Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:20 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Energetikai korszerűsítés az Elek Gyula Arénában
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV Zrt.) által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az MNV 300 millió forint összegű támogatást nyert el a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

Ennek köszönhetően az MNV Zrt. az állami vagyon felelős kezelőjeként vissza nem térítendő európai uniós támogatásból végzi el a budapesti Elek Gyula Aréna teljeskörű energetikai korszerűsítését. A munkálatok három fő területet céloznak meg: az építészeti és épületgépészeti átalakítások mellett a kapcsolódó villamossági fejlesztések is megtörténnek.

A rekonstrukció során nemcsak a tetőszerkezet, hanem a homlokzati, különböző technológiával készült falazatok is megfelelő szigetelést kapnak és az épület meglévő nyílászáróit új, kiváló hőszigetelésűekre cserélik. Megújul a jelenlegi légtechnikai és a teljes fűtési rendszer is, a jövőben kondenzációs kazán biztosítja a téli időszakban a megfelelő hőmérsékletet.

A közlemény alapján az Elek Gyula Aréna energiafelhasználásának
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 10:43
Labdarúgó Világbajnokság - 2018
JEKATYERINBURG - Jekatyerinburg Aréna

4 mérkőzés

Június 15., 14.00: Egyiptom-Uruguay
Június 21., 14.00: Franciaország-Peru
Június 24., 17.00: Japán-Szenegál
Június 27., 16.00: Mexikó-Svédország

35 696 fős lelátó
Felújított stadion - Átadás: 2018

Június-júliusi átlag - hőmérséklet: 18°C - Napi átlag - maximum: 24°C

A torna legkeletibb fekvésű helyszíne, Moszkvától légvonalban 1417 kilométerre fekszik, és az egyetlen, Urálon túli városa a vb-nek. Az első vasfeldolgozó- üzemnek otthont adó települést 1723-ban I. Nagy Péter nevezte el I. Katalin után Jekatyerinburgnak. 1924-ben a bolsevik Szverdlov tiszteletére Szverdlovszknak nevezték át, s 1991-ig ezt a nevet is viselte. A stadiont 1957-ben építették, az újjáépítés során
menusgabor, 2018. június 13. szerda, 21:30
Hat növény, ami segít hűvösen tartani a lakásunkat
lakás hűvösen tartásának, ami a levegőt is tisztítja. Ráadásul sokkal olcsóbb is a fenntartása, mint egy légkondinak.

Ezek a szobanövények, a simplemost.com hatot sorol fel ezek közül A Vermonti Egyetem professzora, dr. Leonard Perry alapján:


Az USA Mezőgazdasági Minisztériumának becslése szerint a növények megfelelő használata képes egy iroda hőmérsékletét 10 fokkal is csökkenteni.Ráadásul az ilyen növények által kibocsátott nedvesség segít a beltéri páratartalmat 30-60 százalékon tartani, valamint megakadályozza, hogy az olyan anyagok, mint a fa megrepedjenek, mikor kiszáradnak.

Tehát a hat növény:

aloe vera (a formaldehidet is eltávolítja a levegőből),aranypálma (tisztítja a levegőt a benzoltól, formaldehidtől és a triklór-etiléntől),fikusz,páfrány (a NASA szerint az egyik legjobb légtisztító növény),szobai szanszeviéria, azaz az
vorosrozsa66, 2018. június 06. szerda, 12:29
Az áfonya hatásai
áfonyaszemek nem lehetnek nedvesek, mivel a folyadék jelenléte a bogyók rothadását segíti elő.

Tárolás előtt távolítsd el a sérült vagy penészes bogyókat, így megakadályozhatod a többi bogyó megromlását. Az áfonyát ne mosd meg, csak közvetlenül fogyasztás előtt, mivel a mosás eltávolítja a bogyók felületéről a szürkésfehér viaszos védőréteget.

Az érett áfonyát zárt dobozban vagy műanyag zacskóban tárold a hűtőben, így a gyümölcs 3 napig biztosan friss marad. Ha több mint 24 óráig szobahőmérsékleten tartod, a bogyók romlásnak indulnak.

Az érett áfonyaszemeket le is fagyaszthatod, bár így felengedés után némileg változni fog a gyümölcs íze és állaga. Ha mégis a fagyasztás mellett döntesz, akkor először mosd meg a bogyókat, öntsd le a levét, majd válogasd ki a sérült darabokat.

A felengedés utáni egységes állag megőrzésének érdekében borítsd a bogyókat egy sütőlapra vagy tepsire, helyezd az egészet a fagyasztóba, majd miután a szemek megfagytak, helyezd őket egy
eva6, 2018. május 26. szombat, 14:18
Atlantiszról hoztuk
hihetetlen módszereket ismertek, amelyeket a modern tudomány csak most kezd felfedezni.

A gyűrű fehér fényt sugároz

Az atlantiszi gyűrűn végzett mérések kimutatták, hogy sugárzása a fényspektrumbeli fehér fénynek felel meg. Tehát magába foglal minden olyan energiát, amely a harmonikus élethez szükséges. Tisztánlátó személyek az emberi aurára gyakorolt pozitív, erősítő hatásáról számolnak be. A tárgyak sugárzására jellemző az áramlás, a mágneses mező bizonyos tulajdonságai, a hőmérséklet változékonysága és a fény egynémely attribútuma, mint pl. a visszaverődés képessége.

A színterápia a megfelelő hosszúságú hullám alkalmazása. Ez a gyógymód az ősi Egyiptomban, Kínában, Indiában és Görögországban is ismert volt és több. A betegséget a szervezet azon rendellenességének tartották, amely fényspektrumának egy adott hosszúságú hulláma, tehát egy adott szín abszorbeálását megakadályozta. E gyógyítás lényege a színek közötti arány visszaállítása. Az Atlantiszi gyűrű erre tökéletesen
klarika47, 2018. május 21. hétfő, 20:13
Hogyan készül a Tequila
51%-ban kötelező agávéból származnia, ezért erjesztés előtt gyakran egyéb cukorforrásokat kevernek az agávé levéhez (kristálycukrot, cukornádmelaszt, stb.) A 100% agávétartalmú tequiláknál ez a lépés kimarad.

Erjesztés: a cukrok alkohollá alakítása rozsdamentes acéltartályokban történik. A "musthoz" (mosto) vizet, élesztőt és tápanyagokat adnak. Erjedés alatt fontos a megfelelő hőmérséklet, az ideális savasság, és a vadélesztők minél teljesebb hiánya.

Lepárlás: a tequila lepárlása acél- illetve rézüstökben történik kétszeri lepárlással, vagy lepárlóoszlopban. Az utópárlatot (hasonlóan például a savanyúcefrés whiskykhez) felhasználják a következő adag
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 21:35
Minden amit tudnod kell az orchidea virágzásáról!
mértékben az orchidea virágzását, ezért napi 10 - 12 órán keresztül fényre van szüksége, különben nem fog virágozni. A hideg hónapokban amikor alig van napsütés, az orchidea számára biztosítani kell a fényt speciális lámpával. Ha nincs rá lehetőségetek, hogy speciális lámpát vásároljatok, akkor bármilyen másfajta lámpa megfelelő, csak fehér fényű legyen, mert ez a fajta égő nem melegszik fel és nem tesz kárt az orchideában ha néhány centivel a növény fölé helyezitek.

5. Jót tesz neki a hőmérséklet különbség

A kismértékű hőmérséklet különbség hozzásegíti az orchideát a virágzáshoz, az éjszakai hőmérséklet 5-6 fokkal kevesebb kell legyen a nappali hőmérsékletnél, amit a téli időszakban nem könnyű megoldani. Tavasz végétől - ősz elejéig az orchideát tarthatjuk kültéri helyen a szabad levegőn is. Téli időszakban többször kell szellőztetni azt a helyiséget ahol az orchideát tartjuk, de vigyázzatok ne csináljátok huzatot, mert azt az orchidea nem szereti.

6. A
vorosrozsa66, 2018. május 09. szerda, 18:37
Tallóztam
el kollégái bizalmát, ami több mint negyedszázada tart?

- Nagyon hamar a tudomány élvonalába kerültem. 1980-ban Európában harmadikként telepítettek osztályunkra szén-dioxid-lézert, az elsőt Magyarországon, amely a bőrdaganatok, és narkózisban végzett endoszkópos beavatkozásokkal kombinálva a szájüregi és gégedaganatok minimális sebészi kezelését tette már akkor lehetővé. Használat előtt tisztázni akartuk a beavatkozás szöveti hatásait, ez az eszköz ugyanis több száz Celsius-fokos hőmérsékleten elgőzölögteti a szövetet. A vizsgálatokat én végeztem kollégáimmal. Hamarosan nagyszámú beteget kezeltünk, ami akkor hatalmas szó volt - miközben ma már szinte szót sem ejtünk erről, annyira természetes, hogy évente 15-16 ezer lézeres beavatkozásra kerül sor nálunk. Az egyik kelet-berlini konferencián egy amerikai professzortól arról hallottam, hogy bőrt, izmot és az ezeket tápláló ereket tartalmazó mellkasrésszel rendkívül nagy műtéti defektusokat pótolt a fej-nyak területén. Nyelvpótlás,
horvathnemagdi, 2018. április 24. kedd, 10:37
Csak egy csepp a muskátlidra: virágözönnel jutalmazza meg...
Csak egy csepp a muskátlidra: virágözönnel jutalmazza meg a növény a gondoskodást
Csak egy csepp a muskátlidra: virágözönnel jutalmazza meg a növény a gondoskodást
Otthonunk 2017. 05. 11. 11
Megosztás
A muskátli az egyik leggyönyörűbb virág. Azt kevesen ismerik, hogy a muskátli sokkal virulóbb lehet, ha megfelelően kezeled.



Vehetsz különböző tápoldatokat, de léteznek még jobb csináld magad módszerek is, amiket érdemes alkalmazni.

Szebb és több virágot szeretnél?

Egy csepp jódoldatot tegyél 1 liter vízbe és 50 ml-t önts belőle minden virág cserepébe. Ne önts rá többet, mert az már megárt a növénynek. Havonta egyszer elég ezt a módszert alkalmazni és a muskátli gyönyörűen ontja majd a virágait.

Ápold így a növényt

- Ha tönkremennek a levelei: ha a levelek szélei sárgulnak meg, akkor nem kapott elég vizet, ha az egész levél megsárgul és leesik, akkor túlöntözted.
- Ha a gyökérhez közeli
tinka1951, 2018. április 22. vasárnap, 06:06
Ízületi fájdalomra gyógytea és ülőfürdő
kerülendő.

Sófürdő, talasszoterápia
A sófürdőt általában az ellenálló képesség növelésére, feszültségoldásra használják. Atalasszoterápia nem más, mint a tengeri gyógymód, amelyben a tengeri klíma, levegő, napfény és a sós víz együttesen fejti ki hatását. Légúti hurutok, anaemiák, reumás betegségek, migrénes fejfájás, pikkelysömör, ekcéma, urtikária, hypertónia, stb. kiegészítő kezelésének egyik lehetséges módja.

Szauna és gőzfürdő
A szauna és gőzfürdő olyan váltakozó hőmérsékletű fürdő, amelynek során a test többször (kétszer-háromszor) felhevül, majd lehűl. Manapság már nemcsak az északi népek kultúrájában - különösen Finnországban - hanem szerte a világon igen népszerű lazító, regeneráló eljárás.

Mi a különbség a szauna és a gőzfürdő között? A szauna száraz-forró körülményt teremt, míg a gőz nedves-meleg módszernek minősül. A túlmelegedés fázisában a test felhevül, a szív gyorsabban kalapál, a testbőr kipirul, amely az érrendszeri vazodilatáció
suzymama, 2018. április 21. szombat, 13:46
Fájdalom
olyan típusú, amelyet akkor érzünk, ha ujjunkat tűvel megszúrjuk. A gyors fájdalom majdnem csak a bőrre korlátozódik. A lassú fájdalmat égő fájdalomnak, kínzó fájdalomnak vagy lüktető fájdalomnak szokták jellemezni, és olyankor jelentkezik, ha már szövetkárosodás van, mint például tályog képződésénél vagy súlyos ízületi gyulladásban. A lassú fájdalom a test bármelyik szövetében jelentkezhet. A fájdalom minden típusának észlelése a szabad idegvégződéseken történik. A gyors fájdalmat mechanikai vagy hőmérsékleti ingerek váltják ki, míg a lassú fájdalmat kiválthatják mechanikai, hőmérsékleti és kémiai ingerek. Sokféle kémiai anyagot találtak a károsodott szövetek kivonataiban, amelyek ingerlik a szabad idegvégződéseket. A gyors fájdalmat vezető ingerületek közvetlenül a talamusz meghatározott sejtcsoportjához szállnak fel, majd következő neuronra átkapcsolódva az agykéreg hátsó központi tekervényében gyrus postcentralis; érző kérgi mező végződnek. A lassú fájdalmat közvetítő rostok nagy része a hálózatos
eposz, 2018. április 18. szerda, 18:03
1/213
Képek, videók
fotózás az arénában
mecsery
2010. február 20. szombat, 22:35
Az arénában
totyimotyi
2007. május 06. vasárnap, 20:58
Az Arenaban
csakedit
2007. február 01. csütörtök, 11:28
erösödünk energetikailag
paniko
2007. december 11. kedd, 19:47
Állami Áruház 15.jpg
taszat
2018. január 05. péntek, 00:41
Állami Áruház 13.jpg
taszat
2018. január 05. péntek, 00:41
Állami Áruház 12.png
taszat
2018. január 05. péntek, 00:41
Állami Áruház 11.jpg
taszat
2018. január 05. péntek, 00:41
Állami Áruház 10.png
taszat
2018. január 05. péntek, 00:41
Állami Áruház 09.png
taszat
2018. január 05. péntek, 00:40
Állami Áruház 08.png
taszat
2018. január 05. péntek, 00:40
Állami Áruház 07.png
taszat
2018. január 05. péntek, 00:40
Állami Áruház 06.png
taszat
2018. január 05. péntek, 00:40
Állami Áruház 05.png
taszat
2018. január 05. péntek, 00:40
Állami Áruház 04.png
taszat
2018. január 05. péntek, 00:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.