Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:38 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, a hidegen áttört krumplival, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk,puha tésztát kapunk és kinyújtjuk majd meg kenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk.

kb 10 perc pihenés majd megint nyújtás zsírral kenés és dupla hajtás,majd 10 perc pihi és még egy nyújtás zsírozás szimpla hajtás nyújtás tojással lekenés sajt reszelés és
irmus, 2018. április 20. péntek, 17:16
Boci szelet
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
15 dkg cukor
1 tojás
3 dl tej

a túrós töltelékhez:
1 tojás
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg túró
2 dl 20 %-os tejföl
1 evőkanál búzadara
csipet só

Elkészítés:

A tojást a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a többi alapanyagot. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. A túrótöltelékhez válasszuk szét a tojást. A sárgáját a kétféle cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a búzadarát, majd óvatosan beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A túrómasszát evőkanál segítségével a tésztára adagoljuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 11:29
Vargabéles
Hozzávalók 30 x 20 cm-es tepsihez:

1 cs réteslap (v. leveles tészta)
15 dkg cérnametélt
5 dkg vaj
40 dkg túró
1 dl tejföl
2 db tojás
3-4 ek kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
olaj a lapok kenéséhez

1 kisebb tojás a lekenéshez

A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni.

A túrót egy tálba tenni, majd villával kicsit összetörni. Ezután hozzáadni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverni.

A teljesen kihűtött vajjal összekevert tésztát beletenni a túrós-habos masszába, majd szintén óvatosan összekeverni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd belehelyezni egy réteslapot úgy, hogy a
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:13
Juhtúróval töltött sült gombafelek és Gombával és sajttal tö
juhtúró
csipetnyi kakukkfű
csipetnyi oregano
1 mk ételízesítő
snidling ízlés szerint
olaj a sütőedény megkenéséhez
só a gombafejek megszórásához
5 dkg reszelt sajt.

A vajat felforrósítottam, beledobtam az aprított hagymát, megdinszteltem. Ekkor hozzáadtam az apró darabokra vágott hagymát, megszórtam az ételízesítővel, kakukkfűvel és oreganoval. Időnként megkavargattam. A gomba kezdetben bő levet eresztett, majd később zsírjára pirítottam. Megvártam, amíg langyosra hűl. Egy kisebb tálkában a juhtúróval elkevertem a pirított gombát és a snidlinget.
A gombafejeket megmostam, szárazra töröltem, besóztam, majd az üregüket megtöltöttem a juhtúrós töltelékkel, és az olajjal megkent sütőedénybe raktam úgy, hogy a töltelék legyen felül.
Az edényt befedtem alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe tettek 20 percre. Ekkor levettem a fóliát, megszórtam a gombákat reszelt sajttal, és visszatettem a sütőbe. Addig sütöttem, amíg a sajt szépen megpirult. Ekkor
reifregina, 2018. április 04. szerda, 13:53
Meggyes túró Rudi szelet sütés nélkül
dkg zabfalat (1 csomag, de lehet babapiskóta,
vagy bármilyen keksz)
fél tábla étcsokoládé
1 teáskanálnyi étolaj

Elkészítés:

1. A zselatint elkeverjük 8 kanál vízben és nyolc kanál citromlében, majd tűzhelyen vagy mikróban összemelegítjük. Nem forraljuk, nem főzzük, csak melegítjük!
2. A cukrot és a túrót mixerrel krémesre keverjük.
3. Belekeverjük a tejfölt.
4. A tejszínt felverjük, majd hozzáforgatjuk a túrós masszához.
5. Ha a zselatin már langyosra hűlt, akkor belekeverünk négy evőkanálnyi krémet, majd az egészet alaposan hozzáforgatjuk a krémünkhöz.
6. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackal, és belesimítjuk a krém felét. Gyorsan dolgozunk, mert hamar köt.
7. A túrókrém tetejét kirakjuk a meggyel, majd belesimítjuk a krém másik felét a formába.
8. Ezután a krém tetejét kirakjuk zabfalattal, ha szeretnénk, hogy puha legyen, akkor egy pillanatra tejbe is áztathatjuk.
9. Egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük, lefóliázzuk vagy
vorosrozsa66, 2018. március 16. péntek, 14:15
Savanyú káposztás lepény
Hozzávalók, 12 lepénykéhez
300g liszt (100g sima, 100g tk. búza, 100g graham)
180-200ml langyos víz
12g friss élesztő
35g olaj
1 teáskanál só

A feltéthez
350g savanyú káposzta
1 kisebb fej vörös és salotta hagyma
120g kolozsvári szalonna
tejföl, lepényenként 1 evőkanál
frissen őrölt bors
őrölt kömény


A tészta hozzávalóiból lágyabb tésztát gyúrtam és pár csepp olajjal lekenve 90 percet pihentettem úgy, hogy közben kétszer gyengén visszanyomkodtam. Ha nincs ennyi időnk, kelesszük a tésztát duplájára.
Míg a tészta kelt, a káposztát átmostam, alaposan kicsavartam és őrölt köménnyel, frissen őrölt borssal ízesítettem. A hagymákat meghámoztam és vékony cikkekre vágtam. A szalonnát gyufaszál vékonyra szeleteltem. Ez úgy a legkönnyebb, ha a szalonna fagyos. A tejfölt simára kevertem. A sütőkövet betettem a sütőbe és 230 fokra felmelegítettem. Ha nincs sütőkövünk melegítsünk fel egy nagyobb tepsit.


A
suzymama, 2018. február 17. szombat, 16:13
Farsang idején - 5 SZUPER FÁNKRECEPT
Farsangi fánk
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
fél liter tej
6 tojás sárgája
3 dkg élesztő
7 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál rum
1 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanál só
olaj a sütéshez
Az élesztőt morzsold szét, majd cukorral elkevert, pohárnyi langyos tejben oldd fel, majd letakarva futtasd fel, vagyis várd meg, amíg buborékos lesz. Közben az átszitált lisztet tedd egy nagy tálba. A közepébe öntsd a felfutott élesztőt, a tojássárgákat, a rumot és a sót, valamint a megmaradt tejet. A tésztát addig gyúrd, amíg hólyagossá válik. Ekkor add hozzá a puha vajat is. Formálj belőle cipót, és liszttel meghintett tálba rakva, a tetejét is belisztezve, majd letakarva keleszd addig, míg duplájára nem nő. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, és lisztbe mártott szájú pohárral szaggass belőle fánkokat. A kerek tésztácskákat pihentesd még negyed órát. Forrósíts olajat egy nagy lábosban, majd süsd meg a fánkokat. Az egyik felét fedő alatt süsd, majd a
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:27
Karácsonyi bejgli
AZ ÉN KARÁCSONYI BEJGLIM
ANYUTÓL TANULTAM

Hozzávalók:28 dkg finomliszt
12dkg zsír
1 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő,amit 4 kanál langyos tejben felfuttatok pici cukorral
Ebből a mennyiségből 2 patkót készítek.
1 patkóhoz 20 dkg mákot és 15 dkg cukrozott diót használok fel.
Én a tölteléknek valót főzöm így finom szaftos a töltelékem,melyet még mazsolával is dúsítok
A tésztám zsíros tészta,ha nem állna össze,csöpp tejfölt lehet hozzátenni.Amikor a tésztát
kinyújtottam,rátéve a tölteléket,tetejét,tojásfehérjével lekenem,és hagyom keleszteni
A tészta tetejét sütés előtt villával megszurkálom.
Nagyon finom,sokáig eláll
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:14
kukoricából készült ételek gluten érzékenyeknek
kukoricaliszt, 1 l tej, 8 dkg zsír, 3 tojás, 5 dkg cukor.
A lisztet forralt tejjel leöntöm, és addig keverem, míg sima
lesz. Hozzávegyítem a 3 tojássárgáját, 6 dkg zsírt, a cukrot és
a 3 tojás felvert habját. Fagyos zsírral bekent tepsibe pirosra
sütöm.

Kukoricaprósza

Hozzávalók:
˝ kg kukoricaliszt, 1 l tej, szilvalekvár, 10 dkg vaj,
mandula, vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, só.
A lisztet leforrázom a felforralt tejjel, hozzáadom a cukrot, a
langyosra olvasztott vajat, és a vaníliáscukrot. Jól összedolgozom,
majd vajjal kikent formába töltöm. Előmelegített sütőbe
teszem, és mérsékelt tűznél átsütöm. Ha kihűlt, rákenjük a
szilvalekvárt, és mandulával díszítem.

Túrós puliszka Mama-módra

Hozzávalók:
˝ kg kukoricaliszt, 30 dkg juhtúró, aludttej, só, zsír.
˝ l vízben megfőzöm a kukoricalisztet, gyengén megsózom.
Mikor elkészült, jól megkeverem. Egy tepsit kizsírozok, beleterítek
egy sor
faciendum, 2018. január 27. szombat, 19:27
Roma konyha
asztalra, jobbára kelt tésztát, kalácsot készítettek, de ha igazán fi nomat akartak enni, akkor pl. rácsos linzert sütöttek. Az egyetlen eredeti cigány sütemény a székesfehérvári cigányprímás és a kisasszony titkos szerelmének emlékére kreált rigójancsi - érdemes kipróbálni!

Csirkehúsleves gazdagon
Hozzávalók: egy csirke, egy kis fej hagyma egészben, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kk. só, 5 szem egész bors, levestészta. A megtisztított, félbe- vagy négyfelé vágott csirkét langyos vízben feltesszük főni. Lassú forralással fél óráig főzzük, majd besózzuk, beletesszük a zöldségeket és a borsot, s ugyancsak lassú forralással, félig lefedve további egy órát hagyjuk főni. A tésztát sós vízben külön kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük. A kész levest is leszűrjük, a húst lebőrözzük, leszedjük a csontokról, felkockázzuk. A tésztát és a húst tányérokba osztjuk, és rámerjük a levest.

Bikaherepörkölt cigánykenyérrel
Hozzávalók: 70 dkg bikahere, 1 fej hagyma, 2-3
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Spenótos csigák
Spenótos csigák:
50 dkg liszt,
1 evőkanál zsír,
1 teáskanál só,
2 dkg élesztő cukros tejben felfuttatva,
2 evőkanál olaj, langyos víz

Spenótos töltelék:
50 dkg friss spenót levél,
4 gerezd fokhagyma, só,
1 tojás, 4 evőkanál tejföl

A fokhagymát összezúzzuk és kevés olajon megpirítjuk,majd rátesszük a spenótot. Sózzuk és addig pároljuk míg puha lesz és elfövi a vizet. Majd turmixgépbe tettem hozzáadtam 1 db egész tojást és 2 evőkanál tejfölt. Párat forgattam rajta de csak annyira hogy kicsit össze legyen vágva. Majd visszatettem a lábasba és addig kevergettem míg összehúzta a tojás. Hűlni hagytam és mielőtt bekentem volna a tésztára hozzáadtam a 2 kanál tejfölt.
A lisztet összekeverjük a sóval hozzáadjuk a felfutott élesztőt, zsírt. Majd annyi langyos vízzel össze gyúrjuk, hogy közepes kelt tészta legyen belőle. Duplájára kelesztjük majd kettévesszük.
Megkenjük a spenótos töltelékkel majd feltekerjük és 3 cm darabokra vágjuk. Talpára
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:57
Büfés túrós
majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15 percig. Akkor jó, ha már a hab is kissé megsül rajta. Majdnem teljesen hűtsük ki. A tetejét kakaóporral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.
Szerintem akkor a legfinomabb, ha már langyosra hűlt és már lehet szeletelni. Ha teljesen ki van hűlve, úgy is finom, de amikor még picit langy meleg, ízletesebb.


Hozzávalók 4 főre
25 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás, 1/2 sütőpor, kevés tejföl
Töltelékhez:
50 dkg túró
4 tojás
2 cs, vaníliás cukor
2 dl tejföl
20 dkg cukor
10 dkg
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 08:23
1/123
Képek, videók
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
Krumplis pogácsa
zsuzsmancs
2012. június 28. csütörtök, 20:03
Krumplis pogácsa
sarkadykati
2011. március 28. hétfő, 02:44
Krumplis pogácsa Militől
tothneevi
2010. május 07. péntek, 10:07
Krumplis pogácsa Babytól
tothneevi
2010. április 14. szerda, 13:33
Krumplis pogácsa.jpg
katicafeher
2010. március 11. csütörtök, 14:26
Krumplis pogácsa!
maryenne
2009. október 13. kedd, 09:33
Krumplis pogácsa
bnezsoka
2009. június 03. szerda, 16:39
ital hidegen-melegen tart
dnemethk
2016. december 28. szerda, 16:41
Hidegen sajtolt olaj.jpg
pacsakute
2016. július 29. péntek, 11:31
Ha hidegen tudsz.....jpg
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:32
Hidegen.png
wegnerzs
2012. január 13. péntek, 07:25
Hidegen jobb
mamania
2009. október 10. szombat, 21:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.