Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 02:59 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Birkózó-vb - A kötöttfogásúak jól, a nők és szabadfogásúak rosszul szerepeltek
Sike András, a kötöttfogásúak kapitánya elégedetten értékelt annak ellenére, hogy - mint mondta - kis hiányérzet maradt benne, mert a három medálból kettő, Korpási Bálinté (71 kg) és Lőrincz Tamásé (75 kg) fényesebb is lehetett volna, ráadásul a csapat talán legnagyobb favoritjának, Lőrincz Viktornak (85 kg) nem jött össze a dobogó.

"Kevésen múlt, Korpási Bálint az elődöntőjében szerintem egyértelműen aktívabb volt riválisánál, míg Lőrincz Tamás hibázott a négy között" - mondta még Párizsban a szakvezető, hozzátéve, hogy Lőrincz Viktornak is saját hibái okozták a vesztét, így hiába volt remek formában egész évben, nem jutott tovább a negyeddöntőből. "Egy-egy arany, ezüst, bronz lett volna az igazán szép." - fogalmazott.

A csapat harmadik bronzérmesének, Kiss Balázsnak (98 kg) a teljesítményét viszont a hihetetlen jelzővel illette, megemlítve, hogy a BVSC 34 éves sportolója rengeteg sérüléssel bajlódott idén is, mégis harmadik tudott lenni.

A második versenynapon szerepelt négy versenyző
velemenyezd, 2017. augusztus 26. szombat, 15:32
Boldogság és annak madara
Vitéz Ferenc: Boldogság és annak madara

Nem biztos, hogy kék
Nem biztos, hogy madár.
Nem biztos, hogy boldogság.
De felröppen az égben, s folytatja útját a levegőben, és a legnagyobb hiányérzet legapróbb kielégülése is képes megteremteni ezt a - csupán pillanatokban mérhető - szárnyalásra késztető állapotot.
A tibeti mesék között bukkanhatunk hasonlóra. "az emberek éheztek, fáztak, és nem tudták, milyen az: boldognak lenni"
A boldogság madara énekel, hangjaival teremteni tud. Eljutni hozzá, meghallani dalát - ehhez minden kínok kínját járva vezet az út.
A megpróbáltatásoktól való félelem, a megalkuvás gyávasága, az emberi akarat s az ezt tápláló hit feladása maga a halál, mert süketté lesz az ember. Nem hallhatja meg a madár énekét. Mert a madarat nem kívül kell keresni, repülni nem lehet az égben, dalt hallani, megérezni a boldogság ritmusát nem lehet - csak legbelül
taltos1, 2017. július 17. hétfő, 23:13
Olimpiai bajnokokat igazolt a Ferencváros vízilabdacsapata
újra testvérével, a szintén olimpiai bajnok Dániellel egy csapatban játszik majd - megjegyezte, a sok új játékosnak össze kell szoknia, de véleménye szerint ezzel a Magyar Kupa végjátékára már nem lesz gond.

Vámos elmondta, négy év után elérkezettnek látta az időt a váltásra. Úgy véli, rendkívül sokra hivatott ez a keretet, azonban a sok új igazolásnak még azért adna időt, hogy összeérjenek.

A szerb válogatottal 29 különböző érmet nyert Nikic kiemelte, különleges, megtisztelő érzés, hogy a legnagyobb tradícióval rendelkező magyar klubban folytathatja pályafutását. Hozzátette, a világ legjobbjaival játszhat majd együtt, s bízik benne, hogy több nagy trófeát nyernek.

Az ifjúsági világbajnok Manhercz kiemelte, elnyerte a tetszését az az építkezés, amely évek óta zajlik a Ferencvárosnál, s biztos benne, hogy a jövőben a zöld-fehérek itthon és a nemzetközi kupaporondon is meghatározó szerepet játszanak majd.

Az Universiade-győztes Sedlmayer kiemelte Varga Zsolt személyét, akivel az
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 14:12
Cseri Kálmán - SZEMLÉLŐKBŐL HÍRNÖKKÉ
közül... "(Mt 28,7)

Húsvét hajnalán néhány asszony kiment Jézus sírjához, hogy ,,megnézzék a sírt". A tiszteletük, a kegyeletük, a szeretet indította őket erre. S hamarosan ők lettek a feltámadás örömhírének első hírnökei. Milyen állomásokon át vezetett az útjuk?

1. Kimentek szemlélődni. Sokan keresik így ma is Jézust, érdeklődnek utána, szívesen megismernék a vele kapcsolatos irodalmat, gyakran nem is fogalmazzák meg pontosan, mire vágynak, csak hiányérzetük van.

2. Legnagyobb meglepetésükre angyal szólította meg őket, s kaptak egy feladatot: ne féljetek, Jézus feltámadt, mondjátok meg ezt tanítványainak! Az angyal szó azt jelenti: küldött. Így hallunk mi is információkat Jézusról, igehirdetést az ő mai küldötteitől.

3. Ők ezt elhitték, és azonnal engedelmeskedtek a felszólításnak, indultak, hogy elmondják az örömhírt. A hit mindig engedelmességben valósul meg. Ha kezdem megvalósítani, amit a Bibliában olvastam, a prédikációban hallottam, akkor elindultam a
ronix, 2017. április 25. kedd, 20:11
Széchenyi 225 - Lázár: legnagyobb nemzeti zarándokhelyeink egyike Nagycenk
tartott kiállítás-megnyitón.

Hozzáfűzte: nekünk, magyaroknak a nemzethez tarozás a 19. és a 20. században olyan hitünkké vált, amely képes bennünket összekapcsolni függetlenül attól, hogy mit gondolunk a politikáról, milyen anyagi körülmények között élünk, képes összekapcsolni a 20. századot a 19. századdal, a határokon kívül rekedteket azokkal, akik a határokon belül élnek.

Kiemelte: Széchenyi István életét két nagy ügynek szentelte, a haza és a haladás ügyének. A miniszter szavai szerint a legnagyobb magyarként tisztelt Széchenyi István példája és szellemisége is bizonyítja, hogy a haza és a haladás ügye nem ellentétesek egymással.

Lázár János szerint miközben valaki leteszi a voksát a modernizáció, a változás, egy új államberendezkedés mellett, az nem jelenti azt, hogy közben feladná a haza ügyét. Hozzáfűzte: az elmúlt 200 évben a legsikeresebb és legjobb évek azok voltak, amikor az ország vezetése képes volt a haza és a haladás ügyét összekötni egymással.

A Miniszterelnökséget
velemenyezd, 2016. szeptember 21. szerda, 14:11
Gyermek gyász
korú gyermekek különböző szinteken élik meg a halál tényét. Polcz Alaine szerint már a hat hónapos gyermek is érzékeli-megéli a gyászt. Kevesebbet mozog, romlik az étvágya, keveset és nyugtalanul alszik, gyakran felsír.

A totyogó csecsemők érzékelik, de nem értik a halált, a gyászt. Nincs halálfogalmuk, így nincs halálfélelmük sem. Csak az anya vagy a környezetükben élő, számukra fontos felnőttek szomorúsága, félelme és kétségbeesése ragad át rájuk. Saját félelmük a szeparációs félelem, a legnagyobb szorongást az anyától való távollét, az anyától való elszakadás váltja ki náluk. Az elhunyt hiányát azonban ők is érzik, gyakran visszautasítják az ételt, kedvetlenek és visszahúzódók, a szeretetteljes törődést is elutasítják.

A halál fogalma 4 éves korban jelenik meg és lassan alakul ki a gyermekben (Gessel). Az óvodás korú gyermek túl kicsi még ahhoz, hogy felfogja: a halál végleges, úgy képzeli, hogy a halál egy hosszú ideig tartó álom, amiből egyszer majd felébred, aki meghalt. Várják a
tinka1951, 2016. augusztus 28. vasárnap, 18:18
Rio 2016 - Storcz: a lányok szereplése felülír mindent
voltak. Engem személy szerint talán az bántott a legjobban, hogy nem azokról a lányokról szóltak a hírek, akik év közben is ugyanúgy szállították az érmeket." - mondta.

Storcz Botond a következő időszak legfontosabb feladatai között a férfiakkal való munkát jelölte meg: "Meg kell nézni mind a kajakos, mind a kenus szakágban, hogy azt a két tizedet, vagy éppen három századot hogyan tudjuk majd úgy alakítani, hogy legközelebb mi legyünk elöl."

A válogatott vezetőedzője elmondta, a riói játékok legnagyobb tanulsága szerinte az, hogy egy olimpia továbbra is teljesen más verseny, mint a többi, de szerencsére a magyarokat ez nem zavarta meg.

"Az ellenfeleink tudtak hibázni, mi viszont szerencsére nem követtünk el olyat, amit menet közben ne tudtunk volna kijavítani, vagy végzetesnek bizonyult volna. A riválisaink között ugyanakkor volt egy-két olyan kiesés, amely minket is meglepett." - fogalmazott ezzel kapcsolatban.

Már Tokióra előretekintve Storcz Botond azt mondta: a magyar kajak-kenu sport
velemenyezd, 2016. augusztus 20. szombat, 17:22
Magyar-elefántcsontparti - Király: nem érünk rá számolgatni, nagy feladat áll előttünk
dolgozik. Hozzátette, Elefántcsontpart kemény ellenfél volt, de összességében elégedettek lehetnek a mérkőzés képével.

"Az ellenfélen látszódott a cserék után, hogy továbbra is olyan játékosok alkották a csapatot, akiknek a nagy része európai topbajnokságokban futballozik. Végig labdabiztosak voltak, ami nagyon jellemző az afrikai csapatokra, de nem igazán találtak fogást rajtunk, ebből a szempontból pozitívnak értékelem a mérkőzést" - értékelt Juhász.

Salomon Kalou, az elefántcsontpartiak legnagyobb sztárja kifejtette, a magyar együttes nagyon erős fizikálisan, és csapatként is nagyon komoly."Az Eb-re készülő magyarok jól játszottak, több helyzetet is kidolgoztak és egyértelmű volt, meg akarják nyerni a találkozót" - nyilatkozta Kalou. A Hertha BSC támadója kitért a klubcsapata szezonjára is. Elmondta, hogy Dárdai Pált remek vezetőedzőnek tartja, és nagy előrelépés, hogy az előző idény után, amelyben a kiesés ellen küzdöttek, ezúttal az európai kupaszereplésért harcolhatott a
velemenyezd, 2016. május 20. péntek, 21:43
Négy testvére nevelését vállalta
velük.

Hogyan lett belőled ,,anya" először?

Együtt éltünk mi öten, testvérek, édesanyámmal és édesapámmal. Tizenhat éves voltam, amikor véletlenül meghallottam egy telefonbeszélgetést, amiből rájöttem, hogy nagyon nagy egészségügyi problémák vannak az édesanyámmal. Voltam már olyan idős, hogy azt is felfogtam, nem biztos, hogy jó lesz a vége. Nehéz volt ezzel szembesülni, és nem is tudtam felkészülni rá. A tizenhetedik születésnapomon temettük el az édesanyámat. A legnagyobb öcsém tizenhárom éves volt ekkor, a kicsik pedig kettő-, négy- és hatévesek. Újra kellett építeni az életünket. Sajnos azonban hamar kiderült, hogy az édesapánk képtelen feldolgozni ezt a tragédiát úgy, hogy méltóképpen felelősséget tudjon vállalni ötünkért, és inkább az alkoholba menekült. Nagyon nehéz időszakot éltünk. Nem volt biztonságérzetünk, képünk arról, hogy mi lesz egy hét, egy hónap vagy akár csak egy nap múlva. Sosem volt biztos, hogy apa elmegy-e a gyerekekért, és ha igen, utána hol kötnek
horvathnemagdi, 2016. május 06. péntek, 21:03
Cseri Kálmán - SZEMLÉLŐKBŐL HÍRNÖKÖKKÉ
halottak közül... "(Mt 28,7)

Húsvét hajnalán néhány asszony kiment Jézus sírjához, hogy ,,megnézzék a sírt". A tiszteletük, a kegyeletük, a szeretet indította őket erre. S hamarosan ők lettek a feltámadás örömhírének első hírnökei. Milyen állomásokon át vezetett az útjuk?
1. Kimentek szemlélődni. Sokan keresik így ma is Jézust, érdeklődnek utána, szívesen megismernék a vele kapcsolatos irodalmat, gyakran nem is fogalmazzák meg pontosan, mire vágynak, csak hiányérzetük van.
2. Legnagyobb meglepetésükre angyal szólította meg őket, s kaptak egy feladatot: ne féljetek, Jézus feltámadt, mondjátok meg ezt tanítványainak! Az angyal szó azt jelenti: küldött. Így hallunk mi is információkat Jézusról, igehirdetést az ő mai küldötteitől.
3. Ők ezt elhitték, és azonnal engedelmeskedtek a felszólításnak, indultak, hogy elmondják az örömhírt. A hit mindig engedelmességben valósul meg. Ha kezdem megvalósítani, amit a Bibliában olvastam, a prédikációban hallottam, akkor elindultam a hit
ronix, 2016. április 25. hétfő, 22:00
Végre igazán magamat látom.
voltál...

Intézmények része voltam, most pedig vállalkozó lettem, ami egy egészen más életforma. Húsz évet töltöttem el alkalmazottként szerkesztőségekben. Ez is hasznos volt. De közben megfogalmazódott bennem az igény, hogy létrehozzak egy felületet, ahol úgy szólíthatok meg nőket és férfiakat, úgy beszélhetünk közös ügyeinkről, a fájdalmainkról, az örömeinkről, a gondolatainkról, ahogy én szeretném. A hiányérzet ösztönzött arra, hogy létrehozzam a WMN-t. Egy blognak indult, de már az első héten a legnagyobb hírportál címlapjára kerültünk egy történettel, és nagyon gyorsan elkezdtek minket komolyan venni a szakmában, és a közönség is felfigyelt ránk. Rájöttem, hogy startupvállalkozóként ultragyorsan kell tanulnom, rugalmasnak és fáradhatatlannak kell lennem. Az utóbbival sosem volt problémám, és most is bekapcsolt a robotpilóta... A stréberségnek van jó oldala is - hogy képes vagy keményen dolgozni, gyorsan tanulsz, és adaptálod magad a helyzetekhez. És nem vagy rest magad mellé olyanokat
taltos1, 2016. április 06. szerda, 22:48
Boldogság és annak madara
Boldogság és annak madara Nem biztos, hogy kék Nem biztos, hogy madár. Nem biztos, hogy boldogság. De felröppen az égben, s folytatja útját a levegőben, és a legnagyobb hiányérzet legapróbb kielégülése is képes megteremteni ezt a -csupán pillanatokban mérhető-szárnyalásra késztető állapotot. A tibeti mesék között bukkanhatunk hasonlóra. "az emberek éheztek, fáztak, és nem tudták, milyen az: boldognak lenni" A boldogság madara énekel, hangjaival teremteni tud. Eljutni hozzá, meghallani dalát-ehhez minden kínok kínját járva vezet az út. A megpróbáltatásoktól való félelem, a megalkuvás gyávasága, az emberi akarat s az ezt tápláló hit feladása maga a halál, mert süketté lesz az ember. Nem hallhatja meg a madár énekét. Mert a madarat nem kívül kell keresni, repülni nem lehet az égben, dalt hallani, megérezni a boldogság ritmusát nem lehet -csak legbelül igazán.
Vitéz Ferenc
klementinagidro, 2016. február 27. szombat, 18:30
1/11
Képek, videók
kötöttfogású birkózás.jpg
kissjuli
2009. június 22. hétfő, 10:30
Szépen szerepelt Dorina!
korosigaborne
2011. június 02. csütörtök, 22:28
piros. A már szerepelt
lrjuditka
2009. április 08. szerda, 09:30
szerepeltünk a helyi TV-b
lcsucsu
2008. június 15. vasárnap, 13:55
Andrássy út.jpg
chillik
2017. november 17. péntek, 05:34
andrássy ilona.png
chillik
2017. november 03. péntek, 14:48
Bőhm András - Lanttpanasz
maria_kadar_148
2017. augusztus 25. péntek, 22:14
Páyer András
egrilany51
2017. augusztus 06. vasárnap, 16:21
Nagy Bandó András
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:06
Hegedüs András minisztere
furaila
2017. május 10. szerda, 00:02
András segített szemetet
magdika48
2017. április 30. vasárnap, 21:09
András nap.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:49
András--.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:47
András-.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:45
Címkék
szeretet indította, miniszter szavai, cserék után, csapat talán, Vitéz Ferenc, szeparációs félelem, Dárdai Pált, határokon belül, szintén olimpiai, ellenfeleink tudtak, édesapánk képtelen, lányok szereplése, haladás ügyének, kiesés ellen, magyar együttes, legnagyobb öcsém,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.