Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:13 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
"A temető a leggazdagabb hely a világon, mert itt található az összes remény, be nem teljesült álom, meg nem írt könyv, el nem énekelt dal, meg nem osztott találmány, fel nem fedezett gyógymód; s mindez azért, mert valaki túlságosan félt, hogy megtegye az első lépést, hogy kitartson a probléma megoldása mellett, vagy hogy elszántan beteljesítse álmát."

Les Brown
horvathnemagdi, 2018. január 13. szombat, 11:36
Érdekes képek a világ minden tájáról - 23. (42 kép).
szenved.

Egy anya hallgatja a fia szívverését egy szívátültetésen át esett férfi mellkasában.

A Phoenix exoskeletonja mozgáskorlátozottaknak.

A leggazdagabb ember minden államban.

Bambuszcápa tojás.

Santiagó Borja, az EcuadorAirlines repülőtársaság pilótája csodálatos fényképe a Csendes-óceán felett tomboló viharról, mégpedig egy villámcsapás pillanatában. A felvétel 11 ezer méteres magasságban készült, a Panama
schuro, 2018. január 05. péntek, 23:52
A világ legtehetősebbjei csaknem ezermilliárd dollárral lettek gazdagabbak az idén
hírügynökség milliárdos indexében szereplő 500 legtehetősebb ember együttes vagyona 5300 milliárd dollár volt december 26-án, jóval meghaladva az egy évvel korábbi 4400 milliárd dollárt.

Az idei lista élére Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója került, akinek a vagyona 34,2 milliárd dollárral 99,6 milliárd dollárra emelkedett.

A korábbi listavezető Bill Gates a második helyre csúszott vissza. A Microsoft alapítójának a vagyona 8,89 milliárd dollárral 91,3 milliárd dollárra nőtt.

Az első tíz leggazdagabb ember közül hat amerikai, három európai és egy mexikói.

A legtehetősebb három európai közül a leggazdagabb az 500-as lista negyedik helyén álló spanyol Amancio Ortega. Az Inditex textilipari konszern és a Zara ruházati áruházlánc alapítójának a vagyona idén 3,4 milliárd dollárral 75,5 milliárd dollárra emelkedett.

Az ötszáz leggazdagabb ember közül 38 kínai. Közülük is a leggazdagabb az online kereskedelemmel foglalkozó Alibaba alapítója, Jack Ma, akinek a vagyona 12,1 milliárd
velemenyezd, 2017. december 27. szerda, 13:11
Luxemburg a leggazdagabb ország az Európai Unióban
hivatalának (Eurostat) a tavalyi végleges adatokat tartalmazó jelentéséből.

Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került. Az egy főre jutó GDP 1 százalékponttal csökkent az előző két évhez képest, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig nem változott 2015-höz képest.

Az uniós átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 105 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 106 százalék volt tavaly.

A leggazdagabb országban, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 258 százaléka volt az uniós átlagnak. A második helyen áll Írország, az átlag 183 százalékával. Az utolsó helyezett Bulgáriában, aránya mindössze 49 százalék.

Összesen 11 tagállamban - Luxemburg és Írország mellett Hollandia (128 százalék), Ausztria (128 százalék), Dánia (124 százalék), Svédország (123 százalék), Németország (123 százalék), Belgium (118 százalék), Finnország (109 százalék), Nagy-Britannia (107 százalék) és Franciaország (104 százalék) -
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 13:04
GfK: több mint 10 százalékkal nőtt az egy főre jutó vásárlóerő Magyarországon
Az elemzés szerint Európa 42 országának lakossága 9,4 ezermilliárd euró fölött rendelkezik. Egy európai lakos egy évben átlagosan 13 937 euró elméletileg elkölthető jövedelemből él, amely a tavalyinál 1,9 százalékkal magasabb.

Európában 17 országban haladja meg a mutató az átlagot, miközben 25 országban alacsonyabb. A tíz legtehetősebb országban mért vásárlóerő az európai átlagnál másfélszer magasabb. A leggazdagabb ország Liechtenstein, egy személyre jutó 63 267 eurós, az európai átlaghoz képest közel ötszörös vásárlóerejével, a sereghajtó pedig Ukrajna 949 és Moldova 1441 euróval.

A legtehetősebbek tizes "klubjának" tagjai nem változtak az egy évvel korábbihoz képest, mindössze a sorrendjük cserélődött fel némiképp. A legszembeötlőbb Izland felemelkedése a korábbi ötödik helyről a harmadik helyre.

Magyarország idén változatlanul a 30. helyen szerepel, ugyanakkor a vásárlóerő az európai átlag tavalyi 40,6 százalékáról idén 44,5 százalékára nőtt.

Az országban Budapesten a
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 17:01
A Sucevitai kolostor
alatti pincében Ion Neculce krónikájának adatközlése szerint az uralkodó hatalmas kincseket őrzött. A föld alatti, dongaboltozatos termek néhány felső szobával együtt ma is láthatóak.

A harangtorony (clopotnita) az északnyugati sarokban emelkedik. A későbbi megerősítések során támpillérekkel közrefogott torony alsó két szintjén dongaboltozatos helyiségek találhatók; a legfelső, síkmennyezetes harangtérbe falba épített lépcső vezet fel.

A kolostor múzeumának gyűjteménye egyike a leggazdagabb hasonló jellegű moldvai együtteseknek. Olyan értékes, 16-17. századi kéziratokat őriz, mint Neagoe Basarab fejedelem
schuro, 2017. november 08. szerda, 21:23
Offshore-botrány - Egyre több részlet lát napvilágot ismert személyek és cégek ügyleteiről
Suvalov miniszterelnök-helyettes és neje, valamint az orosz oligarchák közül a Rotenberg-fivérek, Oleg Gyeripaszka és Oleg Tyinykov.

A papírok rávilágítottak arra, hogy Vlagyimir Blockij kommunista képviselőnek több, a vagyonnyilatkozatában gondosan elhallgatott offshore cége van. De a feltárásban felbukkan Putyin egyik volt osztálytársa, az egyik legbefolyásosabb orosz ügyvéd, Nyikolaj Jegorov, a Gyeripaszkával rokonságban álló kormánypárti képviselő, Alekszej Jezubov, valamint a világ 37. leggazdagabb embere, Aliser Uszmanov is.

Petro Porosenko neve is forog a mostani ügyben. Az UNIAN ukrán hírügynökség a Szlidsztvo.Info internetes portálra hivatkozva nyilvánosságra hozta: az Appleby ügyvédi iroda elutasította, hogy az ukrán elnök számára offshore céget alapítson az Ír-tengerben fekvő, a brit szigetekhez tartozó Man-szigeten, mert túl kockázatosnak találta az ügyletet.

Az ukrán elnököt képviselő Avellum ukrán ügyvédi iroda a közzétett dokumentumok tanúsága szerint 2014 júniusában, rögtön
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 18:24
Offshore-botrány - Nagyító alatt a Szibur, a VTB és a Gazprom ügyletei Oroszországban
A Paradise-iratok (Paradise Papers) néven kiszivárgott, 13,4 millió aktából álló adattömeg feldolgozásában az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumával (ICIJ) együtt világszerte 96 sajtó- és médiacég vesz részt, köztük Oroszországban a Novaja Gazeta szerkesztősége. Az érintettek reagálását a RIA Novosztyi és a TASZSZ hírügynökség ismertette.

Az iratok szerint a Szibur - amelynek részvényesei közé tartozik az amerikai szankciós listán szereplő Kirill Samalov, Vlagyimir Putyin veje és Gennagyij Tyimcsenko is - partnere a 31 százalékban Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter által birtokolt, Navigator Holdings Ltd. elnevezésű szállítmányozási cégének. A VTB és Gazprom pedig részt vett annak finanszírozásában, hogy Milner részesedést szerezzen a Facebookban és a Twitterben.

A dokumentumokból kiderül: a Marshall-szigeteken bejegyzett Navigator Holdings Ltd. egyik legjelentősebb partnere a Szibur, amelytől 2014 óta 68 millió dollár bevétele származott. Az ICIJ szerint Ross 2011-ben kezdett
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 16:53
Offshore-botrány - Porosenkónak azért nem alapítottak offshore céget, mert túl kockázatosnak találták
Vasárnap Paradise-iratok (Paradise Papers) címen újabb adatbázis került nyilvánosságra, amelyben vezető közéleti személyiségek és világhírességek által létrehozott offshore vállalatok szerepelnek. Az adatbázis két offshore-specialistától, a Nagy-Britanniához tartozó Bermuda szigetcsoporton bejegyzett Applebytól és a szingapúri székhelyű Asiaciti Trust vagyonkezelő társaságtól tartalmaz iratokat, 13,4 millió dokumentumból áll, feldolgozásában világszerte 96 szerkesztőség vett részt csaknem 400 újságíróval.

Az ukrán elnököt képviselő Avellum ukrán ügyvédi iroda a közzétett dokumentumok tanúsága szerint 2014 júniusában, rögtön Porosenko államfői beiktatását követően levélben fordult az Applebyhoz. Ebben leírták, hogy a Porosenko tulajdonában lévő Roshen édesipari vállalat terjeszkedni szeretne a nemzetközi piacon, ezért új vállalatcsoportot készülnek létrehozni Luxemburgban, amelynek egy alvállalkozó holdingját pedig Hollandiában jegyeznék be. Hozzátették, hogy a luxemburgi cég adóügyeit egy Cipruson
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 13:22
Gúr: a választások tétje a "lopáscunami" megállítása
Az ellenzéki politikus szerint a száz leggazdagabb magyar napokban megjelent lajstroma részben "a fideszes lopások listájaként is értelmezhető", hiszen több résztvevő esetében nem a tehetség, a tisztesség, a szorgalom határozza meg némely résztvevők vagyonnak gyarapodását, hanem az, milyen közel állnak a politikához vagy annak egyes szereplőihez.

Kiemelte: a három éve a listára sem jutott, most az első ötben szereplő Mésáros Lőrinc neve mellett az egy évvel korábbi 24 helyett mintegy 120 milliárdos vagyon szerepel, ezzel a top 100 gyarapodásának 15 százalékát mondhatja magáénak, miközben egy év alatt 240 milliárdnyi közbeszerzéshez, emellett pedig 17 milliárdnál is nagyobb támogatáshoz jutott.

Gúr Nándor megjegyezve, hogy Andy Vajna, akinek kaszinóinál "a magyar kormány felmentést adott a tisztességes adózás alól", a 14., a vizes vb épületeinek egyik kivitelezője,Garancsi István a 23. a listán, hozzátéve, hárman együtt a top 100 vagyongyarapodásának ötödét könyvelhették el.

Az ellenzéki
velemenyezd, 2017. november 02. csütörtök, 11:51
Rólunk mondták
általában, Mátyás borait pedig különösen kitűnőnek találják, s mint külföldön szokatlan dolgot említik meg, hogy a király és a főurak egyaránt sokféle bort fogyasztanak evés közben. (Kútvölgyi Mihály: Megőrzött ízek, vadételek, Timp kiadó 2007)
MARZIO GALEOTTO és ANTONIO BONFINI (1425-1502) olasz humanisták mindketten azt írják Magyarországról, hogy Európa népei mind írigylik a magyaroktól a Kárpát-medence területét, az itt lévő gazdagságot, ezért gyűlölet veszi őket körbe. Magyarországon a leggazdagabb a föld, bő a hal-áldás, nagymennyiségű a kenyérgabona, a bor pedig kiváló.

ENEA SILVIO PICCOLOMINI (1405-1464)
a későbbi II. Pius pápa 1444-ben levélben írja Széchy Dénes esztergomi érsek primásnak (1440-1465):
"Minden joguk megvan a magyaroknak visszakövetelni a koronát, mert a magyar királyság archiregnum." (Archiregnum főkirályságot, őskirályságot jelent)

JEAN LEMAIRE DE BELGES (1473-1525) francia /vallon/ író 1511-ben írja:
"Magyarország a kereszténység
menusgabor, 2017. október 27. péntek, 20:00
1/90
Képek, videók
A leggazdagabb város a fö
sanci81
2017. június 03. szombat, 14:53
A leggazdagabb város
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:39
150 leggazdagabb magyar
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:17
Demján a leggazdagabb.jpg
agica2004
2011. július 04. hétfő, 15:28
A világ leggazdagabb népe
anci-ani
2011. június 14. kedd, 16:17
Az összes költeményekre.j
chillik
2017. augusztus 03. csütörtök, 05:18
Nem kell látnod az összes
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:07
Tamási Áron összes novell
molnarlaszlo288
2015. július 21. kedd, 15:08
összes fegyver.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:38
300 Ft együtt összesen.jp
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:59
300 Ft együtt összesen (1
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:58
300 Ft együtt összesen (2
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:58
300 Ft együtt összesen (3
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:58
300 Ft együtt összesen (4
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:57
300 Ft együtt összesen (5
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:57
Címkék
Vlagyimir Blockij, uniós átlagnak, papírok rávilágítottak, Oleg Gyeripaszka, harmadik helyre, legtehetősebbek tizes, választások tétje, Jeff Bezos, utolsó helyezett, második helyen, főurak egyaránt, feltárásban felbukkan, világ minden, Navigator Holdings Ltd, probléma megoldása, európai átlaghoz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.