Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:40 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aranygaluska
élesztő
100 g kristálycukor
250 ml tej
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál rum
Csipet só
50 g vaj
Szóráshoz:
200 g darált dió
100 g kristálycukor
10-20 g vaj

Elkészítési idő: 40 perc + kelesztés + sütés

Elkészítés:

50 ml tejet langyosítsunk meg, oldjunk fel benne 2 kiskanál kristálycukrot, és keverjük hozzá az élesztőt. Pár percig hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a maradék kristálycukrot, csipet sót, maradék langyos tejet, a megolvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt. A citromot alaposan mossuk meg, majd a héját vékonyan reszeljük bele. Ízesítsük rummal, majd kézi dagasztógéppel alaposan dolgozzuk ki a tésztát. Ezután takarjuk le, és kelesszük fél órán keresztül.

Közben egy kerek, tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, vékonyan hintsük meg darált dióval, a többi diót pedig keverjük össze a kristálycukorral. Melegítsünk meg 10-20 g vajat.

Amikor a
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:44
Tarjatekercs
Hozzávalók:

4 szelet sertéstarja, só, feketebors, 2 teáskanál mustár, 2 fej vöröshagyma, 2 csemegeuborka, 4 szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 2 ½ evőkanál vaj, 2 evőkanál paradicsomsűrítmény, ¼ húsalaplé, 1 evőkanál liszt, 125 g tejföl, őrölt paprika (édes-nemes).

A tarjaszeleteket belső oldalukon megsózzuk és megborsozzuk, majd megkenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk, az uborkát felszeleteljük. A füstölt szalonnát rátesszük a hússzeletekre, erre helyezzük az uborkát és a hagymát. A húst feltekerjük, és hústűvel rögzítjük.

Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál vajat, felolvasztjuk, majd a tekercseket minden oldalról megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, hirtelen megpirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. Lefedve 25 percig főzzük.

A főzés befejezése előtt 5 perccel a lisztet elkeverjük a maradék vajjal, majd állandóan kevergetve a léhez adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és a
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 13:10
Tonhalas rakott makaróni
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 doboz olajos tonhal (180 g/doboz)
150 g pizza-mozzarella sajt egyben
diónyi vaj/margarin
2 ek. olaj
1 ek. paradicsompüré
2 doboz darabolt paradicsom (400 g/doboz)
1 kk. pizzafűszer-keverék
1 kk. kristálycukor
só, bors
1/2 dl tejszín
150 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
400 g makaróni

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük (az olajat megtartjuk). A sajtot nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű, mélyebb sütőedényt. Felteszünk forrni 4 liter vizet.

2. Mély serpenyőben/wokban felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot levével együtt, a fűszerkeveréket, a cukrot, ízlés szerint sót és borsot. Mérsékelt tűzön, fedetlenül 10-12 percig főzzük-sűrítjük, végül
taszat, 2017. december 31. vasárnap, 16:24
Sörkorcsolyák 1.
liszttel megszórva, két órán át langyos helyen pihentetjük. Két centis vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a tetejét rácsosan bevagdaljuk, majd tojás fehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben aranysárgára megsütjük.

SAJTOS TÖLTÖTT SÖRKIFLI

Hozzávalók: 50 kg liszt, 2.5 dkg élesztő, 3.5 dl tej, 1 dl olaj, 1 kávéskanál só és a kávéskanálk cukor, 1 db tojássárgája

A tej felében az élesztőt felfuttatni, hozzáadni a liszthez, + étolaj, só,, tojássárgája, maradék tej. Fél óra kelesztés után 3 cipóra osztani, tányér nagyságúra nyújtani.
Elöször 4 cikkbe vágni, azokat felezni, így 8 db cikk lesz. A tészta széles végébe tenni a sajtkrémet és feltekerni. ( sörkifli alak ). Tetejét tojással kenni, sajttal, szezámmaggal megszórni.

Töltelék : Medve natúr sajt ( 1 doboz ) fellazítva 2 evőkanál tejföllel, 5 dkg margarinnal, összekeverve 15 dkg apróra vágott baconnal és egy fej apróra vágott lila
lizawolf, 2017. december 31. vasárnap, 13:28
gesztenyés és kókuszos finomságok
meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk, majd félretesszük és kinyújtjuk a másikat is. A két lapot egymásra rakjuk, összesodorjuk és kifagyasztjuk. Amikor megkeményedett, vékony szeletekre vágjuk és tálra rakjuk.

Kókuszrúd
15 dkg kristálycukorból, 2 evőkanál mézből és 1 pohár vízből sűrű szirupot főzünk. A szirupba, miután habját elfőtte 15 dkg kókuszreszeléket keverünk. Kissé felfőzzük, a gyúródeszkán rudakat formálunk belőle és kakaómázba megforgatjuk. Amikor kissé kifagyott már, megmártjuk a maradék kókuszreszelékben.

Kókuszbomba cukrozott gyümölccsel
15 dkg kristálycukorból, 2 evőkanál mézből és 1 pohár vízből sűrű szirupot főzünk. A szirupban felforralunk 20 dkg kókuszreszeléket, és amikor a tűzről levettük, 3 dkg vajjal keverjük össze, majd kifagyasztjuk. Hidegen 10 dkg, apróra vágott cukrozott gyümölcsöt keverünk hozzá. Nedves kézzel bombákat formálunk belőle, kristálycukorba forgatjuk, minyonpapírba rakjuk.

Sajtos ananász (holland csemege)
Egy ananászkonzerv
faciendum, 2017. december 12. kedd, 23:34
Karácsonyi receptek
darált mandula, 20 dkg cukor, 1 csapott evőkanál kakaó, 2 kávéskanál fahéj, 1 késhegynyi szegfűszeg, 2 evőkanál cseresznyepálinka, 1 tojás.
Az összes hozzávalót elektromos konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük, és 1 órán át hideg helyen pihentetjük. A tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Három, kb. 15 cm-es csillagot vágunk ki belőle, a csillagok csúcsához körben keskeny tésztacsíkot ragasztunk és tojássárgájával bekenjük a szélét. A csillagokat megtöltjük lekvárral és a maradék tésztából kivágott kisebb csillagokkal díszítjük. A csillagokat sütőpapírral kibélelt sütőlemezre fektetjük, és 175 fokra (gázsütĹ 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A kész süteményt levesszük a sütőlemezrĹl, és ha kihűlt, porcukorral szórjuk meg.

Citromos szívek
Tészta: 3 tojássárgáját 12 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral addig verünk, amíg krémszerű masszát kapunk. 3 csepp citrom aromát, 1 késhegynyi sütőport és hámozott, őrölt mandulából annyit
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Női szeszély
Hozzávalók:
20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 12 dkg vaj, 3 egész tojás, reszelt citromhéj, pici só, ribizlilekvár, vagdalt dió

Elkészítés:
10 dkg porcukrot, a lisztet, a citromhéjat a vajjal és a tojások sárgájával téstává gyúrjuk, majd egy fél órára berakjuk a hűtőbe. A hűtőből kivéve kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, tepsibe rakjuk és közepesen meleg sütőben 3/4 részig megsütjük. A sütőből kivéve megkenjük a lekvárral. A tojások fehérjéjét a maradék 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Egyenletesen elkenjük a lekváros tésztán és a vagdalt diót rászórjuk a habra. Visszarakjuk a sütőbe, hogy megszárítsuk a habot. Amikor kihűlt, vízes késsel szeleteljük
bkisseva, 2017. november 27. hétfő, 13:29
Krumplis pogácsák
az

előmelegített, közepes hőfokú sütőben szép sárgára megsütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, csak

aztán teszem tálra. Frissen jó igazán. (Ha megmarad belőle, fogyasztás előtt betehetjük a sütőbe,

olyan lesz, mintha frissen sült volna.)



Sonkás burgonyás pogácsa 1.

Hozzávalók: 120 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 500 g darás liszt, tej, 2 tojássárgája,

só, 30 g élesztő.

A töltelékhez: 250 g sonka, vagy maradék füstölt hús.

A lisztet elkeverjük a burgonyával, megsózzuk, és az olvasztott vajjal, a tojássárgájával meg a

tejben megfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd a megkelt tésztát

gyúródeszkán kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden pogácsára teszünk egy

halom darált sonkát, befedjük egy másik pogácsával, a szélét jól lenyomkodjuk, és

pogácsaszaggatóval még egyszer kiszaggatjuk. A megtöltött pogácsákat egy kis
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Piskóta alapok
porcukrot, ezzel még jól felkeverjük, hozzáteszünk két tojássárgáját, 2 dkg lisztet, kikent, kilisztezett tepsibe zacskóból kinyomott piskótákat formálunk, cukorral beszórjuk, gyenge tűznél kisütjük.
Piskóta alap Irénke módra

6 tojás sárgáját kikeverek habosra 6 csapott evőkanál cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 evőkanál ételkeményítővel, reszelt citromhéjjal. Hozzákeverek 1 sütőport, majd 5 kanál lisztet. A 6 tojás fehérjét nagyon kemény habbá verem. Felváltva keverem hozzá a tojáshabot és a maradék 5 kanál lisztet. Sütőpapírral bélelt formába teszem, és közepes tűznél sütöm. Kihűlés után tölthetem.

Variációk: A masszába szórok darált dióba mártott meggy szemeket.

A masszába teszek 3-4 kanál darált mákot, vagy diót, kókuszreszeléket, esetleg kakaót.

Hullala növényi tejszint felverek valamilyen gyümölccsel, és ezzel töltöm.

Kakaós vajas krémmel töltöm.

Egyszerűen csak lekvárral kenem meg.

Más megoldás, a masszát habzsákba teszem
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
tésztához a tojások sárgáját a fehérjétől különválasztjuk, hozzáadunk két evőkanál langyos vizet, 7 dkg porcukrot, majd 10 dkg gesztenyepürével jól kikeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük 7 dkg cukorral, majd belekeverjük a gesztenyemasszás tojássárgáját.

Miután jól elvegyítettük, apránként adagolva, fakanállal hozzákeverünk 10 dkg lisztet. Kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük, és kisütjük.

A krémhez a vajat félig megolvasztjuk, simára keverjük 15 dkg porcukorral, majd a maradék gesztenyepürével.

A három lapba vágott, kihűlt tortát ezzel a krémmel töltjük, s a külsejére és a tetejére is kenünk. Végül késsel gyalult csokiforgáccsal megszórjuk a tetejét, és szeletenként egy-egy gesztenyeszívvel díszítjük.

5.Csokoládés kuglóf
*****************************
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 6 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tej, 12 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg főzőcsokoládé, 4 tojás sárgája, 6 dkg mazsola, csipetnyi só;
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
Flódni helyett - Szovák karácsonyi sütemény
kanálvíz
150 gdió
Töltelék 2:
100 gporcukor
1 dbtojás
150 gdarált mák
1 kv. kanálreszelt citromhéj
2 ev. kanálvíz
Töltelék 3:
2 ev. kanál víz
40 gporcukor
150 gszilvalekvár
Töltelék 4:
4 ev. kanálporcukor
2 dbtojás
2 kv. kanálreszelt citromhéj
1 ev. kanálgríz
300 gtúró


Tészta: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojást, vajat, sót, cukrot, valamint a 100 ml langyos tejben felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Az egészet sima tésztává gyúrjuk, a tetejét liszttel megszórjuk és 1 órát, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Miután a tészta megkelt, 5 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kisebb, kb. 32x40 cm nagyságú, vajjal kikent tepsibe tesszük az első tésztát.
Erre a tésztalapra kerül a diós töltelék, amihez a hozzávalókat egy lábasban összekevertük, feltettük főni, forrástól számítva 2 percig főzzük és kihűtjük. A diós
bkisseva, 2017. november 21. kedd, 13:09
3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
csokoládé

Elkészítés menete

Egy 22x22 cm-es tepsit előkészítünk. Az aljára kerül a kekszes alap: a kekszet por állagúra törjük, majd elkeverjük a felolvasztott vajjal, a felével pedig kibéleljük a tepsi alját.
A barnacukrot, vajat és tejszínt egy edénybe tesszük. Alacsony lángon elkezdjük főzni, és forrástól számított kb. 15-20 percig főzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik.
A karamelles krémet rákanalazzuk a kekszes alapra és elegyengetjük. Rátesszük a maradék kekszes-vajas alapot.
150 ml tejben elkeverjük a tojások sárgáját, a kristálycukrot, a vaníliapudingot és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos keveréket és sűrű pudingot főzünk. A pudingot levesszük a tűzről, kissé kihűtjük, majd belekeverjük a vajat.
A krémet még melegében rákenjük a kekszes-vajas rétegre. Az egészet hűtőbe tesszük és kihűtjük.
A kihűlt édesség tetejére tesszük a porcukorral és habfixálóval kemény habbá vert tejszínhabot. A
bkisseva, 2017. november 21. kedd, 11:39
1/203
Képek, videók
aranygaluska 001.JPG
katalinkohut
2017. április 30. vasárnap, 10:28
aranygaluska-heviketol .jp
yvett789
2015. január 20. kedd, 16:07
aranygaluska_vanilias_ ont
yvett789
2015. január 20. kedd, 16:00
aranygaluska.jpg
erzsikepuskas
2013. december 28. szombat, 08:30
aranygaluska1104.jpg
maroka
2013. november 04. hétfő, 20:07
aranygaluska1.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:08
aranygaluska.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:08
aranygaluska.jpg
sarkadykati
2013. március 24. vasárnap, 03:13
aranygaluska1015.jpg
maroka
2012. október 15. hétfő, 09:51
aranygaluska2.JPG
gigi55
2012. január 25. szerda, 13:26
aranygaluska2 (1).JPG
gigi55
2012. január 25. szerda, 13:26
Aranygaluska almapürével.
szelidszeder
2011. december 09. péntek, 07:49
Köd szitál ...
somariza
2011. október 25. kedd, 15:57
16256_Szitállás.gif
gaborgeneral1
2008. március 30. vasárnap, 18:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.