Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 05:22 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Görbicz Anita búcsúztatója - Női kézilabda
múltba, ehhez hívjuk segítségül a számokat, például a 233-at és az 1111-et.
Előbbi Görbicz Anita válogatottságait jelöli, utóbbi a nemzeti csapatban dobott góljait.
Elképesztő statisztika, a pályára lépések tekintetében a magyar női örök rangsorban ezzel nyolcadik, góljait tekintve, viszont a nőknél abszolút listavezető és a férfiaknál is csupán Kovács Péter előzi meg (1797 találattal).
Az arénában még nagyobb volt a Görbicz-láz, egy négyfős családon akadt meg a szemem, akik természetesen egytől-egyig az este ünnepeltjének felszerelésében érkeztek.

,,Amikor Anita 1997-ben felkerült a Győr felnőtt csapatához, még csak ketten jártunk meccsre a párommal, nem voltak meg a gyerekek, de
az első néhány mérkőzés után biztosak voltunk benne, hogy egy csiszolatlan gyémántot fedezett fel az egyesület
- mondta a családfő. ,,Mi azóta is itt vagyunk, szerencsére Görbe is, csupán annyi változott, hogy született két fiúgyermekünk, de már ők is élnek-halnak az
maroka, 2018. március 23. péntek, 18:58
Férfi kézilabda BL - A dán Skjern szerb kapusa meglepné a Veszprémet
elmúlt 15 hónap.

Leszögezte, bajnokként akarja elhagyni Dániát, illetve szeretné, ha a Veszprém ellen is folytatódna eddigi remek európai szereplésük, hiszen 14 év után játszhatnak ismét a negyeddöntőbe kerülésért a BL-ben.

"Különlegesek lesznek számomra ezek a meccsek, hiszen amikor Magyarországon szerepeltem, többször is játszottam a Veszprém ellen" - magyarázta Ivanisevic. Hozzátette, a magyar szurkolók rendszerint fantasztikus légkört teremtenek a meccseken.

A kapus úgy fogalmazott, természetesen nem ők a párharc esélyesei, de éppen ezért nincs veszítenivalójuk, nincs rajtuk nyomás, de képesek lehetnek a meglepetésre.

"Mi csak arra törekszünk, hogy a lehető legjobban játsszunk, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég" - nyilatkozta.

A Skjern HB játékosai közül ugyancsak ismerősnek számít a több mint kétszázszoros norvég válogatott beálló, a világbajnoki ezüstérmes Bjarte Myrhol, aki a 2005/06-os idényben éppen a Veszprémet erősítette.

A visszavágót jövő szombaton rendezik
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 11:01
13 éves lány indított el forradalmat a műkorcsolyában
2018.03.19. Index sport
A 13 éves Alekszandra Truszova lett az első műkorcsolyázónő, aki szabad programja közben két négyfordulatos ugrást is be tudott mutatni. A kivitelezés is tökéletesre sikerült, nem véletlenek a forradalmi és történelmi jelzők. Természetesen ezzel a teljesítménnyel meg is nyerte a junior-világbajnokságot Szófiában
...........
,,Szasa Truszova két kvadrát ugrott egy versenyen, és a technikai pontszáma magasabb volt, mint bármelyik férfi korcsolyázóé a mezőnyben. Legenda, és még csak 13 éves. Hölgyeim és uraim, egy királynőt adok át" - írta Twitterén Hanju Juzuru Phjongcshang olimpiai bajnok műkorcsolyázója.
,,A kvadrák többé már nem csak a férfiakhoz tartoznak. A női műkorcsolya elkezdte a saját kvadra forradalmát. Ma történelmet írt" - ezek pedig már Tara Lipinski világ- és olimpiai bajnok szavai.
Truszova kűrjében egy
maroka, 2018. március 22. csütörtök, 18:08
Szép napot mindenkinek!
ellenzék sem lesz jobb vagy erkölcsösebb. A "mindegy mi, csak ne ez" elvével én egyáltalán nem értek egyet: szerintem semmit sem jó lebontani, amíg nincs alternatíva, mert a káosznál a szar rend is jobb. Ebben most változott meg a véleményem: amikor egy miniszterelnök választások utáni megtorlással fenyeget, akkor nem olyan határt lép át, ahonnan van visszaút. Dicsértessék!


A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is." - hangzottak miniszterelnök úr szavai a március 15-i beszéden. Nem tudom eldönteni, hogy a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban, ahol miniszterelnök úr érettségizett, ennyire alaposan tanították és nevelték-e mindenkibe 1848 és 49 szellemiségét, vagy egyáltalán nem. A nehéz kérdésre a válasz valószínűleg egy harmadik lehetőség: egyáltalán nem tanították 48 valódi szellemét, mára Orbán Viktor mégis kiválóan
kirscha, 2018. március 22. csütörtök, 17:01
Mindegyik növény helyettesít egy-egy gyógyszert -Mentsd el!
Kurkuma

Helyettesíteni tudná a nem szteroid gyulladáscsökkentő szereket.

A kurkuma, az egyik a legjobb természetes gyulladáscsökkentő, segít enyhíteni a fájdalmat és duzzanatokat. Már évszázadok óta használják olyan gyulladásos állapotok kezelésére, mint az arthritis, osteoarthritis és rheumatoid arthritis. A kurkuma egyik összetevője meggátolja a COX-2 enzim megnövekedését. (A COX-2 enzim alapállapotban alig mutatható ki, csak kóros folyamatok hatására keletkezik, és olyan anyagok termelését segíti elő, melyek gyulladást váltanak ki a sérülés helyén, fájdalomkeltő és erősítő hatásuk van, és emelik a test hőmérsékletét, azaz lázat okoznak.)

Pitypang

Helyettesíteni tudná azokat a gyógyszereket, melyek csonterősítésre szolgálnak, valamint kiválthatna jó néhány máj- és vérnyomás gyógyszert is.

A pitypang levelei a legjobbak arra, hogy természetes módon lehessen erősíteni a csontokat és fogakat, valamint a máj méregtelenítésében is hatékonyan segít. Azt sem
tinka1951, 2018. március 21. szerda, 09:27
A TANÍTÓ TANÍTÁSA Olvasd el érdemes!
Petitől. Ebben elmondta, hogy miután megszerezte diplomáját, elhatározta, hogy tovább tanul. Hozzátette, hogy még mindig Éva néni a legjobb és legkedvesebb tanára, aki valaha is volt. Ez alatt a levél alatt az aláírás hosszabb volt: Dr. Horváth Péter.

A történetnek nincs vége itt. Azon a tavaszon újabb levél érkezett.

Peti elmondta, hogy találkozott egy lánnyal, és nősülni készül, és kérdezte, hogy Éva néni elfoglalná-e a vőlegény édesanyja számára fenntartott helyet.

Természetesen Éva néni elfogadta a meghívást.

A régi karkötőt vette fel, amiről kövek hiányoztak, és azt a parfümöt cseppentette magára, amire Peti úgy emlékezett, hogy utolsó együtt töltött Karácsonykor viselte az édesanyja.

Megölelték egymást, és Dr. Horváth Péter Éva néni fülébe súgta, ,,Köszönöm, Éva néni, hogy hitt bennem. Hálásan köszönöm, amiért segített nekem, hogy fontosnak érezzem magam, megmutatta nekem, hogy számítok, és az életem érték."

Éva néni könnyekkel a
bongyi53, 2018. március 21. szerda, 04:02
A gondos családapa
A gondos családfenntartó kemény munkával próbálja meg biztosítani az anyagi hátteret, de mire adrenalin-tartalékainak a végére ér, olyan fáradtan érkezik haza, és annyira leenged, hogy érzelmileg már semmit sem tud nyújtani. Tegyük fel ismét a kérdést: vajon ez a fajta férfiasság biblikus vagy kulturális?
A Szentírás, ahogyan a keményfiú esetében is, a gondos családfenntartó modelljét részben pártolja. A Biblia mindig természetesnek tartja, sőt nem egyszer parancsolja is, hogy a férfiak munkával tartsák el a családjukat. A világ kezdetén, már a bűneset előtt is, Ádám Isten kertjét gondozta és művelte. Minden pátriárka dolgozott: pásztorkodott és állatokat tenyésztett. Sok mózesi törvény védelmezi a földművesek és állattartók jogait és életét. Jézus ács volt, és feltehetően kőből is tudott házat építeni. Pál sátorkészítő volt, aki örömmel kereste a kenyerét kétkezi munkával, hogy ne kelljen másnak a terhére lennie. Ezen túlmenően
kalmanpiroska, 2018. március 20. kedd, 15:27
Leo Messi elárulta a sikerei titkát.
pontos előírás és ütemterv szerint.
Az interjú során Messi fiairól is beszélt. Mint ismert, nemrégiben harmadszor is apa lett: Thiago és Mateo után Ciro érkezésének örülhetett a család.
- Utoljára akkor sírtam örömömben, amikor Mateo megszületett (2015). A harmadik fiam érkezésének ugyanúgy örültem persze, de már hozzászoktam az apasághoz. Az első gyermekem, Thiago érkezése (2012) sok mindent megváltoztatott - azóta nem csak kizárólagosan a profi futballra fókuszálok. Természetesen továbbra sem szeretek veszíteni, de a döntetlennek sem örülök, ugyanakkor sok minden van, ami fontosabb az eredménynél.
Mindig győzni akarsz, bajnok szeretnél lenni és a világ legjobbja. Mindez azonban örökké nem tartható fent. Nem nyerhetsz mindig és a legjobb sem lehetsz örökké. Megtanultam, hogy a focin kívül más dolgok is léteznek. A gyerekeimmel, a feleségemmel, a családommal lehetek - minden más másodlagos. - nyilatkozta Lionel
maroka, 2018. március 20. kedd, 08:46
Akvarellfestés - Akvarelltechnikák
kategória: Akvarellfestés Szerző: Mandy 2018. március 4.
1
Az akvarellben az a jó, hogy számos technika közül választhatsz, kialakíthatod a saját stílusodat; nem muszáj ragaszkodni azokhoz a színkeverési és színhasználati technikákhoz, amiket az interneten olvashatsz. A legjobb, ha mindent magad tapasztalsz meg. Ebben a cikkben különböző módszereket mutatok meg a vízfesték használatához. Ragadj ecsetet és tarts velem! 🙂

Előkészület
Az előrajzolás hasznos lehet, természetesen nem kötelező, de nagy segítség. Körvonalakkal rajzolj, azonban figyelj rá, hogy puha ceruzát válassz, mert a kemény karcolhatja a papírt és nyomot hagy a festésnél. Ha szeretnéd, hogy a festék száradása után látszódjon a ceruzavonal, akkor ne halványan rajzolj.

A festés alapja
Száraz alapon történő festéshez rétegenként viszem fel a színt a világosabbtól a sötétebb árnyalatokig. Miután megszáradt egy réteg, mindig újat festek fel. Az ,,egymásra építős“ módszernél a színek
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 00:10
Egyedi helyszínen rendezné a vívószövetség a jövő évi budapesti vb döntőit
bejelentette: a vb utolsó szakaszát, a negyed- vagy az elődöntőktől már kuriózumnak számító helyen szeretnék megrendezni.

"Olyan helyszínt találtunk ki, ami páratlan lesz." - nyilatkozta az elnök. Kiemelte: a helyszínt illető elképzelésükben döntő lesz a nemzetközi delegáció véleménye és támogatása.

Tavaly nem sikerült magyar vívónak dobogóra állnia a budapesti Grand Prix-n, az elnök bizakodik, hogy idén ez nem történik meg, és "jó napot fognak ki" a hazai versenyzők.

"A vívás arról szól, természetesen a felkészülés mellett, hogy kell egy jó formaidőzítés, amit úgy gondolom, hogy most a mesterekkel megtesznek" - mondta Csampa Zsolt. Hozzátette: az olimpiai bajnok párbajtőröző Szász-Kovács Emese nagyon készül a budapesti versenyre, és miután "egészségi állapota kiváló", hazai közönség előtt szeretne dobogóra állni. A férfi párbajtőrözőknél megfiatalított magyar együttes indul, amely az elnök szerint az elmúlt időszakban helytállt a világversenyeken, és tagjai Budapesten is bizonyítják majd,
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 19:52
A köszvény és természetes kezelése
A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely kemény kristályokban rakódik le a ízületekben.
Emelkedett húgysavszint a vérben isis kimutatható, ez az úgynevezett hyperurikaemia. Azonban a hyperurikaemiás emberekben nem mindig alakul ki a köszvény.
Ha a vesék nem képesek a húgysav lebontására, az kristályosodik, és az ízületek körül lerakódik, amely ízületi gyulladást okoz.

A legfontosabb az egészséges étrend, amely gazdag friss színes gyümölcsökben és zöldségekben;sovány húsokban és a tenger gyümölcseiben, és teljes kiörlésű gabonákban. Csökkenteni kell a cukrok, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, a telített zsírok, és az alkohol fogyasztását.
Igyál sok vizet, mert segít eltávolítani a méreganyagokat.
- A szódabikarbóna hatékonyan csökkenti a húgysavat a szervezetben. Tegyél fél teáskanálnyit egy pohár vízbe. Ezt idd minden nap. Köszvényes roham esetén egy egész teáskanállal
pacsakute, 2018. március 18. vasárnap, 16:49
Tibeti gyömbértea
puffadást.

Csodaszer az influenza ellen

Influenzás időszakban, megfázásos, gyulladásos betegségeknél, erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat, és szerepet játszik az influenza vírusok elpusztításában. A friss gyömbér rágcsálását vagy gyömbéres mézes teát a népi gyógyászatban régóta használják mind megfázásra, koleszterinszint csökkentésre, magas vérnyomás csökkentésére, vérrög képződés megelőzésére, mivel hatásos növényi véralvadásgátló van benne.

Az időseknek is természetes gyógyszer

Idős korban az ízületi gyulladások kezelésére is használhatjuk, mivel gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, gátolja a gyulladáskeltő anyagok képződését. Csökkenti a fájdalmat és a reggeli ízületi merevséget. Aromaolaját alkalmazhatjuk a fájó ízületre. Jótékonyan hat a visszerekre, reuma és izomgörcsök kezelésében is hatásos. Nagyon jó memória-javító, kiélesíti az érzékeinket is. A gyömbér rendszeres fogyasztása esetén csökken az érszűkület kockázata, valamint az agyvérzésre és a
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 14:58
1/974
Képek, videók
Görbicz Anita -.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:21
Görbicz Anita.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:20
görbicz anita1211.jpg
maroka
2017. december 11. hétfő, 22:16
Fehér asztal búcsúztatója
chillik
2016. július 20. szerda, 06:54
Kriszti búcsúztatója
orban47
2014. november 02. vasárnap, 16:57
Olgi búcsúztatóján
orban47
2013. január 01. kedd, 13:50
Ági, Éva búcsúztatóján
orban47
2011. június 25. szombat, 05:34
Szabolcs a csapatban.jpg
kicsoda57
2017. szeptember 12. kedd, 10:34
csapatban2.gif
sz719eszter
2016. május 16. hétfő, 10:04
Csapatban
megyerimihaly
2012. december 13. csütörtök, 14:29
csapatban.jpg
lacyapu
2012. november 25. vasárnap, 15:13
csapatban
tszasza03
2012. augusztus 21. kedd, 14:41
Idegen a csapatban.gif
suzymama43
2012. január 11. szerda, 19:39
egyetlen fiú a csapatban
orban47
2011. december 23. péntek, 07:09
Csapatban.JPG
tlaci21
2011. augusztus 26. péntek, 16:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.