Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:14 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kávés diós szelet
csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek dió (darált)
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin (olvasztott).Elkészítés :
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding sűrűsségűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A margarint a porcukorral jól összekeverjük,
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:18
Pompás szelet
vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a mikróban felolvasztott csokit is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.

Az egyik diós lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük a dzsem felével, rákenjük a krémnek majdnem felét, kitesszük a tetejét piskótatallérral, majd erre jön még krém, majd ráfordítjuk a másik diós lapot, a dzsemes felével lefelé. A
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:10
Céklás kocka- dióval és csokoládéval
Nálam a cékla ismét bebizonyította, hogy mennyire sokoldalú zöldség. Amellett, hogy jó hatással van az egészségünkre (Nitrát tartalma javítja a vérkeringést, a benne lévő kálium jótékony hatással van a szívre és igazi C vitamin bomba.) Kiválóan használható ételekbe és lássunk csodát, még süteményekbe is. 🙂 Egyszer már kísérleteztem egy cékla, süti kombinációval, annak eredményét, ezen a linken találjátok: http://brioche.cafeblog.hu/2016/06/29/kakaos-ceklas-pite-reform-cu kormentes/

A mostani recept eredménye azonban felülmúlta a várakozásaimat. Képzeljetek el négy réteget... legalul omlós kakaós linzer, felette egy leheletnyi vékony réteg szatmári szilvalekvár, ezt követi a céklás-diós réteg, a süti tetejét pedig az édesen fanyar keserű csokoládé koronázza meg. A cékla íze egyáltalán nem kirívó, mert a dió kellemesen fűszerezi annak markáns, földes ízét. A csokoládé pedig mindent tompít és teszi egyértelműen desszerté ezt a süteményt. Bátran mondhatom, hogy annak is szívesen feltálalnám
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 00:27
Kinder bueno
vaníliaaroma
háztartási keksz

Tetejére:

4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az
irmus, 2018. március 19. hétfő, 08:04
Almás-gyömbéres muffin CUKORBETEGEKNEK
Almás-gyömbéres muffin


Hozzávalók (12 db-hoz):

120 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 gr fehér tönkölyliszt
80 gr nyírfacukor
75 ml olívaolaj
2 tojás
2 kisebb alma
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Az olívaolajat kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a mandulatejet és a reszelt gyömbért.

Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az almadarabokat.

A muffintepsi mélyedéseit
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 17:19
Diós-kávékrémes
vaj (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek. dió (darált)
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj (olvasztott)

Elkészítés:
(A tepsi mérete: 20cm x 36cm)
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding szerűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A vajat a porcukorral jól összekeverjük, majd a
irmus, 2018. március 18. vasárnap, 10:01
Mákos krémes
15 dkg margarin

Tetejére:

4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 ek darált mák
cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a tejet és az olajat is. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

A habba lazán beleforgatjuk a sárgás masszát és a mákos-lisztes keveréket, a lereszelt almát és az egészet óvatosan összeforgatjuk.

A tepsit sütőpapírral béleljük vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a mákos masszát belesimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

Kivesszük a langyosra hűlt lapot a tepsiből és rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom héját és a puha
vorosrozsa66, 2018. március 06. kedd, 00:47
Meggyes mákos szelet
tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt (házilag tettem el)

Elkészítése:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet.

Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.

A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:01
Kinder bueno
cukor
1 ek vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz
Tetejére:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor
Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól
koszegimarika, 2018. január 05. péntek, 21:02
Püspökkenyér muffin
A tésztához:
5 dkg dió
5 dkg kimagozott datolya
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg füge
5 dkg aszalt vörösáfonya
5-5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj
30 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
6 tojás

15 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
rumaroma

A diót apróra vagdaljuk, a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és a cukrozott citrushéjakkal egy tálban rakjuk. Megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 e.k. liszttel (hogy sülés közben ne süllyedjenek le a a massza aljára) és alaposan összekeverjük a gyümölcsöket.
Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal (vagy kikenünk zsiradékkal és beszórunk liszttel - a felesleget kirázzuk belőle). A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A maradék lisztet elvegyítjük az átszitált sütőporral. A tojásokat egyenként felütjük és kettéválasztjuk. A fehérjéket 1 csipet sóval félkemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 11:18
Karácsonyi receptek
cukorral, 5 evőkanál langyos tejjel gondosan elkeverünk, szobahőmérsékleten kb. 15 percig kelesztjük. 50 g cukrot 1/8-1/4 liter langyos tejjel, 100 g vajjal, 1 csipet sóval, 1/2 citrom reszelt héjával, 1 tojással elkeverünk. 500 g lisztet átszitálunk, dagasztófejjel ellátott keverőgéppel a legalacsonyabb fokozaton belegyúrjuk, a megkelt élesztőt hozzáadjuk, az egészet a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt simára eldolgozzuk.
A tésztát elfelezzük, mindkét félből 1/3-1/3 részt a díszítéshez félreteszünk. Lisztes kézzel törzset és fejet formálunk, a részeket kikent sütőlemezen összeállítjuk, a hengerré sodort tésztából a karokat és lábakat kialakítjuk, a törzshöz illesztjük. A gallért, a "prémdíszítést" és muffot egy 1 cm-es tésztahengerből vágjuk ki.
1 tojássárgáját 2 evőkanál tejjel felverünk, ezzel a figurákat megkenjük, mazsolával, cukrozott narancshéjjal, mandulával díszítjük.
A kalácsfigurát meleg helyre téve addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik (kb. 30 perc), majd a sütőlemezt az
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
1/46
Képek, videók
kaves-dios-szelet.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:36
A másik felével nehezebb
kismotor
2010. január 22. péntek, 21:30
unokái felével
agicikacska
2009. január 31. szombat, 18:15
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
kávé cukorral.png
remahe1952
2016. szeptember 23. péntek, 14:39
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
kávé cukorral.jpg
jpiros
2012. február 02. csütörtök, 11:26
Kávé cukorral Annától
csalogany13
2011. január 10. hétfő, 14:28
cukorral.png
simonfai
2010. szeptember 15. szerda, 14:02
bögre cukorral.jpg
oella
2008. február 25. hétfő, 14:40
kávé 3 cukorral.jpg
agnia
2007. június 17. vasárnap, 06:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.