Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:49 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csokoládééééé
vagy csak ez egyiket vagy az ABC szerint szépen sorban?

A kerek csokoládét,

a szögletes csokoládét,

a hosszú csokoládét,

a rövid csokoládét,

a gömbölyű csokoládét,

a lapos csokoládét,

a tömör csokoládét,

a lyukas csokoládét,

a csomagolt csokoládét,

a meztelen csokoládét,

az egész csokoládét,

a megkezdett csokoládét,

az édes csokoládét,

a keserű csokoládét,

a csöves csokoládét,

a mogyorós csokoládét,

a tejcsokoládét,

a likőrös csokoládét,

a tavalyi csokoládét,

az idei csokoládét,

és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon...





Az élet csoki nélkül értelmetlen !
cuppika59, 2017. december 29. péntek, 12:46
narancslikőr házilag
HOZZÁVALÓK

1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz

ELKÉSZÍTÉSE:
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.

TIPPEK:
A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például fahéjjal,
faciendum, 2017. december 23. szombat, 22:08
Ötletek a konyhába.
narancsra, cukorra és vodkára.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Vanília, kardámom, fahéj és narancs a hozzávaló fűszer

Narancsos vodkalikőr

Hozzávalók

5 db narancs, 1 db egész fahéj, 2-3 db kardámom mag, 1 db vanília bab, 1,2 liter vodka, 60 dkg cukor.

Mossuk meg langyos vízben a narancsokat, majd hámozzuk meg burgonyahámozóval. Ügyesnek kell lennünk, mert vigyázni kell, hogy a narancs bőre alatt lévő fehér részt is levágjuk. Ha belekerül az italba ettől keserű lehet. Tegyük a narancshéjat egy jól zárható, legalább két literes befőttes üvegbe, adjuk hozzá az egész fahéjat, a vanília babot, a kardámom magokat, majd öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól, és hagyjuk állni egy héten keresztül. Minden nap rázogassuk meg legalább egyszer, hogy az ízek jól kioldódjanak a fűszerekből.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Üvegben kell áztatni legalább egy héten keresztül

Egy hét elteltével szűrjük le a vodkát egy kis edénybe. Egy másik edénybe
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Alkoholtartalmú italok és koktélok története.
1. Amaro.

1815-öt írunk. Ausano Ramazzotti borokat, likőröket, és növényi termékeket árul: gyógynövényeket, gyökereket, narancshéjat és kérgeket egy kis milánói üzletben. Az a ragyogó ötlete támad, hogy tonizáló és erősítő italt készít gencián, kínafa, rebarbara, fahéj, oregano, szicíliai édes és Curacao-szigeti keserű narancs, valamint más összetevők keverékéből. Ramazzotti úr elkezdi árulni italát a környező tavernákban és Milánó központjában, ahol a La Scala színház közelében nyit egy bárt, amelyben a hagyományos olasz kávé helyett Amaro Ramazzottit szolgálnak fel.

2. Amarula

Dél-Afrikában van egy különleges fa, a marula. A helyiek szent növényként tisztelik, mindenféle gyógyító képességet tulajdonítanak neki, többek között afrodiziákumként is hatásosnak
schuro, 2017. március 23. csütörtök, 22:00
Rukkola: keserű, de egészséges
Rukkola: keserű, de egészséges

Ma már hazánkban is egyre több salátaféle kapható, így igen változatos ételeket készíthetünk
belőlük. A klasszikus fejes salátán és jégsalátán túl érdemes különlegesebb fajtákkal is
kísérletezgetni, így a sajátos ízű rukkolával is.

A rukkola, vagy más néven borsmustár, a keresztesvirágúak családjába tartozik, rokonai a káposztafélék. A Földközi-tenger térségéből indult el hódító útjára, ma már világszerte ismert
és használt salátaféle. Hazánkban az utóbbi évtizedben vált igazán keresetté.

Balkonon is nevelhető
Levelei sötétzöldek, formája a gyermekláncfűre emlékeztet, íze pedig - a benne található
olajoknak köszönhetően - kissé kesernyés, csípős, mely egyesek szerint a tormáéhoz,
mások szerint a földimogyoróéhoz, dióéhoz hasonlít. Nem igényel különösebb gondoskodást,
a házi kiskertekben, de akár balkonládákban a teraszon, erkélyeken is termeszthető.
Szereti a félárnyékos helyet, nap hatására ugyanis
ametiszt54, 2017. január 21. szombat, 16:48
Rukkola: keserű, de egészséges
Rukkola: keserű, de egészséges
Kínáljuk salátákhoz vagy pizzák mellé

Ma már hazánkban is egyre több salátaféle kapható, így igen változatos ételeket készíthetünk belőlük. A klasszikus fejes salátán és jégsalátán túl érdemes különlegesebb fajtákkal is kísérletezgetni, így a sajátos ízű rukkolával is.

A rukkola, vagy más néven borsmustár, a keresztesvirágúak családjába tartozik, rokonai a káposztafélék. A Földközi-tenger térségéből indult el hódító útjára, ma már világszerte ismert és használt salátaféle. Hazánkban az utóbbi évtizedben vált igazán keresetté.
Balkonon is nevelhető
Levelei sötétzöldek, formája a gyermekláncfűre emlékeztet, íze pedig - a benne található olajoknak köszönhetően - kissé kesernyés, csípős, mely egyesek szerint a tormáéhoz, mások szerint a földimogyoróéhoz, dióéhoz hasonlít. Nem igényel különösebb gondoskodást, a házi kiskertekben, de akár balkonládákban a teraszon, erkélyeken is termeszthető. Szereti a félárnyékos helyet, nap hatására ugyanis
taltos1, 2017. január 17. kedd, 23:32
likőrök házilag
tejet, az egészet egyneművé keverjük, majd az alkoholt is hozzáöntjük. 
5. Steril üvegekbe töltjük.
6. Hűtőbe rakjuk legalább 1 napra, de egy hét múlva lesz igazán finom. 
7. Ilyenkor 1-2 naponta megrázogatjuk az üveget.


CSOKILIKŐR HÁZILAG

Hozzávalók: fél literhez
2 dl folyékony habtejszín
4 ek keserű kakaópor
15 dkg cukor
10 dkg 70-80%-os jó minőségű étcsokoládé
2,5 dl rum

Elkészítése:
1. A tejszínt elkeverjük  a kakaóporral, cukorral és az étcsokival együtt óvatosan, kis lángon felolvasztjuk.
2. Ha minden egyneműen feloldódott, akkor langyosra hűtjük, hozzáadjuk a rumot.
3. Finom szűrőn át üvegbe töltjük, fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
4. Ha időközben nagyon besűrűsödne, rummal vagy tejszínnel hígíthatjuk.
faciendum, 2016. december 22. csütörtök, 13:44
Ady Endre – Pusztul a lótusz
Ady Endre - Pusztul a lótusz

1.
Lótusz-virág, lótusz-virág,
Szent kelyhedet megcsókolom, lásd,
Aztán felhőzni kezd a lelkem,
Aztán keserű záport hullat,
Lótusz-virág, lótusz-virág...
Én feledésre sohse leltem,
Én siratom az örök romlást,
Én siratom a napkeletet,
Siratom a Gangesz partját,
Honnan romlásra elkerültünk,
Lótusz-virág, lótusz-virág...
A mi hazánk ez sohasem volt,
Mi csak romlásra éltünk itten,

A fény és illat buja álmát
Elvette egy kegyetlen isten
S mi már csak sirattuk az álmot.
E világ nem a mi világunk,
Megöltek a hideg virágok,
Megöltek engem s téged is,
Lótusz-virág, lótusz-virág...
Szent kelyhedet megcsókolom, lásd,
Megsiratom az örök romlást
S veled hal meg szent napkeletre
Vágyódva, sírva, összeesve
Az én idegen lelkem is,
Lótusz-virág,
chillik, 2016. november 30. szerda, 05:22
narancslikőr házilag
Hozzávalók
1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz

ELKÉSZÍTÉSE:

A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.

TIPPEK:

• A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például
faciendum, 2016. november 27. vasárnap, 21:55
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
narancsra, cukorra és vodkára.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Vanília, kardámom, fahéj és narancs a hozzávaló fűszer

Narancsos vodkalikőr

Hozzávalók

5 db narancs, 1 db egész fahéj, 2-3 db kardámom mag, 1 db vanília bab, 1,2 liter vodka, 60 dkg cukor.

Mossuk meg langyos vízben a narancsokat, majd hámozzuk meg burgonyahámozóval. Ügyesnek kell lennünk, mert vigyázni kell, hogy a narancs bőre alatt lévő fehér részt is levágjuk. Ha belekerül az italba ettől keserű lehet. Tegyük a narancshéjat egy jól zárható, legalább két literes befőttes üvegbe, adjuk hozzá az egész fahéjat, a vanília babot, a kardámom magokat, majd öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól, és hagyjuk állni egy héten keresztül. Minden nap rázogassuk meg legalább egyszer, hogy az ízek jól kioldódjanak a fűszerekből.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Üvegben kell áztatni legalább egy héten keresztül

Egy hét elteltével szűrjük le a vodkát egy kis edénybe. Egy másik edénybe
horvathnemagdi, 2016. november 17. csütörtök, 14:52
Jó reggelt kívánok
Rozmaring teát iszogatom

Mire jó a rozmaring?

A levéldrog antibakteriális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A rozmaringleveleket teakeverékekben epe-és vizelethajtó, szélhajtó, idegerősítő és étvágygerjesztő hatása miatt használják. Frissen vagy szárítva a francia, olasz és spanyol konyha nélkülözhetetlen fűszere. Húsokat, mártásokat, leveseket ízesítenek vele.

Illóolaja a végtagok vérkeringését javítja, reumaellenes és csillapítja az idegfájdalmat. Gyógyászati felhasználása mellett az illóolajat a kozmetika- és illatszeripar külsőleg alkalmazza (kölnivizek, fürdőesszenciák, szappanok, krémek, kenőcsök, tapaszok, dezodorok, hajszeszek, samponok).

A rozmaringolaj nem toxikus, csak ritkán és legfeljebb enyhén irritáló, szemben több más olajjal. Kivonatát és párlatát a likőripar használja, enyhén keserű likőrök gyártásához. Belsőleg viszont csak kizárólag orvosi javaslatra - főként epebántalmak és emésztési zavarok esetén- és csak nagy
eva0817, 2016. június 13. hétfő, 07:21
1/14
Képek, videók
egy kis csokoládét ....jp
fuximami
2010. február 09. kedd, 20:38
Megkezdet festékek tárolá
biharieniko
2006. október 17. kedd, 09:33
Csoki-torta
irmus
2018. január 18. csütörtök, 07:38
fatőrzs csokis.jpg
svisser
2017. december 31. vasárnap, 19:47
Hunyadi cukrászat csoki t
pacsakute
2017. november 24. péntek, 17:18
rózsa csokor csokival
eva6
2017. november 23. csütörtök, 17:20
Almás-csokis muffin
irmus
2017. november 18. szombat, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.