Regisztráció  Belépés
2014. október 02. csütörtök | 40. hét | 275. nap | 02:18 | Petra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /35.fejezet/
földöntúli erejében, s remélem, gondoskodni fog mielőbbi felépüléséről. Gazdag
jutalomban részesítem, ebben biztos lehet.
- Szerénységem meghajol az ön parancsa előtt, s minden erejét latba veti, hogy
feleségének ölébe újból nyugalom költözzék, s lélegzete visszanyerje régi harmóniáját.
Ezután hosszú lére eresztett tudományos eszmefuttatásba kezdett, miközben kifejtette
nézetét a ,,túlságosan kevés vérről" meg a ,,túlságosan sok levegőről", a ,,májat emésztő tűzről"
és az ,,akadozó vérkeringésről". Azután felírta a recepteket - a Harmadiknak is írattak mindjárt
valamit gyomorrontás ellen -, bezsebelte az egy uncia honoráriumot, azután elköszönt.
Ezalatt Meng Jü-lou átment Aranylótuszhoz, hogy kibékítse Holdasszonnyal. Aranylótusz fel
sem öltözött, meg sem fésülködött, halvány arccal, karikás szemmel ült az ágya szélén.
- Még nem készültél el az öltözködéssel, ötödik nővérem? - szólt
scorpionsrose, 2014. szeptember 28. vasárnap, 00:25
A sav-bázis egyensúlyról
szódabikarbóna hatni tud a szervezetben. Belsőleg naponta háromszor egy csapott mokkáskanálnyi szódabikarbónát 2 dl meleg vízben feloldunk és elfogyasztunk reggel éhgyomorra, délben és vacsora előtt negyed órával. (A reggeli szódabikarbóna után negyed órával egy pohár vizet kell inni, 10¬12 csepp citromlével.)
4. A vese és a máj méregtelenítése
A vese és a máj fontos feladatot töltenek be, mint pufferoló szervek (lásd az előző részben: a savak közömbösítése). A vesét erősen megterheli a sóbevitel, a májat pedig a cukorbevitel, és mindkettőt megterheli a túl sok fehérje fogyasztása. Nagyon fontos, hogy ne kössük le őket rendszeres só-, cukor- és többletfehérje-bevitellel, hogy a savak kiküszöbölését képesek legyenek elvégezni!
5. Légzőgyakorlatok
Mivel a savakat a szervezet a kilégzéssel távolítja el, a savtalanítás szempontjából a legfontosabb a méregtelenítő légzés: amikor egy mély, alapos belégzést nagyon hosszú, lassú kilégzés követ. Ezt jópárszor érdemes megismételni, és
akiram45, 2014. szeptember 26. péntek, 08:27
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /31.fejezet/
Pan varázsló kísérletet tesz az elhunyt
Hua szellemének megfékezésére.
Hszi-men Csing elsiratja
a halott Hatodikat


Ping asszony érezte, hogy immár a végét járja. Mi értelme lett volna hátralevő rövidke életét
egy olyan veszedelmes vetélytársnővel folytatott harccal megkeserítenie, mint amilyen
Aranylótusz? Közömbössé vált. Mikor azután Hszi-men Csing a kilencedik hónap első
harmadában egy este hazaérkezett Hatodik Vangnál tett titkos látogatásáról, és felkereste Ping
asszonyt, hogy szokásához híven nála töltse az éjszakát, az maga kérte, menjen inkább a
szomszéd pavilonba.
- Ott biztosan várnak már - mondotta. - Nincs nekem abból semmi örömöm, ha velem vagy.
Megsínylem, ha nálam tartózkodol. Az Ötödik drágán megfizettetett velem minden percet, amit
nekem ajándékoztál. Szeretném megkímélni magam a felesleges bosszúságoktól.
- De éppen tőled nem tudok megválni, én szívem, én
scorpionsrose, 2014. szeptember 25. csütörtök, 16:53
Gyógyító petrezselyemlevél
valakinek karikás a szeme, éhgyomorra néhány karika petrezselyemgyökeret kell elfogyasztani. Még érdekesebb a szeplők elleni hatása: néhány nyers petrezselyemlevél szárát 2 dl vízzel leforrázunk, 15 percig hagyjuk ázni, majd leszűrjük. Gézt mártunk a lébe, s ezzel mosogatjuk naponta 15-20 percig a szeplős bőrt.
Figyelmeztetés

A petrezselyem nem javasolt a vese nem bakteriális gyulladása esetén, tovább az áldott állapotban lévő nőknek és a szoptatós anyáknak. Nagyobb adagban rongálhatja a májat és a vesét, ezért nem ajánlatos a petrezselyem magjait alkalmazni, mert ezekben tízszer több a hatóanyag, mint a gyökérben és a levelekben. A nagyobb adag magok vagy az ebből nyert illóolaj hallucinációt és olyan görcsöket okozhat, amely hasonlít az epilepsziás görcsökhöz. Szakszerű alkalmazása a biztosíték arra, hogy nem okoz veszélyt!
Elkészítése s adagolása

Ha egyedül alkalmazzuk, akkor a következőképpen járunk el:
levél: a felaprított, szárított vagy zöld levélből 1 evőkanálnyi
akiram45, 2014. szeptember 25. csütörtök, 09:01
Engedély nélküli emberkísérlet
Zacher Gábor

Engedély nélküli emberkísérlet

Fábos Erika/Vasárnap Reggel

A nyár elején került a piacra egy ismeretlen összetételű szer, amitől a fogyasztó megvadul, nem ismeri fel közvetlen hozzátartozóit sem, hallucinál, viszket a bőre, leveti a ruháit, majd elájul. Zacher Gábort, a Honvéd Kórház sürgősségi centrumának vezetője azt mondta, hogy még a szakemberek sem tudják, milyen anyaggal van dolguk.

- Az elmúlt hetekben többször riasztották a rendőröket őrjöngő drogosokhoz. A híradások szerint ezt egy Zene nevű szer okozza, ami a nyár eleje óta hódít hazánkban. Mit tudnak erről a szerről?
- Azt, hogy vannak olyan utcák, ahol Zenének nevezik, más utcákban pedig máshogy. Ugyanilyen tüneteket, amelyekről hallani lehet, úgy 40-50-féle anyag okozhat. Arról fogalmunk sincs, hogy ez milyen összetételű és szerkezetű anyag.

- Veszélyesebb, mint a többi hasonló bulidrog?
- Ennek éppenséggel igen ijesztő és látványos
horvathnemagdi, 2014. szeptember 17. szerda, 16:39
Hogyan tartósítsuk hatékonyan a fűszereket?
tartani.

Néhány fűszer-gyógynövény jótékony hatásai
Petrezselyem
A petrezselyemzöld annak köszönheti tápértékét, hogy igen sok benne a klorofill, többféle vitamint tartalmaz, különösen sok A- és C-vitamint, és gazdag kalciumban, magnéziumban, foszforban, káliumban, nátriumban, kénben. Tápértékén túl a petrezselyemlé remek vértisztító és általánosan tisztító hatású. A vitaminok, az ásványi anyagok és a klorofill együttes hatásának köszönhetően különösen hatásosan tisztítja a veséket, a májat és a húgyutakat.
Kakukkfű
A kakukkfű erőteljesen baktériumölő, fertőtlenítő, emellett szélhajtó, görcsoldó hatásúak. A keserű- és cseranyagok élénkítőleg hatnak az emésztésre, fokozzák az emésztőnedvek termelődését.
zellerZellerszár
A zellerszár fogyasztása jót tesz a gyomornak, a lépnek és a hasnyálmirigynek, javítja az emésztést, tisztítja a bélrendszert és a vért, valamint izzasztó, méregtelenítő hatást gyakorol a szervezetre. Segíti a vizeletürítést, és vízhajtó hatással
tinka1951, 2014. szeptember 09. kedd, 17:21
Tallóztam
meridiánok sorrendjét kerékként jelöljük. A kínai orvoslás 12 pár fő meridiánról beszél, plusz kettőről ami a két fő meridián és a 12 pár belőle táplálkozik. Ezen kívül a kínai orvoslás még 8 különleges energiavezetékről beszél és arról, hogy a fizikai testben különböző helyeken vannak energialerakó helyek. A meridiánokban piros yang és kék yin energia kering. A yin alapenergia hűvös, és mivel az ember a földön él, e nélkül az energia nélkül képtelen lenne élni. Yin energia működteti az öt fő szervünket, a májat, lépet, tüdőt, vesét és a szívet. A yin energiát áramoltató meridián a befogadó meridián. A yang energiát áramoltató pedig a kormányzó meridián. A két fő energiavezetékből csak 1-1 van a többiből pedig kettő. A két energiapálya találkozik fönt és lent is. Lent mind a kettő a gyökércsakrából indul, fent pedig a nyelv az összekötő kapocs.

Ha a nyelvet a szájpadlásra tesszük, akkor az energia összezáródik és az energiakör folyamatos, ilyenkor nagyon jó a szervezet energiaellátása.
piroska0101, 2014. szeptember 05. péntek, 06:18
Karfiol
A karfiol bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 15 pontban

Ez egy fehér virágú zöldség, amelynek sokféle egészségügyi pozitív hatása van.

A karfiol nagy adagban tartalmaz kénes vegyületeket és tudvalevőleg segíti a májat abban, hogy semlegesítse a mérgeket. A karfiolra jellemző még, hogy megelőzi a rákot.

1 Hozzájárul az egészséges szívhez:
A karfiol jó hatással van a szívre, ami azt jelenti, hogy segít az egészséges szív- és érrendszer fenntartásában.

2. Csökkenti a koleszterin szintet:
A karfiol gazdag rostokban, amelyek csökkentik a szervezet koleszterin szintjét.

3. Segít az immunrendszer egészséges felépítésében:
A karfiol antioxidánsokat is tartalmaz. Az antioxidánsok önmagukban is nagyon hasznosak - gyulladásgátló hatásúak és segítenek az immunrendszer egészséges felépítésében.

4.
pacsakute, 2014. augusztus 02. szombat, 19:08
A citromos víz 11 vitális előnye
üzleti megbeszélések, előadások, fellépések, versenyek).

2. A kálium kiváló forrása Mint ahogy már szó esett róla, a citromban magas a kálium szint, ami jót tesz a szív egészségének, valamint segíti az agy és az idegek működését.

3. Segíti az emésztést A citromos víz nem csak az egészséges emésztést segíti elő, hanem a toxikus anyagok eltávolításában is hatékony, de a gyomorégés, puffadás, emésztési zavarokra is jó kiváló megoldást kínál.

4. Tisztítja a szervezetet A májat stimuláló hatásán keresztül a méreganyagok szervezetből való kiürítését fokozza.

5. Friss leheletet ad A citromos víz enyhíti a fogfájást (!), sőt a fogínygyulladáson is segít (!!). Mivel a citromsav kikezdik a fogzománcot, ezért fogmosás után közvetlenül ne igyál citromos vizet, jobb ha inkább fogmosás előtt iszod.

6. A bőrt folt mentesen tartja Az citromlében megtalálható antioxidánsok nem csak a pattanások számát csökkentik, de a ráncokat is! Jól alkalmazható hegek esetén, vagy
kannalidia, 2014. július 29. kedd, 19:09
Titkok
Tanuljunk az ókori jósoktól!
Mezopotámiában és Rómában is rendkívül nagy erővel kutatták a jövő titkait, és ennek érdekében a módszerek rendkívül széles tárházát vonultatták fel. A széles körben ismert görög jóshelyen kívül az ókori Kelet vagy a római birodalom jóslási technikái napjainkra azonban szinte teljesen feledésbe merültek. Az Anno cikke a legérdekesebb ,,hókusz-pókuszok" nyomába ered!

Jóslási módszerek a folyamközbenA Tigris és az Eufrátesz által közrefogott területen alakultak ki azok az alapvető jóslási technikák, amelyek jelentős eltérésekkel ugyan, de később a római birodalomban is felbukkantak. Mezopotámiában, amikor a térség számtalan kisebb-nagyobb városállamra oszlott, az egymással civakodó, és a természet szeszélyének is kitett államok nagy szükségét érezték annak, hogy minél többet tudjanak meg jövőjükről,
piroska0101, 2014. július 17. csütörtök, 17:44
Penészgombák
gyilkosok

A penészgombák méreganyagai korunk legalattomosabb gyilkosai. Nem hatnak rögtön és nem okoznak olyan heves mérgezést, mint amilyet például a szalmonella fertőzés. Ehelyett lassan és kitartóan mérgezik a testet. Az emberi szervezetben a penész nagyon sokáig jelen lehet, ám az általuk okozott károsodás legtöbb esetben csak évek múltán jelentkezik. Hosszan tartó, krónikus sőt akár halálos betegségeket okoznak. A gombamérgek legtöbb esetben:

rákkeltőek,

károsítják a vesét vagy a májat,

termékenységi zavarokat, vérzést, ödémákat váltanak ki,

gyengítik a szívet,

ideg- és immunrendszeri zavarokat okoznak .

Legveszélyesebb fajtái, az aflatoxinok egész egyszerűen megölik a máj bizonyos részeit. Ha nem túl erős a mérgezés, és időben kiderül az aflatoxin jelenléte, akkor a méreggel terhelt máj C-vitaminnal még helyrehozható.

Ezért is nagyon fontos az immunrendszer állandó erősítése, karbantartása. Az egészséges életvitel,
1951anna, 2014. július 14. hétfő, 11:30
Keserűsóval tisztítsuk a májat!
A máj méregtelenítése, tisztítása nagyon fontos! Évente többször elvégezhetjük a következő tisztítókúrát, annak érdekében, hogy májunk megújult erővel láthasson neki méregtelenítő feladatainak. A keserűsós tisztítás hatásos, azonban, jó, hogyha legalább egy kisebb életmódváltást is bevezetünk, vagyis nem terheljük májunkat tovább káros méreganyagokkal.
keseruso
Maga a kúra nem nevezhető éppen kellemesnek, hiszen fáradtság, levertség kísérheti, és gyakran kell az illemhelyet látogassuk, így jó, ha szabadnapra időzítjük.

Hozzávalók: 100 gramm keserűsó (magnézium szulfát), 1, 5 dl extra szűz olívaolaj, 1, 5 dl frissen facsart grapefruit lé
Ha beszereztük a hozzávalókat, kivettünk egy szabadnapot, és elcsendesítettük magunk körül a világot, kezdődhet a nagy takarítás. Reggelire és délelőtt fogyasszunk könnyen emészthető dolgokat, folyadékot, de déli 12-től már ne együnk és ne igyunk
akiram45, 2014. június 17. kedd, 09:06
1/31
Képek, videók
Catrinel_Menghia_10030 017
koszegimarika
2013. január 12. szombat, 14:47
Dimitrij Ivanovics Mengye
06mohild
2012. október 26. péntek, 03:20
mengele.jpg
sbarbara
2010. május 17. hétfő, 09:33
catrinel-menghia-sensu al-
kisss72
2010. május 16. vasárnap, 23:07
meng.jpg
konoksag
2008. szeptember 13. szombat, 07:57
mengele_-_az_igazsag_n yom
ticsi83
2008. szeptember 06. szombat, 12:36
mengele9.jpg
jencuska
2008. február 27. szerda, 21:26
mengele7.jpg
jencuska
2008. február 27. szerda, 21:26
Mengele6.jpg
jencuska
2008. február 27. szerda, 21:26
mengele5.jpg
jencuska
2008. február 27. szerda, 21:26
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__35.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__34.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__33.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.