Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:05 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Roma konyha
amelyet magában is fogyaszthatunk - kínáljuk.

Üres csucsogó
Hozzávalók: Alaposan megmosott vastag disznóbél, só, majoránna, olaj. A belet forró sós vízzel többször átmossuk, áztatjuk, majd hideg vízzel kiöblítjük. Ha tiszta, szagtalan, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, s a darabokat hosszában is felhasítjuk. Olajon megfuttatjuk, vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fokhagymázzuk, vagy más fűszerekkel ízesítjük, lazán elkeverjük, összerázzuk. Ha megpuhult, s a víz elpárolgott, olajozott tepsire rakjuk, és sütőben megpirítjuk; ízlés szerint fűszerezzük. Kenyeret adunk hozzá.

Töltött káposzta roma módra (Rigó Mónika receptje)
Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, fél füstölt csülök, kb. 20 dkg pikáns füstölt kolbász, 1 fej hagyma, 1 kg savanyú káposzta, 10-12 db savanyított káposztalevél, 3 ek. zsír, 1 ek. liszt, 1 pohár rizs, só, pirospaprika. A sertéscombot és a csülköt feldaraboljuk, ledaráljuk, sóval, borssal, pirospaprikával és két gerezd zúzott
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Kekszes-meggyes-almás torta sütés nélkül
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyes krém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponéval fejezem
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:51
Rántásos rétes (gyors rétes)
hagyható)

Meggyes töltelék:

2 ü magozott meggybefőtt
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

Először a töltelékeket készítjük el. Nekünk ebből a tészta és töltelék mennyiségből 1 szál almás és 2-2 szál túrós és meggyes rétesünk lett.
Almás töltelék:

Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le. Egy edényben addig pároljuk, amíg a levét elfövi, közben, ha szükséges adjunk hozzá cukrot és ízlés szerint fahéjat. Ha elpárolgott a leve, akkor hűtsük ki egészen.
Túrós töltelék:

A tojásokat szétválasztjuk. A túrót összetörjük a cukrokkal, tojássárgákkal, hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Ha nagyon lágy a töltelék, akkor adjunk hozzá kevés búzadarát. Aki szereti tehet bele mazsolát is.
Meggyes töltelék:

A meggyet csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki kissé, ha maradt még benne leve. Adjunk hozzá 2-3 ek cukrot és kevés fahéjat, majd
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:15
LIBÁS ÉTELEK - Márton napjára
EGYBEN SÜLT LIBA -- Hogyan süssünk libát?
Hozzávalók: 1,5 - 2 kg-os liba, 1 csomag petrezselyem, 12 g majoránna, só

A kellően megtisztított libát, amikor szárnyát, nyakát már levágtuk a libát egyben hagyjuk. Sóval alaposan bedörzsöljük, sütő tepsibe tesszük. A belsejébe néhány szál zöldpetrezselymet teszünk vagy majoránnát szórunk, és sütőbe téve, saját levével gyakran öntözgetve, először csak pároljuk, aztán ropogósra sütjük. Ha a liba húsának leve közben elpárolgott, kevés vizet öntünk alá, gondosan ügyelve arra, hogy a zsírja nehogy megégjen. Közepes tűz mellett, a liba sütési ideje két óra is lehet, míg kellően megpirul. Szalmaburgonyával, tetszés szerint savanyúsággal tálaljuk.

LECSÓS LIBA
Hozzávalók: 1 db liba combja és melle, zsír, füstölt szalonna, pirospaprika, őrölt bors, vöröshagyma, 30 dkg paradicsom, 60 dkg zöldpaprika vagy lecsókonzerv, só

A megtisztított liba mellét és combját darabokra vágjuk. --egy lábasba zsírt teszünk és füstölt szalonna
lizawolf, 2017. november 29. szerda, 11:24
Véletlen felfedezések.
sőt, támogatták a velük foglalkozó kutatásokat, mivel ezek a gázok forradalmasították a hűtéstechnológiát. A Dupont cég fiatal vegyésze, Roy Plunkett egy újfajta CFC-gáz előállításával kísérletezett, amikor felfedezte a teflonbevonatot. Plunkett úgy gondolta, hogy a TFE nevű anyag és a sósav keresztezése hatékony hűtőanyagot produkálna. A kísérletekhez TFT gázt állított elő, amiket nagy nyomású tartályokban tárolt, Miután kinyitotta a gáztartályokat, dühösen vette észre, hogy a gáz szinte teljesen elpárolgott belőlük. Amikor megrázta a tárolókat, csupán némi, hópehelyre emlékeztető anyag hullott ki belőlük. Ezeket Plunkett végül a Dupont kutatóinak adta át - fogalma sem volt róla, hogy az általa felfedezett anyagot, a teflont a hadiiparban és konyhaeszközök készítéséhez egyaránt felhasználhatják.

Laminált üveg. A laminált üveg elterjedéséig vezető út szintén kacskaringós volt. A
schuro, 2017. május 21. vasárnap, 18:11
Habos almás-mákos sütemény (meggyes) liszt nélkül
darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz

az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz

a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák

Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
bkisseva, 2017. március 01. szerda, 13:51
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele
bordájára helyezett rácsra tesszük. 10 perc múlva állítjuk takarékalsóra a lángot, a hús felpuhulása után, felső lángon megpirítjuk a pecsenyét. Elektromos sütőben alsó, felső 3-as álláson, szintén 10 percig hevítjük a sütőt, a hús betevése után alsó 3-as, felső 2-es álláson sütjük, felpuhulás után, felső 3on pirítjuk meg.) A sütőbe betett húst 10 perc múlva saját zsírjával megöntözzük, körülbelül 1/2 dl forró vizet öntünk alá és saját levével 15 percenként öntözgetve sütjük, amíg felpuhul. Ha a víz elpárolgott és a zsírja sisteregni kezd, mindig öntsünk egy-egy kis forró vizet alá (sohase a húsra). Közben lapáttal, kanállal megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen süljön. Kb. 35-40 perc múlva vékony próbatűvel (kötőtű) beleszúrunk, ha puhának érezzük a húst, a sütést befejezzük. A megsült hús felületén apró ,,izzadáscseppek" jelennek meg; ha tovább sütnénk, kiszáradna, rostos lenne. A megsült húst lefedjük és 6-8 percig már eloltott sütőben tartjuk, hogy az ízek átérjenek benne, majd a
lebo, 2016. november 30. szerda, 12:30
Sertésborda Budapest módra
Hozzávalók:
• 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
• 20 dkg csirkemáj
• 40 dkg gomba
• 20 dkg zöldborsó
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 2 db tv paprika
• 2 db paradicsom
• étolaj
• őrölt fekete bors
• 1 tk pirospaprika
• só

Elkészítése:
A hús szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát és együtt készre pároljuk. A megsült hússzeleteket a raguval tálaljuk.
Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2016. november 27. vasárnap, 17:38
Hogyan tanítsd meg a gyerekednek
kínáltam neki, ami számára is elfogadható volt. Az, hogy egyedül volt velem, így szégyenkezés nélkül sírhatott és ereszthette ki a feszültsége egy részét. Miután felállt az ölemből, azt mondta Most nem akarok embert látni. Csak téged. És tényleg, elvonult olvasgatni a szobájába, pár óra múlva pedig, mint akit kicseréltek, jókedvűen, kisimultan jött vissza hozzánk.

Az volt az érzésem, ezzel a pár perces beszélgetéssel kivettem a viharból a szelet, az erejét. A veszekedős hangulat egyszerűen elpárolgott. De ami még fontosabb, éreztem, hogy a kapcsolatunk megint nagyon szoros és meghitt lett. Hiszem azt, hogy ezek azok a kapcsok, amelyek összetartanak két embert. Millió ilyen kis kapocs milliószoros erővel tartja egyben az embereket.

Tudom, igen, tapasztalatból tudom, milyen nagyon nehéz egy ilyen feszült helyzet kellős közepén mély levegőt venni, szülőként lenyugodni és mindezt a beszélgetést így végigvinni, de a másik megoldás sokkal több energiát emészt föl! Ráadásul így nem csak
lenke1964, 2016. október 04. kedd, 08:53
Mese a vízcseppről, aki önmagát kereste
fogyasztott el egy gilisztát.
Senki sem akart szóba állni vele, vagy csak senki nem hallotta a hangját?

A kis csepp tovább töprengett azon, hogy neki mi dolga van itt? Ő hova tartozik?

Tudnia kell, hogy miért is született erre a világra, mihez kezdjen magával, hogy Ő is aktív részese lehessen ennek a nyüzsgő kis világnak.

Amíg ezen gondolkodott, kisütött a nap is, és egyre melegebb lett.

A vízcsepp azt érezte, hogy egyre könnyebb és könnyebb, mígnem teljesen elpárolgott.

Most akkor én vagyok a levegő? Gondolta magában.

Élvezte, ahogy a széllel suhan a fák felett és összeborzolja a mezők zöld haját.

Majd minden kezdett lelassulni, besötétedni, a levegő lehűlt, és a kis csepp egy kövér fekete felhőben találta magát. Nem teljesen értette mi történik, de nem is volt sok ideje átgondolni, mert elkezdett zuhanni. Először nagyon megijedt, azután élvezni kezdte a szabadesést.

Én vagyok az eső, gondolta.
Amikor leért,
lenke1964, 2016. február 20. szombat, 21:03
Mese a vízcseppről, aki önmagát kereste
Senki sem akart szóba állni vele, vagy csak senki nem hallotta a hangját?

A kis csepp tovább töprengett azon, hogy neki mi dolga van itt? Ő hova tartozik?

Tudnia kell, hogy miért is született erre a világra, mihez kezdjen magával, hogy Ő is aktív részese lehessen ennek a nyüzsgő kis világnak.



Amíg ezen gondolkodott, kisütött a nap is, és egyre melegebb lett.

A vízcsepp azt érezte, hogy egyre könnyebb és könnyebb, mígnem teljesen elpárolgott.

Most akkor én vagyok a levegő? Gondolta magában.

Élvezte, ahogy a széllel suhan a fák felett és összeborzolja a mezők zöld haját.



Majd minden kezdett lelassulni, besötétedni, a levegő lehűlt, és a kis csepp egy kövér fekete felhőben találta magát. Nem teljesen értette mi történik, de nem is volt sok ideje átgondolni, mert elkezdett zuhanni. Először nagyon megijedt, azután élvezni kezdte a szabadesést.

Én vagyok az eső,
klementinagidro, 2016. február 03. szerda, 14:17
Tisztító kúrák
fájdalmak. Leginkább időjárás-változásra jelentkeznek sajgó, nyilalló, hasogató fájdalom, zsibogó érzés stb. formájában, elsősorban csonttörést elszenvedett embereknél.

Az alább leírt módszer része a szervezet általános tisztításának. Többféleképpen végezhető, a legnépszerűbb a babérlevéllel történő tisztítás.

A babérlevélfőzetet a következőképpen készítsük el:

Egy zacskó (5g) babérlevelet leöntünk 3 dl hideg vízzel, és 7-10 percig fedő alatt főzzük.

Az elpárolgott vizet utólag forralt vízzel pótoljuk, hogy a 3 dl meglegyen.

A főzetet este készítsük el. Éjszakára plédbe bugyoláljuk az edényt, reggel pedig áttöltjük termoszba a tartalmát (ha nincs termosz, az egyszerű üvegpalack is megteszi). Napközben 12 óra alatt fogyasszuk el, rendszeresen kicsiket kortyolgatva belőle: 6 óra alatt a feléig kell eljutni, majd a következő 6 óra alatt a másik felét kortyolgassuk el egyenletes időközönként (kb. 15 percenként egy kortyot).

Fontos: Egyszerre ne
jupiter21, 2016. január 18. hétfő, 11:08
1/21
Képek, videók
Rigó Mónika 31.jpg
farkas1945
2011. március 16. szerda, 12:20
Nagy Csaba Sándor - Belet
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:21
kolbász is beletéve
sarkadykati
2011. november 08. kedd, 06:32
Kihányja a belét.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:23
varrjuk körbe a darabokat
katusom
2007. december 25. kedd, 01:17
feldarabolva.jpg
agica2004
2009. július 07. kedd, 15:05
pirospaprika.gif
zskadi
2016. február 16. kedd, 03:59
pirospaprika.jpg
liza1
2013. május 02. csütörtök, 19:01
pirospaprika :)
beatrice
2010. január 26. kedd, 08:25
PIROSPAPRIKA.jpg
tormamarti
2009. október 11. vasárnap, 15:01
Mennyit fogyaszthat???
eurotui
2008. március 26. szerda, 00:18
Fogyasztható csirkeláb
moco
2007. október 14. vasárnap, 17:17
káposztalevélben
macoka65
2010. március 27. szombat, 15:17
káposztalevél és burgonya
tereza54
2009. szeptember 28. hétfő, 19:22
Címkék
újfajta CFC-gáz, almás réteghez, ilyen feszült, sütőbe betett, alább leírt, leve nagyjából, belsejébe néhány, megsült hússzeleteket, másik megoldás, zsírja sisteregni, feléig kell, raguval tálaljuk, szalonnát kisebb, töltelékeket készítjük, sósav keresztezése, általa felfedezett,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.