Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 02:57 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nőtt a megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban októberben
A kereskedelmi minisztérium pénteken azt közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint októberben éves szintre vetítve 1,29 millió lakóingatlan építését kezdték el, 13,7 százalékkal többet, mint szeptemberben.

Elemzők szerényebb, 5,6 százalékos növekedésre számítottak a szeptemberi 3,2 százalékos csökkenés után.

A piac legnagyobb szegmensét jelentő családi házak építése 5,3 százalékkal nőtt, a lakásoké pedig 37,4 százalékkal emelkedett.

A kiadott építési engedélyek száma éves szintre vetítve 1,3 millió volt, 5,9 százalékkal több a szeptemberinél.

Elemzők előzetesen alacsonyabb, 2 százalékos növekedésre számítottak.

Bár a lakásépítési szektor az amerikai hazai össztermék (GDP) kevesebb mint 3 százalékát állítja elő, a gazdaságra erősebb hatást gyakorol, mert az emelkedő lakásárak növelik a háztartások vagyonát és ezáltal a fogyasztói kiadásokat. Elemzők arra számítanak, hogy a következő hónapokban nő a lakásvásárlók száma, a bérek emelkedése és az alacsony
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 15:33
Szép gondolatok...
"Emlékek? Igen, vannak emlékeim, drágák és távoliak, akár a pillangók. Megannyi varázslatos, apró, repkedő színfoszlány, amivel a kíváncsi kisfiú alakjába bújt idő játszik. Senki sem mer rászólni: - Ne nyúlj hozzájuk, különben lejön a por a szárnyukról, és többé nem tudnak repülni! (...) Anya a legnagyobb, legerősebb és legépebb szárnyú pillangó. Amikor kicsi voltam, túláradó, vakító fényként ragyogott a házunkban. Kétségtelenül ő gyakorolta a legnagyobb hatást az életünkre. Attól a perctől fogva, hogy hazamentem az iskolából és beléptem az ajtón, éreztem a jelenlétét a levegőben. Éreztem az illatát a főztjében, láttam a kitárt ablakokban, és hallottam az édes, divatjamúlt tamil dalokban, amiket a rádión hallgatott."

Rani Manicka
aranyoslila, 2017. november 15. szerda, 20:55
Reformáció 500 - Átadták a reformátorok terét Budapesten
adatott".

"Közös felelősségünk, hogy meglátszódjon Magyarországon, hogy itt keresztények élnek" - hangoztatta a miniszter.

Hozzátette: szeretné, ha ebben az országban minél a többen vállalnák a közéletben is hitüket úgy, hogy az ne hivalkodás legyen, hanem annak a forrásnak a megnevezése, amelyek mindannyian táplálkozunk.

Szatmáry Kristóf (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Reformáció 500. évfordulójának méltó megünnepléséért Alapítvány alapítója elmondta, hogy a kialakított tér Közép-Európa legnagyobb reformációs emlékhelye.

A Fideszes politikus beszélt arról is, hogy mint minden változás a reformáció is erőszakkal és felfordulással járt. A reformáció a küzdelemben végül nem bukott el, de nem is lett kizárólagos vallás, és e kettőségében termékeny hatást gyakorolt mindenre előbb Európában, majd az egész világon. Ezzel pedig megmutatta, hogy néhány az igaz hitből fakadó gondolat miképpen képes hatni az egész világra - fűzte hozzá.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP) XVI. kerületi
velemenyezd, 2017. október 29. vasárnap, 16:12
Katalán népszavazás - Ebben a hónapban már mintegy 700 cég helyezte át székhelyét Katalóniából
Az adatok szerint október első két hetében annyi vállalat döntött társasági székhelyének megváltoztatásáról, mint tavaly egész évben.

A legtöbben, 212 cég, október 9-én hozták meg a döntést, egy nappal a katalán parlament rendkívüli ülése előtt, amelytől sokan azt várták, hogy kinyilvánítják Katalónia függetlenségét.

Ana del Valle szerint a vállalatok a jogbiztonságra hivatkozva távoznak Katalóniából.

A spanyol törvények értelmében alkotmányellenes október 1-i katalán függetlenségi népszavazás másnapján egymás után jelentették be a cégek, hogy elköltöztetik székhelyüket Katalóniából.

A spanyol kormány október 6-án rendeletet fogadott el, amelyben megkönnyítette a folyamatot, így a részvényesi közgyűlés jóváhagyása nélkül a cégek igazgatótanácsa is dönthet a székhely megváltoztatásáról.

Mindez Katalónia számára adóbevételek elvesztését jelenti, ilyen például a gazdasági tevékenységet terhelő adó, és a vagyonátruházási illeték, amelyeket a vállalatok az új székhelyükön fizetnek
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 12:02
Több mint hatmilliárd forintért kármentesítik Szekszárd volt vízbázisát
főigazgatóságnak a kormányzati pályázati portálon közzétett összefoglalója szerint az 1996 óta végzett kármentesítéssel helyenként felszámolták a szennyeződést, de az a legkritikusabb gócokban továbbra is megmaradt, és terjedését sem sikerült megakadályozni.

A 2010-es adatok alapján a diklór-etilénnel szennyezett terület megközelítette a másfél négyzetkilométert, és a kezelésre szoruló négy gócban összegyűlt vegyi anyag eltávolítása nélkül a szennyezett terület további növekedése várható - írták.

A legnagyobb koncentrációjú góc körzetében a szennyeződés kezelése mellett annak valamilyen körülzárása is szükséges, a kevésbé szennyezett gócok esetében a szennyeződés mélysége szűkíti a lehetséges eljárások körét. A végleges műszaki megoldást a teszteredményeket feldolgozó költség-haszon elemzéssel választják ki, a projekt 2023 őszén fejeződik be.

A szennyezett terület kezelését korábban az országos környezeti kármentesítési program támogatásával és a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. saját
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 07:05
Katalán népszavazás - Londoni elemzők: mérsékelt gazdasági hatása lesz a válságnak, ha Katalónia nem válik függ
Egyes citybeli elemzői vélemények szerint azonban ha Katalónia végül mégis elszakad Spanyolországtól, annak már súlyosabb növekedési hatásai lehetnek, amelyeket az EU-gazdaság egésze megérezhet.

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics szerdán bemutatott tanulmánya abból a feltételezésből indul ki, hogy a felek köztes megállapodásra jutnak, amely a jelenleginél nagyobb autonómiát biztosít Katalóniának.

A ház e prognózis alapján kétségesnek tartja, hogy a katalán függetlenségi törekvések jelentős hatást gyakorolnának a spanyol hazai össztermékre (GDP).

A potenciális hatások egyik mérőeszköze lehet annak felidézése, hogy mi történt a baszkföldi gazdaságban, amikor az ottani függetlenségi mozgalom ereje teljében volt. A baszk gazdaságban a legrosszabb tíz évben az egy főre jutó GDP-érték stagnált, jóllehet más térségek akkori fejlődéséből következtethetően évente hozzávetőleg 1 százalékkal növekednie kellett volna - áll a Capital Economics szerdai
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 18:04
Érdekesség
különféle diagnózist állítottak fel, ezek között szerepel skizofrénia, bipoláris zavar, a belélegzett festék miatti betegség, temporálislebeny-epilepszia, ezek valamelyikéhez társulhatott a gyakori éhezés, az álmatlanság és a túlzásba vitt abszintfogyasztás.

Pályafutása során csupán egyetlenegy képet tudott eladni: A vörös szőlőhegy című festményét mindössze 400 frankért vették meg.

Halála után viszont egyre nőtt a hírneve,
a múlt század közepén már a festészet történetének legnagyobbjai között emlegették.
Képei ma csillagászati összegekért kelnek el, némelyikért százmillió dollárnál is többet fizettek aukciókon. Műveinek legnagyobb gyűjteménye az amszterdami Vincent van Gogh Múzeumban található.
1853. március 30-án Groot Zundertben látta meg a napvilágot egy protestáns lelkipásztor legidősebb fiaként.


Testvérei közül a legszorosabb kapcsolat négy évvel fiatalabb öccséhez, Theodoriushoz (Theo) fűzte, aki szellemileg és anyagilag is mindig segítette
kirscha, 2017. október 03. kedd, 18:12
200 éve született Tompa Mihály
elmúlás képei körül időzik és az emberi dolgoknál a néphagyományok körül, melyek szintén a múltról beszélnek. Vallásos érzése, mely sokszor bibliai hangon szól hozzánk, természetszeretete és hazafi-érzése tették a legerősebb hatást a közönségre, s az ezeken végigrezgő mély elégikus hang. A növényi, állati élet és a hegyi táj költészetét egy magyar költő sem magyarázta nála érzőbb lélekkel. Az általános emberi érzések sajátos kifejezésével és a magyar népszellem rajzával alapította meg kedveltségét, de legnagyobb költői hivatását az 1850-es években teljesítette, amikor az elnyomott nemzet hangulatát lírikusaink közül ő fejezte ki leghívebben.Halála után két évvel jelent meg Tompa Mihály összegyűjtött költeményei, barátai, Arany János, Gyulai Pál, Lévay József adták ki.


Kormorán - A Gólyához
menusgabor, 2017. szeptember 28. csütörtök, 10:30
Állóképesség (4)
,,Egyszer József álmot álmodott, elmondta testvéreinek, és emiatt még jobban meggyűlölték." (1Mózes 37:5)

A kitartás felülemelkedik a félreértésen és elutasításon.

Néha azok az emberek, akiktől azt várnád, hogy támogatnak, igazából megpróbálnak alád tenni.

Amikor Istentől olyan látást kapsz, amit ők nem tudnak hova tenni, azt mondják: ,,túl nagy falat ez neked", és megpróbálnak lekisebbíteni az ő szintjükre.

Józsefet testvérei eladták rabszolgának, aztán hazamentek, és azt mondták az apjuknak, hogy vadállat ölte meg. El tudod képzelni, hogy érezte magát József, ha valaki azt kérte, meséljen a családjáról?

Dwight D. Eisenhower tábornok mondta: ,,A győzelem árát nem lehet lealkudni." Sajnálatos módon az árulás ugyanolyan gyakran megtörténik a gyülekezetben, mint a világi közegben.

Amikor Charles Spurgeon még csak a húszas évei elején járt, prédikációinak olyan nagy hallgatósága volt, hogy a tömeg nem fért
dandej, 2017. szeptember 24. vasárnap, 16:04
Politico: az Európa Tanács tagállamai nem hajtották végre az EJEB csaknem 10 ezer ítéletét
sem számoltak fel Európában, például a HIV-pozitív rabok görögországi elkülönítését.

Amikor a bírói fórum egy ügyben megállapítja a jogsértés tényét, akkor általában elrendeli a panaszos kárpótlását és felszólítja az érintett országot a szükséges intézkedések meghozatalára a kifogásolt helyzet orvoslása érdekében, konkrétan azonban nem szabja meg, milyen változtatásokra van szükség, és a továbbiak nemzeti szinten dőlnek el.

Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa a szervezet legnagyobb hiányosságának nevezte, hogy nem sokat tudnak tenni, ha valamely tagország nem akarja végrehajtani az EJEB ítéletét.

"A munkánk az együttműködésen és a jóhiszeműségen alapul. Nagyon nehéz hatást elérni, ha ezek nincsenek meg. Hiányoznak azok az eszközök, amelyekkel segíthetnénk azon országoknak, amelyek visszautasítják a segítséget" - mondta a lett biztos.

A Politico arról is beszámolt, hogy az ilyen esetek száma az ezredforduló után ugrott meg ennyire, 2001-ben csak 2624 végrehajtatlan
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:27
Uniós biztos: a belső határellenőrzéseket novemberi határidővel meg kell szüntetni
Az uniós biztos hangsúlyozta, hogy meg kell védeni a belső uniós határok szabad átjárhatóságát, amelyet a schengeni megállapodás rögzít. Leszögezte, hogy a hatályos szabályozáson - egyes javaslatok ellenére - nem szükséges lazítani, ugyanis az a lehető legnagyobb szabadságot biztosítja a tagállamoknak és az uniós polgároknak egyaránt.

A több tagállam által 2016-ban, a belső uniós határokon ideiglenesen bevezetett határellenőrzés oka a váratlanul nagy migrációs nyomás volt, amely azonban a nyugat-balkáni útvonal lezárásával lényegesen csökkent. Eljött az ideje annak, hogy Európa visszatérjen a schengeni határok rendes működéséhez - szögezte le Avramopulosz.

Elmondta, hogy az illegális migráció megállítására összpontosító uniós politika sikere Líbia stabilitásának megerősítésében, az illegális bevándorlók visszaküldési mechanizmusának felgyorsításában áll. Ezek mellett meg kell erősíteni a migránsok kiinduló és tranzitországaival folytatott együttműködést a kiváltó okok megelőzése
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 18:53
Londoni elemzők: fogy a lendület a globális M&A-piacon
A világ egyik legnagyobb vállalati jogi tanácsadó cégcsoportja, a Clifford Chance szerdán Londonban bemutatott féléves összegzésében kimutatja, hogy 2017 első felében meredeken, 24 százalékkal csökkent értéken számolva a globális M&A-aktivitás a tavalyi év második feléhez mérve.

A világgazdasági átlagon belül kirívó az amerikai M&A-piac zsugorodása: a ház adatai szerint az amerikai vállalati szektorban az idei első hat hónapban 34 százalékkal 627 milliárd dollárra csökkent az egyesülési és felvásárlási tranzakciók értéke. A megaügyletek száma is visszaesett: mindössze egy amerikai M&A-tranzakció értéke haladta meg a 25 milliárd dollárt.

A Clifford Chance szerdai tanulmánya szerint az ázsiai-csendes-óceáni térségben 31 százalékkal 277 milliárd dollárra esett vissza fél év alatt a vállalati M&A-ügyletek értéke.

A ház kimutatása szerint a világgazdaság legnagyobb erőcentrumai közül egyedül Európa mutatott élénkülést: az európai M&A-piaci tranzakciók értéke az idei év első felében 8
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 17:13
1/158
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Kereskedelmi Iskola
agica2004
2014. március 24. hétfő, 17:58
Mauritius ; Kereskedelmi-
farkas1945
2013. november 21. csütörtök, 14:17
orosz kereskedelmi levele
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 11:27
Kereskedelmi Dómok Buhara
pacsakute
2012. január 13. péntek, 20:57
Kereskedelmi-központ,H ong
farkas1945
2011. február 13. vasárnap, 16:05
Kereskedelmi-bank.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 16:22
Kereskedelmi iskola-anno
madlen23
2010. november 18. csütörtök, 13:19
Nagyvarad-Kereskedelmi -cs
kmmmarika
2010. február 23. kedd, 08:47
new york kereskedelmi tor
veronika74
2009. június 27. szombat, 00:00
kereskedelmi szakközép.jp
hoglattila
2006. július 31. hétfő, 15:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.