Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 03:55 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos lepény
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só
Töltelék hozzávalói

20 dkg darált mák,
15 dkg porcukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
a tészta kenéséhez baracklekvár
Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.

Közben a tojások sárgáját ki keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd bele keverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját. A lisztet el keverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.

Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan ki zsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan meg kenjük barack lekvárral. Erre kenjük az el készített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:40
Kiskunfélegyházi napraforgó kalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, csipetnyi só, 4 dl tej. A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 12 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 (bio) citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 db kajszibarack (vagy más gyümölcs). A kalácsok kenéséhez 1 tojás.
Az összemorzsolt élesztőre két deci langyos tejet és egy evőkanál cukrot teszünk, összekeverjük, és állni hagyjuk.
A megszitált liszthez tesszük a megmaradt cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, csipetnyi sót, majd a megkelt élesztővel és a maradék tejjel összeállítjuk a tésztát. Amikor már jól kidolgoztuk, konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a darált mákot a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával elkeverjük, majd kanalanként annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető masszánk legyen. A kajszibarackot megmossuk, elfelezzük, magját eltávolítjuk.
Az idő közben megkelt tésztát lisztezett deszkán kétfelé választjuk. Az egyiket összegyúrjuk, és másfél centi vastagra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:13
Morzsás mákos pite
Morzsás mákos pite

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A tésztához:
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
40 dkg liszt
5 dkg cukor
1 tojás
5 dkg lágy vaj
A töltelékhez:
3 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
20 dkg darált mák
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
5 dkg darált mandula
5 dkg reszelt csokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál rum
A morzsához:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj


Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt, egy csipet cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat, egy csipet sót, az élesztős tejet, és
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 14:50
Narancsos bögrés mákos
hozzávalók / 6 adag

A tésztához:
1 bögre (kb. 2 dl) mák
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
1 dl olaj
1 vaníliacukor
1 sütőpor

Töltelék:
1 bögre narancslekvár

Máz:
10 dkg porcukor
3-4 ek frissen facsart narancslé

elkészítés
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a vaníliacukrot, a mákot, végül a lisztet és a sütőport, és alaposan összekeverjük.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 30-35 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, a lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk.
A porcukrot a narancslével jól kikeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Meggylekvárral, meggyszörpös cukormázzal is nagyon finom.

sütési hőfok: 200C
tepsi mérete: 30X40
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 10:18
Pándi meggyes rétes SZENNÁ-ról
Hozzávalók: a palacsintatésztához: 30 dkg liszt, 6 dl tej, fél dl étolaj, 1 tojás, csipetnyi cukor és só. A töltelékekhez: 15 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 1-2 dl meggylé, 20 dkg túró, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 20 dkg meggy, 15 dkg cukor, 5 evőkanál darált dió. 6 réteslap, 10 dkg olvasztott zsír, 2 evőkanál tejföl.
A palacsintatésztához a lisztet a tojással, étolajjal, sóval, cukorral, és az apránként belecsurgatott tejjel csomómentesre keverjük. Kicsit pihentetjük, és olajozott palacsintasütőben 12 palacsintát készítünk belőle.
A túróba cukrot, tojást, vaníliás cukrot, mazsolát keverünk. A mákot cukorral ízesítjük, és annyi meggylével keverjük el, hogy ne legyen túl száraz. A magozott meggyet kicsit apróbbra vágjuk, cukorral ízesítjük, és darált diót adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet.
A palacsintákon teljesen szétkenjük a tölteléket, majd a végeit gondosan benyomjuk. Mindegyik ízből négyet készítünk.
A réteslapokat konyharuhára terítjük.
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:30
Mákos kalács
Mákos kalács - jobb, mint a bejgli

A mákos kalács sokáig eláll és nem szárad meg, finom puha marad.

Hozzávalók:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt


A töltelékhez:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek ízlés szerint (vagy meggydzsem)

Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel
nanoka72, 2018. május 05. szombat, 07:23
Epres-túrós máktorta
Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű torta tésztájához: 8 dkg margarin, 3 tojás, 7 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 12 dkg darált mák, 5 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor.
A krémhez: 25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 12 dkg margarin, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja és leve, 2 tasak vaníliás cukor, másfél-két kiskanál zselatin.
A tetejére : eper, 1 tasak piros tortazselé, cukor.
A tálaláshoz tejszínhab.

Először a tésztát készítjük el. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, hozzáreszeljük a citrom héját. A lisztet a mákkal és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük az előzőekhez. Végül a felvert tojásfehérjék kemény habját is hozzáadjuk, beletöltjük a tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával összetörtjük, belekeverjük a lágy margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a citromot. A zselatint kevés vízben
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:21
9 kényeztető krémes süti hétvégére
9 krémes finomság, amit nem látsz minden nap! Érdemes őket kipróbálni!


1. Hartyáni krémes
hartyani

Hozzávalók:
A tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg vaj
csipet só
25 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 sütőpor
1 tojás
kevés tej
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Madártej szelet
madartej

Hozzávalók:

Tészta:

8 tojásfehérje
8 ek cukor
8 ek liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:

20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
8 tojássárgája
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Zebra süti
zebra

Hozzávalók:

A tésztához:

90 dkg liszt
1 csomag sütőpor (10g)
3 tojásfehérje
0,5 teáskanál só
30 dkg porcukor
30 dkg vaj (olvasztott)
30 dkg 20%-os tejföl
2 evőkanál rum
2 teáskanál vanília kivonat
A
tinka1951, 2018. március 14. szerda, 17:48
Mákos- krémes
Hozzávalók :

Tésztához:

20 dkg Liszt
16 dkg Ráma
1 tojássárgája
csipet só
3 evőkanál langyos víz

Töltelékhez:

6 tojás
20 dkg porcukor
15 dkg darált mák
3 evőkanál holland kakaópor
1 csomag sütőpor

Krémhez:

5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
15 dkg Ráma
15 dkg porcukor

Tetejére porcukor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és folpackba csomagolva 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 2 egyforma cipót formàlunk belőle. Lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és egy nagyobb telsiben 12 percig sütjük 180 C- on.
A tepsiben hagyjuk.

A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverem, hozzáadom a kakaót, mákot és a sütőport.
Végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.
Ráötjük a kisült lapra és további 18 percig sütjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a
suzymama, 2018. január 25. csütörtök, 18:10
Mákos-meggyes tekercs
Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg tönkölybúza liszt (világos)
15 dkg túró
8 dkg cukor
4 ek olaj
2 ek tejföl
1 tojás
0,5 csomag sütőpor

Töltelékhez:

15 dkg darált mák
8 dkg cukor
1,5 dl tej forralva
1 citrom reszelt héja
1 közepes üveg meggy befőtt

Elkészítése:

A töltelékhez a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citromhéjat, ráöntjük a felforralt tejet, és félretesszük hűlni.

A tésztához a lisztet, a sütőport, a túrót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk.

Az összeállított tésztát három részre osztjuk.

Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 20 x 35 cm-es lapra nyújtjuk az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, és a hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.

A
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:42
1/107
Képek, videók
makos_lepeny.jpg
bubszi
2010. november 26. péntek, 04:24
Mákos lepény.jpg
katicafeher
2010. március 11. csütörtök, 14:28
Kenese.jpg
fasd
2012. március 25. vasárnap, 23:33
Kenese után 4.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:37
Kenese után 6.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:24
A távolban Kenese
szur
2009. május 06. szerda, 18:51
Kenesei lösz fal
reticsaba
2009. január 03. szombat, 17:18
kenese2006.jpg
joco7406
2006. szeptember 11. hétfő, 11:02
Kenese 2005 047 kicsi.jpg
agnia
2006. szeptember 06. szerda, 00:09
Kenese
agnia
2006. szeptember 06. szerda, 00:08
Kenesén
agnia
2006. szeptember 06. szerda, 00:06
töltelékes leves 001.JPG
kohlinka
2016. május 07. szombat, 22:51
zserbós töltelékes
sprint
2008. augusztus 25. hétfő, 15:23
3 töltelékes
limara
2007. február 16. péntek, 11:11
3 töltelékes kalács
limara
2007. február 16. péntek, 10:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.