Regisztráció  Belépés
2016. október 27. csütörtök | 43. hét | 301. nap | 08:51 | Szabina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Benedek Elek meséi!!
VAS LACI

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak három fia meg három lánya. A legkisebb fiút Vas Lacinak hívták, mert az olyan erős volt, mint a vas.

No, nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is; hét ördög lakott benne.

Egyszer, amikor az iskolából jött hazafelé, nekiszaladt egy öregasszonynak, aki a feje tetején egy kosár tojást vitt. Leütötte a fejéről a kosarat, s a tojás mind összetört. Azt mondta az öregasszony:

- No, te fiú, neked rosszért jót kívánok. Azt kívánom, hogy amit legelőbb kívánsz, azonnal teljesedjék.

Vas Laci nagyot kacagott, amint szaladt hazafelé, gondolta magában: ejnye, de bolond asszony ez, még jót kíván nekem, mikor a tojását mind összetörtem. No, csak hazamenjek, mindjárt valami jót kívánok.

Hazamegy a fiú, hát a nénjei éppen labdáznak. Közéjük áll ő is, de a királykisasszonyok összeegyeztek, hogy mind csak Lacit üssék, legalább így visszafizetik
piroska0101, 2016. október 15. szombat, 06:46
Ketogén diéta - Ketogenic Cancer Diet Ebook
ketonszint jelentős növelése. Ha a vércukorszint megfelelően alacsony, a ketontestek szintje pedig megfelelően magas, akkor a ráksejtek anyagcseréje, illetve növekedése lassul, vagy akár meg is állhat. A vér magasabb ketonszintje azért fontos, hogy a beteg elviselje azt a nagyon alacsony vércukorszintet, amely ahhoz kell, hogy a rákos sejtek "éhen haljanak". Ha a vércukorszint túl alacsony, akkor az agy normális esetben hormontermelés révén glikogén (az elraktározott glükóz egy formája) lebontására ösztönzi a májat, hogy a vércukorszint megemelkedjen. Ilyenkor lépnek aztán fel az alacsony vércukorszinttel (hipoglikémia) járó kellemetlen tünetek. De, ha a vérben nagy mennyiségben állnak rendelkezésre ketonok, akkor az agy átkapcsol keton-üzemmódra a szükséges üzemanyag mennyiségének legalább fele erejéig, ami csökkenti a hipoglikémiás vészjelek fellépésének a valószínűségét. Ezt neveztük a korábbiakban az anyagcsere folyamat rugalmasságának.

A második cél a kalóriabevitel csökkentése, vagyis
yaskane, 2016. október 06. csütörtök, 10:35
Magyarország a libamáj-előállítás utolsó bástyája
vállalkozást. A rövid cégtörténetnek természetesen vannak más előzményei is, hiszen a cég a volt békéscsabai baromfifeldolgozó üzem területén helyezkedik el, ahol a hírhedt Carnex cégcsoport is üzemelt.

A friss - alig kétéves - vállalkozás azt követően kezdte meg tevékenységét, hogy a Hungerit Zrt. - az állatvédők sok esetben indokolatlan támadásai miatt - felfüggesztette a hízott máj előállítását. A Pannon Fine Food szerencsére egész jól betölti ezt az űrt, már most is a három legnagyobb hízott májat előállító magyar cég között van, bár a hagyományos piacokat tekintve (Jászberényben kóser vágás folyik) második helyről beszélhetünk.

Az üzem az egyik legújabb és legkorszerűbb víziszárnyas technológiával felszerelt feldolgozó. Több olyan technológiai elemet tartalmaz, mely Magyarországon egyedülálló, mint például egy magas nyomású tartósító berendezés, vegyszermentes testhűtő közeg, állatjóléti elvárásoknak teljesen megfelelő beépített mellsimító, nyugtató. Fontos megjegyezni, hogy
horvathnemagdi, 2016. szeptember 25. vasárnap, 13:16
Keverj össze olívaolajat citromlével
arisztotela
Keverj össze olívaolajat citromlével, és megtaláltad az örök élet kulcsát!

Helló, hogy vagy ma? Nos, ez egy egyszerű kérdés - de ha kimerült vagy minden reggel, és nincs energiád semmihez, akkor jó helyen jársz. Itt a megoldás a panaszodra!
Akkor feltétlenül próbáld ezt a házi orvosságot!
Ez megtisztítja a testet minden káros méreganyagtól, hihetetlenül felfrissít és feltölt energiával!

A szakértők szerint sok ember a világon használja ezt a keveréket ősidők óta - számos egészségügyi probléma kezelésére.

Olívaolaj - ez szuper egészséges olaj alapvető része a mediterrán étrendnek. Ez a csodálatos olaj biztosítja az esszenciális zsírsavakat, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy például az úgynevezett rossz koleszterinnel szemben ellen hasson; és egy kiváló módja annak, hogy megtisztítsuk a testet a toxinoktól. Ez az úgynevezett folyékony arany volt a görögök és a rómaiak legfontosabb eledele.

Citrom - nos, nyugodtan kijelenthetjük, hogy
horvathnemagdi, 2016. szeptember 10. szombat, 16:46
Kókuszolaj
telített és nagyon stabil, ezért testünkben nem képes oxidálódni, nem vonzza magához a szabad gyököket és nem képez transz-zsírokat, mint más étolajok. A kókuszolaj feldolgozásához a szervezetnek nincs szüksége enzimekre, így nem terheli meg az emésztő szervrendszert sem. Megvédi a T4/T3 hormon átalakítást, nemcsak azért, mert stabil olajféleség, hanem azért is, mert másféleképpen dolgozza fel a szervezet és ehhez nem szükséges a hosszú láncú zsírsavak enzimektől függő lebontási eljárása. Ezenkívül védi a májat is, mivel éppen a máj az, ami a leginkább károsodik az oxidálódott és avas olajok sejtmembránt roncsoló hatása miatt, ezenkívül a májban alakul át a T4 T3-má, vagyis a hosszú láncú zsírsavak kihagyása az étrendből és a kókuszolajban található közepes láncúakkal való helyettesítése idővel képes újjáépíteni a sejtmembránokat és növelni az enzimek előállítását, ami segíti a pajzsmirigyhormonok átalakulását.

Egy pajzsmirigy problémával szenvedő, aki már kipróbálta a
tripike, 2016. szeptember 07. szerda, 18:18
42 nap alatt megöli a rákos sejteket
intenzív színét a betain adja, amely tumorellenes hatású. A kemoterápián átesett páciensek vérképe jelentős javulást mutat néhány hetes céklalé-kúra után. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység és menstruációs zavarok esetén is.

Kiváló influenza és meghűlés elleni szer
Vérszegénység esetén jótékony
Vakbél irritáció esetén segíthet a cékla

Májbetegségek esetén a céklalé segít regenerálni a májat
Általános méregtelenítéshez is kiváló a céklalé
A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják.

A cékla földben lévő gyökérgumója magába szívja a talajban található értékes ásványi sókat, kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot, bórt, lítiumot, stronciumot és persze a nitrátokat is.

A lékúrára alkalmas cékla viszont kizárólag biotermesztésű lehet, amikor a talajt nem kezelik műtrágyával, és a növény
sanci81, 2016. augusztus 23. kedd, 18:51
Minden alkohol rákot okoz?
alkalmi ivók is a megbetegedést kockáztatják.

Az alkohol egészségkárosító hatása, így a rákos megbetegedések előfordulásának gyakoriságára kifejtett hatása is , lényegében független attól, hogy azt milyen formában (bor, sör, pálinka, whisky stb.) fogyasztják. A szeszes italok elsősorban azon szövetekre fejtenek ki rákkeltő hatást, amelyekkel a fogyasztás során közvetlen érintkezésbe kerülnek, vagyis a szájüreg, garat, felső légutak nyálkahártyáján érvényesül
elsősorban az alkohol hatás. A májat, ahol az alkohol lebontása, anyagcseréje, feldolgozása történik, a mértéktelen alkoholfogyasztás szintén súlyosan érinti. A szeszes italok a nyálkahártyák (garat, szájüreg, nyelőcső, gyomor, bél) sejtjeit irritálva azokat érzékenyebbé teszik más forrásból -példáiul a dohányzásból- származó karcinogének rákkeltő hatása iránt. Egyértelműen bizonyított, hogy az alkoholfogyasztás fokozza más tényező rákkeltő hatását.

Az alkoholfogyasztásról a szakemberek már régóta tudják, hogy kockázati
horvathnemagdi, 2016. július 30. szombat, 12:55
Karcsúbb Élet Teája
vérkeringést, megnyugtatja, erősíti a szívet, csökkenti a vérnyomást, erősíti a nyirokrendszert, csökkenti a nyirokpangás.

Jótékonyan befolyásolja az emésztőrendszert összehúzó és fertőtlenítő sajátságai révén, amelyeket a benne lévő illóolajok, cseranyagok, illetve a kalendulin nevű, sárga színű gyanta okoz.

Alkalmazható gyomorhurut, peptikus fekély ellen, gyulladáscsökkentőnek, hurutos váladékozás felszárítására, a hasmenés és vérzés elállításában.

Keserű anyagai serkentik a májat és az epehólyagot, fokozzák az enzim- és epetermelést, és segítik a mérgek kiürítését.

Vizelethajtóként is hatékony, ezáltal kiutat biztosít a méregtelenítéshez, tisztító hatását az ízületi gyulladás és köszvény kezelésekor fejti ki.

Használják daganatok és ciszták, így fibrómák és petefészekciszták, valamint emlőciszták és emlői vértolulás kezelésére.

Kimutatható számos kórokozóra gyakorolt antibiotikus hatása.

Szabályozza a havi ciklust, csökkenti a
horvathnemagdi, 2016. június 26. vasárnap, 07:29
» Bölcs Salamonnak példabeszédei » 7. fejezet
Bölcs Salamonnak példabeszédei 7. fejezet

1
Fiam, tartsd meg az én beszédeimet, és az én parancsolataimat rejtsd el magadnál.
2
Az én parancsolatimat tartsd meg, és élsz; és az én tanításomat mint a szemed fényét.
3
Kösd azokat ujjaidra, írd fel azokat szíved táblájára.
4
Mondd ezt a bölcseségnek: Én néném vagy te; és az eszességet ismerősödnek nevezd,
5
Hogy megőrizzen téged a nem hozzád tartozó asszonytól, és az ő beszédivel hizelkedő idegentől.
6
Mert házam ablakán, a rács mögül néztem,
7
És láték a bolondok között, eszembe vevék a fiak között egy bolond ifjat,
8
Aki az utcán jár, annak szeglete mellett, a házához menő úton lépeget,
9
Alkonyatkor, nap estjén, és setét éjfélben.
10
És ímé, egy asszony eleibe jő, paráznának
ronix, 2016. június 20. hétfő, 19:19
Készíts otthon saját fűszerkockát, imádni fogja az egész csa
A fűszerkocka nem csak mutatós, hanem nagyon egészséges is. Készítsük el mi is otthon.

A friss zöldfűszerek nyáron élik virágkorukat, télen sajnos sokszor beérjük a szárított változatukkal is. Pedig semmi akadálya nincs annak, hogy télen is friss zöldfűszert fogyasszunk. Zárjuk őket jégkockába!

Így készíthetünk fűszerkockát:

- szedjük vagy vásároljunk friss fűszernövényeket, mossuk meg, majd vágjuk apróra őket

- a jégkockatartót ⅔ részéig töltsük fel növényekkel

- öntsük fel olívaolajjal vagy olvasztott sótlan vajjal a maradék részt

- tegyünk rá egy fóliát, és néhány órára rakjuk be a hűtőbe

- vegyük ki a kockákat a tartóból, és tegyük őket zacskóba, címkézzük fel, és mehet a fagyasztóba

- készíthetünk akár fűszerkombinációt is

Nézzük melyik fűszernövény, miért hasznos:

Petrezselyem: vértisztító, de magas klorofilltartalma miatt tisztítja a veséket, a
reifregina, 2016. június 11. szombat, 14:26
Kurkumás pépet kent a szemére,
tápanyagokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban.

Használata teljesen biztonságos, hiszen nem tartalmaz semmilyen méreganyagot, és fogyasztása nem rendelkezik mellékhatással.

A kurkuma legfontosabb pozitív tulajdonságai:

szabályozza a vércukorszintet
sebgyógyító hatással rendelkezik
fájdalomcsillapító
javítja a bőr egészségi állapotát
megakadályozza az Alzheimer-kór kialakulását
elősegíti a szív egészségét
serkenti az emésztést
méregteleníti a májat
megakadályozza a rákos betegségek kialakulását
javítja a közérzetet
Fogyasszunk naponta rendszeresen egy-egy csipet kurkumát, keverjük ételeinkhez. Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a szem alatti karikáktól, készítsük el és alkalmazzuk az alábbi kurkumás keveréket.

Keverjünk el egy negyed teáskanál citromlevet egy csipetnyi kurkumával, egy csipet liszttel és egy teáskanál paradicsomlével. Kenjük fel a masszát a szemünk alá, de a szemhéjra is tehetünk belőle, majd
suzymama, 2016. május 25. szerda, 21:02
1/37
Képek, videók
Benedek Elek Őszi ének
maria_kadar_148
2016. szeptember 27. kedd, 19:16
Benedek Elek : Őszi ének
maria_kadar_148
2016. szeptember 27. kedd, 00:27
Benedek Elek - Pünkösd Va
cipello
2016. május 15. vasárnap, 19:39
Benedek-Elek-Január-ké sz.
borigit
2016. január 16. szombat, 12:13
benedek elek.jpg
lenke1964
2015. szeptember 30. szerda, 12:14
Benedek ELEK ZEGÉNY MAD
feviroza
2015. január 15. csütörtök, 18:00
BENEDEK ELEK ERDŐBEN.p
feviroza
2014. november 04. kedd, 21:38
BENEDEK ELEK A KIS KOFA B
feviroza
2014. november 02. vasárnap, 18:20
BENEDEK ELEK 2.jpg
erzsikepuskas
2014. október 13. hétfő, 10:27
BENEDEK ELEK 1.gif
erzsikepuskas
2014. október 13. hétfő, 10:21
benedek elek mariska bujd
erzsikepuskas
2014. szeptember 11. csütörtök, 10:23
benedek elek .erdőben.png
erzsikepuskas
2014. augusztus 27. szerda, 20:11
a legkisebb unokám
orban47
2015. október 19. hétfő, 18:42
Egyedül a legkisebb ölyv
margoboszi
2015. július 22. szerda, 16:31
A legkisebb dolmányos var
margoboszi
2014. május 21. szerda, 23:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.