Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:59 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ma 70 éves Carlos Santana Grammy d. rockzenész és gitáros
Ma 70 éves Carlos Augusto Alves Santana (Autlán de Navarro, Jalisco, Mexikó, 1947. július 20. -) Grammy-díjas mexikói latin rockzenész és gitáros.

Az ifjú Santana tizenöt évesen kezdett gitározni. Zenéjére a legnagyobb hatást a latin kultúra gyakorolta. 1967-ben az Egyesült Államok nyugati partjára, San Franciscóba költöztek. Már a költözés évében tagja lett az Azteca nevű zenekarnak.

Az 1960-as évek végén vált ismertté csapatával, a Santana Blues Band együttessel.

1982-ben és 2008-ban 300 ezer ember előtt koncertezett. Santana latin zenei hatásait ötvözte a west coast rockkal, így már a kifejezés feltalálása előtt is "fusion" zenészként működött. 1972-ben Santana John McLaughlin példáját követve spirituális jazz-fusion irányba indult el. 1976-tól kommersz rock- és tánczenei elemeket belesző dalaiba, ami máig védjegyévé számít. Gyakran dolgozik együtt más zenészekkel, és folyamatosan próbál új stílusokat felfedezni, melyekkel tovább fűszerezheti saját zenéjét is.
ronix, 2017. július 20. csütörtök, 22:39
Tallóztam
"Emlékek? Igen, vannak emlékeim, drágák és távoliak, akár a pillangók. Megannyi varázslatos, apró, repkedő színfoszlány, amivel a kíváncsi kisfiú alakjába bújt idő játszik. Senki sem mer rászólni: - Ne nyúlj hozzájuk, különben lejön a por a szárnyukról, és többé nem tudnak repülni! Anya a legnagyobb, legerősebb és legépebb szárnyú pillangó. Amikor kicsi voltam, túláradó, vakító fényként ragyogott a házunkban. Kétségtelenül ő gyakorolta a legnagyobb hatást az életünkre. Attól a perctől fogva, hogy hazamentem az iskolából és beléptem az ajtón, éreztem a jelenlétét a levegőben. Éreztem az illatát a főztjében, láttam a kitárt ablakokban, és hallottam az édes, divatjamúlt tamil dalokban, amiket a rádión hallgatott."

Rani Manicka
horvathnemagdi, 2017. július 20. csütörtök, 02:43
Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg
bőrbetegségekre, fáradtságra, máj- és hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, szem-, szív-, vérnyomás-panaszokra, a nyirokrendszer zavaraira, vesepanaszokra,
- segít a vérképzésben,
- kiváló antioxidáns,
- a céklából készült nyers ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát,
- rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban,
- kipréselt levét répa- és alma lével is gazdagíthatjuk,
- erős méregtelenítő hatása van.

Gyógyhatását - mely nyersen a legnagyobb - a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti.

Citrom

- a citrom erősebb, mint a kemoterápia, megöli a ráksejteket,
- gyulladáscsökkentő antioxidánsokat tartalmaz,
- hatásos gombás megbetegedésekre, élősködő paraziták és férgek ellen,
- szabályozza a vérnyomást,
- antidepresszánsként küzd a stressz ellen és az idegrendetlenségekkel szemben,
- megsemmisíti a rosszindulatú cellákat 12 ráktípusban,
reifregina, 2017. július 19. szerda, 15:19
Emelkedett a megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban júniusban
A kereskedelmi minisztérium szerdán közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint júniusban éves szintre vetítve 1 millió 215 ezer lakóingatlan építését kezdték el, ami májushoz képest 8,3 százalékos emelkedés. Elemzők 5,8 százalékos havi növekedést vártak júniusra.

A júniusi adat négy havi csúcsot jelent, utoljára februárban fordult elő, hogy a júniusinál több lakóingatlan építését kezdték el.

A piac legnagyobb szegmensét jelentő családi házakból júniusban, éves szintre kivetítve 849 ezer ház építését kezdték el, ami 6,3 százalékkal több a májusi 799 ezernél.

A kiadott építési engedélyek száma éves szintre vetítve 1 millió 254 ezerre emelkedett a májusi 1 millió 168 ezerről. Havi összevetésben 7,4 százalékkal emelkedett a kiadott engedélyek száma júniusban. Az előző havi adat több mint egyéves mélypontot jelentett: május előtt utoljára 2016 áprilisában volt alacsonyabb a kiadott építési engedélyek száma az Egyesült Államokban.

Elemzők arra számítottak, hogy júniusban
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 15:03
Emlékek?
"Emlékek? Igen, vannak emlékeim, drágák és távoliak, akár a pillangók. Megannyi varázslatos, apró, repkedő színfoszlány, amivel a kíváncsi kisfiú alakjába bújt idő játszik. Senki sem mer rászólni: - Ne nyúlj hozzájuk, különben lejön a por a szárnyukról, és többé nem tudnak repülni! Anya a legnagyobb, legerősebb és legépebb szárnyú pillangó. Amikor kicsi voltam, túláradó, vakító fényként ragyogott a házunkban. Kétségtelenül ő gyakorolta a legnagyobb hatást az életünkre. Attól a perctől fogva, hogy hazamentem az iskolából és beléptem az ajtón, éreztem a jelenlétét a levegőben. Éreztem az illatát a főztjében, láttam a kitárt ablakokban, és hallottam az édes, divatjamúlt tamil dalokban, amiket a rádión hallgatott."
Rani Manicka
bozsanyinemanyi, 2017. július 17. hétfő, 23:26
Bemutatták a világbajnokság hostess ruháit
Four Stúdió ruháit csodálhatják meg majd nézők milliói világszerte a vizes világbajnokság díjátadó-ceremóniáin. A ruhákat bemutató sajtóeseményen Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, végleges a hazai úszókeret, mind a 42 versenyszámban rajtkőre áll magyar versenyző.
....................
Egy hét múlva, július 14-én kezdetét veszi hazánk eddigi történelmének legnagyobb sporteseménye - emelte ki Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a társaság pénteken tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a július 14. és 30. között sorra kerülő elit verseny és az azt követő Masters világbajnokság egyike a világ három legnagyobb sporteseményének, hatalmas sportdiplomáciai siker tehát, hogy ennek a rendkívül rangos sporteseménynek Budapest és Balatonfüred adhat otthont. A verseny kiemelkedő lehetőséget biztosít hazánk
maroka, 2017. július 08. szombat, 09:09
Étel - mesék Híres finomság : a Gundel - Palacsinta
A magyar konyhaművészetre az egyik legnagyobb hatást minden bizonnyal
Gundel család gyakorolta . A bajor születésű Johann Gundel a 19 . század
közepén érkezett Magyarországra . Pincérként kezdte a pályafutását , később
a patinás József Főherceg Szálloda Főszakácsa lett . Számos remek fogás
került ki a keze alól , többek közt a Mikszáth Kálmán számára készített híres
palócleves . Gindel János később több neves étterem és szálloda irányítója
voli . Öt gyermeke közül csak Károly vitte tovább a vendéglős hagyományt .
Gundel Károly Budapesten született . Életében igen fontos szerepet töltött be
a városligeti Wampetics Vendéglő , amelynek épülete a millenniumi
ünnepségek közeledtével Bauer Ervin tervei alapján készült el . A vendéglő
irányítását Gundel Károly Wampetics Ferenctöl vette át 1910 - ben .
Az étterem a Gundel család irányítása alatt hazai és nemzetközi elismertségre
tett szert .
Az egyik
bedmarika47, 2017. július 06. csütörtök, 21:58
Népszavazást írnak ki a szlovén Koper-Divaca vasútvonal építési projektről
A szlovén kormány szerint a projekt növelné az állami tulajdonban lévő koperi kikötő piaci versenyképességét, adriai-tengeri (Rijeka, Trieszt) és európai viszonylatban egyaránt.

Peter Gaspersic infrastrukturális miniszter a parlamenti szavazás előtt azt monda, hogy a projekt Szlovénia számára stratégiai fontosságú, mivel a gazdaságra sokoldalú és erősítő hatást gyakorolna.

Az adófizetők nem adják fel nevű civil szervezet és a legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) azzal érvelt a népszavazás kiírása mellett, hogy túl drágának ígérkezik a projekt kivitelezése. Kezdeményezésüket 80 ezren írták alá.

A népszavazást a parlament döntése alapján szeptember 24-én tartják meg.

Ljubo Znidar, az SDS egyik parlamenti képviselője élesen támadta a kormányt amiatt is, hogy 2TDK néven külön céget alapított a projekt levezénylésére. Ha Szlovénia vállalatot alapított volna minden 27 kilométernyi vágányszakaszra, akkor mára már 60 hasonló társaság lenne az országban -
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 21:55
Brit választások - Londoni elemzők: meredeken romlott a fogyasztói bizalom
A június 8-án tartott választásokon a kormányzó Konzervatív Párt elvesztette abszolút többségét az alsóházban, és külső támogatásra szorul törvényjavaslatai, köztük a sarkalatos bizalmi és költségvetési jellegű törvények elfogadtatásához.

A YouGov brit közvélemény- és piackutató cégcsoport és az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) kedden ismertetett közös felmérése kimutatta, hogy az általános fogyasztói bizalmi index a választások előtti 109,1-ről 105,2-re csökkent. A YouGov/CEBR-felmérés számítási módszertana szerint ez összeomlásszerű visszaesés, mivel az index többhónapos időtávlatokon belül is tipikusan néhány tizedponttal változik.

A fogyasztói bizalom mérőszáma továbbra is pozitív tartományban van, a módszertan szerint a 100-as szint a semleges középérték, az ez alatti mutatók jeleznek negatív hangulatot.

A CEBR a felmérés adatait ismertető keddi elemzésében kiemeli azonban, hogy a fogyasztói bizalom
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 19:04
EU-csúcs - Tajani: a menedékjog és a szolidaritás európai alapértékek
Tajani kijelentette, a jelenlegi tehermegosztási rendszer megbukott, ezért késedelem nélkül határozni kell a menedékjog reformjáról, ugyanis a jelenlegi szabályok értelmében az első belépés szerinti néhány országnak kell foglalkoznia a kérelmek legnagyobb részével.

"Igazságtalan, hogy egyedül rájuk hagyjuk ennek felelősségét a földközi-tengeri térség ellenőrzése és a tengeri mentési műveletek mellett - fogalmazott.

Véleménye szerint reformokra van szükség a menedékkérők azon országokból történő automatikus és szolidáris újraelosztása érdekében is, amelyekben túl sok kérelmet nyújtanak be, de annak érdekében is, hogy az Európai Unió teljes területén egységesítsék a menedékjoghoz való jutás kritériumait.

Harmonizált szabályokra - irányelvek helyett rendeletekre - van szükség annak elkerülésére, hogy a menekültek kedvezőbb befogadási feltételeket keresve országról országra vándoroljanak - húzta alá.

"Az úgynevezett "szuverenisták" receptje, a bezárkózás saját nemzeti határaik közé,
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 17:23
Londoni elemzők: nem valószínű, hogy az amerikai szankciók kiterjesztése jelentős hatást gyakorolna az orosz ga
William Jackson, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó vezető elemzője pénteki helyzetértékelésében kiemelte, hogy a szenátus által elfogadott, még képviselőházi jóváhagyásra és elnöki aláírásra váró szigorítási tervezet korlátozottabb körre terjed ki, mint a korábbi szankciók.

Hozzátette: Oroszország legnagyobb vállalatai - a Gazprom, a Rosznyeft, a Lukoil, a Sberbank - ellen már évek óta szankciók vannak érvényben, a mostani kiterjesztési tervezettel célba vett szektorok - a gázvezeték-építés, a vasúti és tengeri áruszállítás - cégei sokkal kisebbek.

A szakértő szerint a külső finanszírozási kondíciók feszesebbé válhatnak az érintett orosz cégek számára, mivel szűkülhet hozzáférésük az amerikai adósságpiacokhoz, de az orosz gazdaság most sokkal jobb állapotban van e szigorítások elviseléséhez, mint néhány éve. Az orosz folyómérleg-egyenleg a hazai össztermék (GDP) 2,5 százalékának megfelelő többletet mutat, és a
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 07:15
Jó tudni!!
okozhat. Mivel, ahogy már említettem, a thrombophlebitis az érintettek 75-80%-ánál jelen van, nyugodtan kimondhatjuk, hogy a visszértágulat nagyon veszélyes betegség lehet.

A visszértágulat fokozatai

Milyen kezelési lehetőségeket biztosít a modern orvostudomány?

Létezik a klasszikus kezelés, amely során gyógyszereket írunk fel, masszázst és kevés fizikai terhelést ajánlunk. Lényegében, a lehető legalacsonyabbra csökkentjük le a komplikációk kialakulásának esélyét. A legnagyobb probléma ezzel a kezelési módszerrel az, hogy a gyógyszerek ugyan viszonylag kényelmesen szedhetők, a modern ember mindennapjai nagyon nyüzsgők, ezért a fizikai aktivitás és terhelés nehezen korlátozható. Ráadásul, kevesen engedhetik meg maguknak, hogy hetente legalább 3-4-szer masszíroztassák magukat. A kezelés sajnos csak akkor hatékony, ha az említett módszereket együttesen végezzük el. Máskülönben, hatástalan az egész.
Másik lehetőség a fekvőbeteges kezelés, amely egy összetett módszer. Sajnos,
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:31
1/157
Képek, videók
carlos-santana.jpg
isti53
2011. április 06. szerda, 20:29
Carlos Santana - Supernat
rambobby
2007. február 26. hétfő, 21:40
santana800.jpg
konoksag
2008. október 04. szombat, 08:26
Santana-.jpg
agica2004
2008. július 08. kedd, 15:08
Santana Bp-en-.jpg
agica2004
2008. július 08. kedd, 15:08
Santana bp-en.jpg
agica2004
2008. július 08. kedd, 15:07
Santana.jpg
jarosand
2008. június 26. csütörtök, 01:04
Santana nádfedeles házai
serfozoa
2008. május 07. szerda, 20:30
845santana.jpg
takacsandrea3
2008. május 03. szombat, 17:53
792santana.jpg
takacsandrea3
2008. május 03. szombat, 17:44
santana.jpg
picurcica
2007. augusztus 08. szerda, 11:26
ló- a legnagyobb.png
agica2004
2017. május 13. szombat, 19:26
márai_az-elet-legnagyo bb-
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 20:02
A legnagyobb börtön....jp
pacsakute
2017. március 06. hétfő, 17:29
Legnagyobb cél
irmus
2017. március 03. péntek, 08:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.