Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:27 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény vers- A soha el nem némuló hívás
A soha el nem némuló hívás

,,Kövess engem!" - hangzott először
csaknem kétezer éve már.
A Genezáret kék hullámait
beragyogta fénylőn a napsugár,
és odahagyva hálót, otthont, múltat,
az első tanítványok elindultak.
Azóta századok tűntek tova,
de ez a hívó, szent, jézusi szó
nem némult el soha!
S várhattak rájuk próbák, szenvedések,
mindig voltak, akik nyomába léptek,
hogy elveszetteket keressenek,
halálból új életre mentsenek,
békét hirdessenek, szeressenek!
Áldott az a felejthetetlen óra,
amikor ez a hívás felém hangzott,
s elindulhattam a Mester nyomában
a boldog, szolgálatba hívó szóra!
Élőn, győzelmesen, feltámadottan
Jézus ma is itt áll előttetek.
Hív, hogy tanítványai legyetek,
s szívetek boldog, új életről zengjen!
Ma felétek hangzik a ,,Kövess engem!"
Hogy szemetek csodát csodára lásson!
Legyen áldás minden elinduláson!
Túrmezei
katalin_53, 2018. július 19. csütörtök, 12:03
A paradicsom egészségre gyakorolt hatásai
A paradicsom Közép- és Dél-Amerikából származik és Kolumbusz Kristóf hozta Európába mint dísznövényt. Eleinte dísznövényként termesztették, a múlt század elején lett véglegesen otthonos az európai asztalokon.
A paradicsom a burgonyafélék családjába tartozó növény, hasonlóan, mint a burgonya, vagy a petúnia, s hivatalos megnevezése ehető paradicsom. A paradicsom termése a fajtától függően 1,5 - 10 cm méretű, többnyire gömbölyű, belseje kamrácskákra tagolódik, melyek alakja és száma fajtái szerint változó.

Gyümölcs vagy zöldség?

Évek óta folyik a vita afelől, hogy a paradicsom gyümölcs-e vagy zöldség. Az USA-ban kezdődött azzal, hogy egy beszállító megtagadta a paradicsom utáni zöldségbehozatali vám megfizetését és a paradicsomot gyümölcsnek nyilvánította. Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága úgy határozott, hogy a paradicsom zöldség. Az EU 113/2001 sz. rendelete gyümölcsnek nyilvánította, miszerint: "E rendelet szerint a paradicsom, a rebarbara ehető
eva6, 2018. július 12. csütörtök, 08:00
Kerner Mariann
alkonyatig.

Majd hazakísértem, ő boldogan átölelt,
Rám mosolygott, s búcsúzón integetett.
Lám, mégsem várt hiába a kis legény,
Örök barátokká így lettünk, ő meg én.KOLDUS


Kedves Ismerősök!
Ez a vers most kicsit más. Célom, se nem lázítás, se nem politizálás, és nem is sajnálkozás. Csupán csak annyi, hogy legyünk egymáshoz kicsit jobbak-...

Koldusok ülnek a Kossuth utcán sorban,
Egyre többen jutnak ide a XXI. Században,
Szemüket lesütve alamizsnát kérnek,
Napról napra a semmiből élnek.

'Részeg!' - mondod rájuk válladat vonva,
Arcod eltorzítod, szitkokat szórva,
Fanyarogva, undorodva nézel rájuk,
S magadban gondolod, ők csupán átkok,

Átkok ők egy fényesen csengő világban,
Nem látod a lángot megkopott szempárban.
Felüvöltesz, ha hozzád szól: 'az Istenit!
Kannás bort akar hát megint?'

Visszaszállsz kényelmes
menusgabor, 2018. július 06. péntek, 20:00
Étel és gyógyítás
citromfű a központi idegrendszer működését segíti. Mindkét növényt évezredek óta használják a tradicionális gyógyászatban, és az elmúlt két évtizedben modern tudományos módszerekkel is alaposan tanulmányozták őket, feltárták hatásmechanizmusukat, és bebizonyosodott, hogy toxicitásuk elhanyagolható.Has + szív

A galagonya a rózsafélék családjába tartozik, görög szóösszetételből származó neve is utal erre (Crataegus: erős tüskék). Medicinális felhasználásáról már az első évszázadban élt Dioszkoridész is beszámolt a gyógyító anyagokról írt enciklopédiájában, ami a középkorban az európai és arab orvoslást meghatározó alapművé vált.

Mivel a cserje, illetve kis fa méretű növény a mérsékelt éghajlaton érzi jól magát, széles sávban elterjedt Eurázsiában és Észak-Amerikában is (a Kárpát-medencében több faja őshonos). A kínaiak is régen rájöttek medicinális értékeire, így említik az első hivatalos gyógyszerkönyvben, a 659-ben írt Tang Ben Caocímű műben. A galagonyát
yaskane, 2018. július 05. csütörtök, 12:41
Szép estét kívánok mindenkinek!
lesz, amikor.....mert nem lesz mit szégyellni!
Viszont a jelen életre érdemes erőforrásokat költeni, mert minden most történik. A tegnap már egyéni múlt, és globális értelemben, az emberiség történelme. A holnap pedig a mából fakad. Mint mindig! Ezt érdemes az emlékezetben tartani!
A szerelem ugyan a homályt szereti, az óvatosság azonban a napfényt. Mindenki nézze meg napvilágnál az ismeretlen személyt, valjon egészséges-e, mielőtt vele nemileg érintkeznék" - tanácsolta egy századfordulós német orvos, dr. Bloch a nemi élet minden szegletét feltérképező kézikönyvében, amely magyarul is megjelent a 20. század első éveiben. Az örökérvényű egészségügyi jótanács akkor éppen a szifilisszel kapcsolatos halálos veszélyre utalt.

A betegség akkor már több mint négyszáz éve tartotta rettegésben az emberiséget: az első számon tartott szifiliszjárvány 1495-ben tört ki Nápolyban. A dátum nagy nyomatékkal bír azok számára, akik úgy hiszik: a kór Amerikából érkezett, afféle
kirscha, 2018. július 03. kedd, 21:31
Szombathely a Nyugat királynője
Magyarország egyik legrégebbi városa, Vas megye székhelye, a Nyugat királynője. A 80 000 lakosú település nevét pedig onnan kapta, hogy a városban szombati napokon tartották a heti vásárokat.
Szombathely területe ősidők óta lakott, amit az itt előkerült kő-, és csonteszközök is bizonyítanak. A hunok pusztítását a 456-ban bekövetkezett földrengés tetőzte be, amely lerombolta a várost. A súlyos károk ellenére folyamatosan lakott maradt, városfalait pedig helyreállították. Az igazi fejlődést a 18. század második fele hozta meg, amikor az újonnan létrehozott püspökség központja lett.
A város főtere már a 13. században, hasonló formában, azaz háromszög alakban terebélyesedett el, de akkor még a város falain kívül. Itt tartották a vásárokat, piacokat, mára azonban a Fő tér lett Szombathely szellemi és kulturális központja.
A Fő tér kapott egy új szökőkutat, amely igencsak látványos szobor együttessel lett díszítve. A Faunok néven elhíresült alkotás, többek szerint meglehetősen erotikus, és nem
maroka, 2018. július 02. hétfő, 08:52
139 éve született Móricz Zsigmond író, újságíró, szerkesztő
139 éve született Móricz Zsigmond (Tiszacsécse, 1879. június 29. - Budapest, Józsefváros, 1942. szeptember 5. magyar író, újságíró, szerkesztő, a 20. századi realista prózairodalom legismertebb alakja.

Jelentősége a regény- és novellairodalomban csaknem olyan méretű és olyan hatású, mint Adyé a költészetben.

Elbeszélő művészete mellett a hazai drámairodalom megújítója, legjelentékenyebb publicistáink egyike, és egész mellékesen, költőként a legjobb magyar gyermekversek szerzői közé tartozik.

Lassan érlelődő művész volt, harmincéves koráig kereste magát, mondanivalóit, kifejezőkészletét. De attól kezdve, hogy a Hét krajcár novelláskötetével (1909), majd Sárarany című regényével (1911) belerobbant az irodalomba, nemcsak elismert nagy jelentőségű író, de központi alakja a magyar szépprózának, aki hamarosan túlemelkedik a körülötte keletkező indulatos vitákon, és rendkívüli tehetségét, ábrázolókészségét és hatását kezdeti ellenfelei is kénytelenek elismerni.

Móricz
ronix, 2018. június 29. péntek, 22:08
Tönkölybúza, egészségből ötös .
is találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat.


Termesztése
A tönkölybúza bármilyen talajon képes megélni, és jól bírja az időjárás szélsőségeit. Nagyon magasra nő, sűrűn termő és kiváló a kártevőkkel szembeni önvédelme. Ezért kifejezetten ajánlott bio termesztésre. A magok körül olyan zárt a pelyva rész (a mag körüli burok), hogy a légköri szennyeződések szinte képtelenek elérni azt. Kisebb terméshozamú ugyan, mint testvérei, de kiváló minősége ezt bőven kárpótolja. A múlt század elejéig folyamatosan jelen volt termő földeinken, de egy időre feledésbe merült. A 80-as évek végén viszont, egy nemesítési munka folytán, két magyar kutatónak köszönhetően, kitűnő minőségű, ökonak elnevezett tönkölybúza született. Nálunk ma ennek és még két fajtának a termesztése a leggyakoribb.


Élettani hatásai
Legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy mindegyik vitaminból, ásványanyagból többet hordoz, mint más búzák, és a B12 kivételével, az összes
suzymama, 2018. június 29. péntek, 08:43
Lukács Pál, magyar, Oscar-díjas
Magyar, Oscar-díjas, csillaga van Hollywoodban, mégsem ismeri senki
Lukács Pál igazi sztár volt Hollywoodban a múlt század 30-40-es éveiben. Paul Lukas néven szerepelt, Oscar-díjat is kapott, együtt játszott a legnagyobbakkal, mégis elfeledtük.

Ha Los Angelesben a Hollywood boulevardon sétál egy magyar turista, általában rá sem hederít a 684. csillagra a betonon, írja az Újságmúzeum. Talán mert azt sem tudja, hogy a Paul Lukas név valójában Lukács Pált takarja. Lukács Pál Budapesten született még 1894-ben. Hamar eldőlt, hogy színész lesz a jóvágású fiú, és miután az I. világháború borzalmait túlélte a fronton, a Vígszínházba szerződött. Korai és elhamarkodott első házassága után a színpadról pillantotta meg későbbi nagy szerelmét, Benes Gizellát.

Gizella Amerikába is elkísérte a színészt, akit itthon nem soroltak a sztárok közé - sőt több kritika porig alázta -, Hollywoodban viszont világhírű lett. Kirk Douglas, Charlton Heston, Buster Keaton, Orson Welles, Katharine
tinka1951, 2018. június 28. csütörtök, 10:42
Sztárok és hasonmásaik a múltból
színésznő

Egy 3000 éves egyiptomi mellszobra egy chicagói múzeumban és Michael Jackson amerikai énekes

Zora Neale Hurston szerzőnő és Queen Latifah amerikai rapper

Charles Burns egy 19. századi angol ember és Justin Timberlake amerikai énekes

Henry David Thoreau amerikai író és Ellen DeGeneres amerikai humorista

IX. Gergely pápa és Sylvester Stallone amerikai
schuro, 2018. június 24. vasárnap, 06:28
Santa Maria de Montserrat bencés kolostor
énekszót hallott a hegy belsejéből. A Szűz Máriát és a fején koronát viselő gyerek Jézust ábrázoló kegyszobrocskát a legenda szerint Lukács evangélista faragta, és maga Szent Péter hozta a sziklák közé Krisztus születése után 50 évvel.

A fekete madonna

A csodás jelenség tiszteletére Sifredo el Valloso barcelonai főúr kis templomot állíttatott a Montserraton. A kolostor a XI. században létesült, a bazilika építése 1559-től 1592-ig tartott. Az épületegyüttest a napóleoni háborúk idején lerombolták, a teljes felújítás a múlt század hetvenes éveiig eltartott.

1940 őszén Himmler a Szent Grálra vadászott az apátság falai között, és okkult kommandója minden követ megmozgatott, hogy megtalálják a csodafegyvert. Az SS Reichsführer ugyanis azt hitte, hogy a Grál által adott természetfeletti erők segítségével a németek megnyerhetik a háborút.

Himmler és Ripoll atya a
schuro, 2018. június 22. péntek, 21:57
Gál László: Champs-Elysées
Gál László:

Champs-Elysées

Korhadt falépcsők löktek ide
(úgy futkostam tördelt fokaikon,
mint odvas fogsorban a bacillus),
meg vak csapdák: ócska házak.
Menekülőben ráakadtam
a tizenharmadik század
Összes faragott köveire
s még csak ez kellett.

Itt nézem most a sikló rendet.
Kemény padra ejtve
kínálgattam nyomorom, ismeretlenségem
és sorsomat, mi vékonyka fonál.
Másfajta emberekre bámulok,
akiknek sorsa drótkötél,
ruhája kockás, cigarettája ópium
és testhez álló hölgye drága ékszer.
Gyűlölet nélkül nézem őket,
ha nem is túlnagy örömmel.

Hőség - legiszonyúbb licitáció - hőség !
Izzó üveglapok élei vihognak,
tarkómra sújt az izzadtság-guiilotine
s összelapulok,
mint forró lúgban a vászon.
Elfoszlanak a drótkötél-sorsok,
honnét jöhettek, már nem kutatom.

Egyszerre Gödöllő - a villa - tizenöt éves lettem.
Hűs nyugalom, heveröszék a diófa
marcyt, 2018. június 22. péntek, 08:24
1/552
Képek, videók
A keresztény élet...jpg
katalin_53
2018. március 20. kedd, 17:36
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
A keresztény élet.. -vers
katalin_53
2016. május 28. szombat, 21:16
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
Ó keresztény áldás
sacimama
2015. december 16. szerda, 21:46
Keresztény fodrászat
sacimama
2015. október 26. hétfő, 23:33
anonim keresztény
sacimama
2015. július 22. szerda, 00:58
Keresztény elmélkedés
sacimama
2015. április 25. szombat, 00:51
Kereszténység
sacimama
2015. március 01. vasárnap, 01:27
0 keresztény idézetek ha
lovaszmarika
2015. február 17. kedd, 15:08
Együtt a tanítványokkal
sanci81
2018. március 13. kedd, 18:11
Jézus és a tanítványok
sacimama
2013. december 29. vasárnap, 15:28
Emmausi tanítványok
sacimama
2013. szeptember 16. hétfő, 23:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.