Regisztráció  Belépés
2018. január 21. vasárnap | 3. hét | 21. nap | 23:37 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Puskás: a képviselő-testületek határozatban utasítsák el a Soros-tervet
A kormánypárti politikus felidézte, hogy előző nap a "bevándorlásszervező irodákkal" szembeni fellépésről fogadtak el felhívást polgármesterek.

Ezzel a Fidesz maximálisan egyetért, szerinte is lépnie kell a kormánynak, és akár törvénnyel, vagy törvényekkel kell megakadályozni a Soros-terv végrehajtását, a "bevándorlásszervező" Soros-hálózat veszélyes tevékenységét - mondta.

Azzal is egyetértenek - folytatta Puskás Imre -, hogy a magyar településeken is lépni kell, a Soros-terv, a kötelező kvóta és a migránsok betelepítése veszélyeztetné a magyar falvakat és városokat.

Ha az uniós országokra kényszerítik a kötelező kvótát, a Soros-terv további pontjait, akkor a magyar településekre is megindul a migránsok betelepítése - mutatott rá Puskás Imre.

Kiemelte: ahol tömegesen megjelentek az illegális migránsok, mint például az olasz, a francia, a spanyol, a svéd, vagy az osztrák, a német településeken - ott megszűnt a mindennapok biztonsága, nőtt a bűncselekmények száma, a nők elleni
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 12:01
Illegális bevándorlás - Polgármesterek: a magyarok többsége nem akarja, hogy hazánk bevándorlóország legyen
lépjünk fel a Soros-tervvel és a bevándorlásszervező Soros-szervezetekkel szemben", hogy megőrizzük a magyar falvak és városok, s a magyar emberek biztonságát és jövőjét!" - írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Hangsúlyozták, a polgármestereknek kötelességük, hogy a településük és az ott élők érdekét képviseljék, és legfontosabb feladatuk, hogy megőrizzék városuk, falujuk biztonságát. "Nem akarjuk feladni kultúránkat és szokásainkat, nem akarjuk, hogy félelem uralkodjon el a magyar településeken."

Mint fogalmaztak, felkérik ezért a kormányt, hogy ha kell, törvényekkel, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen, "mert a tömeges betelepítés komoly fenyegetést jelent a magyar településekre".

Miután ez a veszély szavaik szerint minden egyes falut és várost közvetlenül fenyeget, felkérik a magyar települések képviselő-testületeit és közgyűléseit is, hogy "önkormányzati határozatban utasítsák el a Soros-tervet, és foglaljanak ők is állást a
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 23:47
Növeli az önkéntes tűzoltók munkájának hatékonyságát a Magyar Tűzoltó Szövetség
A tűzoltó dandártábornok sajtóbeszélgetésen beszámolt arról, hogy egységes informatikai, kommunikációs rendszert és adatbázist hoznak létre, naprakész nyilvántartást vezetnek az egyesületekről, tagszervezetekről, járművekről, technikai felszerelésekről, azok karbantartásáról, felülvizsgálatáról.

A tervek között a járműállomány fiatalítása is szerepel: sorozatgyártás előtt áll az a felépítmény tekintetében magyar fejlesztésű és gyártású multifunkcionális jármű, amely kiválóan használható kisebb baleseteknél, tűzeseteknél, amelyekhez egyébként a beavatkozások jelentős része köthető - közölte.

Kitért arra, hogy az új, alacsony költséggel üzemben tartható, B kategóriás jogosítvánnyal vezethető és kis vízmennyiséget akár terepen is rövid időn, 5-10 percen belül célba juttató járműből idén várhatóan 10-15 kerül első körben beavatkozásokban napi szinten részt vevő önkéntes tűzoltóságokhoz. A korszerű járművekkel 5-6 éven belül 100-150 régit szeretnénk lecserélni, ez minőségi javulását eredményezne a
velemenyezd, 2018. január 05. péntek, 13:12
Öt újabb frekvencián szólalhat meg a Dankó Rádió
Mint írják, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kezdeményezésére a Dankó Rádió frekvenciái a Baja 92,2 MHz, a Keszthely 104,3 MHz, a Révfülöp 91,0 MHz, a Tiszafüred 105,2 MHz és a Nagymaros 93,1 MHz hullámsávokkal bővülnek ki.

A bővítés oka, hogy a Dankó Rádió a kisebb településeken csak szórványosan érhető el. A közszolgálati célok pedig csak akkor érvényesülhetnek maradéktalanul, ha a közszolgálati médiaszolgáltatás földrajzi értelemben véve is eljuttatható a lehető legtöbb társadalmi réteghez, írják.

A közlemény szerint az MTVA jelezte, hogy gazdaságossági és költségvetési okokból nem tervezi az M6 tematikus médiaszolgáltatás elindítását, amit a médiatanács elfogadott, és átvezette a közszolgálati médiaszolgáltatásokról szóló nyilvántartásában.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kérelmére a médiatanács ismét egyéves hatósági szerződést köt a szolgáltatóval a médiapiac sokszínűségének növelése érdekében.

Ennek oka, hogy a szolgáltató a televíziós és
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 16:13
Simicskó: a magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre
sporteszközöket és ajándékcsomagokat adott át a határbázison szolgálatot teljesítő katonáknak.

Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: a hangsúly az embereken, az emberi erőn van, a katonákon, a hitükön, a munkabírásukon és az akaratukon. Hiszen amíg két évvel ezelőtt "naponta tízezrek rohangáltak mindenféle szervezettség nélkül a határon, addig ma a kerítésnek is köszönhetően rend van".

Mint mondta, a határ menti településeken élő emberek megtapasztalhatták a délszláv háború hatásait, majd azt is, mit jelent az Európára zúduló migrációs nyomás. Ezt azonban a magyar kormány megállította, megszüntette, tehát a Magyar Honvédség és a határvadászok a feladatukat teljesítették.

Hozzátette: a honvédelmi és rendészeti bizottságnak legitimációs és ellenőrző feladata is van. A katonáknak és a határt védő rendőröknek a felhatalmazást ugyanis a parlament a bizottságon keresztül adja. Az pedig már a társadalmi ellenőrzés
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 15:02
Magyar Posta: rendben zajlik a csomagok kézbesítése
A tájékoztatás szerint a november végi Black Friday és az azt megelőző leárazások növelték a csomagforgalmat, a november 20-tól kezdődő 3 hétben 1 millió 767 ezer csomagot kézbesítettek.

A Magyar Posta hangsúlyozta: a levelek és a csomagok kézbesítése folyamatosan és rendben zajlik, fennakadások nincsenek.

A csúcsidőszakra a posta több intézkedéssel készült, a logisztikai kapacitások bővítése mellett jelentősen emelte a dolgozói létszámot az év végére, jelenleg több mint 800 emberrel többen dolgoznak a vállalatnál, mint tavaly ilyenkor, és szombaton is kézbesítenek a kijelölt településeken - közölte a Magyar Posta.
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 15:23
Kifogásolta a marosvásárhelyi utcanevek kétnyelvűségére vonatkozó határozatokat a prefektus
az önkormányzati határozatok megfelelnek-e a törvényi követelményeknek, és a kétnyelvű utcanévtáblákra vonatkozó határozatok egyike sem ment át a törvényességi szűrőn.

A prefektus hozzátette: hivatala mintegy két héttel ezelőtt jelezte a kifogásait Marosvásárhely önkormányzatának, és 30 napos határidőt szabott a hibák kijavítására. Megjegyezte: többek között azt jelezte, hogy a román közigazgatási törvény csak a településnevek és az intézménynevek kétnyelvű feliratozását írja elő azokon a településeken, ahol valamely kisebbség aránya meghaladja a 20 százalékot. A jogszabály az utcanevek kétnyelvűségére nem vonatkozik.

A prefektus reményét fejezte ki, hogy a marosvásárhelyi önkormányzat visszatér a korábbi döntésére, és kiküszöböli a jelzett hibákat. Hozzátette: különben kénytelen lesz a közigazgatási bíróságtól kérni a határozatok megsemmisítését.

A marosvásárhelyi önkormányzat október 26-án két határozatot fogadott el az utcanevek kétnyelvűsítésére vonatkozóan. A Szabad Emberek Pártja (POL)
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 14:47
Fazekas: a falugazdász program határokon át egyesíti a magyar gazdatársadalmat
A tárcavezető kedden jelentette be, hogy a kárpát-medencei falugazdász programnak köszönhetően 400 millió forintos támogatásból 100 fölé emelkedik a külhoni magyar gazdákat segítő falugazdászok száma.

Fazekas Sándor ismertette, hogy a program az egységes kárpát-medencei gazdasági tér kialakításának fontos eleme, hálózata a szomszédos országok minden magyarlakta területére eljut. A falugazdászokat a helyben működő egyesületek választják ki és alkalmazza a magyar kormány támogatásával - tette hozzá. A Magyarországon már sikerrel működő rendszer együttműködő szervezetei összesen százezernél is több embert érhetnek el - hangsúlyozta.

A miniszter szerint a gyorsan változó feltételek és kihívások miatt a gazdáknak szakmai támogatásra van szükségük ahhoz, hogy a szülőföldjükön boldogulhassanak, ezért - mint fogalmazott - határon belül és azon túl képzési programokat is indítani kell, a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési program pedig már több mint 100 milliárd forinttal segítette eddig is az
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 12:22
Spanyol, német és orosz film nyert az idei a Faludi Filmszemlén
Sopsits Árpád Balázs Béla-díjas rendező, a zsűri elnöke a díjkiosztón kiemelte: sokszor nehéz meghúzni a határt az amatőr és a profi filmesek között, az azonban biztos, hogy az amatőröknek is folyamatosan fejlődni, tanulni kell.

Hozzátette: sok ügyesen megtalált, szép témát feldolgozó filmet láttak, a formai megvalósítás azonban sokszor elmaradt színvonalában a téma fontosságától.

A kisjátékfilm kategória győztese, Juan Carlevalis Identitás című filmjében azonban következetesen és formailag is magas színvonalon vitte végig alkotását. Ráadásul a spanyol rendező nyilvánvalóan fillérekből készítette el egyszerre elgondolkodtató és derűs filmjét, ez pedig a magyar amatőrök számára is útmutatás lehet - mondta Sopsits Árpád.

A dokumentumfilmek közül Andreas Gruetzner super8-as kamerával készített filmje bizonyult a legjobbnak. A film egy a halála előtt hitét vesztő lelkészfeleség és az erre 20 évvel később a felvételek alapján ráébredő és reflektáló fia dilemmáját dolgozza fel.

A
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 22:44
Grezsa István orvostovábbképző tanfolyamot nyitott meg Beregszászon
kárpátaljai szakemberek számára. Hozzátette, ennek kettős jelentősége van, egyfelől az, hogy most, amikor vitákkal terheltek a két állam közötti kapcsolatok, Magyarország az építkezés és a segítség példáját mutatja. Az orvosképzéssel párhuzamosan ugyanis négymillió forintos magyar kormánytámogatásból fedik át a munkácsi megyei gyermekkórház tetőszerkezetét, és budapesti, valamint szegedi orvostanhallgatók saját gyűjtésből és kormánytámogatásból negyedik alkalommal végeznek szűrővizsgálatokat kárpátaljai településeken - emelte ki.Másfelől - mutatott rá - az ad aktualitást a beregszászi orvostovábbképzésnek, hogy Ukrajna most készül bevezetni a magyarországihoz hasonló háziorvosi rendszert, s ezt a folyamatot Magyarország figyelemmel kíséri a hasonló modell miatt is, hogy megadhassa a szükséges szakmai segítséget. A kárpátaljai magyar orvosok biztosak lehetnek abban, hogy a magyar kormány jelentős támogatásban fogja részesíteni őket a rendszer bevezetése esetén - fűzte hozzá.Látható,
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 14:01
Veszprém és Lajoskomárom kapta idén a Virágos Magyarország fődíját
ezer lakos feletti, Balatonfüred 50 ezer alatti, Lajoskomárom kétezer fölötti, Szálka 2000 alatti, a budapesti kerületek közül pedig a XIX. kerület eredményeit értékelték a legtöbbre. A fődíjasok közül ketten juthattak tovább az európai versenyre.

Guller Zoltán, a versenyt lebonyolító Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hangsúlyozta: hét éve nem neveztek olyan sokan a versenyre, mint az idén. A megmérettetésen mindenki nyer, mivel rendezett, virágos terek, parkok, épületek várják a településeken élőket és az oda látogatókat - emelte ki.

A települési lélekszám szerinti kategóriákban zajló versenyre mintegy 300 települési önkormányzat jelentkezik évente, közel hárommillió lakost mozgósítva. Júniustól augusztusig mintegy 100 területi zsűritag végezte a 312 település helyszíni bírálatát.

A közleményben kiemelik: a Virágos Magyarország versenyen való részvétel élénkíti a helyi turizmust is, hiszen a megszépülő tájak és települések vonzóbbá és ismertebbé válnak a turisták számára.

A
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 17:13
Grezsa: indul a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program második üteme
államtitkár.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke arról beszélt, hogy az óvodafejlesztési programnak köszönhetően jobb körülmények között tudják majd a gyerekeket nevelni, és jobb körülmények között tudnak a pedagógusok dolgozni.

Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke köszönetet mondott azért, hogy sikerül felszámolni a Szovjetunió örökségét, eddig ugyanis az 1970-1980-as évek körülményei voltak jellemzőek az óvodákban. Reményeik szerint olyan településeken is indulhatnak óvodai csoportok, amelyeken eddig nem voltak.

Székely István, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ügyvezető alelnöke kiemelte: az asszimilációt a nyelvváltás előzi meg, s ezt követi az identitásváltás. Probléma náluk, hogy az óvodába járás nem kötelező, így a gyerekek 40 százalékát tudják csak befogadni, még rosszabb a helyzet a bölcsődéknél, ahol nincs állami támogatás.

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke rámutatott: nagyon fontos ez az időszak a
velemenyezd, 2017. november 14. kedd, 12:22
1/88
Képek, videók
a tervezőm
orban47
2017. április 23. vasárnap, 07:04
Budapesti tervek 2016
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:24
vonaton tervezés
orban47
2015. november 12. csütörtök, 18:41
a tervezőm és társam
orban47
2015. augusztus 02. vasárnap, 15:46
A tervek olyanok
sanci81
2015. április 29. szerda, 15:34
Szeged-Baugartner tervezt
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 14:44
Schulek terve -Dóm.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 14:56
Tervező vállalat
agica2004
2014. március 24. hétfő, 18:11
néhány változtatást terve
anitahajdu
2013. április 12. péntek, 06:24
Tervezve & meglepi.jpg
nor-bee
2013. január 16. szerda, 21:53
Rimanóczy Ildikó Terveim
mester126mari
2013. január 03. csütörtök, 17:24
Péter tervezte sószobánk
orban47
2012. november 11. vasárnap, 10:38
átmeneti segély határozat
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:44
határozat nyugdijemelésrő
lacipecsenye
2012. március 26. hétfő, 20:39
hadirokkant határozat
lacipecsenye
2011. július 01. péntek, 21:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.