Regisztráció  Belépés
2016. május 25. szerda | 21. hét | 146. nap | 16:45 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekességek
A Johnson & Johnson végre beismeri: a babatermékeik rákkeltő vegyi anyagokat tartalmaznak

"A gyermekek a jövőnk" - ahogyan azt Whitney Houston is oly szenvedélyesen megénekelte a 80-as évek közepén. Ha ez valóban így van (márpedig egészen biztosan így van), akkor megbízhatónak tartott vállalatok - élükön olyan édesanyákkal és édesapákkal, mint Te vagy én - miért értékesítenek potenciálisan rákkeltő anyagokat tartalmazó bébitermékeket?

Semmilyen fajta karcinogén anyagnak nem szabadna érintkeznie azokkal a dolgokkal, amiket a testünkre kenünk, vagy a testünkbe beviszünk. Semmilyen életkorban. A csecsemőkor a legsérülékenyebb időszak életünk során, és ha olyan dolgoknak vagyunk kitéve, amiről nemrég a Johnson & Johnson is beismerte, hogy használja a termékeiben, az katasztrófát okozhat.

Szóval, mi is van benne?

A fentebb említett márkájú termékekben formaldehidet fedeztek fel. Különböző tanulmányok szerint ez az anyag rákot okozhat. És ez a te babasamponodban is benne
kirscha, 2016. május 03. kedd, 10:42
Barangoljunk...A magyar Tempevölgy-Jókai Mór
Mit érthetnék mást e név alatt, mint a Balaton vidékét? Melyik tájrésze hazánknak érdemli meg inkább a Tempevölgy nevét? Ahol a magasabb szellemek dalolni taníták a költőt; a nem költőt pedig érezni azt amit a költő énekelt.

Sok szép tájékát bejártam hazámnak; voltam az Alföld végtelen rónáin, álltam a székely havasok csúcsain: de mindeniknél jobban megragadott a Balaton-vidék. Az Alföld úgy tetszik nekem, mint egy édesanya, ki nem sokat piperézi magát gyermeke előtt, nem iparkodik kedvéért szép lenni; de kalászos mezőinek arany tengerével mutatja, mily híven szereti, milyen jó anya volt, s míg rezgő délibábjában tündérmeséket mond neki, pacsirtaénekben zengi bölcsődalát.

Erdély képe viszont úgy tűnt föl előttem, mint egy büszke tündér, ki bámulatra hív, bűvöl és csábít; fenyvesek zúgása titkos szókat beszél, havasok látása a távol után vonz; valami úgy kényszerít elérhetetlen után sóhajtani; és egy fájó érzés nehezíti a megválást.

Ah, de a Balaton-vidék egy bájos
eniko1952, 2016. április 03. vasárnap, 23:17
HÚSVÉTVASÁRNAPI szokások
Jézuskeresés, határjárás
Nagyszombatról vasárnapra virradó éjszakán a Jézus-keresés, Isten-keresés, Szentsír-keresés elnevezésű népi ájtatosságot tartották. Nagyszombat éjszakáján végigjárták a falubeli és a határban lévő kereszteket. A legtávolabbi keresztnél valaki elrejtette Krisztus szobrát és ezt vitték vissza diadalmenetben a templomba.

A húsvéti határjárásnak - egyházi jelentése mellett - a tavaszi vetések mágikus védelme, a határjelek megújítása és a források megtisztítása volt a célja.
Húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, e napon ünnepli Krisztus feltámadását. Véget ér a nagyböjt, a hústól való tartózkodás, innen származik az ünnep magyar elnevezése is. Bár megünnepléséről már a 3. század óta vannak adataink, általánossá a 8. század óta vált.
Húsvétvasárnap is fontos szerepe volt a víznek. Bukovinában úgy tartották, aki hamarabb merít vizet, az lesz a szerencsés. Moldvában a napfelkelte előtt keresztútra vizet öntöttek jégeső ellen. Piros tojást tettek a
lenke1964, 2016. március 28. hétfő, 17:30
A Johnson Johnson
A Johnson Johnson végre beismeri: a babatermékeik rákkeltő vegyi anyagokat tartalmaznak
Hírszem

A gyermekek a jövőnk - ahogyan azt Whitney Houston is oly szenvedélyesen megénekelte a 80-as évek közepén. Ha ez valóban így van (márpedig egészen biztosan így van), akkor megbízhatónak tartott vállalatok - élükön olyan édesanyákkal és édesapákkal, mint Te vagy én - miért értékesítenek potenciálisan rákkeltő anyagokat tartalmazó bébitermékeket?

rakkelto-anyagok-babatermekekben

Semmilyen fajta karcinogén anyagnak nem szabadna érintkeznie azokkal a dolgokkal, amiket a testünkre kenünk, vagy a testünkbe beviszünk. Semmilyen életkorban. A csecsemőkor a legsérülékenyebb időszak életünk során, és ha olyan dolgoknak vagyunk kitéve, amiről nemrég a Johnson Johnson is beismerte, hogy használja a termékeiben, az katasztrófát okozhat.

Szóval, mi is van benne?

A fentebb említett márkájú termékekben formaldehidet fedeztek fel. Különböző tanulmányok szerint ez az
horvathnemagdi, 2016. március 19. szombat, 07:37
Szép tavaszt mindenkinek!
Az időjárás, a frontok egymásután-ja megviseli a szervezetet. Alig van ember, aki ne érezné meg valamiképpen. Vér-nyomás változás, szapora pulzus, nyirkos bőr, fáradékonyság, vagy éppen aluszékonyság, ami változhat nap közben többször is.

Meg kell küzdenünk az időjárás frontokkal. Ilyenkor több pihenésre, napközbeni szunyókálásra is szükségünk lehet.
Az étrendünk is legyen könnyű ételekből összeállított. Jó ha zöld főzelékek, mártások, gyümölcsök dominálnak a napjaink könnyítésére. A folyadékról sem feledkezzünk meg.

Talán észre vették azok, akik sok időt töltenek a számítógépjükön, hogy kiszárad a bőrük, még a kezünkön is érezhető ez a tünet. Gyümölcs és folyadék nélkül "nincs élet" ezt mindenki tudja.

A mű-vitaminok világát hagyjuk ki, annak árán vegyünk gyümölcsöt, zöldségeket! A mű-vitaminok megterhelik a májat a vesét, nincs ezekre szükségünk.

A napi séta, a gyaloglás jót tesz a szervezetünknek, az ideg-rendszernek és az izűleteinknek
bzsuzsanna, 2016. február 29. hétfő, 22:46
Ma 129 éve született....
Csáth Géza, eredeti nevén Brenner József (Szabadka, 1887. február 13. - Kelebia és Szabadka közelében, 1919. szeptember 11.[1]) magyar író, orvos, pszichiáter, pszichoanalitikus, zenekritikus, zeneszerző. Kosztolányi Dezső unokatestvére.
Brenner József és Decsy Etelka gyermekeként született Szabadkán, 1887-ben. Csáth anyja korán meghalt, főügyész apja későbbi feleségével együtt nevelte. Szenvedélyesen zenélő apja hegedűművészt akart nevelni belőle, de ő festő akart lenni. Alkotásvágya miatt nem volt türelme gyakorolni, festményeit pedig a rajztanára kinevette, és csak elégségesnek ítélte. Írásait viszont környezete már korán értékelte. A Bácskai Hírlap közönségének 14 éves korában mutatkozott be mint zenekritikus, de tizenhét éves koráig nagyon keveset írt. Nyolcadikos gimnazistaként Bródy Sándornak, a Jövendő akkori főszerkesztőjének küldte el A kályha című novelláját. Bródy
gabfe, 2016. február 13. szombat, 15:22
Egészség!!
eszünk?

A szilva az egyik legegészségesebb, nálunk is könnyen megtermelhető gyümölcs. Ha ültetsz egy-két szilvafát az egész családod egészségéről gondoskodhatsz egész évben, hiszen aszalt formájában is hatékony. A lila gyümölcs nagy mennyiségű nátriumot, vasat, káliumot és magnéziumot tartalmaz.


Sok benne a B-, E-, C és D-vitamin. Kiemelkedő vastartalma miatt pedig főleg a vérszegényeknek és a krónikus fáradtsággal küzdőknek ajánlott fogyasztani. Fogyasztása által tehermentesíthetjük a májat és elkerülhetjük a bizonyos típusú májcirózisok kialakulását. Ha úgy érzi, hogy duzzadt a lépe és fáj, áztasson be két darab szilvát vízbe és másnap egye meg. A kúrát két napon keresztül végezze, így elmúlnak a panaszok és sokkal jobban fogja érezni magát.

Jó tudni, hogy a szilvának hashajtó hatása van, így beilleszthetjük fogyókúrás étrendünkben,
de a bélparaziták ellen is hatásosnak bizonyul. Az aszalt szilva számos olyan antioxidánst tartalmaz, mely segítségével
piroska0101, 2016. február 07. vasárnap, 10:45
Februári jeles napok- népszokások
FEBRUÁR 2. GYERTYASZENTELŐ BOLDOGASSZONY NAPJA

Mint az ünnep neve is elárulja, ilyenkor szoktak gyertyát szenteltetni a katolikus falvakban. A hagyományos, magyar paraszti társadalomban a szentelt gyertya a bölcsőtől a koporsóig elkísérte az embereket. Keresztelésig az újszülött mellett világított, hogy a ,,pogánykát" ki ne cseréljék a gonosz, rossz szellemek. Amikor a fiatal anya először ment a templomba az ún. egyházkelőre vagy avatásra, szintén szentelt gyertyát vitt a kezében. Gyertyát égettek a súlyos beteg mellett, szentelt gyertyát adtak a haldokló kezébe, ,,hogy annak fényénél múljon ki a világból" (Tápiószentmárton; Gulyás É. 1985: 835). Szentelt gyertya égett a halott mellett is. Mindenszentek napján és halottak napján, de más nagyobb ünnepeken, húsvétkor és karácsonykor is meggyújtották. Ugyancsak az egész nyelvterületen elterjedt hiedelem volt, hogy vihar, égzengés, villámlás és jégeső ellen szentelt gyertyát kell gyújtani. Valószínűleg hasonló védelmi célzattal
lenke1964, 2016. február 01. hétfő, 18:01
Citromlé diéta
sok inzulin termelődik, ezért a vércukorszint lezuhan. Ha a vércukorszintje nem stabil, akkor nem csak az elfogyasztott táplálék fog sokkal nagyobb valószínűséggel zsírrá alakulni, hanem Ön is többször fogja megkívánni a magas kalóriatartalmú, cukorban gazdag táplálékokat, amelyek egy rövid időre megemelik, majd lecsökkentik a vércukor szintjét.
-Ez egy olyan ördögi kör, ami miatt a fogyás szinte lehetetlenné válik, az ember pedig fáradtnak és ingerültnek érzi magát. A cukor nagyon megdolgoztatja a májat is, megzavarja az emésztési folyamatot, mivel elvonja a szervezetből a tápanyagokat - főleg azokat, amelyek a fogyáshoz és az általánosan jó közérzethez lennének szükségesek. A megoldás azonban igen egyszerű: csak le kell csökkenteni az elfogyasztott cukor mennyiségét.
-Próbálja meg csökkenteni az elfogyasztott, feldolgozott szénhidrátok mennyiségét. A legtöbb feldolgozott szénhidrátot a fehér kenyér, a tészta és a rágcsálnivalók tartalmazzák, mivel ezek tele vannak liszttel és más
pacsakute, 2016. január 31. vasárnap, 19:26
Tisztító kúrák
SZERVEZET-MREGTELENTS KOMPLEX RENDSZERE - :

Tisztítsuk meg a szív koszorúereit ezzel a 3 természetes hozzávalóval!

A következő 3 természetes alapanyag elhárítja az esetleges eltömődéseket, megszabadít a zsíros lerakódásoktól is.

Keverjük össze ezeket az alapanyagokat, és máris kézbe vehetjük az egészség forrását. A gyógyital védi a májat, óv a vírusok, baktériumok támadásaitól, antioxidáns tartalmának köszönhetően küzd a szabadgyökökkel, és erősíti az immunrendszert.

Hozzávalók:

8 citrom
4 liter tiszta víz
4-5 cm-es gyömbérdarab
8 cikk fokhagyma

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a
jupiter21, 2016. január 18. hétfő, 11:08
A méregtelenítés
A méregtelenítés csak az egyik funkciója a májnak, emellett szerepet játszik többek között az immunrendszer működésében, vitaminokat is tárol, valamint benne raktározódnak el az energiát biztosító anyagok is. Napjainkban az életmódunk, elsősorban az étrendünk és a szokásaink miatt a májunk rendkívül nagy terhelésnek van kitéve, és szinte folyamatosan fokozott méregtelenítő munkára van kényszerítve.

A zsírdús ételek, a gyógyszerek és az alkohol egyaránt túlterhelhetik a májat, ennek a következménye lehet többek között krónikus fáradékonyság, fejfájás, bőrproblémák vagy emésztési zavarok. Most bemutatunk néhány olyan ételt, melynek rendszeres fogyasztásával segíthetjük a máj munkáját, stimulálhatjuk és revitalizálhatjuk annak sejtjeit.

Így tehetjük rendbe a májunkat

Az agyvelő után talán a legbonyolultabb szervünk a máj, amely miniatűr vegyi üzemként gondoskodik szervezetünk sok létfontosságú folyamatáról, vércukorszintjéről, méregtelenítéséről. Hogyan vigyázhatunk
lenke1964, 2016. január 07. csütörtök, 16:06
Több mint 20 éves
Forradalmi diéta, ami őrületes gyorsan olvasztja le rólad a kilókat

Több mint 20 éves méregtelenítési és táplálkozási fejlesztői munka eredménye Ann Louise Gittlman itala.

A 64 éves nő azon dolgozott, hogy olyan forradalmi diétát állítson össze, mely életerővel tölti fel a fáradt testet és egyben méregteleníti is azt. Feltalált gy csodás italt.

A vörös ital, melynek alapvető hozzávalója az áfonya, a gyömbér és a citrom egyszerre ösztönzik a májat a leghatékonyabb működésre, megtisztítják a testet a toxinoktól és olvasztják a zsírt.

Hozzávalók:
2 liter fekete áfonya
fél teáskanál őrölt fahéj
negyed teáskanál gyömbérpor
negyed evőkanál szerecsendió por
háromnegyed csésze frissen facsart narancslé
negyed csésze frissen facsart citromlé
stevia (ízlés szerint)

Az áfonyát egy nagyobb edényben öntsd fel vízzel áfonyát, és add hozzá a fűszereket. Főzd 15 percig, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a narancs- és citromlét, ízlés
horvathnemagdi, 2015. december 22. kedd, 09:05
1/36
Képek, videók
érdekességek 9.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 8.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 7.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 69.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 68.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 67.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 66.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 65.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 64.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
érdekességek 63.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
érdekességek 62.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
érdekességek 61.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
Whitney Houston.jpg
tinka1951
2014. február 11. kedd, 10:22
Whitney Houston.jpg
farkas1945
2013. április 17. szerda, 12:53
Whitney Houston
esztella75
2012. október 01. hétfő, 18:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.