Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 01:42 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tejbegriz kirántva
Hozzávalók: 1 liter házi tej, 25 dkg búzadara, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár.
Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral.
A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tejbegríznél is sűrűbb állagú masszát kapunk.
Egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, ebbe borítjuk a megfőtt darát. Elsimítjuk, és teljesen kihűtjük. Kockákra, vagy téglalapokra vágjuk, majd panírozzuk.
A tojásokat felütjük, és kicsi sóval elkeverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát összeöntjük. A gríz darabkákat először lisztes morzsába forgatjuk, majd tojásba mártjuk, és újra visszatesszük a zsemlemorzsába.
Forró olajban szép színesre sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:32
BARACKOS PITE - variációk
KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ BARACKOS PITE

Hozzávalók: 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 tojás, 50 dkg sárgabarack,1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál porcukor, zsiradék

Habosra keverjük a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojásságával, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tésztát lisztes, zsírozott tepsibe öntjük, megszórjuk a zsemlemorzsával, és magházzal lefelé ráfektetjük a félbevágott barackokat.

Mérsékelt tűzön 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.


KAJSZIS MANDULÁS PITE

Hozzávalók: 10 szem kajszi barack, 20 szem mandula, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 6 db tojás, 0,5 dl rum, vagy egy kicsi rum aroma tetszés szerint, 25 dkg liszt,
A tepsi
lizawolf, 2018. július 16. hétfő, 10:55
Gesztenyés-puncsos szelet
tojás
12 dkg porcukor
14 dkg darált dió
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor

Krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 dl rum aroma
25 dkg gesztenyemassza
1 puncs pudingpor (főzős)
3 dl tej

Mázhoz:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg vaj

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.

A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd két felé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenye masszát, ezt kenjük az alsó lapra.

A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.

A
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 14:48
Meggyes-mákos kocka
Meggyes-mákos kocka

Hozzávalók

1 üveg meggybefőtt (68 dkg)
2 dl tej
14 dkg darált mák
20 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 csipet só
3 tk sütőpor
30 dkg vaj (+ a tepsihez)
17,5 dkg cukor
5 db tojás
1,5 ek mandulalikőr
porcukor (a szóráshoz)


Elkészítés

A befőttet leszűrjük és lecsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket. Ezután a masszát a likőrrel
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:31
A legomlósabb meggyes pite
A legomlósabb meggyes pite

Hozzávalók

A töltelékhez:
1,2 kg meggy
cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
őrölt fahéj
A tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
1 kis doboz tejföl
1 db tojás
10 dkg cukor
A tálaláshoz:
porcukor


Elkészítés

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és egy kevés vízzel és cukorral feltesszük főni. Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport, és megszórjuk fahéjjal.Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a zsírt és a tejfölt. A tojást felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadadoljuk a lisztes keveréket. Összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:11
Sütemény receptek
lángon.

2 darab tojásból piskótát készítünk. A piskótához szükséges 25 dkg liszt, 30 dkg cukor, 6 darab tojás, és egy csomag sütőpor. A tojást 9 evőkanál meleg vízzel és a cukorral 20 percig kavarjuk. A lisztet, és a sütőport a kikavart tojáshoz adjuk. Zsírozott tepsiben kisütjük. 15 percig előtte a sütőt előmelegítjük. 10 percig a sütőajtót ne nyissuk ki.

Töltelék:
5 dl tejet készítünk elő, és 6 evőkanál lisztet és kevés tejet elkeverünk. A többi tejet felforraljuk, majd a lisztes-tejes masszát hozzá keverjük a meleg tejhez. 20 dkg vajjal, és 20 dkg cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a lapokat ezzel töltjük meg.

Kókuszos I.

Hozzávalók:
3 db tojás, 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 5 dkg vaj, 3 evőkanál méz

A hozzávalókat sorba összekeverjük, és ez lesz a tészta, amit vajazott tepsiben 100 fokon kisütünk.

Máz:
20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2 kanál kakaót, és ½ dl tejet összefőzünk.

A kisült
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
CSERESZNYÉS PITE - variációk
egész tojás,2 cs vaníliás cukor, 1 dl étolaj, 4 dl tej, reszelt narancshéj (szárított), 2 dkg vaj, dkg barna cukor a tepsi szórásához
valamint: 50 - 70 dkg cseresznye

Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval, és a kristálycukorral.
Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a narancshéjat, az olajat, és a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Ezután fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy egy sima masszát kapjunk.

Néhány percre előmelegített sütőbe helyezzük az üres tepsit, hogy felmelegedjen, majd kivesszük, és sütőpapírral kibéleljük. Kenjük meg a vajjal, egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét, majd az előzőleg összekevert tésztát óvatosan öntsük rá a gyümölcs tetejére.
A tepsi méret: 25 x 39 cm
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna
lizawolf, 2018. június 04. hétfő, 11:06
Szultán tekercs
Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 ek porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna


Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül belekevarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.

A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.

A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 13:52
Kinder bueno
vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz

Tetejére:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát,
vorosrozsa66, 2018. május 04. péntek, 11:37
Almás-gyömbéres muffin CUKORBETEGEKNEK
Almás-gyömbéres muffin


Hozzávalók (12 db-hoz):

120 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 gr fehér tönkölyliszt
80 gr nyírfacukor
75 ml olívaolaj
2 tojás
2 kisebb alma
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Az olívaolajat kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a mandulatejet és a reszelt gyömbért.

Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az almadarabokat.

A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Szénhidráttartalom: 1 db muffinban 20 gr
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:09
Tallóztam
étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.
Végül belekeverjük a vajat, és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.
A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.
A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig
horvathnemagdi, 2018. április 29. vasárnap, 17:33
Kávés diós szelet
csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek dió (darált)
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin (olvasztott).Elkészítés :
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding sűrűsségűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A margarint a porcukorral jól összekeverjük,
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:18
1/47
Képek, videók
Mákos almás tejbegríz...
borcsamama
2016. március 04. péntek, 16:47
Kókuszos-tejbegríz.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:17
tejbegrízes kekszes.jpg
yvett789
2015. január 20. kedd, 16:58
Kókuszos tejbegríz torta
sarkadykati
2014. november 27. csütörtök, 16:15
Kókuszos tejbegríz torta
snbela44
2014. november 27. csütörtök, 08:45
vanilíás tejbegríz2.JPG
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:11
vanilíás tejbegríz.JPG
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:10
Tejbegríz
irmus
2014. május 12. hétfő, 09:15
tejbegriz.jpg
maflika
2011. augusztus 14. vasárnap, 17:42
karamellás-tejbegríz.j pg
bubszi
2010. szeptember 09. csütörtök, 16:30
tejbegriz4564.jpg
margitanya
2010. augusztus 26. csütörtök, 15:07
Körtés Tejbegríz.jpg
1vargaildyko
2009. október 03. szombat, 14:24
Tálaláshoz
mariann44
2010. május 21. péntek, 20:09
Címkék
cukros tojássárgáját, puha vajat, lapokat ezzel, masszát beleöntjük, előzőleg összekevert, tepsit hideg, befőttet leszűrjük, barna cukrot, egyik felébe, lisztbe belekeverjük, tejes-mákos keveréket, kikavart tojáshoz, kétféle lisztet, félbevágott barackokat, gesztenyés krémre, lisztes-tejes masszát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.