Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:09 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirkecombnyárs salátával
HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkecomb,
4 db lilahagyma,
oregano,
szerecsendió,
só,
1 db kígyóuborka,
2 db paprika,
1 db kaliforniai paprika,
4 db paradicsom,
15 dkg sajt (feta),
2 dl tejföl

A csirkecombokat kifilézzük. A bőrét lehúzzuk és 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

Majd egy tálba helyezzük és megsózzuk. Őrölt szerecsendióval megszórjuk, és friss oregánóval meghintjük, így jól összekeverjük.

A lilahagymákat megtisztítjuk és keresztbe vágjuk, majd ezeket 4-4 cikkre vágjuk.

A húst és a hagymát felváltva nyársra húzzuk. Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön megsütjük. Közben gondosan forgatjuk, hogy jól átsüljön.

Arra figyeljünk hogy ne száradjon ki.

Amíg a csirke sül, addig a zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát kockára vágjuk.

A paprikát magházától megfosztjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a tejföllel. A fetasajtot is felkockázzuk és
suzymama, 2018. március 09. péntek, 14:33
Tiroli LENCSE
8-10 szál snidling

Elkészítés:

Előző este átválogatjuk, megmossuk, és beáztatjuk hideg vízbe a lencsét. Másnap leöblítjük, felöntjük 2 l hideg vízzel. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát megtűzdeljük a szegfűszeggel, a fokhagymát és a borsot teatojásba zárjuk, majd a hagymával és a babérlevéllel együtt a lencséhez adjuk, és lassú forralással puhára főzzük (20 perc). Közben meghámozzuk a burgonyát, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A lilahagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, néhány karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit megszórjuk 1 mk. sóval, és meglocsoljuk a borecettel.
A lencse főzőlevéből 2 merőkanálnyit a hagymához öntünk. A lencsét és a burgonyát leszűrjük, azon melegében a hagymához adjuk, meglocsoljuk az olajjal, lazán összekeverjük, lefedjük, hagyjuk kihűlni. Az ecetes uborkákat legyezőszerűen bevagdossuk. A petrezselymet és snidlinget leöblítjük, finomra vágjuk, a salátához adjuk, ízlés szerint (frissen) őrölt borssal
bubszi, 2010. december 30. csütörtök, 11:19
Krumplisaláta szabolcsi módra recept
Hozzávalók:

50 dkg krumpli
4 db tojás
4 fej lilahagyma
3 dl tejföl
1 dl Globus Majonéz
0,5 kiskanál só
0,5 kiskanál bors

Elkészítés:

A megmosott tojásokat keményre főzzük, héjukat eltávolítjuk. Ha kihűltek, apróra vágjuk.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A lilahagymákat nem túl apróra kockázzuk.
A tejföllel elkeverjük a majonézt, a sót és a borsot. Egy nagyobb tálkába borítjuk a tojást, a krumplit, a lila hagymát, majd ráöntjük a tejfölös masszát és óvatosan összeforgatjuk.
toth_beata, 2010. november 23. kedd, 13:32
Fűszeres báránysült almával
szerecsendió

Elkészítés:

Megtisztítjuk a báránycombot a faggyútól és az inaktól, leöblítjük, majd szárazra töröljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és egy evőkanálnyi forró olajon üvegesre pirítjuk. Belekeverjük az oregano- és tárkonylevelet, a lisztet és a mustárt, majd pár perc forralás után levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A combot megtöltjük a langyos töltelékkel, ráfektetjük a tárkonyágakat, és vastagabb cérnával összekötözzük. Tűzálló tálba tesszük, majd leöntjük a maradék olajjal. A lilahagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és a hús mellé rakjuk. A 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, utána hozzáadjuk a megmosott, kimagozott és negyedekre vágott almát, majd újabb 25 percig sütjük. A zellert meghámozzuk, nagyobb kockákra szeljük, és forró vajon vagy margarinon megpirítjuk. Ráöntjük a citrom levét és 1,5 dl vizet, amellyel kb. 20 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a burgonyát, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a zellerhez, és
1vargaildyko, 2010. október 11. hétfő, 12:54
80 fokos csirkecombok
hozzávalók 2 főre

* 4 csirkecomb
* 3 közepes szál sárgarépa
* 3 közepes szál fehérrépa
* 3 lilahagyma
* 2 ek + 1 ek olívaolaj
* 2 ek vaj
* 1 ek kakukkfűlevél
* 1 ek finomra vágott rozmaringlevél
* 6-8 zsályalevél
* só
* frissen tört fekete bors

elkészítés

1. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk-borsozzuk.
2. Felhevített vastag falú serpenyőben, a vaj és az olívaolaj keverékén, folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat.
3. Lapos tűzálló tálra tesszük a húsokat.
4. A zöldfűszereket beleforgatjuk evőkanálnyi olívaolajba és rászórjuk a combokra.
5. A megtisztított zöldségeket néhány darabra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra rendezzük, a húsok köré, közé.
bubszi, 2010. szeptember 05. vasárnap, 21:18
Képek, videók
tortilla salátával.jpg
sarkadykati
2018. január 01. hétfő, 20:06
tortilla salátával.jpg
snbela44
2017. december 08. péntek, 18:16
Rablóhús salátával
irmus
2014. június 01. vasárnap, 16:36
tarja salátával.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:19
Tojásos nokedli,salátával
soosistvan
2010. június 16. szerda, 21:36
Sült csirkecomb salátával
ujjozsef
2010. március 17. szerda, 20:36
Tonhal salátával.jpg
miday
2009. október 17. szombat, 22:09
3színűtojat_salataval. jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:16
tojásos nokedli salátával
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:34
Szardínia salátával.jpg
miday
2007. szeptember 03. hétfő, 20:24
Pikáns csirkecombok póréh
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:41
Sült csirkecombok petrezs
irmus
2018. március 06. kedd, 16:04
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
Fokhagymás csirkecombok
lilagondolatok
2015. május 29. péntek, 11:23
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.