Regisztráció  Belépés
2018. július 15. vasárnap | 28. hét | 196. nap | 23:13 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szultán tekercs
cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 ek porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna


Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül belekevarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 13:52
Tallóztam
Szultán tekercs

Hozzávalók:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.
Végül belekeverjük a vajat, és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.
A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd
horvathnemagdi, 2018. április 29. vasárnap, 17:33
Pompás szelet
krémhez:

14 dkg liszt
9 dl tej
3 tojás sárgája
27 dkg kristály cukor
20 dkg csokoládé
2 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
5 dl ribizlidzsem
20 dkg piskóta tallér Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:10
Skót krémes
Skót krémes

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só

A krémhez:

1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor

A tetejére:

10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama

Elkészítés

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény
evavicus, 2018. február 13. kedd, 14:10
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
étcsokoládé
25-30 dkg mélyhűtött málna
1 evőkanál étkezési keményítő
5 dkg vaj

Így készül:

A csokit apróra vágjuk, a fagyos málnát egy tálba tesszük, és egy evőkanál étkezési keményítővel elkeverjük. A szikkadt kalácsot kockákra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Előveszünk egy nagyobb tepsit, és kivajazzuk. Az aljára helyezzük a kalácskockákat, majd eloszlatjuk rajta a csokikockákat és a málnaszemeket. (ha jó az adag, teljesen be kell hogy fedje a kalácsot, de úgy lesz jó!). A tetejére halmozzuk a maradék kalácskockát, majd óvatosan rákanalazzuk a tejes-tojásos-cukros masszát, hogy mindenhová jusson. Apró vajdarabokat szórunk rá, és meghintjük még egy kevés nádcukorral. Sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

kesz

A teteje szép barna lesz (a miénk sem égett meg, a látszat ellenére), így lesz ropogós, viszont a belseje lágy,
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
Diétás Fanta szelet sütés nélkül (cukor-,gluténmentes)
joghurt

0,5 citrom leve és reszelt héja

vanília aroma

Hozzávalók a narancsos réteghez:

200 ml 100%-os narancslé

200 ml szénsavas ásványvíz

40g (1 csomag) vaníliás pudingpor

3 ek. édesítő

Elkészítés:

Az alaphoz összekeverjük a puffasztott rizst az olvasztott csokoládéval. Mehet bele bőven puffasztott rizs, amíg sűrű állagú lesz.

Egy kapcsos, kerek tortaformában eloszlatjuk a masszát. Tegyük 2-3 percre a hűtőbe.

A túrós réteghez a túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Görög joghurt helyett natúr joghurtot is használhatunk, csak a levét szűrjük le minél jobban (ki is hagyhatjuk). Kenjük el a puffasztott rizses réteg tetején.

Egy edényben kevés narancslével keverjük simára a pudingport, majd tegyük hozzá a többi narancslevet, a szénsavas vizet és az édesítőt is. Forrásig főzzük, majd időnként kevergetve hűtsük
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 09:52
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát a kendő segítségével a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, majd hűlni hagyjuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, vagy szűrőben lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a vaníliás cukorral. A bevonót darabokra törjük, és forró vízfürdőben kevergetés közben megolvasztjuk. Azonnal kiolajozott tálcára öntjük, és dermedni hagyjuk. A tejszínt habfixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a cseresznyepálinkát is. A piskótalapot széthajtjuk, rásimítjuk a tejszín harmadát, és eloszlatjuk rajta a meggyet. A piskótát hosszában feltekerjük, tálcára helyezzük, és megkenjük a maradék habbal.



Feketeerdő torta (12 szelet)

1 tábla tejcsokoládé
5 tojás
5 evőkanál + 4 evőkanál meggypálinka
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
50 dkg meggy
20 dkg meggylekvár
7,5 dl tejszín
3 csomag habfixáló
8 dkg finom szemcsés kristálycukor
3 evőkanál csokoládéreszelék


Előkészítés:
A
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Tepsis fasírt
Tepsis fasírt
Hozzávalók:
fél kg darált hús
2 db zsömle, vagy kenyér

bors
pirospaprika
fokhagyma
petrezselyemzöld
egy tojás

4-5 db keményre főtt tojás

zsír a tepsi kenéséhez
10dkg reszelt sajt
2 dl tejföl

Elkészítése:
A zsír, a keményre főtt tojások, reszelt sajt és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a masszát.
Egy kisebb tepsit kizsírozunk és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
A keményre főtt tojásokat elfelezzük és a masszára eloszlatjuk őket.
Meglocsoljuk tejföllel, majd a sajtot is rászórjuk.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél kb 35-45 perc alatt megsütjük.
irmus, 2017. február 26. vasárnap, 09:43
Szultán tekercs (málnás vagy meggyes)
Hozzávalók:
Tekercs:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 ek porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül belekevarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.

A krémet a
bkisseva, 2017. február 21. kedd, 14:18
Szultán tekercs
Szultán tekercs

Hozzávalók:
Tekercs:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül bele kavarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett
horvathnemagdi, 2017. február 21. kedd, 08:17
Tepsis fasírt

bors
egy tojás
3 db keményre főtt tojás
10-15 dkg reszelt sajt
olaj
2 dl tejföl

Elkészítése:

Az olaj, a keményre főtt tojások és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a masszát.

Egy kisebb tepsit kiolajozunk és a masszát egyenletesen belesimítjuk.

A keményre főtt tojásokat elfelezzük és a masszára eloszlatjuk őket.

Meglocsoljuk tejföllel, majd a sajtot is rászórjuk.

Előmelegített sütőben, lassú tűznél kb 35-45 perc alatt megsütjük. (A képen még nincs rajta a tejföl és a sajt).
Tipp:

Ha nagy a család, bátran duplázzátok az adagot, pont ahogy én
bkisseva, 2017. január 04. szerda, 12:01
1/10
Képek, videók
Szultán tekercs
vorosrozsa66
2018. május 13. vasárnap, 13:50
Egyenletes hőeloszlás
infrafutes
2012. február 15. szerda, 10:18
Fő az egyenletes barnulás
roli107
2007. október 16. kedd, 22:17
A maradék idő.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:50
A maradék idő
irmus
2017. január 15. vasárnap, 09:45
húsvéti-maradék.png
hatibacsi
2016. április 05. kedd, 01:29
a maradék
snbela44
2016. március 18. péntek, 08:47
maradék + édes burgonya
sarkadykati
2015. december 28. hétfő, 12:35
Katona Bálint - Maradék i
margoboszi
2015. november 24. kedd, 12:20
Maradék csendem...jpg
jozsuzsa
2015. szeptember 27. vasárnap, 20:07
A maradék idő.jpg
sznejuci
2015. szeptember 26. szombat, 16:34
Neszeszer maradékból
foltoskata
2014. szeptember 07. vasárnap, 21:49
a maradék
sarkadykati
2014. június 28. szombat, 02:36
a maradék dödölle
snbela44
2013. december 29. vasárnap, 23:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.