Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 21:07 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
olvas az ember a halottaknak. Még az is lehetséges, hogy távolabb állónak is felolvassunk, - bár ez nehezebb - hogyha közös világnézet alapján, vagy általában az élet valamely területén a halottal közös gondolatunk volt, személyes kapcsolatunk volt vele. A feléje irányított, szeretettel áthatott gondolatok lassanként felénk fordítják a figyelmét. Így hasznossá válhat, ha távol állóknak is felolvasunk a haláluk után. A felolvasás bármelyik időpontban történhet. Már kérdezték tőlem, hogy melyik a legalkalmasabb időpont. Ez teljesen független az időponttól. Csak valóban jól át kell gondolni a gondolatokat. Felületes gondolkodás nem elegendő. Szórol szóra át kell gondolni az olvasnivalót, mintha bensőnkben felmondanánk. Akkor a halottak velünk olvasnak. Nem helyes, ha azt hisszük, hogy az ilyen felolvasás csak annak hasznos, aki életében közel jutott a szellemtudományhoz. Ez egyáltalán nem kell, hogy így legyen.

Egyik barátunk és felesége is nem régen - talán egy éve sincs - minden éjszaka
eposz, 2018. július 05. csütörtök, 20:13
Szentháromság
ikgr-ját XIV. Benedek p. javasolta (1745) a ~ ábrázolására: trónszéken ül a tiarás Atya, ölében a keresztrefeszített Fiú, fölöttük galamb képében a Szentlélek. E típus →Szentháromság-oszlopokon is gyakori. - d) Az óker. bizánci és K-i egyházműv-ben gyakori szimbólum volt az etimászia, Isten trónusa, melyen az evang-os kv., a kereszt, a Bárány és a galamb van. - e) Mivel a ~ szimbólumai elsősorban a hármas számhoz kötöttek, misztériumának ábrázolására azok a geometriai hatású alkotások a legalkalmasabbnak, melyeket az eggyé váló három formaeleme határoz meg. A →háromszög önmagában is ~szimbólum. Többnyire azonban sugárzó Napot, az istenség archaikus jelképét keretezi, v. szemet fog közre, amely a mindeneket látó, megítélő, mégis gondviselő ~ egy Istenre emlékeztet (→Isten szeme). Ezen kívül ábrázolták a háromszöget Isten kezével v. nevével, a →tetragrammal, a Szentlélek galambjával; felhő- és sugárkoszorúba foglaltan a barokk oltárok koronája. A háromszög a →körrel együtt az
eposz, 2018. május 25. péntek, 07:43
A Nemo-pont
A Nemo-pont (angolul: Point Nemo) arról nevezetes, hogy ez a földrajzi pont van a legtávolabb bármelyik szárazföldtől.

A déli Csendes-óceánon található, 2688 km-re a legközelebbi szárazföldtől. Földrajzi koordinátái: d. sz. 48° 52′ 36″, ny. h. 123° 23′ 36″, a Ducie-szigetekhez, a Pitcairn-szigetek egyikéhez és az antarktiszi Marie Byrd-földhöz legközelebb. A pont körül csak víz található 22 405 411 km²-en, amely nagyobb kiterjedésű, mint az egész volt Szovjetunió. Az óceán itt 4000 méter mély, az egyenlítőtől 5420 kilométerre található.

A fölöslegessé vagy veszélyessé vált űreszközöket az óceán eme részébe irányítják, ahol a lehető legkisebb esélye van az ütközéses károkozásnak. Erre a Nemo-pont a legalkalmasabb. 1971-től 2016-ig 263
schuro, 2018. április 28. szombat, 21:52
Aki épp érettségi, vagy valamilyen vizsga előtt áll esetleg tudna segíteni Ady verselemzésben?
Hát én nem hiszem, hogy Adyt akarná megérteni, maximum ezt a két versét, ami minimális történelmi ismeretek nélkül lehetetlen. Egy művész megértése meg ott kezdődik, hogy megismerjük a műveit, legalább a legjelentősebbeket, de még jobb időrendben haladva lehetőleg mindet, mondjuk az "Így élt ..." sorozat párhuzamos olvasása mellett. Bár én nem Adyval vagy József Attilával kezdeném, hanem Petőfivel és Arany összessel, balladákkal, levelekkel, stb. Szerintem elég mély víz egyből Adyba ugrani. Először meg kéne szeretgetni a költeményeket, és erre szerintem Arany a legalkalmasabb. Sajnos, a magyar oktatás nem igazán ezt az utat követi.
jn, 2018. április 22. vasárnap, 23:27
Ezt is jó tudni !
szárnyalhat a fantáziánk, készíthetjük egy vagy többféle zöldségből, gyümölcsből, számtalan módon ízesíthetjük, garázdálkodhatunk kedvünkre a fűszerpolcon, játszhatunk a leves sűrűségével, a zöldséget különféle alaplevekben is elkészíthetjük, így is más-más ízt kapunk. Bármilyen zöldségekből főzhetünk püré-vagy krémlevest, de mindkettőnél hangsúlyos szerep jut a levesbetéteknek, hiszen önmagában a krémes lét kanalazni unalmas.

- Gyümölcslevesek: A gyümölcsleveseket gyümölcsből főzzük, erre legalkalmasabb az alma, körte, a szilva, a meggy, a málna. Télen a fahéjas-narancsos szilvaleves remek választás lehet akár a karácsonyi asztalra is. A nyári melegben pedig készíthetünk hideg gyümölcsleveseket is, ezekben az a szuper, hogy még főzni sem kell. Ez készülhet, nyári gyümölcsökből mint a joghurtos őszibarackkrém-vagy az eperleves.

-Gazdag levesek- olcsó levesek: A gazdag ragus levesek jellemzője, hogy a zöldségek mellett hús is kerül a tányérba, sűrű laktató leves. sokszor készítenek
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:15
Miért nem foglalkoztok vele, hogy napi szintűek a terrorcselekmények?
kor, amelyben élünk különösen az, ami ránk következik a jövendő században a Népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük. Az USA a NATO-n keresztül már beérkezett Európa közepébe, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni Európa és Oroszország között. Erre pillanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb, mert kasztja - kormányai régen elárulták. A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz itt a Kárpát - medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma. Nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni. Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes
putnok7882, 2018. március 29. csütörtök, 19:14
Négy romániai megyei önkormányzat támogatja a Via Carpatia romániai szakaszának megépítését
Szatmár, Bihar, Arad és Temes megye önkormányzatai ennek a megállapodásnak az aláírásával csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Pásztor Sándor, a Bihar megyei tanács elnöke elmondta, hogy a nyugat-romániai megyék csatlakozni akarnak az Európai Unió észak-dél irányú legkeletibb autópályájához annak ellenére, hogy a közlekedési folyosó által érintett többi országban sokkal előrehaladottabb szakaszban tart a megvalósítás, mint Romániában.

Az önkormányzati vezető azért is tartja hasznosnak a kezdeményezést, mert a Via Carpatia nyomvonala egybeesik romániai autópályák tervével. A pénteki tanácskozást a Bihar megyei önkormányzat kezdeményezésére szervezték, amelyen lengyel, szlovák és magyar hivatalos személyek is részt vettek, írta az Agerpres hírügynökség.

Romániában még nincs pontosan megrajzolva az út nyomvonala, az illetékesek két lehetőséggel számolnak, vagy Szatmár megyén keresztül lép be Romániába, vagy a Bihar megyei Borstól halad majd Arad, Lugos, Karánsebes és Calafat irányába.

A
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:41
A tudomány, mint Isten
A tudomány, mint Isten

(Hallgasd a 21. tanítást)

2018.01.20-a van írnom kell, mert azt akarják a fentiek, hogy írjak pedig most érzem magamat legkevésbé alkalmasnak rá, most érzem legkevésbé úgy, hogy tudnék vagy akarnék írni, mert annyi minden dolgozódik és olyan fáradtnak érzem magam, de mint annyiszor ez is fordítva van, amikor legkevésbé érzed magad alkalmasnak a feladatra, akkor vagy a legalkalmasabb, amikor legrosszabbul érzed magad, akkor vagy a fentiekhez a legközelebb és amikor legjobban érzed magad akkor vagy a legtávolabb a fentiektől és valós földi célodtól és olyankor ők szenvednek miattad fent, mert már látják előre, hogy az milyen szenvedéssel fog járni neked, hogy azt meg tud magadnak majd bocsátani. Mi már tudjuk, hogy szenvedni nem rossz, szükséges, ez nem valamiféle aszkézis, önsanyargatás, önbüntetés, távolról sem az értelmetlen lenne, egyszerűen arról van szó, hogy ha a fizikai tested sérül, baleset ér, akkor amikor a legjobb, leghozzáértőbb kezekben például az erre
hogyaneljunk, 2018. január 20. szombat, 17:49
A HÉT NAPJAINAK MÁGIKUS EREJE 1.
A hét minden napját egy bolygó uralja, meghatározva azt is, hogy mikor milyen tevékenységet érdemes végeznünk.

HÉTFŐ - VÉGE A VITÁKNAK..
A hétfő a Hold uralma alá tartozik. ez a bolygó szimbolizálja a nőiességet, a gondolkodást, érzelmeket, ösztönöket, a lelki életet.
Hétfőn egyszerűbb tisztázni a félreértéseket. Ezen a napon szánjunk több időt a lelkünkre, testünkre. Tegyünk egy nagy sétát a friss levegőn.
A hét első napja a legalkalmasabb az orvosi kivizsgálásra.

KEDD - ERŐ ÉS KÜZDELEM
A kedd uralkodó bolygója a Mars.
Ez a bolygó képviseli a bátorságot, az erőt a kitartást, az elszántságot, de a türelmetlenséget, és a kíméletlenséget is.
Ez a nap alkalmas az újrakezdésre, de a fizikai erőt kívánó feladatok elvégzését is nehézség nélkül meg tudjuk oldani.
Erre a napra időzítsük a halogatott tárgyalásokat.

SZERDA - A PROBLÉMA MEGOLDVA
Ezt a napot a Merkúr uralja. A bolygó hatáskörébe tartozik a kommunikáció, az
lizawolf, 2017. november 05. vasárnap, 19:41
Osztrák választások - Új szerepükre készülnek a parlamentbe került pártok
ÖVP-tagok az ORF köztelevízió hétfői jelentése szerint megerősítették, hogy Sebastian Kurznak, az ÖVP kancelláresélyes elnökének szabad keze lesz a koalíciós tárgyalásokon. Kurz erre már nyári pártelnökké választásakor ígéretet kapott.

A konzervatív ÖVP megnyerte ugyan az előrehozott választást, de 31,6 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a parlamenti többség megszerzéséhez koalíciós partnert kell keresnie. Erre legalkalmasabbnak jelenleg az elsősorban bevándorlásellenes jelszavakkal politizáló FPÖ tűnik, amely valamivel több mint 26 százalékot szerzett a becsült végeredmény szerint. Az SPÖ 26,9 százalékot kapott, de a korábbi nyilatkozatok szerint az eddig kormányzó pártok abból indulnak ki, hogy az ÖVP-SPÖ nagykoalíciót - ha van más megoldás is - nem folytatják.

Kurz már nyilatkozott arról, hogy a koalíciós egyeztetéseket csak azután kezdi meg, ha meglesz a választás hivatalos végeredménye. Ez csütörtökön várható, mint ahogy az is, hogy Alexander van der Bellen köztársasági elnök megbízza
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 17:27
Osztrák választások - ORF: Kurznak szabad keze van a koalícióalakításban
Az ÖVP megnyerte a vasárnapi előrehozottválasztást, de 31,6 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a parlamenti többség megszerzéséhez koalíciós partnert kell keresnie. Erre legalkalmasabbnak jelenleg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tűnik, amely valamivel több mint 26 százalékot szerzett a becsült végeredmény szerint.

Kurz azonban, aki valószínűleg az ország új kancellárja lesz, már nyilatkozott arról, hogy a koalíciós egyeztetéseket csak azután kezdi meg, ha meglesz a választás hivatalos végeredménye. Ez csütörtökön várható, mint ahogy az is, hogy Alexander van der Bellen köztársasági elnök megbízza Kurzot kormányalakítással.

A becsült végeredmény szerint az ÖVP eddigi koalíciós partnere - a korábbi vezető kormánypárt -, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) ugyan néhány tizedszázalékkal többet szerzett a választáson az FPÖ-nél, de a hagyományos nagykoalíciót alkotó partnerek előzetesen azt jelezték, hogy egyelőre nem kívánják megismételni a közös kormányzást, amely tavasszal éppen a
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 15:23
1/49
Képek, videók
Rudolf Steiner
ludysi
2007. október 07. vasárnap, 04:49
20HubbleArp148kölcsönh ató
charlotteani
2016. június 16. csütörtök, 16:00
Valamely.png
sz719eszter
2016. november 28. hétfő, 17:31
Valamely embert szeretni
jakabgasparne
2010. március 06. szombat, 08:23
valamelyik délután :)
macsek65
2009. augusztus 02. vasárnap, 01:22
Valamely más században...
demkoszapper
2007. március 17. szombat, 20:32
Barátommal valamelyik Adr
lalaludwis
2007. március 02. péntek, 18:42
Cifra halottak 01.jpg
chillik
2018. május 25. péntek, 05:47
Cifra halottak 02.jpg
chillik
2018. május 25. péntek, 05:46
Halottak napján 01.jpg
chillik
2018. április 26. csütörtök, 05:24
Halottak napján 02.jpg
chillik
2018. április 26. csütörtök, 05:24
0 halottak napkja[1].gif
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 14:32
0 halottak napjára hqdefa
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 14:31
halottak napja.png
chillik
2017. december 07. csütörtök, 17:18
Halottak emlékezete 01.jp
chillik
2017. november 10. péntek, 04:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.