Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:09 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Birkózó-vb - Az utolsó simításokat végzik a nők és a szabadfogásúak
kilenc ember is nyerhet egy-két meccset, az éremhez viszont ennél sokkal több kell, mert nagy lesz a mezőny, úgyhogy kiemelkedő produkció kell a dobogóhoz" - mondta Gulyás István.

Ritter Árpád vezetésével a nők vették át a mátraházi edzőcsarnokot Gulyás Istvánéktól. A magyar csapat legjobbjai egytől egyig ott voltak a szőnyegen, sérülés miatt senki sem hiányzott. Sastin Marianna (62 kg) munkáját - aki az eddigi egyetlen magyar női világbajnoki címet éppen öt éve a Papp László Sportarénában nyerte - férje, Wöller Ákos mellett az örökmozgónak tűnő nyolchónapos kisfia, Olivér is közelről figyelte, már, amikor nem egy lufival, vagy cumisüveggel volt inkább elfoglalva.

A női szakágat az idei évtől irányító Ritter úgy érzi, jó felkészülésen vannak túl, s képesek lehetnek egy éremre, s további egy pontszerző hely megszerzésére tanítványai.

Öt éve remekül sikerült a nőknek a világbajnokság, hiszen Sastin diadala mellett Barka Emese (59 kg) bronzérmes lett. Előbbi ezúttal nem vár magától hasonlóan
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:41
Naphimnusz - Csongrádi Kata
választja.


Jókai Anna írónővel

.........
- Hiszel a reinkarnációban?

- A szeretetenergia állandóságában hiszek, a fejlődés lehetőségében hiszek, az élet értelmében. Amikor 17 évvel ezelőtt azt mondta a főorvos egy hátsó fali infarktus után, hogy ők már minden emberileg lehetségeset megtettek ES-ért (a férje S Nagy István volt), búcsúzzak el tőle, mert már csak a gépek tartják életben, és itt már csak a jó isten segíthet, azt mondtam: oké, hát akkor forduljunk a mindenhatóhoz! Sorra hívtam a barátaimat, akik hívták az ő barátaikat, és azok is az övéiket. Azon az éjszakán több százan imádkoztunk a férjemért. Reggelre jobban lett. Helyreállt a keringése, és a főorvos legnagyobb megdöbbenésére így szólt hozzá: kérem, mondja meg a feleségemnek, hogy szeretem.

- Nagyon sok embernek segítesz,
lilagondolatok, 2018. október 05. péntek, 10:00
10 dolog a gyónásról, amit mindenkinek tudnia kéne
ajándékát!

4) A jó lelkiismeretvizsgálat követelmény. A jó gyónáshoz jó lelkiismeretvizsgálaton keresztül vezet az út. Emlékezz, hogy nem mindig azok a legsúlyosabb bűnök, amelyeket a legjobban szégyellsz, vagy amelyektől a legjobban tartasz. A bűntudat és a szégyenérzet nem a legjobb tanácsadók a lelkiismeretvizsgálathoz. Használj felnőtteknek szóló lelki tükröt (például ez jó)!

5) A saját bűneidet gyónd meg, ne másokét. A saját dolgoddal törődj! Nem azért jöttél, hogy a papnak a férjed bűneiről beszélj... Nem is azért, hogy a saját jóságodról beszámolj... Még csak nem is azért, hogy a bocsánatos bűneidet ecseteld hosszan. Ha ilyenekkel van tele a gyónásod, kérd a papod segítségét, hogy a legközelebbire jobban felkészülhess. Nem fogja visszautasítani a kérésedet!

6) Imádkozz a gyónásod előtt. Ahogy sorban állsz, kérd a Szentlelket, hogy juttasson eszedbe minden bűnt, amiért még bocsánatot kell kérned. Csodálatos, hogy az Úr miként képes megnyitni az emlékezetet és a
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 15:28
2018. szeptember 26., szerdai Napiszöveg
PÓTOLT

,,Amit megmondtam, meg is valósítom.
Amit elhatároztam, véghez is viszem"
(Ézsaiás 46:11NW Ragadozó madarat hívok el keletről,
messzi földről az embert, hogy végrehajtsa a döntésemet.
Amit megmondtam, meg is valósítom.
Amit elhatároztam, véghez is viszem.).

A Biblia legelső szavaiból kiderül
egy egyszerű, ám lényeges igazság:
,,Kezdetben teremtette Isten az
eget és a földet" (1Mózes 1:1NW Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet.).
El kell ismernünk, hogy a teremtésmű
sok részéről, például a világűrről,
a fényről vagy a gravitációról igen
keveset tudunk, és csak töredékét
ismerjük a világegyetemnek
(Prédikátor 3:11NW Mindent gyönyörűnek készített a maga idejében.
Még az örökkévalóság gondolatát is az emberek szívébe adta,
ám soha nem fogják megtudni, mi mindent tett az igaz Isten kezdettől fogva mindvégig.).
Ám Jehova feltárta nekünk, hogy mi
charlotteani, 2018. szeptember 28. péntek, 01:15
H.Kohut Katalin: Eladó a menyasszony
érezhessem.

Borika szívéhez kap a szerelmi vallomást hallván és csillogó szemekkel így szól:

Tudom, drága Tibor, hogy még sohasem voltál nős. Azt is, hogy régen volt egy szerelmi csalódásod, Te vagy az egyetlen, aki csak szerelemből képes házasodni. Megérintetted a szívemet, bár tudom, hogy becsületed, tisztességed híres a faluban, elől jársz másoknak történő segítésekben is. Jellemed kitűnő, modorod megnyerő, azt hiszem, egy nő számára nincs nagyobb érték a nemes tulajdonságoknál. Elfogadlak férjemül, holnap megtarthatjuk a menyegzőt.
(A férfi kezet csókolt, s örömmel indult otthonába)

Jolán és Erzsébet, a két barátnő lelkesen örvendezik Boriska szerencséjén.

Boriska a Szívem szeret dal dallamára ezt énekli:

Szívem szeret,
valóság ez, vagy álom,
szívem szeret,
évek óta erre vágyom,
szívem szeret,
szívem szeret,
nem tudtam soha, hogy ilyen lehet, lehet.

Közösen éneklik a barátnők az utolsó három sort:
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:48
Kattika: Plútó, a csillagok ura
törvény miatt.
A Jupiteren vidáman, énekelve, gyönyörködve a tökéletes szépségben élő egykori népek legendája örökké fenn marad, Vénusz ajándékával együtt, a napenergiával.

Jupiter ellentéte volt mindig Szaturnusz, gyűrűjét csak olyan léphette át, akit engedett, szerelme Annaként, amikor férjhez ment, hiába kérte a férjét, hogy csak barátok legyenek, mivel a Szaturnusz ura nem tűr elburjánzást, csak azt engedi át a küszöbön, aki megérett rá. Anna esküvőjének napján elsötétedett az ég, s mikor férje ráhúzta ujjaira a gyűrűt, a templomot feketeség vette körül, a templomkárpit kettéhasadt. A vészjóslóan kezdődő közös életük folytatódott a nászi ágyban, Anna itt is tiltakozott a férje ellen, elmesélte, hogy vannak emberek, akik száműzetésből vannak a földön, büntetésből, de még vétkesen is jobbak, mint a földi emberek. Nem házasodhatnak, mert akkor örökké meghalnak.
Szaturnusz azóta mindig a decemberi embereket jelenti, bölcsnek látszanak, de borongós a hangulatuk, s azóta folyamatosan
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:41
H.Kohut Katalin: Bárkiről íródhatott mese
tellett neki még ásványvízre sem, maga soha nem kóstolta meg még a szörpöket, édes italokat, gyümölcsleveket. Kiabáltak Igazkára az aggok, hogy minek a víz, maguk mióta eszüket tudják, csak bort isznak, meg arról szól az életük, hogy érezzék magukat jól, szórakozzanak mindaddig, míg meg nem halnak, kitámadva Igazkát azért is, hogy számítógépen dolgozva, írva verseket, cikkeket, novellákat jelezte mindenkinek, mi történt vele.

Bárki a neten is kritizálta Igazkát, hogy ő beosztja a pénzt, mert van férje, tehát egyikük fizetése megy el csak a rezsire, főbb kiadásokra, a másik megmarad tisztán.
Bárki üzemit hord, a férj szolgálja a feleséget, akinek betegsége miatt ketten járnak az orvoshoz, ami meghatja Igazkát, mert ő félévente jár kivizsgálásra egyedül és érte még soha senki nem aggódott. Véleménye szerint így jó kettesben megöregedni, hogyha bármi is történik, mindig együtt legyenek a szerető férjek és feleségek.

Igazka, Bárki és Valaki meséje szerint az a jó, aki kiveszi a részét
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:16
H.Kohut Katalin: Idegen
H.Kohut Katalin: IdegenA nőknek a férfiak idegenek, meg kell őket ismerniük, hogy örökké megtartsák figyelmüket és szerelmüket.
A másság, amit a férfi képvisel eredendően a szívében, fejében keresendő, ott kell végrehajtani az operációját a férjnek nemesítéshez.

Először is a gondolati csapongásokat kell lenyesni, akár a szőlőtőke kacsait, mivel a legtöbb férfi általában a külsőségeket veszi észre, szeret dicsekedni mások előtt a leigázott nő szépségével, vagyis szívesen mutogatja tulajdonát. Az okos nő ilyenkor ott hagyja általában, mert nincsen szüksége testiségre a szerelemhez, mélyen elítéli a csak kalimpáló aktusra képes, önkielégítést végző férfit.

Gondolati csapongás észlelhető a szívvel szerető és ragaszkodó férfinál is, ennek köszönhető az, hogy sokszor könnyen meghódítható mások által. Másak, mint mi vagyunk, mert nincsenek harmonikus és mély mindenségtudatos érzelmeik, sem méhük, melyben benne van a lelkük, a világ minden szerelmes
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:06
H.Kohut Katalin: Kalács
láthatatlan burokkal körbevette azzal, hogy ne háborgassa senki a nyugalmát.

Csaba sorsa és Veronikáé ekkor megpecsételődött, egyikük sem akart házasodni, míg kenyérke felkereste Veronikát azzal a szándékkal érett korban már, hogy folytassák, ami akkor elkezdődött gondolatban, a már kétgyerekes elvált asszony elküldte lemondóan egykori szerelmét. Nem tudta megmondani, miken ment keresztül, mi történt vele, milyen iszonyat volt a házassága, melybe a mostohával űzték, hogy nem tudja kimondani sem a volt férje nevét, mert elájulna abban a pillanatban. Csak féltette a férfit, nem akarta, hogy neki is bántódása legyen. Így mindketten egyedül élték le az életüket, míg Veronika egyetlen kívánsága hosszú elmúlása alatt az volt, hogy mindenki ismerje meg az életét, hagyatékát ott hagyta a médiában. Leírta, mennyi tehetséggel született, mennyit nevetett a nyelvi és zenei játékokon testvérével, Gyuszival. Megfogalmazta sokszor, hogy egy nagy csodára lenne szüksége ahhoz, hogy ismét rendbe jöjjön, olyan
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:50
H.Kohut Katalin: Feltétel nélkül
a szülők bepanaszolni. Ráadásul nagyon szép és csinos volt, ez látszott annak ellenére is, hogy köpenyt vett fel magára, s ez ismét ok volt arra, hogy a bukott szamarak kötekedjenek belé.

Anna harmincöt évesen még divatban is a klasszikusokat követte, mint ahogyan mindenben csak a harmóniát, a szépet kereste, akár szívének láthatatlan lovagjában, senki sem volt, aki közel ért volna hozzá lelkiekben. Barátnői akadtak, de ők is inkább csak a külsőségekre figyeltek, lekötötték őket a férfiak, a férjesek pedig elfoglaltak voltak házimunkában, s más témájuk nem akadt, csak panaszkodás a férjükre, vagy áradoztak a gyerekeikről.

Szólították az igazgatói irodába, kötelességtudóan ment átvenni az újabb megrovást időnkénti nevelni akarása miatt. Az igazgató egy fiatal férfi társaságában várta az alábbi szavakkal:
- Drága Anna, maga annyira talpraesett, hogy úgy gondoltam, oda helyezem az osztályába a nevelői intézetből jött nyolcadikos tanulót, Jukus Franciskát. Előéletéről annyit fontos
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:45
H.Kohut Katalin: A nagy csacsi
melyet sem hordani, sem ledobni nem képes?
Friedrich Nietzsche

Margitka kilencven éves volt már. Érezte, hogy lassan örökre elalszik, hiába biztatta az őt szeretettel körülvevő unokahúga, hogy rengeteg ideje van még, nem hitt a kegyes hazugságoknak. Esténként bement hozzá a már hatvan esztendejében járó, szintén özvegy Erzsike, leült az ágya szélére és hallgatta a búcsú történeteket.

Margitka magát életszamárnak nevezte. Kis csacsi, így szólította őt a hőn szeretett és tisztelt férje ezelőtt hetven évvel. Rövidke házasság volt ez, melynek a végére az I. Világháború tett pecsétet. Palika 25 évesen jegyezte el magát a halállal. Egyedül ő volt, aki megértette az asszonyt, s amikor esténként az ölében vitte be hálószobájukba, azt mondogatta:
. Kis csacsim, látod, az élet szereti a boldog embereket, megjutalmazza őket szépséggel és szerelemmel. Meg kell tanulnod elfogadni, amit felkínál neked.
Margitka nem értette a párja szavait, pedig jobban ismerték egymást, mint két
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:40
H.Kohut Katalin: Bordó ékköves gyűrű
H.Kohut Katalin: Bordó ékköves gyűrűKatkat több, mint tíz év állandó megalázás után döntött úgy, hogy elválik a férjétől. Nem értette senki sem, miért bántja Tibor, fel voltak háborodva, amikor meghallották, hogyan szólítja. A válás után még odaszólt neki az udvaron sziszegve, a foga alatt, hogy úgyis kicsinálja. Katkat kifizette az általa kiharcolt és fizetett lakásból a részét Tibornak, aki havonta addig elmúlatta fizetését, közölve, hogy vonja le az adósságát az asszony abból, amit még fog fizetni helyette.

Felfigyelt egy újsághirdetésre, miszerint a megyeközpontban lévő másfél szobás tanácsi lakást cserélnék el a szülővárosába. Megegyeztek a ráfizetés összegében, de a szerződéskötésre meg kellett hívni Tibort, mert nem íratta le a lakásról a nevét. Egyszerűen átvette a két lakás közötti különbözet összegét ifjú feleségével együtt az ügyvédnőtől. A tanácsi lakást szétberhelt állapotban találta. Létrát kért kölcsön, bevásárolt tapétát és mindenféle festéket,
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:38
1/950
Képek, videók
utolsó simítások
mecsery
2010. február 20. szombat, 22:51
Utolsó simítások
inoke
2009. december 04. péntek, 14:36
az utolsó simítások
mandmtse
2008. január 22. kedd, 22:26
Utolsó simítások
jbal
2007. május 16. szerda, 10:36
Az utolsó simítások
mfg2003b
2007. április 28. szombat, 19:37
Utolsó simítások
csipfer
2006. július 19. szerda, 12:20
utolsó simítások
mameszka
2006. május 25. csütörtök, 09:10
Gulyás Pál: Májusi köd
maria_kadar_148
2018. május 16. szerda, 22:47
gulyás zsuzsa..jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 19:03
A vén gulyás temetése 01.
chillik
2017. december 22. péntek, 05:37
A vén gulyás temetése 02.
chillik
2017. december 22. péntek, 05:37
A vén gulyás 01.jpg
chillik
2017. december 18. hétfő, 05:43
A vén gulyás 02.jpg
chillik
2017. december 18. hétfő, 05:42
A vén gulyás 03.jpg
chillik
2017. december 18. hétfő, 05:42
A vén gulyás 04.jpg
chillik
2017. december 18. hétfő, 05:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.