Regisztráció  Belépés
2014. október 20. hétfő | 43. hét | 293. nap | 15:00 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Semmelweis Egyetem: ugrásszerűen megnőtt a szervátültetések száma a klinikán
Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján, amely az előző évek hasonló időszakában végzett szervátültetések mintegy kétszerese.

A közlemény emlékeztet, a klinikán vese-, máj- és hasnyálmirigy-átültetéseket végeznek. Idén eddig összesen 246 transzplantáció volt, míg 2013-ban egész évben 241, 2012-ben 188.

Máthé Zoltán, a klinika igazgatója a közleményben kiemelte, augusztusban rekordot döntöttek: három nap alatt 18 szervet ültettek be, ebből három esetben kettős szervbeültetést végeztek. Egy beteg májat és vesét, két beteg pedig hasnyálmirigyet és vesét kapott. A tizenöt páciens gyógyultan hagyta el a klinikát.

Az eddigi tapasztalatok szerint a betegek 20 százaléka kap szervet külföldről. Ez az arány a gyerekeknél jóval nagyobb, mintegy ötven százalékos. A 16 éven aluliak már az előzetes csatlakozás során rákerültek a közös Eurotransplant várólistára, amelynek következtében ma már a transzplantációra szoruló gyermekek 3-4 hónapon belül megfelelő szervhez jutnak.

A beavatkozások
velemenyezd, 2014. október 10. péntek, 11:03
A burgonya gyógyhatásai
esetekben a krumpli nem a keményítők, hanem a zöldségek közé tartozik.

Méregtelenítő:

A krumpli szerves keményítő tartalma kitűnően párosul a benne levő sok ásvánnyal. Olyan tulajdonsága van, amely megtisztítja a testet a nehéz fémek lerakódásától, akár a munkahelyen történik a mérgezés, akár a forgalom által elhalmozott levegőből jut a szervezetünkbe.

Évente néhány napos tisztító kúrát minden nagyvárosban élő lakónak kellene tartania, hogy felszabadítsa az amúgy is terhelt májat. Naponta két fél pohár krumpli lé elegendő, más zöldség lé ízesítésével.

Gyulladásra, gennyes sebekre:

A tiszta keményítő kitűnő szer a test bármely részén előforduló gennyes sebekre. Ha még nem fakadt ki a seb, várjunk addig, amíg megérik. Akkor fertőtlenítsünk egy tűt, és szúrjuk ki a sárga részt, majd az előre elkészített borogatást helyezzük a sebre. A borogatás krumpli-lében áztatott ruha, amire nyers pépet is tehetünk, majd erre ismét ruhát. Így bekötjük a sebet és
anna4459, 2014. október 04. szombat, 22:07
A citromlé hatásai - Citrom
versenyek).

2. A kálium kiváló forrása

Mint ahogy már szó esett róla, a citromban magas a kálium szint, ami jót tesz a szív egészségének, valamint segíti az agy és az idegek működését.

3. Segíti az emésztést

A citromos víz nem csak az egészséges emésztést segíti elő, hanem a toxikus anyagok eltávolításában is hatékony, de a gyomorégés, puffadás, emésztési zavarokra is jó kiváló megoldást kínál.

4. Tisztítja a szervezetet

A májat stimuláló hatásán keresztül a méreganyagok szervezetből való kiürítését fokozza.

5. Friss leheletet ad

A citromos víz enyhíti a fogfájást (!), sőt a fogínygyulladáson is segít (!!). Mivel a citromsav kikezdik a fogzománcot, ezért fogmosás után közvetlenül ne igyál citromos vizet, jobb ha inkább
fogmosás előtt iszod.


6. A bőrt folt mentesen tartja

Az citromlében megtalálható antioxidánsok nem csak a pattanások számát csökkentik, de a
cipello, 2014. október 02. csütörtök, 16:26
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /35.fejezet/
földöntúli erejében, s remélem, gondoskodni fog mielőbbi felépüléséről. Gazdag
jutalomban részesítem, ebben biztos lehet.
- Szerénységem meghajol az ön parancsa előtt, s minden erejét latba veti, hogy
feleségének ölébe újból nyugalom költözzék, s lélegzete visszanyerje régi harmóniáját.
Ezután hosszú lére eresztett tudományos eszmefuttatásba kezdett, miközben kifejtette
nézetét a ,,túlságosan kevés vérről" meg a ,,túlságosan sok levegőről", a ,,májat emésztő tűzről"
és az ,,akadozó vérkeringésről". Azután felírta a recepteket - a Harmadiknak is írattak mindjárt
valamit gyomorrontás ellen -, bezsebelte az egy uncia honoráriumot, azután elköszönt.
Ezalatt Meng Jü-lou átment Aranylótuszhoz, hogy kibékítse Holdasszonnyal. Aranylótusz fel
sem öltözött, meg sem fésülködött, halvány arccal, karikás szemmel ült az ágya szélén.
- Még nem készültél el az öltözködéssel, ötödik nővérem? - szólt
scorpionsrose, 2014. szeptember 28. vasárnap, 00:25
A sav-bázis egyensúlyról
szódabikarbóna hatni tud a szervezetben. Belsőleg naponta háromszor egy csapott mokkáskanálnyi szódabikarbónát 2 dl meleg vízben feloldunk és elfogyasztunk reggel éhgyomorra, délben és vacsora előtt negyed órával. (A reggeli szódabikarbóna után negyed órával egy pohár vizet kell inni, 10¬12 csepp citromlével.)
4. A vese és a máj méregtelenítése
A vese és a máj fontos feladatot töltenek be, mint pufferoló szervek (lásd az előző részben: a savak közömbösítése). A vesét erősen megterheli a sóbevitel, a májat pedig a cukorbevitel, és mindkettőt megterheli a túl sok fehérje fogyasztása. Nagyon fontos, hogy ne kössük le őket rendszeres só-, cukor- és többletfehérje-bevitellel, hogy a savak kiküszöbölését képesek legyenek elvégezni!
5. Légzőgyakorlatok
Mivel a savakat a szervezet a kilégzéssel távolítja el, a savtalanítás szempontjából a legfontosabb a méregtelenítő légzés: amikor egy mély, alapos belégzést nagyon hosszú, lassú kilégzés követ. Ezt jópárszor érdemes megismételni, és
akiram45, 2014. szeptember 26. péntek, 08:27
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /31.fejezet/
Pan varázsló kísérletet tesz az elhunyt
Hua szellemének megfékezésére.
Hszi-men Csing elsiratja
a halott Hatodikat


Ping asszony érezte, hogy immár a végét járja. Mi értelme lett volna hátralevő rövidke életét
egy olyan veszedelmes vetélytársnővel folytatott harccal megkeserítenie, mint amilyen
Aranylótusz? Közömbössé vált. Mikor azután Hszi-men Csing a kilencedik hónap első
harmadában egy este hazaérkezett Hatodik Vangnál tett titkos látogatásáról, és felkereste Ping
asszonyt, hogy szokásához híven nála töltse az éjszakát, az maga kérte, menjen inkább a
szomszéd pavilonba.
- Ott biztosan várnak már - mondotta. - Nincs nekem abból semmi örömöm, ha velem vagy.
Megsínylem, ha nálam tartózkodol. Az Ötödik drágán megfizettetett velem minden percet, amit
nekem ajándékoztál. Szeretném megkímélni magam a felesleges bosszúságoktól.
- De éppen tőled nem tudok megválni, én szívem, én
scorpionsrose, 2014. szeptember 25. csütörtök, 16:53
Gyógyító petrezselyemlevél
valakinek karikás a szeme, éhgyomorra néhány karika petrezselyemgyökeret kell elfogyasztani. Még érdekesebb a szeplők elleni hatása: néhány nyers petrezselyemlevél szárát 2 dl vízzel leforrázunk, 15 percig hagyjuk ázni, majd leszűrjük. Gézt mártunk a lébe, s ezzel mosogatjuk naponta 15-20 percig a szeplős bőrt.
Figyelmeztetés

A petrezselyem nem javasolt a vese nem bakteriális gyulladása esetén, tovább az áldott állapotban lévő nőknek és a szoptatós anyáknak. Nagyobb adagban rongálhatja a májat és a vesét, ezért nem ajánlatos a petrezselyem magjait alkalmazni, mert ezekben tízszer több a hatóanyag, mint a gyökérben és a levelekben. A nagyobb adag magok vagy az ebből nyert illóolaj hallucinációt és olyan görcsöket okozhat, amely hasonlít az epilepsziás görcsökhöz. Szakszerű alkalmazása a biztosíték arra, hogy nem okoz veszélyt!
Elkészítése s adagolása

Ha egyedül alkalmazzuk, akkor a következőképpen járunk el:
levél: a felaprított, szárított vagy zöld levélből 1 evőkanálnyi
akiram45, 2014. szeptember 25. csütörtök, 09:01
Engedély nélküli emberkísérlet
Zacher Gábor

Engedély nélküli emberkísérlet

Fábos Erika/Vasárnap Reggel

A nyár elején került a piacra egy ismeretlen összetételű szer, amitől a fogyasztó megvadul, nem ismeri fel közvetlen hozzátartozóit sem, hallucinál, viszket a bőre, leveti a ruháit, majd elájul. Zacher Gábort, a Honvéd Kórház sürgősségi centrumának vezetője azt mondta, hogy még a szakemberek sem tudják, milyen anyaggal van dolguk.

- Az elmúlt hetekben többször riasztották a rendőröket őrjöngő drogosokhoz. A híradások szerint ezt egy Zene nevű szer okozza, ami a nyár eleje óta hódít hazánkban. Mit tudnak erről a szerről?
- Azt, hogy vannak olyan utcák, ahol Zenének nevezik, más utcákban pedig máshogy. Ugyanilyen tüneteket, amelyekről hallani lehet, úgy 40-50-féle anyag okozhat. Arról fogalmunk sincs, hogy ez milyen összetételű és szerkezetű anyag.

- Veszélyesebb, mint a többi hasonló bulidrog?
- Ennek éppenséggel igen ijesztő és látványos
horvathnemagdi, 2014. szeptember 17. szerda, 16:39
Hogyan tartósítsuk hatékonyan a fűszereket?
tartani.

Néhány fűszer-gyógynövény jótékony hatásai
Petrezselyem
A petrezselyemzöld annak köszönheti tápértékét, hogy igen sok benne a klorofill, többféle vitamint tartalmaz, különösen sok A- és C-vitamint, és gazdag kalciumban, magnéziumban, foszforban, káliumban, nátriumban, kénben. Tápértékén túl a petrezselyemlé remek vértisztító és általánosan tisztító hatású. A vitaminok, az ásványi anyagok és a klorofill együttes hatásának köszönhetően különösen hatásosan tisztítja a veséket, a májat és a húgyutakat.
Kakukkfű
A kakukkfű erőteljesen baktériumölő, fertőtlenítő, emellett szélhajtó, görcsoldó hatásúak. A keserű- és cseranyagok élénkítőleg hatnak az emésztésre, fokozzák az emésztőnedvek termelődését.
zellerZellerszár
A zellerszár fogyasztása jót tesz a gyomornak, a lépnek és a hasnyálmirigynek, javítja az emésztést, tisztítja a bélrendszert és a vért, valamint izzasztó, méregtelenítő hatást gyakorol a szervezetre. Segíti a vizeletürítést, és vízhajtó hatással
tinka1951, 2014. szeptember 09. kedd, 17:21
Tallóztam
meridiánok sorrendjét kerékként jelöljük. A kínai orvoslás 12 pár fő meridiánról beszél, plusz kettőről ami a két fő meridián és a 12 pár belőle táplálkozik. Ezen kívül a kínai orvoslás még 8 különleges energiavezetékről beszél és arról, hogy a fizikai testben különböző helyeken vannak energialerakó helyek. A meridiánokban piros yang és kék yin energia kering. A yin alapenergia hűvös, és mivel az ember a földön él, e nélkül az energia nélkül képtelen lenne élni. Yin energia működteti az öt fő szervünket, a májat, lépet, tüdőt, vesét és a szívet. A yin energiát áramoltató meridián a befogadó meridián. A yang energiát áramoltató pedig a kormányzó meridián. A két fő energiavezetékből csak 1-1 van a többiből pedig kettő. A két energiapálya találkozik fönt és lent is. Lent mind a kettő a gyökércsakrából indul, fent pedig a nyelv az összekötő kapocs.

Ha a nyelvet a szájpadlásra tesszük, akkor az energia összezáródik és az energiakör folyamatos, ilyenkor nagyon jó a szervezet energiaellátása.
piroska0101, 2014. szeptember 05. péntek, 06:18
Karfiol
A karfiol bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 15 pontban

Ez egy fehér virágú zöldség, amelynek sokféle egészségügyi pozitív hatása van.

A karfiol nagy adagban tartalmaz kénes vegyületeket és tudvalevőleg segíti a májat abban, hogy semlegesítse a mérgeket. A karfiolra jellemző még, hogy megelőzi a rákot.

1 Hozzájárul az egészséges szívhez:
A karfiol jó hatással van a szívre, ami azt jelenti, hogy segít az egészséges szív- és érrendszer fenntartásában.

2. Csökkenti a koleszterin szintet:
A karfiol gazdag rostokban, amelyek csökkentik a szervezet koleszterin szintjét.

3. Segít az immunrendszer egészséges felépítésében:
A karfiol antioxidánsokat is tartalmaz. Az antioxidánsok önmagukban is nagyon hasznosak - gyulladásgátló hatásúak és segítenek az immunrendszer egészséges felépítésében.

4.
pacsakute, 2014. augusztus 02. szombat, 19:08
A citromos víz 11 vitális előnye
üzleti megbeszélések, előadások, fellépések, versenyek).

2. A kálium kiváló forrása Mint ahogy már szó esett róla, a citromban magas a kálium szint, ami jót tesz a szív egészségének, valamint segíti az agy és az idegek működését.

3. Segíti az emésztést A citromos víz nem csak az egészséges emésztést segíti elő, hanem a toxikus anyagok eltávolításában is hatékony, de a gyomorégés, puffadás, emésztési zavarokra is jó kiváló megoldást kínál.

4. Tisztítja a szervezetet A májat stimuláló hatásán keresztül a méreganyagok szervezetből való kiürítését fokozza.

5. Friss leheletet ad A citromos víz enyhíti a fogfájást (!), sőt a fogínygyulladáson is segít (!!). Mivel a citromsav kikezdik a fogzománcot, ezért fogmosás után közvetlenül ne igyál citromos vizet, jobb ha inkább fogmosás előtt iszod.

6. A bőrt folt mentesen tartja Az citromlében megtalálható antioxidánsok nem csak a pattanások számát csökkentik, de a ráncokat is! Jól alkalmazható hegek esetén, vagy
kannalidia, 2014. július 29. kedd, 19:09
1/31
Képek, videók
500px-Ignaz_Semmelweis .jp
isti53
2013. július 01. hétfő, 06:05
semmelweisnap_h2.jpg
drciccancs
2013. június 29. szombat, 16:45
0 10 Semmelweisz Ignác.pn
lovaszmarika
2013. március 02. szombat, 12:38
Semmelweis napon
orban47
2011. június 26. vasárnap, 08:34
kiskunhalasi_semmelwei s_k
lizbet01
2011. május 05. csütörtök, 12:58
Semmelweis fái 2 - Kép 05
espirit-x
2011. február 24. csütörtök, 23:26
Semmelweis fái 1 - Kép 05
espirit-x
2011. február 24. csütörtök, 23:26
semmelweis.jpg
lizbet01
2010. szeptember 16. csütörtök, 13:16
Semmelweis múzeum.jpg
barkaszjudit
2007. december 09. vasárnap, 09:50
Semmelweis Ignác.jpg
bgyorgyi4
2007. március 03. szombat, 00:19
KÚT ÉS SZAMÁR
fekecsicuka
2014. október 12. vasárnap, 20:30
vicc szamár és ifa iga.jp
kicsoda57
2014. augusztus 31. vasárnap, 21:54
Szamanta
gerbera64
2014. augusztus 25. hétfő, 22:02
kilány szamár.jpg
durcimarcika
2014. július 28. hétfő, 15:21
kimerült szamár.gif
szicu
2014. július 16. szerda, 18:36
Címkék
vesét erősen, karfiol antioxidánsokat, Zacher Gábor, gyökércsakrából indul, savtalanítás szempontjából, citromban magas, kilencedik hónap, sav-bázis egyensúlyról, epilepsziás görcsökhöz, fizikai testben, karfiol bőrre, yang energiát, petrezselyemlé remek, gyerekeknél jóval, meridiánokban piros, egészséges emésztést,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.