Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:41 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A HÉT NAPJAINAK MÁGIKUS EREJE 1.
A hét minden napját egy bolygó uralja, meghatározva azt is, hogy mikor milyen tevékenységet érdemes végeznünk.

HÉTFŐ - VÉGE A VITÁKNAK..
A hétfő a Hold uralma alá tartozik. ez a bolygó szimbolizálja a nőiességet, a gondolkodást, érzelmeket, ösztönöket, a lelki életet.
Hétfőn egyszerűbb tisztázni a félreértéseket. Ezen a napon szánjunk több időt a lelkünkre, testünkre. Tegyünk egy nagy sétát a friss levegőn.
A hét első napja a legalkalmasabb az orvosi kivizsgálásra.

KEDD - ERŐ ÉS KÜZDELEM
A kedd uralkodó bolygója a Mars.
Ez a bolygó képviseli a bátorságot, az erőt a kitartást, az elszántságot, de a türelmetlenséget, és a kíméletlenséget is.
Ez a nap alkalmas az újrakezdésre, de a fizikai erőt kívánó feladatok elvégzését is nehézség nélkül meg tudjuk oldani.
Erre a napra időzítsük a halogatott tárgyalásokat.

SZERDA - A PROBLÉMA MEGOLDVA
Ezt a napot a Merkúr uralja. A bolygó hatáskörébe tartozik a kommunikáció, az
lizawolf, 2017. november 05. vasárnap, 19:41
Osztrák választások - Új szerepükre készülnek a parlamentbe került pártok
ÖVP-tagok az ORF köztelevízió hétfői jelentése szerint megerősítették, hogy Sebastian Kurznak, az ÖVP kancelláresélyes elnökének szabad keze lesz a koalíciós tárgyalásokon. Kurz erre már nyári pártelnökké választásakor ígéretet kapott.

A konzervatív ÖVP megnyerte ugyan az előrehozott választást, de 31,6 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a parlamenti többség megszerzéséhez koalíciós partnert kell keresnie. Erre legalkalmasabbnak jelenleg az elsősorban bevándorlásellenes jelszavakkal politizáló FPÖ tűnik, amely valamivel több mint 26 százalékot szerzett a becsült végeredmény szerint. Az SPÖ 26,9 százalékot kapott, de a korábbi nyilatkozatok szerint az eddig kormányzó pártok abból indulnak ki, hogy az ÖVP-SPÖ nagykoalíciót - ha van más megoldás is - nem folytatják.

Kurz már nyilatkozott arról, hogy a koalíciós egyeztetéseket csak azután kezdi meg, ha meglesz a választás hivatalos végeredménye. Ez csütörtökön várható, mint ahogy az is, hogy Alexander van der Bellen köztársasági elnök megbízza
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 17:27
Osztrák választások - ORF: Kurznak szabad keze van a koalícióalakításban
Az ÖVP megnyerte a vasárnapi előrehozottválasztást, de 31,6 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a parlamenti többség megszerzéséhez koalíciós partnert kell keresnie. Erre legalkalmasabbnak jelenleg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tűnik, amely valamivel több mint 26 százalékot szerzett a becsült végeredmény szerint.

Kurz azonban, aki valószínűleg az ország új kancellárja lesz, már nyilatkozott arról, hogy a koalíciós egyeztetéseket csak azután kezdi meg, ha meglesz a választás hivatalos végeredménye. Ez csütörtökön várható, mint ahogy az is, hogy Alexander van der Bellen köztársasági elnök megbízza Kurzot kormányalakítással.

A becsült végeredmény szerint az ÖVP eddigi koalíciós partnere - a korábbi vezető kormánypárt -, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) ugyan néhány tizedszázalékkal többet szerzett a választáson az FPÖ-nél, de a hagyományos nagykoalíciót alkotó partnerek előzetesen azt jelezték, hogy egyelőre nem kívánják megismételni a közös kormányzást, amely tavasszal éppen a
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 15:23
Kökénylikőr
Talán még nem késő szedni az erdők széléről, árkok partjáról dércsipte kökényt. Szervezhetük egy remek kirándulást a családdal és még összekötjük a kellemest is a hasznossal.


Hozzávalók

2 kg érett, dércsípte kökény,
0,5 kg méz,
4 db fahéj,
1 l jó minőségű gyümölcspálinka (jelen esetben alma).

A kökényt akkor jó szedni, amikor már megcsípte a dér. A kökényt megmosom, kicsit szemenként összenyomom kézzel, majd egy 5 literes, vagy több kisebb nagyobb szájú, zárható befőttes üvegbe teszem. Ráöntöm a pálinkát és a fahéjat közzé szúrom. Meleg helyen (20-25o tartom 5-6 hétig. A konyha a legalkalmasabb erre a célra, mivel itt mindig meleg van. Tegyük szem elé, hogy ne felejtsük el naponta 2-3-szor összerázni az üveg tartalmát.
Az idő eltelte után leszűröm sűrű szövésű kendőn akár kétszer is, hogy szép tiszta likőrt kapjak. Szűrés után gőz fölött hozzáadom a mézet, majd alaposan elkeverem. Üvegekbe töltöm és kihűlés után hideg helyre teszem.
Nem
suzymama, 2017. október 10. kedd, 12:21
Tanácsok a napi csendességhez
Tanácsok a napi csendességhez


Ha lelkileg növekedni szeretnénk, elengedhetetlen az Úrral töltött napi csendesség. Meg kell azonban terveznünk, mert nem jön magától. Mindnyájan túlságosan elfoglalt emberek vagyunk. A nap legalkalmasabb időszaka erre a reggel, amire nagyon sok példát találunk a Bibliában (Jézus jóval napfelkelte előtt felkelt, és a zsoltáríró is azt kéri, hogy ,,jó reggel hallgasd meg az én szómat"). Ha előbb találkozunk az Úrral, mint bárki mással, akkor a helyes irányba indulunk el, bármi történik is. Isten tudja, hogy egyeseknek milyen nehezükre esik korán felkelni, és ha a reggel valamilyen okból nem felel meg, biztos vagyok benne, hogy segít más időpontot találni. Az anyáknak sokszor a délután a legalkalmasabb, amikor a gyerekek alszanak. Mindenképpen tervezzük be a napunkba a csendességet, és ragaszkodjunk hozzá. Kezdetben legyen rövid - talán negyed óra! Meg fogunk lepődni, milyen hamar vágyunk egyre többre.
Válasszunk ki egyetlen könyvet a
kalmanpiroska, 2017. augusztus 24. csütörtök, 13:06
Befejeződött a Jahn Ferenc kórház kórteremfelújítási programjának első szakasza
Mint írták, a nyárra tervezett felújítás során kifestették a folyosót és a kórtermeket, újramázolták az ajtókat, ajtótokokat, radiátorokat és éjjeliszekrényeket. Az emeleten kijavították az elektromos hálózatot, a vizesblokkok hibáit helyreállították, a szellőzőrendszert kitisztították, ahol pedig szükséges volt, ott teljesen kicserélték. Így július közepétől megújult környezet fogadja a betegeket ezekben a kórtermekben. A munkálatok során a betegellátás zavartalan volt.A tájékoztatás szerint a korábbi terveknek megfelelően a felújítás tovább folytatódik a kórházban, amely munkák sem okoznak a betegellátásban semmilyen fennakadást.A közlés szerint a közelmúltban a gasztroenterológiai, a kardiológiai osztályon és a kardiológiai ambulancián zajlott hasonló felújítás. A munkálatokat a kórház mindig úgy időzíti, hogy azok ne okozzanak fennakadást a gyógyító munkában, és erre jellemzően a nyári hónapok legalkalmasabbak - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2017. július 26. szerda, 15:53
Gulyás Gergely: nemzetegyesítés magyar irodalom nélkül nem lehetséges
Gulyás Gergely megjegyezte: a jövő magyar nemzetpolitikájának legfontosabb kérdése, hogy olyan kormány van-e hatalmon, amely a nemzetegyesítés szempontjából helyes úton jár. Véleménye szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség 2010 után gyakorlati és szimbolikus lépéseket is tett, amelyekkel elindult ebbe az irányba.

A fideszes politikus példaként említette a nemzeti összetartozás törvényének elfogadását, a kettős állampolgárságról szóló törvényt és a határon túli területekre szervezett gimnáziumi osztálykirándulások kötelezővé tételét.

Gulyás Gergely szerint jó döntés volt június 4-ét emléknappá tenni, de a magyar társadalom jelentős részének nincs ismerete Trianon következményeiről, ezért fontos lenne populáris formában megjeleníteni - filmek, regények segítségével - az akkori történelmi eseményeket, a tragikus emberi sorsokat.

A parlament alelnöke szerint a V4-ek együttműködése ma Európa számára reális, tradicionális elveken nyugvó jövőt kínál. Magyarország részéről nehézséget jelent ebben az
velemenyezd, 2017. július 26. szerda, 13:42
Takarítási praktikák
arányban, majd hagyjuk a teaforralóban lévő ecetes vizet párszor felforrni, ezután öblítsük ki és a lerakódások már el is tűnnek.

2. Tiszta új tepsi

Súroljuk meg sóval a tepsit, majd töröljük le egy konyhai törlővel és máris tiszta lesz.

3. Ragyogó csaptelepek

A sütőpapír a legalkalmasabb erre a célra. A viaszos rétegének köszönhetően megvédi a krómozott felületeket a vízkövesedéstől.

4. Tiszta sütő

A legkönnyebb módja a sütő tisztításának ha egy konyhai törlőt olívaolajba mártunk és azzal áttöröljük. Az olajmaradványokat konyhai szivaccsal távolítsuk el.

5. A csészék
nanoka72, 2017. július 14. péntek, 10:39
Zuglói választás - Közös jelöltet indít az Együtt és a Civil Zugló Egyesület
Várnai László a jelölt bemutatásakor elmondta: nagyon fontosnak tartják a helyi politikában a helyiek szerepét, akik ismerik a körzetüket. A veszprémi modellt szeretnék követni, ahol a legalkalmasabb helyi civil jelölt mögé sorakozik fel az összes baloldali szervezet, és erre nyitottak most is - közölte.

Juhász Péter, az Együtt elnöke jelezte: büszkék arra, hogy Zuglóban is olyan jelöltet támogathatnak, aki bírja a helyi közösség bizalmát, támogatását. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy ne pártérdek döntsön, hanem a legalkalmasabb helyi jelölt legyen az, aki képviselheti a körzetben élőket. Jelöltjük ennek megfelel, "képben van", ismeri a választókerületben élők problémáit.

Drevenka Monika a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint 25 éve él a kerületben, 30 éve ott is dolgozik, egy gyógyszertárban, napi kapcsolatban van a kerületben élőkkel.

A jelölt arról beszélt, hogy 2014-ben már indult az önkormányzati választáson, és azóta is folyamatosan keresik meg gondjaikkal az emberek. Azt
velemenyezd, 2017. március 04. szombat, 11:31
Tóth Jánosról, a Munkaügyek főszereplőjéről indít új sorozatot a közmédia
Az MTVA és a Megafilm Service közös, epizódonként 26 perces produkciója a Munkaügyek sorozatból jól ismert, Mucsi Zoltán által alakított Tóth János életét mutatja be.

Tóth János, miután kirúgják a munkahelyéről és anyja (Csoma Judit) összeköltözik húsz évvel fiatalabb szeretőjével (Kőszegi Ákos), kénytelen 55 évesen új életet kezdeni. Elhagyja a családi fészket és összebútorozik vidéki unokaöccsével, Molnár Balázzsal (Csémy Balázs). Az agglegény János, akiről egész életében anyja gondoskodott, és a fiatal vidéki fiú, aki épp most kezdi gyógyszerész tanulmányait a fővárosban, együtt indul el a felnőtté válás útján.

Munkavállalás, pénz, siker és szerelem a cél, de helyzetükön nem könnyít a felbukkanó takarítónő, Valika (Bozó Andi) és lobbanékony lánya, Szilvi (Rujder Vivien) vagy a kétes erkölcsű pszichológus-vállalkozó, Dr. Angyal (Szabó Simon) sem.

"A Tóth János nem egy felhőtlenül vidám, könnyed sorozat lesz" - hangsúlyozta Kovács András Péter humorista, a sorozat egyik
velemenyezd, 2017. február 28. kedd, 15:12
7 szimbólum
caduceus egybefonódó kígyó alakjait a DNS dupla-helixéhez is hasonlíthatjuk.

5. Be/kikapcsológomb szimbólum


Ennek előzményeihez pedig egészen a II. világháborúhoz kell visszamennünk, amikor a mérnököknek egy minden nyelven érthető szimbólumot kellett kitalálniuk a bekapcsoló gombok felületére. Erre pedig a kettes számrendszer volt a legalkalmasabb, ezért is kapta a bekapcsolt állapot az 1-es, míg a kikapcsolt állapot a 0-ás gombot. Azonban a szimbólum egyéb jelentéssel is bír. A régebbi ki-be kapcsoló gombokon még egymástól külön szerepelt az 1 és a 0, melynek jelentése legkönnyebben úgy volt értelmezhető, hogy az 1-es állapotban az elektromos áram továbbításra kerül, míg 0-ás állapotban egyáltalán nem kerül továbbításra elektromos áram.

6. Béke jel
faciendum, 2017. február 04. szombat, 21:41
A Dal 2017 - A harmadik válogató lesz szombaton
fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között Kijevben.

Az ukrán fővárosba utazhat és a verseny kulisszái mögül tudósíthat az a szerencsés, aki megnyeri A Dal 2017 videoblogger pályázatát. Erre bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, magyar állampolgár vagy magyarországi lakóhellyel rendelkezik. A pályázónak legfeljebb két perc hosszúságú videót kell beküldenie, amelyben megmutatja, miért ő lenne a legalkalmasabb videoblogger, aki tudósítja a magyar nézőket a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválról, a helyi kultúráról, a zenei életről és a fiatalok szokásairól - közölte a produkció az MTI-vel.

A pályázat nyertese két retúr repülőjegyet kap Kijevbe és eltölthet öt éjszakát másodmagával az ukrán fővárosban a maiUtazás.hu jóvoltából, valamint három napra érvényes újságírói belépő mellett jegyet nyer a nemzetközi dalverseny május 13-i döntőjére a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központba az Médiaszolgáltatás-támogató és
velemenyezd, 2017. február 03. péntek, 13:32
1/48
Képek, videók
átsuhanva életünk napjain
tinka1951
2013. május 12. vasárnap, 08:01
Telnek a napjaink
irmus
2011. december 17. szombat, 13:58
Várpalota vára napjainkba
dnemethk
2011. november 01. kedd, 18:43
napjaink.gif
jutka51
2011. április 17. vasárnap, 21:37
Vaskakas-vendélö(napja ink
farkas1945
2010. december 24. péntek, 20:56
4.23. Napjaink.png
marcyt
2010. június 07. hétfő, 18:27
Napjaink túlélési technik
endrodijozsi
2008. december 14. vasárnap, 13:24
Melyik bolygó uralja szem
margoboszi
2013. szeptember 23. hétfő, 22:35
beteg egy bolygó ez.jpg
tinka1951
2017. december 25. hétfő, 08:57
bolygó.png
chillik
2017. augusztus 08. kedd, 18:20
planet a-10-bolygo-muvesz
agica2004
2017. június 24. szombat, 20:42
planet- bolygó.jpg
agica2004
2017. június 16. péntek, 21:39
A bolygó védője.jpg
pacsakute
2017. április 19. szerda, 20:57
Bolygók.gif
pacsakute
2017. április 19. szerda, 19:44
Planet-bolygók.jpg
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.