Regisztráció  Belépés
2018. április 24. kedd | 17. hét | 114. nap | 01:19 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dióhabos Lotti szelet
Dióhabos Lotti szelet


Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti Extra Jam (lekvár) (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió darálva

Elkészítése:

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá.

Ha kész a tésztánk elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát és a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a kinyújtott világos tésztát rátesszük.

A fehérjéket habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. A
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 16:54
Ha nem akarja tudni, miből készülnek a "málnaszörpök"
termék tartalmazott valamilyen gyümölcsöt (nem színezékként), ebből 9 terméknél az alma volt a fő gyümölcs. A szörpök aromáját természetes módon, gyümölcsökkel is lehet biztosítani, de az ízhatás elérése nagyságrendekkel olcsóbban megoldható hozzáadott aromával. Mindössze egy olyan terméket találtunk, amelyben semmilyen aroma nem volt. A szörpökben használt adalékanyagok többnyire biztonságosnak vagy viszonylag kis egészségügyi kockázatúnak tekinthetők.

A vizsgált 27 termékből négy szörp kivételével mindegyik tartalmazott valamilyen színezéket, de ez az esetek többségében ezek nem jelentenek kockázatot az egészségre. A gyártók többnyire bodzát, szőlőt vagy akár fekete retket használnak erre a célra. Azonban az egyik legolcsóbb termékben azorubin nevű színezék volt, amely az arra érzékeny fogyasztónál allergiaszerű reakciót válthat ki.Öt termék tartalmazott Na-benzoát tartósítószert, amely az arra érzékenyeknél allergiás tüneteket válthat ki. Hat termékben édesítőszerként ciklamátot és
bordat, 2018. február 02. péntek, 16:00
Meggyes mákos szelet
tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
kb. 4 evőkanál meggy lekvár

A töltelékhez:

2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt (házilag tettem el)

Elkészítése:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük,
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:01
Karácsonyi receptek
megsütjük. (Soká, hónapokig eláll.)

Karácsonyi felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Mákos-meggyes zserbó
kétszer (tészta, lekvár, cukros mák).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta, "illatmentes" deszkára ( nem műanyag, üveg, stb. ) borítjuk, levesszük a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat a citromlé kivételével, forró vízgőz felett összemelegítjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, elkeverjük, és a sütire simítjuk a csokit.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott, letörölt, éles, vékony pengéjű késsel szépen felszeleteljük.

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x24
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 11:48
Sütőtökös golyó
Sütőtökös golyó - a szép bőrért Andiós recept

A szép bőr a konyhában kezdődik. Egyél sok C vitaminban, béta-karotinban gazdag zöldséget, gyümölcsöt. A sütőtök remek bőrszépítő.

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök, 20 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor vagy növényi édesítő, 15 dkg dió (darált), 1ek lekvár, szükség szerint narancslé, 5 dkg kókuszreszelék

A tököt megsütjük, lepürésítjük. A kókuszreszelék kivételével összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval, golyókat formázunk, és meghempergetjük kókuszreszelékben vagy darált kekszmorzsában, darált dióban, csokireszelékben.

Kicsattanóan jó egészséget és vidám napot kívánok,
szeretettel:
Andi
irmus, 2017. október 14. szombat, 17:09
Mákos-meggyes zserbó
hozzávalók / 10 adag
A tésztához

250 g finomliszt
125 g vaj
10 g élesztő
50 ml tej (langyos)
0.5 teáskanál cukor
2 db tanyasi tojássárgája
1 csipet só

A töltelékhez

400 g meggylekvár
200 g mák (darált)
130 g cukor (vagy porcukor)
20 g vaníliás cukor (házi)
0.5 kk fahéj (őrölt)
1 citromból nyert bio citromhéj (reszelt)

A tetejéhez

4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
50 g vaj
5 ek víz
2 ek citromlé (frissen facsart)

elkészítés

A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
Lemérjük, és 4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:09
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
ráhalmozzuk a tojáshab felét. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Végül a maradék habot is belekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Vékonyan megszórunk kristálycukorral egy tiszta konyharuhát, ráborítjuk a piskótát, és a ruha segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

A cseresznyét lecsepegtetjük, megöntözzük a pálinkával. A fehér csokoládét lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kivételével a fehér csokoládét. A masszát kettéosztjuk, a felébe belekeverjük a cseresznyét. A piskótát kitekerjük, megkenjük a cseresznyés masszával, és újra feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a tej- és a félretett fehér csokoládéforgáccsal.



Csokis csillag

15 dkg étcsokoládé
30 dkg darált mogyoró
15 dkg cukor
5 evőkanál gyümölcspálinka
5 evőkanál vágott mogyoró


Elkészítés:
A csokoládét
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Birsalma krémleves
Sziasztok . Illatos érett birsalmából kell készíteni ezt a finom hideg gyümölcslevest .Hozzávalók :
- 60 dkg birsalma
- 2 tojás sárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 2 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál vaj
A birsalmákat megmosom meghántom és 1-2 kivételével kicsumázom ,majd kockákra vágva beleteszem egy fazékba ,rádobom a szegfűszeget , a fahéjat , és 2 evőkanál porcukrot , rátöltök annyi vizet hogy jól ellepje majd fedő alatt főzőm amíg megpuhul . Addig a maradék almákat karikákra vágom kiszedem a magházukat és mézbe forgatom őket majd egy serpenyőben hevítek egy evőkanál vajat és ebbe a forró vajba helyezem a mézes almaszeleteket és mind a két felüket szép pirosra pirítom . Amikor az almák megfőttek akkor leveszem a kályháról majd félreteszem hűlni ,közben a tojások sárgáit elkeverem egy evőkanál porcukorral és 2 dl tejföllel majd az almához adom és leturmixszolom szép simára . tálaláskor a karamellizált almákat rakom a tetejére és áfonya vagy málna
suzymama, 2016. október 27. csütörtök, 20:18
Anyós szelet
Hozzávalók a tésztához
1 egész tojás
15 deka margarin
1 kanál kristály cukor
35 deka liszt
1 csg van.cukor
fél csg sütőpor
2-3 kanál lekvár
Töltelék hozzávalói
8 tojás
25 deka cukor
1 citrom leve és reszelt héja
30 deka darált dió
2 kanál zsemlemorzsa
A tetejére 1 tábla ét -csoki
5 deka margarin
2 kanál étolaj
Ezeket gőz felett felolvasztom és a tészta tetejére teszem
A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom.Amit két egyforma részre osztottam.Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra tettem megszurkáltam és lekvárral megkentem
A tojásokat szét választottam a fehérjét 15 deka cukorral habbá vertem.A tojás sárgáját a cukorral, citrommal habosra kikevertem , majd hozzáadtam a darált diót és a felvert habot.Óvatosan összekevertem és a barack lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítottam.A tészta másik felét is kinyújtottam és a habos töltelékre helyeztem170 fokon megsütöttem Amikor kihűlt
bkisseva, 2016. augusztus 31. szerda, 13:13
Békaszáj
belőle.


****************************************************************** ********

Édes és sós változatban egyaránt szeretjük. Olcsó és gyors sütemény. Szoktam készíteni tojáshabos diós töltelékkel, tehéntúróval, sajttal és hússal is.

hozzávalók / 6 adag
500 g finomliszt
350 g vaj
150 ml tejföl
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 csipet só
100 g lekvár/ dzsem (savanykás)
1 csomag vaníliás cukor (a szóráshoz)
2 ek porcukor (a szóráshoz)

elkészítés

A lekvár és a porcukor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Három cipót formálunk, és hidegre tesszük 1-2 órára. (Én reggel szoktam összegyúrni, és délben sütöm).
A sütőt bekapcsoljuk. Az egyik cipót lisztes deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb köröket
bkisseva, 2016. június 07. kedd, 13:56
Lottó szelet.
holland

A rétegezéshez

4 kanál házi lekvár

A töltelékhez

20 dkg dió (darált)
25 dkg barna cukor
4 db tojásfehérje

A tésztához

1 csipet só

Egyik kedvenc diós sütim, amit nagyikámtól tanultam. Nem bonyolult, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor finom, könnyű, hamar a család kedvencévé válhat! :-)

Elkészítés
1
Kimérjük a hozzávalókat, és egy nagy tálban összegyúrjuk őket a kakaópor kivételével.

2
Egy nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, ha úgy látjuk szükség szerint adhatunk hozzá tejet.

3
Elfelezzük a tésztát, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

4
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk és kilisztezzük a 40x20 cm-es tepsit.

5
Kinyújtjuk a tésztákat, majd a barnát tesszük a tepsi aljára amit megkenünk házi lekvárral.

6
Rátesszük a sárga tésztát és ezt is megkenjük házi lekvárral.

7
A
horvathnemagdi, 2016. május 22. vasárnap, 17:49
1/17
Képek, videók
Lotti-dióhabos-480x299 .jp
vorosrozsa66
2018. március 18. vasárnap, 16:53
Fuge__6_honapos_47_cm_ es_
charlotteani
2016. november 03. csütörtök, 19:16
20cm-es hib virág.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 09. hétfő, 06:31
15cm - es csontváz.jpg
megyerimihaly
2013. június 10. hétfő, 21:53
Mini rózsák 6 cm-es cseré
skoperdane
2013. március 04. hétfő, 17:16
harang 9cm -es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:10
15cm -es angyal
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
Baby harang 5cm-es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
tom_es_jerry_tanyer_23 _cm
margoboszi
2011. július 31. vasárnap, 15:57
30 cm-es avokádó 6 levéll
rozsmalom
2011. június 08. szerda, 08:34
6 LEVÉLŰ, A 30 CM-ES AVOK
rozsmalom
2011. június 08. szerda, 08:32
csibék 35x35 cm-es
zsofi-0502
2011. április 15. péntek, 11:18
Család Gábor kivételével
korosigaborne
2011. augusztus 01. hétfő, 14:19
Címkék
40x20 cm-es, 20*30 cm-es, sütőtök remek, egyikbe belekeverjük, Extra Jam, olyan terméket, maradék almákat, gyártók többnyire, tepsibe tesszük, vékony réteg, kókuszreszelék kivételével, első kinyújtott, tepsit kibéleljük, finom hideg, egyik részébe, darált diót,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.