Regisztráció  Belépés
2016. július 30. szombat | 30. hét | 212. nap | 14:56 | Judit, Xénia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Minden alkohol rákot okoz?
alkalmi ivók is a megbetegedést kockáztatják.

Az alkohol egészségkárosító hatása, így a rákos megbetegedések előfordulásának gyakoriságára kifejtett hatása is , lényegében független attól, hogy azt milyen formában (bor, sör, pálinka, whisky stb.) fogyasztják. A szeszes italok elsősorban azon szövetekre fejtenek ki rákkeltő hatást, amelyekkel a fogyasztás során közvetlen érintkezésbe kerülnek, vagyis a szájüreg, garat, felső légutak nyálkahártyáján érvényesül
elsősorban az alkohol hatás. A májat, ahol az alkohol lebontása, anyagcseréje, feldolgozása történik, a mértéktelen alkoholfogyasztás szintén súlyosan érinti. A szeszes italok a nyálkahártyák (garat, szájüreg, nyelőcső, gyomor, bél) sejtjeit irritálva azokat érzékenyebbé teszik más forrásból -példáiul a dohányzásból- származó karcinogének rákkeltő hatása iránt. Egyértelműen bizonyított, hogy az alkoholfogyasztás fokozza más tényező rákkeltő hatását.

Az alkoholfogyasztásról a szakemberek már régóta tudják, hogy kockázati
horvathnemagdi, 2016. július 30. szombat, 12:55
Őszintén a rákról
intenzív színét a betain adja, amely tumorellenes hatású. A kemoterápián átesett páciensek vérképe jelentős javulást mutat néhány hetes céklalé-kúra után. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység és menstruációs zavarok esetén is.

Kiváló influenza és meghűlés elleni szer
Vérszegénység esetén jótékony
Vakbél irritáció esetén segíthet a cékla

Májbetegségek esetén a céklalé segít regenerálni a májat
Általános méregtelenítéshez is kiváló a céklalé
A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják.

A cékla földben lévő gyökérgumója magába szívja a talajban található értékes ásványi sókat, kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot, bórt, lítiumot, stronciumot és persze a nitrátokat is.

A lékúrára alkalmas cékla viszont kizárólag biotermesztésű lehet, amikor a talajt nem kezelik műtrágyával, és a növény
tripike, 2016. július 20. szerda, 06:24
Karcsúbb Élet Teája
vérkeringést, megnyugtatja, erősíti a szívet, csökkenti a vérnyomást, erősíti a nyirokrendszert, csökkenti a nyirokpangás.

Jótékonyan befolyásolja az emésztőrendszert összehúzó és fertőtlenítő sajátságai révén, amelyeket a benne lévő illóolajok, cseranyagok, illetve a kalendulin nevű, sárga színű gyanta okoz.

Alkalmazható gyomorhurut, peptikus fekély ellen, gyulladáscsökkentőnek, hurutos váladékozás felszárítására, a hasmenés és vérzés elállításában.

Keserű anyagai serkentik a májat és az epehólyagot, fokozzák az enzim- és epetermelést, és segítik a mérgek kiürítését.

Vizelethajtóként is hatékony, ezáltal kiutat biztosít a méregtelenítéshez, tisztító hatását az ízületi gyulladás és köszvény kezelésekor fejti ki.

Használják daganatok és ciszták, így fibrómák és petefészekciszták, valamint emlőciszták és emlői vértolulás kezelésére.

Kimutatható számos kórokozóra gyakorolt antibiotikus hatása.

Szabályozza a havi ciklust, csökkenti a
horvathnemagdi, 2016. június 26. vasárnap, 07:29
» Bölcs Salamonnak példabeszédei » 7. fejezet
Bölcs Salamonnak példabeszédei 7. fejezet

1
Fiam, tartsd meg az én beszédeimet, és az én parancsolataimat rejtsd el magadnál.
2
Az én parancsolatimat tartsd meg, és élsz; és az én tanításomat mint a szemed fényét.
3
Kösd azokat ujjaidra, írd fel azokat szíved táblájára.
4
Mondd ezt a bölcseségnek: Én néném vagy te; és az eszességet ismerősödnek nevezd,
5
Hogy megőrizzen téged a nem hozzád tartozó asszonytól, és az ő beszédivel hizelkedő idegentől.
6
Mert házam ablakán, a rács mögül néztem,
7
És láték a bolondok között, eszembe vevék a fiak között egy bolond ifjat,
8
Aki az utcán jár, annak szeglete mellett, a házához menő úton lépeget,
9
Alkonyatkor, nap estjén, és setét éjfélben.
10
És ímé, egy asszony eleibe jő, paráznának
ronix, 2016. június 20. hétfő, 19:19
Készíts otthon saját fűszerkockát, imádni fogja az egész csa
A fűszerkocka nem csak mutatós, hanem nagyon egészséges is. Készítsük el mi is otthon.

A friss zöldfűszerek nyáron élik virágkorukat, télen sajnos sokszor beérjük a szárított változatukkal is. Pedig semmi akadálya nincs annak, hogy télen is friss zöldfűszert fogyasszunk. Zárjuk őket jégkockába!

Így készíthetünk fűszerkockát:

- szedjük vagy vásároljunk friss fűszernövényeket, mossuk meg, majd vágjuk apróra őket

- a jégkockatartót ⅔ részéig töltsük fel növényekkel

- öntsük fel olívaolajjal vagy olvasztott sótlan vajjal a maradék részt

- tegyünk rá egy fóliát, és néhány órára rakjuk be a hűtőbe

- vegyük ki a kockákat a tartóból, és tegyük őket zacskóba, címkézzük fel, és mehet a fagyasztóba

- készíthetünk akár fűszerkombinációt is

Nézzük melyik fűszernövény, miért hasznos:

Petrezselyem: vértisztító, de magas klorofilltartalma miatt tisztítja a veséket, a
reifregina, 2016. június 11. szombat, 14:26
Kurkumás pépet kent a szemére,
tápanyagokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban.

Használata teljesen biztonságos, hiszen nem tartalmaz semmilyen méreganyagot, és fogyasztása nem rendelkezik mellékhatással.

A kurkuma legfontosabb pozitív tulajdonságai:

szabályozza a vércukorszintet
sebgyógyító hatással rendelkezik
fájdalomcsillapító
javítja a bőr egészségi állapotát
megakadályozza az Alzheimer-kór kialakulását
elősegíti a szív egészségét
serkenti az emésztést
méregteleníti a májat
megakadályozza a rákos betegségek kialakulását
javítja a közérzetet
Fogyasszunk naponta rendszeresen egy-egy csipet kurkumát, keverjük ételeinkhez. Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a szem alatti karikáktól, készítsük el és alkalmazzuk az alábbi kurkumás keveréket.

Keverjünk el egy negyed teáskanál citromlevet egy csipetnyi kurkumával, egy csipet liszttel és egy teáskanál paradicsomlével. Kenjük fel a masszát a szemünk alá, de a szemhéjra is tehetünk belőle, majd
suzymama, 2016. május 25. szerda, 21:02
Érdekességek
A Johnson & Johnson végre beismeri: a babatermékeik rákkeltő vegyi anyagokat tartalmaznak

"A gyermekek a jövőnk" - ahogyan azt Whitney Houston is oly szenvedélyesen megénekelte a 80-as évek közepén. Ha ez valóban így van (márpedig egészen biztosan így van), akkor megbízhatónak tartott vállalatok - élükön olyan édesanyákkal és édesapákkal, mint Te vagy én - miért értékesítenek potenciálisan rákkeltő anyagokat tartalmazó bébitermékeket?

Semmilyen fajta karcinogén anyagnak nem szabadna érintkeznie azokkal a dolgokkal, amiket a testünkre kenünk, vagy a testünkbe beviszünk. Semmilyen életkorban. A csecsemőkor a legsérülékenyebb időszak életünk során, és ha olyan dolgoknak vagyunk kitéve, amiről nemrég a Johnson & Johnson is beismerte, hogy használja a termékeiben, az katasztrófát okozhat.

Szóval, mi is van benne?

A fentebb említett márkájú termékekben formaldehidet fedeztek fel. Különböző tanulmányok szerint ez az anyag rákot okozhat. És ez a te babasamponodban is benne
kirscha, 2016. május 03. kedd, 10:42
Barangoljunk...A magyar Tempevölgy-Jókai Mór
Mit érthetnék mást e név alatt, mint a Balaton vidékét? Melyik tájrésze hazánknak érdemli meg inkább a Tempevölgy nevét? Ahol a magasabb szellemek dalolni taníták a költőt; a nem költőt pedig érezni azt amit a költő énekelt.

Sok szép tájékát bejártam hazámnak; voltam az Alföld végtelen rónáin, álltam a székely havasok csúcsain: de mindeniknél jobban megragadott a Balaton-vidék. Az Alföld úgy tetszik nekem, mint egy édesanya, ki nem sokat piperézi magát gyermeke előtt, nem iparkodik kedvéért szép lenni; de kalászos mezőinek arany tengerével mutatja, mily híven szereti, milyen jó anya volt, s míg rezgő délibábjában tündérmeséket mond neki, pacsirtaénekben zengi bölcsődalát.

Erdély képe viszont úgy tűnt föl előttem, mint egy büszke tündér, ki bámulatra hív, bűvöl és csábít; fenyvesek zúgása titkos szókat beszél, havasok látása a távol után vonz; valami úgy kényszerít elérhetetlen után sóhajtani; és egy fájó érzés nehezíti a megválást.

Ah, de a Balaton-vidék egy bájos
eniko1952, 2016. április 03. vasárnap, 23:17
HÚSVÉTVASÁRNAPI szokások
Jézuskeresés, határjárás
Nagyszombatról vasárnapra virradó éjszakán a Jézus-keresés, Isten-keresés, Szentsír-keresés elnevezésű népi ájtatosságot tartották. Nagyszombat éjszakáján végigjárták a falubeli és a határban lévő kereszteket. A legtávolabbi keresztnél valaki elrejtette Krisztus szobrát és ezt vitték vissza diadalmenetben a templomba.

A húsvéti határjárásnak - egyházi jelentése mellett - a tavaszi vetések mágikus védelme, a határjelek megújítása és a források megtisztítása volt a célja.
Húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, e napon ünnepli Krisztus feltámadását. Véget ér a nagyböjt, a hústól való tartózkodás, innen származik az ünnep magyar elnevezése is. Bár megünnepléséről már a 3. század óta vannak adataink, általánossá a 8. század óta vált.
Húsvétvasárnap is fontos szerepe volt a víznek. Bukovinában úgy tartották, aki hamarabb merít vizet, az lesz a szerencsés. Moldvában a napfelkelte előtt keresztútra vizet öntöttek jégeső ellen. Piros tojást tettek a
lenke1964, 2016. március 28. hétfő, 17:30
A Johnson Johnson
A Johnson Johnson végre beismeri: a babatermékeik rákkeltő vegyi anyagokat tartalmaznak
Hírszem

A gyermekek a jövőnk - ahogyan azt Whitney Houston is oly szenvedélyesen megénekelte a 80-as évek közepén. Ha ez valóban így van (márpedig egészen biztosan így van), akkor megbízhatónak tartott vállalatok - élükön olyan édesanyákkal és édesapákkal, mint Te vagy én - miért értékesítenek potenciálisan rákkeltő anyagokat tartalmazó bébitermékeket?

rakkelto-anyagok-babatermekekben

Semmilyen fajta karcinogén anyagnak nem szabadna érintkeznie azokkal a dolgokkal, amiket a testünkre kenünk, vagy a testünkbe beviszünk. Semmilyen életkorban. A csecsemőkor a legsérülékenyebb időszak életünk során, és ha olyan dolgoknak vagyunk kitéve, amiről nemrég a Johnson Johnson is beismerte, hogy használja a termékeiben, az katasztrófát okozhat.

Szóval, mi is van benne?

A fentebb említett márkájú termékekben formaldehidet fedeztek fel. Különböző tanulmányok szerint ez az
horvathnemagdi, 2016. március 19. szombat, 07:37
Szép tavaszt mindenkinek!
Az időjárás, a frontok egymásután-ja megviseli a szervezetet. Alig van ember, aki ne érezné meg valamiképpen. Vér-nyomás változás, szapora pulzus, nyirkos bőr, fáradékonyság, vagy éppen aluszékonyság, ami változhat nap közben többször is.

Meg kell küzdenünk az időjárás frontokkal. Ilyenkor több pihenésre, napközbeni szunyókálásra is szükségünk lehet.
Az étrendünk is legyen könnyű ételekből összeállított. Jó ha zöld főzelékek, mártások, gyümölcsök dominálnak a napjaink könnyítésére. A folyadékról sem feledkezzünk meg.

Talán észre vették azok, akik sok időt töltenek a számítógépjükön, hogy kiszárad a bőrük, még a kezünkön is érezhető ez a tünet. Gyümölcs és folyadék nélkül "nincs élet" ezt mindenki tudja.

A mű-vitaminok világát hagyjuk ki, annak árán vegyünk gyümölcsöt, zöldségeket! A mű-vitaminok megterhelik a májat a vesét, nincs ezekre szükségünk.

A napi séta, a gyaloglás jót tesz a szervezetünknek, az ideg-rendszernek és az izűleteinknek
bzsuzsanna, 2016. február 29. hétfő, 22:46
Ma 129 éve született....
Csáth Géza, eredeti nevén Brenner József (Szabadka, 1887. február 13. - Kelebia és Szabadka közelében, 1919. szeptember 11.[1]) magyar író, orvos, pszichiáter, pszichoanalitikus, zenekritikus, zeneszerző. Kosztolányi Dezső unokatestvére.
Brenner József és Decsy Etelka gyermekeként született Szabadkán, 1887-ben. Csáth anyja korán meghalt, főügyész apja későbbi feleségével együtt nevelte. Szenvedélyesen zenélő apja hegedűművészt akart nevelni belőle, de ő festő akart lenni. Alkotásvágya miatt nem volt türelme gyakorolni, festményeit pedig a rajztanára kinevette, és csak elégségesnek ítélte. Írásait viszont környezete már korán értékelte. A Bácskai Hírlap közönségének 14 éves korában mutatkozott be mint zenekritikus, de tizenhét éves koráig nagyon keveset írt. Nyolcadikos gimnazistaként Bródy Sándornak, a Jövendő akkori főszerkesztőjének küldte el A kályha című novelláját. Bródy
gabfe, 2016. február 13. szombat, 15:22
1/36
Képek, videók
dem alkohol.jpg
snbela44
2016. március 08. kedd, 18:04
alkohol-predaj-absinth -hi
zskadi
2016. február 09. kedd, 23:26
alkohol szeret.jpg
kicsoda57
2015. április 03. péntek, 20:48
alkohol,társaság.jpg
kicsoda57
2014. december 27. szombat, 22:07
Az alkoholról.jpg
pacsakute
2014. november 18. kedd, 22:15
vicc alkohol apáca.jpg
kicsoda57
2014. november 13. csütörtök, 21:18
vicc alkohol,ragasztó.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 26. kedd, 18:17
vicc alkohol szellem.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 26. kedd, 18:17
vicc alkohol orvos.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 26. kedd, 18:14
ALKOHOL.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 11:03
megbetegedve
djcsibu83
2006. október 11. szerda, 23:22
A rákos sejtek eltüntetés
anci-ani
2016. június 10. péntek, 20:46
(Rákosi Jenönek).jpg
chillik
2016. március 14. hétfő, 04:00
O.V.-Rákosi-Kádár.jpg
agica2004
2015. október 13. kedd, 21:16
Rákosi Mátyás.jpg
agica2004
2015. október 09. péntek, 20:22
Címkék
szem alatti, Whitney Houston, céklalé segít, legtávolabbi keresztnél, alábbi kurkumás, források megtisztítása, rákos megbetegedések, maradék részt, alkohol egészségkárosító, tavaszi vetések, Bölcs Salamonnak, mérgek kiürítését, kereszténység egyik, húsvéti határjárásnak, székely havasok, bolond ifjat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.