Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:04 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hogyan készül a Tequila
agávétól eltérű fajú agávét használni a mixto kipótlására.

A tequila az agávé hőkezelt tövéből kinyert - és gyakran egyéb cukrokkal feljavított - lé erjesztésével és lepárlásával készül.

Aratás: A kék agávé aratásakor a növényt a földből eltávolítják, majd a leveleket az erre szakosodott munkások (a jimadorok) egy lapátra hasonlító vágóeszközzel eltávolítják.

Hidrolízis: A növény megtisztított tövét (a pinát, ami spanyolul ananászt jelent) ezután hőkezelésnek vetik alá, hogy a benne lévő inulin másfajta, erjeszthető cukrokká alakuljon át. Hagyományosan gőzfűtéses kemencébe teszik 48 órára, de elterjedtek a modern autoklávok is, melyben az
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 21:35
Ginkgo biloba a memóriánk karbantartója
A ginkgo biloba, a Föld egyik legősibb növénye egyre népszerűbb manapság. Ezt pedig jótékony tulajdonságainak köszönheti: leginkább a memória fokozására szedik - a tanulni vágyóknak, mind az öregkori emlékezetvesztésben nagyon hatékonyan működik

Ma már bármelyik bioboltban hozzájuthatunk a ginkgo biloba kivonataihoz, amiket az ősi páfrányfenyő leveleiből nyernek ki. A leveleket először egy szárítási folyamatnak vetik alá, ezt követi az őrlési folyamat, majd az aktív hatóanyagok kivonása, amit aceton és víz keverékével tesznek meg. De mire is hat pontosan a ginkgo biloba?


A páfrányfenyő nagyon előnyös a vérkeringésre és a központi idegrendszerre kifejtett hatása miatt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Gátolja a vérrögképződést, úgy működik, mint az aszpirin.

Ezenfelül antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökök pusztító hatásaival, így védi a
suzymama, 2018. május 17. csütörtök, 15:51
Szabó Gyuri bácsi tanácsai
elkezd valami kipermetezni belőle és az alja tiszta ragacs lesz a diófa alatt mindennek. A növekedés gátló anyagot akkor ő kipermetezi és akkortól kezdve két hét alatt megsötétedik a diólevél, és megvastagodik. Ekkortól lehet gyűjteni. Egészen addig, amíg rozsdagomba nem jelenik meg a diólevélen. A július a legbiztosabb hónap. A csalánlevelet akkor kell szedni, amikor elkezdi az első bimbót hozni, amikor már kijött a virág, akkor már jó.
A tea készítési módról:
A teákat általában - a leveleket, a virágokat, az egész növényeket forrázással készítjük, egy-két kivétellel. Ez ugye össze van aprítva, morzsolva a növény. Egy csapott evőkanál összevágott levelet beteszünk porcelán csészébe, vagy zománcozottba, fémbe nem. Leforrázzunk két és fél deci vízzel, fedő alatt tartjuk 10-20 percig, akkorra kiázik belőle a hatóanyag és leszűrjük. Ha friss növényről van szó, akkor 2 vagy 5 perc is elég, mert a friss növénynek nem kell sokáig
állni, mert több benne a hatóanyag, és nem kell megszívnia
sz719eszter, 2018. május 15. kedd, 09:30
Hétköznapok címmel fotókiállítás nyílik Ujvári Sándor, a közmédia fotósának képeiből
sok esetben hétköznapi rutinmunkának tűnő riporteri megoldásokból egy sajátságos víziót mutassanak be a Kecskeméthez közeli, olykor távolabbi vidék mindennapjairól.

A kurátor szerint a válogatásból hiteles kép kapható az ezredforduló utáni közép-magyarországi vidékről: az idénymunkások mindennapi "sárbaragadtságáról", a tanyasi nyugdíjasok gyakran szívszorító hétköznapjairól vagy éppen a csettegőikkel büszkén pózoló gazdálkodókról. A kiállítás ugyanakkor a Bács-Kiskun megyei tanyavilágban ma is leveleket kézbesítő lovas postás, a megyét járó mozgóboltos vidéki idilljén túl a menekültválságba is betekintést ad. Mindezekkel párhuzamosan egy olyan sajátos alkotói szellemiséget is megmutat, amely sikerrel emeli ki és teszi láthatóvá a hétköznapok mélyén nyugvó, olykor láthatatlan drámákat - fogalmazott.

A péntektől látható tárlat egy időbeli keretet is magában rejt, hiszen látható lesz Ujvári Sándor első, az ezredforduló dokumentarista attitűdjét magán viselő, az Utolsó sorkatonák című képsora és a
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 09:21
11 élelmiszer, amit örökké újratermeszthetsz
a földbe úgy, hogy a rügyek felfelé álljanak, majd takard be 2-5 cm földdel és öntözd meg jól. Spricceld rendszeresen, hogy nedves maradjon. Néhány hét múlva a hajtások kibújnak a talajból és 3-4 hónapon belül kész a betakarításra
8. Bazsalikom

Nagyon egyszerű termeszteni, így teljesen felesleges pénzt költeni rá. Szükséged lesz egy szárra, amelyen legalább 6 vagy annál több levél van. Minél hosszabb a szár, annál jobb. Ollóval vágd le a növény többi részéről, majd csípd le a felső leveleket és virágokat a csúcsról, ezután az alsóbb levelekből is csípj, amik a szárból indulnak ki. Tedd egy pohár vízbe és nézd, ahogyan nő. Egy héten belül gyökeret fog ereszteni.
9. Citromfű

Nagyon könnyű nevelni őket. Vásárolj belőle egy keveset és a levágott szárat helyezd egy vizes üvegbe. Két napon belül megjelennek a gyökerek. Cseréld a vizet rendszeresen. Három-négy hét alatt elég nagyra nő a gyökere, hogy talajba lehessen ültetni.
10. Fokhagyma

Egyetlen fokhagymagerezd is
nanoka72, 2018. március 23. péntek, 07:55
Móra Ferenc: Csengő barack
elő nem adod a tettest!
Valahol a harmadik szőlőben lakott a csősz, de olyan hamar ott termett Gilice bácsi a füstös csősz kunyhó előtt, mint a jeges eső.
Nagy csendesség volt, csak a kukoricalevelek zizegtek a szélben. Gilice bácsi tölcsért csinált a tenyeréből, s elrikkantotta magát:
- Hej, Imre, szőlőcsősz Imre!
Szőlőcsősz Imre nem mutatkozott, hanem a kukorica közt egyre erősödött a zörgés. Alighanem hörcsög motoszkál itt. Gilice bácsi széthajtotta a leveleket, s hirtelen visszakapta a fejét.
Sápadt, beteg szemű kisgyerek csúszott-mászott a földre terített gyékényponyván. Nagyon meglátszott az istenadtán az ínséges idő. Ahogy meglátta a haragos bácsit, mosolygósra csücsörítette össze maszatos kis száját, és dicsekedve tartotta elejbe vézna kis kacsóját.
- Bajack, bajack!
Az volt biz az, barack. Mégpedig az aranyhúsú csengő barack. A századik, a legbársonyosabb, legérettebb.
Gilice bácsi lehajolt a gyerekhez, mikor
vorosrozsa66, 2018. március 23. péntek, 00:16
Tallóztam
elmesélte, ő valahogy mindig is szeretett volna kitünni, nem akar a tömegben elbújni, mert tudja ugyan, hogy nem szép, de különleges. Hozzá szívesen jönnek a madarak, a pillangók, meglátogatják az őzek és boldogan vakaroznak a törzsén, szóval köszöni, de itt ő nagyon jól érzi magát így. A szellő rácsodálkozott, és egyre jobban tetszett neki a csúnyácska fa. Mindennap visszajárt súgott-búgott a fának, és megsímogatta a leveleit. Lefújta róla a port, amitől a fa is egyre boldogabb lett és egyre fényesebb leveleket hozott. Az ágai is kezdtek kikuszálódni, valahogy napról-napra más lett. Aztán egy nap hiába várta a szellőt, valahol máshol fújdogált, ráunt a fájára.
A fa látta a szellőt, ahogy az erdőben száll ide-oda, ágról ágra a többi fán és egyre jobban dagad az ereje.
Az erdő fái körbezsongják.
Nagyobb és büszkébb lett, már nem szellő volt, hanem szél..... A fa kicsit elszomorodott.
Aztán egy nap, megállt a fa felett egy esőfelhő, és beszélgetni kezdtek. Egészen
horvathnemagdi, 2018. március 03. szombat, 09:54
Szebb és jobb korrupt mentes Magyarországot!
esetében a beutaló alapján nyújtott ellátás igénybevételekor a háziorvos, illetve a kezelőorvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátás esetén az adott szakrendelés orvosa dönt -Aznapi ,,sürgős" ellátásról csak a beutaló orvos és/vagy a rendelő szakorvosa dönthet!


NYÍLT LEVÉL A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG MINISZTERELNÖKÉNEK, ORBÁN VIKTOR ÚRNAK

BUDAPEST

TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR!

Tekintettel arra, hogy többször kaptunk Öntől értékes tartalmú leveleket, bátorkodom én is - figyelemfelkeltés céljából -, egy sajnálatos tapasztalatomról tájékoztatni Önt, mivel megítélésem szerint több ezer vagy több tízezer embert is érint (érinthet) ez a kérdés.

Sokak előtt ismert, hogy Ön a szívén viseli a beteg emberek sorsát, így a megboldogult Horn Gyula is éveken át tartó, különleges ellátásban (VIP-es) részesült a Honvéd Kórházban.

Feleségem, aki 53(!) évig szolgált az egészségügyben, mint szakorvos tette a dolgát és most a Honvéd
kirscha, 2018. március 01. csütörtök, 18:41
Embermese
elmesélte, ő valahogy mindig is szeretett volna kitünni, nem akar a tömegben elbújni, mert tudja ugyan, hogy nem szép, de különleges. Hozzá szívesen jönnek a madarak, a pillangók, meglátogatják az őzek és boldogan vakaroznak a törzsén, szóval köszöni, de itt ő nagyon jól érzi magát így. A szellő rácsodálkozott, és egyre jobban tetszett neki a csúnyácska fa. Mindennap visszajárt súgott-búgott a fának, és megsímogatta a leveleit. Lefújta róla a port, amitől a fa is egyre boldogabb lett és egyre fényesebb leveleket hozott. Az ágai is kezdtek kikuszálódni, valahogy napról-napra más lett. Aztán egy nap hiába várta a szellőt, valahol máshol fújdogált, ráunt a fájára.
A fa látta a szellőt, ahogy az erdőben száll ide-oda, ágról ágra a többi fán és egyre jobban dagad az ereje.
Az erdő fái körbezsongják.
Nagyobb és büszkébb lett, már nem szellő volt, hanem szél..... A fa kicsit elszomorodott.
Aztán egy nap, megállt a fa felett egy esőfelhő, és beszélgetni kezdtek. Egészen
lenke1964, 2018. március 01. csütörtök, 18:14
Saját bonsai kialakítása
nőni. Azonban ügyeljünk, hogy a metszés ne legyen túl közel a rügyhöz, mert az könnyen beszáradhat és nem fog kihajtani. A metszés ideje általában kora tavasszal legyen, ilyenkor a lemetszett ágak helye gyorsan gyógyul. A sebeket kezelhetjük sebviaszszal, így felgyorsítjuk a gyógyulást. Ha vastagítani szeretnénk egy ágat, akkor hagyjuk megnőni 6-8 levélre, utána vágjuk vissza 1-2 levélre
Levél metszés
A levélmetszés egy speciális beavatkozás, melynek célja, hogy a nagyobb levelű fajták kisebb leveleket hozzanak. Levélmetszést csak jó erőben lévő, egészséges növényen lehet végrehajtani. A levélmetszést júniusban végezzük, mert addigra már kifejlődtek a levelek tövében lévő honalj rügyek is. Kerüljük a levélmetszést átültetett vagy beteg növényeken. A kezdők először kezdjék eleve kislevelű fajokkal.
Gyökérmetszés
A gyökérmetszést általában az átültetésnél végezzük el. Az átültetés során a bonsait az eredeti táljába ültessük vissza. Növekedése során nem csak az ágainövekednek, hanem a
eva6, 2018. január 24. szerda, 11:12
A töltött káposzta legendája
kicsit.

A háromfajta húsunkat összekeverjük, legjobb, ha össze is daráljuk, hogy még jobban egymásra találjanak. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és pirospaprikával. Sózásnál ügyeljünk, mert a káposzta is sózott! Beleeresztjük a hagymás zsírunkat is. Jól összekulimászkodjuk. Jöhet bele a rizs, mivel nem kínaiak vagyunk nem kell sok. Újfent összekeverjük a masszát, s betessékeljük a hűtőszekrénybe lehiggadni.

Elővesszük a savanyú káposzta fejeinket, s lefejtük róla a legszebb leveleket. A torzsákat kivágjuk, hogy könnyebb legyen tekercselni. Nekifogunk a kényes műveletnek, húsgombócot teszünk a levélre, felpödörjük, két csücskét betűrögetjük, hogy meg ne fázzék középütt a hús. Ezt addig ismételgetjük, míg el nem fogy vagy a hús, vagy a káposzta, vagy a pálinka.

Ha megvagyunk, elővesszük a töltött káposzta főző edényünket. Ha nagyon autentikusak akarunk lenni, akkor egy égetett anyagvájligot húztunk ki a kamrából, melyre már áhitattal vár a forróra fűtött kemence. Mivel
eva6, 2017. december 22. péntek, 15:23
Márai Sándor - Idézetek
műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért- te sétálj a kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Istentudja ezt."

Márai Sándor


Néha megállok az utcán, zsebembe nyúlok, úgy érzem, elvesztettem valamit. Otthon fiókokat nyitogatok, leveleket olvasok, régi ruhák zsebeit kutatom át. (...) Valamit elvesztettem. Felébredek éjjel három felé, s egyszerre megértem: az álmot vesztettem el! Nem az éjszaka álmát, az alvás melléktermékét, azt a zagyva, édes sületlenséget, (...) Hanem azt az álomszerű érzést, hogy a valóság mögött van értelem, melyet nem lehet szavakkal kifejezni. Mi volt ez az álom? Miért fáj úgy, hogy nincs már? Miért kutatok utána? Az ifjúság volt? Nem tudom. Csak azt tudom, hogy kiraboltak.

Márai Sándor: A négy
menusgabor, 2017. december 08. péntek, 20:00
1/68
Képek, videók
Tequila.jpg
charlotteani
2016. április 21. csütörtök, 20:19
tequila_0264.jpg
charlotteani
2016. április 21. csütörtök, 20:19
tequila.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 23:30
p.s. tequila.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 23:28
p.s. tequila.png
cady89
2015. május 28. csütörtök, 11:45
tequila.png
cady89
2015. május 28. csütörtök, 11:44
tequila_107.jpg
moncsimail
2012. április 20. péntek, 13:11
tequila_ole_silver_07l _r.
andomanyi
2012. április 14. szombat, 10:59
sierra_tequila_silver. png
andomanyi
2012. április 14. szombat, 10:59
sauza_tequila_gold.jpg
andomanyi
2012. április 14. szombat, 10:58
800px-Agave_tequilana_ 1.j
andomanyi
2012. április 06. péntek, 17:26
Tequila - Magyar verzió..
anci-ani
2012. január 11. szerda, 17:11
Agave.jpg
pacsakute
2016. november 09. szerda, 13:33
agave.jpg
winxclubervin
2015. június 11. csütörtök, 23:14
Virágzó agave.jpg
pacsakute
2015. március 19. csütörtök, 19:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.