Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 00:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BARACKOS PITE - variációk
KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ BARACKOS PITE

Hozzávalók: 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 tojás, 50 dkg sárgabarack,1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál porcukor, zsiradék

Habosra keverjük a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojásságával, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tésztát lisztes, zsírozott tepsibe öntjük, megszórjuk a zsemlemorzsával, és magházzal lefelé ráfektetjük a félbevágott barackokat.

Mérsékelt tűzön 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.


KAJSZIS MANDULÁS PITE

Hozzávalók: 10 szem kajszi barack, 20 szem mandula, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 6 db tojás, 0,5 dl rum, vagy egy kicsi rum aroma tetszés szerint, 25 dkg liszt,
A tepsi
lizawolf, 2018. július 16. hétfő, 10:55
Gesztenyés-puncsos szelet
tojás
12 dkg porcukor
14 dkg darált dió
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor

Krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 dl rum aroma
25 dkg gesztenyemassza
1 puncs pudingpor (főzős)
3 dl tej

Mázhoz:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg vaj

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.

A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd két felé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenye masszát, ezt kenjük az alsó lapra.

A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.

A
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 14:48
Meggyes-mákos kocka
Meggyes-mákos kocka

Hozzávalók

1 üveg meggybefőtt (68 dkg)
2 dl tej
14 dkg darált mák
20 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 csipet só
3 tk sütőpor
30 dkg vaj (+ a tepsihez)
17,5 dkg cukor
5 db tojás
1,5 ek mandulalikőr
porcukor (a szóráshoz)


Elkészítés

A befőttet leszűrjük és lecsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket. Ezután a masszát a likőrrel
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:31
A legomlósabb meggyes pite
A legomlósabb meggyes pite

Hozzávalók

A töltelékhez:
1,2 kg meggy
cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
őrölt fahéj
A tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
1 kis doboz tejföl
1 db tojás
10 dkg cukor
A tálaláshoz:
porcukor


Elkészítés

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és egy kevés vízzel és cukorral feltesszük főni. Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport, és megszórjuk fahéjjal.Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a zsírt és a tejfölt. A tojást felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadadoljuk a lisztes keveréket. Összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:11
Sütemény receptek
lángon.

2 darab tojásból piskótát készítünk. A piskótához szükséges 25 dkg liszt, 30 dkg cukor, 6 darab tojás, és egy csomag sütőpor. A tojást 9 evőkanál meleg vízzel és a cukorral 20 percig kavarjuk. A lisztet, és a sütőport a kikavart tojáshoz adjuk. Zsírozott tepsiben kisütjük. 15 percig előtte a sütőt előmelegítjük. 10 percig a sütőajtót ne nyissuk ki.

Töltelék:
5 dl tejet készítünk elő, és 6 evőkanál lisztet és kevés tejet elkeverünk. A többi tejet felforraljuk, majd a lisztes-tejes masszát hozzá keverjük a meleg tejhez. 20 dkg vajjal, és 20 dkg cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a lapokat ezzel töltjük meg.

Kókuszos I.

Hozzávalók:
3 db tojás, 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 5 dkg vaj, 3 evőkanál méz

A hozzávalókat sorba összekeverjük, és ez lesz a tészta, amit vajazott tepsiben 100 fokon kisütünk.

Máz:
20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2 kanál kakaót, és ½ dl tejet összefőzünk.

A kisült
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Szultán tekercs
Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 ek porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna


Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül belekevarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.

A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.

A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 13:52
Kinder bueno
vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz

Tetejére:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát,
vorosrozsa66, 2018. május 04. péntek, 11:37
Almás-gyömbéres muffin CUKORBETEGEKNEK
Almás-gyömbéres muffin


Hozzávalók (12 db-hoz):

120 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 gr fehér tönkölyliszt
80 gr nyírfacukor
75 ml olívaolaj
2 tojás
2 kisebb alma
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Az olívaolajat kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a mandulatejet és a reszelt gyömbért.

Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az almadarabokat.

A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Szénhidráttartalom: 1 db muffinban 20 gr
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:09
Tallóztam
étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.
Végül belekeverjük a vajat, és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.
A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.
A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig
horvathnemagdi, 2018. április 29. vasárnap, 17:33
Kávés diós szelet
csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek dió (darált)
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin (olvasztott).Elkészítés :
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding sűrűsségűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A margarint a porcukorral jól összekeverjük,
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:18
Pompás szelet
vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a mikróban felolvasztott csokit is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.

Az egyik diós lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük a dzsem felével, rákenjük a krémnek majdnem felét, kitesszük a tetejét piskótatallérral, majd erre jön még krém, majd ráfordítjuk a másik diós lapot, a dzsemes felével lefelé. A
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:10
1/47
Képek, videók
variációk
liliana01
2017. augusztus 19. szombat, 16:46
Mozaik virág variációk.jp
pacsakute
2016. augusztus 07. vasárnap, 19:43
Variációk egy dekorra.jpg
mbartis
2016. január 11. hétfő, 23:36
Variációk kék szinre 2014
pacsakute
2014. április 15. kedd, 20:06
KOKTÉL-VARIÁCIOK.gif
1951anna
2014. március 27. csütörtök, 01:57
variációk 10.png
violaterdik
2014. március 09. vasárnap, 17:37
variációk 9.png
violaterdik
2014. március 09. vasárnap, 17:37
variációk8.png
violaterdik
2014. március 09. vasárnap, 17:36
Csoki-eper variációk.png
pacsakute
2013. augusztus 10. szombat, 16:32
variációk egy macskára
janna53
2013. július 22. hétfő, 15:50
granny variációk.jpg
talamusz
2013. március 24. vasárnap, 15:57
Variációk
zajudit
2013. január 28. hétfő, 23:51
Magkeverékes liszttel.jpg
miday
2007. május 20. vasárnap, 18:04
Címkék
masszát eloszlatjuk, tojásos masszába, tejet megmelegítjük, masszát beleöntjük, másik tálban, cukorral kemény, befőttet leszűrjük, puha vajat, gáztepsibe egyenletesen, krémhez kikeverjük, tésztát lisztes, lisztet elkeverjük, liszttel elkevert, egyik felébe, tejet beleöntjük, lisztben elkeverjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.