Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:11 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Van egy tuti receptünk
és ha valamilyen csoda folytán nem fogy el rögtön, a hűtőből kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon sütjük, sütőtől függően kb. 45-60 percig. Kockákra,
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
főzés befejezése előtt után ízesítjük ha szükséges, és felöntjük a borral. Rottyanás után kínáljuk friss fehér kenyérrel vagy főtt burgonyával.



Kacsa confit

2 db kacsacomb,
2 nagy marék só,
6 duci gerezd fokhagyma,
néhány friss kakukkfű-ág,
4 cl törkölypálinka,
1 dl víz.


Elkészítés:
A kezdés egyszerű és csak pár percig tart. A só felét belehintjük egy nagy műanyagdobozba, aztán bőrös oldalukkal lefelé ráfektetjük a megmosott, szárazra törölt kacsacombokat. Rájuk hintjük a maradék sót, és lefóliázva betesszük a hűtőbe 1 napra. A só rendesen megdolgozza a kacsacombok rostjait, és ez az "előkezelés" fontos szerepet játszik abban, hogy a végén hihetetlenül omlósak lesznek.
A másnapi teendők sem bonyolultak. A combokról gondosan lesöpörjük a sót, mert amennyi kell, az már bőven beléjük ivódott, és bőrös oldalukkal lefelé átrakjuk mindet egy akkora lábosba, amelyben könnyen elférnek egymás mellett. Ízesítésül melléjük
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Mi, magyarok
héjában rejlő csodálatos anyag felfedezéséért Szent-Györgyi Albert 1941-ben Nobel-díjat kapott.

Mi, magyarok sem tudtuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kellene beszélni.
Hangosan kéne ezt a világ felé kiáltanunk !!! Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.
Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen pocsékba?

Egyszerű... Tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőszekrény mélyhűtő rekeszébe. Amikor meg-fagyott, akkor dolgozd fel, vagyis reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az
élelmiszereidre.
Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a levesre, a tésztára, a spagetti-szószra, a rizsre, a sushira, de a halétre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit valaha kóstoltál.

Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a betegség megelőzése és az, hogy
horvathnemagdi, 2017. május 10. szerda, 12:22
A citrom héj / levélben kaptam
csodálatos anyag felfedezéséért Szent-Györgyi Albert 1941-ben Nobel-díjat kapott.

Mi, magyarok sem tudtuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kellene beszélni.
Hangosan kéne ezt a világ felé kiáltanunk !!! Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.
Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen pocsékba?

Egyszerű... Tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőszekrény mélyhűtő rekeszébe. Amikor meg-fagyott, akkor dolgozd fel, vagyis reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az
élelmiszereidre.
Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a levesre, a tésztára, a spagetti-szószra, a rizsre, a sushira, de a halétre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit valaha kóstoltál.

Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a betegség megelőzése
pacsakute, 2017. május 07. vasárnap, 21:25
Ez a magyar gyógynövény a fiatalság titka!
EZ A MA­GYAR GYOM­NÖ­VÉNY A FI­A­TAL­SÁG TITKA
TALÁN NEM IS TUDOD, DE EGY IGAZI KIN­CSET GYOM­LÁLSZ KI REND­SZE­RE­SEN A KERT­BŐL. JÓ­TÉ­KONY HA­TÁ­SAIT NAP­ES­TIG SO­ROL­HAT­NÁNK, SAJ­NOS MÉGIS KE­VE­SEN FO­GYASZT­JÁK EZT A CSO­DA­SZERT. SZINTE MIN­DEN­HOL MEG­TA­LÁL­HATÓ EGÉSZ NYÁ­RON.

A kövér porcsin egy gyomnövény, ami mindenhol képes elszaporodni, és szinte kiirthatatlan. Sokan ádáz harcot vívnak ellene a kertben, közben pedig fogalmuk sincs, hogy egy igazi csodaszert dobnak a kukába vagy a tűzre. Ez a pozsgás szerű, vastag levelű gaz ugyanis ehető, sőt ez egyik legegészségesebb növény.
IGAZI CSODASZER

Igen gazdag omega3 zsírsavakban, magas C- és E-vitamin, valamint béta-karotin és glutation tartalmának köszönhetően kiváló immunerősítő, a vér koleszterin- és cukorszintjére kifejtett hatásával védi az artériákat. Vértisztító, vérzéscsillapító
lilagondolatok, 2017. április 07. péntek, 10:14
Népi gyógyászat
még a fogínyt is védi.

3. Citrommal a fülfájás ellen
Egy fültisztító pálcikát mártsunk bele frissen facsart citromlébe, majd enyhén dugjuk be a hallójáratba, de semmiképp se mélyre. A citromlé kiegyenlíti a fül pH-szintjét, fertőtlenítő hatása van, így az felgyorsítja a gyógyulást.

4. A csalán szebbé teszi a hajat
Mivel rengeteg, a haj számára fontos vitamint és tápanyagot tartalmaz a csalán, ezért érdemes főzetet készíteni belőle, amellyel rendszeresen öblítsük le a megmosott hajunkat, de a csalán tea fogyasztása is hozzájárul a hajszálak egészségéhez.

5. Szódabikarbónával a húgyúti fertőzések ellen
Egy pohár vízbe oldjunk fel egy ujjnyi szódabikarbónát, amely lúgosítja a szervezetet, semlegesítve a húgyutakban felhalmozódott baktériumokat. Azonban ha fájdalmas a vizeletürítés, akkor fel kell keresni egy szakorvost, aki gyógyszeres kezelést ír majd fel.

6. A szárított barack jót tesz az emésztésnek
Ha nincs baj a vércukorszintünkkel, minden
pacsakute, 2017. március 23. csütörtök, 13:14
Kividzsem
Kividzsem
Saly Noémi receptje

HOZZÁVALÓK:

1,2 kg kivi
1 db narancs
1/2 db citrom
30 dkg cukor
2-3 ek befőzőcukor

ELKÉSZÍTÉSE:

A megmosott kiviket meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. A narancsot megszabadítjuk a héjától és fehér bundájától, gerezdekre szedjük, azokat is két-három darabba vágjuk. A fél citrom levét rácsavarjuk a kivire, az egészet jól összekeverjük a cukorral, és föltesszük főni. Figyelni kell rá, mert képes kifutni. A hab szedegetésével nem érdemes piszmognunk, szépen elfövi. 20-25 perc múlva érdemes kicsit rásegíteni a botmixerrel, de csak annyira, hogy bőven maradjanak benne egész gyümölcsdarabkák. Visszatesszük a tűzre, és amikor újra forr, hozzáadjuk a befőzőcukrot. Azzal már épp csak egyet rottyan, és kész. Hamar beüvegezzük, fejreállítjuk, 5 perc múlva mehet a
bkisseva, 2017. március 07. kedd, 07:17
Gyógyteák-- mindenfélére.....
levélben küldte....



Gyógyteák



BŐRRÁKRA:
diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát,
és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember.
Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:
3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba
és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.

AGYI VÉRELLÁTÁS:
félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten
keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA:
Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt
gabfe, 2017. március 05. vasárnap, 16:32
Egyél, igyál citromot!
Szent-Györgyi Albert 1941-ben Nobel-díjat kapott.

Mi, magyarok sem igen tudjuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kéne!
Pedig tele torokból kéne ezt a világ felé kiáltanunk !!!

Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az
egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.

Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne
menjen pocsékba?

Egyszerű... tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő
rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis
reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az
élelmiszereidre.

Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a
levesre, a tésztára, a spagetti szószra, a rizsre, a sushira, de a
halétre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit
valaha kóstoltál.

Mi lehet a teljes citrom
lenke1964, 2017. február 28. kedd, 18:38
Fügelekváros linzervirágok (meggy lekvárral is)
Tészta:

45 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg cukor
1 nagy vagy 2 kisebb tojás
vanília aroma (vagy egy vaníliarúd kikapart magjai)
pici tej, amennyit felvesz
2 evőkanál kakaó
tej

Töltelék:

1 kg füge
3-5 evőkanál cukor
1/4 citrom
1 pohár víz

A tészta felébe 2 evőkanál kakaót egy evőkanál tejjel beledolgozunk. Mindkét tésztát hűtőbe tesszük egy órára. Közben a megmosott 1 kg fügét ízléstől függően 3-5 evőkanál cukorral, egy negyed citrommal felteszünk főni, egy pohár vizet hozzáöntve. Legalább 30 percig főzzük. Én a füge héját is belefőzöm, aki nem szereti, az a megmosott fügét kanállal vájja ki, és csak a gyümölcshúst főzze össze a cukorral. Akkor kevesebb idő szükséges. A végén egy kis fahéjjal ízesíthetjük, de nem szükséges. A linzertésztát félcentiméter vastagra nyújtjuk, virág alakú formával a kakaós tésztát kiszaggatjuk, 180-190 °C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt
bkisseva, 2017. február 27. hétfő, 15:00
Fahéjas SZEDERLEKVÁR
FAHÉJAS SZEDERLEKVÁR

Hozzávalók:
50 dkg szeder, 25 dkg befőző cukor, 3 csipet fahéj, 1 evőkanál citromlé.
A megmosott szedret összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a citromlével. A masszát magas üvegedénybe töltjük, lefedjük, és 5-6 percig főzzük, majd alapos keverés után még egyszer hagyjuk 5 percen át főni. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűvös helyrerakjuk.
bkisseva, 2017. február 22. szerda, 11:18
1/178
Képek, videók
Recept az új évre
csalogany13
2017. április 11. kedd, 22:57
knedli_recept.JPG
snbela44
2016. november 20. vasárnap, 08:06
Érdekes recept
gyulla
2016. július 02. szombat, 14:28
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
csokis diós álom recept.j
csupatalany
2016. április 22. péntek, 18:58
24-PISKÓTA RECEPT.jpg
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:14
27-Gyöngyinek recept 1.jp
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:14
28-Gyöngyinek recept 2.jp
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:13
recept.jpg
tunkiss
2015. szeptember 21. hétfő, 03:20
100 férfi 100 recept
csobaizsolt
2015. augusztus 31. hétfő, 12:51
A Cicák Recept nélkűl
irmus
2015. június 22. hétfő, 07:18
recept1.jpg
bnedora
2015. június 12. péntek, 20:26
kenyer-hutoben.jpg
cipello
2013. október 25. péntek, 21:55
Itt a hűtőben a kaja!!!
z_eva
2012. június 20. szerda, 11:41
Norman a hütőben!
korosigaborne
2012. február 22. szerda, 19:01
Címkék
Szent-Györgyi Albert, vaníliás cukorral, tetején marad, betegség megelőzése, tojásokat szétválasztjuk, masszát magas, húgyutakban felhalmozódott, húgyúti fertőzések, szárított barack, hajhagymákat működésre, teljes citrom, tepsit sütőpapírral, puha vajjal, kacsacombok rostjait, ujjnyi szódabikarbónát, kukába vagy,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.