Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:11 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hűtőben eltartható
Hűtőben eltartható “mindenre jó" tészta recept, amit neked is ki kell próbálnod!

Aki próbálta már ezt a tésztát, mindig tart belőle a hűtőben, annyi mindenre fel tudja használni.

A recept végtelenül egyszerű. Csak jól össze kell dolgozni a hozzávalókat, majd tetszés szerint felhasználni. Vagy a hűtőbe vagy a fagyasztóba eltenni. Sokak szerint ez a legjobb pizza tészta. De kenyér, tekercs, lepény is készíthető belőle.

Hozzávalók:

220 ml (220 g) langyos tej
2 teáskanál cukor
80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő)
1 kg liszt
3 teáskanál sütőpor
3 teáskanál só
360 ml (360 g) natúr joghurt
2 egész tojás

Elkészítés:

Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel. Hagyjuk kis ideig állni, amíg az élesztő felfut, majd a többi hozzávalóhoz adva, robotgépben (a dagasztó karral) jól összekeverjük.

Lágy, pizza
horvathnemagdi, 2017. október 16. hétfő, 00:30
Már régen terveztem
teáskanál só

2 teáskanál szoba hőmérsékletű élesztő

2 bögre meleg víz


olívaolaj az edénybe
Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal keverjük gyorsan össze, nem kell rögtön kidolgozni! Hagyjuk állni a masszát tíz percig, majd kezdhetjük kikeverni (robotgéppel könnyebb). Sima és lágy tésztát kell kapnunk.

Egy tálba öntsünk kevés olívaolajat, helyezzük bele a tésztát, forgassuk meg benne, hogy minden oldala olajos legyen. Folpackkal fedjük le - konyharuhával le is takarhatjuk - majd hagyjuk egy órát pihenni. A tészta a duplájára kel.

Fél órával a sütés előtt melegítsük elő a sütőt maximális hőfokon (az én sütőmnél ez 250 fokot jelent). A tepsit szórjuk meg kukoricaliszttel. Ha lejárt a kelesztési idő, borítsuk a tésztát finomliszttel meghintett
sarkadykati, 2017. október 04. szerda, 15:44
Csíki hájas süt
Ma hájast sütöttem, diós és lekváros változatban.
A leeső szélekből néhány sajtos rúd is született.
😋

Ezeréves családi recept.
1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.
Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom. Fontos a hajtogatás mikéntje, anyu szerint. :D Ő mondja... :D Ugyan így járunk el a másik tésztával is.
suzymama, 2017. szeptember 26. kedd, 21:00
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
töltelékhez:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt trappista sajt

A tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
4-5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell keleszteni, csak felolvasztani a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk - nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.)
2. A tésztát nem kell keleszteni, rögtön kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 7-8 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki és pihentetjük 25-30 percig.
3. Ezután kettévágjuk (két egyforma részre). Enyhén lisztezett
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 18:37
Zabpelyhes zsemle
nanoka72, 2017. szeptember 17. vasárnap, 16:43
Ropogós zabpelyhes zsemle
nanoka72, 2017. szeptember 17. vasárnap, 16:32
Szedres-mákos-joghurtos szelet
1 csipet só a
krémhez:
40 dkg szeder
10 dkg nyírfaporcukor
25 dkg natúr joghurt
3 dl habtejszín
20 g porzselatin
1 citrom leve

A piskótához a vajat (ha szükséges, mikróban melegíthetünk rajta kicsit) kézi mixer segítségével habosra verjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot, a mákot, a citromhéjat, legvégül a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tésztát 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni. Ezután lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe.
A krémhez a szedret botmixerrel pürésítjük, elvegyítjük a cukorral, a joghurttal és a lágy habbá vert tejszínnel. A citromlevet 4 evőkanálnyi vízzel mikróban langyosra melegítjük, majd eldolgozzuk a zselatinnal. Visszatéve addig hevítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, ekkor ezt is a masszához adjuk, alaposan elkeverjük. A
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 20:12
Sprite-ban sült almás kiflik
Hozzávalók:
2 doboz sprite
leveles tészta
2 db alma (zöld), pucolva, gerezdekre vágva
8-10 dkg cukor
22-30 dkg vaj
1 cs vanília
1 tk fahéj

Nyújtsuk ki lisztezett felületen a tésztát, vágjuk fel háromszögekre és tekerjük bele az almát.
Tegyük őket egy tepsibe, és öntsük le olvasztott vaj, vaníliás cukor, cukor és fahéj keverékével.
Öntsük fel az üdítőitallal és közepes hőmérsékletű sütőben süssük fél órán át.
Az alja gombóc jellegű, míg a teteje ropogós lesz. Lágy és ropogós, édes és savanyú egyszerre.
A forrás linken lépésről-lépésre képes útmutatót láthattok: http://sovetland.ru/node/890
reifregina, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:06
Csokis-karamelles keksz
Receptek egyperces

Csokis-karamelles keksz


HOZZÁVALÓK:
220 g búzaliszt
125 g vaj
120 g barna cukor
100 g csokoládé chips
100 g lágy karamell
1 egész tojás
1/2 teáskanál sütőpor
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lágy karamellt apró darabokra vágjuk. A vajat kockákra vágjuk és összekeverjük a barna cukorral.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a karamell darabokat, a csokoládé chipset, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a tojást is, és összekeverjük.

A tésztát rúddá formáljuk, majd keskeny szeletekre vágjuk.

A kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, úgy, hogy egy kis hely maradjon köztük, mert dagadni fog a tészta.

10 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Forrás: recepttar.hu
gabfe, 2017. augusztus 07. hétfő, 14:35
Szilvás (meggyes) - pudingos tekercs
cukor
fahéj,őrölt szegfűszeg
1 1/2 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg darált dió

Elkészítés: töltelék:
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Egy edénybe tesszük,és kb 5 percet főzzük,ízesítjük,fahéj,szegfűszeg,vaníliás cukor,cukor vagy édesítő,ezek ízlés szerint. (a fahéjat ne sajnáljuk a szilvától). Picike vízben elkeverjük a pudingot,hozzáadjuk a szilvához,pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra kinyújtjuk. 8 - 10 cm széles 4 csíkot vágunk a tésztából.
Minden tésztát megszórunk dióval,a szilvás-pudingos krémből egy csíkot ráteszünk. Széleit összecsípjük.A formát kibéleljük sütőpapírral. Csigavonalban bele tesszük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Kiss Imréné Magdi admin receptje
Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od
bkisseva, 2017. augusztus 02. szerda, 13:45
Káposztás kocka
Káposztás kocka

Hozzávalók:
60 dkg liszt,10 dkg zsír,só,bors ízlés szerint,2,5 dkg élesztő, tojás,0,5 dl langyos tej,kb 30 dkg párolt káposzta(mint a k.tésztánál)
A lisztet a tálba szitáltam,sóztam,borsoztam,közepébe morzsoltam az élesztőt,egy csipet cukrot.Pár perc múlva ment utánuk a zsír és a tojás is.Elkezdtem a tésztát összegyúrni és folyamatosan adtam hozzá a káposztát.Rugalmas,de lágy tésztát készítettem,majd betettem hűsölni a hűtőbe.Reggel a sütőt 200 fokra kapcsoltam(légk.)a tésztát egyszer hajtogattam,kisodortam,a tetejét bevagdaltam,majd kockákra vágva kizsírozott tepsire raktam.Tojással lekentem a tetejét és irány a sütő!A káposztát helyettesíthetitek,töpörtyűvel,karamellizált hagymával,aszalt paradicsommal és még kitudja,hogy
reifregina, 2017. augusztus 01. kedd, 16:26
Szilvatöltelékes túrógombóc.
Ahogy én készítettem:

1/2 kg túrót, villával apró darabokra törtem.
Adtam hozzá 15 evőkanál lisztet,
5 evőkanál búzadarát,
2 egész tojást, pici sót,
egy evőkanál vaniliáscukrot,
4 evőkanál kristály cukrot,
1 citrom reszelt héját,
egy kávéskanál szódabikarbónát.
Alaposan összegyúrtam és egy fél órát állni hagytam.
Nem túl lágy tésztát kell kapjunk, ha szükséges, lisztet lehet még hozzá adni.

A szilvát feleztem a magját eltávolítottam és a helyére vaniliáscukorral kevert, fahéjat szórtam
A tésztából vizes kézzel gombócokat formáztam, a közepébe téve a félbevágott szilvát, ügyelve arra, hogy minden oldalról körbe vegye a tészta a szilvát.

Kevés vajon zsemlemorzsát gyengén átpirítottam és kicsi cukorral ízesítettem.Bő, forrásban lévő vízben kifőztem a gombócokat. Amikor feljött a víz tetejére, még 5 percet hagytam főni. Utána szűrőkanállal kiszedtem és jól lecsöpögtettem.

Megforgattam a
suzymama, 2017. július 19. szerda, 15:56
1/214
Képek, videók
kenyer-hutoben.jpg
cipello
2013. október 25. péntek, 21:55
Itt a hűtőben a kaja!!!
z_eva
2012. június 20. szerda, 11:41
Norman a hütőben!
korosigaborne
2012. február 22. szerda, 19:01
husky a hűtőben.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:20
hűtőben kelt
barbette
2010. január 10. vasárnap, 14:47
hűtőben kelt kovászos
barbette
2008. október 30. csütörtök, 08:35
hűtőben
mayla
2008. április 09. szerda, 20:47
hűtőben kelt éjjel
feketeneandi
2007. november 10. szombat, 17:04
hütőben tárolt tészta
kartika
2007. október 06. szombat, 14:21
Tér és idő végtelenén.jpg
katalin_53
2017. szeptember 16. szombat, 22:11
A végtelen.jpg
pacsakute
2017. május 16. kedd, 16:50
Végtelen óta.jpg
chillik
2017. február 04. szombat, 06:07
Itt megyek a végtelen úto
cipello
2016. december 10. szombat, 11:57
út a végtelenbe.png
chillik
2016. november 08. kedd, 13:50
A végtelenebb teljesül 01
chillik
2016. november 05. szombat, 05:31
Címkék
dagasztó karral, csíkot ráteszünk, leeső szélekből, piskóta tekercset, tészta hozzávalóit, tésztából vizes, szilvát feleztem, langyos tejben, alja gombóc, lisztben elmorzsoljuk, evőkanál vaniliáscukrot, csipet cukrot, sóval elvegyített, Kardos Éva, tálba szitáltam, másik edényben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.