáttal. 2-2 csillagot összeragasztunk a mogyorós nugátkrémmel, majd a tetejét a bevonócsokoládéval kenjük be és színes gyöngycukorral díszítjük.

Egyszerű mézeskalács
3 tojássárgája, 1,5 kg liszt, 1 dkg szódabikarbóna, 30 dkg méz, 20 dkg cukor. A felforralt mézzel leöntjük a lisztet, utána összekeverjük a többivel, fahéjjal, citromhéjjal, egyéb fűszerekkel. Kinyújtani, mintázni, sütni.
Mézes lapok 1.
15 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg zsír,
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
ÖNGYÓGYÍTÁS ALMÁVAL - Gyógyító tippek Kínából
KRÓNIKUS GYOMORHURUTRA
Mindennap fogyasszunk el étkezés után egy almát. Emésztési panaszokkal küszködőknek sokat segít.

MAGAS VÉRNYOMÁSRA
Mindennap igyunk megmosott meghámozott és felszeletelt almából készített, frissen préselt almalevet. Alkalmanként 100 grammnyit fogyasszunk naponta háromszor. Tíz nap egy kúra.
Vagy együnk napi három alkalommal negyed- negyed kiló almát.
Folyamatosan fogyasztva jó étrendi kiegészítője a magas vérnyomás-betegség kezelésének.

ASZTMATIKUS HÖRGHURUTRA
Egy nagy almának vágjuk ki a csumáját és tegyünk a csuma helyére fokhagymát. Kevés vízben pároljuk körülbelül fél órán át. miután langyosra hűlt, a fokhagymát vegyük ki és együk meg az almát. Enyhébb betegségben lefekvés előtt, fogyasszunk minden este egy-egy, súlyosabb esetben reggel is és este is.

ÖKLENDEZÉS, NYÁLKÁS KÖPET ESETÉN
20-30 g felszeletelt almát kevés vízben megfőzünk vagy lobogó vízzel leöntve teát készítünk belőle. Langyosan együk, igyuk naponta
lizawolf, 2017. november 27. hétfő, 18:47
HOGYAN GYÓGYULJUNK BURGONYÁVAL? 2.-RECEPT
összeszedtünk valamilyen fertőzést, vagy megülte valami a gyomrunkat, mert rosszat ettünk legjobb eledel a burgonya vagy püré formájában vagy csak sí mán enyhén sós vízben megfőzve.

Elkészítése:
Hámozzunk meg és vágjunk kockára 20 dkg krumplit. Főzzük meg, majd öntsük le róla a vizet. Törjük össze és keverjünk bele egy kis leves levét.

GYOMORÉGÉS ELLEN
A gyomorégés kiváló ellenszere a krumpli-lé.

Elkészítése:
Gyümölcspréssel facsarjunk, ki 1-2 frissen meghámozott krumpli levét vagy egy éjszakán át áztassunk be vízbe 1 meghámozott megmosott krumplit, és adjunk hozzá a kiskanál tengeri sót. Reggel szűrjük le és igyuk meg az így elkészített italt. Lehet elsőre nem lesz gusztusos, de használ!

GYOMORFEKÉLYRE
Az ősszel kiújuló gyomorfájások és fekélyek fájdalmait enyhíthetjük a krumpli áztató vizével.

Elkészítése:
Két nagy meghámozott és megmosott burgonyát vágjunk apró kockákra, áztassuk be egy órán keresztül hideg vízbe. Fél
lizawolf, 2017. szeptember 04. hétfő, 10:38
Finom falatok
Almás-paprikás májfalat

Hozzávalók

50 dkg csirkemáj
2 db sárga kaliforniai paprika
2 db nagyobb alma
20 dkg olívabogyó
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
2 ek olaj
őrölt fekete bors


Elkészítés

1. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, nagyobb cikkekre felvágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, lehártyázott, felkockázott májat, azt fehéredésig sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
2. A serpenyőben visszamaradt hagymás olajhoz adjuk a kimagozott, felcsíkozott paprikát a megmosott, kimagozott, cikkekre vágott almával együtt, és mindkettőt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az olívabogyót, a májat, továbbá a bort, és az egészet addig pároljuk, amíg a máj megpuhul. Végül sózzuk, borsozzuk. Friss kenyér illik hozzá.
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:34
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
tálaljuk.



Csirkecomb pikáns almával

4 csirkecomb
4 evőkanál olaj
5 dkg vaj
8 mogyoróhagyma
8 alma
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál körtepálinka
1 kávéskanál őrölt koriander
5 dkg mandulaforgács
őrölt bors


Elkészítés:
A combokat olajjal bekenjük, sóval, borssal meghintjük, meleg sütőben pirosra sütjük, majd 2 percig grillezzük. Közben a hagymákat a vajban puhára pároljuk. (Akkor jó, ha kissé barna lesz.) A meghámozott, kimagozott almákat egészben a hagymához adjuk. Az egészet a cukorral megszórjuk, és nagylángon forraljuk, közben időnként megforgatjuk. Kissé karamellesre pirítjuk, majd a pálinkával meglocsoljuk, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, és 10 percig pároljuk. Amikor kész, tűzálló tálba öntjük, a mandulaforgáccsal megszórjuk, és 1-2 percig grillezzük, míg a mandula aranyszínűre pirul. A csirkecombok mellé, forrón tálaljuk.



Csirkecsíkok aszalt barackos
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Almagombóc
formálok belőle és fél órán keresztül pihentetem.
Forrásban lévő sós vízben megfőzöm a gombócokat, majd lecsöpögtetve a maradék felolvasztott zsírra szedem. Forrón megszórom fahéjas porcukorral.

Almás gombóc I
Hozzávalók: 4 személyre
4 darab alma
1 citrom
3 dkg dió
3 dkg vaj
1 tojás + 1 tojás sárgája
1 dl tej
1 evőkanál liszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál porcukor
csipetnyi só

Elkészítés:

A megmosott, és meghámozott almákat, magházuk eltávolítása után egészen pici kockákra vágjuk.Belerakjuk keverőtálba s a citrom egyharmadának szűrt levével elkeverjük.
Hozzáadjuk az őrölt diót( jó helyette a dejó is vagy mandula) az olvasztott vajat, tojást, tejet, lisztet és az átszitált zsemlemorzsát. Reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval megízesítjük.
Ezt az alapanyagot masszává dolgozzuk össze, gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrve porcukorral meghintjük.

Almás-gombóc
suzymama, 2017. január 23. hétfő, 16:28
Lángos
tálaljuk.
Töltelék: A juhtúrót, a tejfölt és az apróra vágott metélőhagymát megsózzuk, és jól kikeverjük.

Hagymás krumplilángos 1.

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojássárga, 1 dkg élesztő, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez.
A megmosott burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom, majd áttöröm.
Gyúrótáblán a meleg burgonya közepébe mélyedést vájok, amibe beleöntöm a kimért lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra aprított vöröshagymát,a zúzott fokhagymát, a sót és a tojássárgákat. Egy-két evőkanál langyos vízzel közepesen kemény tésztát gyúrok, amit egy cipóba formázva pihentetek fél órán keresztül. Ezután
lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A lángosokat kissé széthúzogatom, és még fél óráig hagyom pihenni, ezután pedig bő, forró olajban mindkét oldalán megsütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem és kevés
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
Aki libát nem eszik
Hozzávalók: egy pecsenyeliba, 25 dkg savanyú káposzta, 2 savanykás alma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál nyers rizs, 1/2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, ízlés szerint só.
Elkészítése: A savanyú káposztát apróra vágjuk. Hozzátesszük a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, a nyers, megmosott rizst, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sót, a majoránnát, a köménymagot. Jól összekeverjük, majd a tisztított és belülről besózott liba hasába töltjük.. Ezután a szárnyast fejjel lefelé fordítjuk, és beletöltjük a vörösbort. Néhány perc alatt a bor a tölteléken keresztül a liba belsejébe szivárog. Ezután a liba nyílását összevarrjuk. Sűrűn bevagdossuk a bőrét, besózzuk, és nagy tepsibe fektetjük. Aláöntünk 2 pohár vizet és lefedjük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük és közepes lángon legalább 2 órát, pároljuk. Ha a hús megpuhult, a fedőt levéve mindkét
koszegimarika, 2016. november 11. péntek, 14:17
brassói NO SALTY
hozzávalók / 4 adag

1 kg sertéshús (az eredeti recept bélszínt ír)
15 dkg füstölt szalonna (ízlés szerint)
1.5 kg burgonya
2 db vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerin

elkészítés

A megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük.
A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük.
A meghámozott vöröshagymát felaprítjuk, vagy lereszeljük. A fokhagymát szintén felaprítjuk.
Hozzáadjuk a húshoz, majd fűszerezzük.
A burgonyát és a húst az eredeti recept szerint összekeverjük, de ez a lépés elhagyható.
drciccancs, 2016. augusztus 28. vasárnap, 12:35
1/47
Képek, videók
Reggeli turmix.jpg
pacsakute
2013. július 19. péntek, 12:14
narancs meghámozva.jpg
gigi55
2011. október 07. péntek, 06:29
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
Tárkonyos krumplileves
irmus
2016. augusztus 07. vasárnap, 18:25
tarkonyos_zuzaraguleve s_1
feviroza
2015. augusztus 05. szerda, 17:17
tarkonyos-kacsaragu-le ves
feviroza
2015. június 26. péntek, 10:44
tarkonyos.png
gaby73
2014. október 06. hétfő, 04:56
tárkony.jpg
nemarika
2014. április 21. hétfő, 10:30
28147_tarkonyos-csirke s-k
erzsikepuskas
2014. január 17. péntek, 09:05
tarkonyos-legenyfogole ves
erzsikepuskas
2013. december 14. szombat, 08:05
13977_tarkonyos-ragule ves
snbela44
2013. október 06. vasárnap, 14:35
13977_tarkonyos-ragule ves
sarkadykati
2013. október 06. vasárnap, 05:49
Tárkonyos zöldbabragu lev
soosistvan
2013. szeptember 24. kedd, 21:41
Tárkonyos_csirkeragule ves
csdavid30
2013. augusztus 05. hétfő, 17:09
tárkonyos.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:22
Címkék
meleg burgonya, őrölt diót, friss tárkonyt, hagymához adjuk, citrom egyharmadának, savanyú káposztát, egészet addig, cukorral megszórjuk, következő gyógynövényekből, szétmorzsolt élesztőt, kimért lisztet, mandula aranyszínűre, csuma helyére, átszitált zsemlemorzsát, tésztát belisztezett, combokat olajjal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.