Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 05:55 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boldog Özséb Himnusz
Gérecz Attila

Boldog Özséb Himnusz

Egybeomlott könny és vér,
nyílt seb lett az ország,
nyugatra pernyét hord a szél;
tanyák, falvak sorsát.
Csillag sincs, sötét az erdő,
mégis mécsek égnek!
Boldog Özséb szól az első
pálos remetéknek.
Szállj, ragyogj te mennyei fény,
angyalszárnyú ének,
fájó szívén: magyar szívén
minden remetének. Add Urunk, hogy rab és szegény
- mind testvérre leljünk!
Áldd meg hazánk, hogy a remény
átölelje lelkünk!

Kicsiny láng a hit, de tiszta
fehér, mint gúnyájuk,
sötét erdő zúgja vissza csöndes imádságuk.
"Nézz le ránk, kis romok felett
fohászkodunk Hozzád,
áldd meg mind, kik fegyver helyett
kereszted hordozzák!"

Szállj, ragyogj le mennyei fény,
angyalszárnyú ének,
fájó szívén: magyar szívén minden remetének.
Add Urunk, hogy rab és szegény
- mind testvérre leljünk! Áldd meg hazánk, hogy a remény
evavicus, 2018. április 17. kedd, 12:58
Tudtátok hogy ma van a költészet napja ?
tettek, Petőfivel együtt.

Wass Albert a nemeseivel vaskort képviselt, romániai vaskorát jelentette Vas megyével együtt az apokalipszisnek. Ők egymás káoszától menekültek, mert cigányokkal lakásokban mészároltak a narancs vasnépei a jelenlegi világ művészeinek. Hiába írja a legszebb verseket, vagy zenét valaki, ha éppen áldoz valakit, ahogyan teszik ezt többezer éve a világok átrendezése mellett folyamatosan megállás nélkül,mindig kezdve elölről. Most földet ért a vándorlásuk, itt akartak világ-Magyarországot létrehozni, egy pillanatig sem gondolva arra, akit megáldoztak minden szerepükben, dalukban, álomvilágban, mint hipnózisban, amiket megénekeltek, megírtak, majd tort ültek temetésként ünnepelve az emberiség felszámolását. A narancs lírai karám állandó sorozatai borzalmas tetteikről árulkodnak. Hiába írta Weöres Sándor a legszebb gyerekverseket,ha ilyen borzalmat készített el 1956-os folytatásképpen és rendezett be, hogy végrehajtsák azt, amiről pár költő azt írta, hogy lehetetlen ilyet tenni
katalinkohut, 2018. április 16. hétfő, 22:55
Facéról tallóztam
nyílt színi gyűlölet, indulat, őrjöngés legyen - ez egyszer legyen. Ez egyszer nem várok tovább, hogy higgadtabb legyek, nem várok tovább, hogy okos érveim legyenek a tombolás helyett, hanem akkor jöjjön vegyesen, ahogy azt belém neveltétek az elmúlt években.
Lehet, hogy furcsa lesz, de én szeretném megköszönni a vasárnapi választásokat. Szeretném megköszönni sok mindenkinek és sok mindenért, mert egy csomó dolgot, amit évek óta próbál több tízezer, százezer jóérzésű normális ember elmondani, megmagyarázni, megértetni, azt nem kell soha többé. Pl:
- Magyarországon nincs demokrácia. Pont. Leginkább azért nincs, mert ha van egyetlen dolog ebben az országban, amiben kormánypárti és ellenzéki egyetért, az az, hogy ez az ország Orbán Viktor országa, az ő egy személyi döntései irányítják ezt a helyet, ő a tulajdonosa, menedzsere, főnöke egy személyben mindennek. Nem akarom részletezni, mind tudjuk. Ahogy azt is, hogy ahol 1 ember a góré, ott per definíció nincs demokrácia. Hogy az mi, arról lehet most
aranyag, 2018. április 12. csütörtök, 20:28
Mindkét szavazatot a Fideszre!
ez a küzdelem eldőlt, a verseny lefutott, nyugodtan otthon maradhatnak. Az elmúlt negyven napban végigjártam az országot, mindenhol ugyanazt mondtam, amit most is mondok. Soros jelöltjeivel szemben csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani. Nekem minden egyes jelöltre, minden képviselőre szükségem van, mert az országot meg kell védeni. Ezért arra kérek mindenkit: menjen el és adja mindkét szavazatát a Fideszre - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök.

Ez egy sorsdöntő szavazás, ahol Magyarország következő néhány évtizedéről kell döntenünk
Amit az ellenzék ma kínál, az nem jövő, hanem zűrzavar és bizonytalanság
A mi kormányzásunk eredményei nem az elméletek világában érezhetők, hanem a mindennapi életben
Egy csőd szélén tántorgó országgal indultunk 2010-ben, és végre van jövőnk
Ha könnyelműen hagyjuk, hogy mások döntsenek rólunk, akkor mindent tönkre fognak tenni

- Miniszterelnök úr, a választási kampány alapján egyszerű a feladvány. Két
menusgabor, 2018. április 07. szombat, 21:00
Hol tollal, hol ecsettel „szól”
Hol tollal, hol ecsettel ,,szól"


DEZSŐ ILONA ANNA a Batsányi-Cserhát Művész Kör választott országos titkára, tagja a Budapest-belvárosi Művészeti Egyesületnek, részese a Magyar Mecénás Programnak, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, a Barátok Verslista irodalmi társaságnak. A Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend Dámája. Ír, fest, és kiadványokat szerkeszt. Nagyrábéi otthonában mesélt az eddig megtett útról.

Élesden születtem, a Partium szívében. Édesanyám révén kötődöm a Dávidokhoz és a Szilágyiakhoz, ezek a családok már több száz éve élnek a városban, de mind a két nagyapám román származású volt. Az egyik asztalosmester, de nem ez volt az eredeti szakmája. Tanult gyógyszerészetet, iparművészetet, intarziakészítést. Bécstől Párizsig bejárta Európát, negyvenévesen került haza. Kommunista volt, nagyon várta az oroszokat, de az elsők között börtönözték be. Minden pénzét befektette
irmus, 2018. április 07. szombat, 10:58
Emőd Tamás - Kicsapott légátusok dala
Emőd Tamás - Kicsapott légátusok dala

Debreczen felől kong a vészharang,
Talpunk alatt a hajdúsági hant.
A nap tüzel, a rezgő nyárfa zúg,
Hajrá legények, hosszú még az út!
Ménes dobog, futó szél énekel,
Bátor, betyáros, víg nótára fel!
Nagy úr az Isten: ma vesz, holnap ád -
Hajtsuk fenékig Ukkon poharát.


Magyar falvakban töltjük a nyarat,
Prédikálunk magyar mennybolt alatt,
Orcánkra süt a nap, az ég szive
És mennydörögve zeng a szent ige.
Hej, kék határok, óperenciák,
Miénk az élet! vig dalt vén diák!
Mi kegyes urunk: nem oda Buda -
Vígan dünnyög még a diák-duda!

Már tündökölnek a bádogtetők,
Hangos csapszékek, néma temetők.
Már száll a dér, már költözik a nyár,
A papkisasszony álmodozva jár;
chillik, 2018. április 03. kedd, 04:35
Orbán: a nemzeti kormánnyal marad a kiszámíthatóság, a nyugalom és a biztonság
A kormányfő az interneten is közzétett, Fonyódon rögzített felvételen hangsúlyozta: egy migránsbarát kormány, amely mögött "Soros György nevével leírható nemzetközi hálózat található", bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot.

A tét nagyobb, mint általában a következő négy év parlamenti összetételéről és a kormányról szóló választás szokott lenni, a mostanin valójában a sorsunk, több évtizedünk is eldől, mert a bevándorlás olyan kérdés, hogy ha egyszer döntünk, és elhibázzuk, az áradat bejön, azt pedig többet visszafordítani nem lehet - jelentette ki.

Orbán Viktor ezért arra kérte "Somogyország" választóit, hogy a nemzeti kormány indulóit és ne a "Soros-jelölteket" támogassák, segítsenek abban, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, amely ki tud állni az ország mellett, megvédi, nem engedi, hogy azt bevándorlóországgá alakítsák.

A miniszterelnök szavai szerint ennek Fonyódon különös jelentősége van. "A Balaton-parton sokan élnek a turizmusból, turizmus pedig ott van, ahol
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:18
Orbán: nemcsak parlamentet és miniszterelnököt, hanem jövőt is választunk
Dénes Sándor polgármesterrel (Fidesz-KDNP), illetve Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral, országgyűlési képviselővel (Fidesz) tartott megbeszélése, majd a választókkal való találkozása után adott televíziós interjújában azt mondta: nem szokványos választásra készülünk.

Mint kifejtette: 1990-ben sem csak egy parlamenti választás volt, hanem arról döntöttünk, hogy "a régi világ szabályai szerint folytassuk az életünket vagy a szabadság törvényei szerint rendezzük be Magyarországot". Sorsdöntőnek nevezte a 2002-es választást is, amikor arról kellett döntenünk, hogy négy év erőteljes polgári fejlődése után folytatjuk-e, amit megkezdtünk, "vagy inkább visszalépünk a megboldogult Horn Gyula-féle MSZP politikájához".

Magyarország akkor ez utóbbit választotta, és nyolc évig nyögte ennek a döntésnek a következményeit. "Tönkre is mentünk 2010-re, Magyarország a csőd szélén tántorgó országgá vált" - jegyezte meg a kormányfő, hozzátéve, hogy most megint olyan pillanat van,
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:14
BTF - Pont Fesztivál: fókuszban a húsvéti hagyományok
A Pont Fesztivál az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva állítja össze aktuális programját. Idén a rendezvény húsvét hétvégéjére esik, elsősorban a mediterráneum húsvéti hagyományai és a kapcsolódó magyar tradíciók állnak a középpontban - mondta Liber Endre, az eseményt megálmodó Hangvető művészeti igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Mint kifejtette, olyan kihalófélben lévő hagyományokat szeretnének bemutatni évről-évre a világ különböző tájairól, amelyekre a helyi közösségekben nagy szükség van. "Meg akarjuk mutatni, hogy vannak még csodák a világban. Olyan zenei csemegéket hozunk el a magyar közönség elé, amelyekkel más hazai rendezvényeken nem találkozhatnak".

A Pont nagypénteken délután Petrás Mária keramikus és népdalénekes szakrális, húsvéti témájú kiállításának megnyitójával indul. A művész húsvéti moldvai katolikus énekeket is előad.

A fesztivál esti koncertprogramjában szombaton fellép a Cuncordu e Tenora de Orosei szárd polifonikus énekegyüttes,
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 13:41
Választás 2018 - Orbán: a népesedési problémát családpolitikával kell megoldani
A kormányfő szerdán a Komárom-Esztergom megyei Bakonysárkányon egy óvoda alapkőletételén azt mondta, az országnak olyan kormánya van, amely a családok mögött áll, támogatja őket abban, hogy gyermeket vállaljanak.

A kormány ennek érdekében mindenféle eszközt mozgósít és fog mozgósítani a jövőben is - közölte.

Szerinte Magyarországon a jövőről sokszor az aggodalom hangján szólnak, és nem a pénz, hanem amiatt, hogy lesz-e elég gyerek az országban.

Orbán Viktor azt mondta, ha óvodaépítésről dönt egy település - mint amilyen Bakonysárkány is - , akkor ott biztosan olyan emberek laknak, akik bíznak a jövőben.

A kormányfő elmondta, választás lesz április 8-án és addig van nemzeti kormány Magyarországon, amíg a mostani kormány működik. Szerinte amikor esetleg más emberek lesznek kormányon, ők majd mást képviselnek, nem a magyar emberek érdekét, nem a magyar falu érdekét, és akkor más döntések is fenyegethetik a magyar embereket.

Ezeket a lehetőségeket nem érdemes latolgatni, csak szép
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 18:11
Választás 2018 - Orbán: a "Soros-birodalmat" ki kell szorítani Magyarországról
A parlamenti választás tétjéről a kormányfő azt mondta: a kérdés az, hogy nemzeti kormány lesz-e vagy pedig Soros György jelöltjei fognak kormányt alakítani.

Magyarország egy értékes ország - folytatta Orbán Viktor -, "másoknak is fáj rá a foguk", különösen most, hogy az ország egy átmenő útvonala volt a délről érkező migránsáradatnak, de "Magyarország a kerítésével megvédte saját magát, és megakasztotta a migrációs hullámot".

Szerinte vannak olyan, elsősorban "Soros György birodalmához" tartozó szervezetek, amelyek ma azon dolgoznak, hogy lebontsák a határkerítést, Magyarországból pedig bevándorlóországot csináljanak.

"Ha bevándorlóország leszünk, akkor nem Magyarország lesz az első, hanem majd a migránsok meg a bevándorlók meg Soros György tervei" - fogalmazott.

Azonban "mi azt szeretnénk, ha továbbra is azok lennének többségben Magyarországon, akiknek Magyarország az első" - jelentette ki, majd hozzátette: ehhez nemzeti kormányra van szükség.

A miniszterelnök jelezte, bízik
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 16:50
Hölvényi György: Magyarország támogatja a szorult helyzetben lévő keresztény fiatalokat
A képviselő közel-keleti és afrikai keresztény fiatalok részvételével tartott uniós parlamenti meghallgatást követően elmondta: a Nigériából, Egyiptomból, Szíriából és Irakból érkező, magyar ösztöndíjprogram keretében tanuló diákok beszámolóikból az derül ki, hogy mindegyikük a hazatérés lehetőségeit keresi és nem az itt maradásét.

Hölvényi az EP néppárti képviselőcsoportja vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnökeként arrahívta fel a figyelmet, hogy Európának helyben kell segíteniea rászorultakat. .Véleménye szerint a diákok tudják, hogy országaik jövője szempontjából nem jelent megoldást az elvándorlás, és ennek a szemlétnek az Európai Unióban is erősödnie kell. Az uniónak fel kell használnia, el kell juttatnia az erre a célra létrehozott és rendelkezésre álló alapokba befizetett összegeket és biztosítania kell azok hatékony felhasználását - húzta alá.

A politikus hangsúlyozta: Európa elég erős ahhoz, hogy helyben nyújtson segítséget és ne a gondot hozza a határain
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:16
1/157
Képek, videók
Himnusz a Szépséghez 01.j
chillik
2018. március 25. vasárnap, 05:18
Himnusz a Szépséghez 02.j
chillik
2018. március 25. vasárnap, 05:17
Himnusz a Szépséghez 03.j
chillik
2018. március 25. vasárnap, 05:16
régi himnusz képen0204.jp
maroka
2018. február 04. vasárnap, 14:02
Himnusz.jpg
menusgabor
2018. január 22. hétfő, 19:54
Húsvéti himnusz 01.jpg
chillik
2018. január 08. hétfő, 05:58
Húsvéti himnusz 02.jpg
chillik
2018. január 08. hétfő, 05:57
Húsvéti himnusz 03.jpg
chillik
2018. január 08. hétfő, 05:57
A naptár az év himnusza.j
chillik
2017. június 25. vasárnap, 05:07
0 a szeretet himnusza - v
lovaszmarika
2017. május 31. szerda, 11:07
Ősmagyar himnusz.jpg
pacsakute
2017. április 19. szerda, 19:09
_3 angyalszárnyú férfi.
lovaszmarika
2010. október 16. szombat, 14:56
Irénkétől angyalszárnyú n
rochlitzne
2010. március 30. kedd, 09:20
30 Angyalszárnyú NŐ!.jpg
angyalboszi
2009. október 01. csütörtök, 18:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.