Regisztráció  Belépés
2018. január 21. vasárnap | 3. hét | 21. nap | 23:40 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Román kormányalakítás - Az RMDSZ-nek nincsenek előítéletei a szociáldemokraták kormányfő-jelöltjével szemben
fejezte ki, hogy találkozzanak Dancilával, amennyiben megkapja a kormányalakítási megbízást és szeretné megszerezni a beiktatási szavazáson a szövetség támogatását. Fontosnak nevezte, hogy Dancila elhatárolódott a volt kormányfő magyarellenes fenyegetésétől.

Kelemen Hunor megjegyezte: Victor Ponta - a PSD-ből azóta kizárt - volt miniszterelnökön és Viorica Dancilan kívül egyetlen román kormánypárti vagy ellenzéki politikus sem határolódott el a nyilvánosság előtt az autonómiát követelő erdélyi magyarokat burkoltan akasztással fenyegető Mihai Tudose, azóta lemondott miniszterelnöktől. Bár voltak, akik ezt magánbeszélgetéseken megtették, azokról a román közvélemény nem tud - tette hozzá.

A kormányalakítási egyeztetéseken az államfő elsőként a PSD-ALDE szociálliberális koalíció küldöttségét fogadta. Liviu Dragnea, a PSD elnöke később az újságíróknak elmondta: hivatalosan is kormányalakítási megbízást kért az államfőtől Viorica Dancila számára.

A PSD-ALDE küldöttség állítólag a koalíció parlamenti
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 15:24
Kőtés, biracs, csiripiszli
Mielőtt a finomabb lelkű hölgyolvasók a szívükhöz kapnának, s az izgalomtól elalélnának, egyetlen laza mozdulattal lerántom a titokról a leplet, s elárulom, hogy egy ételről van szó, amelyet ínyencségként készítettek a nagyanyáink.

A teljesség igénye nélkül, emlékezetből ma is el tudom mondani az elkészítés módját, mely a búza rostálásával kezdődött, hogy kizárólag egészséges és tiszta szemek kerüljenek az előre kimosott, napon szárított, majd újra benedvesített fehér gyolcsra. A búzaszemeket néhány óráig áztatták, majd naptól védett helyen két gyolcs között öt-hat napig csíráztatták. Az így nyert gabonacsírát tájanként más és más módon ízesítve sütőben vagy kemencében egy órán át sütötték. Látványban a csirizre, ízében egy kevés kesernyével a lépre hasonlított, nyilván ezeknek az analógiáknak az alapján kapta változatos nevét azzal együtt, hogy a búzaszemeket a készítés legelején ,,kikőtötték“.

Papp György, a gabonacsíra-por szabadalmának tulajdonosa elmondta,
yaskane, 2018. január 17. szerda, 12:49
Vajon kinek az érdekeit is szolgálja ez a véletlen?
#15.
A kordon bontása azért problémás, mert a kordonnak az volt a szerepe, hogy a magyarok többségétől megvédje a hatalmához ragaszkodó kisebbséget. Tehát a többség nevében a kordonokat törvénykezés nélkül fel kellett húzni.
Ugyanazok, azt a kerítést bontanák el, amelyik a magyarok egészét védené meg a törvényeket nem tisztelő hordákat. Azt ők elbontanák.
Ilyen világot élünk.
putnok7882, 2018. január 17. szerda, 10:16
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
vizsgálatot - a hajszáltesztet - elutasította.)
98. Semjén Zsolt szakdolgozatáról kiderült, hogy plágium, mégsem lett az ügynek következménye.
99. hazánk az egyetlen ország ahol egyazon egyetemi baráti körből való a kormányfő, az államfő és az országgyűlés elnöke.
100. hazánk az egyetlen ország, ahol egyetlen pártérdekeltségből származó politikus - vállalkozói kör kezében összpontosul a nemzeti vagyon túlnyomó többsége
101. a Fidesz megpróbálja saját pártcéljaira felhasználni az erdélyi magyarokat
102. a Fidesz megpróbálja saját pártcéljaira felhasználni a határon túliakat
103. a Fidesz folyamatosan megsemmisíti a közföld-, és trafik pályázat visszaéléseket bizonyító dokumentumokat
104. Fekete György kijelentette (2012 végén): Konrád György külföldről nézve magyarnak látszik.
105. Kerényi Imre kormánybiztos buzizós beszédet mondott, Vidnyánszky Attila hallgatása mellett (2013 május)
106. Bayer Zsolt 2013 január 5 -én megjelent cikkében állatoknak nevezte a
pikasso, 2018. január 17. szerda, 01:06
Férfi kézilabda Eb - Kérdéses Bánhidi Bence játéka a spanyolok ellen
lehetőségük.

"Mindenki igyekszik tisztázni fejben, hogy előre kell tekintenünk, mert most már teljesen irreleváns, hogy az előző mérkőzésen kikaptunk. Van még négy pont, amit megszerezhetünk, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez sikerüljön. Nagyon fontos, hogy koncentráltak maradjunk a torna során, és javítsuk ki a hibáinkat" - fogalmazott a kilenc lövésből négy gólt szerző Bartók.

A Szeged jobbátlövője, Balogh Zsolt felidézte, hogy szombat este nagyon csalódott volt, attól függetlenül, hogy tudta, nem a magyarok a mérkőzés esélyesei. "Szerettünk volna bravúrt végrehajtani, és minden adott volt hozzá. Szinte hazai pályán játszhattunk a fantasztikus szurkolóink jóvoltából, de sajnos csak negyven percig voltunk azonos szinten a dánokkal" - vélekedett.

Leszögezte, az utolsó húsz percet át kell beszélniük, mert egy ideig megmutatták, hogy képesek jól játszani, viszont ilyen látványos visszaesést nem engedhetnek meg maguknak.

"A védekezés és a támadás sem működött abban az időszakban,
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:18
Illegális bevándorlás - Polgármesterek: a magyarok többsége nem akarja, hogy hazánk bevándorlóország legyen
"Mi, magyar polgármesterek a kormányhoz és hazánk valamennyi önkormányzatához fordulunk annak érdekében, hogy együttes erővel, összehangoltan lépjünk fel a Soros-tervvel és a bevándorlásszervező Soros-szervezetekkel szemben", hogy megőrizzük a magyar falvak és városok, s a magyar emberek biztonságát és jövőjét!" - írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Hangsúlyozták, a polgármestereknek kötelességük, hogy a településük és az ott élők érdekét képviseljék, és legfontosabb feladatuk, hogy megőrizzék városuk, falujuk biztonságát. "Nem akarjuk feladni kultúránkat és szokásainkat, nem akarjuk, hogy félelem uralkodjon el a magyar településeken."

Mint fogalmaztak, felkérik ezért a kormányt, hogy ha kell, törvényekkel, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen, "mert a tömeges betelepítés komoly fenyegetést jelent a magyar településekre".

Miután ez a veszély szavaik szerint minden egyes falut és várost közvetlenül fenyeget, felkérik a magyar
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 23:47
Illegális bevándorlás - Szita Károly: 2018 sorsdöntő év lesz
migránsok betelepítése komoly fenyegetést jelent a magyar településekre.

Hangsúlyozta: az önkormányzatoktól azt kérik, hogy a helyi képviselő-testületek határozatban álljanak ki a "Soros-terv" és az illegális bevándorlók betelepítése ellen, valamint utasítsák el a migrációt szervező irodák nyitását.

Az esemény végén kézfeltartással el is fogadták a felhívást, amelyben közös fellépést sürgetnek, hogy megőrizzék a magyar települések és a magyar emberek biztonságát és jövőjét. Úgy fogalmaztak, a magyarok többsége teljesen világossá tette: nem akarja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.

Szita Károly beszédében azt mondta, továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy nagy számban érkeznek migránsok.

A bevándorláspárti javaslatok mellett már az Európai Bizottság és az Európai Parlament (EP) is kiállt - jegyezte meg.

Felidézte, hogy Soros György üzletember bejelentette: több százezer dollárt oszt szét, hogy megerősítse a vidéki hálózatát Magyarországon, népszerűsítse a saját
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:45
Felmérés: a magyarok több mint fele havonta takarít meg
Az Intrum Justitia, Európa vezető követeléskezelő vállalatcsoportja évente készíti el az Európai fogyasztói fizetési jelentését, az idei kutatásban 24 országból 24 401 európai, köztük 1006 magyar állampolgár vett részt.

Kis Annamária, az Intrum Justitia üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója a közleményben kiemelte, hogy a magyar megtakarítási szokások kevés kivételtől eltekintve megegyeznek az európaiakkal.

Az egyik magyar sajátosság, hogy inkább lakásra spórolnak az emberek, mint utazásra. Abban is eltér a magyar gyakorlat az európai átlagtól, hogy Magyarországon felülreprezentált a készpénz megtakarítási célú használata - hívta fel a figyelmet Kis Annamária.

A 2017 novemberében készített kutatás szerint a 18-34 évesek között 10-ből 6 magyar rendszeresen megtakarít, az 50 évnél idősebbek körében 10-ből 4 megkérdezett tesz félre havonta.

A felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek döntő többsége, több mint 60 százaléka az előre nem látható kiadásokra tesz félre.

Az
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:19
Külföldi sajtó Magyarországról - Hospodárské Noviny
Martin Ehl, a tekintélyes újság külpolitikai rovatvezetője, az Orbán Viktor portré szerzője szerint a magyar miniszterelnök tekintélyt és elismerést vívott ki magának Magyarországon és Európai Unióban is.

"Orbán Viktor a bizonytalan időkben szuverén és magabiztos politikai vezető, ami törvényszerűen imponál a magyarok többségének, amely áprilisban valószínűleg lehetővé teszi neki, hogy egymás után harmadszor (összesen negyedszer) megnyerje a választást és kormányt alakítson" - véli a szerző. Hozzáteszi: az ellenzék már annak is örülni fog, ha sikerül megakadályoznia, hogy Orbán kétharmados többséget szerezzen az Országgyűlésben.

Martin Ehl úgy véli: Orbán, azzal, hogy sikerült megszorítania a külföldi beruházókat és olyan hazai gazdasági csoportokat létrehoznia Magyarországon, amelyek tőle függenek, megerősítette hatalmát. Ezek a gazdasági alapok azok, amelyek megkülönböztetik Orbánt a többi közép-európai populista vezetőtől.

"Röviden összegezve Orbán Viktor olyan sikeres közép-európai
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 14:51
A bolsevizmus berúgta az ajtót
szennyezték.

Konrádék végtelen nagyképűsége, emberi gesztusaiknak teljes hiánya minden brancson kívüli irányába előbb-utóbb nyilvánvalóvá tette, hogy miféle alakokkal van dolgunk.

A magyar politikai élet becsületére legyen mondva, kellett nekik majd tíz év, hogy a társadalom teljes polgárháborúsításával az első Fidesz-kormány idejére lehetetlenné tegyék az oldalak közötti párbeszédet. Aki politizált akkoriban, az tudja, hogy ez a néhány száz ember hogyan tett meg mindent azért, hogyan is idegenítse el a magyarokat egymástól.

Totális sajtófölényüket gátlástalanul kihasználva teremtettek az országban olyan hangulatot, hogy a szélsőségesnél is szélsőségesebb politikájuk háborúvá mérgezhesse a közéletet, és örök gyűlöletet ültessen el egyébként normális emberek szívében.

A Konrád-félék a gyűlöletből, a gyűlöletnek élnek. Mindig mindenféle sérelmeket hazudnak maguknak, hogy megindokolják azt az emésztő, szörnyű, eszelős gyűlöletet, amelyet azok iránt éreznek, akik
menusgabor, 2018. január 09. kedd, 14:45
Merev elutasításba ütközött Romániában az erdélyi magyar pártvezetők közös autonómianyilatkozata
feszültséget a centenárium évében, akcióikat pedig a budapesti kormány hangolja össze. Gusa úgy vélekedett: az eltérő politikai érdekeket követő, egymással szemben személyes ellenszenvet is tápláló erdélyi magyar pártvezetők sosem adtak volna ki közös állásfoglalást, ha azt nem Budapest írta volna elő számukra, beavatkozva ezáltal a román belpolitikába.

A Digi24 hírtelevízió által megszólaltatott Cristian Pirvulescu politológus, a bukaresti politikatudományi kar tanára úgy vélekedett, hogy az erdélyi magyarok legitim követelése az autonómia, amelyre az 1918-as gyulafehérvári nyilatkozatban ígéretet is kaptak a románoktól. Csakhogy azokat az ígéreteket már az 1923-as román alkotmány hatálytalanította, egységes államként határozva meg Romániát, tehát ez az állami berendezkedés, amely megvalósíthatatlanná tesz minden autonómiaigényt, távolról sem "kommunista örökség" - érvelt a politológus.

Kifejtette: az RMDSZ tisztában van azzal, hogy szavazatai nélkül a szociálliberális kormánykoalíció a
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 12:10
Horst Seehofer: Orbán Viktor a jogállami elvek talaján áll
Kelet-Európa országaival is a lehető legjobb kapcsolatokat kell kialakít. Ez Bajorország és a CSU érdeke - mondta Horst Seehofer.

Hozzátette: mindig be kell tartani a "demokratikus és jogállami játékszabályokat", ugyanakkor azt tanácsolja az Európai Uniónak, hogy a gőgösség, tudálékosság és atyáskodás helyett a párbeszédre törekedjék, ha úgy gondolja, hogy valamely tagállamban sérülnek a jogállamiság elvek.

A magyarországi jogállamiságra vonatkozó kérdésre hangsúlyozta, hogy nem feladata kioktatni a magyarokat. Orbán Viktor demokratikusan megválasztott kormányfő, "egyszer még abszolút többséget is szerzett", és "nincs kétségem afelől, hogy jogállami elvek talaján áll" - mondta Horst Seehofer.

A CSU, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetőinek vasárnap kezdődő előzetes koalíciós egyeztetéséről elmondta, bízik abban, hogy sikerül megállapodni a 2013-ban kezdett közös kormányzás folytatásáról.

Hangsúlyozta, hogy a CSU
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 14:42
1/155
Képek, videók
A szociáldemokrácia és a
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
előítéletek
dirkgently
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:18
kelemenné ancika.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:10
kömüves kelemen.png
chillik
2017. november 09. csütörtök, 07:08
SZKV-Kelemen u. 1906 körü
agica2004
2017. július 10. hétfő, 12:56
kelemen_anna_2012.jpg
anonymus987
2017. június 17. szombat, 15:57
SzKV-Kelemen u..jpg
agica2004
2017. február 28. kedd, 16:14
SzKV. Kelemen u..jpg
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:46
SZKT- Kelemen utca.jpg
agica2004
2017. január 17. kedd, 14:42
Kelemen Ibolya Karsai Ján
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:40
kelemen krisztián.jpg
zsokica45
2016. október 26. szerda, 15:24
kelemenné és konrádd.jpg
zsokica45
2016. szeptember 04. vasárnap, 18:10
kelemen tesok..jpg
zsokica45
2016. szeptember 04. vasárnap, 18:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.