Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:19 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Júliusban az infláció nem változott, a maginfláció emelkedett az Egyesült Államokban
Júliusban szezonális kiigazítással a piaci várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban a júniusi 0,1 százalékos havi áremelkedés után.

Az energia- és élelmiszerárak figyelmen kívül hagyásával kalkulált havi árindex 0,2 százalékkal, a júniusival és a piaci várakozásokkal is megegyező mértékben emelkedett júliusban is.

A fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke 2,9 százalék volt júliusban, az előző havi hat éves csúccsal megegyező. A piac 3,0 százalékos inflációt várt júliusra.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül kalkulált maginfláció 2,4 százalékkal, 2008 szeptembere óta a legnagyobb mértékben emelkedett júliusban. Júniusban 2,3 százalék volt az éves áremelkedés és a piac júliusra is ezzel megegyező maginflációt várt.

Az élelmiszerárak 1,2 százalékkal, az energiaárak 12,1 százalékkal emelkedtek júliusban éves bázison. https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 14:57
Júliusban nem változtak a termelői árak az Egyesült Államokban
Júliusban a várt 0,2 százalékos növekedés helyett változatlanok maradtak szezonális kiigazítással a termelői árak az Egyesült Államokban az előző havihoz, júniushoz képest, amikor 0,3 százalék volt a havi növekedés.

A termelt javak ára 0,1 százalékkal emelkedett júliusban, a júniusival megegyező mértékben, annak ellenére is, hogy az energiaárak 0,5 százalékkal, az élelmiszerek termelői ára pedig 0,1 százalékkal csökkent. A szolgáltatások ára viszont 0,1 százalékkal csökkent, ezen belül is 0,8 százalékkal a kereskedelmi szolgáltatásoké.

A termelői árak energia- és élelmiszerárak nélkül kalkulált emelkedése havi bázison 0,1 százalék volt júliusban, szintén alacsonyabb a várt 0,2 százaléknál és alacsonyabb a júniusi 0,3 százaléknál.

Éves bázison a termelői árak 3,3 százalékkal emelkedtek júliusban, a maginfláció pedig 2,8 százalékos volt. Júniusban 3,4 százalék volt az éves áremelkedés, a maginfláció pedig 2,7 százalék. A piac a júniusival megegyező, 3,4 százalékos termelőiár-inflációt
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:12
MNB: júliusban emelkedtek az inflációs alapmutatók
Az értékelés emlékeztet arra, hogy a júniusi Inflációs jelentés prognózisa szerint az infláció az olajár-emelkedés hatására átmenetileg enyhén meghaladja a 3 százalékot, ugyanakkor 2019 közepére éri el fenntarthatóan a 3 százalékos célt.

Az MNB számításai szerint az indirekt adóktól megtisztított maginfláció mutatója harmadik hónapja emelkedik és tavaly szeptember óta a legmagasabb szintet érte el 2,4 százalékon. A keresletérzékeny termékek inflációja júliusban már ötödik hónapja emelkedett, de szintén tavaly augusztus óta először ugrott egyszerre 0,2 százalékpontot, amivel 2,3 százalékra emelkedett. A ritkán változó árú termékek inflációja 0,3 százalékponttal 2,7 százalékosra ugrott júliusban.

Júliusban emelkedett az üzemanyagok hozzájárulása inflációhoz, míg az élelmiszerek és a keresletérzékeny termékek az előző hónaphoz hasonló mértékben befolyásolták az infláció alakulását - állapították meg a jegybank szakértői.

Az iparcikkek szezonálisan igazított árai az előző hónaphoz képest
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 12:09
KSH: 3,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak júliusban
volt az infláció mértéke.

Az első hét hónapban a fogyasztói árak átlagosan 2,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

Az elmúlt egy évben a korábbi hónapokhoz hasonlóan a járműüzemanyagok, valamint a dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben, az üzemanyagokért 17,8 százalékkal, a dohányárukért 7,5 százalékkal kellett többet fizetni júliusban, mint egy évvel ezelőtt - mondta az adatok ismertetésekor Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője.

A szezonálisan kiigazított éves maginfláció negyedik hónapja változatlanul 2,4 százalékos volt júliusban, és a júniusival egyező 0,3 százalékkal az előző hónaphoz képest.

Tavaly júliushoz képest az élelmiszerek ára 3,6 százalékkal emelkedett, ezen belül a vaj, vajkrém 9,7, a száraztészta 9,2, a tejtermékek 7,2, a tojás és a liszt 7,0, az idényáras élelmiszerek- burgonya, friss zöldség, gyümölcs - 6,8 százalékkal drágult, a cukor 23,5 százalékkal olcsóbb lett.

Átlagosan 7,5 százalékkal nőtt az egyéb cikkek (gyógyszerek,
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 09:49
Emelkedtek a fogyasztók jövedelmei és kiadásai az Egyesült Államokban júniusban
legfontosabb összetevői, a bérek és fizetések 0,4 százalékkal emelkedtek júniusban.

A személyes fogyasztási kiadások árindexe (lényegében a fogyasztói árak változása) júniusban havi szinten 0,1 százalékkal, a gyakran változékony élelmiszer- és energiaáraktól megtisztított index pedig ugyancsak 0,1 százalékkal emelkedett. Májusban 0,2 százalékra rúgott mindkét érték.

Éves összevetésben a személyes fogyasztási kiadások árindexe májusban és júniusban egyaránt 2,2 százalékra emelkedett, míg a maginfláció 1,9 százalékra nőtt mindkét hónapban. Elemzők enyhe gyorsulásra, 2,3 százalékra, illetve 2,0 százalékra számítottak júniusról.

Az amerikai jegybankrendszer szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) az élelmiszer- és energiaárakat nem tartalmazó személyes fogyasztási kiadások éves árindexében határozza meg inflációs célszámát. A 2 százalékos célszámot több mint öt év után először márciusban érte el a tényleges árindex, de azóta rendre valamivel 2 százalék alatt maradt.

Az amerikai hazai
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 15:21
Gyorsuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak Németországban májusban
Májusban, az egy évvel korábbihoz képest, 2,2 százalékkal - tavaly február óta a leggyorsabb tempóban - nőttek a fogyasztói árak, míg áprilishoz képest 0,5 százalékos volt a növekedés.

Áprilisban éves szinten 1,6 százalékkal emelkedtek, havi szinten pedig stagnáltak a fogyasztói árak.

A gyakran változó energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,6 százalék volt, havi szinten pedig 0,3 százalékkal nőtt az év ötödik hónapjában.

Az éves összevetésű infláció gyorsulásában az energiaárak játszották a főszerepet, az áprilisban mért 1,3 százalék után májusban 5,1 százalékkal drágult az energia. A fűtőolaj ára 24,3 százalékkal, az üzemanyagoké 8,2 százalékkal, az elektromos energiáé pedig 1,5 százalékkal emelkedett, míg az alkoholos italok és a dohányáru 3,3 százalékkal, az élelmiszerek és üdítőitalok pedig 3,4 százalékkal drágultak.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) májusban 2,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 09:21
Jelentősen emelkedtek az amerikai termelői árak májusban
munkaügyi minisztérium szerdán közölte, hogy az év ötödik hónapjában, éves összevetésben, 3,1 százalékkal nőttek a termelői árak, ami 2012 januárja óta a legnagyobb érték. Elemzők 2,8 százalékos emelkedést vártak az áprilisi 2,6 százalékos növekedés után.

Az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal nőttek a termelői árak. Elemzők az áprilisival megegyező ütemre, 0,2 százalékra számítottak.

A gyakran változékony élelmiszer-, energia- és kereskedelmi szolgáltatási árakat nem tartalmazó termelői maginfláció havi szinten 0,3 százalékkal, míg az egy évvel korábbihoz képest 2,4 százalékkal emelkedett februárban. Elemzők az előző havival megegyező mértékekre, 0,2, illetve 2,3 százalékos növekedésre számítottak.

Az ipari termelői árak megbízhatóan jelzik előre a fogyasztói árak alakulásának trendjét, mivel közvetlenül megjelennek az áruk és szolgáltatások végső árában.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szoros figyelemmel követi a különböző árindexeket az infláció
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 15:12
Elemzők: a következő hónapokban is a benzinárak mozgatják az inflációt
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott jelentése szerint májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál. Az üzemanyagok egyetlen hónap alatt 4,2 százalékkal drágultak és 9,5 százalékkal kerültek többe, mint egy évvel korábban. Az éves maginfláció az áprilisival megegyező, 2,4 százalék maradt májusban is.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a májusi inflációs mutató tavaly február óta először közelítette meg érdemben a jegybank inflációs célértékét. Azt megelőzően legutóbb 2013-ban volt ekkora árszínvonal emelkedés. A maginfláció eközben változatlanul 2,4 százalékos maradt, amiből egyértelmű, hogy a gyorsuló infláció a maginfláción kívüli tételekből fakad, így várhatóan az MNB a mostani megugrást nem tekinti tartósnak, vagyis az ING Banknál nem számítanak a monetáris politikát érintő változásra.

Az üzemanyagok drágulása önmagában megmagyarázza a teljes
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:15
KSH: májusban 2,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak
Az év első öt hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 2,2 százalékkal nőttek 2017 azonos időszakához képest. A szezonálisan kiigazított éves maginfláció az áprilisival megegyező, 2,4 százalék volt májusban is.

A legnagyobb mértékben a szeszes italok, a dohányáruk és a járműüzemanyagok ára nőtt. Az élelmiszerek átlagosan 3,8 százalékkal drágultak.

Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: a főcsoportok többségénél az áremelkedés üteme mérséklődött áprilishoz képest, a maginfláció stabil, a növekvő bérköltségek hatása a szolgáltatások nagy részénél kevésbé jelent meg. Az üzemanyagok áremelkedésének mértékét viszont fokozta, hogy ebben a csoportban 2017 májusában visszaesés következett be, így a bázishatás is jelentős - tette hozzá.

Májusban az üzemanyagok egyetlen hónap alatt 4,2 százalékkal drágultak és 9,5 százalékkal kerültek többe, mint egy évvel korábban. A dohányáruk éves áremelkedése az áprilisi 9,2 százalékról 7,4 százalékosra mérséklődött, míg a
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 10:15
Eurostat: a vártnál kisebb lett az euróövezeti infláció áprilisban
A fogyasztói árak 1,2 százalékkal emelkedtek éves összevetésben áprilisban a márciusi 1,3 százalékos növekedés után. A piac a márciusival megegyező, 1,3 százalékos áremelkedést várt áprilisra is.

Az energiaárak 2,5 százalékkal emelkedtek áprilisban a márciusi 2,0 százalék után, az alkohol és dohánytermékek ára pedig 2,5 százalékkal 2,1 százalék után. A szolgáltatások ára 1,0 százalékkal emelkedett a március 1,5 százalék után, a nem energiaipari termékeké pedig 0,3 százalékkal 0,2 százalék után.

A volatilis energiaárak, a feldolgozatlan élelmiszerárak, valamint az alkohol és a dohány árát figyelmen kívül hagyó maginfláció 0,7 százalékra csökkent áprilisban a márciusi 1,0 százalékról a várt 0,9 százalék helyett.

Az Európai Központi Bank (EKB) elsősorban a maginflációt veszi figyelembe monetáris politikai döntéseiben.
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 11:41
Stabilan emelkedtek az amerikai termelői árak februárban
amerikai munkaügyi minisztérium szerdán közölte, hogy az év második hónapjában, éves összevetésben, 2,8 százalékkal nőttek a termelői árak. Elemzők is 2,8 százalékos emelkedést vártak a januári 2,7 százalékos növekedés után.

Az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal nőttek a termelői árak. Elemzők alacsonyabb értékre, 0,1 százalékra számítottak a januári 0,4 százalékos emelkedés után.

A gyakran változékony élelmiszer-, energia- és kereskedelmi szolgáltatási árakat nem tartalmazó termelői maginfláció havi szinten 0,2 százalékkal, míg az egy évvel korábbihoz képest 2,5 százalékkal emelkedett februárban. Elemzők is 0,2, illetve 2,5 százalékos növekedésre számítottak a januárban mért 0,4, illetve 2,2 százalékos emelkedés után.

Az ipari termelői árak megbízhatóan jelzik előre a fogyasztói árak alakulásának trendjét, mivel közvetlenül megjelennek az áruk és szolgáltatások végső árában.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szoros figyelemmel követi a különböző árindexeket
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 14:11
Decemberben csökkent az infláció az Egyesült Államokban
Decemberben 2,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban az egy évvel korábbihoz képest a novemberi 2,2 százalékos éves növekedés után.

A piac 2,2 százalékos növekedést várt decemberre.

Az előző havitól és a várakozásoktól elmaradó áremelkedés az üzemanyagok és fűtőanyagok árcsökkenésének volt tulajdonítható.

Az energiaárakat és az élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció viszont 1,8 százalékra emelkedett decemberben a novemberi 1,7 százalékról, szemben az 1,7 százalékos elemzői várakozásokkal.

A maginfláció havi emelkedése decemberben 0,3 százalék lett, 11 hónapja a legmagasabb. Novemberben 0,1 százalék volt a havi maginfláció és elemzők is a ténylegesnél kisebbet vártak decemberre, 0,2 százalékosat.

A maginflációt a lakbér, az egészségügyi költségek és az autók árának az emelkedése vitte feljebb.

https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 15:32
1/19
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Emelkedett hangulat
lcsucsu
2008. augusztus 03. vasárnap, 20:14
Lehel piaci ballada 01.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:03
Lehel piaci ballada 02.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:03
Lehel piaci ballada 03.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:02
Igazi piaci lángos.JPG
cipello
2013. szeptember 01. vasárnap, 16:35
Igazi piaci lángos.jpg
cipello
2013. július 08. hétfő, 14:31
Igazi piaci lángos
airam41
2013. július 03. szerda, 20:32
Veszprém piaci Manó.jpg
dnemethk
2013. január 05. szombat, 14:03
Piaci kaja
gossermb
2006. október 26. csütörtök, 14:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.