Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:00 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
felaprított bazsalikommal és a tejszínnel pépesítjük. Felmelegítjük, majd a maradék krémsajttal gazdagítjuk, és tetszés szerint sóval ízesítjük.
A karalábékat a mártással tányérokba szedjük, és friss bazsalikommal díszítjük.
Elkészítési idő: 1 ½ óra, adagonként 1630 joule (390 kalória)

Desszert: FRISS EPER CITROMKRÉMMEL

Hozzávalók 4 személyre:50 dkg szamóca, 1 citrom reszelt héja és leve, 12 dkg cukor, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 4 tojás, 2 dl tejszín

A megmosott epret 3 szem kivételével lecsumázzuk, félbevágjuk, 5 dkg gyümölcsöt 1 teáskanál citromlével pépesítünk, a többit 2 evőkanál cukorral megszórva állni hagyjuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a tojások sárgáját 7 dkg cukorral és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. A feloldott zselatint a maradék citromlébe vegyítjük, a tojásos masszához adjuk, majd 5-10 percre hűvös helyen állítjuk.
Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tejszínt ugyancsak keményre
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Epres-tejberizses torta
sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük. A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!) Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez 2 dl vizet felforralunk, majd a megmosott rizst a forrásban lévő vízhez adjuk, és kis lángon kevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Majd egy másik lábasban felforraljuk az 5 dl tejet, és azt is hozzáadjuk a rizshez a vajjal együtt, és kis lángon, fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vanília-aromát és a cukrot. Egy fedőt ráteszünk, és így letakarva hagyjuk, hogy szép lassan teljesen megpuhuljon.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizshez keverjük. A zselatin fixet is a
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:17
Szabó Gyuri bácsi tanácsai
forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni. A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea. A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő:
Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.
KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:
+3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell
dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp mandulaolajjal összekeverni és azt beledörzsölni hajmosás után a hajba, és ezt egy fél óra után le kell mosni, mert akkorra a mandulaolaj beszívódik a hajhagymákba, hihetetlenül jó korpásodásra és hajnövekedésre.

HASMENÉS:
Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a
sz719eszter, 2018. május 15. kedd, 09:30
Tallóztam
Bodza.

HOZZÁVALÓK

5 l víz
10-12 db tenyérnyi bodzavirág
1,5 db citrom
2 kg cukor
5 dkg citromsav
1 tk szalicil (csapott)

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagy fazékba öntjük a vizet, és beletesszük a megmosott és felkarikázott citromot és megmosott bodzavirágokat szárukkal fölfelé. Letakarjuk, és 24 órát állni hagyjuk.
Másnap kivesszük a virágokat és a citromkarikákat, a citrom levét belefacsarjuk. Hozzákeverjük a citromsavat, a cukrot és a szalicilt, és további 24 órát állni hagyjuk, majd nagyon tisztára mosott üvegekbe töltjük.
horvathnemagdi, 2018. május 12. szombat, 18:23
Bodza szörp
HOZZÁVALÓK

5 l víz
10-12 db tenyérnyi bodzavirág
1,5 db citrom
2 kg cukor
5 dkg citromsav
1 tk szalicil (csapott)

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagy fazékba öntjük a vizet, és beletesszük a megmosott és felkarikázott citromot és megmosott bodzavirágokat szárukkal fölfelé. Letakarjuk, és 24 órát állni hagyjuk.
Másnap kivesszük a virágokat és a citromkarikákat, a citrom levét belefacsarjuk. Hozzákeverjük a citromsavat, a cukrot és a szalicilt, és további 24 órát állni hagyjuk, majd nagyon tisztára mosott üvegekbe töltjük.
koszegimarika, 2018. május 09. szerda, 21:49
Bodzaszörp télire
Bodzaszörp télire, olyan finom, mint amit gyermekkorunkban a nagyi készített!

A bodzavirágból kiváló üdítőt vagy szörpöt tudunk készíteni. Ma elhoztuk nektek a legfinomabb bodzaszörp receptjét, amely sokáig eláll, de tartósítószerre még sincs szükség. A bodzaszörp az egyik nagy kedvencünk, nyáron hideg ásványvízzel, citromkarikákkal a legjobb hűsítő. Télen pedig nyarat idéző íze és illata mindenkit elbűvöl. Érdemes jó nagy adagot készíteni belőle, mert egyszerűen megunhatatlan.

Hozzávalók

45 db nagyobb bodzavirág,
3 db citrom,
2 kg cukor,
2 l víz.

Elkészítés

Mossuk meg egyenként a bodzavirágokat, a cukrot és a vizet tegyük egy nagy edénybe, majd lassú tűzön addig kavargassuk, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, közben hámozzunk meg 2 db citromot,
vorosrozsa66, 2018. május 09. szerda, 19:07
Vaníliás-ánizsos birslekvár: Rozmaringos-rózsaborsos birsle
birslekvár:

Hozzávalók:

- kb. 4 kg birsalma és/vagy birskörte

- 2 kg nyári alma

- 1 kg barna nádcukor

- 2 citrom leve

- 8-10 db csillagánizs

- 1 kk. vanília-por vagy 1 vanília-rúd

- 1 kk. fahéj

- 1 kk. szegfűszeg

- rózsabors és rozmaring (csak a 2. lekvárhoz)

Elkészítése:

(A két lekvár az elején együtt készült, csak a másodikba a végén került a rózsabors és a rozmaring-ág.)Tehát először a megmosott birset és az almát magházától megtisztítva, a citromlével együtt vízben feltesszük főni:


Közben hozzáadjuk a fűszereket: vaníliát,fahéjat,szegfűszeget,csillagánizst. Magas lángon kb. 30-40 perc alatt megpuhul, ekkor botmixerrel az egészet pürésítjük. A cukrot hozzákeverjük és még egyszer felforraljuk,most már folyamatosan keverve. Forrón a felét tiszta üvegekbe töltjük, a másik feléhez pedig hozzákeverjük a rózsaborsot és a felaprított rozmaringot. Egyet
suzymama, 2018. május 04. péntek, 21:55
Menta és csalán házassága
leveleit letépkedjük.

Lehet fordítva is, akkor könnyebb picit :D. Természetesen még mindig kesztyűben dolgozunk,hacsak nincs ízületi gyulladásunk,mert arra a csípése kiváló.. Az utolsó mosás az már leforrázás legyen és innentől kezdve megszabadulhatunk a kerti kesztyű használatától. (Érdemes jól elrejteni és kitenni a napra, hogy párunk ne lássa,hogy csuromvizes meg ráadásul mélyzöld-foltos is lett!!!)

Szóval a forrázás elveszi a csalán csípősségét,ami így már mehet a fazékba a megmosott mentával és a kockára vágott almával együtt.Ha kell, egy kis vízet öntsünk alá, csavarjuk bele a citromlevet, és addig főzzük, amíg össze nem esik -ez kb. 20 perc kis lángon. Ekkor az egész mehet a turmixba,majd vissza a lábasba.Hozzákeverjük a cukrot és folyamatosan keverjük(akinek kevés a fenti mennyiség, tehet bele többet is), lehet ízesíteni vaniliával, esetleg kardamommal, és jöhet a zselésítő a legvégén. Jól összekeverjük , egyet forralunk még rajta és mehetnek az üvegekbe,majd a
suzymama, 2018. május 04. péntek, 21:50
Bodza limonádé,bodzaszörp receptje.
Virágzik a bodza!
Finom frissitő italt készíthetünk belőle!

Recept!
hozzávalók:3 l víz,300 gramm cukor,70 gramm bodzavirág(9 - 10db),db citrom.
Elkészítés:A vizet,cukrot felfőzzük,hagyjuk kihülni,majd az alaposan megmosott
bodzavirágot és a felkarikázott citromot a szirupba tesszük.
A letakart edényt 2 - 3 napig hűvös helyen érleljük,minden nap kevergetjük.
Majd leszűrve üvegekbe töltjük,hűtőbe tesszük.

Bodzaszörp télire.
Hozzávalók:20 - 30 bodzavirág,4 kg kristálycukor,6 l víz 4 - 5 citrom
10 dkg citromsav,1 kávéskanál nátrium-benzoát.
Elkészítés:5 l vizet,3,5 kg cukorral felfőzzük,a maradék cukrot kissé
megkaramellizáljuk és felöntjük az 1 l vízzel.Mikor a cukor elolvadt
összeöntjük a sziruppal,átforraljuk.Ha kihűlz beletesszük a bodza-
virágokat,melyet alaposan megmostunk,és a megmosott,felkarikázott
citromokat,a
mircsimarcsi, 2018. május 03. csütörtök, 20:02
körtés barackos túrószelet !
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
10 közepes körte,
1 citrom reszelt héja és leve,
12.5 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 zacskó vaniliás cukor,
8 tojás,
9 dkg liszt,
9 dkg étkezési búzakeményítő.
1 1/2 teáskanál sütőpor,
2 ek. kakaópor,
2- 3 evőkanál tej,
1 dl tejszín,
1 kg tehéntúró,
1 1/2 zacskó vaníliaízű pudingpor,
10 dkg mazsola,
7- 8 dkg sárgabaracklekvár,

a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és magházát kiemeljük. A fél körték domború oldalát késsel bevagdossuk, majd citromlével meglocsoljuk. A puha vajat 7.5 dkg cukorral, a csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és egymás után beleütünk 4 tojást.Rászitáljuk az étkezési búzakeményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet,belecsorgatjuk a tejet, és simára dolgozzuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük, a tetejét
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 14:08
Eredeti tzatziki saláta
Eredeti tzatziki saláta

Hozzávalók

1 db kígyóuborka

2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
50 dkg görög joghurt
1 csokor kapor
1 db citrom


Elkészítés

A megmosott és félbevágott uborkát lereszeljük, és egy tál feletti szűrőbe tesszük. Besózzuk, és néhány órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a lecsöpögött uborkát papírtörlőre szedjük, és leszárítjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk az uborkát és a görög joghurtot. Ízlés szerint citromlével és felaprított kaporral ízesítjük. Lehűtve kínáljuk.
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 18:16
Házi bodza ital
Házi bodza ital, nem is gondolnád milyen könnyen elkészítheted!

Hűsítő finomság, a forró napokra! Csak néhány bodzavirágra van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd a legfinomabb nyári italt!
Hozzávalók:

300 g cukor
3 l víz
1 teáskanál citromsav
70 g bodzavirág (kb. 9 virág)
1 citrom


Elkészítése:

A cukrot tedd egy edénybe és öntsd rá a vizet. Forrald fel, amikor a cukor elolvadt leveheted a tűzhelyről. Mikor kihűlt tedd bele a citromsót, a megmosott bodzavirágokat és a megmosott, felkarikázott citromot. Öntsd egy befőttesüvegbe, vagy hagyd az edényben, de fedd le és 5 napra tedd árnyékos helyre. Minden nap kevergesd meg. Az 5-ik nap szűrd le és tedd hűtőszekrénybe néhány órára fogyasztás
vorosrozsa66, 2018. március 16. péntek, 16:12
1/180
Képek, videók
Gulyás Pál: Májusi köd
maria_kadar_148
2018. május 16. szerda, 22:47
májusfa
maria_kadar_148
2018. május 06. vasárnap, 23:41
majus-manany-marianna tut
53ilona
2018. május 06. vasárnap, 13:11
Wass A. Májusi találkozás
menusgabor
2018. május 03. csütörtök, 22:06
zzz 006Nadege MÁJUS.jpg
katka5212
2018. május 03. csütörtök, 16:55
zzz majusfa.jpg
katka5212
2018. május 03. csütörtök, 16:53
tn4-majus-1-majusfa-1. jpg
liliana01
2018. május 02. szerda, 10:23
Májusfa
maria_kadar_148
2018. május 01. kedd, 22:07
Május 1
irmus
2018. május 01. kedd, 16:32
Hello Május!
irmus
2018. május 01. kedd, 16:05
kávé tejszínnel....
szupermami
2010. október 21. csütörtök, 19:51
tejszínnel.JPG
orsi1
2010. augusztus 29. vasárnap, 10:11
eper tejszinnel.jpg
maroka
2010. május 08. szombat, 19:52
Csokitorta tejszinnel
pyxyfox
2009. szeptember 28. hétfő, 15:14
poharas csoki, tejszinnel
rochlitzne
2009. szeptember 25. péntek, 08:14
Címkék
mandulaolaj beszívódik, forrázás elveszi, mártással tányérokba, letakart edényt, hajhagymákat működésre, forrásban lévő, kockára vágott, cukrot tedd, szirupba tesszük, felét tiszta, tésztát beleöntjük, tepsi kikenéséhez, tojások sárgáját, alaposan megmosott, kerti kesztyű, fenti mennyiség,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.