Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:16 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Alvás közbeni fogcsikorgatás
feszültség. A gyerekek ugyanis sokszor nem tudnak mit kezdeni az ambivalens érzésekkel, tartanak a szeretett személy elvesztésétől, és inkább elfojtják indulataikat.

Ha úgy érzi, ez utóbbi állhat a tünet együttes hátterében és pár héten belül nem tapasztal javulást, nyugodtan kérjen külső segítséget és keresse fel a területileg illetékes nevelési tanácsadót.

Dr. Rozsits Andrea

Az éjszakai fogcsikorgatás

Az éjszakai fogcsikorgatás jelensége mindenekelőtt ideges típusú embereknél fordul elő. Különféléket fejezhet ki: önfejűséget, agressziót, autoagressziót is, a belső kitartás jelszavát ("össze kell szorítanom a fogaimat"), vagy hasonlókat. Ha valaki éber állapotban, tehát akaratlagosan csikorgatja a fogát, csak egy töredékét használja fel annak az erőnek, amivel éjszaka működik.

A szokásos rágás során a harapás ereje mintegy 5 kilopondot tesz ki (fogorvosi mértékegység), ez tudatos-akaratlagos erős harapás alatt 7 kilopondig mehet fel. Ezzel szemben a
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
Újra elsőosztályosként
esküt, és elkezdhettem a pályafutásom a városi kórháznál. 30 éves koromban a kórházi munka mellett elindítottam az első vállalkozást és létrehoztam a környék első privát szalonját, az Erka Szalont.
Következő lépések: képzések, család, otthon, majd más vállalkozások.
Ma hálát adok az Istennek, hogy ottmaradtam Kolozsváron, hogy erőt adott kitartani, harcolni. Megtanultam, azt, hogy csak akkor van valaki hátrányos helyzetben, ha azt elfogadja és nem tesz semmit ellene. Az akadályokat általában az emberek saját maguk állítják fel, hogy legyen miben megbotoljanak. Ütköztem nehézségekbe, de ezek ellenére megtanultam járni a magam útján.
2014-ben felmérve a helyzetet, hogy senki nem tesz semmit az országunkban élő több ezer magyar nemlátó érdekében, létrehoztam a Romániai Magyar Nemlátók Egyesületét. Az elmúlt közel harminc évben sok minden változott jó irányba, de sajnos a romániai magyar nemlátók helyzete csak rossz irányba alakult.
Tíz évvel ezelőtt elindult egy kezdeményezés, hogy
suzymama, 2018. július 19. csütörtök, 12:34
Tallóztam
De komolyan. mire megy ki a játék? Vagy csak az önsajnálat tör elő belőlünk? Nem bírom az állandó panaszkodást. Van, hogy engem is elönt a bánat és feltör a már felhalmozódott sok panasz, de nem sűrűn, szerencsére. Nem vagyok az a magyarázkodós, panaszkodós ember. Pedig....így mindenki azt látja, hogy csendesen , szolídan élem életem, meg persze az insta és facebbok oldalakon megörökített pillanatokból sejthet valamit,de csak aki ismer. Szóval mi a hála? Nézzünk körül magunk körül, hogy élnek az átlag emberek,és vonjuk le a konzekvenciát, hogy milyen a mi életünk. Szeretnénk-e jobbat, mást? Ha igen, bizony fel kell emelni a fenekünket és tenni érte vagy a meglévő állapot ellen. Nem egyszerű, hiszen a kis kényelmes , megszokott , panaszkodós életünk, lustaságunk netovábbja.És itt tisztelet a kivételnek. Én is sokáig lusta voltam bizonyos téren, és még most is, bár ez fogható a fáradtságra is. Igen lehet fáradt a megannyi munkám miatt és persze lehet véleményt is nyilvánítani, és valószínű van, aki ennél
horvathnemagdi, 2018. július 19. csütörtök, 09:07
Az orvoselit mindent megtesz, hogy megmaradjon a hálapénz
azt mondani, hogy a betegek bizalmát féltették, pedig éppen ezekkel a húzásokkal lehet elveszíteni azt. Ez egy inkorrekt túlélési taktika, Éger István is ezt választotta.

Ha kongatnák a vészharangot, meghallaná valaki?

A közvélemény. Nincsenek csodák, csak komoly nyomásgyakorlással lehet elérni a legkisebb változást is. A MOK az orvostársadalom legteteje, az ő szavuknak súlya van akkor is, ha csak annyit dobnak be, hogy etikai kódex és akkor is, ha kiállnak és azt mondják, hogy emberek, az orvostársadalom lassan elfogy, baj van, segítség. De a MOK nem proaktív, csak fut az események után, már ha tudomást vesznek róluk egyáltalán.

Az új miniszter, Kásler Miklós is orvos, ő hozhatja el a kánaánt?

Kásler Miklós az Emminél jóval kisebb rábízott feladatot sem tudta ellátni. Meg kellett volna szerveznie az onkológiai központok rendszerét. Akit valóban érdekel, hogy Kásler Miklós mit tett le az asztalra, az nézze meg a statisztikákat: világviszonylatban a harmadik
tinka1951, 2018. július 18. szerda, 17:22
]Szabó Gyuri bácsi úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít
használták, szétmorzsolt leveleit rovarcsípésre, gyulladt sebekre rakták. A levelek főzetét fejbőr lemosására, bőrbetegségek gyógyítására, borogatását elfertőzött sebek és szemgyulladás kezelésére használták.

Fotó: rd.com
Fotó: rd.com
Van, aki eszi is
Csanki István, hódmezővásárhelyi fiatalember pedig azért került néhány éve az újságok címlapjára, mert a kertjében lévő parlagfüvet fogyasztja, annak ellenére, hogy korábban allergiás volt. A férfi Dániában találkozott azzal, hogy az emberek eszik a parlagfű fiatal hajtásait, melyet csemegének tekintenek. Csanki István azóta parlagfű-imádó: allergiás panaszai elmúltak el, és húsz perccel a növény elfogyasztása után olyan feldobottnak érzi magát, mintha kávét ivott volna.

Gyógyhatású parlagfű tea
A legtöbb recept szerint lehet a szárított vagy zöld leveleiből is teát is főzni. Javasolják, hogy desztillált vízzel készítsük el, és egy literhez egy púpozott teáskanálnyit tegyünk. Ha nem szeretjük keserűen, akkor tehetünk
tinka1951, 2018. július 18. szerda, 17:19
Rév József: Libera nos a malo
Miatyánk, akkor is Te vagy velünk ?
Mikor szenteljük meg a Te Neved
Amikor nincs egy csendes óra sem,
Amelyben buzgó szivünk jöttét érzi
Te Országodnak, bízva, csendesen,
Amikor lelkünk nem pihen a bútól -
Uram ! Ezt Te csak nem akarhatod ?
- - - De megroggyanó térddel várjuk mégis :
Hogy legyen meg a Te Akaratod.

Lent áll a harc, minden harcok Harca,
Elméletek és puskák küzdenek,
Pattog a szó, s pattog a gyilkos puska
És - embereket ölnek - emberek !
Uram ! Itt minden harcnak egy a célja,
Hazudik : zászló, könyv, mosolygó arc,
Mert minden, minden, csak a kenyérért van,
Kenyeret kapni : csak ezért áll a harc.
Oh, a Te szavad minden harcot megszüntet,
Oh, add meg nekünk, miért a harcok folynak :
A mindennapi kenyerünket . . .

. . . Asszonymosoly, férfikönny, - mind hazugság,
Mindenki mást mond, mint amit akar,
Büszke szó : rejti a nyomorúságot,
Részvét
marcyt, 2018. július 18. szerda, 07:28
Amikor mindenki panaszkodik közben meg.....
De komolyan. mire megy ki a játék? Vagy csak az önsajnálat tör elő belőlünk? Nem bírom az állandó panaszkodást. Van, hogy engem is elönt a bánat és feltör a már felhalmozódott sok panasz, de nem sűrűn, szerencsére. Nem vagyok az a magyarázkodós, panaszkodós ember. Pedig....így mindenki azt látja, hogy csendesen , szolídan élem életem, meg persze az insta és facebbok oldaakon megörökített pillanatokból sejthet valamit,de csak aki ismer. Szóval mi a hála? Nézzünk körül magunk körül, hogy élnek az átlag emberek,és vonjuk le a konzekvenciát, hogy milyen a mi életünk. Szeretnénk-e jobbat, mást? Ha igen, bizony fel kell emelni a fenekünket és tenni érte vagy a meglévő állapot ellen. Nem egyszerű, hiszen a kis kényelmes , megszokott , panaszkodós életünk, lustaságunk netovábbja.És itt tisztelet a kivételnek. Én is sokáig lusta voltam bizonyos téren, és még most is, bár ez fogható a fáradtságra is. Igen lehet fáradt a megannyi munkám miatt és persze lehet véleményt is nyilvánítani, és valószínű van, aki ennél
dundulino, 2018. július 17. kedd, 08:20
Lelkésztôl-69/911
Mk 6,7-13
Jézus megsokszorozza müködését azzal, hogy tanítványokat küld a világba. A ,,tizenkettô'' a szükebb tanítványi, apostoli kör neve.
Kiválasztotta, és aztán kiküldte ôket a világba (Mk 3,14). Jézus
küldetését kell tovább vinniök, az embereket megtérésre bírniuk, oly lelkületre, amely megfelel az új valóságnak, a Jézus fellépésével kezdôdô Isten-uralomnak. A küldetési beszédet Sz Máté bôvebben közli (10,5-14), ez egyezik az ôsegyház missziós rendjével. Az Egyház hithirdetô müködése folytatja azt, amit Jézus az apostolokra bízott. A hithirdetô (misszionárius), mint Jézus, prédikál szóval és segítô tettel. Így az evangélium Isten erejévé lesz, azok megmentôjévé, akik hisznek .
/Szent István Magyar Plébániától,USA,1996/,

15.vas jegyzeteibôl:Jézus az evangéliumát embereken keresztul adja tovább.Ne a külsô eszkozökre legyen figyelmuk,hanem a küldetésre. Szorgalmazzák a befogadásra készséget, érzékenységet,amelyet azzal is erôsíthetik,ha különbözô élethelyzetek idézik
joetoth, 2018. július 15. vasárnap, 13:44
A labdarúgásnak is van védőszentje
választották. Aloisius Scrosoppi az akkoriban még Ausztriához tartozó Udinében született, egy ékszerész fiaként. Hívő családban nevelkedett, s már tizenkét éves korában készülni kezdett a papi hivatásra. Ferences szerzetes lett, s 1827-ben szentelték pappá. Két fiútestvére ugyancsak papi pályára lépett.
Életét a szükségben szenvedők megsegítésének szentelte. Árvaházat építtetett, s Carlo nevű bátyjával 1846-ban újjáalapította Néri Szent Fülöp oratóriumát, amely olyan világi papokból áll, akik az emberek között élve szolgálnak. 1857-ben pedig siketnéma lányok számára hozott létre otthont. Fiatal tanárokkal és papokkal fogott össze, hogy szegény és elhagyott gyermekeket neveljen-oktasson.
Önmagát nem kímélve végezte munkáját. Ha kellett, körbejárta a várost: koldult - bízott az emberek és Isten segítségében. ,,A Gondviselés sohasem hagy el, ha hiszel benne!" - mondta a lányoknak, akiket a varrás és a hímzés mellett olvasni, írni és számolni is megtanítottak. ,,Mindent
maroka, 2018. július 15. vasárnap, 13:41
Lara Fabian: J t'aime
Meghalt a szerelme, és ez az első koncertje a haláleset után. Azonban nem tudta elkezdeni a dalt, és ekkor a tömeg kezdett el helyette énekelni, A szeretlek szót felcserélték a "mi szeretünk téged"-re. A producere (aki zongorán kíséri) pedig azt mondta neki a végén, hogy "látod, te pedig azt mondtad nincs miért élned. Élj értünk,az emberekért". Hát ezért sikerült ilyen meghatóra ...

Lara Fabian J t' aime magyar felirattal.mpg :
lilagondolatok, 2018. július 15. vasárnap, 10:19
Az élet alkonyán
Magyar Ottó
Az élet alkonyán


Mikor kezed, lábad úgy fáj, majd leszakad, A hátad meggörbül az élet súlya alatt. Mikor bajodról tudsz már csak beszélni, Azt kérded magadtól: Érdemes még élni? Ha zimankós télben kicsi szobád hideg, Ha sok ismerős arc mind fásult és rideg Ha a vérnyomásod naponta kell mérni, Megint csak azt kérded: Érdemes még élni? Amikor nem bírsz el már egy üres szakajtót, Amikor napokig nem nyitnak rád ajtót, Mikor a holnaptól rettegve kell félni, Újra csak azt kérded: Érdemes még élni? Amikor az idő ólomlábon halad, És megkeseredik a szádban a falat, Imádságodban sem tudsz semmit kérni, Így sóhajtasz: Uram, érdemes még élni? Ha népes családodból egyszál magad maradsz, Amikor nem vetsz és már nem is aratsz, A sorstól nem tudsz semmi jót remélni, Hát csoda, ha azt kérded: Érdemes még élni? Agyonhajszolt szíved akadozik, s kihagy, Amikor rádöbbensz arra, hogy már senki se vagy, Szégyenkezve indulsz némi segélyt kérni, Keserűn fakadsz ki: Érdemes még élni? Ó
aranyag, 2018. július 14. szombat, 20:31
Müller Péter : A házasságban hazamegyünk egymásba
mindig ott van. És lát minket lelkileg is csúnyának. Lát gyáván, ijedten, idegesen, sőt hisztérikusan üvöltve is.
Látja, hogy mi van a szavaink mögött. Hogy amiket másoknak mondunk, mennyire hazug.
Mindig ott van, s előbb-utóbb minden kiderül. Nem kell ahhoz politikusnak, vagy művésznek lennünk, hogy egy asszony lássa: a férje nem az, akinek mutatja, vagy képzeli magát.
Lehullott rólunk a maszkunk, még az általa ránk vetített illúzió is: szembesülnie kellett azzal, hogy valójában milyen emberek vagyunk.
(...)
Egy-egy társadalmi színjáték idejére összeszedjük magunkat.
Megborotválkozunk. Felszínre hozzuk jobbik énünket", arcunk fotózhatóvá válik, s tartani tudjuk másoknak, s talán az önmagunknak szóló színvonalat is, de ebben az erőfeszítésben hamar kimerülünk. Mire hazaérünk csakis a feleségük tudja, hogy a szép cipőben fáj a lábunk, a nyakkendő fojtogat, a másoknak szóló kedvességünk mögül előbukkan a rosszkedvünk.
Csak ő tudja valóban mit gondolunk az
lenke1964, 2018. július 14. szombat, 08:12
1/2572
Képek, videók
1.Rózsitól - Szép Napot.j
anci-ani
2013. július 28. vasárnap, 11:30
1.Húsvétra Rózsitól.jpg
anci-ani
2013. március 30. szombat, 13:10
1.Csodás napot Rózsitól.j
anci-ani
2013. február 25. hétfő, 10:04
Gyertyákkal Rózsitól
csalogany13
2012. december 17. hétfő, 09:48
Naplementben Rózsitól
csalogany13
2012. december 17. hétfő, 09:40
Rózsitól kaptam-
csalogany13
2012. december 02. vasárnap, 09:19
RÓZSITÓL AZ ÚJ hétre
csalogany13
2012. december 02. vasárnap, 09:18
Szép estét - Rózsitól
anci-ani
2012. szeptember 21. péntek, 16:47
Szép napot - Rózsitól
anci-ani
2012. szeptember 19. szerda, 20:21
Rózsitól napszemüveggel
csalogany13
2012. május 31. csütörtök, 20:52
Rózsitól orgona
csalogany13
2012. május 31. csütörtök, 20:52
Rózsitól galambbal
csalogany13
2012. május 31. csütörtök, 20:51
A gyerekek olyanok
sanci81
2018. július 16. hétfő, 17:50
fehér_szinesbőrű gyerekek
maroka
2018. július 09. hétfő, 11:16
Gyerekekkel a napok
anna4459
2018. július 02. hétfő, 20:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.