Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 02:01 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mai ebéd...................................
Gomba vadasan krumpligombóccal

Megtisztítjuk, fölkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 2-3 percig kevergetve pirítjuk 1 evőkanál olajon, aztán fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beleszórunk 1 kávéskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat meg a babérlevelet, és puhára pároljuk a répaféléket. (Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.) Megtisztítjuk és földaraboljuk a gombát. Meghámozzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, és üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a gombát, meghintjük 1 kávéskanál sóval meg csipetnyi őrölt borssal, és kevergetjük, miközben levet enged. Addig főzzük, amíg el nem párolog a leve.

Közben a megfőtt répafélékből előbb kivesszük a citromhéjat és a babérlevelet, majd a főzővízzel együtt összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük őket. Visszatesszük a mártást a tűzre, ízlés szerinti mennyiségű mustárt teszünk bele (kóstolással állítjuk be a megfelelő ízt), és szükség esetén, ha a répa nem elég édes, kicsit
eva0817, 2018. február 17. szombat, 07:15
Roma konyha
amelyet magában is fogyaszthatunk - kínáljuk.

Üres csucsogó
Hozzávalók: Alaposan megmosott vastag disznóbél, só, majoránna, olaj. A belet forró sós vízzel többször átmossuk, áztatjuk, majd hideg vízzel kiöblítjük. Ha tiszta, szagtalan, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, s a darabokat hosszában is felhasítjuk. Olajon megfuttatjuk, vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fokhagymázzuk, vagy más fűszerekkel ízesítjük, lazán elkeverjük, összerázzuk. Ha megpuhult, s a víz elpárolgott, olajozott tepsire rakjuk, és sütőben megpirítjuk; ízlés szerint fűszerezzük. Kenyeret adunk hozzá.

Töltött káposzta roma módra (Rigó Mónika receptje)
Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, fél füstölt csülök, kb. 20 dkg pikáns füstölt kolbász, 1 fej hagyma, 1 kg savanyú káposzta, 10-12 db savanyított káposztalevél, 3 ek. zsír, 1 ek. liszt, 1 pohár rizs, só, pirospaprika. A sertéscombot és a csülköt feldaraboljuk, ledaráljuk, sóval, borssal, pirospaprikával és két gerezd zúzott
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Kekszes-meggyes-almás torta sütés nélkül
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyes krém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponéval fejezem
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:51
Rántásos rétes (gyors rétes)
hagyható)

Meggyes töltelék:

2 ü magozott meggybefőtt
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

Először a töltelékeket készítjük el. Nekünk ebből a tészta és töltelék mennyiségből 1 szál almás és 2-2 szál túrós és meggyes rétesünk lett.
Almás töltelék:

Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le. Egy edényben addig pároljuk, amíg a levét elfövi, közben, ha szükséges adjunk hozzá cukrot és ízlés szerint fahéjat. Ha elpárolgott a leve, akkor hűtsük ki egészen.
Túrós töltelék:

A tojásokat szétválasztjuk. A túrót összetörjük a cukrokkal, tojássárgákkal, hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Ha nagyon lágy a töltelék, akkor adjunk hozzá kevés búzadarát. Aki szereti tehet bele mazsolát is.
Meggyes töltelék:

A meggyet csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki kissé, ha maradt még benne leve. Adjunk hozzá 2-3 ek cukrot és kevés fahéjat, majd
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:15
LIBÁS ÉTELEK - Márton napjára
EGYBEN SÜLT LIBA -- Hogyan süssünk libát?
Hozzávalók: 1,5 - 2 kg-os liba, 1 csomag petrezselyem, 12 g majoránna, só

A kellően megtisztított libát, amikor szárnyát, nyakát már levágtuk a libát egyben hagyjuk. Sóval alaposan bedörzsöljük, sütő tepsibe tesszük. A belsejébe néhány szál zöldpetrezselymet teszünk vagy majoránnát szórunk, és sütőbe téve, saját levével gyakran öntözgetve, először csak pároljuk, aztán ropogósra sütjük. Ha a liba húsának leve közben elpárolgott, kevés vizet öntünk alá, gondosan ügyelve arra, hogy a zsírja nehogy megégjen. Közepes tűz mellett, a liba sütési ideje két óra is lehet, míg kellően megpirul. Szalmaburgonyával, tetszés szerint savanyúsággal tálaljuk.

LECSÓS LIBA
Hozzávalók: 1 db liba combja és melle, zsír, füstölt szalonna, pirospaprika, őrölt bors, vöröshagyma, 30 dkg paradicsom, 60 dkg zöldpaprika vagy lecsókonzerv, só

A megtisztított liba mellét és combját darabokra vágjuk. --egy lábasba zsírt teszünk és füstölt szalonna
lizawolf, 2017. november 29. szerda, 11:24
Véletlen felfedezések.
sőt, támogatták a velük foglalkozó kutatásokat, mivel ezek a gázok forradalmasították a hűtéstechnológiát. A Dupont cég fiatal vegyésze, Roy Plunkett egy újfajta CFC-gáz előállításával kísérletezett, amikor felfedezte a teflonbevonatot. Plunkett úgy gondolta, hogy a TFE nevű anyag és a sósav keresztezése hatékony hűtőanyagot produkálna. A kísérletekhez TFT gázt állított elő, amiket nagy nyomású tartályokban tárolt, Miután kinyitotta a gáztartályokat, dühösen vette észre, hogy a gáz szinte teljesen elpárolgott belőlük. Amikor megrázta a tárolókat, csupán némi, hópehelyre emlékeztető anyag hullott ki belőlük. Ezeket Plunkett végül a Dupont kutatóinak adta át - fogalma sem volt róla, hogy az általa felfedezett anyagot, a teflont a hadiiparban és konyhaeszközök készítéséhez egyaránt felhasználhatják.

Laminált üveg. A laminált üveg elterjedéséig vezető út szintén kacskaringós volt. A
schuro, 2017. május 21. vasárnap, 18:11
Habos almás-mákos sütemény (meggyes) liszt nélkül
darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz

az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz

a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák

Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
bkisseva, 2017. március 01. szerda, 13:51
1/21
Képek, videók
Mai ebéd.jpg
babi610805
2014. július 04. péntek, 12:02
A mai munkahelyi ebédünk.
basikele
2013. február 19. kedd, 00:33
M-izlik a mai ebed.png
katicacska
2011. december 13. kedd, 16:48
Mai ebedem/wildehilde
kilofalok
2010. október 02. szombat, 22:41
mai ebéd.jpg
rochlitzne
2009. augusztus 25. kedd, 19:03
mai ebédünk
barbette
2008. október 31. péntek, 16:47
A mai ebédünk még nem sül
tonfruzsi
2008. július 15. kedd, 12:24
Örömmel meritek vizet.jpg
katalin_53
2018. július 12. csütörtök, 06:32
vizet árasztok a szomjas.
katalin_53
2018. július 04. szerda, 09:23
szentlászló vízet fakaszt
maroka
2018. június 27. szerda, 12:44
De aki azt a vizet issza,
katalin_53
2018. május 21. hétfő, 19:48
Vizet érintő
sanci81
2018. január 18. csütörtök, 14:41
Örömmel meritek vizet a.j
katalin_53
2017. október 05. csütörtök, 16:04
Mert vizet áraztok a szom
irmus
2017. június 06. kedd, 17:17
Vizet öntők
sanci81
2017. április 09. vasárnap, 20:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.