Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 15:44 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fagylalt vagy jégkrém?"
személy által, rendszerint a vásárlást követően rövid időn belül elfogyasztandó jégkrém

- családi (ún. take home) jégkrém:
mennyiségét tekintve általában több személy által, a vásárlást követő esetleges ,,otthoni" tárolás után elfogyasztandó jégkrém

- vendéglátó-ipari (ún. catering) jégkrém:
kizárólag vendéglátó-ipari egységek (éttermek, cukrászdák stb.) részére egy csomagolási egységben, nagyobb mennyiségben eladott, a fogyasztók igényeinek megfelelően adagolható jégkrém


A jégkrémek jellemző összetevői alapján 7 különböző jégkrémcsoportot különböztetünk meg. A tejjégkrémekre vonatkoznak a legszigorúbb összetételi követelmények, míg a vizes jégkrémek összetétele a legkevésbé szabályozott. A kereskedelemben kapható jégkrémek többsége a ,,jégkrém" csoportba sorolható.

Tejjégkrém: olyan jégkrém, amelynek meghatározó összetevői a tej és/vagy tejfehérje tartalmú termékek (pl.: tejpor) és a tejzsír. A tejjégkrém
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Tallóztam
Lakáson belül maradjunk távol a vízvezetékektől, ajtótól, ablakoktól, ne használjuk a vezetékes telefont, a kézmosót, a zuhanyzót, a fürdőkádat. Kapcsoljuk ki az összes elektromos készüléket, húzzuk ki a konnektorból és az antennacsatlakozóból a zsinórokat, és ezektől is maradjunk távol. Az utolsó, hallható villámcsapás után még várjunk 30 percet, és csak aztán folytassuk normál tevékenységünket.
Nem csak a testi épségünk, hanem a vagyontárgyaink is veszélyben lehetnek a zivataros időben.
Ha megfelelő biztosítást kötünk, akkor a vihar okozta károk megtérhetnek, ám a legjobb megelőzni a bajt- magyarázta Olt Boglárka, a Generali Biztosító kommunikációs vezetője.
Kármegelőzési tippek vihar esetére
1. Győződjünk meg róla, hogy a nyílászárókat gondosan bezártuk. Ezzel megelőzhetjük, hogy a hirtelen feltámadt szél becsapja az ajtókat, ablakokat, kárt okozzon bennük, kitörje az üveget, illetve, hogy a nyitott ablakokon keresztül befolyjon a csapadék.
2. Áramtalanítsuk, és a konnektorból
horvathnemagdi, 2018. július 18. szerda, 21:16
Keresztény történet- Késő-e az újra kezdés?
ember vagy. Senki sem tökéletes. Az élet nem töretlen sikersorozat. Néha nem jók a céljaid, döntéseid hibásak, vagy szerencsétlen az időzítésed - és a végeredmény: kudarc.
De a bukás nem tesz téged vesztessé! Nem vagy vesztes - ameddig fel nem adod. Ha egy csatát elveszítesz az nem jelenti azt, hogy a háborút is elvesztetted. Ha az indításkor pontot veszítesz az még nem jelenti azt hogy a játékot is elveszítetted. Csak próbálkozz tovább. Thomas Edison ezerszer vallott "kudarcot" amíg megtalálta a megfelelő elemeket a villanykörte megalkotásához. A következőképpen gondolkodott: "Nem vallottam kudarcot. Most már ismerek ezernyi módszert, ami nem működik."

Sikertelen próbálkozásaidat ne bélyegezd kudarcnak. Hívd őket inkább "tanulásnak". Kérdezd meg magadtól: Mit tanulhatok ebből a tapasztalatból? Az alábbiakban található néhány lehetséges oka a kudarcnak, ahogyan azt a Példabeszédek könyve mutatja be (javaslom, hogy olvassd el a teljes könyvet a további indokokért):

Kudarcainkat
katalin_53, 2018. július 17. kedd, 07:10
Mit tudtok az egészségügy újabb változásáról?
és

b) az egészségügyi adat más módon való megismerése, illetve az arra való következtetés nem lehetséges.


(10) A (9) bekezdés szerinti esetben csak azoknak az egészségügyi adatoknak a megismerése lehetséges, amelyek a (9) bekezdés a) pontja szerinti okkal közvetlenül összefüggésbe hozhatók. Az egészségügyi adatokra vonatkozó tájékoztatást a beteg kezelőorvosa, illetve az egészségügyi szolgáltató orvosszakmai vezetője adja meg, az orvosi tájékoztatásra vonatkozó előírásoknak megfelelően, - szükség esetén - a kérelmező kezelőorvosával való szakmai konzultáció alapján.


(11) A beteg halála esetén törvényes képviselője, közeli hozzátartozója, valamint örököse - írásos kérelme alapján - jogosult a halál okával összefüggő vagy összefüggésbe hozható, továbbá a halál bekövetkezését megelőző gyógykezeléssel kapcsolatos egészségügyi adatokat megismerni, az egészségügyi dokumentációba betekinteni, valamint azokról - saját költségére - másolatot
katalinkohut, 2018. július 12. csütörtök, 16:38
Így ne legyen többé szúnyogmágnes!
A nyári forróságban szívesen töltjük az estéket a szabadban, amelyeket rendszeresen megkeserítenek a vérszívó rovarok. Tehetünk egyáltalán valamit ellenük, ha csődöt mondanak a bevált módszerek?

170 millió éve élnek a Földön, ráadásul több 3000 fajuk létezik. Logikus, hogy megtámadnak minket, embereket. Valójában ugyanakkor a szúnyogok nagyon is válogatósak, pontos szempontok alapján választják ki azt, akit később megcsípnek. A tudósok úgy vélik, hogy 85%-ban génjeinken múlik, hogy megcsípnek-e vagy sem.

Néhány alapvető információval ugyanakkor tehetünk azért, hogy ne váljunk szúnyogmágnessé a szabadban sem.


1. Baktériumok a bőrön

A bőrön lévő baktériumok sokat módosítanak illatunkon, az emberi verejték pedig teljesen szagtalan amennyiben nincs jelen benne baktérium. Ha viszont jelen vannak, akkor okozzák az általunk kibocsátott szagot. Mindegyik embernek saját egyedi bakteriális keveréke van, ez alkotja a személyes
katalinkohut, 2018. július 11. szerda, 06:21
Zöldvérű gyíkok titka..
oka a biliverdin, a zöld epefesték hatalmas mennyisége a szervezetükben - mondta el Christopher Austin, az LSU biológusa.
A legtöbb állatban a biliverdin nagy koncentrációja sárgaságot okoz. Ezek a gyíkok azonban remekül vannak annak ellenére, hogy biliverdinszintjük jóval túlszárnyalja az ember számára halálos értéket: a gyíkokban 40-szer magasabb, mint amennyi már mérgező lenne az emberi testben. “Ez nem lehet véletlen a természetben. Az evolúció fantasztikus dolgokat tud alkotni megfelelő idő alatt" - véli Austin.

A kutató először úgy gondolta, hogy a tömény epe miatt az új-guineai gyíkok íze túl rossz a ragadozók számára. Austin azonban több paradicsom lesőmadarat (Tanysiptera sylvia) is zöldvérű gyíkokkal etetett, ám ez nem károsította őket, legfeljebb meghíztak.
A megoldást a biliverdin természete jelentheti. Ez az anyag a vér oxigénszállításáért felelős vörösvértestekben található meg a hemoglobin részeként. A vörösvértest szétesése, valamint a hemoglobin
gabfe, 2018. július 07. szombat, 17:18
A romantikus lelkek növénye
emberben, hogy nincs is annál jobb dolog a világon, mint beszívni a levendula bódító illatát, gyönyörködni a szürkészöld és lila virágok kavalkádjában, és közben minden gondunkat elfelejteni. A levendula valóban a lélek balzsama.

A levendula nem igényel különleges gondozást, éppen ezért kezdő kertészek is sikeresen termeszthetik. Elég csupán annyit tudni, hogy a levendulát érdemes minden ősszel megmetszeni, hogy minél terebélyesebb legyen, és hogy gyönyörű “pufók" bokorrá nőjön. Megfelelő gondozás mellett akár háromnegyed méteres magasságig is megnőhet. Virágait és leveleit júniustól októberig lehet begyűjteni, száraz időben, közvetlenül virágzás előtt, ami azt jelenti, hogy inkább a délelőtt folyamán, és semmiképpen sem a déli hőség idején. Az erős napsütésben leszedett már kinyílt virágok ugyanis nagyon gyorsan elveszítik illatukat. Ennek az az oka, hogy ebben az esetben az illóolajok rendkívül gyorsan elillannak a virágból, és a levendula egyik legértékesebb tulajdonsága pont az
vorosrozsa66, 2018. július 05. csütörtök, 16:07
A hypertonia kezelése: ajánlások és a valódi világ
körülmények és fennálló szervkárosodások esetén figyelték meg (IIa/C). Az előnyös hatás pedig kombinációs kezelés esetén a belépő gyógyszerek számával párhuzamosan módosulhat (1). Az angolszász nyelvterületen megjelent irányelvek az egyéni gyógyszerválasztás szempontjából az európaihoz hasonló előnyöket emelnek ki (2, 3, 5), ez pedig mégiscsak biztonságot nyújt orvosnak, betegnek egyaránt.

Összegzés

A hypertonia megelőzése és kezelése az életmód-változtatáson nyugszik, ennek ezért megfelelő hangsúlyt kellene kapnia. Gyógyszerválasztásra a thiazid típusú diuretikumok, béta-receptor-blokkolók, kalciumcsatorna-blokkolók, angiotenzinkonvertálóenzim-gátlók, angiotenzinreceptor-blokkolók egyenrangúnak tekintendők, alkalmazásuk esetén elsősorban a kontraindikációkat kell betartani. Speciális állapotokban a hypertonia-irányelvek csak felsorolják a kedvezőnek vélt hatású vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, de az alkalmazás rangsorához nem adnak segítséget, ezért véleményem szerint ehhez a nagy
yaskane, 2018. július 05. csütörtök, 12:33
Tévhit a Waldorf–iskolákkal kapcsolatban
iskola a hittanát felvállalja nyíltan, míg a Waldorf direkte titkolja, annak ellenére, hogy minden napot átsző alapítójának hitrendszere, amit ezen iskolákon keresztül kívánt a legfogékonyabb emberekbe (gyermekekbe) oltani.

Szegedi Attila
Én mint ex Waldorfos (ma a debreceni egyetem építész hallgatója) úgy gondolom, hogy a jelenleg állami iskolában tanulók sokkal inkább élnek burokban mint a Waldorfosok. A Waldorf nem való mindenkinek, kell hozzá egy bizonyos szellemi intelligencia és megfelelő szülői hozzáállás. Önállóságra nevel már nagyon fiatal korban, hiszen pont az a célja, hogy a gyerek saját maga érdekében tanuljun, mert tudja hogy ez neki lesz jó. Nincs kényszer, nincs büntetés, csak a törekvés, hogy ezt a gyerek észrevegye saját maga,mert ebből nagyon sokat profitál majd az életben

Kitti
" tapasztalatom szerint a Waldorf - gyerekek már egészen kicsi kortól kezdve toleránsabbak, együttműködőbbek a kortársaiknál. "

dudlinski
Maximálisan
jupiter21, 2018. július 03. kedd, 13:00
Vércsoportod megmutatja milyen betegségekre vagy hajlamos!
elhatározásait könnyen feladja. Jó tulajdonsága viszont, hogy folyton tanulni szeretne, új tapasztalatokat, szellemi, érzelmi élményeket keres. Saját véleményéhez nem ragaszkodik túlzottan, ha úgy látja, hogy mások érvei logikusabbak, vagy elfogadhatóbbak, mint a sajátja. Szemlélete rugalmas, gondolkodásmódja sohasem korlátolt vagy merev. Alkalmazkodóképessége kiváló. Nem akar a másik felett uralkodni, sőt úgy tudja alárendelni magát a másik akaratának, hogy közben boldog. Főleg akkor, ha ebben a kapcsolatban megfelelő támaszt is talál.
Életmód-stratégiák

• Kerüljék azokat a helyzeteket, ahol fokozott versenyszellem jellemző.
• Ne töprengjenek olyan dolgokon, amelyeket nem tudnak befolyásolni, irányítani.
• Készítsenek pontos éves, havi, napi tervet.
• Fokozatosan változtassák meg az életmódjukat, ne akarjanak mindent egyszerre megoldani.
• Hetente végezzenek - legalább háromszor, 50-60 percig - aerobikgyakorlatokat,
irmus, 2018. július 01. vasárnap, 15:40
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei
fennmaradni.
Fő vágy: Biztonságot és támaszt találni.
A felettes én üzenete: "Akkor vagy jó, ha azt teszed, amit várnak tőled."

(Don Richard Riso / Russ Hudson - Személyiségtípusok)

Fejlődés és leromlás szintjei

1. A bátor hős

A legegészségesebb Hatosok megtanulnak önmagukra hagyatkozni. Kapcsolatban vannak saját maguk belső tekintélyével, és úgy tudnak bízni önmagukban, hogy nem gyötrik őket az átlagos Hatosok önmagukkal kapcsolatos kétségei. Tehát megvan a megfelelő alapjuk ahhoz, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatot alakítsanak ki másokkal és paradox módon önmagukkal is. Úgy érzik, biztonságban vannak, elfogadják őket és minden rendben van velük.

Ha valaki tud önmagára támaszkodni, az annak a belső folyamatnak az eredménye, hogy állandó kapcsolatban van saját belső erejével, legmélyebb tudásával. Ha ez a kapcsolat létrejön, a Hatosok gondolkodása annyira világossá válik, hogy pillanatról pillanatra pontosan tudják, mit kell tenniük. A
eposz, 2018. július 01. vasárnap, 00:37
1/764
Képek, videók
fagylaltos.png
chillik
2017. november 05. vasárnap, 14:12
fagylalt
dogunalom
2017. augusztus 06. vasárnap, 07:52
fagylalt.gif
ildikocsorbane2
2016. augusztus 03. szerda, 16:18
nyár, fagylalt
eckerkata
2016. július 29. péntek, 17:02
nyár, fagylalt
eckerkata
2016. július 29. péntek, 17:01
Ledes mécsesek fagylaltos
margoboszi
2015. október 13. kedd, 15:29
fagylaltok
eva6
2015. június 20. szombat, 19:16
fagylaltok_bel2.jpg
gaby73
2014. október 06. hétfő, 05:00
fagylaltok_bel1.jpg
gaby73
2014. október 06. hétfő, 04:59
ovatos vásárlást
juditmama
2011. január 23. vasárnap, 12:32
Kaviár csomagolás.jpg
megyerimihaly
2015. november 24. kedd, 22:04
óriás Milka csomagolás
aruncus
2014. augusztus 01. péntek, 19:55
Dó csomagolása.JPG
dnemethk
2014. január 04. szombat, 20:28
csomagolás nyomda.jpg
dnemethk
2013. március 03. vasárnap, 20:57
csomagolás.jpg
dnemethk
2012. október 17. szerda, 16:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.