Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 23. szombat | 38. hét | 266. nap | 11:22 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Politico: az Európa Tanács tagállamai nem hajtották végre az EJEB csaknem 10 ezer ítéletét
sem számoltak fel Európában, például a HIV-pozitív rabok görögországi elkülönítését.

Amikor a bírói fórum egy ügyben megállapítja a jogsértés tényét, akkor általában elrendeli a panaszos kárpótlását és felszólítja az érintett országot a szükséges intézkedések meghozatalára a kifogásolt helyzet orvoslása érdekében, konkrétan azonban nem szabja meg, milyen változtatásokra van szükség, és a továbbiak nemzeti szinten dőlnek el.

Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa a szervezet legnagyobb hiányosságának nevezte, hogy nem sokat tudnak tenni, ha valamely tagország nem akarja végrehajtani az EJEB ítéletét.

"A munkánk az együttműködésen és a jóhiszeműségen alapul. Nagyon nehéz hatást elérni, ha ezek nincsenek meg. Hiányoznak azok az eszközök, amelyekkel segíthetnénk azon országoknak, amelyek visszautasítják a segítséget" - mondta a lett biztos.

A Politico arról is beszámolt, hogy az ilyen esetek száma az ezredforduló után ugrott meg ennyire, 2001-ben csak 2624 végrehajtatlan
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:27
Uniós biztos: a belső határellenőrzéseket novemberi határidővel meg kell szüntetni
Az uniós biztos hangsúlyozta, hogy meg kell védeni a belső uniós határok szabad átjárhatóságát, amelyet a schengeni megállapodás rögzít. Leszögezte, hogy a hatályos szabályozáson - egyes javaslatok ellenére - nem szükséges lazítani, ugyanis az a lehető legnagyobb szabadságot biztosítja a tagállamoknak és az uniós polgároknak egyaránt.

A több tagállam által 2016-ban, a belső uniós határokon ideiglenesen bevezetett határellenőrzés oka a váratlanul nagy migrációs nyomás volt, amely azonban a nyugat-balkáni útvonal lezárásával lényegesen csökkent. Eljött az ideje annak, hogy Európa visszatérjen a schengeni határok rendes működéséhez - szögezte le Avramopulosz.

Elmondta, hogy az illegális migráció megállítására összpontosító uniós politika sikere Líbia stabilitásának megerősítésében, az illegális bevándorlók visszaküldési mechanizmusának felgyorsításában áll. Ezek mellett meg kell erősíteni a migránsok kiinduló és tranzitországaival folytatott együttműködést a kiváltó okok megelőzése
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 18:53
Londoni elemzők: fogy a lendület a globális M&A-piacon
A világ egyik legnagyobb vállalati jogi tanácsadó cégcsoportja, a Clifford Chance szerdán Londonban bemutatott féléves összegzésében kimutatja, hogy 2017 első felében meredeken, 24 százalékkal csökkent értéken számolva a globális M&A-aktivitás a tavalyi év második feléhez mérve.

A világgazdasági átlagon belül kirívó az amerikai M&A-piac zsugorodása: a ház adatai szerint az amerikai vállalati szektorban az idei első hat hónapban 34 százalékkal 627 milliárd dollárra csökkent az egyesülési és felvásárlási tranzakciók értéke. A megaügyletek száma is visszaesett: mindössze egy amerikai M&A-tranzakció értéke haladta meg a 25 milliárd dollárt.

A Clifford Chance szerdai tanulmánya szerint az ázsiai-csendes-óceáni térségben 31 százalékkal 277 milliárd dollárra esett vissza fél év alatt a vállalati M&A-ügyletek értéke.

A ház kimutatása szerint a világgazdaság legnagyobb erőcentrumai közül egyedül Európa mutatott élénkülést: az európai M&A-piaci tranzakciók értéke az idei év első felében 8
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 17:13
Az ülés rejtett kockázatai
terhelődnek a gyógytornászok elmondása alapján az izmok és a szalagok is, amik további fájdalomforrások lehetnek. A túlterhelés okozhatja a szövetek anyagcseréjének leromlását is, ami további elváltozásokat eredményezhet a csonthártyában, az ízületi szalagokban, a porcok felszínében, így eredményezve degeneratív elváltozásokat.

Hogyan harcoljunk a kockázatok ellen?
Az aktív testmozgást és az egészséges életmódot természetesen semmi sem helyettesítheti teljes mértékben (ezek járulnak hozzá legnagyobb mértékben szívünk és tüdőnk egészségéhez). Sokunk képtelen szakítani ülőmunkájával, mert feladatköre asztalhoz és székbe szögezi. Az üléssel töltött órák száma folyamatosan nő a modern társadalmakban. A legjobb megoldás ezért magát az ülést egészségessé tenni - ehhez persze radikális változtatásokra van szükség.

Vigye haza a lényeget!

7 perc alatt elolvasható PDF tudásanyagunkat azonnal elküldjük az ön számára, ha kéri:

Az üléssel az a legnagyobb gond
tinka1951, 2017. szeptember 07. csütörtök, 13:51
10 mézfajta különféle egészségügyi problémákra
erősíteni, hanem regenerálni is. Ez a méz növelni képes a szellemi és fizikai teljesítőképességet, az ellenálló képességet, és hangulatunkat is képes pozitív irányba elmozdítani.

A pitypangméz kiváló gyomortisztító, gyógyítja az emésztési problémákat, a máj- és epebántalmakat, javítja a gyomornedv kiválasztását. Vértisztító hatásokkal is rendelkezik és még a kedélyállapotot is javítja. A szervezet roborálásában és megerősítésében is szerepet játszik.

A hársméz a természet egyik legnagyobb csodája, hiszen enyhíti és gyógyítja a megfázás és a légúti megbetegedés kellemetlen tüneteit, emellett kitűnő görcsoldó és fertőtlenítő hatásokkal rendelkezik. A benne található kolin megakadályozza az érelmeszesedést. Nyugtatja az idegeket, serkenti az immunrendszer működését, tisztítja a vért és elősegíti a megfelelő szívműködést. A bőrre is jó hatást gyakorol flavonoidtartalma miatt, amely antibakteriális és antiszeptikus hatású, talán emiatt is készítenek a felhasználásával különféle
taltos1, 2017. szeptember 06. szerda, 23:24
Csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban júliusban
A kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint júliusban éves szintre vetítve 1,16 millió lakóingatlan építését kezdték el, ami júniushoz képest 4,8 százalékos csökkenés. Elemzők minimális növekedésre számítottak júniushoz viszonyítva.

A júniusi adat még négyhavi csúcsot jelentett, utoljára februárban fordult elő, hogy a júniusinál több lakóingatlan építését kezdték el.

A piac legnagyobb szegmensét jelentő családi házakból júliusban, éves szintre kivetítve 856 ezer építését kezdték el, ami 0,5 százalékkal kevesebb a júniusinál.

A kiadott építési engedélyek száma éves szintre vetítve 1,22 millió volt, 4,1 százalékkal kevesebb a júniusinál.

Bár a lakásépítési szektor az amerikai hazai össztermék (GDP) kevesebb mint 3 százalékát állítja elő, a gazdaságra erősebb hatást gyakorol, mert az emelkedő lakásárak növelik a háztartások vagyonát és ezáltal a fogyasztói kiadásokat. Elemzők arra számítanak, hogy a következő hónapokban növekedni
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 16:02
Uraintia - Az Elme-Gravitációs Kör
kizárólag az Együttes Cselekvő egyetemes gravitációs vonzására ébred válasz. A tiszta elme közeli rokonságban van a végtelen elmével, és a végtelen elme (a szellem és az energia abszolútjainak elméleti mellérendeltje) nyilvánvalóan magában véve is törvény.

(104.5) 9:6.7 Minél nagyobb a szellem-energia különbözet, annál nagyobb mértékű a megfigyelhető elmeműködés; és minél kisebb az energia és a szellem közötti különbség, annál kevésbé figyelhető meg az elmeműködés. A mindenségrendi elme legnagyobb mértékű működése nyilvánvalóan a tér idő-világegyetemeiben folyik. Úgy tűnik, hogy itt az elme az energia és a szellem közötti középkörzetben működik, de ez nem igaz a felsőbb szintű elmék esetében; a Paradicsomon az energia és a szellem lényegénél fogva egy.

(104.6) 9:6.8 Az elme-gravitációs kör kiszámítható; a paradicsomon lévő Istenség Harmadik Személyéből sugárzik ki, de nem minden megfigyelhető elmeműködés jelezhető előre. Az összes ismert teremtésrészben ezen elme-kör párhuzamosan
eposz, 2017. augusztus 09. szerda, 23:47
"Tudjuk pedig..."
megnyugvást ad neki és mindenre felkészíti. Kinéz a tomboló habokra és látja Jézus alakját járni a mélység fölött és hallja hangját, mellyel feléje kiált: "Légy bátor, én vagyok, ne félj!" Azt is tudja, hogy Isten mindig bölcsen cselekszik és ezért teljesen bizonyos abban ,hogy nem éri veszedelem vagy baleset, és hogy olyasmi nem eshetik meg, aminek nem szükség megtörténnie. Bátran mondhatja: "Ha mindent elveszítek is, amivel bírok, úgy jobb mindent elveszíteni, mint megtartani, ha Isten azt úgy akarja; a legnagyobb szerencsétlenség is a legjobb és legelviselhetőbb számomra, ha Isten azt úgy rendelte el." "Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van." A keresztyén szilárdan ragaszkodik ehhez; nem mintha üres képzelődés volna ez, hanem mivel tudja, hogy ez tényleg így van. Most minden javunkra szolgál, a mérgező anyagok megfelelő arányban összekeverve gyógyulást eredményeznek. Az orvosi szike éles és biztos metszése eltávolítja a vadhúst a sebből és elősegíti a gyógyulást. Isten
kalmanpiroska, 2017. augusztus 05. szombat, 06:41
Nagyszabású, látványos tv-sorozatot forgatnak az első szerb királyi családról
oldalt" - mutatta be az általa megformált II. Andrást Mess Attila.

Nemanja István szerb fejedelem harmadik fiának is nagy szerep jut. Rastko, aki szerzetesként a Száva nevet vette fel, apjához hasonlóan számos templomot és kolostort építtetett, és nagy szerepe volt abban, hogy a balkáni országban a görögkeleti vallás terjedt el, és később ebből alakult ki az ortodox szerb, vagyis a pravoszláv vallás. Szávát 1775-ben szentté avatták, de kultusza már korábban is jelentős volt, azóta is ő a szerbek legnagyobb szentje.

A szerb filmgyártás évek óta készült arra, hogy valamilyen formában képernyőre vigye a Nemanjics-dinasztia történetét. A királyi család a szerb történelemben olyan szerepet töltött be, mint a magyar történelemben az Árpád-házi uralkodók.

A forgatókönyvet Gordan Mihic írta, aki a szerb sajtónak azt nyilatkozta, nem dokumentumfilmet készített, így a történelemkönyvek hiányosságait a képzeletével egészítette ki, olyan történetszálakat, eseményeket, párbeszédeket álmodott meg, amelyek
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 14:03
Tudtad, hogy a sárgadinnye gyógynövény is?
Tudtad, hogy a sárgadinnye gyógynövény is?

A sárgadinnye nemcsak finom, zamatos és édes, hanem gyógyhatása is jelentős.
Gondolná, hogy még a női bajokra is ehetjük?

Az ázsiai eredetű sárgadinnye gyümölcs és gyógynövény is egyben. Szülőhazája India,
ahol már 4000 évvel korábban is termesztették. A sárgadinnye a görög társánál kevésbé
kedvelt, ám tápanyagtartalma jelentősebb.Többféle fajtáját ismerjük. Héja lehet rücskös,
sima, hálós és barázdás is, húsa pedig narancsszínű és zöldes árnyalatú.
Honnan tudjuk, hogy érett a sárgadinnye?

Ebből kifolyólag nemcsak nevük, hanem színük és tápanyagtartalmuk is megkülönbözteti őket egymástól. Bizonyos fajtái már június végén érnek, és a tenyészidő egészen szeptemberig elhúzódhat. Az érett sárgadinnyét kivilágosodott héjáról, a bibepont felöli végének puhaságáról,
és ehhez
skorpiolilike, 2017. július 24. hétfő, 06:07
Ma 70 éves Carlos Santana Grammy d. rockzenész és gitáros
Ma 70 éves Carlos Augusto Alves Santana (Autlán de Navarro, Jalisco, Mexikó, 1947. július 20. -) Grammy-díjas mexikói latin rockzenész és gitáros.

Az ifjú Santana tizenöt évesen kezdett gitározni. Zenéjére a legnagyobb hatást a latin kultúra gyakorolta. 1967-ben az Egyesült Államok nyugati partjára, San Franciscóba költöztek. Már a költözés évében tagja lett az Azteca nevű zenekarnak.

Az 1960-as évek végén vált ismertté csapatával, a Santana Blues Band együttessel.

1982-ben és 2008-ban 300 ezer ember előtt koncertezett. Santana latin zenei hatásait ötvözte a west coast rockkal, így már a kifejezés feltalálása előtt is "fusion" zenészként működött. 1972-ben Santana John McLaughlin példáját követve spirituális jazz-fusion irányba indult el. 1976-tól kommersz rock- és tánczenei elemeket belesző dalaiba, ami máig védjegyévé számít. Gyakran dolgozik együtt más zenészekkel, és folyamatosan próbál új stílusokat felfedezni, melyekkel tovább fűszerezheti saját zenéjét is.
ronix, 2017. július 20. csütörtök, 22:39
Tallóztam
"Emlékek? Igen, vannak emlékeim, drágák és távoliak, akár a pillangók. Megannyi varázslatos, apró, repkedő színfoszlány, amivel a kíváncsi kisfiú alakjába bújt idő játszik. Senki sem mer rászólni: - Ne nyúlj hozzájuk, különben lejön a por a szárnyukról, és többé nem tudnak repülni! Anya a legnagyobb, legerősebb és legépebb szárnyú pillangó. Amikor kicsi voltam, túláradó, vakító fényként ragyogott a házunkban. Kétségtelenül ő gyakorolta a legnagyobb hatást az életünkre. Attól a perctől fogva, hogy hazamentem az iskolából és beléptem az ajtón, éreztem a jelenlétét a levegőben. Éreztem az illatát a főztjében, láttam a kitárt ablakokban, és hallottam az édes, divatjamúlt tamil dalokban, amiket a rádión hallgatott."

Rani Manicka
horvathnemagdi, 2017. július 20. csütörtök, 02:43
1/158
Képek, videók
Európa Tanács.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 13:08
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
biroicus.jpg
cologne53
2015. június 26. péntek, 19:35
biroicus
cologne53
2014. november 16. vasárnap, 12:47
bírói intézkedés.jpg
agica2004
2011. május 05. csütörtök, 15:32
Bíróica...
somariza
2011. február 28. hétfő, 11:52
biroica0258.JPG
kpista64
2010. július 23. péntek, 14:26
biroica0254.JPG
kpista64
2010. július 23. péntek, 14:26
biroica0072.JPG
kpista64
2010. július 23. péntek, 14:26
biroica0057.JPG
kpista64
2010. július 23. péntek, 14:26
biroica0044.JPG
kpista64
2010. július 23. péntek, 14:26
biroica0043.JPG
kpista64
2010. július 23. péntek, 14:26
biroica0034.JPG
kpista64
2010. július 23. péntek, 14:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.