Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:34 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás2018 - Fidesz: le kell állítani a jobbikos Lukács László György és családja cégét
Közgyűlés elnöke, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, választókerületi elnöke elmondta: miközben nagyon sokan dolgoznak az egészségügyért, addig mások abból húznak hasznot, hogy magyar egészségügy egyre rosszabb legyen - tette hozzá utalva a jobbikos politikus családi cégére.

Hangsúlyozta, hogy a kormány nagyon sokat költ arra, hogy jobb legyen az emberek egészségügyi állapota. Jász-Nagykun-Szolnok megyében már tíz éve működik egészségügyi szűrőprogram, a kétezer lakos alatti településeken is vannak szűrőprogramok. A karcagi kórházban például három és fél milliárd forintot költöttek egészségügyi fejlesztésekre az utóbbi nyolc évben, megújultak egyebek mellett a műtők, a pszichiátria épülete, anyaszállást adtak át, új műtéti eljárásokat vezettek be - sorolta. Az egészségügyi alapellátás a karcagi választókerület minden településén biztosított, ellátatlan körzet nincs - jegyezte meg. A térségben az orvosi rendelők többségét felújították, korszerűsítették, több helyen folyamatban van
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 19:03
Elindult a lakosság ingyenes sportolását segítő program
sportszervezet nyert támogatást különböző szabadidősport események szervezésére - közölte Szabó Tünde. Hozzátette, Nyíregyházán lehetőség nyílik arra, hogy minden nyugdíjas ingyenes belépőhöz jusson a helyi Aquarius Élményfürdőben előzetes regisztráció után.

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, a program révén a szövetség például - szakemberek segítségével - ingyenes és térítésmentes egészségügyi szolgáltatásokat biztosít kisebb és nagyobb településeken. Ilyen formájú szabadidősport-támogatás, vagy hasonló jellegű pályázati kiírás még nem volt korábban Magyarországon - tette hozzá.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, az elmúlt nyolc évben a város önkormányzata sokat tett a szabadidősport fejlesztéséért.

Komoly felújítási program kezdődött az iskolákban, elindult a Mozdulj Nyíregyháza! program, felújították a Continental Arenát, elkészült a jégpálya és a helyhatóság saját forrásból több kondiparkot is épített,
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:07
Választás 2018 - Lejár a delegáltak bejelentésére rendelkezésre álló határidő
A jogszabály szerint a választási bizottságoknak - a választott tagokon felül - a választókerületben induló jelöltek által delegált tagjai is vannak.

A szavazatszámláló bizottságokba - országosan 10 286 van - és az egy szavazókörös településeken a helyi választási bizottságokba két-két tagot küldhetnek a választókerületben induló egyéni képviselőjelöltek, illetve országos listát állító pártok és nemzetiségi önkormányzatok, valamint a független jelöltek.

Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságba (oevb) egy-egy tagot delegálhat az egyéni jelöltet állító jelölőszervezet, illetve a független jelölt. A közösen jelöltet, illetve listát állító szervezetek közösen bízhatnak meg delegáltakat.

A választási bizottságokban ülő választott és megbízott tagoknak azonos jogaik és kötelezettségeik vannak. A párt által megbízott tag a bizottság rendelkezésére álló valamennyi információt megismerheti. A tevékenysége során tudomására jutó személyes adatokat azonban sem az őt megbízó
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 07:06
Választás 2018 - Orbán Viktor: nem az ellenzéki pártokkal, hanem Soros jelöltjeivel kell megküzdeni
A kormányfő hozzátette: "2000 fizetett munkatársa - mi zsoldosnak mondanánk - van ennek a hálózatnak, akik azért dolgoznak, hogy olyan kormány legyen Magyarországon, amelyik nem önöket szolgálja. Nekünk ma azt a küzdelmet kell megvívnunk, hogy Magyarországot megvédjük."Ha Magyarországból bevándorlóországot akarnak csinálni, akkor a rendelkezésre álló pénzt nem Dadon, Kisbéren, Bokodon, Oroszlányban és a környékbeli településeken fogják elkölteni, hanem 9 millió forintot adnak majd évente a migránsoknak koponyánként. A migránsok szép lassacskán egyre inkább részévé válnak az életünknek; és ismerjük a demográfia törvényszerűségeit, csak idő kérdése, és el fogják tőlünk venni az országunkat - hangsúlyozta Orbán Viktor.Ez az igazi kihívás, amivel szembe kell nézni. "Ha Magyarországot meg akarjuk tartani magyar országnak, akkor nekünk nemzeti kormányra, nemzeti lelkületű képviselőkre van szükségünk, és össze kell fognunk annak érdekében, hogy folytathassuk azt a munkát, amit
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 07:04
Magyar György utcára került
én viszont nem tarthatok választási fórumot Igalon, a művelődési házban, úgyhogy az érdeklődőkkel vagy az utcán beszélgetek majd, vagy ha rossz idő lesz, dörömbölünk azért a művház ajtaján, és ha végképp nem engednek be, akkor átmegyünk egy kocsmába"

- nyilatkozta a kitiltott a lapnak.

A Somogy megye 4-es választókerületében induló Magyar az MSZP-Párbeszéd egyéni képviselőjelöltjeként a választáson, aki szerint nem példa nélküli, hogy a kormánypárti irányítású településeken ilyen módszerekkel akadályozzák a döntéshozók a kampányban az ellenzéki jelöltek munkáját, fittyet hányva a pártatlanságra és arra, hogy egyenlő esélyeket biztosítsanak minden indulónak.
A körzetben Magyar György jelöltsége érdekében hátralépő MSZP-s politikus, Harangozó Gábor hivatalosan is tanúsította, hogy így történt az eset, tanúnyilatkozata szerint a polgármestert telefonon kereste, hogy magyarázatot kérjen a diszkriminatív eljárásra, de Obbás Gyula kitartott amellett, hogy nem bocsátja Magyar
tinka1951, 2018. március 21. szerda, 21:07
Választás 2018 - Orbán: a "Soros-birodalmat" ki kell szorítani Magyarországról
A parlamenti választás tétjéről a kormányfő azt mondta: a kérdés az, hogy nemzeti kormány lesz-e vagy pedig Soros György jelöltjei fognak kormányt alakítani.

Magyarország egy értékes ország - folytatta Orbán Viktor -, "másoknak is fáj rá a foguk", különösen most, hogy az ország egy átmenő útvonala volt a délről érkező migránsáradatnak, de "Magyarország a kerítésével megvédte saját magát, és megakasztotta a migrációs hullámot".

Szerinte vannak olyan, elsősorban "Soros György birodalmához" tartozó szervezetek, amelyek ma azon dolgoznak, hogy lebontsák a határkerítést, Magyarországból pedig bevándorlóországot csináljanak.

"Ha bevándorlóország leszünk, akkor nem Magyarország lesz az első, hanem majd a migránsok meg a bevándorlók meg Soros György tervei" - fogalmazott.

Azonban "mi azt szeretnénk, ha továbbra is azok lennének többségben Magyarországon, akiknek Magyarország az első" - jelentette ki, majd hozzátette: ehhez nemzeti kormányra van szükség.

A miniszterelnök jelezte, bízik
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 16:50
Ki nyert, ki veszített a csengeri örökség-mesén?
feljelentette, a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz, januárban házkutatást is tartottak Szabóéknál. Tény: a Jobbik egyik politikusa vette fel a kapcsolatot Marikáékkal, majd “valaki" az egészet kidobta a sajtóba és egy ember meghalt. Marika férje öngyilkosságot követett el. A Magyar Nemzet médiaetikából tehát ismét megbukott, de kik és milyen részben felelősek mindazért, ami történt? Csengeren és környékén próbáltunk utánajárni az eseményeknek.

Pénteken egész nap az ügyben érintett településeken jártunk, közvetlen, közvetett szereplőkkel beszéltünk, találkoztunk. Az ügy közelről szemlélve kijelenthetjük, egészen más színezetű, másfelől még kuszább, még bonyolultabb. Sokkal több kérdést vet fel, mint ahány dolgot biztosan állíthatunk.

Azt már az elején szögezzük le - ezt megerősítette a Szabó család is - Kósa Lajos és Marika között semmilyen pénzmozgás nem volt. Nem a miniszter (akkor Debrecen polgármestere) kereste meg Szabónét, hanem fordítva, közös ismeretségen
menusgabor, 2018. március 18. vasárnap, 19:45
Választás 2018 - A jövő héten postázza az NVI a levélben szavazók csomagját
A tavaszi országgyűlési választáson a külföldön élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak, de csak az országos pártlistákra. Ehhez előbb regisztrálniuk kell az NVI-nél március 24-én 16 óráig. Az NVI mát több mint 360 ezer külhoni magyar választót vett fel a névjegyzékbe.

A Nemzeti Választási Bizottság szerdán hagyta jóvá az országos pártlistás szavazólap képét, a jogorvoslati határidő letelte után lehetett hozzákezdeni a nyomtatásukhoz.

A szavazási levélcsomag tartalmazza a szavazólapot, ami eltér a magyarországi szavazás szavazólapjától: a voks elhelyezésére szolgáló kör a szkennelés megkönnyítése érdekében zöld színű, illetve nincs helye a bélyegzőlenyomatnak.

A csomag tartalmazza továbbá a választópolgár azonosításához szükséges nyilatkozat nyomtatványát (ez az úgynevezett azonosító nyilatkozat), a szavazólap elhelyezésére szolgáló belső borítékot, a válaszborítékot (ez a Nemzeti Választási Irodának van címezve), valamint a
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 11:01
Rétvári: házhoz kell vinni az egészségügyi szűrővizsgálatokat
Fontos, hogy "házhoz vigyük a szűréseket", ezt szolgája az a tíz plusz tíz szűrőbusz is, amely a következő hetekben a magyar településeket járja - mondta Rétvári Bence abból az alkalomból, hogy egy általános szűrőbusz Vácra érkezett.

Az államtitkár szükségesnek nevezte, hogy azokon az 5000 fő alatti településeken is igénybe vehetők legyenek szűrővizsgálatok, ahonnan az emberek nehezebben vagy kisebb hajlandósággal utaznak el különböző szűrésekre.

Hozzátette: tíz általános és tíz mammográfiás szűrőbusz indul el a napokban, hogy "házhoz is vigyük a szűréseket". A mammográfiás szűrés azért is fontos, mert hiába ingyenes, az érintetteknek mindössze 40-50 százaléka megy el - fűzte hozzá az államtitkár.

Beszélt arról is, hogy az általános szűrőbuszon dietetikai és életmód-tanácsadással, valamint vércukor- és vérnyomásméréssel találkozhatnak az emberek. "Igyekszünk minél több helyen" szájüregi és bőrelváltozás-szűrést is ingyenesen biztosítani - mondta.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 14:03
Választás 2018 - Karácsony: önkormányzatbarát közigazgatást kell kiépíteni
kellene szolgálnia.

"Az elmúlt 21 év legnagyobb gazembersége volt", amikor a Fidesz az állami kézben lévő termőföldeket "spekulánsoknak" adta el. Ezeket 3-4 ezer érdekeltség szerezte meg, s most az aktív vidékfejlesztésből hiányzik a magyar termőföld vagyon legjava.

A "szociális demokrácia" program legnagyobb nyertesei a kistelepülésen élők lesznek - mondta.

A politikus igazságtalannak nevezte azokat a sajtóhíreket, hogy a kormány egyik tervezete szerint az ötezer lélekszám alatti településeken 2019-től nem lesznek választások, megszűnnek ezeken a településeken az önálló önkormányzatok. "Most tagadják, de amit eddig tagadtak, azt megcsinálták" - hangsúlyozta.

Greguss András, az MSZP-Párbeszéd helyi képviselőjelöltje azt mondta, hogy a kistelepüléseken a helyi testületeken keresztül folytatnak tevékenységet az emberek, az összes "ügyes-bajos" dolgával a polgármesterhez, vagy a képviselőkhöz fordulnak. Úgy véli, hogy a polgármester nem egy személy, hanem egy poszt, egy intézmény, ami a
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 16:02
A Viszkis című filmet már 15 ezren látták Romániában
Január 26-án tartották Bukarestben a film országos premierjét, amelyen a szakmai közönség megtapsolta az alkotást. A Vándormozi és a Taylor Projects olyan településeken is bemutatta a filmet, ahol nincsen filmszínház.

A Taylor Projects eredeti terve szerint Ambrus Attila csíkszeredai származása okán a filmet csak Erdélybe vitték volna el. A rendkívüli érdeklődés miatt azonban számos bemutatót tartottak a Kárpátokon túl is, Románia észak-keleti részétől a déli megyékig számos városban láthatták a nézők. A film így eljutott például Suceava, Galac (Galati), Medgidia, Karánsebes (Caransebes) és Vulkán (Vulcan) közönségéhez.

Felvidéken már majdnem 500-an nézték meg A Viszkist három vetítésen a révkomáromi Tatra moziban, de hamarosan bemutatják Párkányban és más városokban is.

Pénteken kezdődik a film bemutatója a Vajdaságban Adán, majd további vetítések következnek Zentán, Szabadkán, Topolyán, Szenttamáson és sok más településen - olvasható a közleményben.

Antal Nimród alkotása Ambrus
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 13:33
Csaknem hetven településen ünneplik meg a magyar széppróza napját
Hozzáfűzte: a február 12. és 23. között zajló több mint száz program szervezésében több mint ötven magyarországi és határon túli kulturális intézmény és szervezet vesz részt, köztük a Fiatal Író Szövetsége (FISZ), a József Attila Kör (JAK), a kárpátaljai Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT), és az Erdélyi Magyar Írók Ligája is. A helyszínek és programok listája folyamatosan bővül, részletes információ a www.magyarszepprozanapja.hu internetes oldalon található.

A Magyar Írószövetség novemberi választmányi ülésén hozott döntésével kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar széppróza napját. A rendezvénysorozat fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a február 18-i központi gálát a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) rendezik meg - emelte ki Szentmártoni János a sajtótájékoztatón.

A magyar széppróza a 19. és 20. században olyan beteljesülést ért meg, amely érdemes arra, hogy felhívjuk rá a figyelmet - mondta Mezey
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 13:12
1/89
Képek, videók
Lukács László 43.jpg
farkas1945
2011. március 14. hétfő, 10:46
Lukács László
totti1
2006. október 09. hétfő, 17:26
jobbikos mondta.jpg
meki77
2015. szeptember 05. szombat, 15:54
Jobbikos lelkivilága! :))
meki77
2014. január 15. szerda, 19:50
Gyermekded jobbikos. :))
meki77
2014. január 11. szombat, 22:27
árviz Jobbikosok 2013.jpg
kicsoda57
2013. június 10. hétfő, 19:02
Értelmes jobbikos! :))
meki77
2013. február 05. kedd, 12:30
Hithű jobbikos! :))
meki77
2012. május 13. vasárnap, 23:31
Roma és Jobbikos kézfogás
kicsoda57
2010. május 21. péntek, 15:03
Jobbikosok szomoruan.jpg
kicsoda57
2010. május 21. péntek, 15:01
Jobbikosok 3-an.jpg
kicsoda57
2010. május 21. péntek, 15:01
Jobbikos...1
caris11935
2010. március 14. vasárnap, 10:18
Jobbikos szórólap...1
caris11935
2010. március 14. vasárnap, 10:17
Jobbikos gyulai jelölt...
caris11935
2010. március 14. vasárnap, 10:16
Címkék
szavazólap elhelyezésére, jogszabály szerint, kétezer lakos, polgármestert telefonon, kistelepülésen élők, jobbikos Lukács, elmúlt nyolc, általános szűrőbuszon, diszkriminatív eljárásra, karcagi választókerület, Czene Attila, Orbán Viktor, országos pártlistákra, Nemzeti Választási Irodának, rendelkezésre álló, Kovács Vilmos Irodalmi Társaság,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.