Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:59 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boldogság és annak madara
Vitéz Ferenc: Boldogság és annak madara

Nem biztos, hogy kék
Nem biztos, hogy madár.
Nem biztos, hogy boldogság.
De felröppen az égben, s folytatja útját a levegőben, és a legnagyobb hiányérzet legapróbb kielégülése is képes megteremteni ezt a - csupán pillanatokban mérhető - szárnyalásra késztető állapotot.
A tibeti mesék között bukkanhatunk hasonlóra. "az emberek éheztek, fáztak, és nem tudták, milyen az: boldognak lenni"
A boldogság madara énekel, hangjaival teremteni tud. Eljutni hozzá, meghallani dalát - ehhez minden kínok kínját járva vezet az út.
A megpróbáltatásoktól való félelem, a megalkuvás gyávasága, az emberi akarat s az ezt tápláló hit feladása maga a halál, mert süketté lesz az ember. Nem hallhatja meg a madár énekét. Mert a madarat nem kívül kell keresni, repülni nem lehet az égben, dalt hallani, megérezni a boldogság ritmusát nem lehet - csak legbelül
taltos1, 2017. július 17. hétfő, 23:13
Olimpiai bajnokokat igazolt a Ferencváros vízilabdacsapata
újra testvérével, a szintén olimpiai bajnok Dániellel egy csapatban játszik majd - megjegyezte, a sok új játékosnak össze kell szoknia, de véleménye szerint ezzel a Magyar Kupa végjátékára már nem lesz gond.

Vámos elmondta, négy év után elérkezettnek látta az időt a váltásra. Úgy véli, rendkívül sokra hivatott ez a keretet, azonban a sok új igazolásnak még azért adna időt, hogy összeérjenek.

A szerb válogatottal 29 különböző érmet nyert Nikic kiemelte, különleges, megtisztelő érzés, hogy a legnagyobb tradícióval rendelkező magyar klubban folytathatja pályafutását. Hozzátette, a világ legjobbjaival játszhat majd együtt, s bízik benne, hogy több nagy trófeát nyernek.

Az ifjúsági világbajnok Manhercz kiemelte, elnyerte a tetszését az az építkezés, amely évek óta zajlik a Ferencvárosnál, s biztos benne, hogy a jövőben a zöld-fehérek itthon és a nemzetközi kupaporondon is meghatározó szerepet játszanak majd.

Az Universiade-győztes Sedlmayer kiemelte Varga Zsolt személyét, akivel az
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 14:12
Cseri Kálmán - SZEMLÉLŐKBŐL HÍRNÖKKÉ
közül... "(Mt 28,7)

Húsvét hajnalán néhány asszony kiment Jézus sírjához, hogy ,,megnézzék a sírt". A tiszteletük, a kegyeletük, a szeretet indította őket erre. S hamarosan ők lettek a feltámadás örömhírének első hírnökei. Milyen állomásokon át vezetett az útjuk?

1. Kimentek szemlélődni. Sokan keresik így ma is Jézust, érdeklődnek utána, szívesen megismernék a vele kapcsolatos irodalmat, gyakran nem is fogalmazzák meg pontosan, mire vágynak, csak hiányérzetük van.

2. Legnagyobb meglepetésükre angyal szólította meg őket, s kaptak egy feladatot: ne féljetek, Jézus feltámadt, mondjátok meg ezt tanítványainak! Az angyal szó azt jelenti: küldött. Így hallunk mi is információkat Jézusról, igehirdetést az ő mai küldötteitől.

3. Ők ezt elhitték, és azonnal engedelmeskedtek a felszólításnak, indultak, hogy elmondják az örömhírt. A hit mindig engedelmességben valósul meg. Ha kezdem megvalósítani, amit a Bibliában olvastam, a prédikációban hallottam, akkor elindultam a
ronix, 2017. április 25. kedd, 20:11
Széchenyi 225 - Lázár: legnagyobb nemzeti zarándokhelyeink egyike Nagycenk
tartott kiállítás-megnyitón.

Hozzáfűzte: nekünk, magyaroknak a nemzethez tarozás a 19. és a 20. században olyan hitünkké vált, amely képes bennünket összekapcsolni függetlenül attól, hogy mit gondolunk a politikáról, milyen anyagi körülmények között élünk, képes összekapcsolni a 20. századot a 19. századdal, a határokon kívül rekedteket azokkal, akik a határokon belül élnek.

Kiemelte: Széchenyi István életét két nagy ügynek szentelte, a haza és a haladás ügyének. A miniszter szavai szerint a legnagyobb magyarként tisztelt Széchenyi István példája és szellemisége is bizonyítja, hogy a haza és a haladás ügye nem ellentétesek egymással.

Lázár János szerint miközben valaki leteszi a voksát a modernizáció, a változás, egy új államberendezkedés mellett, az nem jelenti azt, hogy közben feladná a haza ügyét. Hozzáfűzte: az elmúlt 200 évben a legsikeresebb és legjobb évek azok voltak, amikor az ország vezetése képes volt a haza és a haladás ügyét összekötni egymással.

A Miniszterelnökséget
velemenyezd, 2016. szeptember 21. szerda, 14:11
Gyermek gyász
korú gyermekek különböző szinteken élik meg a halál tényét. Polcz Alaine szerint már a hat hónapos gyermek is érzékeli-megéli a gyászt. Kevesebbet mozog, romlik az étvágya, keveset és nyugtalanul alszik, gyakran felsír.

A totyogó csecsemők érzékelik, de nem értik a halált, a gyászt. Nincs halálfogalmuk, így nincs halálfélelmük sem. Csak az anya vagy a környezetükben élő, számukra fontos felnőttek szomorúsága, félelme és kétségbeesése ragad át rájuk. Saját félelmük a szeparációs félelem, a legnagyobb szorongást az anyától való távollét, az anyától való elszakadás váltja ki náluk. Az elhunyt hiányát azonban ők is érzik, gyakran visszautasítják az ételt, kedvetlenek és visszahúzódók, a szeretetteljes törődést is elutasítják.

A halál fogalma 4 éves korban jelenik meg és lassan alakul ki a gyermekben (Gessel). Az óvodás korú gyermek túl kicsi még ahhoz, hogy felfogja: a halál végleges, úgy képzeli, hogy a halál egy hosszú ideig tartó álom, amiből egyszer majd felébred, aki meghalt. Várják a
tinka1951, 2016. augusztus 28. vasárnap, 18:18
Rio 2016 - Storcz: a lányok szereplése felülír mindent
voltak. Engem személy szerint talán az bántott a legjobban, hogy nem azokról a lányokról szóltak a hírek, akik év közben is ugyanúgy szállították az érmeket." - mondta.

Storcz Botond a következő időszak legfontosabb feladatai között a férfiakkal való munkát jelölte meg: "Meg kell nézni mind a kajakos, mind a kenus szakágban, hogy azt a két tizedet, vagy éppen három századot hogyan tudjuk majd úgy alakítani, hogy legközelebb mi legyünk elöl."

A válogatott vezetőedzője elmondta, a riói játékok legnagyobb tanulsága szerinte az, hogy egy olimpia továbbra is teljesen más verseny, mint a többi, de szerencsére a magyarokat ez nem zavarta meg.

"Az ellenfeleink tudtak hibázni, mi viszont szerencsére nem követtünk el olyat, amit menet közben ne tudtunk volna kijavítani, vagy végzetesnek bizonyult volna. A riválisaink között ugyanakkor volt egy-két olyan kiesés, amely minket is meglepett." - fogalmazott ezzel kapcsolatban.

Már Tokióra előretekintve Storcz Botond azt mondta: a magyar kajak-kenu sport
velemenyezd, 2016. augusztus 20. szombat, 17:22
Magyar-elefántcsontparti - Király: nem érünk rá számolgatni, nagy feladat áll előttünk
dolgozik. Hozzátette, Elefántcsontpart kemény ellenfél volt, de összességében elégedettek lehetnek a mérkőzés képével.

"Az ellenfélen látszódott a cserék után, hogy továbbra is olyan játékosok alkották a csapatot, akiknek a nagy része európai topbajnokságokban futballozik. Végig labdabiztosak voltak, ami nagyon jellemző az afrikai csapatokra, de nem igazán találtak fogást rajtunk, ebből a szempontból pozitívnak értékelem a mérkőzést" - értékelt Juhász.

Salomon Kalou, az elefántcsontpartiak legnagyobb sztárja kifejtette, a magyar együttes nagyon erős fizikálisan, és csapatként is nagyon komoly."Az Eb-re készülő magyarok jól játszottak, több helyzetet is kidolgoztak és egyértelmű volt, meg akarják nyerni a találkozót" - nyilatkozta Kalou. A Hertha BSC támadója kitért a klubcsapata szezonjára is. Elmondta, hogy Dárdai Pált remek vezetőedzőnek tartja, és nagy előrelépés, hogy az előző idény után, amelyben a kiesés ellen küzdöttek, ezúttal az európai kupaszereplésért harcolhatott a
velemenyezd, 2016. május 20. péntek, 21:43
Négy testvére nevelését vállalta
velük.

Hogyan lett belőled ,,anya" először?

Együtt éltünk mi öten, testvérek, édesanyámmal és édesapámmal. Tizenhat éves voltam, amikor véletlenül meghallottam egy telefonbeszélgetést, amiből rájöttem, hogy nagyon nagy egészségügyi problémák vannak az édesanyámmal. Voltam már olyan idős, hogy azt is felfogtam, nem biztos, hogy jó lesz a vége. Nehéz volt ezzel szembesülni, és nem is tudtam felkészülni rá. A tizenhetedik születésnapomon temettük el az édesanyámat. A legnagyobb öcsém tizenhárom éves volt ekkor, a kicsik pedig kettő-, négy- és hatévesek. Újra kellett építeni az életünket. Sajnos azonban hamar kiderült, hogy az édesapánk képtelen feldolgozni ezt a tragédiát úgy, hogy méltóképpen felelősséget tudjon vállalni ötünkért, és inkább az alkoholba menekült. Nagyon nehéz időszakot éltünk. Nem volt biztonságérzetünk, képünk arról, hogy mi lesz egy hét, egy hónap vagy akár csak egy nap múlva. Sosem volt biztos, hogy apa elmegy-e a gyerekekért, és ha igen, utána hol kötnek
horvathnemagdi, 2016. május 06. péntek, 21:03
Cseri Kálmán - SZEMLÉLŐKBŐL HÍRNÖKÖKKÉ
halottak közül... "(Mt 28,7)

Húsvét hajnalán néhány asszony kiment Jézus sírjához, hogy ,,megnézzék a sírt". A tiszteletük, a kegyeletük, a szeretet indította őket erre. S hamarosan ők lettek a feltámadás örömhírének első hírnökei. Milyen állomásokon át vezetett az útjuk?
1. Kimentek szemlélődni. Sokan keresik így ma is Jézust, érdeklődnek utána, szívesen megismernék a vele kapcsolatos irodalmat, gyakran nem is fogalmazzák meg pontosan, mire vágynak, csak hiányérzetük van.
2. Legnagyobb meglepetésükre angyal szólította meg őket, s kaptak egy feladatot: ne féljetek, Jézus feltámadt, mondjátok meg ezt tanítványainak! Az angyal szó azt jelenti: küldött. Így hallunk mi is információkat Jézusról, igehirdetést az ő mai küldötteitől.
3. Ők ezt elhitték, és azonnal engedelmeskedtek a felszólításnak, indultak, hogy elmondják az örömhírt. A hit mindig engedelmességben valósul meg. Ha kezdem megvalósítani, amit a Bibliában olvastam, a prédikációban hallottam, akkor elindultam a hit
ronix, 2016. április 25. hétfő, 22:00
Végre igazán magamat látom.
voltál...

Intézmények része voltam, most pedig vállalkozó lettem, ami egy egészen más életforma. Húsz évet töltöttem el alkalmazottként szerkesztőségekben. Ez is hasznos volt. De közben megfogalmazódott bennem az igény, hogy létrehozzak egy felületet, ahol úgy szólíthatok meg nőket és férfiakat, úgy beszélhetünk közös ügyeinkről, a fájdalmainkról, az örömeinkről, a gondolatainkról, ahogy én szeretném. A hiányérzet ösztönzött arra, hogy létrehozzam a WMN-t. Egy blognak indult, de már az első héten a legnagyobb hírportál címlapjára kerültünk egy történettel, és nagyon gyorsan elkezdtek minket komolyan venni a szakmában, és a közönség is felfigyelt ránk. Rájöttem, hogy startupvállalkozóként ultragyorsan kell tanulnom, rugalmasnak és fáradhatatlannak kell lennem. Az utóbbival sosem volt problémám, és most is bekapcsolt a robotpilóta... A stréberségnek van jó oldala is - hogy képes vagy keményen dolgozni, gyorsan tanulsz, és adaptálod magad a helyzetekhez. És nem vagy rest magad mellé olyanokat
taltos1, 2016. április 06. szerda, 22:48
Boldogság és annak madara
Boldogság és annak madara Nem biztos, hogy kék Nem biztos, hogy madár. Nem biztos, hogy boldogság. De felröppen az égben, s folytatja útját a levegőben, és a legnagyobb hiányérzet legapróbb kielégülése is képes megteremteni ezt a -csupán pillanatokban mérhető-szárnyalásra késztető állapotot. A tibeti mesék között bukkanhatunk hasonlóra. "az emberek éheztek, fáztak, és nem tudták, milyen az: boldognak lenni" A boldogság madara énekel, hangjaival teremteni tud. Eljutni hozzá, meghallani dalát-ehhez minden kínok kínját járva vezet az út. A megpróbáltatásoktól való félelem, a megalkuvás gyávasága, az emberi akarat s az ezt tápláló hit feladása maga a halál, mert süketté lesz az ember. Nem hallhatja meg a madár énekét. Mert a madarat nem kívül kell keresni, repülni nem lehet az égben, dalt hallani, megérezni a boldogság ritmusát nem lehet -csak legbelül igazán.
Vitéz Ferenc
klementinagidro, 2016. február 27. szombat, 18:30
Kohut Katalin: A gyűrű
Márta egyetlen gyermeke volt idős szüleinek, egy késői, igazi szerelem gyümölcseként. A bölcs szülők igyekeztek a legtöbbet nyújtani számára, így egyengették ifjúkori útjait is, finanszírozva egyetemi tanulmányait. Sikeres tolmács lett belőle, több nyelvből diplomázott. Mehetett volna tanárnak is, de a kötetlen életforma tökéletesen kielégítette.

Ősz volt, szikrázó napsütéssel. Illett élvezni a meleg cirógatást, fel kellett töltekezni a fénnyel tudván azt, már nem sokáig szolgálja az embereket az égen. Az Idő pörög villámgyorsan, s vele tart a Föld, mint egy magányos űrhajó a galaxis jéggé fagyasztó űrjében.
Megérkezett az olasz turista csoport. Kíváncsiak voltak a csillagvizsgálóra is. Késő este került sor az előadás meghallgatására, s a tetőtéri ablakba helyezett távcsővel a csillagok vizsgálatára. Márta tolmácsolta a kérdéseket, melyeket az űrkutatók udvariasan és érthetően megválaszoltak. Egy őszes halántékú, kreol bőrű férfi magyarul érdeklődött. Kérdése különös volt:
kohlinka, 2016. január 20. szerda, 20:11
1/10
Képek, videók
Móra Ferenc - A szív
egrilany51
2017. július 19. szerda, 09:15
Assisi Szent Ferenc
egrilany51
2017. július 05. szerda, 08:54
cserháti ferenc püspök061
maroka
2017. június 18. vasárnap, 18:18
26_Szent_Ferenc_templo m_A
svisser
2017. május 23. kedd, 13:14
GY-FERENC.jpg
cserhat3
2017. május 20. szombat, 15:32
Baranyi Ferenc Sárga r
maria_kadar_148
2017. május 16. kedd, 19:58
ferenc pápa portugália_2.
maroka
2017. május 13. szombat, 16:09
ferenc pápa portugália.jp
maroka
2017. május 13. szombat, 15:22
ferenc pápa0509.jpg
maroka
2017. május 09. kedd, 14:06
ló- a legnagyobb.png
agica2004
2017. május 13. szombat, 19:26
márai_az-elet-legnagyo bb-
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 20:02
A legnagyobb börtön....jp
pacsakute
2017. március 06. hétfő, 17:29
Legnagyobb cél
irmus
2017. március 03. péntek, 08:08
A legnagyobb vagyon ezen
irmus
2016. november 08. kedd, 08:42
Az-ego-a-legnagyobb-al om.
menusgabor
2016. október 04. kedd, 18:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.