Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:11 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csokis-karamelles keksz
Receptek egyperces

Csokis-karamelles keksz


HOZZÁVALÓK:
220 g búzaliszt
125 g vaj
120 g barna cukor
100 g csokoládé chips
100 g lágy karamell
1 egész tojás
1/2 teáskanál sütőpor
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lágy karamellt apró darabokra vágjuk. A vajat kockákra vágjuk és összekeverjük a barna cukorral.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a karamell darabokat, a csokoládé chipset, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a tojást is, és összekeverjük.

A tésztát rúddá formáljuk, majd keskeny szeletekre vágjuk.

A kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, úgy, hogy egy kis hely maradjon köztük, mert dagadni fog a tészta.

10 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Forrás: recepttar.hu
gabfe, 2017. augusztus 07. hétfő, 14:35
Szilvás (meggyes) - pudingos tekercs
cukor
fahéj,őrölt szegfűszeg
1 1/2 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg darált dió

Elkészítés: töltelék:
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Egy edénybe tesszük,és kb 5 percet főzzük,ízesítjük,fahéj,szegfűszeg,vaníliás cukor,cukor vagy édesítő,ezek ízlés szerint. (a fahéjat ne sajnáljuk a szilvától). Picike vízben elkeverjük a pudingot,hozzáadjuk a szilvához,pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra kinyújtjuk. 8 - 10 cm széles 4 csíkot vágunk a tésztából.
Minden tésztát megszórunk dióval,a szilvás-pudingos krémből egy csíkot ráteszünk. Széleit összecsípjük.A formát kibéleljük sütőpapírral. Csigavonalban bele tesszük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Kiss Imréné Magdi admin receptje
Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od
bkisseva, 2017. augusztus 02. szerda, 13:45
Káposztás kocka
Káposztás kocka

Hozzávalók:
60 dkg liszt,10 dkg zsír,só,bors ízlés szerint,2,5 dkg élesztő, tojás,0,5 dl langyos tej,kb 30 dkg párolt káposzta(mint a k.tésztánál)
A lisztet a tálba szitáltam,sóztam,borsoztam,közepébe morzsoltam az élesztőt,egy csipet cukrot.Pár perc múlva ment utánuk a zsír és a tojás is.Elkezdtem a tésztát összegyúrni és folyamatosan adtam hozzá a káposztát.Rugalmas,de lágy tésztát készítettem,majd betettem hűsölni a hűtőbe.Reggel a sütőt 200 fokra kapcsoltam(légk.)a tésztát egyszer hajtogattam,kisodortam,a tetejét bevagdaltam,majd kockákra vágva kizsírozott tepsire raktam.Tojással lekentem a tetejét és irány a sütő!A káposztát helyettesíthetitek,töpörtyűvel,karamellizált hagymával,aszalt paradicsommal és még kitudja,hogy
reifregina, 2017. augusztus 01. kedd, 16:26
Szilvatöltelékes túrógombóc.
Ahogy én készítettem:

1/2 kg túrót, villával apró darabokra törtem.
Adtam hozzá 15 evőkanál lisztet,
5 evőkanál búzadarát,
2 egész tojást, pici sót,
egy evőkanál vaniliáscukrot,
4 evőkanál kristály cukrot,
1 citrom reszelt héját,
egy kávéskanál szódabikarbónát.
Alaposan összegyúrtam és egy fél órát állni hagytam.
Nem túl lágy tésztát kell kapjunk, ha szükséges, lisztet lehet még hozzá adni.

A szilvát feleztem a magját eltávolítottam és a helyére vaniliáscukorral kevert, fahéjat szórtam
A tésztából vizes kézzel gombócokat formáztam, a közepébe téve a félbevágott szilvát, ügyelve arra, hogy minden oldalról körbe vegye a tészta a szilvát.

Kevés vajon zsemlemorzsát gyengén átpirítottam és kicsi cukorral ízesítettem.Bő, forrásban lévő vízben kifőztem a gombócokat. Amikor feljött a víz tetejére, még 5 percet hagytam főni. Utána szűrőkanállal kiszedtem és jól lecsöpögtettem.

Megforgattam a
suzymama, 2017. július 19. szerda, 15:56
Nokedli
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojás

kevés víz

A lisztbe keverem a sót, majd ósszedolgozom a tojással és annyi vízzel, hogy szaggatható (közepesen lágy) galuska tésztát kapjak. Lobogó forró vízbe szaggatom (galuskaszaggatóval vagy kanállal), majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 11:15
Marlenka
egész tojás,
70 dkg liszt,
3 e.k. kakaópor

Nagyobb edényben felolvasztom a vajat, cukrot és a mézet, az ecetet a szódával egy kis pohárban összekeverem, majd beleöntöm a felolvadt masszához, a tojást villával felverem és azt is óvatosan beleadagolom és addig keverem míg barna hab nem keletkezik rajta. Leveszem a tűzről és lassan hozzáadom az előzőleg összekevert lisztet a kakaóporral, mehet bele még 1 dcl tej is hogy könnyebben tudjunk a tésztával dolgozni. Fakanállal nem sikerül a tésztát teljesen összedolgozni, ezért én mikor már nem bírom kavarni, kiborítom a deszkára és gyorsan összegyúrom. Kicsit forró, de nem lehet vele várni mert aztán lehetetlen lesz kinyújtani a lapokat. Igazából 6 részre kellene osztani, én viszont csak 5 re osztom. Gyorsan kinyújtom a lapokat, és mikor ezzel megvagyok kisütöm. Nyújtás közben nem kell a sütéssel foglalkozni mert a tészta kihűl.

Krém:
1drb sűrített tejkonzerv,
25 dkg vaj,
2 drb vaníliás puding,
6 dcl tej,
suzymama, 2017. július 13. csütörtök, 22:44
Nudli
Nudlitésztát eddig csak burgonyás változatban készítettem, és vagy lekvárral vagy túróval és tejföllel tálaltam. Most ötvöztem a kettőt, és a túró a nudli tésztájába került (burgonya helyett), tálaláskor pedig a lekvár is szerepet kapott. Házi eperlekvárral kínáltam, amit idén anyukám készített az egész családnak.

hozzávalók

30 dkg finomliszt
15 dkg tehéntúró
1 db tojás
1 csipet só
3 dkg vaj
3 k zsemlemorzsa
fahéj ízlés szerint
3 k cukor
3 k eperlekvár
1 k porcukor

elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle.
Lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
Egy
horvathnemagdi, 2017. július 11. kedd, 11:04
kefíres puha lepény
evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.


A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített
faciendum, 2017. június 16. péntek, 16:48
Lapos kenyér serpenyőben sütve...
mindenkinek.


Hozzávalók 8 darabhoz (max. kettőt bírt megenni a férjem aki igencsak jó evő):

40 dkg liszt
2 dl tej
kicsivel több mint fél pohár joghurt (nálam kefír volt!)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
lehet bele 1 főtt krumplit is tenni, én legközelebb úgy is megpróbálom!

A hozzávalókat összegyúrjuk, nekem egy kissé ragacsos lett, így lisztezett felületen gyúrtam tovább picit, míg szépen össze nem állt. Finom puha, lágy tésztát kapunk.
1 cm vastag kört nyújtunk és 8 cikkelyre vágjuk egy derelye vagy pizza vágóval.
Teflon serpenyőben annyi vajat olvasztunk, hogy éppen csak megzsírozza az edény alját, majd szitáljunk rá egy pici lisztet. A gázlángra én lángelosztó karikát tettem, hogy ne égjen meg a tészta még azelőtt, hogy a belseje is átsülne!
Amikor már
nanoka72, 2017. június 15. csütörtök, 07:30
Kefires lepény töltelékkel
liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.


A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:08
Tallóztam
Nagymamám-féle krumplis lángos

Hozzávalók

7-8 szem krumpli (közepes)
kb.70 dkg liszt (azért nem lehet tudni a pontos mennyiséget, mert krumplija válogatja)
5 dkg élesztő (vagy 2 csomag szárított)
1,5 dl tej
1 k só
cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés

A krumplit meghámozva, felkockázva sós vízben megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. Az élesztőt egy pici cukorral felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne egy lágy tésztát kapjunk, hiszen kelesztésnél még lágyul!
Egy órát meleg helyen kelni hagyjuk, majd nyújtódeszkán tenyérnyi széles hengerré sodorjuk. Két ujjnyi széles darabokat vágunk belőle, és mindet fél centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Serpenyőben 2-3 kanál olajat hevítünk és mindkét oldalát sütjük. Ha felhólyagzik, szúrni kell pár lyukat rá. Papir-törlőre szedjük. Az olajat minden lángos után pótolni kell (2 kanál)!

Annyira egyszerű és olcsó,de finom! Mamám volt, hogy az összes
horvathnemagdi, 2017. június 04. vasárnap, 04:59
Bámulatos kapros túrós lepény, a régi falusi recept!
Bámulatos kapros túrós lepény, a régi falusi recept!

Csodás íze van, a mai napig gyakran megsütöm ezt a fenséges finomságot!

Hozzávalók

30 dkg liszt
18 dkg vaj
kevés só
2 tojásásárgája
tejföllel
Töltelék
75 dkg túró
2 tojássárgája
ízlés szerinti só
apróra vágott kapor
2 tojásfehérje
Elkészítése

A 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsibe tesszük és
(jó vastagon) a következő töltelékkel: 75 dkg túrót összevegyítünk 2 tojássárgájával, ízlés szerinti sóval, apróra vágott kaporral és a tojások kemény habbá vert fehérjével. Tetejét megkenjük tejföllel, és forró sütőben megsütjük.
tinka1951, 2017. június 01. csütörtök, 08:48
1/213
Képek, videók
csokis karamelles.jpg
yvett789
2015. január 31. szombat, 20:30
rec egyp csokis karamelle
gabfe
2017. július 29. szombat, 14:37
eulalie karamelle lady of
charlotteani
2016. szeptember 04. vasárnap, 21:15
dupla karamellás.jpg
zsokica45
2016. május 05. csütörtök, 18:03
KARAMELLÁS SPOT SZELET.jp
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:08
KARAMELL SZELET.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:08
karamelllas-habrolo.jp g
lilagondolatok
2016. április 18. hétfő, 11:45
Csokis -karamellás torta.
pacsakute
2015. október 04. vasárnap, 22:56
19648_karamelles-tejsz ink
feviroza
2015. március 31. kedd, 06:11
karamellás pite.jpg
feviroza
2015. március 10. kedd, 11:24
torta karamell vanilia.jp
zsokica45
2015. február 18. szerda, 17:51
kokuszos karamellás.jpg
zsokica45
2015. február 10. kedd, 18:08
karamellás krémes.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.