Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:18 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dombi Rudolf: úgy éreztem, hogy ennyi volt bennem
A 31 éves sportoló december 31-ével fejezte be az élsportot, s január elejétől már a Magyar Diáksport Szövetség területi menedzsereként dolgozik.

"Egész fiatalon összejött az olimpiai bajnoki cím, s ezt ugyan lehetett volna fokozni később még eggyel, de az már nem sikerült" - mondta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hétfőn Dombi Rudolf.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: van benne hiányérzet, ugyanis világbajnoki címet nem sikerült szereznie, így összességében egy-egy olimpiai és Eb-arany, valamint egy-egy vb- és Eb-ezüst, továbbá egy vb- és három Eb-bronz a mérlege világversenyeken.

A háromszoros magyar bajnok kajakos 2012-ben érte el pályafutása legnagyobb sikerét, amikor edzőjük, Szilárdi Katalin irányításával Kökény Rolanddal megnyerte a londoni olimpia K-2 1000 méteres versenyét. Az útjaik 2014-ben váltak szét korábbi párostársával, akiről azt mondta, mindig is jóban voltak, s csak "egy kis kommunikációs hiba" okozta azt, hogy nem együtt folytatták.
velemenyezd, 2018. január 15. hétfő, 11:01
Birkózó-vb - A kötöttfogásúak jól, a nők és szabadfogásúak rosszul szerepeltek
Sike András, a kötöttfogásúak kapitánya elégedetten értékelt annak ellenére, hogy - mint mondta - kis hiányérzet maradt benne, mert a három medálból kettő, Korpási Bálinté (71 kg) és Lőrincz Tamásé (75 kg) fényesebb is lehetett volna, ráadásul a csapat talán legnagyobb favoritjának, Lőrincz Viktornak (85 kg) nem jött össze a dobogó.

"Kevésen múlt, Korpási Bálint az elődöntőjében szerintem egyértelműen aktívabb volt riválisánál, míg Lőrincz Tamás hibázott a négy között" - mondta még Párizsban a szakvezető, hozzátéve, hogy Lőrincz Viktornak is saját hibái okozták a vesztét, így hiába volt remek formában egész évben, nem jutott tovább a negyeddöntőből. "Egy-egy arany, ezüst, bronz lett volna az igazán szép." - fogalmazott.

A csapat harmadik bronzérmesének, Kiss Balázsnak (98 kg) a teljesítményét viszont a hihetetlen jelzővel illette, megemlítve, hogy a BVSC 34 éves sportolója rengeteg sérüléssel bajlódott idén is, mégis harmadik tudott lenni.

A második versenynapon szerepelt négy versenyző
velemenyezd, 2017. augusztus 26. szombat, 15:32
Vizes vb: nem biztos, hogy van ennél szebb kép a világon
1
Szingapúr - - 1 1Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága.

Köszönjük a sportolóknak, a szurkolóknak, az önkénteseknek, mindenkinek, akik ezt a csodát lehetővé tették.

A sportolóinkra különösen büszkék vagyunk, akinek hála a világ egyik legnagyobb sporteseményén 9. helyet értünk el.

Kiváló szervezés, kiváló eredmények! Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy újra átéljük a szó legjobb értelmében vett nemzeti érzést. A végére még a huhogók is elhallgattak...!

Mennyit ér? - Gundel Takács Gábor a vizes vébéről
"...Mi is képesek vagyunk arra, amire angolok, kínaiak, brazilok, franciák - nálunk sokkal nagyobb országok. Nekünk magyaroknak, egy ilyen kicsi országnak, kicsi nemzetnek nem sok kitörési
menusgabor, 2017. július 30. vasárnap, 20:45
Boldogság és annak madara
Vitéz Ferenc: Boldogság és annak madara

Nem biztos, hogy kék
Nem biztos, hogy madár.
Nem biztos, hogy boldogság.
De felröppen az égben, s folytatja útját a levegőben, és a legnagyobb hiányérzet legapróbb kielégülése is képes megteremteni ezt a - csupán pillanatokban mérhető - szárnyalásra késztető állapotot.
A tibeti mesék között bukkanhatunk hasonlóra. "az emberek éheztek, fáztak, és nem tudták, milyen az: boldognak lenni"
A boldogság madara énekel, hangjaival teremteni tud. Eljutni hozzá, meghallani dalát - ehhez minden kínok kínját járva vezet az út.
A megpróbáltatásoktól való félelem, a megalkuvás gyávasága, az emberi akarat s az ezt tápláló hit feladása maga a halál, mert süketté lesz az ember. Nem hallhatja meg a madár énekét. Mert a madarat nem kívül kell keresni, repülni nem lehet az égben, dalt hallani, megérezni a boldogság ritmusát nem lehet - csak legbelül
taltos1, 2017. július 17. hétfő, 23:13
Talán az erkölcs tisztasága?
A kánikula a Trópusi hőség engem is megviselt, mint mindenkit. A családi házam, a kertem nagyon hiányzik, hiába van a kényelmem itt, most érzem a különbséget. Egy éve költöztem ide, már minden évszakot megéltem ebben a lakásban. Sajnos semmi köze az otthonhoz, ahhoz a közeghez ahonnan jöttem, és nem is emberekről beszélek.
A kor-osztályomból, élő baráti kapcsolat már alig volt, néhányukkal tartom a kapcsolatot, aki még él.
Nem könnyű idősebb korban költözni, a beilleszkedésről meg szót sem ejtek. Annyi az előnyöm, hogy én itt dolgoztam életem legnagyobb részében 1979 őszétől Mosonmagyaróváron. A kúltúrális életben mindig is résztvevő voltam. Kevesen maradtak a régi baráti kapcsolatokból, de vannak.

Talán mindenem meg van, mégis hiányérzetem van. Mi is hiányzik? Talán csak a fiatalságom, talán az emberi erkölcs tisztasága, vagy egy társ, akivel mindezekről beszélgetni lehet emberi hangon.
bzsuzsanna, 2017. július 13. csütörtök, 11:47
Olimpiai bajnokokat igazolt a Ferencváros vízilabdacsapata
újra testvérével, a szintén olimpiai bajnok Dániellel egy csapatban játszik majd - megjegyezte, a sok új játékosnak össze kell szoknia, de véleménye szerint ezzel a Magyar Kupa végjátékára már nem lesz gond.

Vámos elmondta, négy év után elérkezettnek látta az időt a váltásra. Úgy véli, rendkívül sokra hivatott ez a keretet, azonban a sok új igazolásnak még azért adna időt, hogy összeérjenek.

A szerb válogatottal 29 különböző érmet nyert Nikic kiemelte, különleges, megtisztelő érzés, hogy a legnagyobb tradícióval rendelkező magyar klubban folytathatja pályafutását. Hozzátette, a világ legjobbjaival játszhat majd együtt, s bízik benne, hogy több nagy trófeát nyernek.

Az ifjúsági világbajnok Manhercz kiemelte, elnyerte a tetszését az az építkezés, amely évek óta zajlik a Ferencvárosnál, s biztos benne, hogy a jövőben a zöld-fehérek itthon és a nemzetközi kupaporondon is meghatározó szerepet játszanak majd.

Az Universiade-győztes Sedlmayer kiemelte Varga Zsolt személyét, akivel az
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 14:12
Az Anyai szeretet.
Kálmán Ilona
Az Anyai szeretet.

Az anyai szeretet tiszta és önzetlen
erősíti ,óvja mindig az embert
az anyai szeretet mindent megbocsájt
a hisztizést ,a közömbösséget ,a becsapást
a közöny az elhidegülés mezejére nem téved
roppant toleráns ,jólelkű emberséges
a hálátlanság , ha fáj is neki
könnyes szemekkel,mosolyogva figyeli

Az anyai szeretet ,olyan mint egy fekete lyuk
mindet befogad ,lenyeli a bírálatot
felment minden vád alól elnézi bűneid
gyermekként ,vagy felnőttként elkövett vétkeid
a leggonoszabb cselekedetedben is erényt keres
mert öszönösen önmagadért ,a lelkedért szeret
megtesz érted mindent amit emberileg lehet
s ezért nem vár hálát ,sem
dorotea55, 2017. május 07. vasárnap, 17:20
Cseri Kálmán - SZEMLÉLŐKBŐL HÍRNÖKKÉ
közül... "(Mt 28,7)

Húsvét hajnalán néhány asszony kiment Jézus sírjához, hogy ,,megnézzék a sírt". A tiszteletük, a kegyeletük, a szeretet indította őket erre. S hamarosan ők lettek a feltámadás örömhírének első hírnökei. Milyen állomásokon át vezetett az útjuk?

1. Kimentek szemlélődni. Sokan keresik így ma is Jézust, érdeklődnek utána, szívesen megismernék a vele kapcsolatos irodalmat, gyakran nem is fogalmazzák meg pontosan, mire vágynak, csak hiányérzetük van.

2. Legnagyobb meglepetésükre angyal szólította meg őket, s kaptak egy feladatot: ne féljetek, Jézus feltámadt, mondjátok meg ezt tanítványainak! Az angyal szó azt jelenti: küldött. Így hallunk mi is információkat Jézusról, igehirdetést az ő mai küldötteitől.

3. Ők ezt elhitték, és azonnal engedelmeskedtek a felszólításnak, indultak, hogy elmondják az örömhírt. A hit mindig engedelmességben valósul meg. Ha kezdem megvalósítani, amit a Bibliában olvastam, a prédikációban hallottam, akkor elindultam a
ronix, 2017. április 25. kedd, 20:11
Széchenyi 225 - Lázár: legnagyobb nemzeti zarándokhelyeink egyike Nagycenk
tartott kiállítás-megnyitón.

Hozzáfűzte: nekünk, magyaroknak a nemzethez tarozás a 19. és a 20. században olyan hitünkké vált, amely képes bennünket összekapcsolni függetlenül attól, hogy mit gondolunk a politikáról, milyen anyagi körülmények között élünk, képes összekapcsolni a 20. századot a 19. századdal, a határokon kívül rekedteket azokkal, akik a határokon belül élnek.

Kiemelte: Széchenyi István életét két nagy ügynek szentelte, a haza és a haladás ügyének. A miniszter szavai szerint a legnagyobb magyarként tisztelt Széchenyi István példája és szellemisége is bizonyítja, hogy a haza és a haladás ügye nem ellentétesek egymással.

Lázár János szerint miközben valaki leteszi a voksát a modernizáció, a változás, egy új államberendezkedés mellett, az nem jelenti azt, hogy közben feladná a haza ügyét. Hozzáfűzte: az elmúlt 200 évben a legsikeresebb és legjobb évek azok voltak, amikor az ország vezetése képes volt a haza és a haladás ügyét összekötni egymással.

A Miniszterelnökséget
velemenyezd, 2016. szeptember 21. szerda, 14:11
Gyermek gyász
korú gyermekek különböző szinteken élik meg a halál tényét. Polcz Alaine szerint már a hat hónapos gyermek is érzékeli-megéli a gyászt. Kevesebbet mozog, romlik az étvágya, keveset és nyugtalanul alszik, gyakran felsír.

A totyogó csecsemők érzékelik, de nem értik a halált, a gyászt. Nincs halálfogalmuk, így nincs halálfélelmük sem. Csak az anya vagy a környezetükben élő, számukra fontos felnőttek szomorúsága, félelme és kétségbeesése ragad át rájuk. Saját félelmük a szeparációs félelem, a legnagyobb szorongást az anyától való távollét, az anyától való elszakadás váltja ki náluk. Az elhunyt hiányát azonban ők is érzik, gyakran visszautasítják az ételt, kedvetlenek és visszahúzódók, a szeretetteljes törődést is elutasítják.

A halál fogalma 4 éves korban jelenik meg és lassan alakul ki a gyermekben (Gessel). Az óvodás korú gyermek túl kicsi még ahhoz, hogy felfogja: a halál végleges, úgy képzeli, hogy a halál egy hosszú ideig tartó álom, amiből egyszer majd felébred, aki meghalt. Várják a
tinka1951, 2016. augusztus 28. vasárnap, 18:18
Rio 2016 - Storcz: a lányok szereplése felülír mindent
voltak. Engem személy szerint talán az bántott a legjobban, hogy nem azokról a lányokról szóltak a hírek, akik év közben is ugyanúgy szállították az érmeket." - mondta.

Storcz Botond a következő időszak legfontosabb feladatai között a férfiakkal való munkát jelölte meg: "Meg kell nézni mind a kajakos, mind a kenus szakágban, hogy azt a két tizedet, vagy éppen három századot hogyan tudjuk majd úgy alakítani, hogy legközelebb mi legyünk elöl."

A válogatott vezetőedzője elmondta, a riói játékok legnagyobb tanulsága szerinte az, hogy egy olimpia továbbra is teljesen más verseny, mint a többi, de szerencsére a magyarokat ez nem zavarta meg.

"Az ellenfeleink tudtak hibázni, mi viszont szerencsére nem követtünk el olyat, amit menet közben ne tudtunk volna kijavítani, vagy végzetesnek bizonyult volna. A riválisaink között ugyanakkor volt egy-két olyan kiesés, amely minket is meglepett." - fogalmazott ezzel kapcsolatban.

Már Tokióra előretekintve Storcz Botond azt mondta: a magyar kajak-kenu sport
velemenyezd, 2016. augusztus 20. szombat, 17:22
Magyar-elefántcsontparti - Király: nem érünk rá számolgatni, nagy feladat áll előttünk
dolgozik. Hozzátette, Elefántcsontpart kemény ellenfél volt, de összességében elégedettek lehetnek a mérkőzés képével.

"Az ellenfélen látszódott a cserék után, hogy továbbra is olyan játékosok alkották a csapatot, akiknek a nagy része európai topbajnokságokban futballozik. Végig labdabiztosak voltak, ami nagyon jellemző az afrikai csapatokra, de nem igazán találtak fogást rajtunk, ebből a szempontból pozitívnak értékelem a mérkőzést" - értékelt Juhász.

Salomon Kalou, az elefántcsontpartiak legnagyobb sztárja kifejtette, a magyar együttes nagyon erős fizikálisan, és csapatként is nagyon komoly."Az Eb-re készülő magyarok jól játszottak, több helyzetet is kidolgoztak és egyértelmű volt, meg akarják nyerni a találkozót" - nyilatkozta Kalou. A Hertha BSC támadója kitért a klubcsapata szezonjára is. Elmondta, hogy Dárdai Pált remek vezetőedzőnek tartja, és nagy előrelépés, hogy az előző idény után, amelyben a kiesés ellen küzdöttek, ezúttal az európai kupaszereplésért harcolhatott a
velemenyezd, 2016. május 20. péntek, 21:43
1/11
Képek, videók
Dombi Rudolf és Kökény Ro
erzsob
2012. augusztus 11. szombat, 08:48
dombi-rudolf-es-kokeny -ro
menusgabor
2012. augusztus 08. szerda, 20:56
ádám zsanett olimpiai lán
maroka
2017. június 26. hétfő, 22:39
olimpiai zászló.png
chillik
2017. február 10. péntek, 17:34
olimpiai csapat.png
chillik
2017. február 10. péntek, 17:33
Olimpiai csapat
sanci81
2017. január 22. vasárnap, 19:14
20160804olimpiai-varos ok2
menusgabor
2016. augusztus 06. szombat, 20:25
20160801olimpiai-varos ok-
menusgabor
2016. augusztus 06. szombat, 20:25
20160804olimpiai-varos ok1
menusgabor
2016. augusztus 06. szombat, 20:25
mérlegek
kandikamera
2018. január 13. szombat, 13:14
Az ő igazságának mérlegév
katalin_53
2017. július 06. csütörtök, 20:42
cica mérlegen.jpg
durcimarcika
2016. május 28. szombat, 17:01
CICA-MÉRLEGEN.gif
1951anna
2013. szeptember 07. szombat, 05:30
cic mérlegen.jpg
sarkadykati
2013. január 07. hétfő, 06:42
Vázában virág a mérlegen
csalogany13
2012. december 17. hétfő, 09:32
Címkék
Magyar Kupa, Kiss Balázsnak, kiesés ellen, anyától való, csapatban játszik, sportolóinkra különösen, válogatott vezetőedzője, Gundel Takács Gábor, leggonoszabb cselekedetedben, Kálmán Ilona, tibeti mesék, elhidegülés mezejére, szeretet indította, Széchenyi István, második versenynapon, csapat talán,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.