Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 18. kedd | 38. hét | 261. nap | 23:30 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent Bertalan apostol mártíromsága
telepíti az Úr szőlejét és paradicsomát. Az embereknek gyógyszert adott a betegségek ellen, kitépte a tudatlanság töviseit, kiirtotta a hitetlenség őserdőit, és a hittételek köveiből oltalmat adó házat épített nekik."
Bertalan vértanúságára utal az a pécsi monda is, amely a városhoz tartozó gyükési szőlők között emelkedő barokk Bertalan-kápolnához fűződik. Az itt buzgólkodó remeték a török elől a Mecsek erdőségeibe menekültek. Bertalan barát azonban a helyén maradt, és a kápolna kincseit egy közeli barlangba rejtette el. A törökök követelték rajta a kincseket. Ő azonban a rettenetes kínzások ellenére sem árulta el, hol vannak. Lekísérték a hegyről és egy présház mellett elevenen megnyúzták, bőrét karjára vetették, és most már megengedték neki, hogy visszamenjen a kápolnához. Amikor azonban odaért, összeesett és meghalt. A törökök ennek láttára annyira megrémültek, hogy még a tájára sem mertek menni többé a kápolnának. Nyilvánvaló, hogy a monda képződését az apostol kápolnabeli képe ihlette és
maroka, 2018. augusztus 24. péntek, 10:54
Szent Domonkos áldozópap 08.08
Gondtalansága és nyugalma annyira lenyűgözte őket, hogy bénultan eresztették le a fegyverüket és kereket oldottak

- Vándor úton oldalon
SZENT DOMONKOSAugusztus 8.
*Caleruega, 1170 körül +Bologna, 1221. augusztus 6.
Az Ó-Kasztíliát átszelő Duero folyó völgyében, néhány órányira a püspöki székhelytől, Osmától fekszik Caleruega városa. A Guzman családnak nagy kiterjedésű birtokai voltak e vidéken. Domonkos itt született 1170 körül. Szülei egész kicsi korában az egyik nagybácsihoz, a közeli Gumiel de Izan esperes-plébánosához küldték, hogy ott kapja meg az alapvető iskolázást és a nagybácsi vezesse be őt a templomi szolgálatba.
1190-ben került Domonkos a palenciai székesegyház iskolájába, s ekkor már világossá vált, hogy pap akar lenni. Tankönyveinek lapszéli jegyzetei és a felebarátai iránt megnyilvánuló szeretete már előre jelezték, hogy mi lesz belőle, ha felnő. Kasztíliában éhínség volt, Domonkos pedig pénzzé tette könyveit, és árát a szegények között osztotta szét. Azt
maroka, 2018. augusztus 08. szerda, 11:19
Tokaji Márton
TOKAJI MÁRTON

Tokaji Márton (Debrecen, 1940. szeptember 9. - Debrecen, 2014. március 31.) költő, író. Csak nyugdíjas éveiben kezdett komolyabban foglalkozni a költészettel. 2014-ben bekövetkezett haláláig aktív szervezője és tagja volt a helyi amatőr művészvilágnak.

Verseit klf. számos országos és helyi irodalmi folyóiratokban publikálja és azok az Interneten is megtalálhatók. Több évig főszerkesztője volt a ,,FŐNIX HANGJA" irodalmi folyóiratnak, majd 2007 óta az ,,Alföldi Tollforgatók Lapja" irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztője. A Cserhát Művész Kör vezetőségi tagja, és a Kör Alföldi tagozatának elnöki tisztét tölti be. Kiadott verses kötetei: Tavasz tisztafénye az őszben világít, Álomkötél, Hajnali fényben, A csend varázsa, Fényévek útjain. Hatodik elbeszélő verses kötete nyomdai előkészítés alatt áll, mely
menusgabor, 2018. július 26. csütörtök, 22:00
Kárpátaljai gyermekotthonban jótékonykodtak az M2 Petőfi TV és a Holnap tali! szereplői
Stumpf Kata, az M2 Petőfi TV szerkesztő riportere a műsorban elmondta, nagy örömmel és izgalommal tettek eleget a magyar határhoz közeli, 60 leánynak otthont adó nagydobronyi otthon meghívásának, ahová a Petőfi TV-ben gyűjtött adományokat is eljuttatták, emellett az ott élő gyerekekkel együtt festették ki az egyik közösségi szobát. "Nagy élmény volt a gyerekekkel együtt festeni, sokat játszottunk, fociztunk együtt" - mondta.

Rengeteg mesefilm, gyerekjáték, egyedi tervezésű ruha talált új gazdára a Kárpátaljai Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthonban, ahol a gyerekek közel fele valamilyen fogyatékossággal él.

Az otthonban lakó gyerekek sokat meséltek a terveikről, barátaikról, nagyokat nevettek együtt, annak ellenére, hogy milyen szomorú történetük van - tette hozzá.

A szerkesztő beszélt arról is, hogy az M2 Petőfi TV stábja a jövőben is folytatni szeretné a jótékonykodást, meg szeretnék mutatni ezeket a gyermekotthonokat az embereknek.

Derék Bence színész a műsorban arról
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 11:31
Goretti Szent Mária szűz és vértanú
péntek
A tizenkét évesen vértanúhalált halt Goretti Szent Máriára emlékezünk július 6-án. Szentté avatásán, 1950-ben az Egyház történetében először félmilliónál is többen voltak jelen, köztük volt Mária édesanyja is.
.......
Goretti Mária az olaszországi Corinaldóban született 1890. október 16-án. Szüleinek volt egy kis földjük, de ebből a család nem tudott megélni, ezért elköltöztek a Nettunóhoz közeli Ferriere di Concában, ahol egy özvegyemberrel és fiával közösen béreltek egy kisebb birtokot. A vidék mocsaras volt, alig telt el egy év, Mária édesapja meghalt maláriában. Az özvegyen maradt édesanya nem tehetett egyebet, ott maradt hat gyermekével, és továbbra is fenntartotta a bérletet. Mária volt a testvérek közül a legidősebb, ellátta a háztartást, és vigyázott a kicsikre, amikor édesanyja a nagyobbakkal kinn dolgozott a mezőn.
A bérlőtárs fia, a tizenkilenc éves Alessandro először szép
maroka, 2018. július 06. péntek, 13:49
Az Urantia könyv - 53. írás
címzetes igazgatója a jerusemi angyali seregek vezetését átvegyem. Erkölcsi támogatást kaptam a melkizedekektől, hatékony segítséget az Anyagi Fiaktól, cserbenhagyott a saját rendem egy jelentős csoportja, viszont nagyszerű támogatást nyújtottak a jerusemi felemelkedő halandók."

53:6.5 ,,Mivel a luciferi elszakadás eredményeként elkerülhetetlenül mi is kiszakadtunk a csillagvilági körökből, ezért a küzdelmünk sikere azon hírszerző testületünk hűségén múlott, akik segélykérésünket a közeli Rantulia csillagrendszerről az Edentiára továbbították; és úgy találtuk, hogy a rend uralma, a hűség értelme és az igazság szelleme magától győzedelmeskedett a lázadás, a saját jogok és az úgynevezett személyes szabadság felett; képesek voltunk folytatni a küzdelmet az új Csillagrendszer Fejedelemnek, Lucifer méltó utódának az eljöveteléig. És rögtön ezt követően kijelöltek a Melkizedek-megbízottak urantiai testületébe, mely felügyeletet gyakorol a hűséges szeráfi rendek felett az áruló Kaligasztia
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:46
Hogy már nyár van?
Szaladnak a napok, és igyekszem utol érni magamat. DE! Nagy készülődés van, mert pénteken ballagnak az én édes kicsi lányaim, és bizony a lányoknál nem egyszerű, fodrász, kozmetikus és sorolhatnám. Bankettre ruha, és és és ...anya...... És a rohanás, és a segítő szándék, és a nagy szeretet és az, hogy hogy lettek ilyen nagyok???
Rengeteget dolgoztunk, rengeteget mentünk, megyünk. Nincs szabad hétvégénk, aminek nagyon örülök, hiszen szeretem amit csinálunk, és amit csinálok. Jövő héten már az a munka vár, amik el vannak maradva, a videó vágás és az új dal elkészítése....és a lakás kitakarítása, mert az most nagyon nem megy. Meglátom holnap hogy lesz idő és mire, de holnap is megyünk.
Imádok minden helyszínt és a sok sok kedves, mosolygós gyerkőcöt. Annyira szívből jön nekik még amit mondanak <3 Lehet az én kis kutyóimat is azért szeretem ennyire, mert olyan kis őszinték, és olyan nagyon tudnak szeretni és hízelegni :-)
Ma például kaptunk egy tuti ovis szatyorkát,amitől, úgy meghatódtam, de most
dundulino, 2018. június 13. szerda, 22:20
Varjú Zoltán
VARJÚ ZOLTÁN

Varjú Zoltán (Paks, 1974.05.30 - )

"Magyarnak születni nem csupán holmi születési előjog, vagy Öntelt nemzeti felsőbbség tudat... hanem élethosszig tartó kötelesség a Nemzetünk iránt! Ezáltal ki Magyarnak születsz, ne csak beszélj róla, hanem élj is úgy, hogy arra érdemes legyél..."

(Varjú Zoltán)


Versei





AKI HOZZÁD SZÓL

Én zabolátlan folyó vagyok, szélsebes
ordító orkán, ami néha túlontúl
menusgabor, 2018. május 07. hétfő, 21:00
Tompa Mihály - A légkő.
[/kep]

Ez áldott, e kegyes teremtés
Milljók közűl kivál;
Simogatván három leányát
Szólt gyakran a király:
Jók légyetek, minő anyátok!
S ugy - gondolá tovább, -
Bennetek hő anyát nyer a nép,
És a férj koronát.

Történt pedig, hogy a királynő,
Ki oly kegyes, ki jó,
Lassan emésztő hervadásban,
Fehér lesz, mint a hó;


S midőn érzé, hogy életének
Estvéje közelit:
Ágyához áldás- és bucsúra
Inté szülötteit.

Utószor látlak, jó leányim!
Anyátok elmegyen...
Jók legyetek, - s igaz testvéri
Egymásnak szűntelen!
Atyátoknak, búban, örömben
Hűk és engedelmesek:
Anyák a néphez, - a szegénynek
Védői légyetek!


S a kerti kápolnácska mellett,
A lombos fák alatt,
Látogassatok meg, leányim,
Elhunyt
chillik, 2018. április 12. csütörtök, 06:46
Szemtől szemben egymással
Házasság a teremtés hajnalán - szemtől szemben egymással (1Mózes 2)

Az 1Mózes 2 új szemszögből ismétli meg a teremtés történetét, és kicsit más sorrendet említ. Az 1Mózes 2-ben a 7. vers tudósít arról, hogy Isten megalkotta Ádámot: "Azután megformálta az Úristen az embert a föld porából". Évát azonban csak később alkotta meg, ahogy azt a 21-22. versekben olvassuk: "Az emberből kivett oldalbordát asszonnyá formálta az Úristen." Ádám és Éva tehát az emberiség kezdetén nem voltak házaspár. Az Ádám és Éva teremtése között eltelt időszak életbevágó alapelveket tár elénk a férfit, az asszonyt és a házasságot illetően.

Ádám, mint "agglegény"

Isten az agglegény Ádámnak egy sor feladatot adott. Megbízta azzal, hogy művelje, gondozza és őrizze a kertet (2,15). Az arany, az ónixkő, az illatos gyanta és a világ más tájain hömpölygő folyók említése (2,10-14) azt sejteti, hogy a munka kiterjedhetett a kert határain kívülre. Mégis bármilyen gyönyörű is volt a Föld, valami
kalmanpiroska, 2018. március 27. kedd, 12:51
A tél szépsége
A TÉL SZÉPSÉGE

Téli versek

Minden évszaknak megvan a maga öröme. Csend van, de néha hallani lehet a madarak csicsergését, és látni lehet ahogy megrázzák tollaikat a hideg miatt. Messze, a nagy fehérségben kitűnik a csipkebogyótermés a bokrokon, látni lehet, hogy megcsípte a dér. Esteledik. Az erdőre friss hótakaró hull. Az ezüstös holdfény úgy esik a földre, mint a legfinomabb selyemből szőtt
menusgabor, 2018. január 16. kedd, 15:00
2018. évi történelmi évfordulók 01. 01.
legnagyobb csehszlovák polgári párt, az agrárpárt elnöke Rudolf Beran újévi cikkében a szudétanémet és a Hlinka-féle szlovák párt kormánybalépését és a Német Birodalommal való megegyezést sürgeti.
1945 - Nagy-Miskolc létrejötte a történelmi Miskolc, Diósgyőr és Hejőcsaba egyesítésével.
1950 - Életbe lép az új közigazgatási reform, létrejön a mai megyerendszer alapja.
1950 - Több környékbeli községet egyesítenek Budapest fővárossal (lásd: Budapest kerületei).
1950 - Miskolchoz csatolnak négy közeli települést.
1958 - Kihirdetik az Európai Gazdasági Közösség (az Európai Unió elődje) megalakulását.
1959 - Győz a kubai forradalom. Fidel Castro csapatai élén bevonul Havannába.
1977 - Hatályba lép a szocialista országokba érvényes ,,piros" útlevél.
1979 - Az Amerikai Egyesült Államok és a Kínai Népköztársaság felveszi a diplomáciai kapcsolatokat.
1980 - Romániában létrehozzák az agrár-ipari tanácsokat.
1993 - Csehszlovákia felbomlik, létrejön Csehország és
skorpiolilike, 2018. január 14. vasárnap, 17:03
1/68
Képek, videók
szent bertalan kápolna_3.
maroka
2018. augusztus 24. péntek, 10:58
szent bertalan kápolna_2.
maroka
2018. augusztus 24. péntek, 10:58
szent bertalan kápolna.jp
maroka
2018. augusztus 24. péntek, 10:57
DSCN0055Szent Bertalan-te
irmus
2018. június 09. szombat, 12:49
Mártíromsága...1
caris11935
2010. április 02. péntek, 13:10
Az embereknek szükségük v
sanci81
2018. július 26. csütörtök, 17:29
Mert ha embereknek megboc
katalin_53
2018. július 15. vasárnap, 22:57
Mert ha az embereknek.jpg
katalin_53
2018. július 15. vasárnap, 22:57
a negatív embereknek.jpg
sz719eszter
2018. június 04. hétfő, 18:56
„Az embereknek az é
katalin_53
2018. május 07. hétfő, 13:08
Adj+többet+az+emberekn ek,
menusgabor
2017. szeptember 09. szombat, 22:54
?Az embereknek.jpg
katalin_53
2017. augusztus 18. péntek, 08:59
Ha az embereknek nem tets
kkm
2017. május 23. kedd, 13:22
köszönet embereknek.jpg
kicsoda57
2016. március 08. kedd, 22:19
Az embereknek jóleshet
sanci81
2015. december 25. péntek, 12:30
Címkék
úgynevezett személyes, Európai Unió, Petőfi TV-ben, egyik nagybácsihoz, műsorban elmondta, Európai Gazdasági Közösség, kisebb birtokot, Varjú Zoltán, szegények között, agrárpárt elnöke, házasságot illetően, diplomáciai kapcsolatokat, saját jogok, Goretti Mária, rend uralma, nagybácsi vezesse,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.