Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 09:47 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
mazsola
Miért nem reklámozzák a mazsolát?

A mazsola tökéletes élelmiszer, mézédes, pedig nem adnak hozzá cukrot, mint egyes más szárított gyümölcsökhöz.
A mazsola szuper energiabomba, magas a szénhidrát tartalma, de tele van rosttal, káliummal, vassal, de zsír és keményítőmentes. A jótékony polifenolokról, antioxidánsokról ne feledkezzünk meg, ezek gyógyhatásúak.



50 g mazsola tartalma:

129 kcal

34 g szénhidrát

1,3 g fehérje

1,6 g rost

0,2 zsír

25,4 g cukor

322 mg kálium

0,8 mg vas

0,08 g B6-vitamin

14 mg magnézium

22 mg kalcium

1,5 mikrogramm K-vitamin

A mazsola jótékony hatásai


Megelőzi a fogszuvasodást

Az édes mazsola nem árt a fogaknak. Szakértők szerint a mazsolában olyan festékanyagok vannak, amelyek elpusztítják a szájüregben a
faciendum, 2018. április 13. péntek, 17:04
Sárgatúró készítése...
Ha már tervezed a húsvéti menüt, a sárgatúrót véletlenül se hagyd ki,
tökéletesen illik a füstölt sonkához és a kalácshoz.

Számos családban sárgatúró nélkül elképzelhetetlen a húsvét.
Régen nagypénteken készítették, hogy jól összeérjen vasárnapra.
Egyes helyeken citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel is ízesítik
a különleges édességet. Nagyon egyszerű, és a hűtőben napokig eláll.

Hozzávalók:
1 l tej
15 dkg cukor
10 db tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás
cukormazsola

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
A tejet tedd fel főni egy vízzel kiöblített lábosba, majd rakd hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót is.
Míg melegszik, a tojásokat üsd egy tálba, és kézi habverővel kicsit keverd össze. Amikor a tej
elkezd forrni, óvatosan öntsd bele a tojásokat. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergesd,
közben szórd hozzá a mazsolát is. Addig hagyd a tűzön, míg jól összeáll, és a savó
skorpiolilike, 2018. március 29. csütörtök, 11:22
Simányi Józsefnek köszönöm - e páratlan kincset !
martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea,ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.

A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető www.gyorgytea.hu-n

ARANYÉR

Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű pedig az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell !!! Letépjük,megmossuk,megcsipkedjük körömmel és az eres oldalával befelé egy kis szivarkát csavarunk belőle és odatesszük az aranyerünkhöz. Reggel egyet, este egyet - 12 órán keresztül ott lehet tartani, ott marad. Nekem is volt aranyerem, elmúlt 6-8 hét alatt. Érdemes használni, de mint mondtam csak a friss útifű jó. A száraz nem alkalmas erre, mert
bedmarika47, 2017. november 23. csütörtök, 17:59
Mi most megmutatunk néhány hatékony tippet!
a hagymát, akkor helyezzük be a fagyasztóba 10 percre, és csak ezután kezdjünk neki a felvágáshoz.

Rizst a sótartóba:

Tegyen néhány szem rizst a sótartóba, hogy az megkösse a nedvességet, így a só nem fog tömbösödni.

Mazsolát a borba:

Amennyiben már hosszabb ideje áll a bor vagy pezsgő, és eltűntek belőle a buborékot, akkor tegyen bele néhány szem mazsolát, és a szénsav visszatér az italokba.

Tojás helyett banán:

Tudta, hogy a tojást tökéletesen helyettesíti a banán a süteményekben? Ha legközelebb süteményt készít mindenképpen próbálja ki!

Tojásfőzés:

Tojásfőzéskor kellemetlen szagok szabadulnak fel, de tehetünk ellene! Tegyünk a vízbe szódabikarbónát és egy kis citromlevet, és a kellemetlen szag eltűnik!

Fogselyemmel:

Szebben tudjuk szeletelni a süteményeket, tortákat fogselyem segítségével, hiszen így nem ragad rá a krém, és dekoratívabb szeleteket tudunk az asztalra tenni.

Frissen
horvathnemagdi, 2017. augusztus 06. vasárnap, 09:03
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
gondosan lesöpörjük a sót, mert amennyi kell, az már bőven beléjük ivódott, és bőrös oldalukkal lefelé átrakjuk mindet egy akkora lábosba, amelyben könnyen elférnek egymás mellett. Ízesítésül melléjük dobjuk a megpucolt, de egészben hagyott fokhagyma-gerezdeket és a friss kakukkfűágakat, aztán összekeverjük a pálinkát a vízzel, és ráöntjük a combokra.
Elérkeztünk a lényeghez: a combok lassú, rotyogós, illatos megpárolásához. Ez időben sokat jelent, munkában viszont semmit se, mert meglátják, a hús tökéletes elvan magában a tűzhelyen. A lábost lefedjük, és mérsékelt tűzőn felforraljuk az ételt. Ahogy elkezd bugyogni, rögtön takarékra állítjuk alatta a lángot, és hagyjuk, hogy 2-2 és 1/4 óra a kacsacombok csendesen megpuhuljanak a saját zsírjukban. Ezt nem szabad siettetni, sőt, mindent el kell követni azért, hogy minél lassabban készüljenek el, vagyis minél tovább maradjanak a zsírjukban. Ez ugyanis az egyetlen igazán jó megoldása arra, hogy ne száradjanak ki.
Az utolsó 15 percben előmelegítjük a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Banános és kókuszos házi keksz
Hozzávalók
Szükségünk lesz:
1 csészezabpehely
3/4 csészekókuszreszelék
2 dbbanán
1 ev. kanálméz
ízlés szerint mazsola, mogyoró, étcsokoládé, szárított gyümölcs...

Elkészítés menete
Semmi tojás, semmi cukor, sőt, még liszt sem kell (a zabpehely is egészséges, önmagában, vagy joghurttal, esetleg tejjel is érdemes fogyasztani).
Ha nagyon siet, de szükség van egy kis harapnivalóra, akkor ez a recept tökéletes választás. És még ráadásul édes is, kiváló hirtelen jött éhség csillapítására. Süsse meg a süteményt, csomagolja be egy fóliába és már dobható is az iskolatáskába vagy kézitáskába.
A banánt pépesre dolgozzuk (az eredeti receptben villát használtak, így a banán darabosabb volt, de én a pépes állagú banánt részesítem előnyben, ezért kézi robotgépet használtam), hozzáadjuk a mézet és még egyszer alaposan átkeverjük-turmixoljuk. Hozzáadjuk a kókuszt, a zabpelyhet és ízlés szerint a többi hozzávalót, például szárított vörös áfonyát, mandulát,
bkisseva, 2017. május 07. vasárnap, 22:04
H.Kohut Katalin:Illés,jégbefagyasztott sarkcsillag (novella)
mikor Istennő voltam, amikor egész nap énekeltem, udvaroltak nekem a szépek, akiket megalkottam saját gyönyörűségre. Néha ellágyulok, azt hiszem, hogy jól vagyok már, eszembe jutnak a vicces félreértések, amiket gondoltak rólam, vagy rosszul mondtam valamit, ilyenkor rám tör a nevetés az utcán, boltban, vagy akárhol, vissza kell folytanom a kacagást, mert játék az élet, azt hittem legalábbis valamikor, játék a tudomány, a nyelv, az ének, a zeneszerzés, a teremtés, az alkotás, természetes a szépség, a tökéletesség.

Az asszonyok, akik szépek és csoda-szívűek fáradt-kék szemmel ébrednek reggelente, a kékek, mint férjek rájuk csodálkoznak, mert nézésüktől rend lesz és fegyelem.

Ébrenálom az álmodás, mely átfogta a többmillió évet, akkor azt hittem, hogy egyszer égboltnyi lesz Veled az ébredés, mint mikor aranylón Nap kel, s fényében egyre emelkedem, szivárványként ölel majd tekintetem, s Te leszel a kék ér is a patak mentén, zöld fűszál a réten, ellentét is, ahogyan játszottunk egykor
katalinkohut, 2017. március 14. kedd, 18:49
Kevert Túrós
A recept hozzávalói

30 dkg liszt
30 dkg cukor
50 dkg túró
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1.5 dl olaj
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom leve és héja
mazsola, kandírozott gyümölcs, csoki dara, esetleg 2-3 alma apró kockákra vágva
tetejére porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, és ízlés szerint keverünk bele a tésztába almát, kandírozott gyümölcsöt, mazsolát, esetleg csoki darát. Előmelegített sütőben, a legkisebb hőfokon kb.45 percig sütjük.

Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét. Mindegy mivel keverjük össze, az íze akkor is tökéletes! Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, sőt akár ünnepre is!
bkisseva, 2017. március 08. szerda, 11:12
Szabó Gyuri bácsi jó tanácsai
martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea,ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.

A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető www.gyorgytea.hu-n

ARANYÉR

Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű pedig az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell !!! Letépjük,megmossuk,megcsipkedjük körömmel és az eres oldalával befelé egy kis szivarkát csavarunk belőle és odatesszük az aranyerünkhöz. Reggel egyet, este egyet - 12 órán keresztül ott lehet tartani, ott marad. Nekem is volt aranyerem, elmúlt 6-8 hét alatt. Érdemes használni, de mint mondtam csak a friss útifű jó. A száraz nem alkalmas erre,
irmus, 2017. február 19. vasárnap, 11:36
A mazsola
arisztotela
Ezt miért nem mondta senki eddig a mazsoláról?

A mazsola tökéletes élelmiszer, mézédes, pedig nem adnak hozzá cukrot, mint egyes más szárított gyümölcsökhöz.

A mazsola szuper energiabomba, magas a szénhidrát tartalma, de tele van rosttal, káliummal, vassal, de zsír és keményítőmentes. A jótékony polifenolokról, antioxidánsokról ne feledkezzünk meg, ezek gyógyhatásúak.

50 g mazsola tartalmaz:

129 kcal
34 g szénhidrát
1,3 g fehérje
1,6 g rost
0,2 zsír
25,4 g cukor
322 mg kálium
0,8 mg vas
0,08 g B6-vitamin
14 mg magnézium
22 mg kalcium
1,5 mikrogramm K-vitamin

1. Megelőzi a fogszuvasodást

Az édes mazsola nem árt a fogaknak. Szakértők szerint a mazsolában olyan festékanyagok vannak, amelyek elpusztítják a szájüregben a baktériumokat.

2. Szorulás ellen

Együnk mazsolát, ha baj van az emésztésünkkel, hiszen a rostok csodát művelnek. A
horvathnemagdi, 2017. február 03. péntek, 07:54
Ma itt időztem el kicsit . . .
Kiváltságos helyzetem volt, mivel a konyhás nénik ismerték a nagymamámat, mindig gondoskodtak róla, hogy extra adagot kapjak.

Aztán a sulis évek után valahogy kimaradt az életemből ez az étel. Pár éve azonban, elkezdtem kísérletezni vele, ami mindig örömmel töltötte el a családot.

A császármorzsát gyakran azonosítják a daramorzsával, ami búzadarából készül.

A császármorzsa gyakorlatilag egy sűrű palacsintatészta.

Mostanra azt hiszem sikerült kifejlesztenem a tökéletes receptet. Íme.

Hozzávalók 4 adaghoz:

25 dkg zabpehely liszt
3 dl tej
6 tojás
1 citrom vagy narancs reszelt héja
5 dkg mazsola
2 evőkanál olívaolaj
egy csipet só

A tojásokat válaszd szét. A fehérjét a sóval verd kemény habbá. A tojások sárgáját, a liszttel és a tejjel keverd össze, reszeld bele a megmosott citrom héját és add hozzá a mazsolát.

A felvert tojásfehérjét óvatosan, hogy ne törjön össze,
sarkadykati, 2017. január 09. hétfő, 08:38
1/19
Képek, videók
Mazsola és manócska
eva6
2018. április 13. péntek, 12:07
Mazsola.jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:15
Japán mazsolafa.jpg
pacsakute
2016. szeptember 24. szombat, 20:01
Mazsola.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 20:18
Mazsola
tnemarika
2016. április 20. szerda, 19:13
Vaníliás mazsolás csiga
katrin56
2015. október 03. szombat, 15:54
Mazsolás kocka
katrin56
2015. október 03. szombat, 15:32
angol mazsolás kenyér.jpg
gaby73
2014. október 06. hétfő, 05:10
Almás-mazsolás chutney.jp
gaby73
2014. október 05. vasárnap, 23:36
mazsolas_csiga.jpg
erzsikepuskas
2014. március 02. vasárnap, 16:19
Zabpelyhes mazsolás teasü
csipkerozsi
2014. március 01. szombat, 22:41
Nem vagyok tökéletes
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:35
Bármilyen tökéletes is eg
borigit
2017. december 17. vasárnap, 09:37
Tökéletes harmónia.png
cady89
2017. november 22. szerda, 01:06
Az Isten útja tökéletes,.
katalin_53
2017. szeptember 12. kedd, 17:26
Címkék
asztalra tenni, tojást tökéletesen, banán darabosabb, többmillió évet, szénsav visszatér, pépes állagú, vicces félreértések, konyhás nénik, Kohut Katalin, többi hozzávalót, Kevert Túrós, Simányi Józsefnek, mazsola szuper, akkora lábosba, különleges édességet, iskolatáskába vagy,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.