Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 17:52 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Theresa May ragaszkodik az árucikkekre vonatkozó EU-brit szabadkereskedelmi övezet tervéhez
miniszterelnök.

Aláhúzta, hogy a brit javaslattal szembeni kifogások "nem felelnek meg a szabadkereskedelmi egyezmények valóságának". Így például szokás a javaslatot azzal az érvvel elutasítani, hogy nem lehet egymástól elválasztva kezelni a fizikai árukat és a szolgáltatásokat. Ezzel szemben a realitások világában az EU-nak egyetlen olyan szabadkereskedelmi megállapodása sincsen, amely egyformán kezeli az árukat és a szolgáltatásokat.

Ráadásul a Brexit után a brit cégek csak az EU-s szabályoknak megfelelően nyújthatnának szolgáltatásokat az EU területén, vagyis EU-s versenytársaikkal azonos feltételek mellett, így egyáltalán nem tudnának "alákínálni" a helyi vállalkozásoknak - írta Theresa May.

Kiemelte, hogy a rendezett Brexit mindettől függetlenül elérhető közelségben van, a kilépést és a távozás utáni viszonyrendszert szabályozó megállapodás legfőbb elemeiről már sikerült egyetértésre jutni. Így a "legfontosabb pontról is, amely szerint az Egyesült Királyságban letelepedett EU-s polgárok
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 16:12
Kövér: ismét el akarják vonni a jogot, hogy megvédjük határainkat
A házelnök - a Kossuth Lajos születésének évfordulóján tartott - beszédében úgy fogalmazott, a századok során sokan hoztak hősies és tragikus áldozatot a magyar szabadságért, de senki nem küzdött azért lényeglátóbban Kossuth Lajosnál.

"Ébredjetek fel, ó, népei s nemzetei a szabad és keresztyén Európának, (...) Magyarország terén Európa szabadsága döntetik el" - idézett Kövér László, hangsúlyozva, nem a múlt héten született ez a vészkiáltás, hanem 1849-ben figyelmeztette ezzel Kossuth Lajos Európát, hogy a magyarországi csatatereken zajló korabeli nagyhatalmi geopolitikai játszmáknak nemcsak Magyarország eshet áldozatául.

Emlékeztetett, Kossuth Deák Ferenchez intézett Cassandra-levelében arról ír, hogy az önálló magyar pénzügyekről, hadügyekről és külügyekről való lemondással "elveszti nemzetünk az alkotmányos állami élet legfőbb, legpraktikusabb életbiztosítékát", és a történelem tüzében olyan máglyává válik, amelyen "megégettetik az osztrák birodalmi sas, és amellyel együtt égettetünk meg mi
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 12:01
ITM: több mint ezermilliárd jut az innovatív ötletek felkarolására
György László a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (Majosz) és a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya 4:PONT:0 című konferenciáján beszélt arról, hogy 2030-ig milyen gazdaságpolitikai lépéseket tervez Magyarország. Ezek körében szólt arról, hogy a kreatív vállalkozásokat támogató ezermilliárd forinton felül a hazai egyetemek több mint 300 milliárd forintot fordíthatnak arra, hogy megfelelő innovációs környezetet fejlesszenek a hazai és a betelepülő vállalkozások termelékenységének növelésére.

Az államtitkár úgy fogalmazott: az a cél, hogy Magyarország 2030-ra az életminőség szempontjából Európa első öt országa közé tartozzon. Ehhez négy nagy ügyet fogalmaztak meg, ide értve az innovációs célokon felül a gyors és biztonságos közlekedést, a tiszta, "okos" és megfizethető energiát, valamint a "tiszta ország" céljának elérését.

A közlekedési fejlesztések között említette, hogy a következő 4-5 évben 4000 ezer milliárd forintot költünk közútfejlesztésre, így 2022-23-ra nem lesz olyan
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:44
Fogyatékos embereket segítő országos tanácsadói hálózat kezdte meg munkáját
államtitkár.

Hangsúlyozta: akkor cselekszenek helyesen, ha olyan programokat kínálnak, amelyek az önálló munkavégzést és életvitelt segítik.

Fülöp Attila kitért arra is, hogy az elmúlt évek intézkedései eredményeképpen a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatottsága a 2010-es 18 százalékról 2018-ra 40 százalékra nőtt.

Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP), a VII. kerület polgármestere arról beszélt: általános tapasztalat, hogy a fogyatékos emberek és családtagjaik számára sokszor komoly nehézséget jelent a megfelelő, egyénre szabott információhoz való hozzáférés.

"A nehéz helyzetben lévők segítése nemcsak a szakma és a szakemberek dolga, hanem mindannyiunk közös feladata" - fogalmazott a polgármester, majd azt mondta: Erzsébetvárosban mindig arra törekednek, hogy a rászorulók ne maradjanak észrevétlenül, és igyekeznek kiemelt figyelmet szentelni az őket érintő programok, ellátások korszerűsítésére, bővítésére.

Vattamány Zsolt kijelentette: fontos, hogy az érintettek az élet minden
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 14:22
Észak-karolinai kormányzó: a hurrikán ereje ugyan csökkent, de az változatlanul életveszélyes
A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy aki a kötelező evakuálás ellenére sem távozott otthonából, annak pár órán belül "nem lesz kinek telefonálnia", vagyis nem számíthat segítségre.

A Florence hurrikán ereje 4-esről 2-es erősségűre csökkent, de ez ne tévesszen meg senkit - hangoztatta a kormányzó. Sürgetett mindenkit, hogy ha még teheti, azonnal induljon az állam belső területei felé. A vihar - mondta - nyolc-tíz méteres hullámokat korbácsolhat a tengerparton, az ottani házakat egészen az tetőig elöntheti az áradat. Az özönvízszerű esőzés szombatig folyamatos lehet.

A hurrikán helyi idő szerint csütörtökön délután érhet partot Észak-Karolinában. Észak- és Dél-Karolina, Georgia, Virginia Maryland és az északkeleti New Jersey államokban rendkívüli állapot van érvényben, csakúgy, mint az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban.

Közben vita kerekedett arról, hogy a Puerto Ricóban tavaly pusztított két hurrikánnak hány áldozata volt. Donald Trump elnök ugyanis csütörtökön
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 18:12
Illegális bevándorlás - Merkel: az EU külső határán fekvő országoknak át kell adniuk nemzeti hatáskörük egy rés
ügyére. Ez a vita hagyományosan a parlamenti szezon kiemelt eseménye, a kormány munkájának értékeléséről szól. A kormányfő beszédében legfőképpen azt hangsúlyozta, hogy Németország a világ egyik legbiztonságosabb és leginkább jómódú országa, további boldogulása viszont nem csak az ország belső állapotától, felkészültségétől, teljesítményétől függ, mert mélyen beágyazódott a globális gazdasági, kereskedelmi hálózatokba. Ezért Németország alapvető érdeke a nemzetközi viszonyok szabályokon és mindenkinek megfelelő, méltányos megállapodásokon alapuló alakítása és az "erős Európa".

Aláhúzta, hogy 2019-ben már az ötödik egymást követő évben lesz egyensúlyban az államháztartás, a gazdaság pedig 13. negyedéve megszakítás nélkül növekedik. A fejlődés megnyitotta az utat az adócsökkentéshez, jövőre mintegy 10 milliárd euróval (3270 milliárd forint) mérséklődnek a lakosság terhei.

Angela Merkel beszéde elején az utóbbi napok erőszakba és a törvénysértés más formáiba forduló tüntetésekkel kapcsolatban
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 11:51
PM: pályázatot írnak ki a pénzügyi tudatosság erősítésére non-profit szervezeteknek
A helyettes államtitkár kiemelte, Magyarországon számos olyan nonprofit szervezet működik, amelyek már bizonyították, hogy pénzügyi információval, tanácsadással a lakosság széles körét el tudják érni, és hitelesen végzik tevékenységüket.

Balogh László felidézte, hogy a magyar kormány a lakossági pénzügyi tudatosságot előmozdító hétéves nemzeti stratégiát 2017 decemberében fogadta el.

A helyettes államtitkár a non-profit szervezeteknek tartott konferencián ismertette, hogy a 2023-ig tartó terv célja a köznevelési rendszeren belül a pénzügyi ismeretek terjesztése, a háztartások pénzügyi stressztűrő képességének erősítése, a körültekintő pénzügyi döntéseket támogató infrastruktúra kialakítása, az öngondoskodási szemlélet elterjesztése, a pénzügyi alapszolgáltatásokhoz való hozzáférés erősítése, a készpénzkímélő fizetési eszközök használatának ösztönzése, a körültekintő hitelfelvétel elősegítése.

Felmérések szerint Magyarországon a pénzügyi tudatosság bár javul, de még mindig gyenge pont a
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 11:21
Aranyköpések
chiliszósz határozott fellépésű ketchup.
9. A dög a rivális hölgy beceneve.
10. A kémia ugyanaz, mint a fizika, csak büdösebb.
11. Az irónia nem más, mint a szellemes emberek gorombáskodása.
12. A szálka a hal bosszúja.
13. Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
14. A biztonság az a veszély, amit nem érzékelünk.
15. Jó dolog a skizofrénia. Legalább tudok magammal sms-ezni.
16. Miért marad mindig olyan sok hónap a pénz végére?
17. A szakáll nem szúr, csak a megfelelő oldalára kell születni.
18. A sláger az a zene, ami a füleden megy be és a könyöködön jön ki.
19. Ha tilosban parkolsz, ne kapcsold ki az ablaktörlődet. Mozgó ablaktörlő alá nem lehet betenni a büntetőcédulát...
20. A nőknek biztos azért lassú a felfogásuk, mert windows alatt futnak.
21. Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC-ajtó melyik oldalán várakozol!
22. Az önző csak magára gondol. Az irigy másokra is!
23. A legrosszabb dolog a világon az, amikor a
eva6, 2018. szeptember 10. hétfő, 19:19
US Open - Djokovic a férfi bajnok
lépett pályára az év utolsó GS-versenyén, beállítva ezzel Sampras és Ivan Lendl rekordját a profik 1968-as beengedése óta. A 198 centis argentin - aki négy csuklóműtétje miatt két évet kihagyott - csúcsdöntésre készült olyan szempontból, hogy még senki sem szerepelt 22 GS-tornán az első és második trófeája között.

Ami a két játékos egymás elleni mérlegét illeti, Djokovic 14-4-re - GS-versenyeken 4-0-ra - vezetett kettejük párharcában.

A vasárnapi fináléban a dél-amerikai a várakozásoknak megfelelően főként az adogatásaival és bombaerős tenyeresével szerezte a pontokat, a nyitókörben Fucsovics Mártont búcsúztató Djokovic pedig a szokásos stabil teniszét mutatta be, időnként bámulatos mentésekkel. A 44 perces nyitószett a belgrádi teniszező 4:3-as vezetésénél dőlt el, amikor ellenfele 40-semmiről elvesztette a szerváját, ami a játszmájába került.

A folytatásban egyre inkább fölénybe került Djokovic, Del Potro gyorsításainak nem kedvezett a lassú borítás, szinte többször is meg kellett nyernie
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 07:04
Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,6 százalékos volt a bővülés. A kiskereskedelmi forgalom júliusban - éves bázison, naptárhatástól megtisztítva - 5,3 százalékkal bővült, mely elmaradt a várttól.

Péntek reggel a japán R&I hitelminősítő egy fokozattal felminősítette Magyarország adósbesorolását, BBB osztályzattal látta el, melyhez stabil kilátást rendelt. A lépést az államadósság csökkenésével, illetve a javuló költségvetési egyenleggel magyarázta, és kiemelte a devizatartalék megfelelő szintjét. A kockázatok között említette ugyanakkor a prociklikus fiskális politikát, és a viszonylag magas infláció ellenére fenntartott, ultralaza monetáris politikát. Az Equilor korlátozott árfolyamreakcióra számít a forint piacán, mivel a japán hitelminősítő lépéseit kevésbé követik a nemzetközi befektetők.

A következő hitelminősítői felülvizsgálatra november 23-án kerül sor, akkor a Moody's Investors Service mond ítéletet, ahol jelenleg Baa3 osztályzat van érvényben, stabil
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 07:04
Tényleg világszínvonalú az egészségügy nálunk?Vagy ez is soros műve?Vagy hazugság?Ezt elhiszi valaki?
#16.
Hogyne érteném? :D
A magyar hülye szerinted, ha fillérekért adja el magát. Viszont pofátlan, ha tőled kér nyugatihoz közelítő tisztességes bért. :D
A hitelesség viszonylatában jobban járrál volna, ha azzal dicsekszel, mint nagy jövedelemmel rendelkező munkáltató, akinek annyi a vagyona, hogy míg él fel sem tudja élni, az a kisujjából kirázza. Alább írt dumád szerint, összeakadtál olyannal aki bíztatásodnak megfelelően mert kérni. És adtál neki? Nem! Injább bedugtad anyádat oda, ahol szar a kaja! És ehhez a korrupciót is igénybe vetted.
Nap mint nap saját magad bizonyítod a saját hülye dumáid tarthatatlanságát!
1500 euró sok? Mihez képest? A te és nejed fizetéséhez? Anyádhoz képest?
Ráadásul nem sokat kért! :D
Ezt a pénzt még borsodban is megkeresi egy szociális gondozó!!! Nem egy beteghez beköltözve, hanem napi 4-6 ezerért/ápolt. Van akit csak hétköznap kell gondozni, van akit hétvégén is. És otthon alszik a gondozó a sajátjában. Te napi cca 15eft-t 24 órára
putnok7882, 2018. szeptember 08. szombat, 07:45
BÉT - Gyengült a vezető részvények többsége
A részvénypiac forgalma 4,7 milliárd forint volt. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest, a Richter az 5500 forintos szint alá került.

Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, várakozásaiknak megfelelően nyugodt, kiegyensúlyozott volt a kereskedés. Az Egyesült Államok piacai hétfőn a nemzeti ünnep miatt zárva voltak, és ilyenkor mind a magyar, mind az európai piacokon kisebb a "lelkesedés" - tette hozzá.

A vezető kiemelte a Waberer's-részvények közel 10 százalékos emelkedését. A múlt héten történelmi mélységbe került a Waberer's árfolyama, ez, valamint a menedzsment nagyon pozitív előretekintése megtette hatását, hirtelen sokan "megszerették" a Waberer'st- mondta.

A Mol árfolyama 8 forinttal, 0,28 százalékkal 2862 forintra csökkent, 572,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,16 százalékkal 10 240 forintra esett, forgalmuk 1,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 18:12
1/762
Képek, videók
Brexit theresa-may.jpg
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:35
Ragaszkodik hozzád az é.j
katalin_53
2018. július 18. szerda, 08:02
„Mivel ragaszkodik
katalin_53
2018. július 18. szerda, 07:46
Ragaszkodik hozzád az én
katalin_53
2017. július 14. péntek, 14:14
vonatkep5.gif
bujocska2
2012. február 10. péntek, 16:15
vonatkep4.gif
bujocska2
2012. február 10. péntek, 16:15
Orvosi javaslatra
sanci81
2017. augusztus 23. szerda, 13:29
Munkahelyi javaslat kelle
furaila
2016. február 09. kedd, 21:40
Javaslatok Karácsonyra
pacsakute
2014. december 20. szombat, 18:04
Fidesz javaslat.png
agica2004
2014. július 02. szerda, 15:34
Javaslatok
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:55
Koroljov kezdeti javaslat
vargaspace
2012. november 12. hétfő, 20:27
Orbán- javaslata.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:32
Kresz módosítási javaslat
imrmol
2009. december 08. kedd, 22:11
Szintén egy javaslat A he
gaaben
2007. április 15. vasárnap, 00:05
Címkék
non-profit szervezeteknek, osztrák birodalmi, játszmájába került, Kossuth Deák Ferenchez, perc hosszúságát, Ezért Németország, fizikai árukat, realitások világában, egészségügy nálunk, érvvel elutasítani, pénz végére, utóbbi napok, szakemberek dolga, vasárnapi fináléban, önző csak, kémia ugyanaz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.