Regisztráció  Belépés
2018. július 15. vasárnap | 28. hét | 196. nap | 22:40 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai
szavazza meg az oktatási törvény átmeneti időszakának meghosszabbításáról szóló jogszabályt, amit megígértek a tárgyalópartner ukrán miniszterek. Hozzáfűzte, várjuk azt is, hogy a Velencei Bizottság előírásának megfelelően a magániskolák kerüljenek ki az új oktatási törvény hatálya alól, annál is inkább, hogy az ukrán kollégáknak - állításuk szerint - ez ellen nincs kifogásuk.

Szijjártó Péter üdvözölte az ukrán oktatási tárcavezető bejelentését, hogy júliusban újabb konzultációt tart a kárpátaljai magyarokkal az oktatási kerettörvényen belüli egyes törvények formulázásáról. "Ezeknek az ígérteknek örülünk, jóllehet az ígéretekről akkor derül ki, hogy mennyit érnek, amikor végrehajtják őket, ezért szurkolunk az ukrán kormánynak, hogy keresztül tudja vinni ezen elköteleződését az ukrán törvényhozáson, és várakozással tekintünk a júliusi konzultáció elé, amikor ki fog derülni, hogy az ígéretek milyen formában fognak testet ölteni" - mondta, jelezve, hogy a magyar kormány állandó kapcsolatban marad a
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 16:22
Sargentini-jelentés - Az EP illetékes szakbizottsága jövő hétfőn szavaz a magyarországi különjelentésről
visszafogottnak, objektívnek nevezte, és kijelentette, a most elfogadott törvények még nyilvánvalóbbá teszik, hogy "nincs európai értelemben vett demokrácia" Magyarországon.

Rámutatott: a magyar kormány jelenlegi politikájának bírálata nem az ország, és még kevésbé a magyar társadalom elítélését jelenti.

Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő arról beszélt, hogy Magyarországon "alig vannak meg a demokrácia alapfeltételei", a helyzet lényegesen rosszabb, mint azt ezen jelentés lefesti, ezért ráfér a magyarokra az európai szolidaritás.

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, ismételten kiderült, hogy az európai baloldal képviselőit hidegen hagyják a Magyarországgal kapcsolatos tények. Megdöbbentőnek nevezte, hogy a jelentéstevő újságcikkekre és néhány civil szervezet minden alapot nélkülöző vádaskodására alapozva akarja az országot immár sokadszor a vádlottak padjára ültetni.

Mint mondta, kétségessé teszi az
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 20:12
A Fidelitas üdvözli a "Stop Soros" törvénycsomag és az alkotmánymódosítás elfogadását
Magyarország nemzeti szuverenitását és megtiltsa idegen népesség betelepítését az országba. A "Stop Soros" törvénycsomag pedig büntethetővé teszi az illegális bevándorlás elősegítését és szervezését, ezzel is megakadályozva, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon - tették hozzá.

Hangsúlyozták: a Fidelitas mindig kiállt Magyarország függetlensége mellett, és ezt az alaptörvény módosításának és a "Stop Soros" parlamenti támogatásával is megerősítették. Üdvözlik - fűzték hozzá -, hogy a kormány, a magyarok egyértelmű és erős felhatalmazásával, "Európa legszigorúbb illegális bevándorlást korlátozó szabályozásával", meg tudja akadályozni, hogy "nemzetközi embercsempész-szervezetek, NGO-k és hazai bevándorlást támogató civil szervezetek végrehajtsák a Soros-tervet".

A Fidelitas végezetül felszólította a módosítást nem támogató ellenzéki pártokat és képviselőket, adjanak magyarázatot arra, "miért állnak továbbra is az illegális bevándorlás és betelepítés oldalán", miközben a magyar emberek már a
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:52
Vb-2018 - A magyarok szerint a németek nyerik a tornát - felmérés
A Kutatópont reprezentatív felmérésében ezer főt kérdeztek meg, ez alapján a lakosság 58 százaléka tudja, hogy Oroszország a rendező, és közel minden második megkérdezett követi majd a világbajnokság eseményeit (46 százalék).

"A válaszadók túlnyomó többsége társaságban és saját vagy ismerősei otthonában fogja megtekinteni a világbajnokság mérkőzéseit, de minden tizedik közülük vendéglátóhelyen is tervez közösségi meccsnézést" - idézte a szervezet közleménye Székely Leventét, a Kutatópont kutatási igazgatóját.

A megkérdezettek között a német és a spanyol csapat a legnépszerűbb, s a végső sikerre is őket tartják a legesélyesebbnek, 21, illetve 16 százalékkal, míg a brazilok győzelmével 15 százalék számol.

A labdarúgó-világbajnokság elsősorban a férfiakat mozgatja meg, háromból két férfi követni fogja az eseményeket. A nők körében ez pont fordítva van: két távolmaradóra jut egy, aki nézni fogja a meccseket, szinte kizárólag társaságban.

A vizsgálat 1000 fős, országosan reprezentatív
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 15:13
Lyme -kór...
Magyarok ezrei rettegnek attól a betegségtől, amire most megtalálták a gyógymódot

Piacra dobják azt a vakcinát, arra a betegségre, melytől magyarok ezrei rettegnek

Hamarosan piacra kerülhet a Lyme-kór kezelésére szolgáló vakcina!Úgy tűnik egy francia gyógyszergyártó cég, megtalálta a megfelelő szérumot a rettegett Lyme-kór kezelésére. A Valneva cég, már el is végezte első kísérleteit páciensein, és úgy ítéli meg, hogy a kór kezelése ez által 96%-ban megvalósulhat.

A Lyme-kór vagy borreliózis olyan betegség, amelyet Borrelia Burgdorferi-baktériumok által fertőzött kullancsok terjesztenek. Bár a kullancsok alig 5%-a fertőzött a világon, az emberek nagy többsége mégis csak úgy hajlandó kimenni a természetbe, hogyha előtte krémet, vagy sprayt használ a nemkívánatos élősködők távoltartására.

Ez ügyben tett nagy lépést tehát a
gabfe, 2018. június 17. vasárnap, 17:32
Trianon...
pusztába kiáltott szónak a határok feletti nemzetegyesítés gondolata, a határon inneni és túli magyarság szellemi, kulturális és gazdasági felemelkedésének víziója. Ma már június 4-e nem csupán a fájdalmas emlékezés dátuma, hanem 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. Az Országgyűlés a törvény elfogadásával kinyilvánította: ,,a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme".

A közelgő századik évforduló előtt a történelmi ismeretek felelevenítésén, az emlékezésen túl a zenés produkció közös gondolkodásra hívja a jóakaratú, a nemzet megmaradásáért, közösségünk felemelkedéséért tenni akaró honfitársainkat. A folkzenei elemekkel átszőtt szimfonikus hangszerelésű rockopera zeneszerzője Koltay Gergely, a Kormorán együttes vezetője. A szövegkönyvet emlékezések, dokumentumok, költemények, megzenésített
simocsi, 2018. június 16. szombat, 05:57
A Soros-terv elleni kampány miatt antiszemitizmustól tart Magyarországon az EU alapjogi ügynöksége
hogy az antiszemitizmus számos formában jelentkezhet, a zsidó közösségekben aggodalmat, félelmet kelthetnek olyan események is, amelyeket nem minden fél tart antiszemita megnyilvánulásnak. Itt megemlítették, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt a Soros György elleni kampány leállítására, mondván, ezek a mérgező üzenetek ártanak Magyarországnak.

Az FRA az Egyenlő Bánásmód Hatóság felmérésére hivatkozva közölte, hogy a megkérdezett magyarok több mint harmadát érte már hátrányos megkülönböztetés valamely védett tulajdonsága, például származása vagy éppen kora miatt.

Az ügynökség arról számolt be, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalon egyre több olyan esetről érkezett bejelentés 2017-ben, amikor a rendőrök nem megfelelő bánásmódot alkalmaztak menedékkérőkkel szemben, például megverték, levetkőztették őket, azonban az FRA tudomása szerint egyetlen rendőrt vagy határőrt sem ítéltek el ilyen ügyben. Felidézték az Orvosok Határok
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 15:52
Több mint ezer fellépő a felvidéki Országos Népművészeti Fesztiválon
A háromnapos népművészeti seregszemle tavalyelőtt költözött vissza hagyományos helyszínére, a Garam-parti, jelentős részben magyarok lakta Zselízre (Zeliezovce). A rendezvényt - amelynek idén is helyi kastélypark ad otthont - a felvidéki magyarság legnagyobb kulturális-közéleti szervezete, a Csemadok, a helyi önkormányzat és Tiszta Forrás Alap szervezi, a Bethlen Gábor Alap és a szlovák kormány Kisebbségi Kulturális Alapjának támogatásával.

A fesztivál három helyszínen zajlik majd, a programok túlnyomó többsége néptánc- és népzenei előadók műsorából áll. A fesztiválon magyarországi, illetve szlovák előadók is lesznek, a fellépők száma az idén is meghaladja majd az ezret.

A nagyszínpad péntek este a gömöri hagyományőrzőké és a Szőttes Kamara Néptáncegyüttesé lesz. Fellép továbbá a Szlovák Állami Népi Együttes, valamint a Varjos zenekar lemezbemutató koncertjét is itt tartják.

A további helyszíneken kiállítások, táncház, gyermekműsorok, színjátszók és más előadóművészek várják az
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 16:30
Szili Katalin: a magyarság érdekében szövetséget kell kötni magunkkal és a szomszédos országokkal
túl gazdaságilag is támogatja a külhoni magyarságot azért, hogy jól érezzék magukat szülőföldjükön - mondta.

Kiemelte: ennek hátterében az a felelősségtudat áll, amelynek segítségével tovább adhatjuk a következő generációknak őseink kultúráját, a magyar identitástudat megőrzését. Példaként említette: évek óta zajlik az a program, amely segítségével a fiatalok megismerhetik a Kárpát-medence történelmi emlékhelyeit.

Szili Katalin szólt arról is, hogy azoknak az országoknak a többsége, ahol magyarok élnek, ma európai uniós ország. "Azt gondoljuk, hogy a XXI. században ennek megfelelően tudjuk megélni kultúránkat, az anyanyelvi oktatás lehetőségét, az identitás megőrzését, vagyis mindazt, ami mindig is a sajátunk volt" - hangsúlyozta. Mint kiemelte: ennek érdekében szövetséget kell kötni magunkkal és szomszédainkkal is. Ehhez azonban kell egy nyitott Európa is, amely számára fontosak a kontinens 60 milliósra tehető őshonos kisebbségek jogai. Ehelyett Brüsszelben szívesebben foglalkoznak azokkal, akik
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 22:24
Tényleg ezt akartátok, nyamvadt Fidesz-bagázs fanok...?
...Ma, egy SZÜLETETT NÉMETTEL beszélgettem! (Hetente, legalább háromszor szoktam vele találkozni.) Az illető, több, mint 30 éve él Magyarországon (mellesleg, jobban, és érthetőbben beszél magyarul, mint a magyarok túlnyomó többsége), és az az ember azt mondta nekem: azért hagyja el az országot (értsd: Magyarországot) több, mint 30 év ittlét után, véglegesen, mert - és most pontos idézet következik tőle: - Ez a nép, imbecillis, ha képes volt harmadszor is megválasztani ezt az elmebeteg idiótát!... És most ne haragudj ezért, Béla...
(A második, exkuzáló mondatot azért fűzte hozzá, mert tudja rólam, hogy valaha büszke voltam arra, hogy magyarnak születtem.)

No comment, fatökű idétlen Fidesz-bagázs hívő barmok...
foxworkinspace, 2018. június 01. péntek, 22:48
Trianon rockopera
pusztába kiáltott szónak a határok feletti nemzetegyesítés gondolata, a határon inneni és túli magyarság szellemi, kulturális és gazdasági felemelkedésének víziója. Ma már június 4-e nem csupán a fájdalmas emlékezés dátuma, hanem 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. Az Országgyűlés a törvény elfogadásával kinyilvánította: ,,a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme".
A közelgő századik évforduló előtt a történelmi ismeretek felelevenítésén, az emlékezésen túl a zenés produkció közös gondolkodásra hívja a jóakaratú, a nemzet megmaradásáért, közösségünk felemelkedéséért tenni akaró honfitársainkat. A folkzenei elemekkel átszőtt szimfonikus hangszerelésű rockopera zeneszerzője Koltay Gergely, a Kormorán együttes vezetője. A szövegkönyvet emlékezések, dokumentumok, költemények, megzenésített versek
maroka, 2018. június 01. péntek, 17:02
Orbáni dilemmák
külföldi, mindenekelőtt a nyugat-európai, cégeknek, pénzintézeteknek adott adókedvezményekkel, állami támogatásokkal, a hazai vállalkozókkal előnyben részesítő jogszabályokkal segítettek elő. Az Orbán-kormányok sem voltak ez alól kivételek. Sőt!

Ami pedig a NATO-t illeti, először is - a Varsói Szerződés után - most épp ez a szervezet garantálja, nehogy egynémely szomszédunk országunk rovására akarja csillapítani területi éhségét. Ráadásul, a NATO égisze alatt esetenként a határon túli magyarok védelmét is könnyebb megoldani, amint azt kárpátaljai honfitársak példája jelzi. Ezen túlmenően pedig emlékezzünk a korábbi budapesti amerikai nagykövet, April Foley szavaira, amelyekkel kormányoktól függetlenül dicsérte azt az iparkodást, amivel a magyarok a katonai szervezet céljait szolgálták idehaza és külföldön! És ez nem puszta udvariasság volt.

A különféle missziókban való részvételünkön túlmenően, 2004 óta a pápai katonai repülőtér mára olyan bázissá vált, amellyel megnövelték
tinka1951, 2018. május 08. kedd, 06:12
1/159
Képek, videók
Kárpátaljai képek 231.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
Kárpátaljai képek 230.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
Kárpátaljai képek 229.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
Kárpátaljai képek 228.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
Kárpátaljai képek 227.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:33
Kárpátaljai képek 226.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:32
Kárpátaljai képek 225.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:32
Kárpátaljai képek 224.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:32
Kárpátaljai képek 222.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:32
Kárpátaljai képek 221.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:32
Kárpátaljai képek 220.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:31
Kárpátaljai képek 219.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:31
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.