Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:25 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pándi meggyes rétes SZENNÁ-ról
Hozzávalók: a palacsintatésztához: 30 dkg liszt, 6 dl tej, fél dl étolaj, 1 tojás, csipetnyi cukor és só. A töltelékekhez: 15 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 1-2 dl meggylé, 20 dkg túró, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 20 dkg meggy, 15 dkg cukor, 5 evőkanál darált dió. 6 réteslap, 10 dkg olvasztott zsír, 2 evőkanál tejföl.
A palacsintatésztához a lisztet a tojással, étolajjal, sóval, cukorral, és az apránként belecsurgatott tejjel csomómentesre keverjük. Kicsit pihentetjük, és olajozott palacsintasütőben 12 palacsintát készítünk belőle.
A túróba cukrot, tojást, vaníliás cukrot, mazsolát keverünk. A mákot cukorral ízesítjük, és annyi meggylével keverjük el, hogy ne legyen túl száraz. A magozott meggyet kicsit apróbbra vágjuk, cukorral ízesítjük, és darált diót adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet.
A palacsintákon teljesen szétkenjük a tölteléket, majd a végeit gondosan benyomjuk. Mindegyik ízből négyet készítünk.
A réteslapokat konyharuhára terítjük.
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:30
Mákos kalács
Mákos kalács - jobb, mint a bejgli

A mákos kalács sokáig eláll és nem szárad meg, finom puha marad.

Hozzávalók:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt


A töltelékhez:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek ízlés szerint (vagy meggydzsem)

Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel
nanoka72, 2018. május 05. szombat, 07:23
Epres-túrós máktorta
Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű torta tésztájához: 8 dkg margarin, 3 tojás, 7 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 12 dkg darált mák, 5 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor.
A krémhez: 25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 12 dkg margarin, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja és leve, 2 tasak vaníliás cukor, másfél-két kiskanál zselatin.
A tetejére : eper, 1 tasak piros tortazselé, cukor.
A tálaláshoz tejszínhab.

Először a tésztát készítjük el. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, hozzáreszeljük a citrom héját. A lisztet a mákkal és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük az előzőekhez. Végül a felvert tojásfehérjék kemény habját is hozzáadjuk, beletöltjük a tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával összetörtjük, belekeverjük a lágy margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a citromot. A zselatint kevés vízben
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:21
Barackos-mákos papucs
Hozzávalók: 4 személyre
- 4-5 evőkanál baracklekvár
- 8 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 üveg őszibarackbefőtt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál rum
- 20 dkg darált mák
- 50 dkg élesztős vajas tészta
- 2 evőkanál méz
- 1/2 vaníliarúd
- 1 dl tej

A tejet felforraljuk a vaníliával, a mézzel meg a cukorral. Hozzáadjuk a mákot, újra felforraljuk. Belekeverjük a rumot meg a citrom reszelt héját, majd hagyjuk kihűlni a tölteléket. A barackbefőttet jól lecsepegtetjük, és vastag szeletekre vágjuk. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére teszünk egy kanálnyi tölteléket, majd a négyzetek sarkait tojássárgájával bekenjük. Két szemben fekvő sarkat egymásra hajtunk, a nyílásokba egy-egy barackgerezdet teszünk, és mögöttük a csücsköket kissé visszahajtjuk, hogy ne csússzon ki a gyümölcs. A papucsokat tojássárgájával megkenjük, a maradék tésztából kis négyzeteket teszünk a tetejükre díszítésként. Félórát
suzymama, 2018. április 11. szerda, 12:17
9 kényeztető krémes süti hétvégére
9 krémes finomság, amit nem látsz minden nap! Érdemes őket kipróbálni!


1. Hartyáni krémes
hartyani

Hozzávalók:
A tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg vaj
csipet só
25 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 sütőpor
1 tojás
kevés tej
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Madártej szelet
madartej

Hozzávalók:

Tészta:

8 tojásfehérje
8 ek cukor
8 ek liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:

20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
8 tojássárgája
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Zebra süti
zebra

Hozzávalók:

A tésztához:

90 dkg liszt
1 csomag sütőpor (10g)
3 tojásfehérje
0,5 teáskanál só
30 dkg porcukor
30 dkg vaj (olvasztott)
30 dkg 20%-os tejföl
2 evőkanál rum
2 teáskanál vanília kivonat
A
tinka1951, 2018. március 14. szerda, 17:48
Mákos- krémes
Hozzávalók :

Tésztához:

20 dkg Liszt
16 dkg Ráma
1 tojássárgája
csipet só
3 evőkanál langyos víz

Töltelékhez:

6 tojás
20 dkg porcukor
15 dkg darált mák
3 evőkanál holland kakaópor
1 csomag sütőpor

Krémhez:

5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
15 dkg Ráma
15 dkg porcukor

Tetejére porcukor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és folpackba csomagolva 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 2 egyforma cipót formàlunk belőle. Lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és egy nagyobb telsiben 12 percig sütjük 180 C- on.
A tepsiben hagyjuk.

A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverem, hozzáadom a kakaót, mákot és a sütőport.
Végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.
Ráötjük a kisült lapra és további 18 percig sütjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a
suzymama, 2018. január 25. csütörtök, 18:10
Mákos-meggyes tekercs
Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg tönkölybúza liszt (világos)
15 dkg túró
8 dkg cukor
4 ek olaj
2 ek tejföl
1 tojás
0,5 csomag sütőpor

Töltelékhez:

15 dkg darált mák
8 dkg cukor
1,5 dl tej forralva
1 citrom reszelt héja
1 közepes üveg meggy befőtt

Elkészítése:

A töltelékhez a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citromhéjat, ráöntjük a felforralt tejet, és félretesszük hűlni.

A tésztához a lisztet, a sütőport, a túrót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk.

Az összeállított tésztát három részre osztjuk.

Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 20 x 35 cm-es lapra nyújtjuk az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, és a hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.

A
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:42
Meggyes mákos szelet
Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
kb. 4 evőkanál meggy lekvár

A töltelékhez:

2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt (házilag tettem el)

Elkészítése:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:01
Látványában és ízében is csábító a mákkrémes túrótorta
Egyszerű, nagyszerű és fenséges ízvilágú.

Könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. Ha szeretjük a citrusos ízt, reszelt citromhéjat is keverhetünk a mákos krémhez. A Ketkes receptje bizonyára sokakat elcsábít.

Hozzávalók a tésztához
1 tojás, 100 g vaj, 50 g cukor, 200 g liszt, 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez
2 tojás, 500 g tehéntúró, 100 ml tejföl, 2 evőkanál étkezési keményítő, 150 g cukor, 130 g darált mák, vanília aroma

Elkészítése
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket! A mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat,
suzymama, 2018. január 06. szombat, 15:57
Fekete rózsa
Tészta: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, pici szódabikarbóna.

Ezeket az anyagokat annyi tejjel kell eldolgozni, hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk. A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük, mint a bejglit.

Töltelék: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 citrom héja, és egy reszelt alma.

Ezeket alaposan össze kell dolgozni.
Miután a lapokat megkentük, és feltekertük egymás mellé, helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni.
Elkészítés: 8 dl tejet és 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha kihűlt, 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a pudingos masszát.

Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákost, rákenjük a
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 12:44
A beigli tészta titka
A bejgli titka a tészta és a töltelék 50-50 százalékos arányán áll vagy bukik - árulta el az MNO-nak Menyhárt Attila cukrászmester. - A cukrászdákban 50 dekás bejgliket sütünk, amiből 25 deka a töltelék és 27 deka a tészta. Azért több 2 dekával a tészta, mert bele kell számítani a sütési veszteséget (pontosan ennyi gőz és zsír fog kisülni a tésztából), így lesz meg a helyes arány - tette hozzá a Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem cukrászvezetője.

Félúton a kalács és a pozsonyi kifli között

A bejgli tésztája valahol félúton van a kalács és a pozsonyi kifli között. Sok helyen a bejglit a pozsonyi kifli tésztájából sütik. A karácsony elmaradhatatlan süteményéhez élesztőre is szükségünk lesz, de nem szabad felfuttatni, nehogy hatalmasra kelt kaláccsá dagadjon a bejglink. A tradicionális ínyencség hozzávalói még: jó minőségű liszt, sertészsír, vaj, tojássárgája, citromhéj, cukor, vaniliáscukor és tej. A töltelék lényege, hogy a vizet cukorral vagy mézzel, citromhéjjal,
aranyag, 2017. december 23. szombat, 21:26
S ITAL A repedésmentes bejgli titka
A bejgli titka a tészta és a töltelék 50-50 százalékos arányán áll vagy bukik - árulta el az MNO-nak Menyhárt Attila cukrászmester. - A cukrászdákban 50 dekás bejgliket sütünk, amiből 25 deka a töltelék és 27 deka a tészta. Azért több 2 dekával a tészta, mert bele kell számítani a sütési veszteséget (pontosan ennyi gőz és zsír fog kisülni a tésztából), így lesz meg a helyes arány - tette hozzá a Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem cukrászvezetője.

Félúton a kalács és a pozsonyi kifli között

A bejgli tésztája valahol félúton van a kalács és a pozsonyi kifli között. Sok helyen a bejglit a pozsonyi kifli tésztájából sütik. A karácsony elmaradhatatlan süteményéhez élesztőre is szükségünk lesz, de nem szabad felfuttatni, nehogy hatalmasra kelt kaláccsá dagadjon a bejglink. A tradicionális ínyencség hozzávalói még: jó minőségű liszt, sertészsír, vaj, tojássárgája, citromhéj, cukor, vaniliáscukor és tej. A töltelék lényege, hogy a vizet cukorral
eva6, 2017. december 23. szombat, 09:38
1/106
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
Rájövök apránként, nem bí
suzymama43
2015. október 16. péntek, 17:52
Rájövök apránként.....jpg
pacsakute
2013. szeptember 10. kedd, 21:16
porsche996turob.jpg
feaky
2006. július 20. csütörtök, 17:03
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
kávé cukorral.png
remahe1952
2016. szeptember 23. péntek, 14:39
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
kávé cukorral.jpg
jpiros
2012. február 02. csütörtök, 11:26
Címkék
citrom reszelt, pudingos masszát, csücsköket kissé, réteslapokat konyharuhára, élesztőt belemorzsolom, cukorral összekeverjük, tojást keverjük, mákos kalács, repedésmentes bejgli, sütőporral összekeverjük, tálaláshoz tejszínhab, vékony réteg, kisült lapra, tetejét megkenjük, palacsintákon teljesen, maradék tésztából,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.