Regisztráció  Belépés
2018. január 21. vasárnap | 3. hét | 21. nap | 07:37 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy pinkamindszenti emlék
kérdéseket tesz fel. A környezetében élőknek, a családjának, önmagának. Keresgélni kezd egykori tanulmányaiban, új könyvekben, újságokban, beszélgetésbe elegyedik olyanokkal, akik talán sejtik, tudják a válaszokat. A változást akarjuk vagy bennünk történik meg? A változás és/vagy a változtatás igényét szóval vagy cselekedettel vagy mindkettővel elégítjük ki? Találunk-e megnyugvást, békét a lázas változás-hajkurászásban?
Kilenc évvel a második világégés után felsír, 2 esztendős, amikor 1956-ban a mosonmagyaróvári sortűz szedi áldozatait, 20 éves, mikor a főiskola padjait koptatja, s Krisztusi korba lép, mikor az ELTE hallgatója. Magával hozza szülei iránti szeretetét Répceszemeréről. A móriczi nevetések emlékét, édesanyja mesélést, olvasási szokásait, a hat testvér együttes örömeit, bánatait. A nagyszülők vallásosságát. Azt mondja, addig élnek az emberek, amíg emlékeznek rájuk. Így történik, hogy Imre báty Amerikából megérkezik, s mielőtt visszamenne, kitör a háború, s Isonzo lesz belőle; illetve az
sandrapolke, 2018. január 17. szerda, 07:02
Ebéd harminc centből - a legnagyobb magyar, Bartók Béla
évvel később Solti végiggondolta az együtt töltött néhány napot, amíg zongorázni tanult nála, és rájött: Bartók egy angyal. Ez a földre szállt, különleges ember azért járt itt, hogy az emberiséget szolgálja. Sipos József Bartók című dokumentumfilmjét nemrég mutatták be a mozikban.

Sipos József rendezőként és producerként már többször foglalkozott Márai Sándor műveivel. Az 1945-ös naplóját lapozgatva talált rá egy bejegyzésre, amely szerint az író tudomására jutott, hogy meghalt a legnagyobb magyar, Bartók Béla.

- Nagyon meglepődtem, mert legnagyobb magyarként eddig mást aposztrofáltunk - meséli a rendező -, s mivel mindig erősen bíztam Márai ítéletében, elkezdtem kutakodni Bartók után. Sok könyvet olvastam róla, amelyekben érdekes leírások voltak a bartóki művészetről, de hogy valójában milyen ember, arról alig valamit. Rudolf Péterrel, akivel sok filmben dolgoztunk már együtt, kezdetben játékfilmet szerettünk volna készíteni. Egy 1946-os kiadványban találtam rá
yaskane, 2018. január 15. hétfő, 14:27
Rétvári: a málenkij robot bűn nélküli büntetés volt
törekedtek arra, hogy minél több embert hurcoljanak a Szovjetunióba - mondta.

Ha nem volt elég ember a városokban, akkor összeszedték őket vidéken, a falvakban is; fontos volt, hogy lehetőleg német nevű lakosokat gyűjtsenek össze, függetlenül attól, részt vettek-e a háborúban - fűzte hozzá.

Megjegyezte: ha a mai lakosságszámokkal kellene érzékeltetni, hány embert hurcoltak el, akkor össze kellene adni Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs és Szeged teljes lakosságát.

Rétvári Bence szerint Magyarországnak a 20. században a legnagyobb csapásokat mindig az "importideológiák" okozták, amelyek döntéseinek központja az ország határain kívül volt. Kifejtette: Bécsben döntötték el, hogy belépjen az ország az első világháborúba, amelynek következtében elveszítette területének kétharmadát, de határain kívül jött létre az a nemzetiszocialista ideológia is, amely miatt Magyarország elveszítette több százezer honfitársát, akár azért, mert zsidóként elhurcolták őket, akár mert a háború áldozatává váltak.
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:24
Puskás: a képviselő-testületek határozatban utasítsák el a Soros-tervet
A kormánypárti politikus felidézte, hogy előző nap a "bevándorlásszervező irodákkal" szembeni fellépésről fogadtak el felhívást polgármesterek.

Ezzel a Fidesz maximálisan egyetért, szerinte is lépnie kell a kormánynak, és akár törvénnyel, vagy törvényekkel kell megakadályozni a Soros-terv végrehajtását, a "bevándorlásszervező" Soros-hálózat veszélyes tevékenységét - mondta.

Azzal is egyetértenek - folytatta Puskás Imre -, hogy a magyar településeken is lépni kell, a Soros-terv, a kötelező kvóta és a migránsok betelepítése veszélyeztetné a magyar falvakat és városokat.

Ha az uniós országokra kényszerítik a kötelező kvótát, a Soros-terv további pontjait, akkor a magyar településekre is megindul a migránsok betelepítése - mutatott rá Puskás Imre.

Kiemelte: ahol tömegesen megjelentek az illegális migránsok, mint például az olasz, a francia, a spanyol, a svéd, vagy az osztrák, a német településeken - ott megszűnt a mindennapok biztonsága, nőtt a bűncselekmények száma, a nők elleni
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 12:01
Illegális bevándorlás - Polgármesterek: a magyarok többsége nem akarja, hogy hazánk bevándorlóország legyen
"Mi, magyar polgármesterek a kormányhoz és hazánk valamennyi önkormányzatához fordulunk annak érdekében, hogy együttes erővel, összehangoltan lépjünk fel a Soros-tervvel és a bevándorlásszervező Soros-szervezetekkel szemben", hogy megőrizzük a magyar falvak és városok, s a magyar emberek biztonságát és jövőjét!" - írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Hangsúlyozták, a polgármestereknek kötelességük, hogy a településük és az ott élők érdekét képviseljék, és legfontosabb feladatuk, hogy megőrizzék városuk, falujuk biztonságát. "Nem akarjuk feladni kultúránkat és szokásainkat, nem akarjuk, hogy félelem uralkodjon el a magyar településeken."

Mint fogalmaztak, felkérik ezért a kormányt, hogy ha kell, törvényekkel, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen, "mert a tömeges betelepítés komoly fenyegetést jelent a magyar településekre".

Miután ez a veszély szavaik szerint minden egyes falut és várost közvetlenül fenyeget, felkérik a magyar
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 23:47
Aláírásgyűjtést indít a DK az Ukrajnából átjelentkezők magyar nyugdíja ellen
Az aláírásgyűjtést Gyurcsány Ferenc pártelnök jelentette be a DK országos tanácsának kibővített évindító ülésén, amelyet egy fővárosi rendezvényteremben tartottak pénteken.

A párt kérdése így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne kaphassanak Magyarországon nyugdíjat olyan orosz, illetve ukrán állampolgárok, akik soha nem fizettek Magyarországon nyugdíjjárulékot".

A tízezres nagyságrendű ukrajnai bejelentkezőről beszélő Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem ritka a két-háromszázezer forintos nyugdíj sem, amelyhez elé egy végzettséget igazoló papír és egy korábbi ukrajnai munkaviszonyról szóló igazolás.

Megjegyezte, hogy az egyik településen talált olyan romos, lakhatatlan épületet, ahova 202 embert jelentettek be. A befogadók között vannak, aki ezt pénzért csinálják, de több településen is azt mondják az ott lakók, hogy a polgármester az, aki úgy gondolja, hogy így képes megvásárolni elegendő szavazatot ahhoz, hogy soha többé ne kelljen félnie kihívóitól - fogalmazott a politikus.

A
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 17:35
Illegális bevándorlás - Szita Károly: 2018 sorsdöntő év lesz
Fidesz-KDNP-s városvezetők. Ők mind elutasították az illegális bevándorlást, az Együtt és a Momentum Mozgalom ugyanakkor az esemény ellen hirdetett tiltakozó akciót.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere már nyitóbeszédében előrevetítette: a tanácskozás végén felhívást akarnak elfogadni, amelyben felkérik a kormányt: ha kell, törvényekkel és jogszabályokkal "lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen", mert a migránsok betelepítése komoly fenyegetést jelent a magyar településekre.

Hangsúlyozta: az önkormányzatoktól azt kérik, hogy a helyi képviselő-testületek határozatban álljanak ki a "Soros-terv" és az illegális bevándorlók betelepítése ellen, valamint utasítsák el a migrációt szervező irodák nyitását.

Az esemény végén kézfeltartással el is fogadták a felhívást, amelyben közös fellépést sürgetnek, hogy megőrizzék a magyar települések és a magyar emberek biztonságát és jövőjét. Úgy fogalmaztak, a magyarok többsége teljesen világossá tette: nem
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:45
"Félelmemben azért elmentem..."
"Félelmemben azért elmentem, és elástam a te talentumodat a földbe, íme, megvan, ami a tied." Mt 25,25

Bennünket magyarokat sok szép tulajdonsággal megáldott az Úr: testi erővel, ügyességgel, hiszen sportolóink egyes ágakban világhírűek; szellemiekkel is: tehetségkutató versenyeken százával tűnnek fel a magyar falvak és tanyák homályából a jövő szellemi munkásai. Azt sem mondhatjuk, hogy ne volna hajlandóságunk a lelki életre, hiszen közöttünk tág lehetősége van sokféle vallási irányzatnak. Mégis mennyi talentum marad elásva! Belepi a közöny. Sokszor úgy látszik, mintha az öttalentumosok is elásnák, amijük van. Lehetsz egytalentumos átlagember vagy öttalentumos, ne felejtsd el, hogy olyan szolga nincs, aki semmit sem kapott volna! Legalább egy talentumot mindenki kapott, kaptál te is. Kész vagy-e kockára tenni, amit kaptál mások érdekében, hogy ők is világosságra jussanak, vagy önző módon kendőbe csavargattad és elástad? Azt mondod, hogy ha majd az Úr jön, örül, ha visszakapja? Vizsgáld meg ma a
kalmanpiroska, 2018. január 08. hétfő, 07:41
SZILVESZTER: Ó év búcsúztatás - új év köszöntés
Az óév búcsúztatása és az újév köszöntése nemcsak országonként, de tájanként is más. Általános divat a világban a marcipánból, porcelánból vagy fából készült malac ajándék.
Mi magyarok ezt éppen úgy ismerjük, mint a négylevelű lóhere szilveszter szokását. Mert ugyanis a négylevelű lóhere a természetben igen ritka.
Westhausen német városban 1626 óta szilveszteri szokás a lovaglás. A magyarázata az, hogy Szilveszter a háziállatok védőszentje.
Nem csak a nagyvárosokban, de a legkisebb falvakban is szilveszteri szokás a tűzijáték. Eredetileg arra találták ki, hogy ennek segítségével az újévben elűzzék az ártó, rossz szellemeket.

Európa szerte sok lány az esztendő fordulóján igyekszik megtudni valamit a házassági kilátásairól. Erre több mód is van.
Nálunk is honos ólomöntés mellett például a cipő-teszt.
A lány háttal áll a bejárati ajtónak és a saját válla fölött arra dobja egyik cipőjét. Ha a cipő orra az ajtó felé mutat, akkor ezen az ajtón, a következő évben bekopogtat
lizawolf, 2018. január 01. hétfő, 12:28
Övék a mennyek országa, magyar dokumentumfilm
2017. június 06. Az észak-iraki üldözött keresztény kisebbséget, a keresztény egyházaknak a régióban folytatott munkáját mutatja be az "Övék a mennyek országa" című dokumentumfilm. A Közel-Kelet vallási kisebbsége, a kereszténység ellen népirtás folyik-állítják főpapok, a menekülteket segítő szervezetek vezetői, önkéntesek, akiket a közmédia 2 fős stábja szólaltatott meg néhány napos útjuk során Irakban. Kiégett templomok, lerombolt városok és falvak fogadták azt a magyarországi delegációt, amelynek tagjai voltak: Böjte Csaba ferences szerzetes, Sajgó Szabolcs a jezsuita menekültszolgálat képviselője és Hölvényi György európai parlamenti képviselő. Megrázó képsorok döbbenetes találkozásokról, szívszorító imádságokról, meggyalázott kegyhelyekről, és megrendítő vallomások a reményt örökké szívükben hordozó keresztényektől, akik otthonaik és egész életük újjáépítéséhez tőlünk, magyaroktól is segítséget kapnak. Siklósi Beatrix és Marossy Géza filmje

Videó
maroka, 2017. december 27. szerda, 22:41
Kántáló
tanultam, kántálok.

Az igazi neve György Sándor volt, de a három faluban, vagy inkább négyben Györ Sanyiként emlegették.
Sem Karácsonykor, sem búcsúkor soha sem hallottam, hogy Sanyit mondtak volna, mindig csak Györ Sanyit. Ő sem úgy énekli Karácsonykor: Ó, István, ó, még alszol-e? Azt kérdezi: Ó, Szent István, ó, még alszol-e?
Jár neki ennyi tisztelet, mivel ő is megadja a tiszteletet mindennek és mindenkinek. Elsősorban Szent Istvánnak. A háromszékieknek, nekünk, kiknek a hazája, a magyar egyelőre csak búvópatak, jogunkban áll Szent Istvánt úgy tisztelni, úgy szeretni, mintha ő lenne maga a haza. Így lesz a haza örök, nem konjunktúrafüggő. Annyira tiszteljük és szeretjük a legnagyobb magyar királyt, hogy Jézus születésének másodnapját is legalább a regékben, a kántálókban megosztjuk vele.
Hogyha már a disznó úgy is le van gyilkolva, a kolbász, disznófősajt és a társai már a padláson, a füstölőn, a bor is kiforrt és a nyári szilva cefréjéből már az új pálinkát is kifőzték a
hidegkut, 2017. december 25. hétfő, 07:58
1/154
Képek, videók
Attól szép egy emlék.jpg
borigit
2016. október 21. péntek, 08:22
Attól szép egy emlék,.jpg
jucinenadov
2016. október 20. csütörtök, 19:40
leszek egy emlék.jpg
charlotteani
2016. március 16. szerda, 23:28
leszek_egy_emlek.jpg
menusgabor
2015. január 09. péntek, 11:52
Egy gyönyörű fény - Emlék
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 18:45
Emléked egy hű szív őrzi.
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
leszek egy emlék.jpg
kiralymaria
2013. október 07. hétfő, 11:58
Leszek egy emlék
1951anna
2013. március 28. csütörtök, 11:06
Egy emlék a Corátó.jpg
basikele
2012. december 26. szerda, 16:27
Leszek egy emlék.jpg
scorpionsrose
2012. február 21. kedd, 18:52
leszek egy emlék02.jpg
giginagyi
2012. február 13. hétfő, 15:43
leszek egy emlék.jpg
bulac57
2011. december 06. kedd, 11:07
Emlékek.jpg
sznejuci
2018. január 13. szombat, 18:20
emlék a mága koncertről01
maroka
2018. január 02. kedd, 12:19
emlék könyv.jpg
maroka
2017. december 10. vasárnap, 13:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.