Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:41 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Roma konyha
asztalra, jobbára kelt tésztát, kalácsot készítettek, de ha igazán fi nomat akartak enni, akkor pl. rácsos linzert sütöttek. Az egyetlen eredeti cigány sütemény a székesfehérvári cigányprímás és a kisasszony titkos szerelmének emlékére kreált rigójancsi - érdemes kipróbálni!

Csirkehúsleves gazdagon
Hozzávalók: egy csirke, egy kis fej hagyma egészben, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kk. só, 5 szem egész bors, levestészta. A megtisztított, félbe- vagy négyfelé vágott csirkét langyos vízben feltesszük főni. Lassú forralással fél óráig főzzük, majd besózzuk, beletesszük a zöldségeket és a borsot, s ugyancsak lassú forralással, félig lefedve további egy órát hagyjuk főni. A tésztát sós vízben külön kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük. A kész levest is leszűrjük, a húst lebőrözzük, leszedjük a csontokról, felkockázzuk. A tésztát és a húst tányérokba osztjuk, és rámerjük a levest.

Bikaherepörkölt cigánykenyérrel
Hozzávalók: 70 dkg bikahere, 1 fej hagyma, 2-3
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Spenótos csigák
Spenótos csigák:
50 dkg liszt,
1 evőkanál zsír,
1 teáskanál só,
2 dkg élesztő cukros tejben felfuttatva,
2 evőkanál olaj, langyos víz

Spenótos töltelék:
50 dkg friss spenót levél,
4 gerezd fokhagyma, só,
1 tojás, 4 evőkanál tejföl

A fokhagymát összezúzzuk és kevés olajon megpirítjuk,majd rátesszük a spenótot. Sózzuk és addig pároljuk míg puha lesz és elfövi a vizet. Majd turmixgépbe tettem hozzáadtam 1 db egész tojást és 2 evőkanál tejfölt. Párat forgattam rajta de csak annyira hogy kicsit össze legyen vágva. Majd visszatettem a lábasba és addig kevergettem míg összehúzta a tojás. Hűlni hagytam és mielőtt bekentem volna a tésztára hozzáadtam a 2 kanál tejfölt.
A lisztet összekeverjük a sóval hozzáadjuk a felfutott élesztőt, zsírt. Majd annyi langyos vízzel össze gyúrjuk, hogy közepes kelt tészta legyen belőle. Duplájára kelesztjük majd kettévesszük.
Megkenjük a spenótos töltelékkel majd feltekerjük és 3 cm darabokra vágjuk. Talpára
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:57
Büfés túrós
majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15 percig. Akkor jó, ha már a hab is kissé megsül rajta. Majdnem teljesen hűtsük ki. A tetejét kakaóporral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.
Szerintem akkor a legfinomabb, ha már langyosra hűlt és már lehet szeletelni. Ha teljesen ki van hűlve, úgy is finom, de amikor még picit langy meleg, ízletesebb.


Hozzávalók 4 főre
25 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás, 1/2 sütőpor, kevés tejföl
Töltelékhez:
50 dkg túró
4 tojás
2 cs, vaníliás cukor
2 dl tejföl
20 dkg cukor
10 dkg
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 08:23
Sörkorcsolyák 1.
SÖRKIFLI

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 6 dkg vaj vagy Ráma margarin, 2 dkg élesztő, 3-4 dl tej, 2 kockacukor, só, köménymag

Egy fél deci cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A langyos liszthez keverjük, és kiskanálnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rétestészta keménységű legyen, bedagasztjuk. Hólyagosra kidolgozzuk, majd négy cipóra osztjuk. Mindegyikből vékony, kerek lapokat nyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és nyolc cikkre vágjuk. Ezeket kívülről befele haladva felsodorjuk, és kifli alakúra formáljuk.
(Hagyhatjuk egyenesen stangli formában is.
Sütőlemezre fektetjük, tetejüket megkenjük vízzel, sóval és köménymaggal meghintjük és meleg helyiségben 2 óráig pihentetjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.

TEJFÖLÖS POGÁCSA

Hozzávalók:25 dkg liszt, 15 dkg ráma margarin vagy 10 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 2 dkg cukor, 2 dl tejföl, 1 tojás, kevés tej

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. a
lizawolf, 2017. december 31. vasárnap, 13:28
Krumplis pogácsák
Aludttejes burgonyapogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 2 dl aludttej vagy kefir, 25 dkg főtt áttört

burgonya, só, fehér bors

Elkészítése: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott

élesztőt, az aludttejet, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott

zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A

műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra

nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és kiszaggatjuk. Tizenöt percnyi pihentetés után felvert tojással

megkenjük, és pirosra sütjük.



Burgonya-pogácsa 1.

Hozzávalók: Főtt burgonya 25 dkg, vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, tojás 1 db, só 1 kk.

Elkészítése: Egy negyed kiló főtt, áttört burgonyát, kávéskanál sót, negyed kiló vajat, lisztet

gyorsan összegyúrunk.
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Piskóta alapok
forma alja. A tojásfehérjékből kemény habot verek, majd apránként beleverem a cukrot, a sót, a szódabikarbónát és a tojások sárgáját. Ezután könnyedén belekanalazom a lisztet, majd belesimítom a masszát a formába és az előmelegített, nem túl forró (illetve közepes hőmérsékletű) sütőbe tolom. (180-200 ° C-os hőmérsékletű legyen.) 30-35 percig sütöm, majd a tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e már. A megsült piskóta, tapintásra rugalmas, a teteje nem horpad be. A nyitott sütőajtónál hagyom langyosra hűlni, csak ezután borítom rá egy gyengén meglisztezett deszkára. (A forma oldalától késsel elválasztom, és aztán borítom ki.)

A papírt lehúzom róla, majd teljes kihűlése után vágom csak fel.
Piskóta alaptészta 2.

Hozzávalók: 6 db tojás, 12 dkg finomliszt, 12 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál citromlé, csipetnyi só.

Az előzőleg jól lehűtött tojásokat felütöm, és a fehérjét a sárgájától szétválasztom. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
/ 10 g házi
2,5 dl tejszín
10-12 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 tojás
6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
5-6 kocka étcsokoládé
1 ek vaj
A tetejére 5 dkg olvasztott écsoki (elhagyható)

1. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy lábasba öntjük, majd közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt és hűlni hagyjuk.
2. A kalácsot felkockázzuk, a diót és a porcukrot összekeverjük.
3. Ha langyosra hűlt a cukros tej és tejszín, hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
5. Egy közepes méretű jénai edény aljára lefektetünk egy sor kalácskockát, közéjük dugdosunk 2-3 kocka étcsokit, kanalazunk rá pár kanál lekvárt, megszórjuk a cukros dióval, meglocsoljuk a tejes keverékkel, majd jön egy következő sor kalács, csoki, lekvár, dió, tejes kotyvalék és így tovább. A tetejére rámorzsoljuk a vajat és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha kész, olvasztott étcsokival
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
Tejfölös- vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. Legalább 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni.
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 18:58
Mackósajttal töltött kiflit.
Joghurtos-sós kifli

Hozzávalók:

70 dkg liszt, 1 dl olaj, 2 tojás, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 dl natúr joghurt, a kenéshez: 25 dkg margarin, 1 evőkanál só; a tetejére: 2 tojássárgája

Elkészítés:

A kenéshez a margarint a sóval alaposan kikeverjük.

Az élesztőt a cukor felével a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat a joghurtot és a felfuttatott élesztőt egy nagy tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle. Kelesztés nélkül 8 cipőt formázunk belőle.
A cipókat kb. 25-30 cm-es kerek lappá nyújtjuk. Négy lapot megkenünk a sós margarin negyedével, mindegyikre ráteszünk még egy lapot és mintha tortát szeletelnénk, egy-egy lapból 8 háromszöget vágunk. Kiflivé tekerjük,
dorotea55, 2017. október 07. szombat, 07:16
Édes és sós apró sütemények.
vaníliás cukrot, az áztatott mazsolát, az 5 dkg vajat és a tört fahéjat. A maradék tésztából ceruzavékony-rudacskákat sodrunk és kereszt alakban a süteményre nyomjuk. Kikent, kilisztezett sütőlapra tesszük, majd forró sütőben kisütjük.

Olcsó tészta
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, pici só, 2 dkg élesztő, 2 db kockacukor, kevés tej, amennyit a tészta felvesz, kevés szódabikarbóna, gyümölcsíz.
Elmorzsoljuk a lisztet a zsírral, picit megsózzuk, a 2 dkg élesztőt és a kockacukrot kevés langyos tejjel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tésztához, kevés szódabikarbónát teszünk bele, majd az egészet jól kidolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét ízzel megkenjük, majd megsütjük.

Kétszínű sütemény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőport, 25 dkg cukor, 2 egész tojás, tej, 3 evőkanál kakaó, lekvár.
Eldolgozzuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 12:21
Kefires hűtős lángos
receptet. Azóta csak ezt készítem. Ez a recept azért is jó, mert nem kell kisütni egyszerre. Akár 1 hétig is eláll a hűtőben.. mert nincs is jobb, a frissen sült lángosnál.:)

Hozzávalók

1 kg finomliszt
6 dl kefir
4 db tojás
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 e.k. só
2 kávéskanál kristálycukor
étolaj
45 dkg tejföl
20 dkg trappista sajt
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.

A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül
nanoka72, 2017. szeptember 28. csütörtök, 10:06
Kitűnő vajas kifli (réteges sajtos) dagasztás nélkül
Hozzávalók:
kb. 14 közepes kiflihez
50 dkg finom liszt átszitálva
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1,5 dl langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
140 g-os tejföl (nem biztos, hogy kell az egész)

A töltelékhez:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt trappista sajt

A tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
4-5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell keleszteni, csak felolvasztani a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk - nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.)
2. A tésztát nem kell
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 18:37
1/122
Képek, videók
konyhás mihály.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:12
Pipacsos konyhai akasztó.
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:41
Levendulás konyhai akaszt
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:37
Dobogómajor konyha
pacsakute
2017. április 05. szerda, 22:30
febr 2 konyha abl..jpg
gabfe
2017. február 03. péntek, 16:34
virágaim konyha 2016. nyá
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 09:13
konyhaa.jpg
zsokica45
2016. november 13. vasárnap, 20:49
a konyhában
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:22
Erdélyi konyha Tündéri lá
hunyadvarijozsef
2016. október 06. csütörtök, 15:19
béláék konyhája.jpg
sarkadykati
2016. szeptember 16. péntek, 16:10
egyetlen.jpg
sz719eszter
2017. november 30. csütörtök, 10:01
A szeretet az egyetlen...
cuppika59
2017. november 14. kedd, 08:55
Egyetlen szív...
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:24
Egyetlen kincs..jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:16
0 egyetlen ember.jpg
lovaszmarika
2017. július 24. hétfő, 11:15
Címkék
sóval alaposan, tetejét kakaóporral, tejfölt kikeverjük, élesztőt kevés, összes tejföl, hűtőbe tesszük, töltelék tetejére, negyed kiló, kész levest, kisasszony titkos, maradék vajjal, sajtot lereszeljük, 20-25 perc, székesfehérvári cigányprímás, tetejére rámorzsoljuk, áztatott mazsolát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.