Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:45 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hogy már nyár van?
Szaladnak a napok, és igyekszem utol érni magamat. DE! Nagy készülődés van, mert pénteken ballagnak az én édes kicsi lányaim, és bizony a lányoknál nem egyszerű, fodrász, kozmetikus és sorolhatnám. Bankettre ruha, és és és ...anya...... És a rohanás, és a segítő szándék, és a nagy szeretet és az, hogy hogy lettek ilyen nagyok???
Rengeteget dolgoztunk, rengeteget mentünk, megyünk. Nincs szabad hétvégénk, aminek nagyon örülök, hiszen szeretem amit csinálunk, és amit csinálok. Jövő héten már az a munka vár, amik el vannak maradva, a videó vágás és az új dal elkészítése....és a lakás kitakarítása, mert az most nagyon nem megy. Meglátom holnap hogy lesz idő és mire, de holnap is megyünk.
Imádok minden helyszínt és a sok sok kedves, mosolygós gyerkőcöt. Annyira szívből jön nekik még amit mondanak <3 Lehet az én kis kutyóimat is azért szeretem ennyire, mert olyan kis őszinték, és olyan nagyon tudnak szeretni és hízelegni :-)
Ma például kaptunk egy tuti ovis szatyorkát,amitől, úgy meghatódtam, de most
dundulino, 2018. június 13. szerda, 22:20
Varjú Zoltán
VARJÚ ZOLTÁN

Varjú Zoltán (Paks, 1974.05.30 - )

"Magyarnak születni nem csupán holmi születési előjog, vagy Öntelt nemzeti felsőbbség tudat... hanem élethosszig tartó kötelesség a Nemzetünk iránt! Ezáltal ki Magyarnak születsz, ne csak beszélj róla, hanem élj is úgy, hogy arra érdemes legyél..."

(Varjú Zoltán)


k


AKI HOZZÁD
menusgabor, 2018. május 07. hétfő, 21:00
Nótári Tamás
Megjegyzések a mérleg jelképiségéhez az Iliasban

Az igazság mérlege kifejezés mindannyiunk számára közismert, használata általánosan elterjedt, Iustitiát gyakorta láthatjuk különböző ábrázolásokon mérleggel a kezében.[1] A mérleggel mint az igazság(osság), az igazságszolgáltatás eszközével és jelképével a görög irodalomban több helyen is találkozhatni, a legkorábbiak között a homérosi Hermés-himnuszban (Dikés talanta).[2] Utóbb, csak néhány példát kiragadva e képet láthatjuk Bakkhylidesnél;[3] Theognisnél[4] pedig Zeus mérleggel méri ki az emberek számára a gazdagságot és a szegénységet.[5] Ezen szöveghelyek tanúsága szerint Zeus tartja kezében Diké,[6] vagyis az Igazság mérlegét. Az Iliasban találkozhatunk olyan, összefüggésében ábrázolt, tehát bővebben értelmezhető jelenettel, amelyben Zeus a mérleg segítségével mond ítéletet a hősök felett. A Dikés talanta értelmét keresve először a jognak, illetve az igazság(osság)nak a homérosi eposzokban kialakult fogalmát kísérlem meg tisztázni (I.), majd az
eposz, 2018. május 06. vasárnap, 20:53
Tompa Mihály - A légkő.
[/kep]

Ez áldott, e kegyes teremtés
Milljók közűl kivál;
Simogatván három leányát
Szólt gyakran a király:
Jók légyetek, minő anyátok!
S ugy - gondolá tovább, -
Bennetek hő anyát nyer a nép,
És a férj koronát.

Történt pedig, hogy a királynő,
Ki oly kegyes, ki jó,
Lassan emésztő hervadásban,
Fehér lesz, mint a hó;


S midőn érzé, hogy életének
Estvéje közelit:
Ágyához áldás- és bucsúra
Inté szülötteit.

Utószor látlak, jó leányim!
Anyátok elmegyen...
Jók legyetek, - s igaz testvéri
Egymásnak szűntelen!
Atyátoknak, búban, örömben
Hűk és engedelmesek:
Anyák a néphez, - a szegénynek
Védői légyetek!


S a kerti kápolnácska mellett,
A lombos fák alatt,
Látogassatok meg, leányim,
Elhunyt
chillik, 2018. április 12. csütörtök, 06:46
03. Urantia - 53. írás
címzetes igazgatója a jerusemi angyali seregek vezetését átvegyem. Erkölcsi támogatást kaptam a melkizedekektől, hatékony segítséget az Anyagi Fiaktól, cserbenhagyott a saját rendem egy jelentős csoportja, viszont nagyszerű támogatást nyújtottak a jerusemi felemelkedő halandók."
(606.8) 53:6.5 ,,Mivel a luciferi elszakadás eredményeként elkerülhetetlenül mi is kiszakadtunk a csillagvilági körökből, ezért a küzdelmünk sikere azon hírszerző testületünk hűségén múlott, akik segélykérésünket a közeli Rantulia csillagrendszerről az Edentiára továbbították; és úgy találtuk, hogy a rend uralma, a hűség értelme és az igazság szelleme magától győzedelmeskedett a lázadás, a saját jogok és az úgynevezett személyes szabadság felett; képesek voltunk folytatni a küzdelmet az új Csillagrendszer Fejedelemnek, Lucifer méltó utódának az eljöveteléig. És rögtön ezt követően kijelöltek a Melkizedek-megbízottak urantiai testületébe, mely felügyeletet gyakorol a hűséges szeráfi rendek felett az áruló Kaligasztia
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:25
Szemtől szemben egymással
Házasság a teremtés hajnalán - szemtől szemben egymással (1Mózes 2)

Az 1Mózes 2 új szemszögből ismétli meg a teremtés történetét, és kicsit más sorrendet említ. Az 1Mózes 2-ben a 7. vers tudósít arról, hogy Isten megalkotta Ádámot: "Azután megformálta az Úristen az embert a föld porából". Évát azonban csak később alkotta meg, ahogy azt a 21-22. versekben olvassuk: "Az emberből kivett oldalbordát asszonnyá formálta az Úristen." Ádám és Éva tehát az emberiség kezdetén nem voltak házaspár. Az Ádám és Éva teremtése között eltelt időszak életbevágó alapelveket tár elénk a férfit, az asszonyt és a házasságot illetően.

Ádám, mint "agglegény"

Isten az agglegény Ádámnak egy sor feladatot adott. Megbízta azzal, hogy művelje, gondozza és őrizze a kertet (2,15). Az arany, az ónixkő, az illatos gyanta és a világ más tájain hömpölygő folyók említése (2,10-14) azt sejteti, hogy a munka kiterjedhetett a kert határain kívülre. Mégis bármilyen gyönyörű is volt a Föld, valami
kalmanpiroska, 2018. március 27. kedd, 12:51
Betegek világnapja. LourdesSzűzanya jelenése 02.11
húga, Toinette és egy 13 éves barátnőjük, Jeanne Abadie rőzsét gyűjteni ment a massabielle-i szikla közelébe. Hideg, ködöd és borongós idő volt, amikor a sekély folyóhoz értek, Bernadett megállt, hogy levegye cipőjét és zokniját - ahogy édesanyja meghagyta neki, nehogy a lábbeli átázzon, a lány pedig megfázzon.
Eleinte szenteltvízzel “védekezett"
Ekkor lemaradt a többiektől, mikor egy fuvallathoz hasonló hangot hallott. Amikor másodszor is felhangzott, a lány körülnézett, és a közeli barlangban meglátott egy gyönyörű nőt.
Hófehér ruhában állt, derekán kék öv, mezítelen lábain egy-egy sárga rózsa, kezében rózsafüzér volt. Bernadett imádkozni kezdett, és látta, hogy a gyönyörű női alak is ezt teszi némán. Mindez percekig tartott, de a jelenésből a másik két lány semmit nem érzékelt.
- Második alkalommal már Bernadett “kereste a találkozást", de felkészült - egy üveg szenteltvizet vett magához, és anyja határozott tiltása ellenére két társával együtt
maroka, 2018. február 11. vasárnap, 16:01
2018. évi történelmi évfordulók 01. 01.
legnagyobb csehszlovák polgári párt, az agrárpárt elnöke Rudolf Beran újévi cikkében a szudétanémet és a Hlinka-féle szlovák párt kormánybalépését és a Német Birodalommal való megegyezést sürgeti.
1945 - Nagy-Miskolc létrejötte a történelmi Miskolc, Diósgyőr és Hejőcsaba egyesítésével.
1950 - Életbe lép az új közigazgatási reform, létrejön a mai megyerendszer alapja.
1950 - Több környékbeli községet egyesítenek Budapest fővárossal (lásd: Budapest kerületei).
1950 - Miskolchoz csatolnak négy közeli települést.
1958 - Kihirdetik az Európai Gazdasági Közösség (az Európai Unió elődje) megalakulását.
1959 - Győz a kubai forradalom. Fidel Castro csapatai élén bevonul Havannába.
1977 - Hatályba lép a szocialista országokba érvényes ,,piros" útlevél.
1979 - Az Amerikai Egyesült Államok és a Kínai Népköztársaság felveszi a diplomáciai kapcsolatokat.
1980 - Romániában létrehozzák az agrár-ipari tanácsokat.
1993 - Csehszlovákia felbomlik, létrejön Csehország és
skorpiolilike, 2018. január 14. vasárnap, 17:03
2018. évi történelmi évfordulók 01. 01.
agrárpárt elnöke Rudolf Beran újévi cikkében a szudétanémet és a Hlinka-féle szlovák párt kormánybalépését és a Német Birodalommal való megegyezést sürgeti.
1945 - Nagy-Miskolc létrejötte a történelmi Miskolc, Diósgyőr és Hejőcsaba egyesítésével.
1950 - Életbe lép az új közigazgatási reform, létrejön a mai megyerendszer alapja.
1950 - Több környékbeli községet egyesítenek Budapest fővárossal (lásd: Budapest kerületei).
1950 - Miskolchoz csatolnak négy közeli települést.
1958 - Kihirdetik az Európai Gazdasági Közösség (az Európai Unió elődje) megalakulását.
1959 - Győz a kubai forradalom. Fidel Castro csapatai élén bevonul Havannába.
1977 - Hatályba lép a szocialista országokba érvényes ,,piros" útlevél.
1979 - Az Amerikai Egyesült Államok és a Kínai Népköztársaság felveszi a diplomáciai kapcsolatokat.
1980 - Romániában létrehozzák az agrár-ipari tanácsokat.
1993 - Csehszlovákia
ametiszt54, 2018. január 13. szombat, 13:43
9. Amit nem mondhatok el senkinek ...
konzultációs előadások.
*
Vonattal jöttem-mentem és egy kis panzióban szálltam meg...
Ezért aztán ki kellett váltanom a Diákigazolványt!

Az első perctől sok gondom volt amiatt, hogy nem voltam - mert nem lehettem - munkavállalói státuszban egyetlen művelődési intézményben sem. És, főleg, hogy nem egy ilyen intézményben készülhettem föl a kultúrházi gyakorlat-szigorlatra.

Az első félévi szigorlatra való felkészülést megoldottam családi segítséggel, a közeli Keresztény Kultúrcentrum helyiségében megtartott képkiállítás helyett, egy diavetítés megrendezésével.

Ott, ahol egyébként a Lokálpatrióták Alapítványa és az újságja, a Színes Iránytű helyi lokálpatrióta folyóirat szerkesztősége is be volt jegyezve a bíróságon. Ennek a folyóiratnak a megjelenéséhez én is hozzájárultam - főleg írásaimmal. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=485825&aid=268641
Csakhogy, a laptulajdonos hiányolta a diplomát... Ezért is határoztam a főiskolai felvételi
furaila, 2018. január 13. szombat, 05:48
Gardou
meglévő fővárosi mellé még két börtönt építtetett egyet a síkság közepére, egyet a déli hegyek tövébe. Igazi despota volt, kemény kézzel vezényelte az országot, ezzel gazdaságilag ugyan megerősítette a szigetet, de politikailag puskaporos légkört teremtett. Az ő érdeme az egyetlen rézbánya megnyitása a Benuzi hegyvonulat közepén, és a turizmus némi fellendítése. Ősidők óta folyt mezőgazdasági termelés, amit központosított, néhány farmernek átjátszotta a síkság legnagyobb részét, természetesen valamennyien a közeli rokonai voltak. Csekély létszámú hadsereget hozott létre,vegyes fegyverzettel, volt néhány AK gépkarabélyuk az oroszoktól, valamennyi AMD géppisztoly a magyaroktól, a nehéz fegyverzet pedig három amerikai géppuskából állt. Ennyi elég is volt a külső ellenség elrettentésére, ugyanis egyetlen nép se pályázott a szerény adottságú királyság megszerzésére.

Nyugalom honolt az országban, bár akadtak akik sokallták az adókat, és azt sem nézték jó szemmel, hogy minden zsírosabb pozícióban a
frekvento, 2018. január 10. szerda, 15:50
DECEMBER 24.
http://e-kartki.net.pl/kartki/52/2/d/2395.gif

Kétezer évvel ezelőtt élt Izrael egyik kis városában a galileai Názáretben egy leány, Mária. Egy éjjel megjelent előtte Gabriel arkangyal és bejelentette neki, hogy tervei vannak Istennek Mária számára, ő lesz majd Isten Fiának az édesanyja.

Nemsokára férjhez ment Mária Józsefhez, és amikor a király bejelentette, hogy vissza kell menni arra a helyre, ahol születtek, mert népszámlálás lesz, együtt mentek a Jeruzsálemhez közeli Betlehembe. Amikor megérkeztek késő este Betlehembe, Mária érezte, hogy eljött ideje, hogy megszülessen a gyermek, de már nem volt hely a számukra sehol. Végül is sikerült behúzódniuk egy istállóba és ott született meg a kis Jézus. Bölcső nem volt, helyette a jászolba fektették az újszülöttet.

Egy közeli mezőn pásztorok legeltették a juhaikat és egy angyal jelent meg előttük mondván, hogy egy közeli istállóban megszületett az Isten Fia. Amikor a pásztorok ott találták a gyermeket a
cuppika59, 2017. december 24. vasárnap, 08:00
1/68
Képek, videók
az hogy a mai.jpg
sz719eszter
2018. június 22. péntek, 18:54
Soha ne feledd, hogy belő
lilagondolatok
2018. június 22. péntek, 09:20
Azáltal, hogy szeretjük é
sanci81
2018. június 19. kedd, 15:28
Neked,hogy vidám napod le
cuppika59
2018. június 16. szombat, 10:11
Attó, hogy csíkot setesz
sanci81
2018. június 15. péntek, 17:06
Tudom,hogy meghaltál,de n
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:57
Hogy ki az igaz barát? Az
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:17
Köszönöm,hogy gondoltál r
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 11:36
Örülök hogy vagy nekem
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:13
Köszönöm,hogy köszöntötté
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:11
Segítő szándék
sanci81
2017. február 17. péntek, 16:04
Szeretet nagy erő..
alvaro-hopihe
2018. február 27. kedd, 13:51
Szeretettel küldöm nagy ö
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 12:55
Szeretettel küldöm nagy ö
borigit
2017. február 18. szombat, 14:19
0 nagyon sok szeretettel.
lovaszmarika
2016. november 14. hétfő, 17:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.