Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:12 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagymás krumpli
Hozzávalók:

1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika

2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.

Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk.
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 12:21
lengyel sárgaborsóleves !
Wysmienita polska grochówka


forrás : www.chillibite.pl

400 gr . sárgaborsó
300 g füstölt szalonna
2 sárgarépa,
1 petrezselyem
egy szelet zeller,
egy szelet póréhagyma
fekete bors
2 babérlevél
400 g burgonya
1 kis hagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzaliszt
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál szárított majoranna
só és frissen őrölt bors

a borsót elöző nap beáztatom , másnap felteszem főni egy lábasba
közben sózom és borsozom
a húsos szalonnát felcsikozom és felteszem egy másik lábasba a 2 liter húslében főni .
hozzáadom a fűszereket is és fél órát füzöm lassú tüzön .
most keverem bele a kockákra vágott burgonyát , s puhára fözöm .
a majdnem puha borsót leszüröm és burgonyás levesbe teszem a felkarikázott
ibolya58, 2017. szeptember 28. csütörtök, 14:36
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
mártással

80 dkg csirkemell
1 csomag bazsalikom
4 db paradicsom
25 dkg mozzarella sajt
60 dkg reszelt burgonya
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 dl tejszín
10 dkg vaj
1 dl tej
só, bors, liszt
4 cl körtepálinka


Elkészítés:
A húsokat felszeleteljük, fűszerezzük, és roston megsütjük. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, vékony szeletekre vágott paradicsommal és mozzarella
sajttal rétegezve sütőben átsütjük. A reszelt burgonyát zúzott fokhagymával, sóval, borssal, tojással, liszttel sűrű masszává keverjük és kevés olajban lepényeket sütünk belőle. A maradék bazsalikomot vajon felhevítjük, tejjel, tejszínnel dúsítjuk, sózzuk, és a végén a pálinkával ízesítjük.



Párolt lazac vadrizzsel, kapros-barackpálinkás mártással

80 dkg lazacfilé
kevés vegyes zöldség
1 db citrom
1 csomag kapor
4 db barack
2 doboz vadrizs-keverék
2 dl tejszín
2 evőkanál
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Házipatika - alvásról, lisztről, égési sérülésről...
idegnyugtatóként szolgál, különösen ideges gyerekeknek ajánlott az iskolai stressz leküzdésére.A saláta étkezés előtt fogyasztva jó idegnyugtató hatású.Potenciazavaroknál segíthet a tojáskúra: kétnaponta egy nyers tojás sárgáját kell meginni éhgyomorra.Influenzás megbetegedések elkerülésére rágjunk el naponta néhány szem édesköményt, és igyunk naponta háromszor egy csésze hársfateát.Akinek gyakran van görcs a vándlijában, ügyeljen a káliumban gazdag étrend összeállításában. Pl. fogyasszon aszalt sárgabarackot, burgonyát, narancsot.A láb hosszabb gyaloglásnál sem sebesedik ki olyan gyorsan, ha indulás előtt rövid ideig hideg vízben fürdetjük, utána felvert nyers tojásfehérjével bedörzsöljük.

-------------------------------
AZONNAL KIPRÓBÁLTUK ÉS NEM HITTÜNK A SZEMÜNKNEK: EZÉRT SZÓRJ LISZTET A MOSOGATÓBA!Ha a lisztről van szó, semmi más nem jut eszükbe, mint a konyha és a sütés-főzés. Arra azonban biztos nem gondoltál volna még soha, hogy lisztet önts a lefolyóba! Hihetetlen dologban lesz
gabfe, 2017. február 27. hétfő, 18:15
Tudtad?
idegnyugtatóként szolgál, különösen ideges gyerekeknek ajánlott az iskolai stressz leküzdésére.A saláta étkezés előtt fogyasztva jó idegnyugtató hatású.Potenciazavaroknál segíthet a tojáskúra: kétnaponta egy nyers tojás sárgáját kell meginni éhgyomorra.Influenzás megbetegedések elkerülésére rágjunk el naponta néhány szem édesköményt, és igyunk naponta háromszor egy csésze hársfateát.Akinek gyakran van görcs a vándlijában, ügyeljen a káliumban gazdag étrend összeállításában. Pl. fogyasszon aszalt sárgabarackot, burgonyát, narancsot.A láb hosszabb gyaloglásnál sem sebesedik ki olyan gyorsan, ha indulás előtt rövid ideig hideg vízben fürdetjük, utána felvert nyers tojásfehérjével bedörzsöljük.

-------------------------------

AZONNAL KIPRÓBÁLTUK ÉS NEM HITTÜNK A SZEMÜNKNEK: EZÉRT SZÓRJ LISZTET A MOSOGATÓBA!Ha a lisztről van szó, semmi más nem jut eszükbe, mint a konyha és a sütés-főzés. Arra azonban biztos nem gondoltál volna még soha, hogy lisztet önts a lefolyóba! Hihetetlen
gabfe, 2017. január 07. szombat, 10:41
Tudtad?
idegnyugtatóként szolgál, különösen ideges gyerekeknek ajánlott az iskolai stressz leküzdésére.A saláta étkezés előtt fogyasztva jó idegnyugtató hatású.Potenciazavaroknál segíthet a tojáskúra: kétnaponta egy nyers tojás sárgáját kell meginni éhgyomorra.Influenzás megbetegedések elkerülésére rágjunk el naponta néhány szem édesköményt, és igyunk naponta háromszor egy csésze hársfateát.Akinek gyakran van görcs a vándlijában, ügyeljen a káliumban gazdag étrend összeállításában. Pl. fogyasszon aszalt sárgabarackot, burgonyát, narancsot.A láb hosszabb gyaloglásnál sem sebesedik ki olyan gyorsan, ha indulás előtt rövid ideig hideg vízben fürdetjük, utána felvert nyers tojásfehérjével bedörzsöljük.
------------------------------ -
AZONNAL KIPRÓBÁLTUK ÉS NEM HITTÜNK A SZEMÜNKNEK: EZÉRT SZÓRJ LISZTET A MOSOGATÓBA!Ha a lisztről van szó, semmi más nem jut eszükbe, mint a konyha és a sütés-főzés. Arra azonban biztos nem gondoltál volna még soha, hogy lisztet önts a lefolyóba! Hihetetlen dologban lesz részed, ha
lovaszmarika, 2016. november 26. szombat, 13:08
Káposztás burgonyás pogácsa
Adunk hozzá egy csipet sót, 1 kanál porcukrot és 15 dkg lágy zsírt (vagy margarint). Meglangyosítunk kb. fél liter tejet. Ezután egy kisebb edénybe öntünk 2 dl langyos tejet, és belemorzsolunk 6 dkg friss élesztőt. Adunk hozzá egy kis porcukrot, és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.

A maradék tejben elkeverünk 2 egész tojást és kettő tojássárgáját. Amikor felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásokkal elkevert tejjel együtt. Adunk hozzá kb. 60-70 dkg puhára főtt burgonyát, amelyet csomómentesre nyomkodunk, préselünk. Ezt mind összedolgozzuk, amíg egynemű tésztát nem kapunk, és az edény faláról le nem válik. Ha lágy lenne, adunk hozzá lisztet.

Jól letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük kb. a duplájára (egy óra). Lisztezett deszkára borítjuk, és elnyújtjuk. Erre rákanalazzuk a párolt káposztát, és megsózzuk. Majd alulról fölfele félig felhajtjuk, a felső felét visszahajtjuk, oldalról is félig behajtjuk, és a másik feléről úgyszintén. Úgy, mint ahogy a
horvathnemagdi, 2016. szeptember 14. szerda, 07:13
Világbajnok krumplipüré
oké, van újburgonya meg régi, aztán ennyi. Pontosan ezt gondoltam régebben én is. Bementem a boltba, vettem egy kilóval, aztán megfőztem. Minden bizonnyal ez az a hiba, amit a legtöbben elkövettünk, de nem árt tisztában lenni vele, hogy jóval sokszínűbb a felhozatal. Általában két nagy csoportba lehet osztani a burgonyákat: lisztes, illetve kemény fajtákra. Ha valóban a tökéletes püréállagra törekszünk, akkor ez előbbiből kell választanunk. Ezt pedig legbiztosabban a színéből tudhatjuk: a sárga héjú burgonyát kell keresnünk, ezek a fajták többnyire a lisztes társaságba tartoznak.

2. Nem ízesíted eléggé a vizet

Semmi esetre sem szabad kihagyni a főzővízből a sót, hiszen ha már az elején hozzáadjuk, akkor a vízzel elkeveredve sokkal jobban eloszlik a burgonyában, mintha utólag sóznánk. Ráadásul így még kevesebbet is kell hozzáadni, mint amikor utólag kapunk észbe. Ennél én még messzebb megyek, mert nemcsak sót, hanem babérlevelet, esetleg kakukkfüvet, és néha fokhagymát is dobok mellé,
klarika47, 2016. augusztus 08. hétfő, 14:19
Húsvéti recept gyűjtemény
kicsontozott füstölt hús), 15 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya, 5 dkg margarin, 1-1 mokkáskanál törött fehér bors, fokhagymapor, só, pástétomfűszer és törött fekete bors, 2 dkg élesztő, 2 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 dl szódavíz.
Előkészítés: az elmorzsolt élesztőt fél dl meglangyosított, cukros tejbe keverem és felfuttatom. (Akkor futott fel az élesztő, ha a bögréből - amiben összekevertem az élesztőt és a tejet - ki akar futni.) Közben a sonkát ledarálom. Az átszitált lisztet, a még langyos burgonyát, a langyos margarint, a sót, a fűszereket és a felfutott élesztőt összedolgozom a megmaradt langyos tejjel és annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tészta legyen.
Elkészítése: a tésztát egy mély edényben jól kidolgozom, végül a darált sonkát is beledagasztom. Lisztezett mély tálba teszem a tésztacipót, tetejét is meghintem kevés liszttel, és egy tiszta konyharuhát ráborítva, duplájára kelesztem. Ezután lisztes deszkán két részre osztom a tésztát, mindkettőt hosszúkás zsúrkenyérformára alakítom, és
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
palóc leves
is képes bearanyozni. A megmosott bárányhúst apró kockákra vágom, forró vízzel leforrázom, így nem érződik ki a birkára jellemző íz- és illatanyag. A finomra vágott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítom, majd a tűzről levéve ráteszem a köménymagot. Hozzáadom a fokhagymát és a fűszerpaprikát; a pirospaprika könnyen megéghet, ezért nem a forró olajba szórom. Beleteszem a kockára vágott húst, és visszatéve a tűzre, kevés vízzel felöntve párolom. Párolás közben fölaprózom a paradicsomot, paprikát; a burgonyát kockára, a babot pedig 2-3 cm-es darabokra vágom. Ha a hús már majdnem megfőtt, mindezt hozzáadom, és a húslevessel felengedem. Sózom, borsozom, babérlevéllel ízesítem, és lassú tűzön addig főzöm, amíg minden megpuhul. Tejfölös-lisztes habarással sűrítem a forrásban levő levest. A végén belelöttyintem a fehérbort és a citrom levét, s egyet forralok rajta.
Csipetke

Levesbetétként csipetkét készítek 1 tojásból és 3 evőkanál lisztből. Vágott friss petrezselyemmel megszórva
faciendum, 2016. március 18. péntek, 21:37
Nudli
NUDLI, AHOGY NAGYMAMA FŐZTE

1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
(a burgonya minőségétől függően)
3 dkg zsír
2 tojás

1 dl olaj
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaníliás cukor

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben héjastól puhára főzzük, meghámozzuk, áttörjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást és sőt. A liszt mennyisége attól is függ, hogy a krumpli mennyire lisztes, illetve vizes. Alaposan összegyúrjuk, majd kis cipókat formázunk a tésztából, melyek mindegyikét ujjnyi vastagságú hurkává sodorjuk, a csíkokból 1 cm-es darabokat szabdalunk. Lisztezett kézzel megsodorjuk, sós lobogó vízbe dobjuk. Ha a nudlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal az olajban megpirított zsemlemorzsába szedjük, összerázogatjuk, és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
suzymama, 2016. február 05. péntek, 12:09
A A 18 legjobb levesbetét – A nagymama eredeti receptj
tojássárgájával, beletesszük a rizst, kis sót és 2 tojás habbá vert fehérjét és annyi lisztet, amennyit fölvesz. Kis gombócokat formálunk belőle és a levesbe főzzük.

Zsemlegombóc
1 tejbe áztatott zsemlét áttörünk szitán, és elkeverjük két tojássárgájával, sóval, diónagyságú vajjal vagy zsírral és 2 tojás felvert fehérjével. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól összeálljon. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk és forró levesben negyedóráig főzzük.

Burgonyagombóc
4-5 lisztes burgonyát megfőzünk, megtisztítjuk és megreszeljük. Elkeverünk 1 darabka vajat sóval, és lassanként hozzáadunk 2-3 tojást. Mindezt összekeverjük a megreszelt burgonyával és végül pirított zsemlekockákat teszünk közé. Mikor jól összekevertük, kis gombócokat formálunk belőle és sós vízben negyedóráig főzzük. Ha kész bele kell tenni a levesbe és gyorsan tálalni, mert a gombóc hamar megkeményedik.

Pászkagombóc marhahúslevesbe
Ehhez a gombóchoz 4 tojást, 4 kanál olvasztott kacsazsírt, 4
tinka1951, 2016. január 07. csütörtök, 09:32
1/18
Képek, videók
FOKHAGYMAS KRUMPLI.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:53
Télapóra - Megtisztította
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:54
csillát leszúrják
tercsike
2007. február 27. kedd, 17:05
varrjuk körbe a darabokat
katusom
2007. december 25. kedd, 01:17
serpenyőben.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 15:33
burgonyatál készen
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:14
burgonyatál sütés előtt
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:13
pirospaprika.gif
zskadi
2016. február 16. kedd, 03:59
pirospaprika.jpg
liza1
2013. május 02. csütörtök, 19:01
pirospaprika :)
beatrice
2010. január 26. kedd, 08:25
PIROSPAPRIKA.jpg
tormamarti
2009. október 11. vasárnap, 15:01
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Petrezselymes burgonya
irmus
2018. július 11. szerda, 06:59
petrezselymes-mézes
sanci81
2015. november 14. szombat, 20:03
Petrezselymes-mézes
sanci81
2015. június 14. vasárnap, 12:20
Címkék
maradék bazsalikomot, színéből tudhatjuk, forró olajba, csésze hársfateát, edény faláról, olajban megpirított, húslevessel felengedem, megreszelt burgonyával, tökéletes püréállagra, húsos szalonnát, levesbe főzzük, másik lábasba, tojásokkal elkevert, elmorzsolt élesztőt, sárga héjú, gombóc hamar,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.