Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 13:58 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hypertonia kezelése: ajánlások és a valódi világ
szakértőinek egy része az irányelv megjelenése után 2-3 héttel ráadásul eltérő célvérnyomást közölt ,,kisebbségi véleményként" (4), majd az International Society of Hypertension ismét más amerikai szakemberekkel együtt gyorsan kiadott egy, az előzőektől - pl. a kezelés felépítését illetően - számos pontban eltérő újabb ajánlást, ez az ASH/ISH 2013 (5). Szóval a vircsaft nagyszerűnek tűnik, hiszen a lényegében azonos bizonyítékokat mindenki másként értelmezte. Végül 2015 második felében megjelent a Magyar Hypertonia Társaság várva várt szakmai irányelve (6), amelyben már ötféle, másik állásfoglalásban használt ajánlásszintet adnak meg, és helyenként ez kiegészül ,,hazai szakértői véleményekkel".

A hypertonia világa tehát meglehetősen kiszínesedett, érdemes ezért ebből néhány nagyon fontos nézetet ismertetni.

Életmódváltás

Bármely egészségbiztosítónak a legolcsóbb az életmód megváltoztatását javasolni, hiszen azt nem kell finanszíroznia. A
yaskane, 2018. július 05. csütörtök, 12:33
91 éve született Gina Lollobrigida
világába. Statisztaként kezdte, majd Diana Loris néven kapott kisebb szerepeket, elsőként a Fekete sas című filmben. Az epizódszerepeket egyre nagyobb szerepek követték, s rövid idő alatt Európa egyik legnépszerűbb színésznője lett.
Italian actress Gina Lollobrigida (Photo by Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

Fotó: Getty Images


Rövid hollywoodi kitérő után az ötvenes évek első felében forgatta legsikeresebb filmjeit. A Királylány a feleségem cigánylányaként Gérard Philipe volt partnere, Az éjszaka szépeiben René Clair rendezte. Nevét 1953-ban, a Humphrey Bogart oldalán forgatott Afrika kincsei című szatírában ismerték meg világszerte.

Fotó: Getty


A Kenyér, szerelem... vígjátéksorozatban keresztezte először útját nagy vetélytársa: az éppen gyermeket
menusgabor, 2018. július 04. szerda, 21:15
Az elejtett szál...
Nos, kimaradt egy hét.
A születésnapi lendvai kirándulást követő hétfőn Pest. Jól tettem, hogy vonatoztam, gyorsabb mint az autó. Sok mindent nem tudtam elintézni, de hasznos volt. Zsóka három napot Jászapátin volt, én pedig próbáltam átlátni a káoszt körülöttem. Készültem Balassagyarmatra is, főként a megközelítésen gondolkodtam, hiszen pénteken autóval menni az ország másik felébe, az fölér egy túlélőkalanddal.
Végül belementem, hogy az én autómmal megyünk, Szonja itthagyja nálunk a bécsi autót.
Kicsit morogtam belül, hisz ezen a hétvégén jöttek Renátáék Cottbusból és Drezdából, s Zsóka egyedül volt velük.
Az újságért is el kellett mennem Győrbe.
sandrapolke, 2018. július 02. hétfő, 05:34
Gesztenyés-puncsos szelet
Gesztenyés-puncsos
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 14:48
Tanúságos történetek
önnel".

Napfény a szívben

Egy fiatal leány nagyon elégedetlen volt otthonával. Mindig körülményeire panaszkodott és emiatt állandóan bosszús és rosszkedvű volt. Egy napon találkozott barátnőjével, aki csodálkozva látta, hogy folyton rosszkedvű barátnője vidám, derűs arccal integet feléje. Mikor közelébe ért, megkérdezte tőle:"Talán megváltoztak nálatok a körülmények, hogy ilyen vidám vagy?" "Nem - válaszolta a leány, - én változtam meg".

Amint vagyok

Az 1800 - as évek első felében egy kis városban táncmulatság volt készülőben. Egy fiatal leány, Elliot Sarolta, boldogan ment szabónőjéhez, hogy megrendelje báli ruháját. Útközben találkozott lelkipásztorával, aki megkérdezte tőle, hogy hová megy s igen komolyan figyelmeztette a fiatal leányt, hogy ne menjen el a táncmulatságra. De a leány hallani sem akart erről, sőt sértődötten azt felelte, hogy törődjön a tiszteletes úr a maga dolgával. A bálban táncolt egész reggelig, az udvarlók körülrajongták., mégsem tudott
suzymama, 2018. június 23. szombat, 14:34
Milliárdos fejlesztések Hajdúszoboszlón
Sóvágó László tájékoztatása szerint teljesen felújítják a gyógyfürdő melletti szabadtéri színpadot, a fürdő előtti parkot és 350 millió forintos költségből új szabadidő parkot alakítanak ki a városban.

Már készülnek a városi piac átalakításának tervei, a munkálatok várhatóan az év második felében kezdődnek - tette hozzá megjegyezve, hogy ezeket a beruházások mintegy egymilliárd forint értékben saját forrásból finanszírozza a csaknem hatmilliárdos éves költségvetésű önkormányzat. Az MTI érdeklődésére elmondta azt is, hogy költségvetésük mintegy egyharmada a helyi adóbevételekből származik.

További csaknem egymilliárdos fejlesztést európai uniós pályázati forrásokból, illetve a hozzá kapcsolódó központi költségvetési támogatásból valósítanak meg ebben az évben.

Kiemelte ezek közül az Ebes-Hajdúszoboszló kerékpárút építését, illetve összekötését a Hajdúszoboszló-Nagyhegyes-Balmazújváros kerékpárúttal.

Átépítik a hajdúszoboszlói városközpont egy részét is, amelynek a lakosság
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 07:04
Kempelen Farkas: A sírok szerelme.
Kempelen Farkas:

A sírok szerelme.

A temetői néma éjben,
Az éjnek sirnyító felében,
Halkan, neszeden, méla csenddel
Sírjából a bús ifjú felkel.

. . . . Fehér, ijesztő, bús kisértet . . . .
A sirok közt bolyongva téved,
Csak akkor szűnik bolyongása,
Ha jő, a kit vár, szellemtársa.

S ki ifjáért lön a halálé,
Eljö a másik árny, a lányé,
Egymásnak - élve - tiltva voltak,
Most vége már a tilalomnak . . .

Mit érez szivük, titkok titka,
Van-e szív, a mely azt gyanítja ?
Örök rejtély ajkuk beszéde,
Hol emberelme, mely megértse ? . . .

Veszprém megyei hivatalos heti közlöny, 1886. febr. 14.
marcyt, 2018. június 14. csütörtök, 07:16
Heti horoszkóp
Bika
( 04.20 - 05.20 ) - Heti horoszkóp
Bika
Hétfőn föld dominancia miatt biztonságban fogod érezni magad. A legjobb fényszögek támogatnak téged a munkádban, a terveidben és a közérzetedben is. Szóval a siker garantált. A folytatás se rossz: a szerdai Ikrek újhold új pénzforrást nyithat neked. Kérdés, hogy mi az ára, és te mit tehetsz a plusz pénz megszerzéséért. A hét második felében meghívást kaphatsz egy utazásra. Olyan szuper bolygóháromszög lesz, ami miatt nem kéne nemet mondanod. A hétvégédet töltsd a családoddal! Javasolja az Oroszlán Hold...


Bak
( 12.22 - 01.19 ) - Heti horoszkóp
Bak
Egészen békésnek tűnik a hétfőd. Szerencsére nem kell feszültségre számítanod. Majd kedden éjjel Merkúr belép a Rákba, és lesz 2 kritikus bolygószembenállás csütörtökön és szombaton. Mindkettő vitát gerjeszthet, amiből sértődés, sőt szakítás is lehet. Ezt kellene okosan megelőznöd. Mivel Merkúr hajlamosítja a
jjanosne, 2018. június 11. hétfő, 06:33
NMHH: Retro Rádió néven indulhat majd az új országos kereskedelmi rádió
Mint írták, az országos kereskedelmi rádiós pályázat nemrég megállapított nyertese, a HOLD Rádiós és Televíziós Reklám Kft. kérte a médiatanács jóváhagyását június 15-ei hatállyal, hogyaz eredetileg tervezett POP FM helyett a védjegyhasználati engedéllyel alátámasztott Retro Rádió nevet használhassa. A kérelmet a médiatanács eheti ülésén jóváhagyta.

Az NMHH tájékoztatása szerint a névváltoztatáshoz igazodnak a főbb műsorszámok elnevezései is. A médiaszolgáltatási szerződés egyéb pontjai változatlanok, a médiaszolgáltató a szabályoknak megfelelően már a szerződés május 25-ei megkötése előtt - amely egyben előfeltétel is - befizette állami bevételként az éves médiaszolgáltatási díj felét.

A testület két másik szolgáltató szerződésmódosítási kérelmét is elfogadta: szintén június közepétől a Budapest 99,5 MHz-es körzeti, közösségi frekvencián működő Retro Rádió Magyar FM néven, a Nyíregyháza 103,9 MHz-es helyi, kereskedelmi rádiós frekvencián sugárzó Retro FM pedig BestFM néven működhet tovább, a
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:56
Darálos gépi keksz
összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük.
Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a tojásokat.

Szintén gyors mozdulatokkal annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.
Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg túlságosan a margarin.
A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.

Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát két fele és a másik felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.

Ha még cifrábbra akarjuk akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni.

Formázás:
Ezt a sütit eredetileg a húsdarálóhoz való feltéttel lehet formázni. Darálon jön ki csíkban a sütemény és a megfelelő méretű darabokra vágod, hajlítod. Majd közepes hőfokon (160-180 fok) 15-20 percig kell sütni. Tetszés szerint olvasztott csokoládéba is
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:34
Kémper - A Kúria is felmentette a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetőket
Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is felmentő rendelkezést hozott. Ez ellen nyújtott be felülvizsgálati indítványt a Legfőbb Ügyészség új másodfokú eljárás elrendelése és bűnösség megállapítása érdekében, ám ezt a Kúria kedden elutasította, így fenntartotta a jogerős felmentést.

A Kúria tanácselnöke által ismertetett tényállás szerint Galambos Lajos 2007 elején az NBH főigazgatójaként egy másik ország társszervének vezetőjével találkozott, aki felajánlotta neki poligráfos szakemberek segítségét. A 2007 első felében Magyarországra érkező két "idegen" állampolgárságú szakembert a megvádolt magányszemély - aki korábban az NBH jogelődjénél dolgozott és jól beszélt oroszul - vitte az NBH Falk Miksa utcai épületébe, ahol a beléptetésüket nem dokumentálták. Tizenhat embert vizsgáltak az NBH által összeállított kérdéssor segítségével, a vizsgálatban az NBH szakpszichológusa és két tolmács is közreműködött. Az NBH szakemberei ügyeltek arra, hogy nemzetbiztonsági szempontból érzékeny információk ne kerüljenek
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 16:32
Kajak-kenu vk - Újabb kilenc magyar érem, közte egy arany
kajakosa, Lucz Dóra - aki múlt héten betegséggel küzdött - nyolcadikként végzett, míg testvére, Lucz Anna harmadik lett a B döntőben, így összesítésben 12. helyen zárt. A férfiaknál Apagyi Levente, az angyalföldiek 24 éves versenyzője hetedik helyen végzett az erős mezőnyben, Csizmadia Kolos pedig B finálés második helyével a 11. lett.

Az ötszázas finálék azonban magyar éremmel kezdődtek és azzal is folytatódtak.

Férfi K-1-ben Kopasz Bálint és Noé Zsombor is óvatosan kezdett, majd a táv második felében mindketten feljöttek a vezető kettősre, a spanyol Roi Rodriguezre és az 1000 méteren győztes portugál Fernando Pimentára. A dobogóért tulajdonképpen egymással harcoltak, s ebből a csatából végül - némi meglepetésre - Noé jött ki jobban, így övé lett a bronz.

"Mindent beleadtam ebbe a pályába, nagyon elégedett vagyok vele. Világklasszisokat sikerült magam mögé utasítani, nagyon örülök" - lelkendezett a 22 éves, dunafüredi kajakos.

Női C-1 500-on Lakatos Zsanett és Nagy Bianka nem a bronzért,
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 14:01
1/226
Képek, videók
17th-international-you th-
lilagondolatok
2016. március 26. szombat, 00:09
Trump international
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:16
Slovak International Air
agica2004
2014. április 27. vasárnap, 16:08
Helitech International 20
agica2004
2014. április 16. szerda, 15:58
type 400 International.jp
basikele
2014. január 04. szombat, 03:32
International Harvester
lacika5
2012. április 23. hétfő, 10:01
8thMarch2010Internatio nal
wiwat
2012. március 08. csütörtök, 09:28
Weihnachten-internatio nal
janna53
2011. december 08. csütörtök, 18:34
International_Criminal _Co
megyerimihaly
2011. július 03. vasárnap, 13:51
Harbin+International+I ce+
emesi
2011. március 10. csütörtök, 08:37
international_15.jpg
emesi
2011. február 16. szerda, 16:21
Nagy társaság 01.jpg
chillik
2018. május 08. kedd, 03:49
Nagy társaság 02.jpg
chillik
2018. május 08. kedd, 03:49
Rossz társaság.jpg
sz719eszter
2016. március 26. szombat, 12:40
A társaság közepe
gezemice1949
2016. január 31. vasárnap, 10:36
Címkék
médiatanács jóváhagyását, Gina Lollobrigida, lényegében azonos, ötszázas finálék, fürdő előtti, Retro Rádió Magyar FM, médiatanács eheti, 2007 első, másik árny, védjegyhasználati engedéllyel, Apagyi Levente, kémkedéssel vádolt, dobogóért tulajdonképpen, éjszaka szépeiben, főbb műsorszámok, szerdai Ikrek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.