Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:52 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kerner Mariann
bíz.
Kinek ölelése biztató szava,
Ilyen az én mindenem, a nagyapa.

Kinél sosincs félig a pohár,
Ki megy előre, ha takarja mocsár,
Kinek lelkét nem sebezte fegyver,
Ki az életét adja kegyelemmel,
Kinek arcán könny meg nem tapad,
Mosolya oszlatja szét a viharokat,
Ki ismeri az érzést, mit jelent haza,
Önfegyelme példátlan, ilyen a nagyapa.

Ki nem verekszik gőggel, hiúsággal,
Büszkén jár a foltos nagykabátban.
Ki nagy urak között a leggazdagabb,
Ki, ha elfogyott, akkor is egyre ad:
Reményt csen búbánatos lelkedbe,
Simogatást sző megfáradt kezekbe,
Ki dolgozik, kezében, ásó és kapa,
Míg ereje van munkálkodik a nagyapa.

Vasárnaponként a templomba áldoz,
Szeretteiért és idegenekért imádkoz,
Ki egyformán szól a jóhoz, a rosszhoz,
Ki szívedbe, lelkedbe békét hoz.
Soha nem fogy ki tündérvilág meséiből,
Ráncok között megvillanó gyermek tincseiből,
Kinek csak öröme van, nincsen
menusgabor, 2018. július 06. péntek, 20:00
Szombathely a Nyugat királynője
Szentháromság szobor közelébe. A szökőkút szobrai vitathatatlanul látványos elemei a Fő-térnek, ami biztos, hogy nem kerüli el az erre járók figyelmét.
A megújult téren található, még a római korra emlékeztető Császárkő, és a Szentháromság-szobor is. Innen körbe nézve, számos impozáns építészeti remekművet tekinthetünk meg, majd a Székesegyházat is, ami a tértől nem messze épült, és az ország harmadik legnagyobb temploma.
A város egyik nevezetessége a Kámuni arborétum, amely Magyarország leggazdagabb fásszárú gyűjteményével, közöttük jó néhány igazi ritkasággal rendelkezik, szépen rendezett rózsakertjében, több mint félezer fajtát számláló gyűjteményt találunk.
A Vasi Múzeumfalu építése 1968-ban kezdődött és 1973-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Jelenleg 39 építmény van a Múzeumfalu területén. A szabadtéri Néprajzi Múzeum építményeinek segítségével a látogató képet kap a megye két évszázaddal korábbi falusi életéről és építészeti kultúrájáról, a különböző vasi tájegységekből.
A
maroka, 2018. július 02. hétfő, 08:52
Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban
Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került. Az egy főre jutó GDP az uniós átlaghoz képest 1 százalékponttal nőtt az előző évhez képest, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás azonban nem változott.

Az uniós átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 105 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 106 százalék volt tavaly.

A leggazdagabb országban, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 253 százaléka volt az uniós átlagnak. Jócskán lemaradva, a második helyen áll Írország, az átlag 184 százalékával. Az utolsó helyezett Bulgáriában ez az arány mindössze 49 százalékot tesz ki. Luxemburg esetében az előző évihez képest 5 százalékpontos csökkenést mértek, a bolgár adat nem változott.

Összesen 11 tagállamban - Luxemburg és Írország mellett Hollandia (128 százalék), Ausztria (128 százalék), Dánia (125 százalék), Svédország (122 százalék), Németország (123 százalék), Belgium (117 százalék), Finnország (109
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 15:01
Tóth Bertalan: a tradicionális baloldali értékeket képviselő MSZP-re van szükség
és képviseletét" - magyarázta.

Tóth Bertalan szerint a Fidesz által a mindennapokban egyre könyörtelenebbül érvényre juttatott "posztfasiszta világképpel" szemben a szocialistáknak a felvilágosodás eszméi jegyében egy fejlett, demokratikus jogállam és köztársaság polgáraiként, valamint a tradicionális baloldali értékrend kérlelhetetlen képviselőiként kell fellépniük.

Apolitikus szerint 2010 óta nő a szegénység és egyre nagyobb a szakadék a gazdagok és szegények között, miközben a világ leggazdagabb gázszerelője 11 millió forintos óradíjért dolgozik. Azt firtatta, míg Orbán Viktor, az egykori Soros-ösztöndíjas eljutott Alcsútról Oxfordba, van-e erre lehetősége ma egy fiatalnak az ország legszegényebb településéről.

Bírálta a jövő évi költségvetési javaslatot, szerinte az, aki rombolja az oktatást, az egészségügyet, az Magyarország jövőjét rombolja.

A pártelnök úgy látta, van mire építkezni, van a pártnak országos hálózata, elkötelezett tagsága, tudása, tapasztalata, kiterjedt
velemenyezd, 2018. június 17. vasárnap, 17:52
A legjobb ímmunerősitő ételek nyárra
1. Erőleves

Kinek van kedve, ereje három-négy órán át rotyogtatni a húslevest vasárnaponként a tűzhelyen ebben a nagy kánikulában? Arról nem beszélve, hogy ilyenkor annyira nem is kívánjuk a kiadós, forró nedűt, pedig jó lenne gyakrabban enni belőle nyáron is. A húsleves ugyanis rendkívül gazdag hasznos immunerősítő aminosavakban és olyan ásványi anyagokban, amelyek a csontból főnek ki, és amikhez alapvetően csak ritkán tudunk hozzájutni (hiszen nem eszünk csontot, ugye...) Épp ezért olykor-olykor egy tál húsleves bizony nagyon nagyban hozzájárul az immunrendszerünk helyes működéséhez.

2. Fahéj

A fahéj nagyon jót tesz az emésztésnek, serkenti a vérkeringést, antibakteriális, vírus- és gombaölő hatása van

3. Grépfrút

Nyáron szerencsére van lehetőségünk jó sok friss gyümölcsöt és zöldséget enni, és ez a tipikusan téli gyümölcs ritkán jut eszünkbe. Ha érezzük, hogy kapar a torkunk, vagy folyik kissé az orrunk, mindenképp érdemes feltankolni belőle, mert ez
eva6, 2018. június 16. szombat, 15:41
IKEA múzeum Svédországban
fogadja látogatókat a következő felirattal: "Jobb életet teremteni a hétköznapokra, sokak számára."

A kiállítást hétezer négyzetméteren rendezték be, és hetven évet fog át az IKEA történetének áttekintése. Ez azzal kezdődik, hogy Svédország szegény, déli régiójában felnövő Kampard hogyan indított el a céget. Az alapítónak ma már 330 IKEA-áruháza van világszerte, és a világ egyik leggazdagabb embere.

A múzeumban természetesen az IKEA legnépszerűbb termékeit is kiállították, de olyan szekció is van, ahol vásárlók osztják meg történeteiket egy-egy ikeás
schuro, 2018. június 06. szerda, 20:58
15 város, ahol csónakázhatunk az utcákon
viseli.

Hamburg, Németország. Az Alster folyó belvárost átszelő ágait csatornákká építették ki. Hamburgot számtalan kanális, apró csatorna, és vizesárok szeli át, melynek következtében a Hanza-város a világ hidakban talán leggazdagabb települése. Több mint 2500 híd van a városban, amivel megelőzi Amszterdamot (1200 híd) és Velencét (400 híd) is.

Ko Panyi,
schuro, 2018. június 05. kedd, 15:44
Izraeli állampolgár lett Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa
Az 51 éves orosz milliárdos, aki 2003-ban vette meg a Chelsea FC anyavállalatát, nem volt jelen már az angol labdarúgó FA Kupa május 19-i döntőjén sem a londoni Wembley Stadionban, ahol csapata Eden Hazard tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.

A BBC által megszólaltatott izraeli bevándorlási illetékesek szerint Abramovics a múlt héten felkereste Izrael moszkvai nagykövetségét, és meghallgatása után, zsidó származása révén az izraeli hatóságok a helyi törvények alapján jogosulttá nyilvánították a letelepedésre Izraelben.

A BBC által hétfőn idézett izraeli médiaforrások szerint Abramovics már meg is kapta izraeli személyazonossági okmányait.

A The Times of Israel című izraeli napilapnak izraeli belügyminisztériumi illetékesek hétfőn megerősítették, hogy Abramovics letelepedett Izraelben.

Izraeli útlevéllel a Chelsea tulajdonosa vízum nélkül bármikor beutazhat Nagy-Britanniába, jóllehet állandó brit tartózkodási engedélyt ez sem jelent számára.

A
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 00:57
BBC: "késik" a Chelsea orosz tulajdonosának új brit vízuma
Az 51 éves orosz milliárdos, aki 2003-ban vette meg a Chelsea FC anyavállalatát, nem volt jelen az angol labdarúgó FA Kupa szombati döntőjén a Wembley Stadionban, ahol csapata Eden Hazard tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.

A BBC "Abramovicshoz közeli" forrása azt mondta, hogy az orosz mágnás brit befektetői vízumának meghosszabbítása "folyamatban van, de kicsit tovább tart a szokásosnál".

Ben Wallace, a brit belügyminisztérium belbiztonsági kérdésekért felelős államtitkára a BBC érdeklődésére csak annyit mondott, hogy a tárca "rendszerint nem kommentál egyéni ügyeket", Abramovics londoni irodája pedig azt közölte, hogy "személyes jellegű kérdésekről" nem ad felvilágosítást a médiának.

A BBC forrásai szerint Abramovics brit üzleti vízuma hetekkel ezelőtt lejárt, az orosz pénzember Boeing 767-es magánrepülőgépe már április 1-jén elhagyta Nagy-Britanniát, és jóllehet azóta megfordult New Yorkban, Monacóban és Svájcban, Londonba nem tért
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 21:21
Vagyonrekordot döntöttek a brit szupergazdagok
A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap 1989 óta minden év tavaszán összeállítja listáját - Rich List - a Nagy-Britanniában élő ezer leggazdagabb mágnás becsült vagyonáról.

A vasárnap 30. alkalommal megjelent összesítés szerint a brit szupergazdagok felső kasztjának összvagyona egy év alatt 10 százalékkal 724 milliárd fontra (több mint 260 ezer milliárd forintra) emelkedett az egy évvel korábbi 658 milliárd fontról, amely szintén rekord volt.

A Rich List 2018 szerint rekordot döntött a listán szereplő fontmilliárdosok száma is, amely az idén 145, tizeneggyel több, mint az előző évi rangsorban.

Nagy-Britannia azonban ezzel is csak a harmadik helyen áll a világban, fontra átszámítva ugyanis az Egyesült Államokban 442, Kínában 309 milliárdos él.

A milliárdosok világfővárosa mindazonáltal továbbra is London, ahol a The Sunday Times vagyonlistájának szerkesztői szerint 93 milliárdos él, több, mint a világ bármely más városában. London kényelmes előnnyel hagyja
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:35
Az ablakadó története
működtetett, vagy a szőlőhegyen présháza, pincéje is volt. Ezek a vagyontárgyak - épületek, építmények - jól regisztrálhatóak, felmérhetőek voltak, így az adóztatás tárgyaként kiválóan megfeleltek.

Az ablakadó ötlete abból származott, hogy a ház nagysága megmutatja, mennyire módos a háztulajdonos. Az ablaküveg a középkorban még luxuscikknek számított, így ezt csak a leggazdagabbak engedhették meg maguknak, helyette más, a fényt valamelyest átengedő anyagokat használtak, vagy éppen deszkatáblákkal fedték el az ablaknyílást, amit jó időben levettek, kitártak. Az ablakadó "kifinomult" formáját Angliában és Walesben vezették be III. (Orániai) Vilmos uralkodása (1689-1702) idején, 1696-ban. Némi késéssel, 1748-ban Skóciában is bevezették. Orániai Vilmos valószínűleg hazájából, Hollandiából hozta az ötletet, mert az 1600-as években Spanyolországban és a sokáig spanyol
schuro, 2018. április 23. hétfő, 21:17
Tallóztam
Házad több is lehet, de hazád csak egy

Beszélgetés a 80 éves Beder Tibor földrajztanárral, világutazóval, Mikes-kutatóval

- Már gyermekkorában belekóstolt a természetjárásba; kényszerből tette, vagy érzett egy bizonyos ,,suttogást" a természet irányából?
- Gyermekkorom jó része a Háromszék-medencéhez kapcsolódik. Ez a vidék a mesterségesen szétszabdalt magyar nemzettest egyik leggazdagabb vidéke. Olyan személyiségekkel büszkélkedhet, akik a magyar történelem, tudomány és kultúra legendás alakjává nőtték kik magukat. A teljesség igénye nélkül: Gábor Áron, Dózsa György, Kőrösi Csoma Sándor, Benedek Elek, Mikes Kelemen, Barabás Miklós, Szentkatolnai Bálint Gábor, Barátosi Balogh Benedek, Bölöni Farkas Sándor, Bod Péter, Kriza János, Mikó Imre. A Háromszéki-medencét keretező hegyek - Keresztényhavas, Nagykőhavas, Bucsecs, Tatárhavas, Csukás, Lakóca, Nemere, Persány, Barót, Dél-Hargita és a Bodoki-havas - várszerűen körbeölelik a medence síkját, és páratlan szépségükkel lenyűgöznek. Ez
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 07:42
1/92
Képek, videók
Kerner Mariann Éb®en
menusgabor
2018. július 07. szombat, 21:01
„Isten örök életet.
katalin_53
2018. július 21. szombat, 09:55
Az életet igazán csak akk
sanci81
2018. június 17. vasárnap, 18:46
Amikor egy nő életet ad a
sanci81
2018. április 28. szombat, 18:14
Garce klinika - Életet ad
sanci81
2018. február 03. szombat, 17:27
Ki elveszíté életét.jpg
chillik
2017. november 21. kedd, 05:38
Szeresd az életet
irmus
2017. július 23. vasárnap, 15:40
Válaszd az életet
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:56
Szeresd az életet.jpg
margoboszi
2016. december 09. péntek, 14:44
éld-meg-az-életet.jpg
menusgabor
2016. december 06. kedd, 18:50
1.Éljük az életet - kép.j
anci-ani
2016. december 01. csütörtök, 15:39
Az életet adó vízcsepp.pn
cady89
2016. november 19. szombat, 08:13
Nagykabátban
galico
2007. november 19. hétfő, 09:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.