Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:11 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
mikóházi epres túrótorta !
3 evőkanál liszt,
4 evőkanál cukor,
1 csomag sütőpor,
1 púpos evőkanál kakaó.

A krémhez:
50 dkg áttört túró
, 5 dl tej,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál cukor.

A tetejére:
40 dkg eper,
1 csomag piros színű tortazselé.

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákban először a cukrot keverjük el, amíg a tojás kicsit veszít a színéből. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a kakaót, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjehabot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába borítjuk, elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a krémet. A hideg tejben elkeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Idő közben ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.
A megsült tortalap aljáról leszedjük a papírt, majd visszahelyezzük rá a karimát.
A kihűlt krémet az áttört túróval összekeverjük, és a
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:24
Pompás szelet
Hozzávalók:
A lapokhoz:

12 tojás
24 dkg porcukor
20 dkg liszt
14 dkg darált dió
10 g sütőpor
4 ek víz
A krémhez:

14 dkg liszt
9 dl tej
3 tojás sárgája
27 dkg kristály cukor
20 dkg csokoládé
2 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
5 dl ribizlidzsem
20 dkg piskóta tallér Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:10
Epres pite (más gyümölccsel is jó)
Hozzávalók:

30 dkg liszt
30 dkg cukor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor (10 g)
10 dkg vaj
1 csomag sütőpor (12 g)
1 pohár tej (2,5 dl)
1 citrom reszelt héja, leve
50 dkg szamóca
5 dkg szeletelt mandula
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
porcukor a díszítéshez

Előkészítés:

A sütőt a megfelelő hőmérsékletre állítjuk.
A 0,5 kg szamócát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a nagyobb szemeket feldaraboljuk, és az egészet félretesszük.
Néhány szem epret meghagyunk díszítésnek.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tepsit kikenjük vajjal és meghintjük liszttel.

Elkészítés:

A vajat keverőtálban kézi habverővel habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport és a tejet. Egy citrom héját belereszeljük, a citrom levéből adunk hozzá - ízlés szerinti mennyiséget - majd jól elkeverjük.

A tésztát
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:26
Karácsonyi receptek
készítünk. A maradék habot ételfestékkel színezve, tetszőlegesen díszítjük a formákat. Kb. 100 C-ra előmelegített sütőben csak szárítjuk. Cérnával vagy színes masnival akaszthatjuk a fenyőfára.

Mézes csillagok
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 3 dkg margarin, 2 tojás, 2 evőkanál méz.
Megkenni: 2 diónyi margarin, 1 tojás.
Díszítéshez: porcukor, citromlé, ételfesték, színes cukorkák, mandula.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és egynemű tésztába gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és csillag alakú formával kiszúrjuk. Margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk nem túl szorosan egymás mellé, felvert tojással megkenjük és 180 C-ra előmelegített sütőben negyedóra alatt mogyoróbarnára sütjük. Gázsütőben
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Kitűnő vajas kifli (réteges sajtos) dagasztás nélkül
kávéskanál kristálycukor
2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
140 g-os tejföl (nem biztos, hogy kell az egész)

A töltelékhez:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt trappista sajt

A tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
4-5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell keleszteni, csak felolvasztani a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk - nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.)
2. A tésztát nem kell keleszteni, rögtön kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 7-8 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Konyharuhával
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 18:37
Narancsos zselé torta
liszt

Töltelék

3 narancs
3 mandarin
150 g ananász
150 g banán

Krém

50 g zselatin
1 cs vaníliás cukor
900 g tejföl, sovány
200 g cukor (csökkenthető a mennyiség, ízlés szerint)

A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni.
A tésztához robotgéppel keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztben elkevert szódabikarbónát. Zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsiben süssük előmelegített sütőben 180 fok hőmérsékleten 15 percig (tűpróba).
A kihűlt tésztát vágjuk 1,5 x 1,5 cm-es kockákra.
A narancsot vágjuk szeletekre, az ananászt és a banánt kockákra, a mandarint bontsuk gerezdekre.
A tejfölt keverjük robotgéppel oldódásig a cukorral és a vaníliával, majd keverjük el a zselatinnal.
Kerek tortaforma alját, oldalát béleljük ki gyümölcsökkel (lásd
bkisseva, 2017. január 14. szombat, 13:01
Húsvéti recept gyűjtemény
tálalja.

Gyümölcsös mozaik
Hozzávalók: 3 nagy egész tojás, fél dl tej, 5 evőkanál porcukor, 8 dkg vaj vagy margarin, 5 evőkanál finomliszt, 1/2 zacskó sütőpor, 40 dkg vegyes idénygyümölcs (amely lehet befőtt is), 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál só, a tepsihez margarin és zsemlemorzsa.
Egy hosszúkás, szögletes formát kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk és félretesszük. Az összes gyümölcsöt megtisztítjuk, vagy leszűrjük és kis darabokra vágva, kevés lisztben megforgatjuk. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd a tejjel felváltva adjuk hozzá a lisztet (sütőport elkeverni benne). A sűrű, sima masszába keverjük végül az olvasztott, de már hideg vajat, ezután beleforgatjuk a lisztbe mártott gyümölcsöket is. (Tetszés szerint bármilyen, nem nagyon puha gyümölcs is számításba jöhet.) Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát, majd a tetejét egyenletesen eligazítva, ráborítunk egy alufólia lapot, úgy tesszük be az
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Sütemények lagzira ...
lekvárt,de mind kettő mehet bele.
A diós habból kis halmokat teszünk rá és világosra sütjük

SÓS OMLÓS TEASÜTEMÉNY
1 sütőlemezre (ami inkább tepsiben mérve 2 db):
60 dkg liszt
10 dkg tejföl
4 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
35 dkg vaj (nem margarin)
1 csomag sütőpor
25 gr só
5 gr porélesztő

füstölt sajt, szezámmag, lenmag, köménymag ízlés szerint

A vaj hűtő hideg legyen. Nem olvasztjuk meg, nem matatunk vele. 😉
A lisztben elkeverjük a sütőport, az élesztőt és a sót.
Elmorzsoljuk benne a vajat.
A tejfölben elkeverjük a sárgájákat és belegyúrjuk a vajas lisztes morzsához.
Ahogy összeállt egy sütőpapíron 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, lekenjük felvert tojással és berakjuk a fagyasztóba.
Ha megfagyott a tészta kivesszük és ismét lekenjük felvert tojással.
Megszórjuk ízlésünk szerint egy sávban ilyen maggal, mellette egy sávban másik maggal, reszelt füstölt sajttal, amivel szeretnénk.
Aztán
offramaja, 2016. június 12. vasárnap, 14:57
Marsall máj
Hozzávalók: 50 dkg sertés vagy borjú máj, 15 dkg füstölt szalonna, 10 dkg liszt, 1 evőkanál mangalica zsír, só, bors
Köretnek burgonyapüré, pirított hagymával A májat megtisztítottam és felszeleteltem, nagyjából fél centi vastag szeletekre, majd minden szelet közepén egy kb. 2-3 cm-es vágást ejtettem (ettől nem ugrik össze a máj sütés közben). A lisztet elkevertem egy mokkáskanálnyi borssal. A szalonnát bőrével együtt vékony szeletekre vágtam és 3-4 milliméterenként bevagdostam (kakastaréj forma), forró serpenyőben kisütöttem. A kisült szalonnát félretettem, zsírjához hozzáadtam az evőkanálnyi mangalica zsírt és a lisztben alaposan megforgatott máj szeleteket oldalanként kb 2-2 percig sütve kisütöttem. A máj akkor jó, ha megszúrva nem jön már rózsás színű lé belőle.
bkisseva, 2016. február 02. kedd, 23:14
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
A maradék habot ételfestékkel színezve,
tetszőlegesen díszítjük a formákat. Kb. 100 C-ra előmelegített sütőben csak szárítjuk. Cérnával vagy
színes masnival akaszthatjuk a fenyőfára.
Mézes csillagok
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál mézes sütemény
fűszerkeverék, 3 dkg margarin, 2 tojás, 2 evőkanál méz.
Megkenni: 2 diónyi margarin, 1 tojás.
Díszítéshez: porcukor, citromlé, ételfesték, színes cukorkák, mandula.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a
margarint. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és egynemű tésztába gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk,
és néhány órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és csillag alakú
formával kiszúrjuk. Margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk nem túl szorosan egymás mellé, felvert
tojással megkenjük és 180 C-ra előmelegített sütőben negyedóra alatt mogyoróbarnára
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
joghurtos-köményes leveles pogácsa
50 dkg átszitált liszt
3 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 teáskanál porcukor
3 tojássárgája
3 dl görög joghurt
Fél dl tejszín
10 dkg nagyon jó minőségű vaj
3 teáskanál só

30 dkg füstölt sajt, én enyhén füstölt pásztor sajtot használtam
Frissen őrölt kömény és bors
8 dkg gouda sajt
10 dkg olvasztott vaj

A langyos tejben, elmorzsoltam az élesztőt és a cukorral megfuttattam. Az átszitált lisztben elkevertem a sót, hozzáadtam a többi hozzávalót, alaposan összedolgoztam, és hagytam 10 percet pihenni.
Ekkor alaposan dagasztottam, letakarva kelesztettem egy órán át. A tészta nagyon lágy lett, az első hajtogatásnál nagyon ügyesen kellett dolgoznom.
Alaposan liszteztem a deszkát, kinyújttottam rajra a tésztát kb. 5-10 mm vastagra. Megkentem alaposan az olvasztott vajjal, reszeltem rá füstölt sajtot, hogy vékonyan, de határozottan, egyenletesen befedje a tésztát. Alaposan megszórtam frissen őrölt köménnyel, valamint egy kis frissen
ibolya58, 2015. október 18. vasárnap, 11:48
1/22
Képek, videók
Joghurtos túrótorta
irmus
2018. június 12. kedd, 07:25
10463_barackos-turotor ta_
vorosrozsa66
2018. május 07. hétfő, 19:45
Túrótorta
irmus
2018. április 10. kedd, 07:20
Epres túrótorta...
simocsi
2018. március 04. vasárnap, 17:20
turótorta0806.jpg
maroka
2017. augusztus 06. vasárnap, 13:32
fitnesz túrótorta
sarkadykati
2017. január 15. vasárnap, 15:01
Mandarinos túrótorta
irmus
2016. november 01. kedd, 11:45
Citromos túrótorta
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 16:27
Diós túrótorta
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:39
barackos turótorta.jpg
zsokica45
2015. február 18. szerda, 17:57
TÚRÓTORTA.jpg
zsokica45
2015. február 18. szerda, 17:49
Isten útját készítjük elő
sacimama
2017. november 21. kedd, 01:09
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.