Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:38 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aki épp érettségi, vagy valamilyen vizsga előtt áll esetleg tudna segíteni Ady verselemzésben?
Hát én nem hiszem, hogy Adyt akarná megérteni, maximum ezt a két versét, ami minimális történelmi ismeretek nélkül lehetetlen. Egy művész megértése meg ott kezdődik, hogy megismerjük a műveit, legalább a legjelentősebbeket, de még jobb időrendben haladva lehetőleg mindet, mondjuk az "Így élt ..." sorozat párhuzamos olvasása mellett. Bár én nem Adyval vagy József Attilával kezdeném, hanem Petőfivel és Arany összessel, balladákkal, levelekkel, stb. Szerintem elég mély víz egyből Adyba ugrani. Először meg kéne szeretgetni a költeményeket, és erre szerintem Arany a legalkalmasabb. Sajnos, a magyar oktatás nem igazán ezt az utat követi.
jn, 2018. április 22. vasárnap, 23:27
Ezt is jó tudni !
szárnyalhat a fantáziánk, készíthetjük egy vagy többféle zöldségből, gyümölcsből, számtalan módon ízesíthetjük, garázdálkodhatunk kedvünkre a fűszerpolcon, játszhatunk a leves sűrűségével, a zöldséget különféle alaplevekben is elkészíthetjük, így is más-más ízt kapunk. Bármilyen zöldségekből főzhetünk püré-vagy krémlevest, de mindkettőnél hangsúlyos szerep jut a levesbetéteknek, hiszen önmagában a krémes lét kanalazni unalmas.

- Gyümölcslevesek: A gyümölcsleveseket gyümölcsből főzzük, erre legalkalmasabb az alma, körte, a szilva, a meggy, a málna. Télen a fahéjas-narancsos szilvaleves remek választás lehet akár a karácsonyi asztalra is. A nyári melegben pedig készíthetünk hideg gyümölcsleveseket is, ezekben az a szuper, hogy még főzni sem kell. Ez készülhet, nyári gyümölcsökből mint a joghurtos őszibarackkrém-vagy az eperleves.

-Gazdag levesek- olcsó levesek: A gazdag ragus levesek jellemzője, hogy a zöldségek mellett hús is kerül a tányérba, sűrű laktató leves. sokszor készítenek
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:15
Miért nem foglalkoztok vele, hogy napi szintűek a terrorcselekmények?
kor, amelyben élünk különösen az, ami ránk következik a jövendő században a Népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük. Az USA a NATO-n keresztül már beérkezett Európa közepébe, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni Európa és Oroszország között. Erre pillanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb, mert kasztja - kormányai régen elárulták. A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz itt a Kárpát - medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma. Nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni. Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes
putnok7882, 2018. március 29. csütörtök, 19:14
Négy romániai megyei önkormányzat támogatja a Via Carpatia romániai szakaszának megépítését
Szatmár, Bihar, Arad és Temes megye önkormányzatai ennek a megállapodásnak az aláírásával csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Pásztor Sándor, a Bihar megyei tanács elnöke elmondta, hogy a nyugat-romániai megyék csatlakozni akarnak az Európai Unió észak-dél irányú legkeletibb autópályájához annak ellenére, hogy a közlekedési folyosó által érintett többi országban sokkal előrehaladottabb szakaszban tart a megvalósítás, mint Romániában.

Az önkormányzati vezető azért is tartja hasznosnak a kezdeményezést, mert a Via Carpatia nyomvonala egybeesik romániai autópályák tervével. A pénteki tanácskozást a Bihar megyei önkormányzat kezdeményezésére szervezték, amelyen lengyel, szlovák és magyar hivatalos személyek is részt vettek, írta az Agerpres hírügynökség.

Romániában még nincs pontosan megrajzolva az út nyomvonala, az illetékesek két lehetőséggel számolnak, vagy Szatmár megyén keresztül lép be Romániába, vagy a Bihar megyei Borstól halad majd Arad, Lugos, Karánsebes és Calafat irányába.

A
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:41
A tudomány, mint Isten
A tudomány, mint Isten

(Hallgasd a 21. tanítást)

2018.01.20-a van írnom kell, mert azt akarják a fentiek, hogy írjak pedig most érzem magamat legkevésbé alkalmasnak rá, most érzem legkevésbé úgy, hogy tudnék vagy akarnék írni, mert annyi minden dolgozódik és olyan fáradtnak érzem magam, de mint annyiszor ez is fordítva van, amikor legkevésbé érzed magad alkalmasnak a feladatra, akkor vagy a legalkalmasabb, amikor legrosszabbul érzed magad, akkor vagy a fentiekhez a legközelebb és amikor legjobban érzed magad akkor vagy a legtávolabb a fentiektől és valós földi célodtól és olyankor ők szenvednek miattad fent, mert már látják előre, hogy az milyen szenvedéssel fog járni neked, hogy azt meg tud magadnak majd bocsátani. Mi már tudjuk, hogy szenvedni nem rossz, szükséges, ez nem valamiféle aszkézis, önsanyargatás, önbüntetés, távolról sem az értelmetlen lenne, egyszerűen arról van szó, hogy ha a fizikai tested sérül, baleset ér, akkor amikor a legjobb, leghozzáértőbb kezekben például az erre
hogyaneljunk, 2018. január 20. szombat, 17:49
A HÉT NAPJAINAK MÁGIKUS EREJE 1.
A hét minden napját egy bolygó uralja, meghatározva azt is, hogy mikor milyen tevékenységet érdemes végeznünk.

HÉTFŐ - VÉGE A VITÁKNAK..
A hétfő a Hold uralma alá tartozik. ez a bolygó szimbolizálja a nőiességet, a gondolkodást, érzelmeket, ösztönöket, a lelki életet.
Hétfőn egyszerűbb tisztázni a félreértéseket. Ezen a napon szánjunk több időt a lelkünkre, testünkre. Tegyünk egy nagy sétát a friss levegőn.
A hét első napja a legalkalmasabb az orvosi kivizsgálásra.

KEDD - ERŐ ÉS KÜZDELEM
A kedd uralkodó bolygója a Mars.
Ez a bolygó képviseli a bátorságot, az erőt a kitartást, az elszántságot, de a türelmetlenséget, és a kíméletlenséget is.
Ez a nap alkalmas az újrakezdésre, de a fizikai erőt kívánó feladatok elvégzését is nehézség nélkül meg tudjuk oldani.
Erre a napra időzítsük a halogatott tárgyalásokat.

SZERDA - A PROBLÉMA MEGOLDVA
Ezt a napot a Merkúr uralja. A bolygó hatáskörébe tartozik a kommunikáció, az
lizawolf, 2017. november 05. vasárnap, 19:41
Osztrák választások - Új szerepükre készülnek a parlamentbe került pártok
ÖVP-tagok az ORF köztelevízió hétfői jelentése szerint megerősítették, hogy Sebastian Kurznak, az ÖVP kancelláresélyes elnökének szabad keze lesz a koalíciós tárgyalásokon. Kurz erre már nyári pártelnökké választásakor ígéretet kapott.

A konzervatív ÖVP megnyerte ugyan az előrehozott választást, de 31,6 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a parlamenti többség megszerzéséhez koalíciós partnert kell keresnie. Erre legalkalmasabbnak jelenleg az elsősorban bevándorlásellenes jelszavakkal politizáló FPÖ tűnik, amely valamivel több mint 26 százalékot szerzett a becsült végeredmény szerint. Az SPÖ 26,9 százalékot kapott, de a korábbi nyilatkozatok szerint az eddig kormányzó pártok abból indulnak ki, hogy az ÖVP-SPÖ nagykoalíciót - ha van más megoldás is - nem folytatják.

Kurz már nyilatkozott arról, hogy a koalíciós egyeztetéseket csak azután kezdi meg, ha meglesz a választás hivatalos végeredménye. Ez csütörtökön várható, mint ahogy az is, hogy Alexander van der Bellen köztársasági elnök megbízza
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 17:27
Osztrák választások - ORF: Kurznak szabad keze van a koalícióalakításban
Az ÖVP megnyerte a vasárnapi előrehozottválasztást, de 31,6 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a parlamenti többség megszerzéséhez koalíciós partnert kell keresnie. Erre legalkalmasabbnak jelenleg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tűnik, amely valamivel több mint 26 százalékot szerzett a becsült végeredmény szerint.

Kurz azonban, aki valószínűleg az ország új kancellárja lesz, már nyilatkozott arról, hogy a koalíciós egyeztetéseket csak azután kezdi meg, ha meglesz a választás hivatalos végeredménye. Ez csütörtökön várható, mint ahogy az is, hogy Alexander van der Bellen köztársasági elnök megbízza Kurzot kormányalakítással.

A becsült végeredmény szerint az ÖVP eddigi koalíciós partnere - a korábbi vezető kormánypárt -, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) ugyan néhány tizedszázalékkal többet szerzett a választáson az FPÖ-nél, de a hagyományos nagykoalíciót alkotó partnerek előzetesen azt jelezték, hogy egyelőre nem kívánják megismételni a közös kormányzást, amely tavasszal éppen a
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 15:23
Kökénylikőr
Talán még nem késő szedni az erdők széléről, árkok partjáról dércsipte kökényt. Szervezhetük egy remek kirándulást a családdal és még összekötjük a kellemest is a hasznossal.


Hozzávalók

2 kg érett, dércsípte kökény,
0,5 kg méz,
4 db fahéj,
1 l jó minőségű gyümölcspálinka (jelen esetben alma).

A kökényt akkor jó szedni, amikor már megcsípte a dér. A kökényt megmosom, kicsit szemenként összenyomom kézzel, majd egy 5 literes, vagy több kisebb nagyobb szájú, zárható befőttes üvegbe teszem. Ráöntöm a pálinkát és a fahéjat közzé szúrom. Meleg helyen (20-25o tartom 5-6 hétig. A konyha a legalkalmasabb erre a célra, mivel itt mindig meleg van. Tegyük szem elé, hogy ne felejtsük el naponta 2-3-szor összerázni az üveg tartalmát.
Az idő eltelte után leszűröm sűrű szövésű kendőn akár kétszer is, hogy szép tiszta likőrt kapjak. Szűrés után gőz fölött hozzáadom a mézet, majd alaposan elkeverem. Üvegekbe töltöm és kihűlés után hideg helyre teszem.
Nem
suzymama, 2017. október 10. kedd, 12:21
Tanácsok a napi csendességhez
Tanácsok a napi csendességhez


Ha lelkileg növekedni szeretnénk, elengedhetetlen az Úrral töltött napi csendesség. Meg kell azonban terveznünk, mert nem jön magától. Mindnyájan túlságosan elfoglalt emberek vagyunk. A nap legalkalmasabb időszaka erre a reggel, amire nagyon sok példát találunk a Bibliában (Jézus jóval napfelkelte előtt felkelt, és a zsoltáríró is azt kéri, hogy ,,jó reggel hallgasd meg az én szómat"). Ha előbb találkozunk az Úrral, mint bárki mással, akkor a helyes irányba indulunk el, bármi történik is. Isten tudja, hogy egyeseknek milyen nehezükre esik korán felkelni, és ha a reggel valamilyen okból nem felel meg, biztos vagyok benne, hogy segít más időpontot találni. Az anyáknak sokszor a délután a legalkalmasabb, amikor a gyerekek alszanak. Mindenképpen tervezzük be a napunkba a csendességet, és ragaszkodjunk hozzá. Kezdetben legyen rövid - talán negyed óra! Meg fogunk lepődni, milyen hamar vágyunk egyre többre.
Válasszunk ki egyetlen könyvet a
kalmanpiroska, 2017. augusztus 24. csütörtök, 13:06
Befejeződött a Jahn Ferenc kórház kórteremfelújítási programjának első szakasza
Mint írták, a nyárra tervezett felújítás során kifestették a folyosót és a kórtermeket, újramázolták az ajtókat, ajtótokokat, radiátorokat és éjjeliszekrényeket. Az emeleten kijavították az elektromos hálózatot, a vizesblokkok hibáit helyreállították, a szellőzőrendszert kitisztították, ahol pedig szükséges volt, ott teljesen kicserélték. Így július közepétől megújult környezet fogadja a betegeket ezekben a kórtermekben. A munkálatok során a betegellátás zavartalan volt.A tájékoztatás szerint a korábbi terveknek megfelelően a felújítás tovább folytatódik a kórházban, amely munkák sem okoznak a betegellátásban semmilyen fennakadást.A közlés szerint a közelmúltban a gasztroenterológiai, a kardiológiai osztályon és a kardiológiai ambulancián zajlott hasonló felújítás. A munkálatokat a kórház mindig úgy időzíti, hogy azok ne okozzanak fennakadást a gyógyító munkában, és erre jellemzően a nyári hónapok legalkalmasabbak - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2017. július 26. szerda, 15:53
Gulyás Gergely: nemzetegyesítés magyar irodalom nélkül nem lehetséges
Gulyás Gergely megjegyezte: a jövő magyar nemzetpolitikájának legfontosabb kérdése, hogy olyan kormány van-e hatalmon, amely a nemzetegyesítés szempontjából helyes úton jár. Véleménye szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség 2010 után gyakorlati és szimbolikus lépéseket is tett, amelyekkel elindult ebbe az irányba.

A fideszes politikus példaként említette a nemzeti összetartozás törvényének elfogadását, a kettős állampolgárságról szóló törvényt és a határon túli területekre szervezett gimnáziumi osztálykirándulások kötelezővé tételét.

Gulyás Gergely szerint jó döntés volt június 4-ét emléknappá tenni, de a magyar társadalom jelentős részének nincs ismerete Trianon következményeiről, ezért fontos lenne populáris formában megjeleníteni - filmek, regények segítségével - az akkori történelmi eseményeket, a tragikus emberi sorsokat.

A parlament alelnöke szerint a V4-ek együttműködése ma Európa számára reális, tradicionális elveken nyugvó jövőt kínál. Magyarország részéről nehézséget jelent ebben az
velemenyezd, 2017. július 26. szerda, 13:42
1/49
Képek, videók
Nádas-Kositzky Attilával.
agica2004
2014. március 23. vasárnap, 15:49
Házibuli - Attilával
teamradio
2010. november 10. szerda, 23:51
Nemesbük: Kőhíd Attilával
cathy222
2009. december 11. péntek, 12:20
Jutka Békésen Attilával..
caris11935
2009. június 22. hétfő, 09:32
Mesterházy Attilával
jancsiba1
2009. április 11. szombat, 19:36
Attilával
suniagi
2008. október 04. szombat, 18:18
Joláthy Attilával Szenten
kodayfesto
2007. szeptember 21. péntek, 11:27
Attilával
rual
2007. február 06. kedd, 13:37
Szél Attilával a farsango
lkb
2006. október 30. hétfő, 19:35
Zubor Attilával
izzy1
2006. augusztus 12. szombat, 11:21
Attilával
herbie69
2006. július 25. kedd, 01:30
Megértésetek kérem, . . .
sargarozsa15
2017. május 07. vasárnap, 17:48
A nők megértése első feje
pacsakute
2013. január 04. péntek, 15:08
a nők megértése
macoka65
2012. május 16. szerda, 07:56
a másik ember megértése
margit5
2009. július 11. szombat, 20:21
Címkék
legalkalmasabb erre, fahéjas-narancsos szilvaleves, fizikai erőt, értelmetlen lenne, emeleten kijavították, nyárra tervezett, közlés szerint, koalíciós tárgyalásokon, hagyományos nagykoalíciót, saját igényeinek, bolygó szimbolizálja, pénteki tanácskozást, parlamenti többség, József Attilával, gazdag ragus, kedd uralkodó,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.