Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 18. kedd | 38. hét | 261. nap | 23:53 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Enneagram - Fejlődési szintek / Hogyan fogjunk hozzá?
számsort, hogy bármely személyiségtípusra meg tudjuk állapítani az integráció és dezintegráció irányát is.

(A két számsor memorizálására igen egyszerű módszer az, ha megjegyezzük az egészségtelen számsort, hiszen az egészséges sorozat annak pontosan a fordítottja. Az egészségtelen sorozat [1-4-2-8-5-7] megtanulásában segíthet a következő egyszerű trükk: állítsuk a hat számot párokba, az így kapott három szám közül a második kétszerese a harmadiknak, a harmadik pedig majdnem a kétszerese a másodiknak. Vagyis: a sorozat első két számából [1-4] "14" lesz, ami megkétszerezve "28", az pedig megkétszerezve "57" lesz. [Valójában persze "56", de ez most nem igazán fontos. A megjegyzendő számsor tehát:
14-28-57, azaz 1-4-2-8-5-7])

Ki kell emelnünk, hogy az integráció és a dezintegráció irányai valójában csak metaforák, amelyeket a minden egyes emberben végbemenő pszichológiai folyamatokra alkalmazunk. Ténylegesen nincs semmiféle mozgás az enneagram vonalai mentén, ez csupán egy jelképes
eposz, 2018. augusztus 08. szerda, 14:44
Szent Demeter és a tigrismintás nadrág
egy trolin a CFR palota és az ortodox Katedrális között. A segesvárival vagy segesváriakkal mert ketten vannak, az unokahúgnak az anyjával pedig hárman, beszélünk de ezek a legvásottabbak, a lányok cigiznek, az első káromkodik, csúnyán beszél, az unokahúg cigizik de legalább nem beszél úgy, vagy kevésbé beszél annyira kifejezően, az elsőt le is basztam épp vasárnap, hogy nem vagy kóser, meg is kaptam hétfőn szétrúgott, de egyezünk. Az elsőnek valami rejtélyes dolog lehet az anyjával, mert mondom az másodiknak, hogy láttam anyádat erre elröhögi magát, hát az ő anyját nem láttad? Ott van valami szóval, az első anyja körül, ha halott lenne nem röhögnének, de lehet, hogy le van csukva, amin már el lehet mosolyogni, rákérdeztem, de nem kaptam kielégítő választ, a másodiknak az anyja is vásottabb az eddigi összesnél, amiről már beszámoltam sötétebbek is pár árnyalattal az összes eddiginél, kész ördögök, eddig a legeredetibbek.Az anya kanalakat, seprűt árul, két hete vettem tőle egy dísz fakanalat öt lejért, azzal
artforwho, 2018. július 04. szerda, 05:22
Mese az erdőről
Tudnod kell, kedvesem, hogy amikor a Jóisten a világot megteremtette, és már mindennel készen volt, összehívta négy legkedvesebb angyalát, hogy szétossza közöttük a világ kincseit. Az igazi kincseket.

Egyiknek a jóságot adta, hogy szálljon vele az emberek közé, és mindenkinek a szívébe tegyen egy kis darabkát.

A másodiknak a szeretetet adta, s a harmadiknak a békességet.

Az angyalok pedig leszálltak a kincsekkel a földre.
Odamentek sorra minden emberhez. Az emberek azonban lezárták szíveiket nagy, súlyos lakatokkal. Gyűlölet, irigység, rosszindulat, kapzsiság őrizték a lakatokat. Isten angyalai hiába mentek egyiktől a másikig, a szívek nem nyíltak meg, s ők nem tehették beléjük a Jóisten ajándékait. A Jóisten pedig, aki mindent lát, látta ezt is és nagyon elszomorodott. Mert tudta, hogy baj lesz ebből. Háborúság, nyomor és pusztulás. Gyűlölet lakozik majd az emberek házaiban és jajgatástól lesz hangos a föld.

S ahogy a Jóisten ott szomorkodott, egyszerre csak
suzymama, 2018. április 10. kedd, 15:31
Gyanús módon tűnnek el a lány babák
A természet mindkét nemnek egyenlő esélyt kínál, születéskor mégis a fiúk, felnőttként pedig a nők vannak többségben. Azokban az országokban, ahol a másodiknak vagy harmadiknak születő gyerekek között jóval több a fiú, mint a lány, ott feltételezhetően nagyon ijesztő dolgok állnak a háttérben.

KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Sejtszinten nem sokban különbözünk az egyszerű muslicától
A sejtek szintjén kell tetten érni a betegségeket
Kémiai magyarázatot találhattak az élet megjelenésére

Baráti kör, sörözés, így negyven körül már magától terelődik a téma gyerekekre. Van jó pár a társaságban, meg is köszöntöttük őket együtt és külön-külön, ahogy az illem megkívánta, de csak most állt össze a kép: a ,,legfrissebb" babák mind lányok.
Ötből öt.

Több kisfiú, de kevesebb férfi
Köztudott, hogy világszerte nagyobb a nők aránya, kocsmában pedig nyilvánvalóan mindenki értőn áll a kérdéshez, repkednek is a sebtiben alkotott elméletek, de megoldás nincs. Aztán az
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:25
Álom és ébrenlét közt... Más
bejött.


Erősen koncentráltam és kis idő múlva már csak a kellemes nyugodtságot éreztem, így zavartalanul tudtam élvezni a meleget, a nap sugarait az arcomon. Próbáltam kikapcsolni az agyam, de aztán rájöttem, hiába erőltetem, úgysem tudok nem gondolni semmire, hagytam hát, hogy eltöltsön az ébredező természet kellemes hangja.
Percek voltak - talán csak másodpercek - de óráknak tűntek. Élveztem ezt a fajta a csendet, számoltam a hangokat, hogy melyiket hallom előbb, melyiket másodiknak és így tovább. Tudtam, ki kell élveznem a "szünet" minden percét, hisz ez csak átmenet, egy híd a két hullám közt.

Aztán rámjött, hogy beszélgetni akarok. Egyedül, ugye, elég röhejes lett volna, de én mindenképp beszélgetni szerettem volna. A nap folyamatosan sütött, behunyott szemmel feléje fordulva kissé már égette az arcomat. Semmi mást nem akartam, csak ülni ott és beszélgetni. Aztán egyszercsak megjelent. Nem tudom honnan került oda, hisz semmi neszt nem hallottam, csak megéreztem,
taltos1, 2018. február 09. péntek, 23:41
Vizes vb - Középmezőnyben a magyarok női 5 kilométeren, amerikai arany
második körre.

Muller az első körben bevetett taktikáját megpróbálta újra, de közvetlen riválisai - köztük az olimpiai bajnok Sharon Van Rouwendaallal, illetve a szám kétszeres címvédője, az amerikai Haley Andersonnal - ezúttal követték.

Az utolsó 500 méterre egy másik amerikai, Ashey Twichell fordult az első helyen, Muller láthatóan nem osztotta be megfelelően az erejét. A 28 éves amerikait nem lehetett megfogni, a második és harmadik helyért ment nagy csata, végül Muller beküzdötte magát másodiknak, míg a harmadik helyről célfotó döntött a brazil Ana Marcela Cunha, illetve van Rouwendaal között, előbbi javára.

"Az első kör gyilkos volt, de a második körben átestem a holtponton. Ahhoz képest, hogy 17 éves vagyok, ez elég szép" - mondta Juhász, aki Kiskunhalason egy 19 méteres medencében készül. "Az elején óriási bunyó volt, az első egy kilométeren többet voltam a víz alatt, mint a víz fölött, de élveztem, holnap suhanni fogok. A második körben meghallottam a nővérem sikítását, kirázott a
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 11:42
Bögrés vajdasági vajas tekercs – kelesztés nélkül
Bögrés vajdasági vajas tekercs - kelesztés nélkül
/Rupáner-konyha/

Arankától, anyukámék kertszomszédjától származik ez a gyors kis recept, és miután megkóstoltam, rögtön meg kellett sütnöm, annyira finom 🙂 A legjobb sós kelt, amit eddig ettem, puha a tésztája, és a sós-vajas rétegek közte, valami mesések. Tuti siker, akár vendégvárónak, akár egy tartalmas másodiknak a leves után... Csak összegyúrjuk, és máris sütjük, nincs vele macera sem 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:

- hat és fél bögre fehér finomliszt (82 dkg)
- bő háromnegyed bögre étolaj (2 dl)
- 1 kocka friss élesztő (5dkg)
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 bögre 2,8 %-os tehéntej (5 dl)

Töltelék:

- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 3 tojás
- 1 evőkanál
nanoka72, 2017. július 11. kedd, 07:39
Wass Albert: Mese az erdőről
"Tudnod kell, kedvesem, hogy amikor a Jóisten a világot megteremtette, és már mindennel készen volt, összehívta négy legkedvesebb angyalát, hogy szétossza közöttük a világ kincseit. Az igazi kincseket.
Egyiknek a jóságot adta, hogy szálljon vele az emberek közé, és mindenkinek a szívébe tegyen egy kis darabkát.
A másodiknak a szeretetet adta, s a harmadiknak a békességet. Az angyalok pedig leszálltak a kincsekkel a földre.
Odamentek sorra minden emberhez. Az emberek azonban lezárták szíveiket nagy, súlyos lakatokkal. Gyûlölet, irigység, rosszindulat, kapzsiság őrizték a lakatokat. Isten angyalai hiába mentek egyiktől a másikig, a szívek nem nyíltak meg, s ők nem tehették beléjük a Jóisten ajándékait. A Jóisten pedig, aki mindent lát, látta ezt is és nagyon elszomorodott. Mert tudta, hogy baj lesz ebből. Háborúság, nyomor és pusztulás. Gyûlölet lakozik majd az emberek házaiban és jajgatástól lesz hangos a föld.
S ahogy a Jóisten ott szomorkodott, egyszerre
pmarika65, 2017. július 05. szerda, 18:34
Kajak-kenu vk - Újabb öt magyar érem, közte két arany
számot, amely az olimpia műsorán is szerepel.

"Nem nézelődtem, csak nyomtam" - értékelt a parton az UTE kétszeres U23-as világbajnok kajakosa. - "Nagyon örülök, hogy sikerült győznöm. Nagy előny volt számomra a hazai közönség, nagy biztatást kaptam tőlük. Ez az első érmem világkupáról, boldog vagyok."

A folytatásban a női kenusok 200 méteres egyes döntőjében Devecseriné Takács Kincső végig az élbolyban haladt, s előbb úgy tűnt, hogy harmadikként haladt át a célvonalon, de végül a célfotó másodiknak hozta ki.

"Én úgy láttam, hogy mindkét kanadai előttem van, nagy fegyvertény, hogy az egyiket meg tudtam előzni" - mondta a győri kenus, aki elárulta: a futamra nem nagyon emlékszik.

"Azt tudom, hogy a rajtom jó volt, s a hátszélben próbáltam egy jó ritmust találni. Úgy tűnik, sikerült" - tette hozzá.

Ötszáz méteren a szombaton 1000 méteren győztes kajakos Kopasz Bálint jól kezdett, 250 méternél vezetett is, a végére azonban elfáradt, s ezúttal meg kellett elégednie az ötödik hellyel. A
velemenyezd, 2017. május 28. vasárnap, 13:02
A legnépszerűbb fiúnevek és lánynevek 2016-ban!
családban. Van ahol hagyományok, elvárások diktálják a születendő gyerek nevének megválasztását, vannak családok, akik különleges, egyedi nevet szeretnének és vannak azok, akik a névadási trendeket figyelik.
Ahogy korábban már írtunk róla, egyáltalán nem mindegy milyen nevet választunk a gyerekünknek, hiszen kulturális sztereotípiák sora tapad egy-egy névhez.
Ahogy 15 éve már megszokhattuk, úgy 2016-ban is a Bence lett az első a fiúnevek listáján (1800-an kapták első keresztnévként és 286-an másodiknak). Az előző évhez képest a második (Máté) és a harmadik (Levente) helyezett sem változott. Feljött viszont a Dominik és ezzel lecsúszott az Ádám, igaz még így is bőven befért az első tíz leggyakoribb névbe.
A lista a 100 leggyakoribb nevet tartalmazza, e szerint a fiúknál az utolsó helyeken a Pál, Félix, Flórián áll. Érdekesség, hogy a 100 leggyakoribb fiú utónévbe még mindig szerepelnek olyan hagyományos nevek, mint a Sándor, István, János vagy a József.
Fiúnevek népszerűségi
donmolnarmeister, 2017. április 05. szerda, 06:17
WASS ALBERT: MESE AZ ERDŐről
Tudnod kell, kedvesem, hogy amikor a Jóisten a világot megteremtette, és már mindennel készen volt, összehívta négy legkedvesebb angyalát, hogy szétossza közöttük a világ kincseit. Az igazi kincseket.
Egyiknek a jóságot adta, hogy szálljon vele az emberek közé, és mindenkinek a szívébe tegyen egy kis darabkát.
A másodiknak a szeretetet adta, s a harmadiknak a békességet. Az angyalok pedig leszálltak a kincsekkel a földre.
Odamentek sorra minden emberhez. Az emberek azonban lezárták szíveiket nagy, súlyos lakatokkal. Gyűlölet, irigység, rosszindulat, kapzsiság őrizték a lakatokat. Isten angyalai hiába mentek egyiktől a másikig, a szívek nem nyíltak meg, s ők nem tehették beléjük a Jóisten ajándékait. A Jóisten pedig, aki mindent lát, látta ezt is és nagyon elszomorodott. Mert tudta, hogy baj lesz ebből. Háborúság, nyomor és pusztulás. Gyűlölet lakozik majd az emberek házaiban és jajgatástól lesz hangos a föld.
S ahogy a Jóisten ott szomorkodott, egyszerre csak elébe lépett a negyedik
lenke1964, 2017. január 08. vasárnap, 16:44
Történetek!
sikoltson. Egy pillanatra elszürkült a világ, és azt hitte, el fog ájulni. Nehogy megtörténjék, levette a tenyerét a szá-járól, és a halántékát kezdte nyomkodni, amitől ismét belehasított a fájdalom. Majd leejtette a kezét, elkerekült, tágra nyílt szemmel, legörbült, reszkető szájjal nézte azt, ami a falon volt az ajtótól jobb-ra. Fogasok sorakoztak ott. Az ablakokhoz legközelebbin kígyóbőr szalagos Stetson kalap lógott. A következő kettőn két asszony, az egyiket lelőtték, a másikat kibelezték. Ennek a másodiknak hosz-szú, vörös haja volt, a szája néma, dermedt sikolyra nyílt. Tőle balra lehorgasztott fejű, khaki egyenruhás férfi következett, akinek a pisztolytáskájából hiányzott a fegyver. Talán a másik seriffhelyettes, Pearson lehetett. Mellette farmert és vérfoltos munkásinget viselő férfi lógott. Süti volt az utolsó. MotoZsaruk feliratú pólója hátuljánál fogva akasztották fel. A pólón Cassie Styles vigyorgott keresztbe font karokkal Álomsiklója előtt. Mindig Cassie volt a kedvenc MotoZsaruja. Feje
piroska0101, 2017. január 05. csütörtök, 17:11
1/19
Képek, videók
enneagram-kulcs-az-oni sme
lenke1964
2015. augusztus 29. szombat, 18:00
Enneagram
sarkadykati
2009. május 06. szerda, 02:01
Grabovoj számsorok (8).jp
lenke1964
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:36
Grabovoj számsorok (7).jp
lenke1964
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:36
Grabovoj számsorok (5).jp
lenke1964
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:36
Grabovoj számsorok (6).jp
lenke1964
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:35
Grabovoj számsorok (4).jp
lenke1964
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:35
Grabovoj számsorok (3).jp
lenke1964
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:35
Grabovoj számsorok (2).jp
lenke1964
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:35
Grabovoj számsorok (1).jp
lenke1964
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:34
Grabovoj számsorok (20).j
lenke1964
2015. július 07. kedd, 12:28
Grabovoj számsorok (19).j
lenke1964
2015. július 07. kedd, 12:28
Grabovoj számsorok (17).j
lenke1964
2015. július 07. kedd, 12:27
Grabovoj számsorok (16).j
lenke1964
2015. július 07. kedd, 12:27
Címkék
másik seriffhelyettes, szombaton 1000, összes eddiginél, Haley Andersonnal, eddigi összesnél, dezintegráció irányai, világot megteremtette, második körben, amerikai Haley, emberek közé, emberek házaiban, enneagram vonalai, pillanatra elszürkült, szívébe tegyen, egyszerű muslicától, legnépszerűbb fiúnevek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.