Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:23 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A barátságod
A barátságod hozott színt az életembe, még a legsötétebb időszakokban is, és én vagyok a legszerencsésebb ember a világon, hogy kaptam ezt az ajándékot. Bízom benne, hogy nem tekintettem ezt természetesnek, de talán igen, mert néha nem látjuk, hogy a legjobb dolog, ami valaha is történhet velünk, ott ül az orrunk előtt. De jól van ez így, tényleg, mert rájöttem, hogy nem számít, hol vagy, mit csinálsz, kivel vagy, én mindig őszintén, igazán, teljes szívemből szeretni foglak.
bordat, 2018. június 13. szerda, 18:07
Mit hozott napfényre a bölcs?
Mit hozott napfényre a bölcs?

Azt kérded, mit kutatott hát, mit hozott napfényre a bölcs? Először az igazságot és természetet. Azután az életszabályokat, melyeket az egyetemesre vonatkoztatott. Megtiltotta, hogy az ember hamis véleményeknek engedelmeskedjék, s helyes mérlegeléssel fontolta meg, hogy minden egyes dolog mit ér. Elvetett minden meglakolással járó gyönyört, s nyilvánvalóvá tette, hogy az a legszerencsésebb ember, akinek nincs szüksége a szerencsére, s hogy a leghatalmasabb az, akinek hatalma van önmaga fölött.

SENECA
luiggi, 2018. február 26. hétfő, 20:54
Szeretet
"Szeretetet lehet adni és lehet kapni.
Csak egyet nem lehet: szeretetet zsarolni. S ezt legtöbbször nem tudják azok a szegények és szerencsétlenek, akik szeretetre éhesek.
Nyilvánvaló, hogy vagy szeret az ember, vagy szeretik: ezt a váltóáramot a természet kérlelhetetlen következetességgel szervezte meg. Az összhang legtökéletesebb és legszerencsésebb formája, mikor az egyik különösebb lázadozás nélkül tűri, hogy a másik szeresse. A természet végül is kegyes: igaz, soha nem adja meg, hogy az szeressen, akitől ezt reméljük, de módot ad arra, hogy korlátlanul szeressük azt is, aki bennünket nem szeret. Csak egyre nem ad módot: hogy könyörgéssel, váddal, támadással, vagy esdekléssel mástól szeretetet zsaroljunk. Még gyöngédséget és szenvedélyt is lehet zsarolni, de a szeretet szuverén."
irmus, 2018. február 14. szerda, 16:30
Márai Sándor - Idézetek
várni.

Márai Sándor: Az igazi


Szeretetet lehet adni és lehet kapni. Csak egyet nem lehet: szeretet zsarolni. S ezt legtöbbször nem tudják azok a szegények és szerencsétlenek, akik szeretetre éhesek. Nyilvánvaló, hogy vagy szeret az ember, vagy szeretik: ezt a váltóáramot a természet kérlelhetetlen következetességgel szervezte meg. Az összhang legtökéletesebb és legszerencsésebb formája, mikor az egyik különösebb lázadozás nélkül tűri, hogy a másik szeresse. A természet végül is kegyes: igaz, soha nem adja meg, hogy az szeressen, akitől ezt reméljük, de módot ad arra, hogy korlátlanul szeressük azt is, aki bennünket nem szeret. Csak egyre nem ad módot: hogy könyörgéssel, váddal, támadással vagy esdekléssel mástól szeretetet zsaroljunk. Még gyöngédséget és szenvedélyt is lehet zsarolni; de a szeretet szuverén.

Márai Sándor: Füves könyv - A
menusgabor, 2017. december 08. péntek, 20:00
Válassz egy Rúna követ, ami választ ad aktuális kérdésedre!
végig védelemben és biztonságban leszel.

6. Kaunaz

Ez a rúna az inspirációt, alkotást, bölcsességet szimbolizálja. Minden a rendelkezésedre áll, hogy megoldd a jelenlegi helyzeted. Egyszerűen csak hinned kell a saját erődben! Enged el a félelmeidet. Azt is jelentheti, hogy el kell engedned a múltat, hogy tisztán tudd látni a jelened.

7. Gebo

Ez a rúna ajándékot, váratlan szerencsét jelöl. Pozitív előjel, bármi is foglalkoztat most téged. Ez az egyik legszerencsésebb szimbólum. A világegyetem gondoskodik rólad és nagy szerencse ér!

8. Wunju

Ez a rúna örömet és a célok sikeres elérését jelöli. Sokat tettél célodért, most itt az idő, hogy hátradőlj, és learasd a babérokat. Célba érsz, eléred, amire vágysz. Sikeres befejezést jelöl, bármi előtt is állsz.

9. Hagalaz

Ez a rúna a vihart és a változásokat szimbolizálja. Néha nagy viharok kellenek ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Itt az idő, hogy újra szeresd önmagad és
yaskane, 2017. március 08. szerda, 19:09
Ismét az APBT-ről, és ami mögötte áll, az igazság!
tulajdonosa mindenféle szakmai és morális alkalmasság híján ember elleni támadásra hergeli, magyarán vadítja az állatot. Ebben az esetben ugyanis a kutyavalóban veszélyessé válhat, mivel ingerküszöbének átlépése néha pusztán az emberek látványa által, illetve bizonyos mindennapi szituációk alkalmával is bekövetkezhet, és a kutya támad. Esetleg egy váratlan - és a számára ismeretlen - zajhatás következtében fordul a legközelebb álló személy, akár a saját gazdája ellen, ami véleményem szerint még a legszerencsésebb változat. Ezeket a kutyákat valószínűleg sohasem tanították engedelmességre, például a támadás parancsra történő befejezésére, így máris kész a tragédia. Amit ugyanis elkezdtek, azt be is fejezik.Sohasem szabad csupán ezeknek a - hála Istennek! - csak szórványos, a gazdák felelősségét mindenképpen felvető támadások, vagy éppen a valóban gyomorforgató viadalok alapján ítélkeznünk. Ezek csak az élet minden területén fellelhető hordalékai a dolgok valódi természetének: ne hagyjuk, hogy elhomályosítsák
charlotteani, 2017. január 25. szerda, 01:49
KARÁCSONY és a TÉLI NAPFORDULÓ
országban Szent Miklós ünnepe is keveredett hozzá. A fa alá nyilván csak akkor kerültek az ajándékok, amikor már díszített karácsonyfát is állítottak, tehát nálunk nagyjából a 19. század közepétől.
Az egyik legfontosabb keresztény ünnep és a pogány szertartások tehát összemosódnak a karácsonyban, erre bizonyíték a sok népszokás és mitológiai gyökerű rítus, ami gyakorlatilag minden keresztény népcsoportnál belekeveredik az év végi ájtatosságba. Hogy így alakult, az talán nem a történelem legszerencsésebb mozzanata, de nem is tragédia - közös nevezőként fogadjuk el, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, az meg már mindegy, hogy Jézus születése vagy a téli napforduló ürügyén szeretjük egymást.

Jézus születése
A keresztények a téli napfordulókor ünneplik a Karácsony-t, Jézus születését. E misztérium szimbolikus jelentése erősen összekapcsolódik a bak jel témáival. A Kisded szinte embertelen körülmények között jön világra, az év legsötétebb időszakában, a népszámlálás miatti kényszerű
lenke1964, 2016. december 25. vasárnap, 17:37
A barátságod hozott színt az életembe...
"A barátságod hozott színt az életembe, még a legsötétebb időszakokban is,
és én vagyok a legszerencsésebb ember a világon, hogy kaptam ezt az ajándékot.
Bízom benne, hogy nem tekintettem ezt természetesnek, de talán igen, mert néha nem látjuk,
hogy a legjobb dolog, ami valaha is történhet velünk, ott ül az orrunk előtt. De jól van ez így,
tényleg, mert rájöttem, hogy nem számít, hol vagy, mit csinálsz, kivel vagy, én mindig őszintén,
igazán, teljes szívemből szeretni foglak."

(Ahol a szivárvány véget ér c. film)
skorpiolilike, 2016. november 23. szerda, 19:00
Kohut Katalin: Ön(ars)kép
Katalin: Ön(ars)kép

Lebegek.
Halál és élet közt.
A halál elfut tőlem,
bár nincs frigyünk,
az élet fogva tart...
iszonyat.
Tükörben emlékek
tehetséges, zenész, dalos Én,
aki naponta többször énekelte
- mikrofonnal kezében -
"ki a legszebb a világon... a Katika.
Gyönyörűségeim a szépség,
tisztaság, harmónia;
állandó szolgálat....
látni, vigasztalni a szomorút
volt határtalan feladatom.
A legszerencsésebb csillagzat alatt
a legszerencsétlenebb, csapásokkal,
labirintusokkal, feszületekkel teli
vegetáció, nyomor lett osztályrészem.
Ékességeimtől megfosztva,
fenékig ürítve a lelki terhek méregpoharát...

a tükör ellenségem lett.
Benne van a sötét világ minden ártója.
Azt írták egyszer rólam,
hogy a tömegben egyedül élek,
fehér angyalszárnyakkal.
Szemeztem hóhérjaimmal begyűjtés
és begyújtás között.
Kiválasztottak szerepét
kohlinka, 2016. október 09. vasárnap, 18:00
A szeretetről
Szeretetet lehet adni és lehet kapni. Csak egyet nem lehet: szeretetet zsarolni. S ezt legtöbbször nem tudják azok a szegények és szerencsétlenek, akik szeretetre éhesek.
Nyilvánvaló, hogy vagy szeret az ember, vagy szeretik: ezt a váltóáramot a természet kérlelhetetlen következetességgel szervezte meg. Az összhang legtökéletesebb és legszerencsésebb formája, mikor az egyik különösebb lázadozás nélkül tűri, hogy a másik szeresse. A természet végül is kegyes: igaz, soha nem adja meg, hogy az szeressen, akitől ezt reméljük, de módot ad arra, hogy korlátlanul szeressük azt is, aki bennünket nem szeret. Csak egyre nem ad módot: hogy könyörgéssel, váddal, támadással vagy esdekléssel mástól szeretetet zsaroljunk. Még gyöngédséget és szenvedélyt is lehet zsarolni; de a szeretet szuverén.
lenke1964, 2016. szeptember 29. csütörtök, 10:12
Illegális bevándorlás - Német pénzügyminiszter: senki sem kap kevesebbet a menekültek miatt
arányában számolt államháztartási hiány.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik legtekintélyesebb politikusa az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű parlamenten (Bundestag) kívüli párttal kapcsolatban hozzátette, hogy vannak, akik "bebeszélik" az embereknek, hogy hátrányt szenvednek a menekültek miatt, és felelőtlen módon kihasználják és felerősítik félelmeiket.

Az így felszított "világvége hangulattal" szemben az igazság az, hogy "a német történelem legszerencsésebb, legsikeresebb korszakában vagyunk" - húzta alá.

A hangulatkeltés az ismeretlen, idegen emberekkel kapcsolatos félelmekre is vonatkozik, és köztudott, hogy az idegenellenesség különösen erős lehet olyan vidékeken, ahol nincsenek is idegenek - utalt Wolfgang Schäuble Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományra, ahol az AfD a szeptember elején tartott helyi választáson megelőzte a CDU-t. Megjegyezte, hogy a test egészét takaró muzulmán női öltözék, a burka nem tartozik a legnagyobb gondok közé az egykori
velemenyezd, 2016. szeptember 15. csütörtök, 23:33
Márai Sándor- A bor
ismerek csak a világon: a Poully fumée-t, ezt a füst ízű fehér burgundit. E két bor szelleme azonos: nem vetélytársak ők, hanem lángeszű testvérek. Mert a bornak nem csak íze, illata és szesztartalma van, hanem mindenek fölött szelleme is. Mintha a nép, mely termeli és issza, átadna lelke titkos tartalmából valamit a hazai bornak. A somlói borban a magyar legnemesebb tulajdonságai élnek: keleti bölcsesség, nyugati műveltség. Van benne valami Ázsia nyugalmából és Európa kíváncsiságából. Ez a legszerencsésebb keverék, borban és emberben.
Szüretre vendégeket hívok majd, akik nem szeretik a zenét, nem értenek a politikához, s tudnak hallgatni a diófa alatt. Mit adjak nekik?... Sonkát tormával, ez önként értetődik, parázsban sült burgonyát és fehér liptai túrót, a Rozsnyi kereskedés híres liptaiját fabödönökben, paprika és ajókagyűrű nélkül. Egy hosszú élet minden tapasztalata és rábeszélőképessége kevés ahhoz, hogy meggyőzzem kortársaimat: milyen tökéletes borkorcsolya természetes állapotában a liptai,
memi59, 2016. szeptember 03. szombat, 21:44
1/26
Képek, videók
Köszönöm a barátságodat!.
barklara
2018. május 05. szombat, 19:07
Köszönöm a barátságod.jpg
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:47
koszonom_a_baratsagod_ 294
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:44
koszonom_a_baratsagod_ 134
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:44
koszonom__a__baratsago dat
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:43
koszonom_a_baratsagod_ 120
vorosrozsa66
2018. március 03. szombat, 23:35
Köszönöm a barátságod
csalogany13
2016. december 12. hétfő, 20:50
KÖSZ A BARÁTSÁGOD.jpg
gosztmagdi
2016. december 05. hétfő, 21:51
Köszönöm a barátságodat
farkasterezia
2016. szeptember 06. kedd, 14:24
kösz a barátságod.jpg
53ilona
2016. július 10. vasárnap, 09:33
Köszönöm a barátságodat.g
suzymama43
2016. március 02. szerda, 10:44
barátságod.jpg
luiggi
2016. november 21. hétfő, 21:10
Még ha a legsötétebb.jpg
katalin_53
2017. november 04. szombat, 17:35
?Még ha a legsötétebb völ
katalin_53
2017. július 14. péntek, 14:03
legsötétebb szín és kék v
lilagondolatok
2014. augusztus 15. péntek, 09:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.