Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 11:20 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy szép legenda
volt, a másik pedig teljesen egyedül élt a feleségével. A két testvér mindegyike gabonát vetett a földjébe. Az aratás után este, amikor a kévék már összekötve álltak a mezőn, ezt mondta az idősebb testvér a feleségének:
- Az én testvéremnek sok a munkája, aztán nem is tudja a nap hevét elhordozni úgy, mint én, ezért veszem a kévéimet, és anélkül, hogy ő tudná, odateszem azokat az övéihez.
A fiatalabb testvér, akinek olyan szeretetteljes és jóakaratú szíve volt, mint bátyjának, ezt gondolta magában:
- Az én testvéremnek nagy családja van, én pedig egyedül állok, veszem tehát a kévéimet, és odateszem az övéihez.
Elképzelhetjük a testvérek csodálkozását, amikor másnap reggel teljes épségben, fogyatkozás nélkül találták kévéiket a maguk helyén. Ez megismétlődött a következő éjszaka is, aminek következtében mindkét testvér elhatározta, hogy éjjel őrt áll a maga földjén, hogy nyitjára jöjjön a dolognak. Amint elhatározták, úgy cselekedtek. A következő éjjel szembe találkozott egymással éjfélkor
kalmanpiroska, 2018. augusztus 16. csütörtök, 17:38
Tallóztam
Öreg székely bemegy a kocsmába. Tíz felest rendel szilvapálinkából a kocsmárostól. Lerakatja a pultra őket, majd szépen sorban megissza egyiket a másik után.
Kicsit megrogyik a lába.
Ismét rendel. Megint lejátszódik az előbbi jelenet. Az öreg lába rendesen megrogyik, kitántorog az ajtón, ott aztán hanyatt fekszik és félhangosan morfondíroz magában:
- Ha fel tudok kelni, akkor iszok még tíz felest! Ha nem, akkor hazamegyek.
horvathnemagdi, 2018. augusztus 10. péntek, 20:42
Lelkésztôl-73/918
haltak meg, hogy téged megismerhettek volna (1 Pét 3,19-20).
Végtelen irgalmasságod szemlélése jóságot sugároz az alázatos
szívbe, amely engedi, hogy Szent Lelked vezérelje.''
Hogy Krisztus által Isten ennyire mindenkié legyen; messze
meghaladja az emberi értelem fölfogóképességét. Ennek a, titoknak a nagysága elôtt már az Evangéliumban így kiáltott föl egy hívô:,,Hiszek, Uram, segíts kishitüségemen!'' És ez a csekély hit, ez a nagyon kevés, amit ki-ki naponta föl tud fedezni önmagában, íme; ez is elegendô, hogy elôrehaladjunk a Föltámadott nyomdokain.
Aki Krisztust akarja követni, vesse belé bizalmát, nemcsak azokon a napokon, amikor túlcsordul a szíve, de azokban a percekben, is, amikor fölüvölt benne a magány.
,,Ha Te nem támadtál volna föl, Krisztus Urunk, kihez mennénk akkor,hogy megláthassuk Isten arcának ragyogását?
Ha Te nem támadtál volna föl, akkor nem volnánk együtt, hogy
keressük Veled a közösséget. Akkor nem találhatnánk meg nálad
joetoth, 2018. augusztus 10. péntek, 11:27
Az almaborecet 20 felhasználási módja és egészségügyi hatása
közel 1,8 kg-ot adtak le úgy, hogy más változtatás nem történt sem az étrendjükben, sem az életvitelükben.

A tanulmányok szerint az almaborecettel növelhető a jóllakottság-érzés is, ezáltal csökken a táplálékbevitel és felgyorsul a fogyás. Valójában egy tanulmány mutatta ki, hogy az almaborecet fogyasztásával ténylegesen csökkent a teljes kalória-bevitel (akár 275 kalóriával) a nap során.

Azonban az, hogy az almaborecet pozitív hatással van a fogyásra, még nem azt jelenti, hogy magában fogyasztva csodákra képes. Sőt, ha csak ezt issza valaki, de további lépéseket nem tesz a vércukor stabilizálása érdekében, akkor az ecet által előidézett fogyás minimális lesz csak. Látható eredményeket akkor lehet csak elérni, ha az ecet fogyasztását kombinálják az egészséges étrenddel és az aktív életmóddal.

3. Csökkenti a koleszterinszintet

A koleszterin egy olyan zsírhoz hasonló anyag, ami, ha felgyűlik az artériákban, beszűkíti és megkeményíti az ereket. A magas
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 12:47
Harmóniakártyám
magaslatán küzdöd le az akadályokat. A problémákat pontosan látod, de merj álmodni is! A föld a világegyetem egyik őseleme, mind a kínai, mind a védikus, mind pedig a nyugti tradícióban megtlálható. Az ég és a föld szent nászában az őseredetű pár passzív, feminin fele. Az egyetemes anya, a termékenység archetípusa. A földet az ég termékenyíti meg eső vagy villám formájában. Az ég ellenpólusaként a mélység- illetve alvilág szimbóluma. A szellemi, égi világ ellentéteként az anyagi létet szimbolizálja. Magában hordozza a megújulás lehetőségét. A magyar néphagyományban is az élet és halál jelképe. A tudatosság kifejezője.

Szerelmi üzenete: egy új kapcsolat lehetősége; a kapcsolatban a fizikai síkra helyeződik a hangsúly.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy a megújulás lehetősége csak rajtad múlik. Belőled is kibontakozhat valami olyan gyorsan, mint az elültetett mag a földből.

Gondolkodj el azon, mi az, ami női mivoltodat nemesíthetné,
jjanosne, 2018. augusztus 06. hétfő, 06:59
Harmonia.......
magaslatán küzdöd le az akadályokat. A problémákat pontosan látod, de merj álmodni is! A föld a világegyetem egyik őseleme, mind a kínai, mind a védikus, mind pedig a nyugti tradícióban megtlálható. Az ég és a föld szent nászában az őseredetű pár passzív, feminin fele. Az egyetemes anya, a termékenység archetípusa. A földet az ég termékenyíti meg eső vagy villám formájában. Az ég ellenpólusaként a mélység- illetve alvilág szimbóluma. A szellemi, égi világ ellentéteként az anyagi létet szimbolizálja. Magában hordozza a megújulás lehetőségét. A magyar néphagyományban is az élet és halál jelképe. A tudatosság kifejezője.

Szerelmi üzenete: egy új kapcsolat lehetősége; a kapcsolatban a fizikai síkra helyeződik a hangsúly.
Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a megújulás lehetősége csak rajtad múlik. Belőled is kibontakozhat valami olyan gyorsan, mint az elültetett mag a földből.
Gondolkodj el azon, mi az, ami női mivoltodat nemesíthetné, kibontakoztathatná.
Üzeni, hogy nem érdemes
agica2004, 2018. augusztus 03. péntek, 14:33
A játék definíciója
A játék definíciója

"A játék önként és teljes odaadással végzett tevékenység, amelybe annak élvezetes jellege miatt merül el valaki", tekintet nélkül a játék kimenetelére. Az "önként" szó arra utal, hogy a játékra senkit nem lehet kényszeríteni. Annak a kijelentésnek, hogy "nem akarok játszani", bizonyos megfellebbezhetetlen és megmásíthatatlan csengése van.
Az "élvezet" azt foglalja magában, hogy a játék egyfajta hozzáállás. Két gyerek gereblyézheti ugyanazokat a lehullott faleveleket, ám ha az egyik a homlokát ráncolva, mogorván húzkodja a gereblyét, és minél előbb le akarja rázni az ügyet, akkor az a gyerek munkát végez. Ha a másik vidáman mosolyogva jó nagy kupacot húz össze, hogy aztán hatalmas lendülettel fejest ugorhasson a falevelekbe, akkor az a gyerek játszik. Amikor játszunk, nyugodtan hibázhatunk. Hiszen csak játékról van szó. A játék magával ragad minket, de nem azért, mert valami múlik rajta, hanem mert szórakoztat.
A "teljes odaadással" azt jelzi, hogy a játékban az egész
kalmanpiroska, 2018. július 24. kedd, 18:30
Isten terve
"... életünk egy-egy fejezetének is megvan a maga hangsúlya, célja és szépsége. Egyik nem jobb a másiknál; mindegyik időszak magában rejti a maga kincseit. Nem ugorhatjuk át pillanatnyi állapotunkat, hogy egy másik periódus gazdagságait kóstolgassuk, ahogy a farmer sem siettetheti a tavaszt. Minden időszak az előzőre épül."

- Joshua Harris -
kalmanpiroska, 2018. július 22. vasárnap, 12:01
Bayer Zsolt – Lehet Még Poliklinika
sötétség felett, mert lehet más a polémia.

És elhatározták, hogy összefognak és mégsem fognak össze, és egy pillanatra úgy gondolták, ez már a második nap. Vagy legalább a másfeledik. Vagy valami.

És szétszóródtak akkor, mert lehet más a pollen útja. Ki elindult összefogni, ki meg elindult nem összefogni. Akadt, ki reggel összefogott, este meg már nem fogott össze. Olyan is volt, ki szerződéseket írt alá, de közben a háta mögött ráfonta a mutatóujjára a középső ujját, és azt mondta magában: ,,Csuriban vagyok!", és különben is ,,káposzta a fejem" (és tényleg), ebből következően ,,nem ér a nevem" (és tényleg).

A másik meg odaállt minden utcasarokra, és azt mondta: korrupció! Aztán már nem kellett utcasarok, ha látott egy kép- és hangrögzítő eszközt, akkor ezt a szót ismételgette, míg a sötétség lebegett a fejében, kicsike, csücsöri és csúnya arca összedermedt, aztán elrepült.
Szél pedig csak fújt tovább és mindig.

Aztán eljött a
menusgabor, 2018. július 21. szombat, 22:00
Mikor tilos a masszázs? A szakember őszinte válasza
mindegyikében ellenjavallt a masszázs.Daganatos betegségekSúlyos és életveszélyes esetnek minősül, ha valakinek rákos, daganatos megbetegedése van.Ilyen állapotban a masszázs csak további áttétekhez vezet, mert a nyirokmirigyek, nyirok utak rettentő gyorsan szétszórják a rákos sejteket. Annak ellenére, hogy a beteg felfrissül, a leletek pár nap alatt fokozott állapotromlást mutatnak ki.Csontritkulás, krónikus ízületi gyulladásNem hagyható figyelmen kívül a csontritkulás sem, amely szintén számos veszélyt hordoz magában. Ilyen esetben a törések fokozott rizikója miatt tilos a masszázs. Krónikus ízületi gyulladás esetén is kerülni kell a masszázst, mert csak fokozza a gyulladást, ami erős fájdalommal járhat.Pacemaker, trombózisSúlyos szívbetegség, pacemaker esetén ugyancsak tilos a masszázs. Megzavarhatja ugyanis a készülék működését, ami életveszélyessé válhat. Fokozottan kell még ügyelni a trombózisveszélyre! Ha valakinek hajlama van rá, szintén erősen ellenjavallt a masszázs. Ilyenkor ugyanis az érfalakra
tinka1951, 2018. július 21. szombat, 14:57
1/602
Képek, videók
a legendák.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
élő legenda.PNG
kicsoda57
2017. október 01. vasárnap, 18:27
élő legenda...PNG
kicsoda57
2017. október 01. vasárnap, 18:26
Kaposi Ferenc LEGENDA.jp
katalin_53
2017. szeptember 18. hétfő, 21:17
egerke_legendaja_marci .jp
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 15:50
Legenda Az úr-zsiványról
chillik
2016. december 05. hétfő, 01:58
a legendák szerint.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:48
Szt.László legenda
furaila
2016. november 02. szerda, 15:48
Legenda.jpg
chillik
2016. október 24. hétfő, 05:46
Szent Margit legendája 01
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:52
Egy másik ihlet.png
cady89
2017. augusztus 30. szerda, 01:10
Mindig a másik soför...
sanci81
2017. augusztus 18. péntek, 16:57
0 másik kerettel 14985046
lovaszmarika
2017. július 31. hétfő, 17:10
Egy másik a tövisek közé
katalin_53
2017. július 26. szerda, 17:09
Másik meg a sziklás helyr
katalin_53
2017. július 26. szerda, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.