Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 01:45 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Birkózó-vb - Ligeti Dániel vigaszágas
A Papp László Sportarénában zajló vb első napi elődöntőire szép számú, több ezres nézősereg gyűlt össze, és a kilátogatók élvezetes csatákat láthattak. A legeredményesebb napot az orosz és a georgiai csapat zárta, egyaránt két kategóriában jutottak döntőbe versenyzőik.

Magyar szempontból Petriasvili szereplése volt lényeges, mivel ő a nyolcaddöntőben Ligetit verte. A 24 éves georgiai óriás nem okozott csalódást a magyar szurkolóknak, látványos akciókkal 13-5-re legyőzte az iráni Parviz Khodavirdi Hadibasmanit, így bejutott a döntőbe és vigaszágra segítette a szombathelyi nehézsúlyút.

Ligeti vasárnap délelőtt az orosz bajnok Anzor Hizrijevvel csap majd össze, s ha nyer, a bronzéremért mérkőzhet az esti helyosztók keretében az iráni sportolóval.

Mellette négy másik magyar lesz majd érdekelt a második napon: Farkas Rajmund (57 kg), Asarin Roman (65 kg), Nagy Mihály (79 kg) és Hatos Gábor (92 kg) vasárnap kezdi meg szereplését.

Szombaton Molnár József (61 kg), Gulyás Zsombor (74 kg) és
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 18:38
Ifjúsági olimpia - Hazaérkezett Buenos Airesből a magyar küldöttség
A BOK-csarnokban tartott ünnepélyes fogadáson a hosszú, 36 órás utazás után a küldöttség minden tagja fáradtan, de kitartóan állta az újságírók kérdéseit - persze csak azt követően, hogy mindenki üdvözölte szeretteit.

A magyar csapat legeredményesebb versenyzője, a három arany- és egy ezüstérmet szerző úszó, Milák Kristóf elégedett volt argentínai teljesítményével, ugyanakkor évértékelésre még nem vállalkozott.

"Még néhány versenyen rajthoz állok idén, egyelőre azokra készülök. Szeretnék jövőre is javítani az időeredményeimen, de nem lehet minden évben egyformán sokat előre lépni" - fogalmazott.

Az ugyancsak háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, szintén úszó Késely Ajna elmondta, nehéz volt számára ez a verseny, mert nagy terhet rakott a saját vállára azzal, hogy meg akarta szerezni a címet.

"A 800 méter megnyerése után a többi már szinte örömúszás volt számomra. Nemcsak ezekre az érmeimre vagyok büszke, hanem mind a 23-ra, amit ifjúsági szinten nyertem" - jelentette ki
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 18:08
Birkózó-vb - Gulyás Zsombor is kikapott
A szövetségi kapitány, Gulyás István fia a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájának selejtezőjében a kínai színekben versenyző Adanabasier Adanabasierrel találkozott, akinek eddig nem volt igazán komoly eredménye.

A két birkózó óriási csatát vívott a szőnyegen. Az első menet második felében egy intés után Gulyás került előnybe, a szünetre azonban riválisa mehetett 2-1-es előnnyel egy levitelt követően.

A második szakaszban hullámzó volt a meccs, előbb kivitellel Gulyás egyenlített, majd a kínai hasonló akcióval ismét előnyhöz jutott, hogy aztán a hazai versenyző újabb kivitellel egalizáljon. A meccs 3-3 után dőlt el, amikor Adanabasier egy mögé kerüléssel kétpontos előnyhöz jutott, az erejével a végére elkészülő magyar pedig hiába tett meg mindent, nem tudott újra értékelhető akciót csinálni, s veszített.

Gulyás már csak a vasárnapi, vigaszági szereplésben bízhat, ám ahhoz az kellene, hogy kínai legyőzője fináléba jusson.

A nap eddigi egyetlen magyar győzelmét Ligeti Dániel
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:55
Birkózó-vb - Fájó magyar vereségekkel kezdődött a verseny, Ligeti nyert
A vb első meccsét a világ és Európa-bajnoki bronzérmes, 86 kilogrammban szereplő Veréb István vívta, ám nem az eredetileg kisorsolt svájci ellenfél várt rá, hanem - egy későbbi módosítás után - a litván Edgaras Voitechovskis.

A világbajnoki érmét öt éve ugyanitt, a Papp László Sportarénában megszerző magyar klasszis egyértelmű favoritként mehetett fel a szőnyegre, hiszen riválisának eddig semmilyen komolyabb eredménye nem volt. Az első percben pedig úgy is tűnt, hogy Veréb könnyű győzelmet arat, ugyanis fél perc sem telt el, amikor szépen levitte, majd megpörgette riválisát.

A 4-0-ás vezetés több mint biztató volt a folytatásra, ám az első percet követően a litván fokozatosan átvette az irányítást. Veréb ereje már az első menet második felére fogyni látszott, s riválisa egy levitellel még a szünet előtt 4-2-re felzárkózott.

A pihenő alatt Gulyás István szövetségi kapitány folyamatosan osztotta tanácsait tanítványának, ám a folytatásban a helyzet csak romlott. Edgaras Voitechovskis
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:55
Magyar tekvondós siker Athénban
A koreai eredetű küzdősport hazai szövetségének szombati tájékoztatása szerint a 17 éves versenyző, a felnőtt mezőnyben indulva, az olimpiai kvalifikációs világranglista-pontokat adó viadalon görög, bolgár és német riválist legyűrve jutott be a súlycsoport döntőjébe, ahol újabb görög vetélytárson felülkerekedve végzett az első helyen.

Az aranyéremmel az MTK válogatott kiválósága 10 világranglista-ponttal gyarapodott, elérve ezzel a kijelölt nemzetközi versenyeken egy évben megszerezhető 40 pontos maximumot.

Két esztendővel idősebb nővére, Patakfalvy Csenge, a 62 kg-ban az 5. helyen zárt az Athén Openen.
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:54
Birkózó-vb - Ligeti nem bírt a címvédővel
A szombathelyiek háromszoros Európa-bajnoki érmese jól mutatkozott be a vb-n, a selejtezőben ugyanis magabiztosan verte osztrák riválisát. A folytatásban azonban Petriasvili következett, akinek a legyőzéséhez óriási bravúrra lett volna szükség.

Ligeti jól kezdte a meccset, stabilan birkózott állásból, és két percig a georgiai nem tudta megingatni, ezt követően azonban a magyart passzivitásért figyelmeztették. A 29 éves hazai versenyző 20 másodperccel később elhamarkodottan támadott, ellenfele pedig szépen kontrázott és mögé került (0-2). Petriasvili kevéssel ezután ismét levitte riválisát, majd megpörgette (0-6), Ligeti erre visszafogott, mögé került (1-6) és pörgetést indított, a georgiai klasszis viszont meg tudta fogni a lábát, s ismét ő került a magyar fölé (1-7).

A szünet után a küzdelem már csak fél percig tartott, miután a nagy hátrányban lévő Ligeti sikertelenül próbálta áthúzni Petriasvilit, akinek ellenakciója végén a magyar kedvenc a hátára került (1-11).

Ligeti Dániel már
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:38
Birkózó-vb - Felavatták Kozma István és Keresztes Lajos új síremlékét
Ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadás mellett leplezték le és koszorúzták meg a két nagy bajnok, a kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok, Európa-bajnok Kozma István és mestere, a székelyföldi magyar, olimpiai, valamint Európa-bajnok Keresztes Lajos felújított síremlékét. Kozma szobrának megalkotója Sárosi Tibor, míg a Keresztes sírján látható birkózók figuráját Lelkes Márk készítette.

Németh Szilárd, a magyar sportági szövetség elnöke méltatta a két korszakos birkózó versenyzői, illetve edzői pályafutását, és külön kiemelte, hogy az ünnepségen jelen lévő ifjú versenyzők méltán tekinthetik példaképüknek Kozma Istvánt és Keresztes Lajost.

A felújított síremlékek avatásán a magyar szövetség vezetőin kívül megjelent Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, továbbá ott voltak a Vasas SC képviselői is, valamint a magyar birkózás nagyjai közül több olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, érmesek, helyezettek, edzők, mesterek.
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:36
Birkózó-vb - Veréb kedvező, Ligeti nehéz ágon
Reichmuth-tal kezd a selejtezőben, majd a nyolcaddöntőben a litván-libanoni meccs győztese következik a számára.

Az első mérkőzés még Ligeti (125 kg) számára sem jelenthet nagy gondot, a papírforma ugyanis az ő sikerét ígéri az argentin Catriel Muriel ellen, a folytatásban viszont a grúzok olimpiai bronzérmese, a vb-címvédő Geno Petriasvili vár rá.

A másik két magyar közül Molnár József (61 kg) a szenegáli Adama Diatta ellen mutatkozik majd be, míg Gulyás Zsombor (74 kg) a kínai színekben versenyző Adanabaszier Adanabaszier ellen kezd.

"Veréb István ága nem rossz, jó lenne, ha ezt ki tudná használni. Ligeti Danié viszont sajnos a lehető legerősebb" - értékelt röviden Gulyás István szövetségi kapitány az MTI-nek, hozzátéve, hogy Molnárnak is nagyon nehéz dolga lesz, mert második meccsén az idei Eb-győztes grúzzal kell majd megküzdeni. Fiára, Gulyás Zsomborra már a kínai rivális ellen is nagy csata vár, de képes lehet a sikerre.

A selejtezők 10.30-kor kezdődnek, míg az elődöntőket
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:32
Ifjúsági olimpia, Buenos Aires - 2018
Buenos Airesben 15-8-5 a ,,bővített mérleg".

A magyarok közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna halmozta a legtöbb aranyat három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

Milák és Késely már 2017-ben letette névjegyét a felnőttek közt is, így nyugodtan kijelenthetjük, a két év múlva esedékes tokiói olimpián mindketten szerezhetnek örömet a magyar szurkolóknak.

A tegnapi csütörtöki utolsó napon magyar részről már nem volt érdekelt egyik versenyző sem, a záróünnepséget - közép-európai idő szerint - éjjel tartották.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja emlékezetet, hogy a magyarok 20 sportágban indultak, és ezek közül kilencben sikerült érmet nyerni: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, strandkézilabdában (lányok), tornában, úszásban és vívásban; ezekhez jön még az éremtáblába eredményeibe nem számító lovaglás és sportlövészet, melyekkel számolva a sportágak száma 11 (a mix
menusgabor, 2018. október 19. péntek, 21:30
Milák Kristóf triplázott, megvan a 10. magyar arany
Milák Kristóf triplázott, megvan a 10. magyar arany az ifjúsági olimpián
........
Milák Kristóf harmadik ifjúsági olimpiai bajnoki címét szerezte Buenos Airesben, miután meggyőző fölénnyel nyerte a 200 pillangó pénteki döntőjét.
Az érdi úszó az este folyamán a 100 gyors döntőjében is érdekelt lett volna, ám visszalépett a finálétól, hogy teljes egészében kedvenc számára koncentrálhasson.
Milák a második legjobb idővel (1:58.07) kvalifikált a délelőtti előfutamokból, így az 5-ös pályáról rajtolhatott. Az első hossz után másodikként fordult, száz méteren után azonban már az élen volt, és nem is engedte ki kezéből a győzelmet: 1:54.89-cel nyerte a döntőt az ukrán Denisz Kesil és az olasz Federico Burdisso előtt.
A 18 éves versenyző 200 és 400 gyorson aranyérmet, 100 méter pillangón ezüstöt szerzett, így ő az első magyar az ifi olimpiák történetében, aki háromszor állhatott fel a
maroka, 2018. október 13. szombat, 12:42
Érdi Mária negyedik a világranglistán
A Laser Radial hajóosztály 384 egységet számláló mezőnyében a már tokiói kvótás Érdi 14 helyet javított. A 20 éves vitorlázónak egyébként nem ez a legjobb helyezése, tavaly júniusban harmadik is volt - emlékeztet a magyar szövetség honlapja.

A világbajnok és szintén ötkarikás induló Berecz Zsombor a 41. Finndingiben. Ennek magyarázata, hogy kéztörése miatt sok versenyt kénytelen volt kihagyni.

A legnépesebb mezőnyt, 571 (!) versenyzőt rangsoroló Laser Standardban Vadnai Benjamin a 20., testvére, Jonatán pedig a 34. helyen áll.

A férfi 470-esek között a Gyapjas testvérpár, Balázs és Zsombor a 22. a 158 hajós listán.
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 08:51
Birkózó-vb - Kötöttfogású nagyüzem Tatán
A birkózócsarnok ajtajára már reggel ki lehetett tenni a megtelt táblát, amit jól érzékeltet, hogy a versenyzők csak két részletben férnek el a teremben. A napot az alsó öt súlycsoportban (55, 60, 63, 67, 72 kg) érdekeltek kezdték, majd őket követték a felső kategóriákban (77, 82, 87, 97, 130 kg) szereplők.

A szőnyegen többek között az olimpiai és világbajnok Davor Stefaneket (67 kg) és a vb-címvédő Nemes Viktort is a soraiban tudó szerb csapat tagjai, valamint mások mellett orosz, amerikai, üzbég, indiai és japán sportolók dolgoztak keményen. A program mindkét szakaszban ugyanaz volt, a bemelegítést követően egymást követték a kétszer háromperces meccsek.

A médianap rendhagyóvá tette a munkát, a televíziós stáboknak ugyanis a magyar válogatott legjobbjai közül a kisebbek edzés után, a nagyobbak azt megelőzően adták az interjúkat.

A szakág versenyeire a vb második felében kerül sor, az első kötöttfogású nap október 25-én lesz, így a versenyzők elmondása szerint ezen a héten még kemény
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 13:21
1/498
Képek, videók
Ligeti Éva T
maria_kadar_148
2017. április 24. hétfő, 20:30
Ligeti_Eva_Viragalmok. jpg
menusgabor
2016. július 21. csütörtök, 20:39
A ligeti futópálya vége
wob
2016. május 26. csütörtök, 11:24
Ligeti Éva- Tavaszi regge
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 23:10
Ligeti Antal magyar festő
dorotea55
2015. november 11. szerda, 06:43
LIGETI VÁGYÁLOM.jpg
feviroza
2015. január 03. szombat, 14:35
ligeti éva vágyálom.jpg
feviroza
2015. január 03. szombat, 14:17
lIGETI ÜZENET.gif
feviroza
2015. január 03. szombat, 13:58
ligeti éva .üzenet.jpg
feviroza
2015. január 03. szombat, 13:57
LIGETI AMIKOR FAGYOTT A L
feviroza
2015. január 03. szombat, 11:36
ligeti éva amikor fagyott
feviroza
2015. január 03. szombat, 11:31
Ligeti Éva.Októberi sóhaj
terezia1951
2014. december 22. hétfő, 15:25
élvezetes pihenés.jpg
anci-ani
2012. január 07. szombat, 10:47
élvezetes HORGÁSZÁS!.jpg
anci-ani
2011. december 08. csütörtök, 07:53
élvezetes volt
1csendes1
2009. november 17. kedd, 10:00
Címkék
ünnepségen jelen, iráni sportolóval, délelőtti előfutamokból, élen volt, évben megszerezhető, papírforma ugyanis, Edgaras Voitechovskis, olimpiai kvalifikációs, legtöbb aranyat, szünetre azonban, hátára került, első percet, második legjobb, nagy hátrányban, legyőzéséhez óriási, legeredményesebb napot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.