Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:54 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tényleg rosszul jártak a matekból kiváló hatodikosok:
az sem könnyíti meg, hogy a feladatsor legvégén van a legtöbb pontot érő feladat, a szövegalkotás, sokan pedig addigra már elfáradnak.

Tényleg rosszul jártak a matekból brillírozó hatodikosok

A hatosztályos gimnáziumokba jelentkezők átlageredménye idén is jobb a nyolcadikosokénál: 100 pontból átlagosan 64,4 pontot szereztek, magyarból (a maximális 50-ből) 30,6 pont lett az átlageredmény.

A matekvizsga meglepetést okozott: ebben az évben matematikából magasabb pontszámot szereztek a hatodikosok, mint magyarból: 33,8 pont lett az átlageredmény. Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) már a vizsga hétvégéjén felhívta a figyelmet arra, hogy nem jártak túl jól a matekból brillírozó hatodikosok, "az idei hatodikos írásbeli felvételi vizsgán - valószínűleg a tavalyi írásbelit követő felháborodások miatt - egy rendkívül könnyű matek felvételi vizsgával lepték meg a gyerekeket (...) Ez azt jelenti, hogy elsősorban nem a matek eredmények fognak szórni a felvételi eljárásokban
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:31
Cukorbetegség kezelése gyógynövényekkel
A világ számos országában több növényt is használnak a cukorbetegség gyógyítására a leghatékonyabbnak a keserű dinnye, balzsamkörte, karela minősült.

Az eredmények során 21 antidiabetikus gyógynövény került feltüntetésre, melyek közül a legtöbb pontszámot a keserű dinnye, a nímfa és a görögszéna kapta. A következőekben azon gyógynövények láthatók, melyek a legmagasabb pontszámot érték el.

Balzsamkörte, Keserű dinnye, karela, Momordica charantia (pontszám: 0,71)
Nímfa, indiai orgona, Azadirachta indica (pontszám: 0,64)
Görögszéna, lepkeszeg, Trigonella foenum-graecum (pontszám: 0,63)
Kair, kerda, karir, kirir, karril, Capparis decidua (pontszám: 0,60)
Withania coaguianst (pontszám : 0,54)
Gurmar, Gymnema sylvestre(pontszám: 0,52)
Jambul, jambolan, jamblang, vagy
cukorbetegseg, 2018. január 11. csütörtök, 19:25
Cziffra Fesztivál - Zenei vetélkedőt hirdetnek diákoknak
A Cziffra-kód elnevezésű vetélkedőre 5 fős csapatok nevezhetnek a cziffrakod@cziffrafesztival.hu címen a csapatnév, a kapcsolattartó személy neve és e-mail címe megadásával.

A december 12. és 2018. február 7. között zajló első forduló résztvevőinek egy 19. században játszódó rejtélyes bűnügyet kell megoldaniuk. A történetben bizonyos szavakat kódok helyettesítenek, így csak akkor lebben fel a fátyol a bűntett egyes részleteiről, ha a játékosok megfejtik a kódokat. Ezekhez zenei, irodalmi, képzőművészeti és tudománytörténeti vonatkozású kérdések kapcsolódnak, amelyek információkereséssel vagy logikai úton oldhatók meg. A zenei részek középpontjában Liszt Ferenc életműve áll - közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szerdán az MTI-vel.

A teljes történetet február 7-én éjfélig kell visszaküldeni. A 2018. február 14-i döntőbe a legtöbb pontszámot elérő hat csapat kerülhet be. A zsűri elnöke Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője.
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 15:33
Tiltsuk be a házi feladatot!
náluk a leckének már valóban van mérhető hatása, de napi két óra fölött az otthoni tanulás előnyei csökkennek.

A sikeres országokban nincs

A tanulmány következtetéseivel az Arizonai Egyetem professzora, Etta Kralovec oktatási szakértő is egyetért. Mint mondja, a házi feladatnak általános iskolában semmilyen hasznos hatása nincs. Hasonló következtetést lehet levonni a különböző országok tanítási gyakorlatának elemzéséből is. A diákok tudását felmérő teszteken sorra magas pontszámot elérő országokban, például Japánban, Dániában vagy Finnországban nem vagy csak nagyon kevés leckét adnak, míg az olyan, rosszul teljesítő országokban, mint Törökország, Irán vagy Thaiföld, általában sok az otthoni tanulnivaló.

A tanulmányban vizsgált 180 kutatás összehasonlító elemzése nem mutatott ki semmiféle bizonyítékot, mely alátámasztaná, hogy az általános iskolások körében a leckeírásnak bármiféle pozitív hatása lenne. Bebizonyította azonban az ellenkezőjét: a házi feladat károsan
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 18:23
Bronzérmet és kilenc kiválósági érmet szereztek a magyar fiatalok a szakmák világversenyén
Csapatversenyben Magyarország a TOP teljesítő országok rangsorában - a versenyen szakmájában az első 25 százalékba bekerült versenyzők száma alapján - a 18. helyen végzett, az összes érem pontszáma szerint a 22. helyen zárt.

Bronzérmes lett Varga Ákos informatikai rendszerüzemeltető.

A magyar versenyzők között a legtöbb pontszámot Cseke Szabolcs festő, díszítőfestő szerezte, őt hirdették ki a nemzet legjobbjának.

Versenyszámában átlag feletti teljesítményért kiválósági érmet kapott a Sipos Kristóf és Takács Zoltán alkotta mechatronikai csapat, Bihary Gergely webfejlesztő, Zaja Dániel hegesztő, Liszi Roland bútorasztalos, Stadler Bence épületasztalos, Cseke Szabolcs festő, díszítőfestő, Kovács Alexandra fodrász, Svajda Viktória pincér, Takács Dániel virágkötő.

A csütörtöki díjátadó ünnepségen Simon Bartley, a WorldSkills elnöke hangsúlyozta, hogy a versenyen indulók a világ legjobb szakmunkásai közé tartoznak, bajnokok, akár nyertek érmet, akár nem.

Parragh László, a Magyar
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 21:24
A káromkodós emberekről
Meglepő tény derült ki a káromkodós emberekről


A Rochester Egyetem kutatói mintegy 1000 embert kérdeztek ki 400 tipikus viselkedésformáról, és erős kapcsolatot fedeztek fel a magas intelligencia, valamint a káromkodás között.
A magasabb intelligenciával rendelkező emberek ugyanis (a tanulmány furcsa eredményei alapján) sokkal többször káromkodnak, szeretik a fűszeres, csípős ételeket, valamint - és akkor itt érdemes helyet foglalnunk - állítólag szeretnek meztelenül sétálgatni a kertjükben.
Egy másik tanulmány szerint azok az emberek, akik egy perc alatt a legtöbb csúnya szót képesek felsorolni, az IQ teszteken sokkal magasabb pontszámot érnek el, mint szégyellősebb társaik. Egy 2015-ben megjelent nyelvi tudományokról szóló folyóirat álláspontja szerint pedig, ha valaki változatos módon képes valakit elküldeni melegebb éghajlatra, az a retorikai erősség jele.
A káromkodás másik előnye, hogy természetes
moonshadows, 2017. szeptember 08. péntek, 19:38
Vizes vb - Az orosz szinkronúszó-csapat nyerte a szabadgyakorlat döntőjét
A címvédőként győztes oroszok a vb eddigi legmagasabb pontszámát kapták, és küldöttségük hatodik aranyérmét szerezték.

A magyar csapat a szerdai selejtezőben 16. lett, így nem jutott tovább.

A nyolc főből álló csapatoknak a szabadprogramban négy percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) volt arra, hogy a legkreatívabb gyakorlatot mutassák be, a lehető legtöbb elemmel. A csapat tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is.

A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokonsportágakkal" ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi szintű gyakorlatot mutatnak be a versenyzők, hanem a "menet közben" bemutatott elemek, illetve azok kivitelezése határozzák meg a pontszámot.

Eredmények, szinkronúszás (Városliget):

csapat, szabadgyakorlat, döntő, világbajnok:

------------------------------------------- Oroszország 97,3000 pont2. Kína
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 13:02
Vizes vb - Tapsvihar közepette fejezték be szereplésüket a magyar szinkronúszók
kűrjüket. A legnagyobb tapsot természetesen a dobásokra és emelésekre kapták a hangosan sikoltozó rajongóktól. Nem volt hibátlan a 4:04.9 perces előadás, a bírák 78,3333 ponttal jutalmazták a produkciót, ami a 16. helyhez volt elég.

"Ebbe a kűrbe mindent beleraktunk, ami még bennünk maradt. Csodálatos volt a világbajnokság, a környezet, a közönség, a rendezés, minden tökéletes volt" - mondták a lányok.

A selejtezőben - ahonnan a legjobb 12 jutott a fináléba - az orosz csapat kapta a legmagasabb pontszámot (96,8000).

A csapat szabadprogram selejtezőjében a nyolc főből álló együtteseknek négy percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) volt arra, hogy a legkreatívabb gyakorlatot mutassák be, a lehető legtöbb elemmel. A csapat tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is.

A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokonsportágakkal" ellentétben itt nem
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 22:14
Vizes vb - Nem jutott döntőbe a magyar szinkronúszó páros
kapott.

"Ezt nem lehet megszokni, talán most izgultam a legjobban eddig. A közönség ezúttal is fantasztikus volt, hihetetlen energiát kaptunk tőlük" - mondta Schwarcz Anett.

"Nagyon elégedett vagyok, de azért kicsit bosszant, hogy nem lett meg az a bizonyos nyolcvan pont, pedig mindent megtettünk, kihoztuk magunkból a maximumot, s azt gondolom, jóval többet érdemeltünk volna" - tette hozzá Kiss Szofi.

A selejtezőben - ahonnan a legjobb 12 jutott a fináléba - az orosz páros kapta a legmagasabb pontszámot (96,6333).

A páros szabadprogramban a duóknak három percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) van arra, hogy minél kreatívabb gyakorlatot mutassanak be, a lehető legtöbb elemmel. A párosok tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is. A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokonsportágakkal" ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi
velemenyezd, 2017. július 18. kedd, 23:34
Kihirdették a Super 12 - Magyar Bor Nagydíj első győzteseit
meghívást.

A szakember felsorolása szerint a fehérborok között Tokajt hat, Egert három, Balatonfüred-Csopakot, Pannonhalmát és a határon túli borvidéket egy-egy, a vörösborok esetében Egert, Szekszárdot és Villányt három-három, a határon túli borvidéket kettő, Etyeket egy bor képviselte.

A decemberi vakteszten a borszakírók körének 12 tagja vett részt, akik két bizottságban, két körben, mindkét alkalommal más-más sorrendben kóstolták és értékelték a borokat. A versenyt a legmagasabb összesített pontszámot kapott fehér-, illetve vörösbor nyerte - mondta Kovács Pál.

Angi János, a debreceni Déri Múzeum igazgatója a tájékoztatón bejelentette: a Super 12 - Magyar Bor Nagydíj díjátadó gálaünnepségét szombaton délután tartják a múzeum dísztermében.

Megemlékezett arról, hogy 86 évvel ezelőtt az épület nem csupán múzeumnak, hanem kultúrpalotának épült. Ennek szellemében ad helyet az épület novemberben évek óta Magyarország egyik legjelentősebb borversenyének, a Debreceni Bormustrának, és most első
velemenyezd, 2017. január 24. kedd, 15:02
Tokaji és egri bor nyerte a Magyar Borszakírók Köre díját
A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló szakmai egyesület által szervezett, meghívásos verseny első körébe azok a hazai fehér- és vörösborok kerülhettek be, amelyek a tagok szavazatai alapján 2016-ban "kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak" - tájékoztatta az MTI-t pénteken a Magyar Borszakírók Köre.

A borszakírók kizárólag olyan borokra adhatták voksukat, amelyek a verseny évét megelőző öt évjárat szőlőterméséből készültek, és maradékcukor-tartalmuk nem haladja meg a 12 gramm/litert.

Az eredetileg 18 magyarországi borvidékről és 3 határon túli területről származó 56 fehér- és 48 vörösbort tartalmazó lista három szavazati körben folyamatosan szűkült, és a minősítő kóstolóra a legtöbb voksot szerzett és így a Super 12 listára került 12-12 fehér- és vörösbor kapott meghívást.

A fehérek között Tokajt 6, Egert 3, Balatonfüred-Csopakot, Pannonhalmát és a határon
velemenyezd, 2017. január 06. péntek, 16:27
Tokaji és szekszárdi borok sikere az MTA bormustráján
Az MTA országos minősített borversenyére idén is a Tokaji borvidékről érkezett a legtöbb nevezés, kevés tételt küldtek a Balatoni, a Kunsági, a Mátrai és az Etyek-Budai borvidékről. A vörösborok készítői közül főleg villányi és szekszárdi pincészetek képviseltették magukat - tájékoztatta az MTI-t az akadémia.

A szakértő kutatókból álló bírálóbizottság vezetője Freund Tamás akadémikus, az MTA alelnöke, a Magyar Bor Akadémia tagja volt. A zsűri szerint különösen a felső kategória fehér- és vörösborai között voltak figyelemre méltó tételek, a felső kategóriában határozottan javult a minőség. Meglepte a szervezőket a rozéborok alacsony száma, a díjazott tételek azonban bármelyik rozéversenyen megállnák a helyüket, mint ahogyan a felső kategória desszertborai is magas minőséget képviseltek - közölték.

Desszertborok kategóriában a Patricius Borház 2007-es Tokaji 6 puttonyos aszúja nyert el nagy aranyérmet, míg a Pajzos Pincészet késői szüretelésű 2013-as Tokaji Hárslevelűje, a Royal Tokaji 2009-es 5
velemenyezd, 2016. március 30. szerda, 17:22
1/5
Képek, videók
közgazdasági szemle
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 12:50
Közgazdasági Egyetem
bajzateva
2008. október 14. kedd, 19:46
épp lezár matekbó a tanár
bambi-baba
2006. július 19. szerda, 10:19
feladatsor
marci30
2008. május 22. csütörtök, 14:24
a legtöbb.jpg
sz719eszter
2018. április 24. kedd, 16:13
Legtöbb like.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:23
A legtöbb,amit tehetünk..
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 15:56
Az ország, ahol a legtöbb
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:05
A legtöbb lakosú város a
sanci81
2017. június 03. szombat, 14:52
A legtöbb újonnan érkező
sanci81
2017. május 13. szombat, 11:11
ahol a legtöbb alkoholt i
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:45
Ahol a legtöbb kávét issz
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:44
A legtöbb lakosú város
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:39
a legtöbb betegség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.