Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:48 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tejfölös- vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. Legalább 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni.
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 18:58
Édes és sós apró sütemények.
vaníliás cukrot, az áztatott mazsolát, az 5 dkg vajat és a tört fahéjat. A maradék tésztából ceruzavékony-rudacskákat sodrunk és kereszt alakban a süteményre nyomjuk. Kikent, kilisztezett sütőlapra tesszük, majd forró sütőben kisütjük.

Olcsó tészta
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, pici só, 2 dkg élesztő, 2 db kockacukor, kevés tej, amennyit a tészta felvesz, kevés szódabikarbóna, gyümölcsíz.
Elmorzsoljuk a lisztet a zsírral, picit megsózzuk, a 2 dkg élesztőt és a kockacukrot kevés langyos tejjel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tésztához, kevés szódabikarbónát teszünk bele, majd az egészet jól kidolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét ízzel megkenjük, majd megsütjük.

Kétszínű sütemény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőport, 25 dkg cukor, 2 egész tojás, tej, 3 evőkanál kakaó, lekvár.
Eldolgozzuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 12:21
Kefires hűtős lángos
receptet. Azóta csak ezt készítem. Ez a recept azért is jó, mert nem kell kisütni egyszerre. Akár 1 hétig is eláll a hűtőben.. mert nincs is jobb, a frissen sült lángosnál.:)

Hozzávalók

1 kg finomliszt
6 dl kefir
4 db tojás
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 e.k. só
2 kávéskanál kristálycukor
étolaj
45 dkg tejföl
20 dkg trappista sajt
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.

A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül
nanoka72, 2017. szeptember 28. csütörtök, 10:06
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
Hozzávalók:
kb. 14 közepes kiflihez
50 dkg finom liszt átszitálva
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1,5 dl langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
140 g-os tejföl (nem biztos, hogy kell az egész)

A töltelékhez:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt trappista sajt

A tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
4-5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell keleszteni, csak felolvasztani a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk - nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.)
2. A tésztát nem kell
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 18:37
Tútós batyú
Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg finom liszt, 25 dkg rétes liszt, kb. 1,5 dl langyos tej
1 tojás, csipet só, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg olvasztott margarin, 2 púpozott evőkanál cukor; a töltelékhez: 45 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál búzadara, kb. 5 evőkanál cukor (ízlés szerint), 1 csomag vaníliás cukor, 1 maréknyi mazsola, 1 tojás; a teteje lekenéséhez: 1 db tojássárgája, 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt és az ujjunkat összekeverjük. A liszt széléről egy keveset az élesztős tejbe szórunk, majd jól összekeverjük. Letakarjuk és kb. 3-5 percet várunk, amíg fel fut a kovászunk.
Hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet, az egész tojást, a sót, a cukrot, és az olvasztott margarint. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas, de ne túl ragacsos tésztát kapjunk (ha kell, tegyünk hozzá még lisztet vagy tejet).
aranyag, 2017. szeptember 20. szerda, 09:57
Hókocka kétféle krémmel
Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg liszt
10 dkg zsír
3 ek cukor
1 tojás
1 dkg szalalkáli
kevés langyos tej
csipet só
pár evőkanál tejföl

Krémhez:

fél liter tej
5 ek liszt
2 csomag vaníliás cukor
15-20 dkg porcukor
15-20 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
fél citrom leve (elhagyható)
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
1-2 ek kakaópor
csipet só

Elkészítése:
A krém elkészítése:

Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kettévesszük a krémet, az egyik felébe belekeverjük a kakóport (kevés csokit is reszeltem bele), a másik felébe belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. Kihűtjük.
A tészta elkészítése:

Kevés langyos tejben
bkisseva, 2017. szeptember 06. szerda, 08:26
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Hozzávalók

• 50 dkg liszt
• 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
• 3 dl tejföl
• 1 dl langyos tej
• 2,5 dkg friss élesztő
• 1 kávéskanál cukor
• 3 kávéskanál só
a díszítéshez:
• 1 tojás
• reszelt sajt
• magvak

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, sót, 15 dkg puha vajat és az élesztős tejet. Az egészből sima, a táltól elváló tésztát dagasztunk, amit aztán letakarva duplájára kelesztünk.

A kelesztés után a tésztát minél vékonyabb téglalappá nyújtjuk. A megmaradt 10 dkg vajat megolvasztjuk, és a felét a
nanoka72, 2017. május 29. hétfő, 21:16
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
tej,
1 csomag száraz élesztő,
1 teáskanál cukor,
30 dkg finom liszt,
30 dkg rozsliszt,
1 tojás,
1 dkg só,
2 evőkanál vaj,
15 dkg durvára vágott dió,
3 ostya
A töltelék:
1,2 kg sovány főtt sonka,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
1 nagy alma,
2 evőkanál citromlé,
2,5 dl húsleves,
4 cl almapálinka,
1 teáskanál majoránna,
tej megkenni,
papír a sütéshez

Előkészítés:
Az élesztőt és a cukrot langyos tejben feloldjuk, majd a liszttel, a tojással, a vajjal és a sóval együtt egy keverőtálba tesszük, és sima tésztává dolgozzuk össze. Ezután beleadjuk a diót, majd letakarva, meleg helyen, 1 órán át kelesztjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk; a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk; az almakockákat rövid ideig pároljuk benne; hozzáadjuk a mézet; felöntjük a citromlével, a levessel és az almapálinkával, belekeverjük a majoránnát, majd az almamasszát
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa
Nem lehet megunni
Anyukám ezt a receptet használja évek óta, de egyszerűen nem lehet megunni és nem is akarjuk.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 kanál cukor
1 dl meleg tej
2 dl tejföl
3 dkg élesztő

A tetejére:

1 tojás sárgája
kömény
reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt.

A tésztát összedolgozom, és egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom és háromba hajtom össze a tésztát.

Ezt még 2x megismétlem 20 perc elteltével.

Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom a tetejét késsel bevagdosom, közepes pogácsa
nanoka72, 2017. május 02. kedd, 15:43
Ízőrzők – Noszvaj
hagyjuk, hogy átpárolódjon.
Közben a kolbászt kisebb kockákra vágjuk, és a zsírral összesütjük.
A megpuhult tésztát összevágjuk . 2 centis falatokra, egy nagy tálba tesszük, és a kolbászos zsírral összerázogatjuk.

Tárkonyos leves
Hozzávalók: 30 dkg füstölt hús (tarja), 1 nagy csokor tárkony, 1 teáskanál só, 2 evőkanál ecet, késhegynyi szódabikarbóna. A levesbetéthez 4 zsemle. A habaráshoz 2 evőkanál liszt, 1 liter tej, 2 dl tejföl.
A húst apró kockákra vágjuk, és néhány percre langyos vízbe tesszük, hogy kicsit kiázzon. Leveses fazékban vizet melegítünk, ebbe tesszük bele a leszűrt húsdarabkákat. A tárkonyt meleg vízzel leöblítjük, és a leveshez adjuk. Megsózzuk, és legalább egy órán át főzzük.
Közben a zsemléket felkockázzuk, és sütőben aranyló sárgára pirítjuk. Időközben kicsit megrázogatjuk, nehogy leégjen. A habaráshoz a lisztet apránként elkeverjük a tejjel.
Amikor a hús megpuhult, a tárkonyt kivesszük a levesből, belekeverjük a szódabikarbónát, az ecetet, és a
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
Szezámmagos sonkás, fonott kalács
kalács


HOZZÁVALÓK:

a tésztához:
1 kg liszt
1 csomag élesztő
2 marék cukor
nagy csipet só
0,5 dl tej
2 evőkanál étolaj
10 dkg margarin
4 tojás sárgája



a töltelékhez:
50 dkg főtt füstölt sonka
4 db főtt tojás
12 dkg mascarpone sajtkrém
1 dl tejföl

bors
a tetejére:
1 db felvert tojás
2 evőkanál szezámmag

ELKÉSZÍTÉS:
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A dagasztógépbe (konyhai robotgép dagasztó betéttel) belerakjuk a száraz alapanyagokat, majd beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani a géppel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és az olvasztott margarint. Addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától a tészta.

Ekkor a tetejét meghintjük liszttel, egy konyharuhával letakarjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük. Amíg kel a
gabfe, 2017. április 21. péntek, 19:08
Habkönnyű almás pite
hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tegyük be.

Elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, egy tálba reszeljük és meglocsoljuk a citromlével.

Egy lábasban a margarint és a cukrot felolvasztjuk, belekeverjük a lereszelt almát és elkezdjük dinsztelni. A pudingot csomómentesre keverjük a mandarin levével.

A dinsztelődő alma már levet engedett belekeverjük a mandarinos pudingot, hozzá adjuk a vanília aromát és besűrítjük. Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

Közben a fehérjéket a sóval borotvahab keménységűre felverjük.

A hűtőből kivesszük a tésztát és egy sütőpapíron elnyújtjuk kb. 23 × 33 cm -téglalappá.

Sütőpapírral együtt beemeljük egy 20 × 30 cm - tepsibe. Egy villával sűrűn megszurkáljuk. A langyosra hűlt almához óvatosan hozzá adjuk a felvert habot.

A tölteléket a tésztára halmozzuk, majd egyenletesen eldolgozzuk rajta.

Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, és egy
horvathnemagdi, 2017. március 29. szerda, 14:44
1/122
Képek, videók
Tejfölös Vajas Pogácsa.jp
sz719eszter
2017. augusztus 07. hétfő, 10:18
Fókuszálj a közepébe..jpg
sztana45
2011. március 27. vasárnap, 13:24
A virág közepében.gif
csalogany13
2010. augusztus 13. péntek, 00:48
Virág közepébe képet lehe
margoboszi
2009. október 18. vasárnap, 19:39
Sűrű erdő közepében kis f
zsebibaba51
2009. augusztus 02. vasárnap, 20:54
mi van a közepébe,
himeshaza
2008. május 01. csütörtök, 22:07
Hölgy virág közepében
pszihe
2006. augusztus 11. péntek, 19:16
Langyos citromos víz.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:35
Langyos víz citrommal.jpg
cipello
2013. május 26. vasárnap, 09:46
langyos citromos víz.jpg
snbela44
2013. április 19. péntek, 17:44
langyos citromos víz.jpg
sarkadykati
2013. április 19. péntek, 04:04
Friss langyos kifli regge
borcsamama
2013. február 19. kedd, 09:06
Citrom langyos higitásban
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:26
Langyos eső...
somariza
2011. március 17. csütörtök, 19:15
20071002 Langyos tenger.j
sztana45
2010. augusztus 18. szerda, 07:57
Címkék
liszt közepébe, sóval borotvahab, vanília aromát, citrom levét, zsírral összesütjük, élesztővel összekevert, kolbászt kisebb, mandarin levével, tálba reszeljük, almát meghámozzuk, tetejét meghintjük, felfuttatott élesztőt, felfuttatott élesztős, kockacukrot kevés, villával sűrűn, pudingot csomómentesre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.