Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:06 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiskunfélegyházi napraforgó kalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, csipetnyi só, 4 dl tej. A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 12 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 (bio) citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 db kajszibarack (vagy más gyümölcs). A kalácsok kenéséhez 1 tojás.
Az összemorzsolt élesztőre két deci langyos tejet és egy evőkanál cukrot teszünk, összekeverjük, és állni hagyjuk.
A megszitált liszthez tesszük a megmaradt cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, csipetnyi sót, majd a megkelt élesztővel és a maradék tejjel összeállítjuk a tésztát. Amikor már jól kidolgoztuk, konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a darált mákot a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával elkeverjük, majd kanalanként annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető masszánk legyen. A kajszibarackot megmossuk, elfelezzük, magját eltávolítjuk.
Az idő közben megkelt tésztát lisztezett deszkán kétfelé választjuk. Az egyiket összegyúrjuk, és másfél centi vastagra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:13
Tejfölös vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ezt a receptet tényleg érdemes leírni! Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni. Forrás
nanoka72, 2018. július 30. hétfő, 09:40
Álom puha sajtos pogácsa bögrésen
reggel sütjük fajtából.

Reggel sütöttem, mielőtt nyaralni indultunk,
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

- 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 bögre 20%-os tejföl (kb. 230 g)
- 1 púpozott teáskanál kristálycukor
- 1 púpozott teáskanál (csapott evőkanál) só
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- negyed bögre langyos tej
- 1 db tojás és egy sárgája ( megmaradó fehérje jó lesz a pogácsák kenéséhez sütés előtt)

+ sajt a tetejére (vagy köménymag, szezámmag)

1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
Jó tanács: a tojásokat előzőleg verjük fel egy picit, úgy könnyebb vele dolgozni. Amennyiben a tészta nagyon ragadna,
nanoka72, 2018. július 29. vasárnap, 12:38
Ahány ház annyi féle lecsó
TOJÁSOS LECSÓ
5 db tojást villával felverünk és hozzákeverünk 2 evőkanál tejszínt vagy tejfölt. Az alaprecept szerint elkészített lecsót addig főzzük, míg a nedvessége teljesen elpárolog, és szinte zsírjára sül. Ezután hozzákeverjük a tejszínes (tejfölös) tojást és készre sütjük.

VIRSLIS LECSÓ
6 darab virslit előkészítünk, ha műanyag bélben van, lehúzzuk róla, majd bő vízben előfőzzük. Amíg még langyos vékonyan felkarikázzuk és a készülő lecsóhoz adjuk. Az alapreceptben szereplő lecsóval együtt főzzük készre.

GOMBÁS LECSÓ
20 dkg gombát alaposan megtisztítunk, megmossuk, leszárítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az alaprecept szerint készített lecsóba kissé megpárolódott paprikára tesszük a gombát, és ezután adjuk hozzá a paradicsomot.

BABOS LECSÓ
20 dkg zöldbabot szálkáitól megtisztítunk, kisebb darabokra
lizawolf, 2018. július 28. szombat, 13:03
Füstölt sajtos, burgonyás kocka
Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1/2 dl langyos tej
12,5 dkg vaj
3 evőkanál főtt, áttört burgonya
1 tojás
1,5 dl tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
a tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a sajtot, a burgonyát, elmorzsoljuk bennük a vajat. Kis mélyedést készítünk a közepére, ide adagoljuk a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet jól összedolgozzuk. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk; ha nagyon ragad, szórunk még hozzá lisztet. Amikor összeállt, kb. 1/2 órát letakarva pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, és a kívánt vastagságra nyújtjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal. Éles késsel 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, és tepsibe sorakoztatjuk. További 1/2 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára
bkisseva, 2018. július 25. szerda, 08:11
Cseresznyés-kekszes sütemény
Cseresznyés-kekszes sütemény

Hozzávalók

1 csomag vajas keksz (édes)
70 dkg cseresznye (kimagozott)
2 dl habtejszín
1 tk vaníliaaroma
33 dkg tejföl
20 dkg porcukor
1 dkg zselatin
A tetejére:
1 csomag piskótatallér (12 dkg)
50 dkg cseresznye (kimagozott)
6 ek cukor
3 csomag piros tortazselé


Elkészítés

Az édes vajas keksszel dupla rétegben kibéleljük a 24x24 cm átmérőjű tepsi alját.
50 dkg cseresznyét botmixerrel pürésítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tejfölt, a porcukrot és az összeturmixolt cseresznyét. A zselatint feloldjuk 1 dl langyos vízben, és a tejszínes masszához keverjük.
A keverékhez forgatunk még 20 dkg cseresznyét, és a kekszes rétegen egyenletesen eloszlatjuk. A
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 18:50
Álompuha sajtos pogácsa bögrésen
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

- 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 bögre 20%-os tejföl (kb. 230 g)
- 1 púpozott teáskanál kristálycukor
- 1 púpozott teáskanál (csapott evőkanál) só
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- negyed bögre langyos tej
- 1 db tojás és egy sárgája ( megmaradó fehérje jó lesz a pogácsák kenéséhez sütés előtt)

+ sajt a tetejére (vagy köménymag, szezámmag)

1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
Jó tanács: a tojásokat előzőleg verjük fel egy picit, úgy könnyebb vele dolgozni. Amennyiben a tészta nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet, ha száraz egy kis tejfölt vagy tejet gyúrjunk hozzá. A vajat
bkisseva, 2018. július 17. kedd, 11:00
Málnazselés-tejfölhabos torta
simítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A málnát a cukorral, a vaníliás cukorral, a borral, a fahéjjal és a citromhéjjal kb. 10 percig főzzük. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnát forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett lassan beleszórjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik.A teljesen kihűlt tésztára ráöntjük a langyosra hűtött málnát, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A tejfölt egy szűrőbe tesszük, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen belőle. A lecsepegtetett tejfölhöz ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd egy kanállal összekeverjük (vigyázzunk, nehogy sokáig keverjük, mert különben túl híg lesz).
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros tejfölhöz keverjük. A torta tetejére kanalazzuk a tejfölös habot,
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 19:04
Minden nap elkészíteném ezt a tortát!
Minden nap elkészíteném ezt a tortát! A világ legfinomabb tortája sütés nélkül készül, meggyel és babapiskótával!


A legfinomabb krémes torta, amit villámgyorsan el lehet készíteni! Finomabbról álmodni sem lehetne!
Hozzávalók a tortalaphoz és a krémhez:

250 g babapiskóta,
10 g zselatin,
170 g vaj,
170 g cukor,
300 g tejföl,
300 g joghurt,
300 ml tejszín,
500 g meggy (fagyasztott vagy friss).

Hozzávalók, a sziruphoz:

200 ml tej,
2-3 evőkanál cukor.

Hozzávalók a díszítéshez:

1 evőkanál cukor,
10-15 db meggy,
50-100 g tejcsokoládé.

Elkészítés:

2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani,
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 16:22
Arató menü
megmosott, lecsepegtetett rizst ízlés szerint savanyítjuk, és lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Levesszük a lábast a tűzről, és a leveshez adjuk a 2-2 evőkanál levessel elhabart tojássárgáját, de ezzel már nem forraljuk fel.
Tanács: A sóval óvatosan bánjunk, mert a füstölt hústól a leves elegendően sós.
Tipp: Rizs helyett kínálhatjuk vajon pirított zsemlekockákkal.

ARATÓPOGÁCSA

Hozzávalók: 25 dkg nagy szemű bab, 30 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, só, bors, 75 dkg liszt, tejföl, 1 tojás

Megfőzzük a babot és hagyjuk kihűlni. Ezután ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, sót, borsot. Jól összedolgozzuk, és fél órán át pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belőle.
A deszkán letakarva langyos helyen kelesztjük, majd újjnyi vastagra nyújtjuk és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét keresztbe bevagdossuk, megkenjük tojássárgájával, meghintjük sóval, és tört
lizawolf, 2018. június 26. kedd, 12:51
5 tápláló mézes arcpakolás a ragyogó arcbőrért
arcbőrért



1 Bőrtápláló arcpakolás
2-3 evőkanál mézet kicsit melegítsünk meg, majd mikor már testmeleg, akkor adjunk hozzá ugyanennyi evőkanál natúr joghurtot, vagy túrót. Vékony rétegben vigyük fel az arcunkra, a nyakunk bőrére és a dekoltázsunkra. Ha túl vastagon kentük fel, akkor egy kis fapálcikával szedjünk le belőle.

Ha szárazabb az arcunk, akkor a pakolás alá permetezzünk a bőrünkre egy kis ásványvizet, ami a maszk alatt beszívódik a bőrbe. 15-20 perc után töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le és egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk meg a bőrünket. Ismételjük havonta kétszer.



Hidratáló arcpakolás
Az arcunkra vigyünk fel egy kis ásványvizet vagy forrásvizet, mintha arcot mosnánk, de a vizet ne töröljük le. Keverjünk össze 2-3 evőkanál mézet ugyanennyi
vorosrozsa66, 2018. június 25. hétfő, 19:11
Sütemény receptek
Csöröge - vagy Forgácsfánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl

Hintésre:
10 dkg vaníliáscukor, 20 dkg baracklekvár

Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a többi anyaggal összevegyítve a tésztát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. 30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és derelyemetszővel 10 cm nagyságú lapokat vágunk belőle. A lapok belsejében, hosszában még 2 vágást végzünk a derelyevágóval, és végeket a vágásokon keresztül áthúzzuk. Forró, bő olajban vagy zsírban fedővel letakarva mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük selyempapírral kibélelt tepsibe, hogy a felesleges zsírt magába szívja. Még melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
1/124
Képek, videók
150211 Kiskunfélegyháza
brumteso
2017. március 22. szerda, 14:25
Móra Kiskunfélegyházán
tombika
2016. június 01. szerda, 16:51
kiskunfélegyháza petőfi s
lacipecsenye
2012. szeptember 15. szombat, 13:45
kiskunfélegyháza tanácshá
lacipecsenye
2012. január 01. vasárnap, 10:25
kiskunfélegyháza
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:42
kiskunfélegyháza járási t
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 12:37
Kiskunfélegyháza20
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:55
Kiskunfélegyháza19
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:55
Kiskunfélegyháza17
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:54
Kiskunfélegyháza16
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:54
Kiskunfélegyháza15
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:53
Kiskunfélegyháza14
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:53
Kenese.jpg
fasd
2012. március 25. vasárnap, 23:33
Kenese után 4.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:37
Kenese után 6.JPG
marysa
2009. augusztus 20. csütörtök, 12:24
Címkék
pogácsák kenéséhez, sóval óvatosan, maradék vajjal, zselatint feloldjuk, evőkanál langyos, alaprecept szerint, készülő lecsóhoz, száraz törölközővel, nyakunk bőrére, nyújtások után, összeturmixolt cseresznyét, élesztőt belemorzsoljuk, zselatin teljesen, tészta nagyon, felesleges zsírt, tojások sárgáját,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.