Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 05:57 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
intézet volt a legelső. Ennél csak egyvalami volt fontosabb: a beteg.
Hatalmas intézményt vezet. Több mint ezer munkatárs, nyolc klinikai központ számos osztálya, hat kutatóbázis. A gyógyítás mellett oktató- és kutatóközpontként is működnek. Megannyi nagy egyéniség munkahelye ez. Hogyan tudja ezt irányítani?

- Rendkívül szerencsésnek tartom magam, mert mindig voltak körülöttem kiváló emberek, akikre számíthattam. Meggyőződésem, hogy aki onkológusnak megy, az az orvostudomány legnagyobb kihívását választja. Itt az elkötelezettség alapkövetelmény. Aki hosszú éveket tölt daganatos betegek között, szerénnyé és alázatossá válik. Másként látja a világot. Én is másként gondolkodtam Szegeden, mint ebben az intézetben. Legfőbb alapelvem: mindig a betegnek van igaza. Ha nincs igaza, akkor is igaza van, mert akivel azt közlik, hogy rákos, nem a megszokott idegállapotban reagál, válaszol. Másik alapelvem, hogy mindenkinek meg kell adni a karrier lehetőségét. Fussa be azt a pályát, amit tehetsége,
horvathnemagdi, 2018. április 24. kedd, 10:37
Légfegyveres Eb - Komoly hiányérzet maradt a magyar kapitányban
és rengeteg érmes és döntős helyezést értek el, most viszont épp az ellenkezője történt, s még az előzetesen biztosnak vélt eredmények sem jöttek.

"Le kell ülnünk egyenként minden edzővel, s át kell gondolnunk, hogy mik voltak a visszafogottabb szereplés okai. Ugyanis többen nem tudták azt nyújtani, amit vártunk" - jegyezte meg a kapitány, azt külön hangsúlyozva, hogy senkitől sem vártak csodát, csak annyit, amennyit az elmúlt időszakban a hazai és a nemzetközi versenyeken produkált.

A legnagyobb csalódást a férfi puskások egyéni száma hozta, melyben a tavalyi világkupadöntőben győztes Péni István és a 2016-os vk-fináléban első, olimpiai ötödik Sidi Péter sem jutott döntőbe. Győrik Csaba különösen előbbitől várt döntőt, ám a gyengébb kezdés és a végén rontott két lövés miatt csak a12. helyen zárt.

"Istvánnál például érdemes megvizsgálni, hogy az esélyesség terhe nyomta-e túlságosan a vállát, vagy esetleg más volt a hibák oka. Mindenesetre a csapatversenyben már kiválóan lőtt, s húzóember
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 12:22
Vitéz Ferenc: Boldogság, és annak madara.
Vitéz Ferenc:
Boldogság, és annak madara.

" Nem biztos, hogy kék.
Nem biztos, hogy madár.
Nem biztos, - hogy boldogság,
De felröppen az égben, - s folytatja útját a levegőben,
és a legnagyobb hiányérzet legapróbb kielégülése is, -
képes megteremteni ezt a , -
csupán pillanatokban mérhető, - szárnyalásra késztető állapotot.
A tibeti mesék között bukkanhatubk hasonlóra, -
" az emberek éheztek, fáztak, és nem tudták, - milyen az : boldognak lenni ".
A boldogság madara énekel, hangjaival teremteni tud.
Eljutni hozzá, meghallani dalát, - ehhez, minden kínok kínját járva vezet az út.
A megpróbáltatásoktól való félelem, a megalkuvás gyávasága,
az emberi akarat, s az ezt tápláló hit
feladása, - maga a halál,
mert süketté lesz az ember.
Nem hallhatja meg a madár énekét.
Mert a madarat, - nem kívül kell keresni, -
repülni nem lehet az égben, -
dalt hallani,
megérezni a boldogság ritmusát, nem lehet,
bubamama, 2018. február 08. csütörtök, 01:43
Dombi Rudolf: úgy éreztem, hogy ennyi volt bennem
A 31 éves sportoló december 31-ével fejezte be az élsportot, s január elejétől már a Magyar Diáksport Szövetség területi menedzsereként dolgozik.

"Egész fiatalon összejött az olimpiai bajnoki cím, s ezt ugyan lehetett volna fokozni később még eggyel, de az már nem sikerült" - mondta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hétfőn Dombi Rudolf.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: van benne hiányérzet, ugyanis világbajnoki címet nem sikerült szereznie, így összességében egy-egy olimpiai és Eb-arany, valamint egy-egy vb- és Eb-ezüst, továbbá egy vb- és három Eb-bronz a mérlege világversenyeken.

A háromszoros magyar bajnok kajakos 2012-ben érte el pályafutása legnagyobb sikerét, amikor edzőjük, Szilárdi Katalin irányításával Kökény Rolanddal megnyerte a londoni olimpia K-2 1000 méteres versenyét. Az útjaik 2014-ben váltak szét korábbi párostársával, akiről azt mondta, mindig is jóban voltak, s csak "egy kis kommunikációs hiba" okozta azt, hogy nem együtt folytatták.
velemenyezd, 2018. január 15. hétfő, 11:01
Birkózó-vb - A kötöttfogásúak jól, a nők és szabadfogásúak rosszul szerepeltek
Sike András, a kötöttfogásúak kapitánya elégedetten értékelt annak ellenére, hogy - mint mondta - kis hiányérzet maradt benne, mert a három medálból kettő, Korpási Bálinté (71 kg) és Lőrincz Tamásé (75 kg) fényesebb is lehetett volna, ráadásul a csapat talán legnagyobb favoritjának, Lőrincz Viktornak (85 kg) nem jött össze a dobogó.

"Kevésen múlt, Korpási Bálint az elődöntőjében szerintem egyértelműen aktívabb volt riválisánál, míg Lőrincz Tamás hibázott a négy között" - mondta még Párizsban a szakvezető, hozzátéve, hogy Lőrincz Viktornak is saját hibái okozták a vesztét, így hiába volt remek formában egész évben, nem jutott tovább a negyeddöntőből. "Egy-egy arany, ezüst, bronz lett volna az igazán szép." - fogalmazott.

A csapat harmadik bronzérmesének, Kiss Balázsnak (98 kg) a teljesítményét viszont a hihetetlen jelzővel illette, megemlítve, hogy a BVSC 34 éves sportolója rengeteg sérüléssel bajlódott idén is, mégis harmadik tudott lenni.

A második versenynapon szerepelt négy versenyző
velemenyezd, 2017. augusztus 26. szombat, 15:32
Vizes vb: nem biztos, hogy van ennél szebb kép a világon
1
Szingapúr - - 1 1Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága.

Köszönjük a sportolóknak, a szurkolóknak, az önkénteseknek, mindenkinek, akik ezt a csodát lehetővé tették.

A sportolóinkra különösen büszkék vagyunk, akinek hála a világ egyik legnagyobb sporteseményén 9. helyet értünk el.

Kiváló szervezés, kiváló eredmények! Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy újra átéljük a szó legjobb értelmében vett nemzeti érzést. A végére még a huhogók is elhallgattak...!

Mennyit ér? - Gundel Takács Gábor a vizes vébéről
"...Mi is képesek vagyunk arra, amire angolok, kínaiak, brazilok, franciák - nálunk sokkal nagyobb országok. Nekünk magyaroknak, egy ilyen kicsi országnak, kicsi nemzetnek nem sok kitörési
menusgabor, 2017. július 30. vasárnap, 20:45
Boldogság és annak madara
Vitéz Ferenc: Boldogság és annak madara

Nem biztos, hogy kék
Nem biztos, hogy madár.
Nem biztos, hogy boldogság.
De felröppen az égben, s folytatja útját a levegőben, és a legnagyobb hiányérzet legapróbb kielégülése is képes megteremteni ezt a - csupán pillanatokban mérhető - szárnyalásra késztető állapotot.
A tibeti mesék között bukkanhatunk hasonlóra. "az emberek éheztek, fáztak, és nem tudták, milyen az: boldognak lenni"
A boldogság madara énekel, hangjaival teremteni tud. Eljutni hozzá, meghallani dalát - ehhez minden kínok kínját járva vezet az út.
A megpróbáltatásoktól való félelem, a megalkuvás gyávasága, az emberi akarat s az ezt tápláló hit feladása maga a halál, mert süketté lesz az ember. Nem hallhatja meg a madár énekét. Mert a madarat nem kívül kell keresni, repülni nem lehet az égben, dalt hallani, megérezni a boldogság ritmusát nem lehet - csak legbelül
taltos1, 2017. július 17. hétfő, 23:13
Talán az erkölcs tisztasága?
A kánikula a Trópusi hőség engem is megviselt, mint mindenkit. A családi házam, a kertem nagyon hiányzik, hiába van a kényelmem itt, most érzem a különbséget. Egy éve költöztem ide, már minden évszakot megéltem ebben a lakásban. Sajnos semmi köze az otthonhoz, ahhoz a közeghez ahonnan jöttem, és nem is emberekről beszélek.
A kor-osztályomból, élő baráti kapcsolat már alig volt, néhányukkal tartom a kapcsolatot, aki még él.
Nem könnyű idősebb korban költözni, a beilleszkedésről meg szót sem ejtek. Annyi az előnyöm, hogy én itt dolgoztam életem legnagyobb részében 1979 őszétől Mosonmagyaróváron. A kúltúrális életben mindig is résztvevő voltam. Kevesen maradtak a régi baráti kapcsolatokból, de vannak.

Talán mindenem meg van, mégis hiányérzetem van. Mi is hiányzik? Talán csak a fiatalságom, talán az emberi erkölcs tisztasága, vagy egy társ, akivel mindezekről beszélgetni lehet emberi hangon.
bzsuzsanna, 2017. július 13. csütörtök, 11:47
Olimpiai bajnokokat igazolt a Ferencváros vízilabdacsapata
újra testvérével, a szintén olimpiai bajnok Dániellel egy csapatban játszik majd - megjegyezte, a sok új játékosnak össze kell szoknia, de véleménye szerint ezzel a Magyar Kupa végjátékára már nem lesz gond.

Vámos elmondta, négy év után elérkezettnek látta az időt a váltásra. Úgy véli, rendkívül sokra hivatott ez a keretet, azonban a sok új igazolásnak még azért adna időt, hogy összeérjenek.

A szerb válogatottal 29 különböző érmet nyert Nikic kiemelte, különleges, megtisztelő érzés, hogy a legnagyobb tradícióval rendelkező magyar klubban folytathatja pályafutását. Hozzátette, a világ legjobbjaival játszhat majd együtt, s bízik benne, hogy több nagy trófeát nyernek.

Az ifjúsági világbajnok Manhercz kiemelte, elnyerte a tetszését az az építkezés, amely évek óta zajlik a Ferencvárosnál, s biztos benne, hogy a jövőben a zöld-fehérek itthon és a nemzetközi kupaporondon is meghatározó szerepet játszanak majd.

Az Universiade-győztes Sedlmayer kiemelte Varga Zsolt személyét, akivel az
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 14:12
Az Anyai szeretet.
Kálmán Ilona
Az Anyai szeretet.

Az anyai szeretet tiszta és önzetlen
erősíti ,óvja mindig az embert
az anyai szeretet mindent megbocsájt
a hisztizést ,a közömbösséget ,a becsapást
a közöny az elhidegülés mezejére nem téved
roppant toleráns ,jólelkű emberséges
a hálátlanság , ha fáj is neki
könnyes szemekkel,mosolyogva figyeli

Az anyai szeretet ,olyan mint egy fekete lyuk
mindet befogad ,lenyeli a bírálatot
felment minden vád alól elnézi bűneid
gyermekként ,vagy felnőttként elkövett vétkeid
a leggonoszabb cselekedetedben is erényt keres
mert öszönösen önmagadért ,a lelkedért szeret
megtesz érted mindent amit emberileg lehet
s ezért nem vár hálát ,sem
dorotea55, 2017. május 07. vasárnap, 17:20
Cseri Kálmán - SZEMLÉLŐKBŐL HÍRNÖKKÉ
közül... "(Mt 28,7)

Húsvét hajnalán néhány asszony kiment Jézus sírjához, hogy ,,megnézzék a sírt". A tiszteletük, a kegyeletük, a szeretet indította őket erre. S hamarosan ők lettek a feltámadás örömhírének első hírnökei. Milyen állomásokon át vezetett az útjuk?

1. Kimentek szemlélődni. Sokan keresik így ma is Jézust, érdeklődnek utána, szívesen megismernék a vele kapcsolatos irodalmat, gyakran nem is fogalmazzák meg pontosan, mire vágynak, csak hiányérzetük van.

2. Legnagyobb meglepetésükre angyal szólította meg őket, s kaptak egy feladatot: ne féljetek, Jézus feltámadt, mondjátok meg ezt tanítványainak! Az angyal szó azt jelenti: küldött. Így hallunk mi is információkat Jézusról, igehirdetést az ő mai küldötteitől.

3. Ők ezt elhitték, és azonnal engedelmeskedtek a felszólításnak, indultak, hogy elmondják az örömhírt. A hit mindig engedelmességben valósul meg. Ha kezdem megvalósítani, amit a Bibliában olvastam, a prédikációban hallottam, akkor elindultam a
ronix, 2017. április 25. kedd, 20:11
Széchenyi 225 - Lázár: legnagyobb nemzeti zarándokhelyeink egyike Nagycenk
tartott kiállítás-megnyitón.

Hozzáfűzte: nekünk, magyaroknak a nemzethez tarozás a 19. és a 20. században olyan hitünkké vált, amely képes bennünket összekapcsolni függetlenül attól, hogy mit gondolunk a politikáról, milyen anyagi körülmények között élünk, képes összekapcsolni a 20. századot a 19. századdal, a határokon kívül rekedteket azokkal, akik a határokon belül élnek.

Kiemelte: Széchenyi István életét két nagy ügynek szentelte, a haza és a haladás ügyének. A miniszter szavai szerint a legnagyobb magyarként tisztelt Széchenyi István példája és szellemisége is bizonyítja, hogy a haza és a haladás ügye nem ellentétesek egymással.

Lázár János szerint miközben valaki leteszi a voksát a modernizáció, a változás, egy új államberendezkedés mellett, az nem jelenti azt, hogy közben feladná a haza ügyét. Hozzáfűzte: az elmúlt 200 évben a legsikeresebb és legjobb évek azok voltak, amikor az ország vezetése képes volt a haza és a haladás ügyét összekötni egymással.

A Miniszterelnökséget
velemenyezd, 2016. szeptember 21. szerda, 14:11
1/11
Képek, videók
jézus gyógyitása0222.jpg
maroka
2018. február 23. péntek, 20:01
RELAX_A LÉLEK GYÓGYÍTÁSA
astropapa58
2017. február 06. hétfő, 08:01
A lélek gyógyítása.jpg
pacsakute
2015. október 06. kedd, 21:39
Jegelés- mint gyógyítási
pacsakute
2015. szeptember 27. vasárnap, 08:59
Kolostori gyógyítás.jpg
pacsakute
2015. szeptember 25. péntek, 19:39
Aesculápius gyógyítás ist
pacsakute
2015. augusztus 30. vasárnap, 12:38
Kék Buddha-a gyógyítás Bu
pacsakute
2015. április 26. vasárnap, 09:39
lélek-gyógyítás.jpg
foldinefehereva
2015. március 23. hétfő, 22:31
Rafael a gyógyítás angyal
pacsakute
2014. december 31. szerda, 17:35
Ima a gyógyításhoz.jpg
lilagondolatok
2014. június 02. hétfő, 19:28
megszokott látogató.jpg
maria_kadar_148
2013. november 14. csütörtök, 22:02
Gólya csemege megszökött
lovagdamaerdosanna
2013. február 25. hétfő, 07:31
Megszokott tejszines kalá
maryenne
2008. december 22. hétfő, 19:42
vigyázzatok, megszökött!
credo77
2008. április 01. kedd, 23:08
Ha uncsi a megszokott.Tör
hilts
2006. október 15. vasárnap, 15:30
Címkék
tavalyi világkupadöntőben, Universiade-győztes Sedlmayer, ifjúsági világbajnok, vele kapcsolatos, nemzetközi kupaporondon, csapat harmadik, közeghez ahonnan, régi baráti, Légfegyveres Eb, ilyen kicsi, feltámadás örömhírének, második versenynapon, zöld-fehérek itthon, férfi puskások, leggonoszabb cselekedetedben, erkölcs tisztasága,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.