Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 21:04 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Polt Péter: az ügyészség emelte a színvonalat
azt mondta, hogy a székház avatása beleillik a 2000-ben indult folyamatba. Az infrastrukturális helyzetet felmérve akkor döntötték el, hogy Magyarországon nem csupán a jogi környezetet kell átalakítani és a személyi feltételeket megteremteni, hanem korszerű tárgyi körülményeket kell létrehozni - közölte.

Ez stratégiai döntés volt - idézte fel, hozzátéve, arról is határoztak, hogy az igazságszolgáltatást - ide értve az ügyészséget is - nem szabad távolabb vinni a lakosságtól, hanem a kisebb településeken is, mindenütt, ahol bíróság működik, meg kell tartani, meg kell erősíteni az ügyészi szerveket. Ennek egyik fontos állomása az új ügyészségi székház átadása Tiszafüreden - tette hozzá.

Polt Péter az eredmények között említette, hogy az elmúlt időszakban a magyar ügyészség infrastruktúrájában hihetetlen fejlődés történt: az épületek jelentős része megújult, az egyéb infrastrukturális feltételeket a 21. század szintjére emelték.

A megújulást jelzi, hogy a vádereményesség már 98 százalék fölött
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:42
Potápi Árpád János: a feszült magyar-ukrán viszony nem befolyásolja a magyar kormány kárpátaljai támogatáspolit
A pedagógusközpont ünnepélyes avatásán Potápi Árpád János elmondta, a magyar kormány támogatásának megvalósításához az kellett, hogy a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetségnek (KMPSZ) és a beregszászi polgármesteri hivatalnak legyen egy közös célja. Jelezte, a nemzetpolitikai államtitkárság 48 millió, a kárpátaljai kormánybiztosság 5 millió forinttal járult hozzá e cél megvalósulásához. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a magyar kormány nagyon sok kárpátaljai támogatási programot valósított meg. Hozzátette: Magyarország jelentős támogatást nyújtott a többségi nemzethez tartozóknak is mind Kárpátalján, mind Ukrajnában, megemlítve a sebesült ukrán katonák magyarországi gyógykezelését, a kelet-ukrajnai konfliktus által érintett gyermekek magyarországi üdültetését és Tarasz Sevcsenko ukrán nemzeti költő beregszászi szobrának a felállítását.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: a támogatási programok tovább folytatódnak a következő években is, hiszen a magyar kormány szeretné a két nép közötti
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:33
Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet hajnalban Erdélyben
A román országos meteorológiai intézet honlapján közölt hajnali hőmérsékleti minimumok térképén csak a magyar-román határ menti sávban, illetve egy-egy foltban Torda, Nagyszeben és Brassó körül mértek fagypont feletti hőmérsékleteket.

A leghidegebb ezúttal is Székelyföldön volt. Csíkszeredában mínusz 3,8, Székelyudvarhelyen mínusz 2,7, Marosvásárhelyen mínusz 1,7, Sepsiszentgyörgyön és Baróton mínusz 1,4, Kézdivásárhelyen mínusz 1,3 fokig hűlt a levegő. Olyan településeken is fagypont alatti hőmérsékleti minimumokat mértek, mint Nagybánya, Szatmárnémeti, Bánffyhunyad, Déva és Lugos.

A nagyszebeni regionális meteorológiai központ illetékese, Cristian Grecu az Agerpres hírügyönkségnek elmondta: a következő éjszaka még hidegebbnek ígérkezik, péntektől azonban általános felmelegedés várható.

A romániai hegyekben havazott is az elmúlt két napban. A Déli-Kárpátokban a hóréteg vastagsága helyenként a 30 centimétert is megközelíti.
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 11:08
Potápi: a határon túli magyarság a kormány mellett áll
kell felnőniük".

Az, hogy meg akarjuk védeni a családjainkat, "normális emberi gondolkodás" - jegyezte meg a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Szent Orsolya Iskolaközpontban tartott eseményen.

Kitért arra is, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság a családpolitika határon túli feladatait végzi, ennek keretében hirdették meg a határon túli magyar családok éve programot. A program eredményei között említette, hogy a kormány 550 óvodát épít vagy újít fel határon túli, magyarok lakta településeken, a Felvidéken például ezen a héten hat óvodát adtak át.Utalt rá, hogy a Fidesz-KDNP 2014-ben a határon túlról érkezett levélszavazatok 94 százalékát, 2018-ban 96,8 százalékát kapta.

Úgy fogalmazott: "A kultúránk a zsidó-keresztény hagyományokra épülő keresztény kultúra, amiből mi nem is szeretnénk engedni." Hozzáfűzte, akkor sem, ha "Európa nyugati felén ultranacionalista, radikális jobboldali szervezetként állítanak be minket".

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 18:21
Súlyosan megsebesített egy férfit a medve Csíkszentkirályon
vadásztársulatok a szükséges felszerelés és szaktudás, illetve befogadó fél hiányára hivatkozva nem hajtották végre. Borboly Csaba arra figyelmeztetett a közleményben, hogy továbbra is megoldatlan a bocsos medvék elszállítása, mert szinte lehetetlen egy időben több állatot befogni.

Ezen a héten ez volt a második eset, hogy medve támadt emberre Hargita megyében. Az év eleje óta 11 személy került kórházba a székelyföldi megyében medvetámadások következtében.

Romániában gyakorivá vált, hogy medvék a településeken keresnek élelmet maguknak, és a lakosságot is veszélyeztetik. A medvék túlszaporodása 2016-tól vált nyilvánvalóvá, amikor a Ciolos-kormány a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak.

Tavaly a Környezetvédelmi Minisztérium sürgősségi beavatkozási kvótát fogadott el, amely alapján külön minisztériumi engedéllyel ki lehet lőni vagy áttelepíteni a veszélyes állatokat.

Egy tavalyi
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 09:01
Először készült átfogó kutatás a magyarok kerékpározási szokásairól
témában. A vidéki kerékpárosok számáról csupán Kisköréről voltak információk, ahol a gátőrök strigulázzák az áthaladókat - jelezte, hozzátéve: ezért rendeltek meg egy nagy mintájú, részletes kutatást, amelyhez hasonlóra még nem volt példa. Számlálókat is elhelyeztek szerte az országban.

Közölte, hogy a lakosság jelentős része, nagyjából egyötöde biciklizik naponta. Dánia és Hollandia után Magyarországon a harmadik legmagasabb az elsősorban bringával közlekedők aránya - emelte ki.

A kisebb településeken jellemzőbb a kerékpározás, a nagyvárosokban az emberek fontosabbnak tartják a megfelelő infrastruktúrát. Révész Máriusz felhívta az önkormányzatok figyelmét: sokan kifogásolják, hogy nincs módjuk biztonságosan tárolni az eszközeiket.

Arról is beszélt, hogy a közbringarendszer átalakításával valószínűleg többen ülnének nyeregbe. Azt javasolta, hogy az éves budapesti tömegközlekedési bérlet mellé kerékpárosbérlet is járjon.

A kormánybiztos abbéli reményét fejezte ki, hogy rendszeresen
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:02
A járóbeteg-szakellátás feladatairól tanácskoznak Balatonfüreden
(Emmi) főosztályvezetője a készülő nemzeti egészségügyi programokról szólva azt emelte ki, hogy ezek egymással összefüggnek, holisztikus szemlélet jellemzi őket, felölelik az alapellátó rendszer részelemeit is, a cél pedig az, hogy mindebből felépüljön az alapellátási koncepció.

Kitért arra is, hogy a hátrányos helyzetű településen élők átlagosan 30 százalékkal gyakrabban látogatják a háziorvosukat, és 25 százalékkal kevesebb a járóbeteg-ellátást igénybe vevők száma ezeken a helyeken, mint más településeken. Ezt figyelembe kell venni az egészségügyi programok megalkotáskor - fűzte hozzá.

Takács Péter elmondta azt is, hogy a szakrendelői beruházások haladnak, a források rendelkezésre állnak, bár nem ritka az átütemezésük. Fontos a köz- és magánfinanszírozott ellátás szétválasztása, ennek érdekében arra volna szükség, hogy a magánszférából "információt nyerjenek ki" az illetékes szervezetek - jelezte.

Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója szerint a közelmúltban történt Állami Számvevőszék (ÁSZ)
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 14:01
1/91
Képek, videók
Polt Péter.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:29
O.V.-Polt Péter.jpg
agica2004
2015. február 20. péntek, 17:30
O.V.-Polt Péter Mo.Iro.me
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 12:09
O.V.- Polt Péter.jpg
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:23
ismét POLT Péter.jpg
agica2004
2011. január 04. kedd, 14:37
Nő a színvonal
kp-4a
2007. augusztus 12. vasárnap, 10:01
a szinvonal :)
kristof205
2007. február 12. hétfő, 14:43
Ügyészség.JPG
cs-gyurka
2009. augusztus 24. hétfő, 21:36
Ügyészség
driszkili
2006. október 31. kedd, 19:38
O.V.Fidesz székház.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:48
Fidesz székház.png
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:36
FIDESZ SZÉKHÁZ.jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 18:08
Fidesz-szekhaz(060e2c7 8-6
ezerjo
2014. október 26. vasárnap, 21:04
Mszp székház.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 12:06
OTP székház előtt.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 13:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.