Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:51 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tejfölös- vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. Legalább 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni.
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 18:58
Édes és sós apró sütemények.
25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 15 dkg darált mandula, 15 dkg cukor, fél pohár tej, csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 5 dkg vaj, kevés tört fahéj.
Összegyúrjuk a cukrot, egész tojást, a 12 dkg vajat, lisztet és a sütőport. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongocskák közepére a következő keveréket tesszük: összekeverjük a darált mandulát a 15 dkg cukorral és tejjel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az áztatott mazsolát, az 5 dkg vajat és a tört fahéjat. A maradék tésztából ceruzavékony-rudacskákat sodrunk és kereszt alakban a süteményre nyomjuk. Kikent, kilisztezett sütőlapra tesszük, majd forró sütőben kisütjük.

Olcsó tészta
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, pici só, 2 dkg élesztő, 2 db kockacukor, kevés tej, amennyit a tészta felvesz, kevés szódabikarbóna, gyümölcsíz.
Elmorzsoljuk a lisztet a zsírral, picit megsózzuk, a 2 dkg élesztőt és a kockacukrot kevés langyos tejjel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tésztához, kevés szódabikarbónát
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 12:21
Kakaóscsiga és fonott kalács
másfél adagot dagasztottam be, és készült belőle egy kisebb fonott kalács, a többiből készítettem kakaós csigát. Most sikerült a legjobban a kalács fonásom, de viszont kicsi tepsibe tettem, és kelésnél oldalra szökött, mivel csak 1 rúd volt a tepsibe. Na nem baj, az íze kárpótol érte bennünket.
A maradék tésztát elnyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, szitáltam rá porcukrot, majd kakaót, felcsavartam rúdba, majd kb. 1-1,5 cm-es karikákra vágtam, majd sütőpapíros tepsibe fektettem, megsütöttem. Mikor kivettem a sütőből, rögtön meglocsoltam forró vaníliás cukorral ízesített tejjel, így napokig puha marad

Fonott kalács

Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dkg élesztő
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. só
3 csapott ek. porcukor (ebből 1 kanál a tejhez kell)
1 dl natúr joghurt
2 tojás sárgája
2 dl tej
frissen reszelt citromhéj (ehhez a mennyiséghez már nem kell semmit sem hozzáadni, pont megfelelő lágyságú lesz a
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:29
3bit szelet
Hozzávalók: (18,5*27,5 cm-es süteménykerethez vagy 24 cm-es kapcsos tortaformához)

Alaphoz:

30 dkg darált háztartási keksz
20 dkg olvasztott vaj vagy margarin

Karamellhez:

17 dkg barna cukor
1,5 dl tejszín (minimum 30 %)
6 dkg vaj

Krémhez:

5 dl tej (ha 2 dl-es tejszínt vettünk, akkor a maradékot ide hozzáadhatjuk)
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
1 púpozott evőkanál liszt (kb 40 g)
5 dkg vaj

Tetejére:

2 dl habtejszín
csokoládéreszelék

Elkészítése:

Először a karamellt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A hozzávalót egy edénybe mérjük és összeforrlajuk, majd mérsékelve a lángot, gyöngyözve főzzük 15-20 percig. Ennyi idő alatt a karamell be fog sűrűsödni és kissé sötétebb lesz a színe. Félretesszük és többször átkeverve langyosra hűtjük.

Közben a vajat vagy margarint felolvasztjuk, de ne legyen meleg! A kekszet
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:39
Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)
programra.
2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeverjük az egészet.
3. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá pici lisztet, ha száraz, akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez persze nem lesz egyenletes, de ahová sikerül alapon locsolgassuk csak
5. Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk két-három centis darabokra.
6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha szeretnénk, akkor az oldalukat megkenjük felvert tojás sárgájával. Én ezt legközelebb kihagyom, olyan szép hófejér a tészta, mutatós lesz anélkül is. Sőt!
7. Mindössze 10-12 perc alatt készre sütjük őket, hófehérek maradnak, ilyennek kell
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:33
Banánkrémes torta
habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen három lapba vágjuk.

3. A krémhez összekeverünk 3 dl tejet, 4 darab, villával pépesített banánt és a cukrot, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a nagyon puha vajjal/margarinnal, és beleforgatjuk a maradék két felkarikázott banánt.

4. A krémmel összetöltjük a tortalapokat úgy, hogy a krémből egy vékony réteg jusson a tetejére és az oldalára is. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni 1 órára, majd csokoládéforgáccsal és banánszeletekkel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 40-45 PERC
KALÓRIA: 4875 KCAL/EGÉSZ
koszegimarika, 2017. szeptember 07. csütörtök, 16:23
A levesbe
vágjuk.

Burgonyagombóc I.

Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

Burgonyagombóc II.

Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán
horvathnemagdi, 2017. szeptember 02. szombat, 17:05
Bütykös kalács vagy fityisz
dkg friss élesztő
2,5-3 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás
egész mák és/vagy szezámmag, fekete szezám
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a felében elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk.
A szoba-hőmérsékletű liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a vajat, elkezdjük összedolgozni kézzel vagy konyhai robotgép dagasztós spiráljával, a maradék tejből apránként annyit adagolunk hozzá, hogy rugalmas tésztává összeálljon. Ha ezzel megvagyunk, pici liszttel meghintjük, és konyharuhával letakarva 30 percet langyos helyen kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, egyenként vékony körlappá nyújtjuk. 8 cikkbe vágjuk, mintha kiflit készítenénk, egyenként felcsavarjuk a szélesebb végüknél kezdve, addig sodorjuk, míg 12-15 centis hengereket kapunk, majd a tésztát önmagában megcsomózzuk.
Sütőpapírral
suzymama, 2017. augusztus 20. vasárnap, 19:24
Édes perec
Hozzávalók:
53 g sütőpor, 57 g barnacukor, 2 teáskanál Horváth Rozi fahéj, 720 g liszt, 2 teáskanál só, 115 g cukor, 1,5 evőkanál élesztő, 8 teáskanál vaj, 480 ml tej, 720 ml víz.
Elkészítése:
Egy keverőtálban futtassuk meg a meleg tejben az élesztőt, majd ha késznek látjuk, keverjük bele a barnacukrot, a kissé megolvasztott vajat, a liszt egy részét, a sót, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a maradék lisztet (lehet, hogy nem kell az összes, csak annyit keverjünk bele, amennyit felvesz a massza), és keverjük addig, amíg egy puha és sima tésztát nem kapunk. Takarjuk le a tálat, és várjunk, amíg megkel a tészta. Ha kellően megkelt, melegítsük a sütőt 220-230 fokra, és a tésztából formázzunk pereceket.
Egy közepes tálban keverjük össze a meleg vizet a sütőporral, amíg a por fel nem oldódik benne, majd mártsuk meg a megformázott pereceket a sütőporos vízben (vagy kenegessük meg őket ezzel a keverékkel), helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 7-11 percig, amíg aranybarnák
reifregina, 2017. augusztus 01. kedd, 18:29
Könnyű citromos túrós szelet.
tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara

a szóráshoz:

porcukor

(a sütemény 40 x 23 cm-es tepsiben készült.)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, kb. 30
nanoka72, 2017. július 29. szombat, 06:26
Fityisz vagy bütykös kalács, az isteni retró péksütemény
friss élesztő
2,5-3 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás
egész mák és/vagy szezámmag, fekete szezám

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a felében elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk.
A szoba-hőmérsékletű liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a vajat, elkezdjük összedolgozni kézzel vagy konyhai robotgép dagasztós spiráljával, a maradék tejből apránként annyit adagolunk hozzá, hogy rugalmas tésztává összeálljon. Ha ezzel megvagyunk, pici liszttel meghintjük, és konyharuhával letakarva 30 percet langyos helyen kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, egyenként vékony körlappá nyújtjuk. 8 cikkbe vágjuk, mintha kiflit készítenénk, egyenként felcsavarjuk a szélesebb végüknél kezdve, addig sodorjuk, míg 12-15 centis hengereket kapunk, majd a tésztát önmagában megcsomózzuk.
Sütőpapírral
reifregina, 2017. július 27. csütörtök, 14:05
Burgonya finomság
12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon).


Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthonmandoliné, vagy ehhez hasonló eszköz, akkor ez sokkal könnyebb!


Lereszeljük a parmezánt, és hozzá adjuk a burgonya szeleteket. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát és kakukkfüvet. Olvasszuk fel a maradék vajat, és öntsük rá a burgonyára.


Keverjünk össze mindent jól. Már az illata is fantasztikus, nem igaz?


Rakjuk a burgonya szeleteket egymás tetejére a muffin tálcába. Majd szórjuk meg egy kis borssal és kakukkfűvel a
nanoka72, 2017. június 26. hétfő, 12:53
1/203
Képek, videók
Tejfölös Vajas Pogácsa.jp
sz719eszter
2017. augusztus 07. hétfő, 10:18
Fókuszálj a közepébe..jpg
sztana45
2011. március 27. vasárnap, 13:24
A virág közepében.gif
csalogany13
2010. augusztus 13. péntek, 00:48
Virág közepébe képet lehe
margoboszi
2009. október 18. vasárnap, 19:39
Sűrű erdő közepében kis f
zsebibaba51
2009. augusztus 02. vasárnap, 20:54
mi van a közepébe,
himeshaza
2008. május 01. csütörtök, 22:07
Hölgy virág közepében
pszihe
2006. augusztus 11. péntek, 19:16
Langyos citromos víz.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:35
Langyos víz citrommal.jpg
cipello
2013. május 26. vasárnap, 09:46
langyos citromos víz.jpg
snbela44
2013. április 19. péntek, 17:44
langyos citromos víz.jpg
sarkadykati
2013. április 19. péntek, 04:04
Friss langyos kifli regge
borcsamama
2013. február 19. kedd, 09:06
Citrom langyos higitásban
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:26
Langyos eső...
somariza
2011. március 17. csütörtök, 19:15
20071002 Langyos tenger.j
sztana45
2010. augusztus 18. szerda, 07:57
Címkék
vaníliás cukrot, keverőtálban futtassuk, langyos tejfölt, maradék olvasztott, kalács fonásom, maradék tejből, cukor felével, sütőporos vízben, tésztából formázzunk, maradék darált, megfőtt burgonyát, közepes tálban, nagyon puha, meleg tejben, cukorral összekeverjük, felfutott élesztőt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.