Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:45 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dióhabos Lotti szelet
Dióhabos Lotti szelet


Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti Extra Jam (lekvár) (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió darálva

Elkészítése:

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá.

Ha kész a tésztánk elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát és a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a kinyújtott világos tésztát rátesszük.

A fehérjéket habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. A
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 16:54
Ha nem akarja tudni, miből készülnek a "málnaszörpök"
termék tartalmazott valamilyen gyümölcsöt (nem színezékként), ebből 9 terméknél az alma volt a fő gyümölcs. A szörpök aromáját természetes módon, gyümölcsökkel is lehet biztosítani, de az ízhatás elérése nagyságrendekkel olcsóbban megoldható hozzáadott aromával. Mindössze egy olyan terméket találtunk, amelyben semmilyen aroma nem volt. A szörpökben használt adalékanyagok többnyire biztonságosnak vagy viszonylag kis egészségügyi kockázatúnak tekinthetők.

A vizsgált 27 termékből négy szörp kivételével mindegyik tartalmazott valamilyen színezéket, de ez az esetek többségében ezek nem jelentenek kockázatot az egészségre. A gyártók többnyire bodzát, szőlőt vagy akár fekete retket használnak erre a célra. Azonban az egyik legolcsóbb termékben azorubin nevű színezék volt, amely az arra érzékeny fogyasztónál allergiaszerű reakciót válthat ki.Öt termék tartalmazott Na-benzoát tartósítószert, amely az arra érzékenyeknél allergiás tüneteket válthat ki. Hat termékben édesítőszerként ciklamátot és
bordat, 2018. február 02. péntek, 16:00
Meggyes mákos szelet
tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
kb. 4 evőkanál meggy lekvár

A töltelékhez:

2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt (házilag tettem el)

Elkészítése:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük,
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:01
Karácsonyi receptek
megsütjük. (Soká, hónapokig eláll.)

Karácsonyi felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Mákos-meggyes zserbó
kétszer (tészta, lekvár, cukros mák).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta, "illatmentes" deszkára ( nem műanyag, üveg, stb. ) borítjuk, levesszük a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat a citromlé kivételével, forró vízgőz felett összemelegítjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, elkeverjük, és a sütire simítjuk a csokit.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott, letörölt, éles, vékony pengéjű késsel szépen felszeleteljük.

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x24
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 11:48
Sütőtökös golyó
Sütőtökös golyó - a szép bőrért Andiós recept

A szép bőr a konyhában kezdődik. Egyél sok C vitaminban, béta-karotinban gazdag zöldséget, gyümölcsöt. A sütőtök remek bőrszépítő.

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök, 20 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor vagy növényi édesítő, 15 dkg dió (darált), 1ek lekvár, szükség szerint narancslé, 5 dkg kókuszreszelék

A tököt megsütjük, lepürésítjük. A kókuszreszelék kivételével összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval, golyókat formázunk, és meghempergetjük kókuszreszelékben vagy darált kekszmorzsában, darált dióban, csokireszelékben.

Kicsattanóan jó egészséget és vidám napot kívánok,
szeretettel:
Andi
irmus, 2017. október 14. szombat, 17:09
Mákos-meggyes zserbó
hozzávalók / 10 adag
A tésztához

250 g finomliszt
125 g vaj
10 g élesztő
50 ml tej (langyos)
0.5 teáskanál cukor
2 db tanyasi tojássárgája
1 csipet só

A töltelékhez

400 g meggylekvár
200 g mák (darált)
130 g cukor (vagy porcukor)
20 g vaníliás cukor (házi)
0.5 kk fahéj (őrölt)
1 citromból nyert bio citromhéj (reszelt)

A tetejéhez

4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
50 g vaj
5 ek víz
2 ek citromlé (frissen facsart)

elkészítés

A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
Lemérjük, és 4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:09
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
ráhalmozzuk a tojáshab felét. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Végül a maradék habot is belekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Vékonyan megszórunk kristálycukorral egy tiszta konyharuhát, ráborítjuk a piskótát, és a ruha segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

A cseresznyét lecsepegtetjük, megöntözzük a pálinkával. A fehér csokoládét lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kivételével a fehér csokoládét. A masszát kettéosztjuk, a felébe belekeverjük a cseresznyét. A piskótát kitekerjük, megkenjük a cseresznyés masszával, és újra feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a tej- és a félretett fehér csokoládéforgáccsal.



Csokis csillag

15 dkg étcsokoládé
30 dkg darált mogyoró
15 dkg cukor
5 evőkanál gyümölcspálinka
5 evőkanál vágott mogyoró


Elkészítés:
A csokoládét
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Birsalma krémleves
Sziasztok . Illatos érett birsalmából kell készíteni ezt a finom hideg gyümölcslevest .Hozzávalók :
- 60 dkg birsalma
- 2 tojás sárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 2 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál vaj
A birsalmákat megmosom meghántom és 1-2 kivételével kicsumázom ,majd kockákra vágva beleteszem egy fazékba ,rádobom a szegfűszeget , a fahéjat , és 2 evőkanál porcukrot , rátöltök annyi vizet hogy jól ellepje majd fedő alatt főzőm amíg megpuhul . Addig a maradék almákat karikákra vágom kiszedem a magházukat és mézbe forgatom őket majd egy serpenyőben hevítek egy evőkanál vajat és ebbe a forró vajba helyezem a mézes almaszeleteket és mind a két felüket szép pirosra pirítom . Amikor az almák megfőttek akkor leveszem a kályháról majd félreteszem hűlni ,közben a tojások sárgáit elkeverem egy evőkanál porcukorral és 2 dl tejföllel majd az almához adom és leturmixszolom szép simára . tálaláskor a karamellizált almákat rakom a tetejére és áfonya vagy málna
suzymama, 2016. október 27. csütörtök, 20:18
Anyós szelet
Hozzávalók a tésztához
1 egész tojás
15 deka margarin
1 kanál kristály cukor
35 deka liszt
1 csg van.cukor
fél csg sütőpor
2-3 kanál lekvár
Töltelék hozzávalói
8 tojás
25 deka cukor
1 citrom leve és reszelt héja
30 deka darált dió
2 kanál zsemlemorzsa
A tetejére 1 tábla ét -csoki
5 deka margarin
2 kanál étolaj
Ezeket gőz felett felolvasztom és a tészta tetejére teszem
A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom.Amit két egyforma részre osztottam.Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra tettem megszurkáltam és lekvárral megkentem
A tojásokat szét választottam a fehérjét 15 deka cukorral habbá vertem.A tojás sárgáját a cukorral, citrommal habosra kikevertem , majd hozzáadtam a darált diót és a felvert habot.Óvatosan összekevertem és a barack lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítottam.A tészta másik felét is kinyújtottam és a habos töltelékre helyeztem170 fokon megsütöttem Amikor kihűlt
bkisseva, 2016. augusztus 31. szerda, 13:13
Békaszáj
belőle.


****************************************************************** ********

Édes és sós változatban egyaránt szeretjük. Olcsó és gyors sütemény. Szoktam készíteni tojáshabos diós töltelékkel, tehéntúróval, sajttal és hússal is.

hozzávalók / 6 adag
500 g finomliszt
350 g vaj
150 ml tejföl
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 csipet só
100 g lekvár/ dzsem (savanykás)
1 csomag vaníliás cukor (a szóráshoz)
2 ek porcukor (a szóráshoz)

elkészítés

A lekvár és a porcukor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Három cipót formálunk, és hidegre tesszük 1-2 órára. (Én reggel szoktam összegyúrni, és délben sütöm).
A sütőt bekapcsoljuk. Az egyik cipót lisztes deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb köröket
bkisseva, 2016. június 07. kedd, 13:56
Lottó szelet.
holland

A rétegezéshez

4 kanál házi lekvár

A töltelékhez

20 dkg dió (darált)
25 dkg barna cukor
4 db tojásfehérje

A tésztához

1 csipet só

Egyik kedvenc diós sütim, amit nagyikámtól tanultam. Nem bonyolult, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor finom, könnyű, hamar a család kedvencévé válhat! :-)

Elkészítés
1
Kimérjük a hozzávalókat, és egy nagy tálban összegyúrjuk őket a kakaópor kivételével.

2
Egy nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, ha úgy látjuk szükség szerint adhatunk hozzá tejet.

3
Elfelezzük a tésztát, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

4
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk és kilisztezzük a 40x20 cm-es tepsit.

5
Kinyújtjuk a tésztákat, majd a barnát tesszük a tepsi aljára amit megkenünk házi lekvárral.

6
Rátesszük a sárga tésztát és ezt is megkenjük házi lekvárral.

7
A
horvathnemagdi, 2016. május 22. vasárnap, 17:49
1/17
Képek, videók
Lotti-dióhabos-480x299 .jp
vorosrozsa66
2018. március 18. vasárnap, 16:53
Fuge__6_honapos_47_cm_ es_
charlotteani
2016. november 03. csütörtök, 19:16
20cm-es hib virág.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 09. hétfő, 06:31
15cm - es csontváz.jpg
megyerimihaly
2013. június 10. hétfő, 21:53
Mini rózsák 6 cm-es cseré
skoperdane
2013. március 04. hétfő, 17:16
harang 9cm -es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:10
15cm -es angyal
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
Baby harang 5cm-es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
tom_es_jerry_tanyer_23 _cm
margoboszi
2011. július 31. vasárnap, 15:57
30 cm-es avokádó 6 levéll
rozsmalom
2011. június 08. szerda, 08:34
6 LEVÉLŰ, A 30 CM-ES AVOK
rozsmalom
2011. június 08. szerda, 08:32
csibék 35x35 cm-es
zsofi-0502
2011. április 15. péntek, 11:18
Család Gábor kivételével
korosigaborne
2011. augusztus 01. hétfő, 14:19
Címkék
felvert habot, tejszínt kemény, fehérjéket habbá, fahéj rudat, család kedvencévé, konyhában kezdődik, tésztához valókat, tekercset bevonjuk, szörpök aromáját, felébe belekeverjük, almák megfőttek, tálban fakanállal, diós piskótához, egyik cipót, almához adom, csokihoz összekeverjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.