Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 05:57 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény történet // Ne félj!
aggódásaidban
védelmez és megsegít. Az Ő erejéből merítesz,
amikor engeded, hogy a Szent Szellem irányítsa
gondolataidat, szavaidat
és tetteidet. A 2Timóteus
1,7-ben ezt olvassuk:
,,Mert nem a félelemnek
a szellemét adta nekünk
az Isten, hanem az
erő, a szeretet és a jó­zanság szellemét."
Isten ereje
lefegyverezhet bármilyen
megfélemlítő
hatást a
környezetedben!
Isten jelenléte és ereje az életedben Őt minden
idők legnagyobb védelmezőjévé teszi számodra.
Egyedül Ő rendelkezik olyan erővel, hogy
biztonságban megőrizzen, bármerre jársz, mert
megtartja ígéretét, hogy soha nem hagy el. Ha
ennek az ígéretnek a fényében jársz, bizalommal
mondhatod: ,,Istenben bízom, nem félek, ember mit
árthat nekem?!" (Zsolt 56,5)
Gyermekként ott a sikátorban mindenfélét
elképzeltem, amit csak egy ember megtehet velem.
De amikor az a két erős ember visszakísért
az autónkhoz,
katalin_53, 2018. április 10. kedd, 10:13
Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai piacok
keveredett Facebook mélyrepülése. A Bellway brit ingatlanfejlesztő 3,5 százalékkal drágult, miután pénzügyi évének első feléről 17 százalékos profitemelkedést jelentette. A Bic francia tollgyártó vállalat árfolyama viszont 5,9 százalékkal esett, mert az UBS svájci nagybank eladásra változtatta ajánlását.

Egy euróért 1,2267 dollárt adtak este fél hat után a nemzetközi bankközi piacon, 0,56 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

A kriptodevizák árfolyama emelkedik. A CoinMarketCap, a legnagyobb kriptodeviza adatbázis adatai szerint a bitcoin árfolyama 3,54 százalékkal, 8829,75 dollárra nőtt. A világ második legnagyobb kriptodevizája, az ether 553,34 dolláron, 1,18 százalékos pluszban, míg a ripple 0,7097 dolláron, 2,55 százalékos nyereségben forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A legközelebbi, májusi határidős jegyzésekben a Brent
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 18:25
Úgy szeretni mint Krisztus
Kellemes szavakat szólunk, és kedvesek vagyunk. Ezek semmibe sem kerülnek, mégis jó hatást gyakorolnak, s befolyásukat nem lehet felbecsülni.

Nemcsak annak hoznak áldást, aki elfogadja őket, hanem annak is, aki adja, mert visszahatnak rá. Az igazi szeretet mennyei eredetű, értékes tulajdonság, amely olyan mértékben növekszik, amilyen mértékben továbbadjuk másoknak.

Isten azt kívánja, hogy gyermekei gondoljanak arra: ha Őt kívánják dicsőíteni, szeretniük kell azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Senkit sem szabad elhanyagolnunk, akivel kapcsolatba kerültünk.

Ne tanúsítsunk önzést embertársaink iránt tekintetünk, szavaink vagy cselekedeteink által, legyenek akár gazdagok, akár szegények. Ha csak kevesekhez szólunk kedvesen, míg másokkal hidegen és közönyösen bánunk, ez nem szeretet, hanem önzés, ezért semmiképpen nem szolgál mások áldására, sem Isten dicsőségére. Ne korlátozzuk szeretetünket csupán néhány emberre!

Akik összegyűjtik Krisztus
dandej, 2018. március 18. vasárnap, 09:39
Ötven éve játszott Debrecenben a Nashville Teens
írt.

Mi volt akkoriban a szerepe egy beatkoncerten a konferansziénak?

Ahogy ma mondják, jópofizni kellett a közönség felé. Az időt húzni, ha elromlik valami, kitölteni a számok közötti átmeneteket. Sztorizni, anekdotázni. A brit zenekar tagjai természetesen egy szót sem tudtak magyarul, Judit viszont beszélt angolul, így ő tartotta a kapcsolatot a zenészek és a közönség között. Először bemutatta a zenekart, aztán arról mesélt, hogy kikkel játszottak korábban, és hogy melyek a legnagyobb slágereik.

Szívesen alkalmaztak erre a szerepre színészeket, mert ők otthonosan mozogtak a reflektorfényben. Debrecennek volt saját konferansziéja: Heller Tamás, nagyon sok rendezvénynek ő volt a műsorvezetője nálunk. Egymást érték akkoriban a divatbemutatók, könnyűzenei vetélkedők, VIT-vetélkedő, Ki Mit Tud?-ok, úgyhogy mindig szükség volt műsorvezetőre. Egy külföldi zenekarnak kell egy kísérő, tolmács is. Az 1968-as Nashville-koncerten már Dévényi Tibor jött az angolokkal. Őt jobban kajálta
tinka1951, 2018. március 16. péntek, 12:17
Németországban lassult a fogyasztói árak emelkedése februárban éves szinten
A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán azt közölte, hogy az egy évvel korábbihoz képest 1,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak a januárban mért 1,6 százalék után.

Januárhoz képest 0,5 százalékos volt a növekedés az előző havi 0,7 százalékos csökkenés után.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) februárban 1,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,5 százalékkal nőtt. Az éves összevetésű HICP értéke 15 havi mélypontra süllyedt, 2016 novemberében volt ilyen alacsony.

Januárban az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 1,6 százalékkal, havi szinten pedig 0,8 százalékkal emelkedett.

Az euróövezet legnagyobb gazdaságának az inflációs adatait nagy figyelem övezi, mert erős hatást gyakorol az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikájára.
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 08:21
Hogy tovább friss maradjon a virág !!!
beszélve. Néhány gondozási tippet adunk, hogy egy gyönyörű csokrot minél tovább élvezhessünk.A csokor frissességének megőrzésében fontos szerepet játszik a megfelelő hőmérséklet, közvetlen napfény, és még több apró részlet is. Például nem érdemes friss virágot vázába tenni egy régebbi mellé, mert így az új virág hamarabb hervadásnak indul.
Íme 5 dolog, amire még érdemes odafigyelni:

1. Vágás

Vágjuk a virágok szárát átlósan úgy, hogy a lehető legnagyobb felületet kapjuk, melyen keresztül felszívhatja a vizet. Ügyeljen arra, hogy éles késsel tegyük, közben a szár ne sérüljön meg. Ezt közvetlenül a virágok vízbe helyezése előtt végezzük el. Arra is legyen gondunk, hogy levágjuk a vízbe érő leveleket, hajtásokat, mert a vízben ezek rothadásnak indulnak és megfertőzik a vizet. Ha kezd hervadni virágunk, vegyük ki a vázából, ismét vágjunk le egy keveset (kb. fél centit) a szár végéből, ezt tartsuk röviden forró, majd hideg víz alá, ettől ismét frissek fog
vorosrozsa66, 2018. március 10. szombat, 00:06
Jelentős a női cégvezetők hatása a magyar gazdaságra egy felmérés szerint
üzleti információszolgáltatással és cégminősítéssel foglalkozó vállalat 11 államra - Magyarország mellett Ausztriára, Csehországra, Horvátországra, Lengyelországra, Németországra, Svájcra, Norvégiára, Szerbiára, Szlovákiára és Szlovéniára - kiterjedően vizsgálta a női tulajdonban álló cégeket árbevételük, nyereségük és a foglalkoztatottak létszáma alapján a helyben működő összes céghez viszonyítva.

Megállapították, hogy cégtulajdonosként a nők Szlovénia és Magyarország gazdaságára gyakorolják a legnagyobb hatást, Csehországban pedig a legcsekélyebbet. Magyarország első helyen áll a női tulajdonban álló cégek száma alapján, árbevételük alapján harmadik, nyereségük alapján pedig a második helyet érték el az összesítésben. Utóbbi két területen Szlovénia áll az élen, Csehország pedig leghátul. A női cégvezetők aránya Norvégiában a legalacsonyabb - ismertették.

A felmérés szerint a nők tulajdonában álló vállalatok többnyire az átlagnál kevesebb embernek adnak munkát - ezen a téren is Csehország áll a
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 17:52
Az OTP 2017-ben 281 milliárd, a 4. negyedévben 68 milliárd forint adózott eredményt ért el
A Budapesti Értéktőzsde honlapján péntek hajnalban közzétett, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti jelentése alapján az OTP csoport konszolidált korrigált adózott nyeresége ugyan a vártnál kevesebb lett, de így is 110 százalékkal, 59,520 milliárd forintra nőtt 2017 utolsó negyedévében az egy évvel korábbihoz képest, az év egészében - 41 százalékos növekedéssel - 284,072 milliárd forintot ért el.

A jelentés kiemeli, hogy a csoport fennállásának legnagyobb éves eredményét érte el, köszönhetően annak, hogy működési országaiban kedvezően változott a gazdasági környezet, a csökkenő kamatok hatását ellensúlyozta az élénkülő üzleti aktivitás és az állománybővülés, a hitelportfóliók minősége javult, Magyarországon csökkent a társasági és a bankadó is.

Az éves eredményt kedvezően befolyásolták az akvizíciók, a horvát Splitska banka 8 havi, illetve a szerb Vojvodjanska banka egyhavi eredmény-hozzájárulása, illetve az AXA Bank portfólió eredménye, amely 2016-ban csak 2 havi, míg
velemenyezd, 2018. március 02. péntek, 07:04
Lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme februárban Németországban
harmonizált fogyasztói árindex (HICP) februárban 1,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,5 százalékkal nőtt, miközben elemzők 1,3, illetve 0,6 százalékos növekedést vártak. Az éves összevetésű HICP értéke 15 havi mélypontra süllyedt, 2016 novemberében volt ilyen alacsony.

Januárban az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 1,6 százalékkal, havi szinten pedig 0,8 százalékkal emelkedett.

Februárban a szolgáltatások drágultak a legnagyobb mértékben, az egy évvel korábbihoz képest 1,6 százalékkal, míg az élelmiszerek fogyasztói ára 1,1 százalékkal, az energiáé pedig 0,1 százalékkal emelkedett.

Az euróövezet legnagyobb gazdaságának az inflációs adatait nagy figyelem övezi, mert erős hatást gyakorol az Európai Központi Bank monetáris politikájára.

A vártnál gyengébb német inflációból az következik, hogy az eddig vártnál kedvezőtlenebb lehet az euróövezeti adatsor, amelyet szerdán tesznek közzé, így az EKB döntéshozói
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 14:33
K-vitamin szerepe cukorbetegségben
értékes és hatásos vegyületet találunk, amik képesek csökkenteni a vércukorszintet, valamint a kóros szövődmények kialakulását. Ilyen értékes vegyület a K-vitamin is, mely egyes kutatások szerint akár 50%-kal képes csökkenteni a diabétesz rizikóját (American Journal of Clinical Nutrition).

A kutatók szerint a K-vitamin jótékony hatása annak köszönhető, hogy segíti a kalcium kiürülését az erekből, ezáltal képes megelőzni a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulását.

A K-vitamin legnagyobb mennyiségben a sötét zöld, leveles zöldségekben található: brokkoli, spenót, fejes saláta, stb. Ezek a zöldségek főleg K1-vitamint tartalmaznak, míg a K2-vitamin főleg fermentált ételekből nyerhető.

A szakemberek napi 1000-2200 mcg K-vitamin elfogyasztását javasolják a cukorbetegség és szívbetegségek megelőzése céljából.

Ma még a K vitamin hatását közömbösítő véralvadás gátlók (Syncumar, Marfarin) nagyon sok ember számára nélkülözhetetlenek, még azon az áron is, hogy ezek
pacsakute, 2018. január 28. vasárnap, 12:09
Tallóztam
másnap ugyanúgy folytatják az aknamunkát egymás ellen. Munkatársak, akik fals mosollyal üdvözlik egymást nap mint nap, miközben azon ügyködnek, hogyan túrhatnák ki a másikat.
Emberek, akik viselkedésükkel hányingert keltenek - mégsem ezért olyan veszélyesek.
Az idegrendszered lassú halála
Jó érzésű emberként teljesen természetes, ha nem veszi be a gyomrod mások egy-egy gusztustalan megnyilvánulását. De míg látszólag a hányinger és a belőled időnként előtörő bosszúság jelentik a legnagyobb gondot, amit ezek az emberek okoznak számodra, valójában sokkal súlyosabb a kár, amit elszenvedsz - csak azért nem tűnik fel, mert ezt rövidtávon nem érzékeled, később pedig lehet, hogy már nem tudod összekapcsolni szenvedésedet annak valódi okával.
Tudod, mi a legveszélyesebb abban, ha alattomos, képmutató emberek vannak tartósan a környezetedben? Az, hogy megszokod. Ez válik a valóságoddá, és alkalmazkodsz. Abban pedig egész jók vagyunk, mi emberek: idővel alapállapottá tud válni számunkra
horvathnemagdi, 2018. január 20. szombat, 19:55
A hiábavaló előadásokról
Föl voltam s vagyok háborodva azon, hogy már mennyi, de mennyi ilyen és ehhez hasonló előadást hallgattam végig 1995-től egészen 2010-ig bezárólag!
És közben, minden ment a maga MSZMP-ből jobb- és baloldalon kicsapódó-rendszerváltoztató módi szerint tovább... Szomorúan megtapasztaltam, hogy ugyanazok mondták a tutit, akik 1990 előtt is, csakhogy akkor még a szocialista elgondolást erőltetve, mint akik 1990 után a piaci körülmények megvalósulása mellett cikkeztek.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hoffmann_R%C3%B3zsa
*
Az előbbi példa szerint UGYANAZOK, vagy jogutódai - minden létező eszközt igénybe véve - 1990-et követően is hirdetik a rendszerváltoztató módit, mint akik 1990 előtt a szocialistának hazudott formulát sulykolták!!! Lásd: az 1986-os POLITIKAI FŐISKOLA újságjának "Világ proletárjai egyesüljetek!" szlogenjét!
*
Vagyis, azok mondják évtizedek óta a "rendszerváltoztató tutit", akik 1990 előtt a kádári "T"ámogatottak közé tartozva, simán diplomát- és ezzel a JOGOSÍTVÁNYT is
furaila, 2018. január 19. péntek, 16:32
1/159
Képek, videók
szent szellem.jpg
szalai0913
2010. július 07. szerda, 18:45
egyedül.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:44
Egyedül.jpg
katalin_53
2018. március 11. vasárnap, 21:07
Egyedül.jpg
chillik
2018. február 13. kedd, 05:25
Nem vagy egyedül.jpg
scorpionsrose
2017. november 29. szerda, 15:52
Egyedül Krisztus.jpg
katalin_53
2017. november 21. kedd, 11:01
Egyedül a hit.jpg
katalin_53
2017. november 21. kedd, 11:01
Egyedül a legnagyobb erő.
katalin_53
2017. szeptember 18. hétfő, 21:09
Egyedül 01.jpg
chillik
2017. augusztus 25. péntek, 09:59
Egyedül 02.jpg
chillik
2017. augusztus 25. péntek, 09:58
Egyedul lenni...
borigit
2017. július 14. péntek, 14:11
?Egyedül Istenben bízom,.
katalin_53
2017. július 14. péntek, 14:02
egyedül nem kezdhet ....j
dnemethk
2017. május 27. szombat, 14:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.