Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 22:30 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Potápi: a 20. század nem a magyarok százada volt, de a 21. században erős magyarság épül
Kiemelte, hogy ha van egy erősödő, illetve gazdaságilag erős Magyarország, akkor arra a külhoni magyarok is fel tudnak nézni, és büszkék lehetnek a magyarországi eredményekre. Budapest pedig a külhoniakkal is megosztja sikerét.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt év végén letette esküjét az egymilliomodik külhoni magyar állampolgár, ezt pedig az tette lehetővé, hogy 2010-ben a magyar parlament elfogadta az egyszerűsített honosítási eljárásra vonatkozó törvényt. Ezzel egy időben létrehozták a nemzetpolitikai államtitkárságot, amely azóta tematikus éveket hirdetett, és ezek keretében is segítette a külhoni magyarságot.

Potápi Árpád János felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi években a Vajdaságban számos kiemelt kulturális támogatást tett lehetővé a magyar kormány: a szabadkai zsinagóga felújítására 836 millió forintot, az újvidéki Európa Kollégium kiépítésére 765 millió forintot, a szabadkai képzőközpontra 400 milliót, a doroszló-szentkúti zarándokhelyre 760 milliót, a zentai csata
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:52
Civilizációs betegség a rettegett körömgomba
Civilizációs betegség a rettegett körömgomba

Közzétéve: 2017.07.27.Terület: KörömKategória: CikkekCímkézve: körömápolás, körömgomba
Szerző: Matula Gabriella, kéz-és lábápoló szakember, Marylin Salon
A bőr-és körömgombásodás egyike a civilizációs ártalmaknak, hiszen a múlt században elterjedt szorosan zárt cipők, műszálas harisnyák, zoknik, meleg, nedves életteret biztosítanak a gombafajoknak. A körömgomba az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati betegség, a statisztikák szerint az emberek 1/3-a küzd vele!
A körömgombáknak több fajtája van. Ismerünk, fonalas, sarjadzó és penészgombát. Leggyakrabban a lábujjak közötti nedves területeken élnek és tenyésznek. Ha a fertőzést sarjadzó gombák okozzák, a körömágyi rész felől kezdődő fájdalmas, gennyedző gyulladás jön létre. Cukorbetegek vagy keringési zavarokkal küzdők hajlamosabbak rá.

A fonalas gombák általi fertőzés a köröm szabad széle felől indul, megvastagítja a körmöt, barázdálttá és sárgás-barnás színűvé teszi.
aranyag, 2018. január 01. hétfő, 20:34
A chiloé-i fatemplomok
rosszabb.

Caguach- templom

Amiért Chiloé igazán különleges, az az építészete. Az izoláltság találkozott a helyi esős óceáni klímával és a hatalmas erdőkkel, aminek eredményeképpen mindent fából építettek. Ez persze ma már nem igaz, mert az új buszpályaudvart már nem fából húzták fel, de a régebbi épületek közül még ma is meglepően sok fából van. A jezsuitáknak hála a 17. században a katolikus vallás is gyökeret vert a szigeten, és nem is volt kérdés, miből épüljenek a templomok. Mindent a jól bevált recept szerint, csak semmi újítás.

Quinchao templom

A tipikus chiloéi templom a parthoz közel épült, kisebb korzóval, ami általában a közösségi élet középpontja is lett. A belső tér a templom méretéhez képest meglepően tágas. A legjellegzetesebb elem a
schuro, 2017. december 28. csütörtök, 21:12
Betűhíven
A régmult Mosonról nehéz beszélni mert a huszadik században
lakosai kicserélődtek A napokban kérdeztem ismert családról ,
de nem tudják ki volt...A sok ezer mosonival elsodorta innen a
történelmünk pusztitó vihara 1944 1945 1946 és 1956ban..—
Csak a halottaknapján a világon szétszóródott mosoniak tömege jön
vissza mécsessel és virággal emlékezni a temető sirjaihoz .A
szülőföldből a sirok maradtak meg nekik . A régi házaik uj
tulajdonossal ha még megvannak ,akkor kivülről nézhetik -
Multból maradt epizódok várnak a népbiroságon , zacskó
piros paprika és bors rejtegetésért 1950 es években elitélt Csókay
Lászlóról . Amiért életében dolgozott . üzemét ,házát és
lakását 1949-ben a kommunista állam váratlan meglepetéssel elvette.
Államositotta . Mindem tulajdonuk a kommunista államé lett .
Huszéves leánya rejtegető lett . A házkutatáskor megtalált
lepedőjét és fehérnemüjét mosoni ruha szövet üzlet kirakatában az
azenujsagom, 2017. december 27. szerda, 06:42
Kosztolányi Dezső - Csacsi rímek
mindegyik atom.

Bíboros, mint a kaláris!
Lángoló, minthogyha Páris
adta volna - - - - -


Háztartási alkalmazott halála

Megölte lassanként a szepszis
e dézsás, rocskás, bögrés, tepszis
cselédet.
De ezt kiáltja most a szkepszis
felétek:
Bezzeg, ha vitte volna Thepszis
kordélya, hát megmentik ezt is,
s feléled.

Harcias rikkanás a XX. Században

Magyar! - ne félj, akárhogy is ugatnak,
hányj fittyet a gőgös, komisz nyugatnak,
hiszen úgyis a föld alá dugatnak.


Képviselőházi jelenet

Ordít
e kultúr
dúlt úr,
s fogat csikordít...

Polgári idill

Pislán
máléz a kislány.

Játék egy magyar író nevére

Tömörkény!
Van írásában némi vad,
tömör kény!
S úgy
chillik, 2017. december 16. szombat, 06:16
Pásztor István a Duna-díj idei kitüntetettje
szülőföldjén.

Pásztor István nagyrabecsülésének adott hangot a határon túliak számára "a közmédiát megkerülhetetlen hírforrássá és intellektuális táplálékká" tevő munkával kapcsolatban, jelezve, hogy ezek a közösségek megtalálták a helyüket ebben a struktúrában, és részei lehetnek a nemzet közös terének.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: az a negyedszázada elindult Duna Televízió hozta létre ezt az elismerést, amelynek feladata, hogy "a 20. században szétszabdalt területeket összekösse édes anyanyelvünkkel és a magyar kultúrával".

Mint mondta, ma is szükség van olyan szervezetekre és hétköznapi hősökre, akik a nemzet összetartásának áldozatos munkáját elvégzik.

Az elismerést hatodik alkalommal ítélték oda; először Csoóri Sándor író, költő, a Duna Televízió egyik alapítója vehette át. Őt követte Sára Sándor, a Duna Televízió első elnöke, majd Tőkés László református lelkész, európai parlamenti képviselő. 2015-ben a Csemadok, a Szlovákiai
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 13:10
Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről
emberek fokozatosan elvesztették isteni energiáikat, s ,,átlag halandókká" lettek. Ezt - azaz az emberfaj züllését - látva Ninurta, a Párduckirály visszavonult a látható világból, felköltözött az égbe, ahol az Orion csillagképpé vált!

Igazságosztó Párducemberek

Nagyjából ennyi, amit a Ninurtával kapcsolatos, kissé ködös sumer mítoszokból ki lehet hámozni... Még annyi derül ki, hogy még a hellenisztikus korban (Nagy Sándor fellépése után, a Kr.e. IV-III. században) is azt mesélték: létezik egy nép, amely közvetlen, egyenes ági leszármazottja a Párducok Urának, illetve fiainak.

E törzs, a ,,Párducemberek" népe azonban meglehetősen titokzatos: senki nem tudta pontosan megmondani, hogy hol élnek... Csak homályos célzások vannak rá, hogy szállásterületeik valahol a Kaukázustól keletre, nagyjából a mai Turáni-alföldön, azaz Belső-Ázsia sztyeppéin helyezkednek el. Nevüket onnét kapták, hogy a fiúknak felnőtté avatási szertartásuk során
sz719eszter, 2017. december 09. szombat, 20:47
Adventi koszorú
hagyománya az ősi időkben gyökerezik. És, bár mára már sok helyütt elveszítette eredeti tartalmát, gyönyörű karácsonyi dísz.


A fűzfából készült, örökzölddel díszített koszorú készítésének legkorábbi nyomait, a Keleti-tenger szigetvilágában találták meg a néprajzosok. A koszorú készítés szokása természetesen kapcsolatba hozható a téli napfordulóval. Az adventi koszorú a 19. században élte reneszánszát Európában, Magyarországra az elmúlt tíz év hozta vissza. A múlt században a karácsonyt megelőző négy hétben az emberek böjtöt tartottak, melynek kezdetét éjfélkor harangszó hirdette.

Az advent kezdete egybeesik az egyházi év kezdetével. Az elnevezés a latin adventus -- megérkezés, eljövetel -- szóból ered, Jézus születésére eljövetelére való várakozás időszakát jelenti.

Az advent tehát az ünnepekre való ráhangolódás időszaka. Az idő múlását, a várakozást
taltos1, 2017. december 03. vasárnap, 01:10
Sikeres egyetemi pályázatokról számolt be az oktatási államtitkár
kutatóműhelyek kialakítására, amelyek több ezer fiatal kutató képzését, gyakorlatát támogatják - ismertette Schanda Tamás, jelezve, hogy a DE gyakorló iskoláinak 300 millió forintos fejlesztése eredményeként csaknem 2500 diák tanulhat majd korszerűbb körülmények között.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora szerint a magyar felsőoktatás történetében egyedülálló, átgondolt stratégia mentén megvalósuló fejlesztési program valósul meg az EFOP forrásaiból, amitől olyan eredményeket várnak, mint ami legutóbb a múlt században, a Klebelsberg Kuno nevéhez fűződő iskola-fejlesztések nyomán alakult ki, és határozta meg évtizedekre a magyar oktatásügyet.

A rektor az orvos-egészségtudományi terület fejlesztési tervei kapcsán megemlítette, hogy 104 országból több mint ötezer külföldi hallgatója van az egyetemnek, ezen a területen erősítik a gyakorlati képzést, mint ahogy a műszaki képzést is.

Bács Zoltán, a DE kancellárja hozzátette: az EFOP forrásaival együtt eddig összesen 60 milliárd forint pályázati pénzt
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 18:33
Kövér: napjainkban is virágzik a politikai befolyásolást biztosító uralmi modell exportja
is.

Azt mondta, a 20. század második felében elkezdett felborulni az egyensúly a közérdeken nyugvó, demokratikus legitimációval rendelkező közhatalmak, az államok és a magánérdekeken nyugvó, demokratikus legitimációval nem rendelkező magánhatalmak között. Napjainkban a közhatalmak erőforrásai csökkennek, míg a magánhatalmak erőforrásai nőnek. A globális fejlődés költségeit jobbára az előbbiek, míg nyereségeit az utóbbiak könyvelik el - tette hozzá.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte: míg a 20. században jellemzően a közhatalmak igyekeztek exportálni az uralmi modelljüket, ma már a magánhatalmak érdekeit kiszolgálni hivatott - úgynevezett - demokráciák elengedhetetlen alkotóelemeinek minősített intézményi megoldások exportja zajlik.

Hozzátette, a közhatalmak erejét a nyilvánosság növeli, a magánhatalmakét viszont a nyilvánosság hiánya. Kövér László szerint ez az oka annak, hogy miért nem azonosíthatóak olyan egyértelműen az új uralmi exportőrök, mint ahogyan korábban a közhatalmak.

A köz- és
velemenyezd, 2017. november 24. péntek, 13:12
Múlófélben Németország
időszerűnek látta lecserélni egy [fehér] varázslóra a logót." - írja a weboldal.

Spontán az egyik kedvenc osztrák kávémárkám ugrott be, ahol a piros fezes kis szerecsen 1924 óta kínálja a remek italt. Hol itt a baj? Miért lenne rasszizmus egy logó? Van egy jó német mondás: "Megpróbál katolikusabbnak lenni a pápánál." Annyira túltoljuk a politikai korrektséget, hogy lassan belefulladunk. Átírták az összes régi német mesekönyvet, ahol a néger szó szerepelt.

Az ég szerelmére, a múlt században nem volt sem "afroamerikai", sem "amerikai őslakos", hanem a néger és az in­dián szavak szerepeltek a könyvekben, legyenek azok Mark Twain vagy Michael Ende regényei. Generációk nőttek fel ezeken a könyveken, és érdekes módon senkiből nem lett rasszista, populista (de gyűlölöm ezt a szót!), felforgató elem. Azzal a szókinccsel rendelkeztünk, és nem agyaltunk rajta (főleg nem 12 évesen), hogy van-e rasszizmus a sorok között.

Jim Knopf, a kis fekete masiniszta Michael Ende mesekönyvében
furaila, 2017. november 22. szerda, 22:39
Elszámoltatást, nyugdíjkorrekciót, szabad iskolákat ígért Gyurcsány Ferenc Salgótarjánban
A Demokratikus Koalíció (DK) országos választási programbemutató nagyrendezvényén, a zsúfolásig megtelt József Attila Művelődési- és Konferenciaközpont színháztermében felállva, vastapssal köszöntötték mintegy hatszázan az ötödikként felszólaló elnököt, Gyurcsány Ferencet.

A volt miniszterelnök beszélt arról, hogy a bűn a rendszer építő eleme lett, "bűntől működik a nemzeti összezárás rendszere".

Függetlenné kell tenni az ügyészséget, a bíróságot, vissza kell venni a maffiaállam vezetőitől és kiszolgálóitól az ellopott közvagyont, fel kell mondani az oligarchákkal kötött földbérleti szerződéseket, és a visszavett közvagyonból legalább részben kárpótolni kell az Orbán-kormány által meghurcolt sok-sok ezer embert, mert nem maradhat sem büntetés, sem kárpótlás nélkül mindaz, amit az elmúlt hét évben elkövettek - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke azt ígérte: összehozzák Magyarországot, hogy a haza, a nemzet sokak, mindannyiuk reménysége, a felemelkedés országa legyen.

Mint
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 15:42
1/137
Képek, videók
potapka-cernokrka-2513 .jp
gyurusne
2009. szeptember 19. szombat, 16:36
A dicsőséges pótapa
hollossyne
2007. augusztus 07. kedd, 14:03
Mostohaöcsém , pótapum ,
kishuncutka
2006. október 01. vasárnap, 11:09
Tamás a kollégium 56-os k
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:10
Tamás a kollégium 56-os e
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:10
A Bolyai Farkas kollégium
farkas1945
2013. december 21. szombat, 11:00
a kollégium előtt
orban47
2013. szeptember 13. péntek, 11:31
Csatorna a kollégium alat
sgy_ro
2013. augusztus 13. kedd, 14:39
78-Református Kollégium.j
balazsmargit
2012. augusztus 22. szerda, 16:38
cambridge kollégium
lacipecsenye
2012. augusztus 01. szerda, 09:24
Tanitóképző kollégiuma vl
kismotor
2012. január 27. péntek, 22:23
körmend kollégium
lacipecsenye
2012. január 01. vasárnap, 10:21
kecskemét ref. kollégium
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.