Regisztráció  Belépés
2017. február 22. szerda | 8. hét | 53. nap | 12:00 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
oka a befogadóképesség túlbecsülése.
• Hízás hasra: A nagy pocak azt szimbolizálja, hogy az illető védeni szeretné köldökcsakráját. A csakra bezáródik, ha egy záróréteggel - zsírpárnával - veszik körbe. A zsírréteget legtöbbször a meg nem emésztett érzések hozzák létre. Az érintett bánatában eszik és iszik túl sokat.
• Májbetegségek: A rosszkedvvel függenek össze. Elsősorban az elnyomott dühre kell gondolni, ez okozza a rosszkedvet. Minden fel nem oldott negatív érzés a májat mérgezi.
• Rekeszizom-problémák: A köldökcsakra tipikus problémájának tekinthetők, és a túlzott aggodalomra vezethetők vissza.
• Szemproblémák: A szem problémái legtöbbször azzal függnek össze, hogy valamit nem szeretnénk meglátni.
Hogyan harmonizáld köldökcsakrádat?
• Szembesülj saját árnyoldalaiddal.
• Tudatosan dolgozd fel álmaidat.
• Fejezd ki agressziódat játékosan, például küzdősportok által.
• Hordj meleg, sárga tónusú
relisisi, 2017. február 21. kedd, 09:18
FArsang
FARSANG

A farsang időszaka vízkereszttel, január 6-val kezdődik, és a húsvétvasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetével zárul. A farsangi szokások - többnyire február hónapban - farsang végére, farsang farkára összpontosultak, farsangvasárnapra, farsanghétfőre és húshagyókeddre. Az előkészületek azonban már a farsangvasárnapot megelőző csütörtökön kezdődtek. Kövércsütörtökön, másképpen zabálócsütörtökön, Szeged vidékén jó zsíros ételeket főztek és sokat ettek abban a hitben, hogy így bő lesz a termés, és kövérre híznak a disznók. Az Ipoly menti falvakban kövércsütörtökön húst, pogácsát, tepertőt, kolbászt, káposztát ettek. A Mura-vidéki Radamoson dobozú csütörtöknek nevezik a napot, talán a dobzodó szó elhallásából.

A Mura-vidéki falvakban disznóhús, káposzta, kocsonya, fánk, bor és pálinka bőséges fogyasztásával ünnepelték a farsangot. A farsangi ételek maradékát megszárították, porrá törték, beteg jószágot gyógyítottak vele. A Szerémségben az első napon fánkot sütöttek,
lenke1964, 2017. február 01. szerda, 08:47
Fűszerek, melyeket érdemes a kávéba tenni
kávéjába tenni A reggeli kávé ezt teszi a szervezetünkkel A reggeli kávé ezt teszi a szervezetünkkel Ez történne, ha abbahagynánk a kávézást Ez történne, ha abbahagynánk a kávézást
Gyömbért a kávéba!
A gyömbér önmagában is egy nagyszerű növény, pláne ha még kávéba tesszük! A gyömbér remek antibakteriális hatással bír, nem véletlen ajánlják az influenzás, megfázásos időszakban. Emellett erős gyulladáscsökkentő hatással is bír, valamint segít egészséges szinten tartani a koleszterinszintet. Védi a májat és nagy barátja az emésztő-szervrendszerünknek is. Pozitív hatása van a cukorbetegségre is, ugyanis növeli az inzulin felszabadulását és a szénhidrát-anyagcsere folyamataiban is remekül közreműködik. De hogyan tegyük a kávénkba?

2 szelet gyömbért helyezzünk a bögrénkbe, öntsünk rá egy forró presszókávét, tegyünk hozzá ízlés szerint édesítőt, vagy cukrot, majd egyszerűen öntsük fel forró tejjel!

Fahéjas finomság
A fahéj a legtöbb háztartásban megtalálható: nem csak finom íze
tinka1951, 2017. január 27. péntek, 09:33
Az őzhús
Mondok egy mesét, kiből okulhat minden pörlekedő. Ment, mendegélt a szőrdisznó rengeteg erdőben, pataknak a mentén, s találkozott az őzzel. Már jó messziről kiáltott a szőrdisznó: - Szervusz, testvér, hogy vág a bajusz?! - Jól vág, jól - felelt az őz -, de hogy mersz te énvelem így beszélni, hé? - Na már, testvér, vagyok én olyan legény, mint te. Nem teszel te olyat, hogy utánad ne csináljam. Ej, megmérgelődik az őz, hogy egy macskabéka teremtés ilyen kicsibe veszi őt. - Hát jere ki velem versenyfutásra! Menjünk ki elébb eme hegy tetejébe, s amelyik hamarébb visszafut a patakhoz, annak a másik egész életére legyen hűséges szolgája. - Itt a kezem, nem disznóláb! - rikkantott a szőrdisznó, s azzal fölment a hegy tetejére. Ahogy fölértek, az őz - uccu neki, vesd el magad! - nekifutamodott a lejtőnek, mintha csak a szemét vették volna ki; a szőrdisznó pedig szépen összezsugorodott, s úgy hengergőzött utána nagy messziről. Hej, de bezzeg megjárta az őz a nagy sietséggel. Mikor épp a patakhoz ért, keresztülesett a
kanahu, 2017. január 06. péntek, 09:49
Természetes gyógymód zsírmáj esetén
ami elősegíti a máj glutathione nevű enzimének termelődését. A glutathione képes semlegesíteni a méreganyagok egy részét és segíti a máj méregtelenítő funkcióját.
Egy 2014-es tanulmány szerint a citromban lévő naringenin csökkenti a májban kialakuló gyulladások mértékét.
Facsarja ki fél citrom levét, adja hozzá egy pohár vízhez és fogyassza naponta 2-3 alkalommal.

3, Pitypang
A pitypang hatékony májtisztító tonikként funkcionál, zsírmáj esetén különösen ajánlott. Méregteleníti a májat, emellett pedig segít lebontani a felhalmozódott zsírt a máj környékén, ezáltal segíti annak normál működését.
Egy 2013-as vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a pitypang levél kivonat segít megelőzni a nem alkohol okozta zsírmáj kialakulását.

Adjon egy teáskanál szárított pitypang gyökér kivonatot egy csésze forró vízhez. Fedje le, majd hagyja ázni 5-10 percig, ezt követőn szűrje le, és kevés mézzel ízesítse. Fogyassza naponta 2 alkalommal néhány hétig.
Adjon friss pitypang
pacsakute, 2016. november 23. szerda, 12:04
A burgonya, mint gyógynövény
A nyers burgonya hosszú utazásokon a skorbut gyógyszere volt, a népi
orvoslás pedig már annak előtte elfogadta, és élt is vele, mielőtt a
tudósok megerősítették volna terápiás hasznát. A burgonya napjainkban
is fontos C-vitamin-forrásunk.
Salaktalanító és lúgosító hatása miatt kiválóan alkalmas regeneráló
kúrák alapjaként.
A krumpli bizony rászolgál arra, hogy gyógynövénynek nevezzük.
A skorbut ugyanis nemcsak a tengerészeket sújtotta, hanem a
szárazföldi lakosokat is.
A betegség járványos előfordulása csak a burgonyatermelés
elterjedésével szűnt meg.
A burgonya héja védi a C-vitamint, elbomlását akadályozza, ezért
tároláskor, télen csak lassan csökken a vitamintartalma. Az újkrumpli
fontos korai C-vitamin-forrás.
A héjában főtt krumpliban marad meg a legtöbb belőle.
A nyers krumpli gyógyhatása
A nyers krumplit a népi orvoslás gyakrabban alkalmazza külsőleg, mint belsőleg.
Nyers krumpli reszeléket tesznek például a gyulladt,
lenke1964, 2016. november 20. vasárnap, 10:42
B12 vitaminhiány jelei és kezelése
vetélésekkel.

A tanulmányban az olvasható, hogy a megemelkedett homocisztein szint miatt a vér túl gyorsan alvad meg, így a B12 vitaminhiány kezdeti szakaszában a vetélés sem kizárt.
Hogyan szüntethető meg a B12 vitaminhiány?
Ha úgy gondolja, hogy a B12 vitaminhiányra utaló tünetei vannak, kérjen a háziorvosától beutalót vérvételre.

A vitaminhiány úgy szüntethető meg, ha:

-B12-ben gazdag táplálékokat fogyaszt, például halat, kagyló- és rákféléket, húst (különösen májat), tojást, tejet és tejtermékeket.
-Azok, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket, kipróbálhatják az olyan táplálékokat, amelyek B12 vitaminnal dúsítottak: például a reggelire fogyasztható müzlik, szójás termékek, energiaszeletek és a étkezési élesztő. A B12 vitaminhiány kockázata sokkal nagyobb, ha vegetáriánus vagy vegán étrendet követ, ezért érdemes rendszeresen csináltatni egy B12 tesztet.
-Akik cukorbetegek vagy refluxproblémájuk van, és arra gyógyszert szednek, azoknak
relisisi, 2016. november 07. hétfő, 08:25
Benedek Elek meséi!!
VAS LACI

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak három fia meg három lánya. A legkisebb fiút Vas Lacinak hívták, mert az olyan erős volt, mint a vas.

No, nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is; hét ördög lakott benne.

Egyszer, amikor az iskolából jött hazafelé, nekiszaladt egy öregasszonynak, aki a feje tetején egy kosár tojást vitt. Leütötte a fejéről a kosarat, s a tojás mind összetört. Azt mondta az öregasszony:

- No, te fiú, neked rosszért jót kívánok. Azt kívánom, hogy amit legelőbb kívánsz, azonnal teljesedjék.

Vas Laci nagyot kacagott, amint szaladt hazafelé, gondolta magában: ejnye, de bolond asszony ez, még jót kíván nekem, mikor a tojását mind összetörtem. No, csak hazamenjek, mindjárt valami jót kívánok.

Hazamegy a fiú, hát a nénjei éppen labdáznak. Közéjük áll ő is, de a királykisasszonyok összeegyeztek, hogy mind csak Lacit üssék, legalább így visszafizetik
piroska0101, 2016. október 15. szombat, 06:46
Ketogén diéta - Ketogenic Cancer Diet Ebook
ketonszint jelentős növelése. Ha a vércukorszint megfelelően alacsony, a ketontestek szintje pedig megfelelően magas, akkor a ráksejtek anyagcseréje, illetve növekedése lassul, vagy akár meg is állhat. A vér magasabb ketonszintje azért fontos, hogy a beteg elviselje azt a nagyon alacsony vércukorszintet, amely ahhoz kell, hogy a rákos sejtek "éhen haljanak". Ha a vércukorszint túl alacsony, akkor az agy normális esetben hormontermelés révén glikogén (az elraktározott glükóz egy formája) lebontására ösztönzi a májat, hogy a vércukorszint megemelkedjen. Ilyenkor lépnek aztán fel az alacsony vércukorszinttel (hipoglikémia) járó kellemetlen tünetek. De, ha a vérben nagy mennyiségben állnak rendelkezésre ketonok, akkor az agy átkapcsol keton-üzemmódra a szükséges üzemanyag mennyiségének legalább fele erejéig, ami csökkenti a hipoglikémiás vészjelek fellépésének a valószínűségét. Ezt neveztük a korábbiakban az anyagcsere folyamat rugalmasságának.

A második cél a kalóriabevitel csökkentése, vagyis
yaskane, 2016. október 06. csütörtök, 10:35
Magyarország a libamáj-előállítás utolsó bástyája
vállalkozást. A rövid cégtörténetnek természetesen vannak más előzményei is, hiszen a cég a volt békéscsabai baromfifeldolgozó üzem területén helyezkedik el, ahol a hírhedt Carnex cégcsoport is üzemelt.

A friss - alig kétéves - vállalkozás azt követően kezdte meg tevékenységét, hogy a Hungerit Zrt. - az állatvédők sok esetben indokolatlan támadásai miatt - felfüggesztette a hízott máj előállítását. A Pannon Fine Food szerencsére egész jól betölti ezt az űrt, már most is a három legnagyobb hízott májat előállító magyar cég között van, bár a hagyományos piacokat tekintve (Jászberényben kóser vágás folyik) második helyről beszélhetünk.

Az üzem az egyik legújabb és legkorszerűbb víziszárnyas technológiával felszerelt feldolgozó. Több olyan technológiai elemet tartalmaz, mely Magyarországon egyedülálló, mint például egy magas nyomású tartósító berendezés, vegyszermentes testhűtő közeg, állatjóléti elvárásoknak teljesen megfelelő beépített mellsimító, nyugtató. Fontos megjegyezni, hogy
horvathnemagdi, 2016. szeptember 25. vasárnap, 13:16
Keverj össze olívaolajat citromlével
arisztotela
Keverj össze olívaolajat citromlével, és megtaláltad az örök élet kulcsát!

Helló, hogy vagy ma? Nos, ez egy egyszerű kérdés - de ha kimerült vagy minden reggel, és nincs energiád semmihez, akkor jó helyen jársz. Itt a megoldás a panaszodra!
Akkor feltétlenül próbáld ezt a házi orvosságot!
Ez megtisztítja a testet minden káros méreganyagtól, hihetetlenül felfrissít és feltölt energiával!

A szakértők szerint sok ember a világon használja ezt a keveréket ősidők óta - számos egészségügyi probléma kezelésére.

Olívaolaj - ez szuper egészséges olaj alapvető része a mediterrán étrendnek. Ez a csodálatos olaj biztosítja az esszenciális zsírsavakat, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy például az úgynevezett rossz koleszterinnel szemben ellen hasson; és egy kiváló módja annak, hogy megtisztítsuk a testet a toxinoktól. Ez az úgynevezett folyékony arany volt a görögök és a rómaiak legfontosabb eledele.

Citrom - nos, nyugodtan kijelenthetjük, hogy
horvathnemagdi, 2016. szeptember 10. szombat, 16:46
Kókuszolaj
telített és nagyon stabil, ezért testünkben nem képes oxidálódni, nem vonzza magához a szabad gyököket és nem képez transz-zsírokat, mint más étolajok. A kókuszolaj feldolgozásához a szervezetnek nincs szüksége enzimekre, így nem terheli meg az emésztő szervrendszert sem. Megvédi a T4/T3 hormon átalakítást, nemcsak azért, mert stabil olajféleség, hanem azért is, mert másféleképpen dolgozza fel a szervezet és ehhez nem szükséges a hosszú láncú zsírsavak enzimektől függő lebontási eljárása. Ezenkívül védi a májat is, mivel éppen a máj az, ami a leginkább károsodik az oxidálódott és avas olajok sejtmembránt roncsoló hatása miatt, ezenkívül a májban alakul át a T4 T3-má, vagyis a hosszú láncú zsírsavak kihagyása az étrendből és a kókuszolajban található közepes láncúakkal való helyettesítése idővel képes újjáépíteni a sejtmembránokat és növelni az enzimek előállítását, ami segíti a pajzsmirigyhormonok átalakulását.

Egy pajzsmirigy problémával szenvedő, aki már kipróbálta a
tripike, 2016. szeptember 07. szerda, 18:18
1/37
Képek, videók
jó nagy a pocakom tele va
tamaska_gaborne
2008. szeptember 18. csütörtök, 14:53
Bogicám nagy pocakkal
agiccaa
2007. szeptember 24. hétfő, 14:58
akit meg illet.jpg
foghagyma
2016. március 27. vasárnap, 14:24
Ami pedig a nőnapot illet
basikele
2013. március 15. péntek, 05:47
Playa Illetas(Mallorca).j
farkas1945
2011. április 12. kedd, 12:05
Playa Illetas(Mallorca).3
farkas1945
2011. április 12. kedd, 12:03
Playa Illetas(Mallorca).2
farkas1945
2011. április 12. kedd, 12:01
Playa Illetas(Mallorca).1
farkas1945
2011. április 12. kedd, 11:59
illetlen kis breki.jpg
agica2004
2009. november 10. kedd, 13:56
Az illetnek komoly titka.
charlotteani
2009. január 22. csütörtök, 13:13
Márk ami a lábat illeti.j
grimilda
2008. július 23. szerda, 18:14
4 fonal illetve minta gya
nusa-szeged
2008. április 28. hétfő, 18:04
5 fonal minta illetve ujj
nusa-szeged
2008. április 28. hétfő, 18:04
illetve ő bábozik
popowitchfanni
2007. november 17. szombat, 10:53
Címkék
ketontestek szintje, pajzsmirigy problémával, elnyomott dühre, étkezési élesztő, felhalmozódott zsírt, magas nyomású, érintett bánatában, kávéba tenni, burgonya héja, nyers burgonya, szervezetnek nincs, másik egész, farsangi ételek, Pannon Fine Food, szőrdisznó rengeteg erdőben, farsangvasárnapot megelőző,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.