Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 01:56 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Három arany, három ezüst és három bronz érmet nyertek a magyar versenyzők az EuroSkills versenyen
Aranyérmes lett a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronika csapat, Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos.

Ezüstérmet szerzett Balogh Ákos webfejlesztő, Cseke Szabolcs festő, Varholik Dávid ápoló.

Bronzérmet kapott Zaja Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó, Takács Dániel virágkötő.

A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült.

A magyar csapatban a nemzet legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János kapta.

Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett.

A magyar csapat a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik pedig Franciaország lett.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke aaz MTI-nek elmondta, hogy a kiváló magyar szereplés azt mutatja, hogy Magyarország megfelelő szakemberekkel rendelkezik a hagyományos, illetve a legmodernebb tudást igénylő, új
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 22:44
Potápi: 118 határon túli magyar családbarát vállalkozást támogat a kormány
Potápi Árpád János azt mondta, a pályázatot 500 millió forint értékben hirdették meg, de a 760 pályázóra tekintettel százmillióval növelték az összeget.

Kiemelte, a támogatás megítélésénél arra is figyeltek, hogy az adott régiókban a régió nagyságának és az ottani magyar lakosság számának megfelelően támogassák a nyerteseket. Erdélyből például 341-en pályáztak és 60-an nyertek, a Felvidékről pedig 188 pályázó közül 25-en kaptak támogatást.

A nem mezőgazdasági pályázók 3-6, a mezőgazdasági vállalkozók 3-4,5 millió forintra pályázhattak. A nyerteseknek átlagosan 4-4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek oda, amelyet az ingatlanvásárláson kívül szinte bármire fel lehet használni - fejtette ki.

A legtöbben a mezőgazdaság, és ahhoz kapcsolódó feldolgozóipar, valamint turisztika, vendéglátás területéről pályáztak. A legtöbb pontszámot elérő nyertes például egy kertészet, virágüzlet volt - tette hozzá az államtitkár.

Potápi Árpád János a Kossuth rádió 180 perc című
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 14:17
Tényleg rosszul jártak a matekból kiváló hatodikosok:
az sem könnyíti meg, hogy a feladatsor legvégén van a legtöbb pontot érő feladat, a szövegalkotás, sokan pedig addigra már elfáradnak.

Tényleg rosszul jártak a matekból brillírozó hatodikosok

A hatosztályos gimnáziumokba jelentkezők átlageredménye idén is jobb a nyolcadikosokénál: 100 pontból átlagosan 64,4 pontot szereztek, magyarból (a maximális 50-ből) 30,6 pont lett az átlageredmény.

A matekvizsga meglepetést okozott: ebben az évben matematikából magasabb pontszámot szereztek a hatodikosok, mint magyarból: 33,8 pont lett az átlageredmény. Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) már a vizsga hétvégéjén felhívta a figyelmet arra, hogy nem jártak túl jól a matekból brillírozó hatodikosok, "az idei hatodikos írásbeli felvételi vizsgán - valószínűleg a tavalyi írásbelit követő felháborodások miatt - egy rendkívül könnyű matek felvételi vizsgával lepték meg a gyerekeket (...) Ez azt jelenti, hogy elsősorban nem a matek eredmények fognak szórni a felvételi eljárásokban
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:31
Cukorbetegség kezelése gyógynövényekkel
A világ számos országában több növényt is használnak a cukorbetegség gyógyítására a leghatékonyabbnak a keserű dinnye, balzsamkörte, karela minősült.

Az eredmények során 21 antidiabetikus gyógynövény került feltüntetésre, melyek közül a legtöbb pontszámot a keserű dinnye, a nímfa és a görögszéna kapta. A következőekben azon gyógynövények láthatók, melyek a legmagasabb pontszámot érték el.

Balzsamkörte, Keserű dinnye, karela, Momordica charantia (pontszám: 0,71)
Nímfa, indiai orgona, Azadirachta indica (pontszám: 0,64)
Görögszéna, lepkeszeg, Trigonella foenum-graecum (pontszám: 0,63)
Kair, kerda, karir, kirir, karril, Capparis decidua (pontszám: 0,60)
Withania coaguianst (pontszám : 0,54)
Gurmar, Gymnema sylvestre(pontszám: 0,52)
Jambul, jambolan, jamblang, vagy
cukorbetegseg, 2018. január 11. csütörtök, 19:25
Cziffra Fesztivál - Zenei vetélkedőt hirdetnek diákoknak
A Cziffra-kód elnevezésű vetélkedőre 5 fős csapatok nevezhetnek a cziffrakod@cziffrafesztival.hu címen a csapatnév, a kapcsolattartó személy neve és e-mail címe megadásával.

A december 12. és 2018. február 7. között zajló első forduló résztvevőinek egy 19. században játszódó rejtélyes bűnügyet kell megoldaniuk. A történetben bizonyos szavakat kódok helyettesítenek, így csak akkor lebben fel a fátyol a bűntett egyes részleteiről, ha a játékosok megfejtik a kódokat. Ezekhez zenei, irodalmi, képzőművészeti és tudománytörténeti vonatkozású kérdések kapcsolódnak, amelyek információkereséssel vagy logikai úton oldhatók meg. A zenei részek középpontjában Liszt Ferenc életműve áll - közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szerdán az MTI-vel.

A teljes történetet február 7-én éjfélig kell visszaküldeni. A 2018. február 14-i döntőbe a legtöbb pontszámot elérő hat csapat kerülhet be. A zsűri elnöke Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője.
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 15:33
Tiltsuk be a házi feladatot!
náluk a leckének már valóban van mérhető hatása, de napi két óra fölött az otthoni tanulás előnyei csökkennek.

A sikeres országokban nincs

A tanulmány következtetéseivel az Arizonai Egyetem professzora, Etta Kralovec oktatási szakértő is egyetért. Mint mondja, a házi feladatnak általános iskolában semmilyen hasznos hatása nincs. Hasonló következtetést lehet levonni a különböző országok tanítási gyakorlatának elemzéséből is. A diákok tudását felmérő teszteken sorra magas pontszámot elérő országokban, például Japánban, Dániában vagy Finnországban nem vagy csak nagyon kevés leckét adnak, míg az olyan, rosszul teljesítő országokban, mint Törökország, Irán vagy Thaiföld, általában sok az otthoni tanulnivaló.

A tanulmányban vizsgált 180 kutatás összehasonlító elemzése nem mutatott ki semmiféle bizonyítékot, mely alátámasztaná, hogy az általános iskolások körében a leckeírásnak bármiféle pozitív hatása lenne. Bebizonyította azonban az ellenkezőjét: a házi feladat károsan
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 18:23
Bronzérmet és kilenc kiválósági érmet szereztek a magyar fiatalok a szakmák világversenyén
Csapatversenyben Magyarország a TOP teljesítő országok rangsorában - a versenyen szakmájában az első 25 százalékba bekerült versenyzők száma alapján - a 18. helyen végzett, az összes érem pontszáma szerint a 22. helyen zárt.

Bronzérmes lett Varga Ákos informatikai rendszerüzemeltető.

A magyar versenyzők között a legtöbb pontszámot Cseke Szabolcs festő, díszítőfestő szerezte, őt hirdették ki a nemzet legjobbjának.

Versenyszámában átlag feletti teljesítményért kiválósági érmet kapott a Sipos Kristóf és Takács Zoltán alkotta mechatronikai csapat, Bihary Gergely webfejlesztő, Zaja Dániel hegesztő, Liszi Roland bútorasztalos, Stadler Bence épületasztalos, Cseke Szabolcs festő, díszítőfestő, Kovács Alexandra fodrász, Svajda Viktória pincér, Takács Dániel virágkötő.

A csütörtöki díjátadó ünnepségen Simon Bartley, a WorldSkills elnöke hangsúlyozta, hogy a versenyen indulók a világ legjobb szakmunkásai közé tartoznak, bajnokok, akár nyertek érmet, akár nem.

Parragh László, a Magyar
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 21:24
A káromkodós emberekről
Meglepő tény derült ki a káromkodós emberekről


A Rochester Egyetem kutatói mintegy 1000 embert kérdeztek ki 400 tipikus viselkedésformáról, és erős kapcsolatot fedeztek fel a magas intelligencia, valamint a káromkodás között.
A magasabb intelligenciával rendelkező emberek ugyanis (a tanulmány furcsa eredményei alapján) sokkal többször káromkodnak, szeretik a fűszeres, csípős ételeket, valamint - és akkor itt érdemes helyet foglalnunk - állítólag szeretnek meztelenül sétálgatni a kertjükben.
Egy másik tanulmány szerint azok az emberek, akik egy perc alatt a legtöbb csúnya szót képesek felsorolni, az IQ teszteken sokkal magasabb pontszámot érnek el, mint szégyellősebb társaik. Egy 2015-ben megjelent nyelvi tudományokról szóló folyóirat álláspontja szerint pedig, ha valaki változatos módon képes valakit elküldeni melegebb éghajlatra, az a retorikai erősség jele.
A káromkodás másik előnye, hogy természetes
moonshadows, 2017. szeptember 08. péntek, 19:38
Vizes vb - Az orosz szinkronúszó-csapat nyerte a szabadgyakorlat döntőjét
A címvédőként győztes oroszok a vb eddigi legmagasabb pontszámát kapták, és küldöttségük hatodik aranyérmét szerezték.

A magyar csapat a szerdai selejtezőben 16. lett, így nem jutott tovább.

A nyolc főből álló csapatoknak a szabadprogramban négy percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) volt arra, hogy a legkreatívabb gyakorlatot mutassák be, a lehető legtöbb elemmel. A csapat tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is.

A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokonsportágakkal" ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi szintű gyakorlatot mutatnak be a versenyzők, hanem a "menet közben" bemutatott elemek, illetve azok kivitelezése határozzák meg a pontszámot.

Eredmények, szinkronúszás (Városliget):

csapat, szabadgyakorlat, döntő, világbajnok:

------------------------------------------- Oroszország 97,3000 pont2. Kína
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 13:02
Vizes vb - Tapsvihar közepette fejezték be szereplésüket a magyar szinkronúszók
kűrjüket. A legnagyobb tapsot természetesen a dobásokra és emelésekre kapták a hangosan sikoltozó rajongóktól. Nem volt hibátlan a 4:04.9 perces előadás, a bírák 78,3333 ponttal jutalmazták a produkciót, ami a 16. helyhez volt elég.

"Ebbe a kűrbe mindent beleraktunk, ami még bennünk maradt. Csodálatos volt a világbajnokság, a környezet, a közönség, a rendezés, minden tökéletes volt" - mondták a lányok.

A selejtezőben - ahonnan a legjobb 12 jutott a fináléba - az orosz csapat kapta a legmagasabb pontszámot (96,8000).

A csapat szabadprogram selejtezőjében a nyolc főből álló együtteseknek négy percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) volt arra, hogy a legkreatívabb gyakorlatot mutassák be, a lehető legtöbb elemmel. A csapat tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is.

A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokonsportágakkal" ellentétben itt nem
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 22:14
Vizes vb - Nem jutott döntőbe a magyar szinkronúszó páros
kapott.

"Ezt nem lehet megszokni, talán most izgultam a legjobban eddig. A közönség ezúttal is fantasztikus volt, hihetetlen energiát kaptunk tőlük" - mondta Schwarcz Anett.

"Nagyon elégedett vagyok, de azért kicsit bosszant, hogy nem lett meg az a bizonyos nyolcvan pont, pedig mindent megtettünk, kihoztuk magunkból a maximumot, s azt gondolom, jóval többet érdemeltünk volna" - tette hozzá Kiss Szofi.

A selejtezőben - ahonnan a legjobb 12 jutott a fináléba - az orosz páros kapta a legmagasabb pontszámot (96,6333).

A páros szabadprogramban a duóknak három percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) van arra, hogy minél kreatívabb gyakorlatot mutassanak be, a lehető legtöbb elemmel. A párosok tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is. A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokonsportágakkal" ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi
velemenyezd, 2017. július 18. kedd, 23:34
Kihirdették a Super 12 - Magyar Bor Nagydíj első győzteseit
meghívást.

A szakember felsorolása szerint a fehérborok között Tokajt hat, Egert három, Balatonfüred-Csopakot, Pannonhalmát és a határon túli borvidéket egy-egy, a vörösborok esetében Egert, Szekszárdot és Villányt három-három, a határon túli borvidéket kettő, Etyeket egy bor képviselte.

A decemberi vakteszten a borszakírók körének 12 tagja vett részt, akik két bizottságban, két körben, mindkét alkalommal más-más sorrendben kóstolták és értékelték a borokat. A versenyt a legmagasabb összesített pontszámot kapott fehér-, illetve vörösbor nyerte - mondta Kovács Pál.

Angi János, a debreceni Déri Múzeum igazgatója a tájékoztatón bejelentette: a Super 12 - Magyar Bor Nagydíj díjátadó gálaünnepségét szombaton délután tartják a múzeum dísztermében.

Megemlékezett arról, hogy 86 évvel ezelőtt az épület nem csupán múzeumnak, hanem kultúrpalotának épült. Ennek szellemében ad helyet az épület novemberben évek óta Magyarország egyik legjelentősebb borversenyének, a Debreceni Bormustrának, és most első
velemenyezd, 2017. január 24. kedd, 15:02
1/6
Képek, videók
Rasovszky-Kristóf3.jpg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 14:41
kristóf részeredménye0812
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 16:11
távúszás kristóf0812_3.jp
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 14:32
távúszás kristóf0812_2.jp
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 14:31
távúszás kristóf0812.jpg
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 14:30
ezüst kristóf0809.jpg
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 16:13
Takács Gyula :Füzfácska a
maria_kadar_148
2018. február 05. hétfő, 00:08
Takácsné Viola
irmus
2017. augusztus 07. hétfő, 08:50
Falusi takács
sanci81
2017. július 22. szombat, 17:20
TAKÁCS LÁSZLÓ- A CSEND S
cserhat3
2017. június 22. csütörtök, 12:49
szabómari_takácséva.jp g
tinka1951
2017. június 06. kedd, 12:48
Takács Dezsőné Nagyon bo
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:29
TAKÁCSL.jpg
cserhat3
2016. november 26. szombat, 15:38
Takács Tibor hetvenkedésé
chillik
2016. november 06. vasárnap, 05:03
Takácsné Gittától
pommerevi54
2016. február 01. hétfő, 16:08
Címkék
általános iskolások, matekvizsga meglepetést, matekból brillírozó, versenyen szakmájában, épület novemberben, legtöbb csúnya, káromkodás másik, magyar csapatban, zenei részek, páros szabadprogramban, Bihary Gergely, Takács Zoltán, Rochester Egyetem, Stadler Bence, Liszi Roland, Csapatversenyben Magyarország,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.