Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:11 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pupsa
Hozzávalók :
A tésztához:
30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz,

Töltelék:
2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál sonka apróra vágva, 1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam, 1 paprika nagyon apróra vágva, pár szelet póréhagyma szintén picire vágva, 2 gerezd fokhagyma, csipet só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjuk A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékbőll majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzásodás ízek) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:34
Bögrés sajtos fokhagymás lepény
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS LEPÉNY, FELÜLMÚLJA MÉG A LEGÍNYCSIKLANDÓBB LÁNGOST IS!

A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a legínycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:22
A tökéletes almás pite
Hozzávalók:

A tésztához

50 dkg finom liszt
1 ek/cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
25 dkg margarin (oké, aki nem a családunk tagja, használhat vajat)
1 tojás
és annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta, és ne morzsálódjon.

A töltelékhez:

1,5 kg savanykás alma
20 dkg kristálycukor
1/2 evőkanál őrölt fahéj
fél marék búzadara

A kenéshez
1 tojássárgája

1. A szárazanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, só) kimérem egy tálba, jól összekeverem
2. Összemorzsolom a margarinnal
3. Beleteszem a tojást, és annyi tejfölt, amennyitől összeáll. Ez a konyha hőmérsékletétől és a liszt minőségétől is függ, a semennyi és a két púpozott evőkanál között szokott változni.
4. Ha összeállt a tészta, kész is van. Letakarom, és beteszem a tállal együtt a hűtőbe.
5. Közben elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom, majd lereszelem. Nem szoktam felvágni,
bkisseva, 2018. április 17. kedd, 14:03
Tejbegríztorta
keksz
1 liter tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük, hozzákeverjük a zselatint. A torta tetejére öntjük és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.Lekapcsoljuk a tortaforma
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 12:55
Öntött saláta
Öntött saláta (Edit dédi):

Először is vagdoss fel némi szalonnát apróra, és kezd el kisütni a zsírját. Jót tesz neki, ha a kisült zsírt néha leöntöd róla, és egy nagyobb konyhai szerszámmal kinyomkodod a magától kijönni nem akaró zsírt. Mindezt addig csináld, amíg finom ropogós nem lesz a szalonna, és a bögrében össze nem gyűlt némi szalonnazsír.
Közben a másik kezeddel keverj össze egy cukros-ecetes salátalét (olyasmit, amilyet modjuk az uborkasalátára szoktál önteni), és forrald fel.
Ha van harmadik kezed is, akkor moss meg egy-két fej salátát, szedd le a külső csigarágta koszos leveleit, és vágd fel 4-6 darabra, úgy ahogy az almát, vagy a szülinapi tortát szoktad. A torzsáját is kivághatod.
Ha ügyes és gyors voltál, akkor eddigre kisült a szalonna és felforrt a salátalé, tehát itt az ideje, hogy a salátalevet összekeverd a szalonnazsírral. Tedd a salátadarabokat egy nagy tálba, öntsed nyakon a salátalével, aztán gyorsan rakjad tányérra. A szalonnát szórd a tetejére, és hamar edd
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:40
Csíkos sütemény
Csíkos sütemény

hozzávalók / 10 adag
Az 1. laphoz

1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
10 dkg mák (darált)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A 2. laphoz

1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek tej
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A 3. laphoz

1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
10 dkg dió (darált)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

1 l tej
8 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 01:02
Sütés nélküli Tejbegríztorta
barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.

Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.

A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük, hozzákeverjük a zselatint. A torta tetejére öntjük és hűtőbe tesszük legalább 3
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 15:17
Az Emberfia elhagyja a világot, de jaj annak az embernek,
perbe?
Álljunk ki együtt! Ki az ellenfelem? Jöjjön ide hozzám! Isten, az Úr segítségemre siet. Ki ítélhetne el?"
Ez az Isten igéje.
Iz 50,4-9a

Elmélkedés: C Horváth István Sándor
Élete utolsó napjaiban Jézus új módon mutatta meg szeretetét apostolai, tanítványai és végeredményben minden ember felé. Az utolsó vacsorán megmossa az apostolok lábát. Olyat tesz, ami a szolgák feladata. Cselekedete azt tanúsítja, hogy nem uralkodni akar, hanem alázattal szolgálni. Szeretetének másik jele, hogy a kenyérben és a borban saját testét adja az apostoloknak, de ez a jel már előrevetíti az Oltáriszentség csodáját, amely az Úr szeretetből fakadó ajándéka minden ember számára. Szintén az egész emberiség felé kiáradó szeretetének a jele az, hogy vállalja a szenvedést és feláldozza életét mindannyiunk megváltása érdekében.
Eközben egyik apostola, Júdás arra készül, hogy elárulja őt. Tudja, hogy a főtanács már határozott arról, hogy Jézusnak meg kell halnia, csupán a megfelelő
maroka, 2018. március 28. szerda, 18:50
Láz
mindegyik egyformán méri és skálájukat hasonlóképpen lehet leolvasni.

Elektronikus hőmérő. Sok kórház használ a szájban történő mérésre elektronikus eszközt (16-4. ábra). Ezeknek olyan szondájuk van, amely a fertőzés átvitelének megelőzése végett eldobható burokkal van fedve. Az elektronikus hőmérő legfontosabb előnye az időmegtakarítás, a digitális kijelző a hőmérséklet emelkedésének megállásakor azonnal mutatja az értéket, ez rendszerint egy perc vagy annál rövidebb időn belül bekövetkezik. Másik előnye a pontosság; miután a hőmérséklet értékét számmal jelzi, kevesebb a hibalehetőség,

A hőmérő tárolása:

Mindig fertőtlenítő oldatban tároljuk a Kórházakban.

Lázcsillapítás módjai:

-gyógyszeres :hőcsökkentő gyógyszerek alkalmazása ( lazcsíllapítok alkalmazása orvosi utasításra.

-fizikális: hütőborogatás, hütőfürdő, kombinált borogatás=gyógyszeres, fizikális borogatás

Eszközök: -jégtömlő=egyszer használatos, + kell egy
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:19
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS lepény...
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

HOZZÁVALÓK:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával,
majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk
meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát.

Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten
15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával.

A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör
skorpiolilike, 2018. március 23. péntek, 13:15
Tallóztam
A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a leginycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefir,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával. A tölteléket
horvathnemagdi, 2018. március 15. csütörtök, 19:01
Duplán gesztenyés őzgerinc
csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.

A kész piskóta masszát egyenletesen a tepsire simítjuk, majd 10 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!

Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.
Krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.

A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.

Összeállítás:

A piskótából két lapot vágunk. Az egyik kisebb lesz, ez lesz az alja. Ehhez forsítsuk a formát a lapra és vágjuk börbe. A maradék piskótát próbáljuk bele a formába, késsel jelöljük meg, majd vágjuk méretre. A leeső részeket megehetjük vagy eltehetjük olyan sütikhez, amikhez fel tudjuk használni (pl puncsszelet).

A formát folpackkal kibéleljük és beletesszük a nagyobb
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:29
1/315
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
WOK-ban készült hozzávaló
darazsilona
2011. szeptember 04. vasárnap, 19:14
hozzávaló
lebo
2011. augusztus 14. vasárnap, 11:15
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
saját elkészítés.jpg
cady
2010. május 31. hétfő, 00:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
éhesek vagytok elkészitse
csilla663
2010. május 27. csütörtök, 16:21
enni ehesnek en elkészit
csilla663
2009. április 18. szombat, 22:37
Címkék
Horváth István Sándor, egyik csomag, vajat robotgéppel, tölteléket pedig, kész piskóta, szolgák feladata, családunk tagja, másik oldalát, torta tetejére, lecsöpögtetett barackokat, barackbefőtt levéből, apostolok lábát, sűrű tejbegríz, masszát rövid, lángos hatalmas, hőmérő tárolása,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.