Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 01:40 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag

Így készítsd el otthon!

Egy üveg finom likőr ára több ezer forintot jelent, még abban az esetben is, ha nem a legjobb minőségűt vásárolod meg belőle. Márpedig a karácsonyi költségvetésbe az ilyesmi - érthető módon - sokszor nem fér bele, ezért a szemfüles háziasszonyok kikísérletezték a legfinomabb itókák házi receptjeit. Ezeket osztjuk most meg veled, ha ügyes vagy, egy-két ezer forintból kihozhatod a vendégek számára a kontyalávalót.


Ír krémlikőr

4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter
vorosrozsa66, 2018. április 11. szerda, 19:31
A jó főtt kukorica
Ha valami, hát a főtt kukorica maga a nyár. A strandon esik a legjobban, de cserébe ott a legdrágább is, a piacon jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, és mivel megfőzni sem nagy kunszt, érdemes otthon is elkészíteni.

Ilyen a jó kukorica

A jó főtt kukorica sorsa eleve el van rendelve. Ha jó minőségűt veszünk, akkor már félig zsebben van a siker. De honnan tudjuk, melyik a jó? Alapfeltétel: friss csemegekukoricát vegyünk. A takarmánykukorica, bármennyire is szeretne hasonlítani a csemegére, nem jó, kerüljük nagy ívben.

Ne vegyük meg azt, amelynek külső levelei fonnyadtak, szárazak, megsárgultak. A zöld levél már jó kezdés. Ha ez megvan, érdemes kicsit széthúzni a zöld héját és megnézni, milyenek a kukoricaszemek. Alapvető, hogy a szemek ne legyenek “horpadtak", az azt jelenti, már öreg a kukorica, ha ilyet látunk, menjünk tovább.

Nem jó, ha túl apró, vagy túl ritka, de az sem szerencsés, ha nagyon-nagyon sűrű. Ha megkarcolunk egy kukoricaszemet, és fehér,
horvathnemagdi, 2017. július 25. kedd, 11:31
Ilyen a jó kukorica
Ha valami, hát a főtt kukorica maga a nyár. A strandon esik a legjobban, de cserébe ott a legdrágább is, a piacon jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, és mivel megfőzni sem nagy kunszt, érdemes otthon is elkészíteni.

Ilyen a jó kukorica

A jó főtt kukorica sorsa eleve el van rendelve. Ha jó minőségűt veszünk, akkor már félig zsebben van a siker. De honnan tudjuk, melyik a jó? Alapfeltétel: friss csemegekukoricát vegyünk. A takarmánykukorica, bármennyire is szeretne hasonlítani a csemegére, nem jó, kerüljük nagy ívben.

Ne vegyük meg azt, amelynek külső levelei fonnyadtak, szárazak, megsárgultak. A zöld levél már jó kezdés. Ha ez megvan, érdemes kicsit széthúzni a zöld héját és megnézni, milyenek a kukoricaszemek. Alapvető, hogy a szemek ne legyenek “horpadtak", az azt jelenti, már öreg a kukorica, ha ilyet látunk, menjünk tovább.

Nem jó, ha túl apró, vagy túl ritka, de az sem szerencsés, ha nagyon-nagyon sűrű. Ha megkarcolunk egy kukoricaszemet,
horvathnemagdi, 2017. június 05. hétfő, 21:12
Nem mindegy, milyen vizet iszik: ezekre kell odafigyelni
Vajon melyik a legjobb és legegészségesebb ásványvíz? Sipos László egyetemi docens igazított el minket az ásványvizek tengerében.

Vízre mindenképpen szüksége van szervezetünknek. Egy felnőtt napi vízszükséglete testsúlyától függően 3 liter körüli. Ha nem iszunk elég folyadékot, akkor fájni fog a fejünk, besűrűsödik a vérünk. A vizek közül legnépszerűbb az ásványvíz, mi, magyarok évente 105 litert iszunk meg belőle fejenként, tehát nem mindegy, hogy milyen minőségűt fogyasztunk nap mint nap.

Élettani szempontból a fogyasztásra szánt ásványvizek legfontosabb alkotóelemei közé tartozik a kalcium, magnézium és a nátrium. Kalciumból, magnéziumból minél több van benne, annál jobb. A kalcium elsősorban a csontok építőanyaga, a magnézium pedig idegi működés fontos alkotója és katalizátora mondta el Sipos László egyetemi docens az M1 Kosár című műsorában.

A nátriummal viszont éppen fordított a helyzet, mivel túl sok sót fogyasztunk. A szív- és érrendszeri betegségek és a magas
anna4459, 2015. június 07. vasárnap, 17:59
Kerüljük az olcsó kolbászok fogyasztását
Kimutatható összefüggés van a feldolgozott vöröshús-készítmények fogyasztása és a szív egészsége, valamint a súlyos, halálos szívbetegségek előfordulási aránya között - derült ki a Cohort of Swedish Men svéd kutatásból, amely során több mint 37 ezer, 45-79 év közötti férfi egészségét és életmódját vizsgálták átlagosan 12 évig.

A szakemberek arra jutottak, hogy a kutatási alanyok körében a szívmegállás, valamint a halálos szívmegállások előfordulása egyenes arányban emelkedett az alanyok étrendjében található feldolgozott vöröshús-készítmények előfordulásának arányával - olvasható a szivderito.hu-n.


Kiderült, hogy akik a legnagyobb mennyiségű kolbászfélét fogyasztották (napi 75 grammnál is többet), azok esetében a szívleállás miatt bekövetkezett halálesetek kockázata 2,43-szerese volt, mint azoknál, akik a legkevesebb feldolgozott vöröshús-készítményt (napi 27,9 grammnál kevesebbet) fogyasztottak. A kutatók számításai szerint minden, plusz napi 50 grammnyi
suzymama, 2014. október 17. péntek, 17:03
Ecetes savanyúság a nagymama receptje alapján
nagymama receptje alapján


Nincs annál finomabb, mint amikor a nagymama régi, féltve őrzött receptje alapján tesszük el az ecetes hagymát, fokhagymát vagy akár a szőlőt. Fontos, hogy teljesen tisztított, jódmentes, finom sót használjunk.

Nem ajánlott tengeri sót használni. Ezeknél a savanyúságoknál az ecet az egyik legmeghatározóbb alapelem, ezért válasszuk a legjobb minőségűt, lehetőleg borecetet.

Ecetes hagyma - Szükségünk lesz egy kiló, lehetőleg minél kisebb, diónagyságú hagymára. Továbbá szerezzünk be egy kisebb csípős paprikát, borsot, tormát, sót, cukrot, vörösborecetet, mustármagot. A hagymákat pucoljuk meg, mossuk meg, és tegyük üvegekbe. Vigyázzunk arra, hogy a hagyma egyben maradjon, ne essen szét. Keverjünk el hat evőkanál balzsamecetet és egy evőkanál cukrot. Egy edénybe tegyünk oda 2 liter vizet 2 kanál sóval főni, hagyjuk kb. 5 percig forrni,
irmus, 2014. szeptember 16. kedd, 07:16
Nagymama receptje alapján
Készítsünk finom ecetes savanyúságot a nagymama receptje alapján

Nincs annál finomabb, mint amikor a nagymama régi, féltve őrzött receptje alapján tesszük el az ecetes hagymát, fokhagymát vagy akár a szőlőt. Fontos, hogy teljesen tisztított, jódmentes, finom sót használjunk.

savanyúság

Nem ajánlott tengeri sót használni. Ezeknél a savanyúságoknál az ecet az egyik legmeghatározóbb alapelem, ezért válasszuk a legjobb minőségűt, lehetőleg borecetet.

Ecetes hagyma

- Szükségünk lesz egy kiló, lehetőleg minél kisebb, diónagyságú hagymára. Továbbá szerezzünk be egy kisebb csípős paprikát, borsot, tormát, sót, cukrot, vörösborecetet, mustármagot. A hagymákat pucoljuk meg, mossuk meg, és tegyük üvegekbe. Vigyázzunk arra, hogy a hagyma egyben maradjon, ne essen szét. Keverjünk el hat kanál balzsamecetet és egy kanál cukrot. Egy edénybe tegyünk oda 2 liter vizet 2 kanál sóval főni, hagyjuk 5 percig forrni, majd keverjük hozzá a balzsamecetet. Ezzel a lével
horvathnemagdi, 2014. augusztus 10. vasárnap, 14:41
Természetes édesítés és,Egészséges életmód
az adott xilitet nyírfából vagy kukoricából állították elő, szerepel a csomagoláson. Pozitív tulajdonsága, hogy kifejezetten jót tesz a fogaknak, nem táptalaja a gombáknak, mint sok más cukorféle. A kristály halmazállapot és a fehérség a xilit esetében nem durva kémiai eljárás eredménye. Egyszerűen fehér a színe.

További természetes édesítő források a juharszirup, az agave szirup, rizsszirup, kukorica-maláta szirup, árpa-maláta szirup, tápióka szirup. Nagyon oda kell figyelni, hogy milyen minőségűt választunk, mert mind a juharszirup, mind pedig az agave szirup esetében voltak és valószínűleg lesznek is hamisítások, de erre a mai világban látunk elég példát... A növényi szirupok íze kellemes, mindegyik jellegzetes ízű, de különösebb mellékíztől mentes. Ellenben mindegyik hasonlóan hat a szervezetre, mint a kristálycukor, csak a kémiai finomítás nem olyan erőteljes.

A gyümölcscukor és a szőlőcukor is természetes édesítőszer, de sajnos ezek is kémiai finomításon esnek át és bár a
radvanszki_jozsef, 2014. július 30. szerda, 09:37
Mai horoszkóp.....
2011. július 28.

Kedves Kos!
Vigyázz a gyomrodra, mert most könnyen megfájdulhat! Ha nem figyelsz arra, hogy mit eszel (és milyen minőségűt), könnyen elcsaphatod a gyomrodat, aminek az émelygés mellett rossz közérzet lesz az eredménye. Ha elcsaptad a gyomrod, akkor egy folyadéknap segít gyorsan meggyógyulnod.

Kedves Bika!
Lassan rád talál a szerelem, még akkor is, ha ez az érzelem most téged lepne meg a legjobban. Az ellaposodott kapcsolatokba a Bikák könnyen visszahozhatják a szenvedélyt csütörtökön, de azon se lepődj meg, ha egy idegen teszi neked a szépet ma.

Kedves Ikrek!
Ma a legszívesebben ki sem mozdulnál otthonról, de azt talán már érzed, hogy holnaptól minden egyszerűbbé válik az életedben. Addig is, a csütörtököt se bonyolítsd túl: vegyél ki egy nap szabit és ne túlórázz, ez nem az a nap, amikor tudnál a kötelezők felett is teljesíteni.

Kedves Rák!
Csütörtökön lakásügyek foglalkoztatják a Rákokat: cserélnél, eladnál, vennél.
szisszy83, 2011. július 28. csütörtök, 12:43
Hisz ezt Te is tudod
zsírszegényebb lesz. Legalább a felesleges zsírmennyiség 80 %-át kiiktatod így.

A húskészítményekről

A felvágottak terén kicsit szkeptikus vagyok. Természetesen én is fogyasztok felvágottakat, de igyekszem mindig olyat választani, ami nem darált húsból készült, hanem ,,rendes" húsból van. Ilyenek például a különböző csirkemell sonkák, főtt, füstölt pulykamellek, pulykacombok.

Természetesen én is szoktam időnként virslit enni, de inkább kicsit többet szánok rá, és jobb minőségűt veszek, minthogy gyenge minőségű, szójás szörnyűséget fogyasszak.

A májkrémek, a leginkább zsírdúsabb húskészítmények közé tartoznak. Rengeteg zsírt, bőrt, szalonnát tartalmaznak, arról nem is beszélve, hogy bőven van bennük íz fokozó, só és
sarkadykati, 2011. március 27. vasárnap, 04:27
8 dolog, amivel garantáltan
töredezetté teheti a hajvégeket.

5. Lófarok és fonás

Ha gyakran kötöd össze a hajad, vagy fonod be, ráadásul szorosan, akkor könnyen eltörhetnek a hajszálaid.

6. Fésülködés

Szerinted is százszor kell átfésülnöd a hajad ahhoz, hogy szép fényes és sima legyen? Gondold újra! Ugyanúgy, mint amikor túl sokat és erősen dörzsölve mosod a fogad, a hajad is károsodhat az intenzív fésülködéstől. Az sem mindegy, hogy milyen fésűt vagy kefét használsz, megéri egy jobb minőségűt beruháznod - még ha drága is -, hiszen kevésbé sérül tőle a hajad.

7. Gyakori hajmosás

A hajmosás célja, hogy megtisztítsd a fejbőröd. Azonban a túlzásba vitt hajmosás kiszáríthatja a hajad, mivel a természetes nedvességtartalmát is elvonja. Bár sokan vizsgálták és kutatták, hogy valóban káros-e a napi hajmosás, kiderült, ez valójában egyénfüggő. Ha túlságosan száraznak érzed a hajad, akkor mosd inkább ritkábban.

Szerinted mit visznek túlzásba az emberek?
horvathnemagdi, 2011. január 27. csütörtök, 13:00
1/2
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
0 egy kis finomság 6v4nz7
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:15
Jó reggelt,hoztam a finom
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:40
finomsg1.jpg
bartokiovi
2018. június 08. péntek, 08:00
finom.jpg
bartokiovi
2018. június 08. péntek, 07:50
Sok finomság
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:08
Hihetetlenül finom diós-m
irmus
2018. február 04. vasárnap, 10:40
du finomság italok.gif
gosztmagdi
2017. szeptember 27. szerda, 15:56
Címkék
adott xilitet, kalcium elsősorban, legnagyobb mennyiségű, kötelezők felett, zöld héját, főtt kukorica, felvágottak terén, hagymákat pucoljuk, napi hajmosás, érzelem most, ásványvizek tengerében, idegen teszi, strandon esik, ecetes hagymát, hajad ahhoz, legfinomabb itókák,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.