Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:19 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
másnap ugyanúgy folytatják az aknamunkát egymás ellen. Munkatársak, akik fals mosollyal üdvözlik egymást nap mint nap, miközben azon ügyködnek, hogyan túrhatnák ki a másikat.
Emberek, akik viselkedésükkel hányingert keltenek - mégsem ezért olyan veszélyesek.
Az idegrendszered lassú halála
Jó érzésű emberként teljesen természetes, ha nem veszi be a gyomrod mások egy-egy gusztustalan megnyilvánulását. De míg látszólag a hányinger és a belőled időnként előtörő bosszúság jelentik a legnagyobb gondot, amit ezek az emberek okoznak számodra, valójában sokkal súlyosabb a kár, amit elszenvedsz - csak azért nem tűnik fel, mert ezt rövidtávon nem érzékeled, később pedig lehet, hogy már nem tudod összekapcsolni szenvedésedet annak valódi okával.
Tudod, mi a legveszélyesebb abban, ha alattomos, képmutató emberek vannak tartósan a környezetedben? Az, hogy megszokod. Ez válik a valóságoddá, és alkalmazkodsz. Abban pedig egész jók vagyunk, mi emberek: idővel alapállapottá tud válni számunkra
horvathnemagdi, 2018. január 20. szombat, 19:55
A hiábavaló előadásokról
Föl voltam s vagyok háborodva azon, hogy már mennyi, de mennyi ilyen és ehhez hasonló előadást hallgattam végig 1995-től egészen 2010-ig bezárólag!
És közben, minden ment a maga MSZMP-ből jobb- és baloldalon kicsapódó-rendszerváltoztató módi szerint tovább... Szomorúan megtapasztaltam, hogy ugyanazok mondták a tutit, akik 1990 előtt is, csakhogy akkor még a szocialista elgondolást erőltetve, mint akik 1990 után a piaci körülmények megvalósulása mellett cikkeztek.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hoffmann_R%C3%B3zsa
*
Az előbbi példa szerint UGYANAZOK, vagy jogutódai - minden létező eszközt igénybe véve - 1990-et követően is hirdetik a rendszerváltoztató módit, mint akik 1990 előtt a szocialistának hazudott formulát sulykolták!!! Lásd: az 1986-os POLITIKAI FŐISKOLA újságjának "Világ proletárjai egyesüljetek!" szlogenjét!
*
Vagyis, azok mondják évtizedek óta a "rendszerváltoztató tutit", akik 1990 előtt a kádári "T"ámogatottak közé tartozva, simán diplomát- és ezzel a JOGOSÍTVÁNYT is
furaila, 2018. január 19. péntek, 16:32
Az igazi szeretet képes közösségeket megváltoztatni
Annyira nagy hatást gyakorolt a helyi Emberi Kapcsolatok Bizottságára, hogy sok más közösségi tag közül neki ítélték ezt az elismerést.
A Campbell Terrace egy lakásprojekt a közösségünkön belül. Az emberek akik ott élnek többnyire egyedülálló anyukák és idős hölgyek. Leginkább arra van szükségük, hogy valami jót tudjanak nyújtani gyermekeiknek. Külső segítség nélkül a legtöbb gyermek belekeveredik a drog és a gyilkolás világába. Mit tehetnek mégis az itt élő anyukák? Az élet nagyon kemény és idejük legnagyobb részét a mindennapi betevő megkeresésével töltik. A minta szerep nem elég. Itt lépett a képbe Carolynne. Létrehozott egy kölyökklubot. Minden péntek este összegyűjtötte a gyermekeket és a jellemről tanította őket, valamint elkezdte fegyelmezni és támogatni a gyermekeket. Amikor olyan dologra volt szüksége, amit nem tudott saját maga megoldani, más férfiakat és nőket kért meg, hogy segítsék a munkáját. Ha olyan egyedülálló anyukával találkozott, aki a földön aludt, keresett valakit, aki adott egy
kalmanpiroska, 2018. január 18. csütörtök, 17:25
Euróövezeti reformokat sürgetnek vezető német és francia gazdaságkutatók
A két legtekintélyesebb német gazdaságkutató intézet, a müncheni ifo és a berlini DIW vezetője, Clemens Fuest és Marcel Fratzscher a tájékoztatóján hangsúlyozták, hogy az euróövezet reformjához össze kell hangolni a térség két legnagyobb állama után németnek és a franciának nevezett nézetrendszert, a fegyelmezett államháztartási gazdálkodást, illetve a kockázatok tagállamok közötti megosztását a középpontba helyező gondolkodásmódot.

Ezt a két álláspontot szokás merőben ellentétesként beállítani, ami megakadályozza a reformokat, pedig mindkét követelménynek megfelelő átalakítások is lehetségesek. A 14 német és francia szakértő javaslatcsomagja éppen ilyen elemeket tartalmaz - fejtette ki az ifo és a DIW vezetője.

Hangsúlyozták: nem azt sürgetik, hogy a politikusok ezentúl csináljanak mindent másképp, hanem mérsékelt és megvalósítható intézkedéseket javasolnak, amelyekben mégis megvan a lehetőség arra, hogy jelentős hatást fejtsenek ki.

Marcel Fratzscher hozzátette, hogy a 2019-es európai
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 20:35
Londoni elemzők: túlléphette az 5 százalékot a közép-európai EU-gazdaságok éves növekedése a negyedik negyedévb
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics hétfőn ismertetett tanulmányában közölte, hogy az általa kidolgozott, GDP-súlyozással számolt összesített térségi gazdasági hangulatindex (ESI) átlaga a múlt hónapban 108,4 volt a novemberi 107,8 után. A cég londoni elemzői kiemelik, hogy már a novemberi érték is csaknem évtizedes csúcs volt.

Az átlagon belül Magyarország 122,6-es decemberi ESI-mérőszáma a legmagasabb azóta, hogy ennek az indexnek a rendszeres közzététele 22 évvel ezelőtt megkezdődött - hangsúlyozzák a Capital Economics szakértői.

A ház Magyarországra, Csehországra, Szlovákiára, Lengyelországra, Horvátországra, Romániára, Bulgáriára és a balti köztársaságokra számítja ki hangulati jelzőszámát.

A Capital Economics elemzői az általuk használt térségi ESI-index alapján azt valószínűsítik, hogy a vizsgált közép- és kelet-európai EU-térség hazai össztermékének (GDP) éves növekedési üteme 5,3 százalék volt 2017 utolsó három hónapjában.

A ház a
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 19:13
Brexit - Blair: jogot kell adni a választóknak a döntés újragondolására
viszonyrendszert.

Blair szerint amint ismertté válnak e viszonyrendszer feltételei, a brit választók nyilvánvalóan jogosulttá válnak arra, hogy újragondolják a döntést.

A volt miniszterelnök szerint a józan ész azt diktálná, hogy ha az új kapcsolatrendszerről bebizonyosodik, hogy nem kínál a jelenleginél ígéretesebb jövőt Nagy-Britannia számára, akkor legyen lehetőség a Brexit-döntés átgondolására.

A legutóbbi felmérések alapján Blair e véleményének széles körű a választói támogatottsága.

Az egyik legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a Survation minap ismertetett vizsgálata szerint a britek 50 százaléka szeretné, ha népszavazás döntene a Brexit feltételrendszerét rögzítő majdani végleges megállapodásról. Az újabb referendumot a válaszadók 34 százaléka ellenezte.

A konzervatív párti brit kormány mereven elveti bármiféle újabb népszavazás gondolatát, jóllehet az utóbbi időben befolyásos nemzetközi üzleti szervezetek is jelezték, hogy az egyre markánsabban mutatkozó Brexit-kockázatok
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 15:12
Tőzsde - Erős kezdés várható Európában
2014-es szintre emelkedett, az energiaipari árfolyammutató másfél százalékkal erősödött.

Kedvező hatással volt a tőzsdei befektetők hangulatára a Fed decemberi kamatdöntő ülésének szerdán közzétett jegyzőkönyve is, amelyből kiderült, hogy a jegybanki döntéshozók gazdaságélénkítő hatást tulajdonítanak a Trump-adminisztráció adóreformjának.

A technológiai szektor papírjait az Intel processzoroknál felfedezett biztonsági rés híre mozgatta meg. Az Intel részvénye három százalékkal gyengült, egyik legnagyobb riválisa, az AMD részvénye pedig öt százalékkal erősödött, az Nvidia részvénye hat százalékkal emelkedett.

Az ázsiai tőzsdék nagy indexemelkedéssel indították el a csütörtöki globális kereskedést. A tokiói tőzsde 25 éves indexcsúcsot ért el, a sanghaji tőzsde hat hetes csúcsra emelkedett, Vietnamban 10 éves, Ausztráliában kilenc éves, Malajziában 31 havi csúcs szültetett.

A térség bizakodásra okot adó makrogazdasági adatokat produkált csütörtökön: a japán feldolgozóipari BMI 46 havi
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 08:11
Nőtt a megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban novemberben
A kereskedelmi minisztérium kedden azt közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint novemberben éves szintre vetítve 1,297 millió lakóingatlan építését kezdték el, 3,3 százalékkal többet, mint októberben.

Elemzők 3,7 százalékos csökkenésre számítottak az októberi erőteljes, 13,7 százalékos növekedés után.

A piac legnagyobb szegmensét jelentő családi házak építése 8,7 százalékkal nőtt, a lakásoké viszont 8,5 százalékkal csökkent.

A kiadott építési engedélyek száma éves szintre vetítve 1,298 millió volt, 1,4 százalékkal kevesebb az októberinél.

Elemzők nagyobb, 4,9 százalékos csökkenésre számítottak az októberi 7,4 százalékos növekedés után.

Bár a lakásépítési szektor az amerikai hazai össztermék (GDP) kevesebb mint 3 százalékát állítja elő, a gazdaságra erősebb hatást gyakorol, mert az emelkedő lakásárak növelik a háztartások vagyonát és ezáltal a fogyasztói kiadásokat.
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 15:43
Czibere: a gazdasági válság előtti szint alá csökkent a szegénységnek kitettek száma
tartoznak a gyerekek, az egyszülős családok, a nagycsaládok, a munkanélküliek, a kistelepüléseken élők, a roma népesség és az alacsony iskolai végzettségűek - közölte az elnökhelyettes.

Hozzátette, hogy 2016-ban a roma népesség több mint 75 százaléka volt veszélyeztetett, míg egy évvel előtte 83 százalék.

Kincses Áron azt mondta, 2016-ban a teljes népesség 13,4 százaléka, 1,3 millió ember élt a szegénységi küszöb, azaz 77 680 forint alatti jövedelemből. Ez 105 ezerrel kevesebb, mint 2015-ben. A legnagyobb javulás a 18 év alattiak körében következett be, esetükben a jövedelmi szegények aránya mintegy öt százalékos csökkenés után jelenleg 14,8 százalék.

A súlyos anyagi deprivációban élők aránya tavaly 167 ezerrel csökkent. 2016-ban a teljes népesség 14,5 százaléka, 1,4 millió ember élt súlyos deprivációban.

Az anyagi deprivációt azzal mérik, van-e a háztartásban autó, színes tévé, automata mosógép, telefon, a háztartásban élők megengedhetnek-e maguknak egy hét nyaralást, kétnaponta
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 12:32
Egy/Kor - A szocializmus korának elfeledett művészei a Műcsarnokban
rálátás a bemutatott korszakra, de még él az alkotók számos kortársa - jegyezte meg a művészeti igazgató.

A Műcsarnok kiállítása külön résztárlatokon mutatja be Blaskó János, Gadányi Jenő, Jakobovits Miklós és Karátson Gábor művészetét, míg a Félárnyékban című egység Bocz Gyula, Cerovszki Iván, Csutoros Sándor, Dombay Győző, Lisziák Elek, Ócsai Károly és Szeift Béla munkásságába enged betekintést.

Gadányi Jenő művészetére a Nyolcak, az aktivisták és nagybátyja, Vaszary János gyakorolta a legnagyobb hatást; életművére párhuzamosan jellemzők a figurális és a részben vagy teljesen absztrakt munkák - mondta el a tárlatot Rainer Péterrel együtt rendező Rockenbauer Zoltán.

Mint hozzátette, a modernizmus "kiemelkedő és nagyon szerethető személyiségeként" számon tartott Gadányi pályája 1948-ban, a "fordulat évében" megtört, és bár 1956-ban ismét kiállíthatta színpompás műveit, 1960-as halála megakadályozta a valódi művészi visszatérésben.

Blaskó János vele szemben sosem tett szert szélesebb
velemenyezd, 2017. december 05. kedd, 20:35
A Szemünk müködéséért..
A szem tökéletes működéséért és az éleslátásért felős vitaminok az A-, C-, és E-vitaminok mellett van három karotinoid vegyület a zeaxantin, az astaxantin és a lutein, amelyek nagyon erőteljes antioxidánsok, és nagy mennyiségben találhatóak az egészséges szemben. Hiányuk összefüggésbe hozható szinte minden szembetegséggel, a látásromlással, az időskori vaksággal, az öregszeműség-gel (presbiopia), a szürkehályoggal (cataracta), és a manapság legnagyobb problémát okozó - sajnos ma még gyógyíthatatlan - időskori macula degenerációval

Mindezek a problémák megelőzhetőek lennének, ha rendszeresen fogyasztanánk kellő mennyiségű zeaxantinban, astaxantinban és luteinben gazdag élelmiszereket. Ezt a nyerskoktélt a megelőzés miatt raktam össze nagyon magas lutein, astaxantin és zeaxantin tartalmú tápláléknövényekből. Negyedévente beiktatott 2 hetes kúraszerű fogyasztása megelőzheti a fent említett szemproblémák mindegyikét. Ráadásul isteni finom!
Hozzávalók:
30 ml bio gojilé, vagy
inrid77, 2017. november 28. kedd, 09:32
Milyen színű gyümölcsöt egyek, hogy egészséges maradjak?
meghámozott céklát, sütőben alufóliába csomagolva kb. 40 percig sütjük, majd ezt követően hagyjuk kihűlni az alufóliában, és amikor már hideg, kicsomagoljuk és vékony szeletekre vágjuk, minimális sóba forgatjuk és tetszés szerint egy fél citromot kifacsarunk és ezzel leöntjük a kb 1 kg sült céklából készült salátánkat, amit a legvégén két evőkanál akácmézbe is beleforgatunk úgy, hogy a sült céklaszeleteink ne sérüljenek. (Recept: Both Ildikó)

A paradicsomban C- és E-vitamin található a legnagyobb mennyiségben, amelyek megvédenek a betegségektől és a bőr idő előtti öregedésétől. De található még benne karotin, kálium, magnézium, kalcium és nátrium is, ezen kívül pedig vízben és rostokban is nagyon gazdag. Minden nap egy pohár paradicsomlé, vagy egy pár szem nyersen elfogyasztott koktélparadicsom nagyon jó hatással lesz a szervezetre.

Paradicsomnarancs ital: a narancsot és a citromot kettévágjuk, levüket kifacsarjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjéből kb. 5 cm-t meghagyunk, a többit
bordat, 2017. november 25. szombat, 16:11
1/159
Képek, videók
Ismerjük egymást.jpg
chillik
2018. január 12. péntek, 05:31
Egymás mellett
sanci81
2018. január 05. péntek, 17:38
Egymást-megölelni.jpg
eva6
2017. október 18. szerda, 15:14
Nők egymás közt
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:08
Akik szeretik egymást...
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 10:54
Egymással szemközt lévők
sanci81
2017. július 20. csütörtök, 17:21
Egymás hátán
sanci81
2017. július 20. csütörtök, 17:21
Barátok egymás közt
sanci81
2017. július 18. kedd, 16:58
?Az egymás iránti szerete
katalin_53
2017. július 18. kedd, 09:25
Fogadjátok be egymást, mi
katalin_53
2017. július 11. kedd, 19:33
imádkozzatok egymásért.jp
katalin_53
2017. július 06. csütörtök, 20:43
47.1.Idegrendszerünk.j pg
dnemethk
2008. augusztus 16. szombat, 10:51
lecsofesztival-gyomro2 .jp
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:57
Gyömrő,Teleki kastély.JPG
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 14:01
Gyömrő-kápolna
lisbeth
2009. február 21. szombat, 21:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.