Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:01 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Először rendez SUP-vb-t a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség
Az ICF tavaly vette fel szakágai közé a deszkán állva evezést (stand up paddle), és idén, a Montemor-o-Velhóban augusztus 22. és 26. között sorra kerülő gyorsasági vb-t követően, augusztus 30. és szeptember 2. között a szintén portugáliai Esposendében rendezi meg a SUP-vb-t.

A magyar szövetség honlapjának szerdai híre szerint Magyarország is küld majd versenyzőket a SUP-vb-re, amelyet hazai válogató előz majd meg.
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 13:43
A rali Eb-n indul a négyszeres abszolút magyar bajnok Kazár Miklós
A miskolci versenyző az MTI-nek azt mondta, elsődleges célja, hogy minél több Eb-futamon elinduljon, és a hazai bajnokságból csak azokon a viadalokon vesz részt, amelyek beilleszthetők az Eb versenynaptárába, de Miskolcon biztosan láthatják majd őt a szurkolók.

"Ez az év számomra a teljes megújulásról szól, a Ford Fiesta R5-öt egy Skoda Fabia R5-re cserélem, ezzel kapcsolatban már folyamatban van a megállapodás véglegesítése" - mondta Kazár Miklós, akinek eddigi navigátora, Ferencz Ramón az idén már az elmúlt három év abszolút magyar bajnokának, a szintén az Eb-n induló Herczig Norbertnek diktálja majd az itinert.

Kazár már tárgyal a lehetséges navigátor-jelöltekkel, a kiválasztott pedig komoly feladatot kap, mivel a versenyzőnek ez lesz az első nemzetközi szezonja a raliban.

A rali Eb március 22-én kezdődik a Portugáliához tartozó Azori-szigeteken, majd a Kanári-szigeteken, Görögországban, Cipruson, Olaszországban, Csehországban és Lengyelországban rendeznek versenyt, a szezon pedig
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 13:03
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Knoch: idegesítő, hogy mindig belehibázunk
élre álltunk. Kicsit elhúzni is sikerült, talán két bója előnyünk is volt, de Liu Shaoang belebotlott, így a hollandok feljöttek" - mesélt az 5000 méteres férfi váltók döntőjéről a negyedik olimpiájára készülő Knoch. "Persze a vége így olyan kaotikus lett, hogy egy pillanatra nemcsak a hollandok és az oroszok kerültek elénk, hanem az olaszok is. Ezt figyelembe véve legalább az érem összejött. Sanyi jól ment a végén, de Knegt és An ellen nem egyszerű, annyira jól reagálnak le mindent".

A 28 éves versenyző saját bevallása szerint a szombati elődöntő után úgy érezte, ezúttal végre összejön az arany, ugyanis a legjobb nyolc között rajt-cél győzelmet aratott a Burján Csabával, Liu Shaoanggal és Liu Shaolin Sándorral többek között a későbbi aranyérmes hollandokat megelőzve. A férfi váltó még soha nem nyert aranyérmet Eb-n.

"Kicsit idegesítő, hogy minden évben belehibázunk. Persze jó, hogy így is rendre ezüst- vagy bronzérem van, de jó lett volna elmondani magamról, hogy Európa-bajnok vagyok" - összegzett
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:32
Megműtötték Miklós Edit térdét
"Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően. Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát" - idézte a Magyar Síszövetség vasárnapi közleménye Stark Mártont, az alpesi szakág szövetségi kapitányát. Hozzátette, kezelőorvosa, Christian Schenk úgy nyilatkozott, hogy orvosi szempontból Edit folytathatja karrierjét. "Nagyon reménykedünk, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése, sok nehézségen ment keresztül karrierje folyamán, de bízunk benne, hogy lesz kedve és ereje folytatni a sízéstA síszövetség vezetése mindenben támogatja őt" - tette hozzá.

"Jól vagyok, sokkal nehezebb feldolgozni a mostani sérülést, mint a tavalyit, de jól érzem magam, a műtét jól sikerült" - mondta Miklós Edit, aki részletesen is beszámolt sérüléséről, s a rehabilitációról: "A keresztszalagom elszakadt, melyet ki kellett pótolni egy
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:23
2018. évi történelmi évfordulók 01. 13.
mozgalom egyik vezetője (kivégezték+ 1795)
1848 - Lilla Cabot Perry amerikai impresszionista festőnő (+ 1933)
1891 - Baghy Gyula színész, költő, író, műfordító (+ 1967)
1903 - Román György magyar festőművész és író (+ 1981)
1903 - Soós Paula matematika-fizika szakos tanár (+ 1996)
1905 - Ábel Olga újságíró, író, műfordító (+ 1987)
1908 - Michel Gyarmathy (Gyarmathy Mihály) magyar származású francia rendező, színházigazgató (+ 1996)
1909 - Helmut Glockler német autóversenyző (+ 1993)
1919 - Robert Stack amerikai színész (+ 2003)
1921 - Csákányi László magyar színész, énekes (+1992)
1924 - Paul Karl Feyerabend osztrák származású tudományfilozófus (+ 1994)
1927 - Kautzky József Jászai Mari-díjas magyar színművész
1929 - Nagy Marianna Európa-bajnok műkorcsolyázó (+ 2011)
1932 - Szilvási Lajos író, újságíró (+ 1996)
1946 - Baranyay László zongoraművész és -tanár
1962 - Palik László sportriporter, tereprali-versenyző
1966 - Patrick
skorpiolilike, 2018. január 14. vasárnap, 17:31
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Bácskai alvás nélkül nyerte első egyéni érmét
"Ha nagyon fáradt vagyok, előfordul, hogy térdemtől lefelé zsibbad a lábam. Emiatt szinte egész éjjel nem aludtam, ráadásul 500 méteren a sikertelen selejtező miatt már délelőtt versenyeznem kellett a rangsoroló futamokban" - árulta el az MTI-nek a 19 éves versenyző, utalva arra: nem éppen úgy indult a napja, hogy életében először dobogóra állhat egyéniben. "Bár a futamot megnyertem és utána tudtam aludni egy órácskát, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól alakul majd az 1500 méteres verseny" - mondta.

Ugyanakkor hozzátette, most érzi, hogy kezdi visszanyerni a formáját, így ez az eredmény jó visszaigazolás a számára. Elődöntős futamával rendkívül elégedett volt, ott - bevallása szerint - végig jól fogta pozícióját, a végén pedig maradt ereje megelőzni orosz vetélytársát a döntőbe jutásért.

"A finálét is jónak éreztem a helyezkedést illetően, aztán a végén egyszer kibillentem, s akkor visszacsúsztam. Kicsit savasodtam is, de nem maradtam le, mint korábban ilyen esetekben - mondta a döntőről a
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 19:23
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Mind a négy magyar a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren
A két női versenyző azonos futamban szerepelt, de a nem túl előnyös harmadik és negyedik pozícióból rajtolhattak az ötfős negyeddöntőben. A startot követően ez nem is változott, ráadásul az 1500 méteren aranyérmes olasz Martina Valcepina és mögötte a holland Lara van Ruijven olyan tempót diktált, hogy a két magyarnak esélye se volt még előzési kísérletre sem, így egyikük sem jutott tovább.

A férfiaknál annyival jobb volt a helyzet, hogy Knoch és Burján szintén azonos futamban indult, de előbbi a kettes pozícióból rajtolt. A negyedik olimpiájára készülő rangidős magyar meg is tartotta a helyét a startnál, ugyanakkor Burján elbotlott és elesett, így ötödik lett. Knoch viszont az utolsó körig tartotta elődöntőt érő helyét, akkor viszont előbb az 1500 méteren bronzérmes izraeli Vladislav Bykanov, majd az utolsó kanyarban az olasz Yuri Comfortola száguldott el mellette, így mindkét magyar búcsúzott.

A további magyar indulók közül az amerikai születésű Krueger Cole és az 1500 méteren szombaton
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 15:22
2018. évi történelmi évfordulók 01. 13.
amerikai impresszionista festőnő († 1933)
1891 - Baghy Gyula színész, költő, író, műfordító († 1967)
1903 - Román György magyar festőművész és író († 1981)
1903 - Soós Paula matematika-fizika szakos tanár († 1996)
1905 - Ábel Olga újságíró, író, műfordító († 1987)
1908 - Michel Gyarmathy (Gyarmathy Mihály) magyar származású francia rendező, színházigazgató († 1996)
1909 - Helmut Glockler német autóversenyző († 1993)
1919 - Robert Stack amerikai színész († 2003)
1921 - Csákányi László magyar színész, énekes († 1992)
1924 - Paul Karl Feyerabend osztrák származású tudományfilozófus († 1994)
1927 - Kautzky József Jászai Mari-díjas magyar színművész
1929 - Nagy Marianna Európa-bajnok műkorcsolyázó († 2011)
1932 - Szilvási Lajos író, újságíró († 1996)
1946 - Baranyay László zongoraművész és
ametiszt54, 2018. január 13. szombat, 14:57
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Bácskai döntős 1500 méteren
Bácskait a második elődöntőbe sorolták be, ahonnan rendkívül okos versenyzéssel jutott a legjobb hatot felvonultató fináléba. A magyar versenyző, aki délelőtt megnyerte a selejtezőben kiesettek 500 méteres rangsoroló futamát, végig az élbolyban próbált helyezkedni, hogy tapadjon a futam legjobbjára, a világ- és Európa-bajnok olasz Arianna Fontanára. Amikor a táv felénél visszaesett hatodiknak, azonnal ritmust váltott, így ismét feljött a harmadik helyre. Két körrel a vége előtt gyönyörűen belső ívre került az egyik kanyarban, így megelőzte az orosz Jekatyerina Konsztantyinovát, azaz az olasz klasszis mögött bejutott a fináléba.

A harmadik elődöntős futamban két magyar szerepelt Jászapáti Petra és Kónya Zsófia révén. A rajt után azonnal élre álltak, próbáltak összedolgozva senkit nem maguk elé engedni. A német versenyzőnek még nem sikerült szétzilálni a magyar tandemet, de a franciának már igen. Innentől nyílt lett a verseny, Kónya folyamatosan csúszott hátra, az egyre fáradó Jászapáti pedig a
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 14:02
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Krueger: a magyaroké a legjobb csapat és edzői stáb
éves sportoló.

Krueger elmondta: nagyon várta ezt a pillanatot, mert sportolóként azt a legnehezebb megélni, amikor edz nap mint nap, de a tudását nem mutathatja meg. A pittsburgh-i születésű sportoló három éve tréningezik a magyar csapattal, és két esztendeje döntött az országváltás mellett, ami után egy idényt kötelezően ki kellett hagynia, így ebben a szezonban versenyezhet először.

Az amerikai válogatottal 2011-ben junior-világbajnokságon, illetve 2014-ben a világkupa-sorozatban szereplő versenyző indulhatna a phjongcshangi téli olimpián, mivel megvan a magyar állampolgársága, de úgy véli, túl későn lendült formába, így nem tartja valószínűnek, hogy ő lesz a váltó ötödik tagja.

"Voltak fizikális problémáim a nyári szünetben. Emiatt nagy hátrányt kellett ledolgoznom. Most annak örülök, hogy az Eb-n tagja lehettem a váltónak, és segíthettem a csapatot, amelynél nincs jobb" - mondta Krueger, aki 1000 és 1500 méteren sikerrel vette a pénteki drezdai selejtezőket.

Az 500 méterrel
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 11:51
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Ezer méteren is hibátlanok maradtak a magyarok
Bácskai Sára Luca az 500 méteres sikertelen selejtező után javított, de nem ment könnyen. Jekatyerina Konsztantyinovával és Lara von Ruijvennel hárman elléptek a futam másik két tagjától, de a magyar versenyző hiába csatázott nagyot a hollanddal a biztos negyeddöntőt érő második helyért, végül alulmaradt. Azonban a nyolc futamból a négy leggyorsabb harmadikban benne volt Bácskai, így végül továbblépett.

Kónya Zsófia ennél meggyőzőbben szerepelt, ugyanis eleinte a harmadik helyen "utazott", de amikor Jekatyerina Jefremenkova kezdett távolodni a második helyen haladó svéd korcsolyázótól, akkor a magyar sportoló egy könnyed előzéssel előrelépett, majd az orosszal leszakították az ellenfeleket. Jászapáti Petra még magabiztosabb volt: féltávig szintén harmadikként haladt, majd sebességet váltva körbekorcsolyázta ellenfeleit és fölényesen győzött.

A férfiaknál Jászapáti taktikáját másolta le Burján Csaba, azaz féltávnál tempót váltva egy körön át a külső íven haladva körbekorcsolyázta két
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 13:52
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Hibátlan magyar rajt 1500 méteren
továbbjutást érő harmadik helyet. Jászapáti Petra az egész futam során az utolsó pozícióban korcsolyázott, de két körrel a vége előtt egyetlen manőverrel három ellenfelét előzte meg, így másodikként lett elődöntős.

A férfiaknál kétségtelenül a negyedik olimpiájára készülő Knoch Viktor volt a legnehezebb hatosban, ugyanis együtt korcsolyázott a hatszoros olimpiai bajnok Viktor Annal és a háromszoros Európa-bajnok Yuri Comfortolával. A dél-koreaiból orosszá lett sztár diktálta a tempót, mögötte egy lett versenyző korcsolyázott, majd Knoch következett a sorban. Az utolsó körökre elszakadni látszott ez a hármas, de az olasz versenyző hatalmas hajrát nyitott, az utolsó kanyarban kockázatos manőverrel két embert is előzni szeretett volna, de végül kilökte Roberto Pukitist. Knoch így második lett An mögött, az olaszt kizárta, a lettet pedig továbbjuttatta a zsűri.

Az amerikai születésű Krueger Cole debütálása is jól sikerült magyar színekben. Azonos futamban szerepelt Szemjon Jelisztratovval, aki négy éve
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 11:42
1/464
Képek, videók
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Nemzetközi űrállomás simo
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:01
Nemzetközi Űrállomás.jpg
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:00
Nemzetközi űrállomás Kozm
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:59
Nemzetközi Űrállomás 5 Az
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:57
Nemzetközi Űrállomás 1-1.
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 13:57
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Nemzetközi Ürállomás ISS_
megyerimihaly
2013. június 27. csütörtök, 22:06
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
baku nemzetközi úttörőtáb
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:43
a deszkan 2
johnplayer
2010. szeptember 05. vasárnap, 20:21
a deszkan
johnplayer
2010. szeptember 05. vasárnap, 20:13
Deszkan
epiphanes
2009. november 20. péntek, 05:20
Címkék
Jászapáti Petra, Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség, háromszoros Európa-bajnok, sikertelen selejtező, Paul Karl Feyerabend, olasz versenyző, végén pedig, Ábel Olga, teljes megújulásról, lettet pedig, miskolci versenyző, Skoda Fabia R5-re, könnyed előzéssel, Roberto Pukitist, Yuri Comfortola, pénteki drezdai,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.