Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 11:03 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Santa Maria de Montserrat bencés kolostor
A templom falai között található a montserrati fekete szűz gyermekével, akit csak "La Moreneta"-ként (A kis fekete) emlegetnek (valószínűleg megéghetett). A szobor 718 környékén került oda, hogy megvédjék a mórok támadásától, de később eltűnt. A megtalálása rejtélyes esemény volt 890 környékén. Egy nyáját legeltető pásztor fényt látott és énekszót hallott a hegy belsejéből. A Szűz Máriát és a fején koronát viselő gyerek Jézust ábrázoló kegyszobrocskát a legenda szerint Lukács evangélista faragta, és maga Szent Péter hozta a sziklák közé Krisztus születése után 50 évvel.

A fekete madonna

A csodás jelenség tiszteletére Sifredo el Valloso barcelonai főúr kis templomot állíttatott a Montserraton. A kolostor a XI. században létesült, a bazilika építése 1559-től
schuro, 2018. június 22. péntek, 21:57
Japánban van Jézus sírja?
fel.

Japánban a keresztények a lakosság néhány százalékát teszik ki (sokkal elterjedtebb a sintó és a buddhizmus). A Kirisuto no Sato néven is ismert, azaz Krisztus városaként emlegetett falucskában a kereszténységnek egy egészen furcsa változatával találkozhatunk. A helyiek Krisztust japán néven nevezik: Daitenku Taro Dzsurainak hívják.

Jézus Krisztus állítólagos sírja

A helyi legenda szerint Jézust nem feszítették keresztre, hanem sikerült visszamenekülnie Japánba, ahol korábban már amúgy is éveket töltött. Pásztorként telepedett le, megházasodott, és három gyereke is született. Fokhagymát termesztve halt meg 106 évesen.

A történet szerint
schuro, 2018. június 22. péntek, 21:56
Múzeumok éjszakája - A világ egyetlen Li-2-esével lehet repülni Budapest felett
Az Aeropark MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a Goldtimer Alapítvány által felújított és üzemeltetett legendás Li-2-es repülőgép Budapest feletti sétarepülésre viszi az utasokat szombaton, a járathoz egy Ikarus 55-össel érkeznek az utasok. Felhívták a figyelmet arra, hogy a sétarepülés, valamint az Aeropark által szervezett repülőtér-látogatás regisztrációhoz kötött.

A park területén a korábbi éveknek megfelelően a Malév egykori pilótái mesélnek egész este a kiállított történelmi repülőgépek kivilágított pilótafülkéiben. Több gépen életre kelnek a műszerek, a látogatók belehallgathatnak a rádióforgalmazásba, és megismerhetik, milyen munkamegosztással dolgoznak a pilóták 10 ezer méteres magasságban. A Tupoljev Tu-154-es fedélzetén az este folyamán több alkalommal légiutas-kísérő tanfolyamot tartanak gyerekeknek.

A parkban a repülőgépek mellett a földi kiszolgáláshoz szükséges járműveket, így ambuliftet, jégtelenítőt, oldtimer előteres autót, fékhatásmérőt és az ország
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 17:55
Dermesztő - Kitalált Karakter Mintái
részeknél illetve a Dragon Ball GT sorozatban. A Dragon Ball Super-ben "Golden Frieza", vagyis "Arany Dermesztő" néven tér vissza. Neve a fagyasztani szóból ered (freeze). Szinkronhangjai: Japán - Nakao Rijuszei, Magyar - Cs. Németh Lajos, Gyurin Zsolt.

Eredet

Dermesztő egy galaktikus nagyúr aki számos bolygó fölött gyakorol uralmat, valamint folyamatosan terjeszti befolyási területét számos fajból álló seregével, amelyek közé a harcias csillagharcosok is tartoznak.

Egy legenda szerint évezredenként a Saiya-jinok (csillagharcosok) között megjelenik egy harcos amelyik messze túlszárnyalja bárki harci erejét, és a legerősebb lény a galaxisban. Ezt a legendás harcost szuper-csillagharcosnak (Super Saiya-jinnak) nevezik. Mivel senki nem látott ilyet, illetve források sem számolnak be arról, hogy ez a történet igaz, ezért legtöbben, így Dermesztő is mítosznak minősítette ezt a történetet. Azonban miután a csillagharcosok közül többen is nagy harci erő növekedést tanúsítottak,
eposz, 2018. június 21. csütörtök, 16:40
Indiai lótusz mint az újjászületés szimbóluma
Indiai lótusz mint az újjászületés szimbóluma


A lótusz egy lombhullató vízinövény. Őshazája Indiában van, ahol szentként tisztelik és az újjászületés, illetve a tisztaság szimbólumaként tartják számon. Talán ez az oka annak, hogy több hindu istent is lótuszvirágon ülve vagy állva ábrázolnak. Indiában él egy legenda, mely szerint Buddha amerre csak járt és kelt, mindenhol lótuszvirágok nyíltak a nyomában. Egy másik indiai elgondolás szerint a lótusz olyan csodálatos teremtés, mint az ember. Hiszen a lótuszvirág is képes a mocsárból a felszínre törni, és az ember is képes arra, hogy a legnehezebb körülmények ellenére is tiszta maradjon, megújuljon, sőt egyre tökéletesebbé váljon.

A lótusz a lótuszfélék családjába tartozik. Nyáron bontogatja szépséges fehéres-rózsaszínes szirmait, majd ezután fejlődik ki a termés, amely magokat rejt magában. A barna és
vorosrozsa66, 2018. június 20. szerda, 17:28
Múzeumok éjszakája - Veterán járművek és más különlegességek Miskolcon
A tájékoztatás szerint a látogatók beülhetnek az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjébe, emellett vakvezető kutyák interaktív programjával, veterán- és mezőgazdasági járműkiállítással, a Magyar Honvédség bemutatójával, gyerekprogramokkal, telephely-látogatással, kulisszatitkokkal és több érdekességgel várják az érdeklődőket.

Olyan különlegességekkel várják a látogatókat, mint a 108 éves hóseprő villamos vagy a legendás 59 éves Ikarus 31-es. A kiállított járművek között az 1950-es, 60-as és 70-es évekből származó számos "oldtimer" személygépkocsi, a honvédség részéről egy BTR80 gumikerekes tank, egy Unimog 1300-as teherautó és egy MB G270-es terepjáró, a mezőgazdasági gépek között egy kombájn és két traktor is látható lesz.

A honvédség a járműbemutató mellett technikai érdekességekkel és toborzósátorral várja az érdeklődőket.
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 14:41
Utolsó útjára kísérték Kovács Ferenc labdarúgó mesteredzőt
Az MTK nevében Deutsch Tamás klubelnök beszédében hangsúlyozta: a magyar és az európai futball egyik olyan egyéniségétől búcsúzik, akinek életpályájára "a futballban ritkán használt, pedig fontos szó illik" a legjobban, ez pedig az elegancia.

"Kovács Ferenc, a magyar futball egészének Feri bácsija, maga volt a megtestesült, valósággá vált elegancia" - emelte ki Deutsch.

Garancsi István a Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosa felelevenítette Kovács Ferenc régi sikereit fehérvári edzőként, majd az újkori eredményeket - a bajnoki aranyérmeket - említette, amelyekből már tiszteletbeli elnökként vette ki részét a legendás sportember.

"Sugárzott róla a hitelesség, a megbízhatóság. Soha olyat nem mondott, amiben nem hitt maga is. És róla soha rossz szót nem hallottam senkitől. Mindenki szerette, ki Feriként, ki Feri bácsiként. Bár ezt mindig kikérte magának" - mondta Garancsi, aki szerint Kovács Ferenc nélkül a Videoton már soha nem lesz az, ami volt.

Kovács Ferenc az MTK saját nevelésű
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 18:33
Bajkai István: legyen november 25. az Aranycsapat emléknapja
A politikus az Aranycsapat Emlékév Testület budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nagy örömmel és lelkesedéssel vállalta a feladatot, és támogatja a határozat megszületését.

Lomnici Zoltán, a testület elnöke május 17-én jelentette be, hogy kezdeményezik, az Országgyűlés november 25-ét, a legendás londoni magyar-angol 6:3-as labdarúgó-mérkőzés évfordulóját az Aranycsapat napjává nyilvánítsa.

A Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke felidézte, hogy a szervezet a legendás magyar labdarúgó-válogatott eredményeihez és tagjainak pályafutásához kapcsolódó évfordulós, ünnepi események szervezésére jött létre, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pedig tavaly április 1-jén, Puskás Ferenc születésének kilencvenedik évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet, amely az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tart.

Hozzátette, egy friss felmérés szerint a magyar családok hetven százaléka kíséri figyelemmel a csütörtökön kezdődött oroszországi világbajnokságot, ezért fontosnak
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 17:11
125 éve hunyt el Erkel Ferenc
felbomlott, komorrá és rideggé vált. Erkel, aki kiváló sakkozó is volt, ezekben az években a pesti sakk-kör és a Filharmóniai Társaság életre hívásán fáradozott. Az elsőt nem engedték a Bach-huszárok, de a zenei társulat 1853-ban megkezdhette működését, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara (BFTZ) volt az első magyar hivatásos szimfonikus együttes.

Az önkényuralom enyhültével, 1861-ben került színre a Katona József drámája alapján, Egressy Béni szövegkönyvére készült Bánk bán, melynek zenéjét a legenda szerint a gyulai Almásy-kastély parkjában, egy öreg fa alatt szerezte. Legnagyobb történelmi operánk bemutatója hatalmas sikert aratott, egyben a zsarnokság elleni tiltakozássá vált, Bánk Hazám, hazám című áriája önálló életre kelt. Erkel későbbi operái, a Sarolta, a Dózsa György, a Brankovics György, a Névtelen hősök már nem tettek szert ilyen népszerűségre. A komponista hetvenöt éves volt, amikor az újonnan felépült Operaházban bemutatták kilencedik operáját, az István királyt. Az intézmény
menusgabor, 2018. június 14. csütörtök, 20:45
A patkányok temploma Indiában
csodával határos módon pestist vagy más betegséget még soha nem terjesztettek el a városban, a gyomorfertőzések és a cukorbetegség azonban rendszeresen tizedeli a patkányállományt, amelyek szervezete nyilván nem az ilyen jómódra készült.

A patkányokat olyan nagy becsben tartják, hogy a látogatók csakis mezítláb léphetnek a templomba, és arannyal kell fizetnie annak, aki véletlenül rálép egy állatra. Azok azonban, akiknek a lábán átfut egy patkány, szerencsésnek mondhatják magukat.

A legenda szerint Karni Mata, a siker istennőjének emberi reinkarnációja sok-sok évvel ezelőtt elvesztette imádott fiát. Az asszony imádkozott az istenekhez, de jajszava későn ért el hozzájuk, nem tudták neki visszaadni gyermekét, mert az akkora patkány alakjában már újjászületett.

Az asszony ekkor egyezséget kötött az istenekkel: családja minden tagja patkányként születik újjá, és így is él, egészen addig, míg mindannyian, egy időben, ugyanannak a családnak a tagjaiként nem ölthetnek újra emberi
schuro, 2018. június 13. szerda, 21:47
Bemutatták Zóka Gyula A Balaton-felvidék című képes albumát
képződményeit, kulturális emlékeit, néprajzát és a tájhoz kapcsolódó legendákat - fűzte hozzá.

A Keszthelyi-fennsíkon, a Tapolcai- és a Káli-medencében, a Tihanyi-félszigeten és Balatonkenesén készült képek felidézik a legendákat és dokumentálják a történelmi eseményeket. Az albumban egyebek mellett a tihanyi apátság 1055-ben kiadott alapító leveléről készült fotó is látható. Felvétel készült a Veszprém-völgyi apácák monostoráról - sorolta Zóka Gyula.

A Balaton-felvidékhez számos népmese, legenda kapcsolódik: a színes album lapjain megjelenik a Kisfaludy-ház felett található badacsonyi rózsakő képe, amely a helyi legenda szerint a varázserővel bír. Népmesei magyarázata van a balatonudvari temető 18-19. századból származó szív alakú, népi barokk stílusú mészkő sírköveinek is. Az ország egyetlen halászkápolnája - a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna - a 40 halász történetét őrzi.

Zóka Gyula megörökítette fotóin a tájegység jellegzetes növény- és állatvilágát, a természeti képződményeket, a
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 17:23
Évszázados állatszobrocskákat találtak a prágai Óvárosi városháza felújításakor
"Mindig, amikor azt gondoljuk, már mindent tudunk a prágai Óvárosi városházáról, kiderül, hogy ez mégsincs így, és újabb leletekre bukkanunk. Az Orloj mostani felújításakor egy hetven éve elrejtett levelet és korabeli újságokat találtunk. A levelet Vojtech Sucharda szobrász írta, aki a 2. világháború után az Orloj fafiguráinak a felújításával és a tönkrement szobrok másolatainak elkészítésével volt megbízva" - közölte Jan Wolf, az önkormányzat kultúráért felelős képviselője.

A levél és az újságok Szent Tamás apostol szobrában voltak elrejtve, röntgen segítségével találtak rájuk. A kutatóknak ugyanis gyanús volt, hogy ez a szobor könnyebb volt, mint a többi apostolé.

A röntgen kimutatta, hogy a szobor belsejében üreg van, abban pedig egy alumíniumtok, amely a levelet és az újságokat rejtette. Levelében a szobrász csalódásának adott hangot, hogy az Orlojon azok a szobrok is megmaradtak, amelyeket ugyan fontos emberek ajándékoztak a városnak, de nem kapcsolódnak Prágához. Sucharda a problémáról
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 14:31
1/699
Képek, videók
maria-santa.jpg
katolikusokoldala
2017. december 08. péntek, 13:16
Santa Maria del Fiore- Fi
pacsakute
2016. március 18. péntek, 08:11
Santa Maria la blanca Tol
pacsakute
2015. március 29. vasárnap, 08:05
Santa Maria Kolombus hajó
jupiter21
2011. március 05. szombat, 14:01
Santa-Maria de Huerta.jpg
farkas1945
2011. január 04. kedd, 18:43
Milano-santa_maria_del le_
skorpiolilike
2010. június 13. vasárnap, 08:32
santa-maria.jpg
skorpiolilike
2010. június 12. szombat, 17:48
Santa Maria Kolombus hajó
dnemethk
2010. február 01. hétfő, 21:25
templom.lámpa---.jpg
katolikusokoldala
2018. június 22. péntek, 13:01
Templom
sanci81
2018. június 13. szerda, 17:12
Mátyás templom.jpg
pacsakute
2018. május 27. vasárnap, 22:18
templomise0527_2.jpg
maroka
2018. május 27. vasárnap, 21:46
templomise0527.jpg
maroka
2018. május 27. vasárnap, 21:44
harry-meghan-a templom el
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:21
templomunk virága0520_3.j
maroka
2018. május 21. hétfő, 21:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.