Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:25 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kefíres puha lepény
evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.


A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített
faciendum, 2017. június 16. péntek, 16:48
Lapos kenyér serpenyőben sütve...
mindenkinek.


Hozzávalók 8 darabhoz (max. kettőt bírt megenni a férjem aki igencsak jó evő):

40 dkg liszt
2 dl tej
kicsivel több mint fél pohár joghurt (nálam kefír volt!)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
lehet bele 1 főtt krumplit is tenni, én legközelebb úgy is megpróbálom!

A hozzávalókat összegyúrjuk, nekem egy kissé ragacsos lett, így lisztezett felületen gyúrtam tovább picit, míg szépen össze nem állt. Finom puha, lágy tésztát kapunk.
1 cm vastag kört nyújtunk és 8 cikkelyre vágjuk egy derelye vagy pizza vágóval.
Teflon serpenyőben annyi vajat olvasztunk, hogy éppen csak megzsírozza az edény alját, majd szitáljunk rá egy pici lisztet. A gázlángra én lángelosztó karikát tettem, hogy ne égjen meg a tészta még azelőtt, hogy a belseje is átsülne!
Amikor már
nanoka72, 2017. június 15. csütörtök, 07:30
Kefires lepény töltelékkel
liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.


A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:08
Tallóztam
Nagymamám-féle krumplis lángos

Hozzávalók

7-8 szem krumpli (közepes)
kb.70 dkg liszt (azért nem lehet tudni a pontos mennyiséget, mert krumplija válogatja)
5 dkg élesztő (vagy 2 csomag szárított)
1,5 dl tej
1 k só
cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés

A krumplit meghámozva, felkockázva sós vízben megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. Az élesztőt egy pici cukorral felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne egy lágy tésztát kapjunk, hiszen kelesztésnél még lágyul!
Egy órát meleg helyen kelni hagyjuk, majd nyújtódeszkán tenyérnyi széles hengerré sodorjuk. Két ujjnyi széles darabokat vágunk belőle, és mindet fél centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Serpenyőben 2-3 kanál olajat hevítünk és mindkét oldalát sütjük. Ha felhólyagzik, szúrni kell pár lyukat rá. Papir-törlőre szedjük. Az olajat minden lángos után pótolni kell (2 kanál)!

Annyira egyszerű és olcsó,de finom! Mamám volt, hogy az összes
horvathnemagdi, 2017. június 04. vasárnap, 04:59
Bámulatos kapros túrós lepény, a régi falusi recept!
Bámulatos kapros túrós lepény, a régi falusi recept!

Csodás íze van, a mai napig gyakran megsütöm ezt a fenséges finomságot!

Hozzávalók

30 dkg liszt
18 dkg vaj
kevés só
2 tojásásárgája
tejföllel
Töltelék
75 dkg túró
2 tojássárgája
ízlés szerinti só
apróra vágott kapor
2 tojásfehérje
Elkészítése

A 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsibe tesszük és
(jó vastagon) a következő töltelékkel: 75 dkg túrót összevegyítünk 2 tojássárgájával, ízlés szerinti sóval, apróra vágott kaporral és a tojások kemény habbá vert fehérjével. Tetejét megkenjük tejföllel, és forró sütőben megsütjük.
tinka1951, 2017. június 01. csütörtök, 08:48
Kefires lepény töltelékkel
evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.

A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.

Amíg a lepények
suzymama, 2017. május 29. hétfő, 20:29
család kedvence!
Hozzávalók a tésztához:

200 g vaj,
egy csipetnyi só,
3 bögre liszt,
1 bögre joghurt,
1 kiskanál sütőpor,
vanília vagy vaníliás cukor.
Hozzávalók a töltelékhez:

500 g magvakat meggy,
1/2 bögre cukor.
Elkészítés:

Szitáljuk át a lisztet, tegyük bele a sót, a sütőport és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat és a joghurtot, tegyük bele a vaníliát és állítsunk össze egy lágy tésztát. Ha szükséges akkor még adhatunk hozzá lisztet. Miután jól összedolgoztuk, nyújtsuk el a tésztát 3 mm vastagságúra, majd vágjuk 20-30 cm hosszú és 7-8 cm széles csíkokra.

A tésztaszeletek közepére rakjunk meggyet, szórjuk meg cukorral és tekerjük fel mindegyiket külön - külön.

A tésztarudakat rakjuk egy kerek sütőformába, csiga alakot alkotva. Tegyük be a sütőbe és süssük 200 fokon, ameddig szép aranyszínű lesz (kb. 30 - 40
eva0817, 2017. május 28. vasárnap, 08:00
Így készül
liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.
A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.
Amíg a lepények
horvathnemagdi, 2017. május 26. péntek, 07:35
Habkönnyű burgonyás pogácsa
hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.

Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihűlt! Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.

A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk rétesliszten, majd félbe hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre. Így 6 réteg lesz
nanoka72, 2017. május 20. szombat, 06:35
Muffin luxuskivitelben, zsiradék nélkül
Hozzávalók
Szükségünk lesz:
1 és 1/4 csészebúzafinomliszt
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
1/4 csészekristálycukor
1/4 csészebarnacukor
1/2 csészealmakompót
2 ev. kanálalmalé
1 dbtojás fehérje
2/3 csészeszeletelt eper
1/3 csészecsokoládépasztilla

Elkészítés menete

Először előkészítjük a hozzávalókat, a kompótot, ha tűtőben volt, akkor még a munka előtt előkészítjük - nem árt, ha a hozzávalók szobahőmérsékletűek.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük, egy tálban pedig elkeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat.
A barnacukrot a kristálycukorra, kompóttal és almalével villával eldolgozzuk, az almát villával szétnyomjuk, akkor jó, ha a massza kása állagú.
A lisztes keveréket beledolgozzuk az almás keverékbe, hozzáadjuk az epret, majd a habbá vert tojásfehérjét, és óvatosan eldolgozzuk.
A tésztát muffin sütőformába töltjük, amit előtte muffin papírral kibéleltünk.
bkisseva, 2017. május 07. vasárnap, 21:39
Csoda krémes diós finomság...
tojásfehérje
4 tojássárgája
14 dkg cukor
2 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
14 dkg darált dió

A krémhez:

2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 evőkanál instant kávépor
vaníliaaroma
1 maréknyi vágott dió (a tésztára szórjuk)

Elkészítése:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojások sárgáját is belekavarjuk. A habhoz kavarjuk a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is. A tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük.

Megcsináljuk a krémet: a tejet, a tojássárgáját, a lisztet, a kávéport és a cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. A vajhoz kavarjuk a krémet. A tésztát megszórjuk a darabos dióval, majd megkenjük a krémmel. Apróra vágott dióval megszórhatjuk a tetejét, majd 2 órára hűtőbe
aranyoslila, 2017. április 04. kedd, 20:10
Csokoládés pöfeteg
só, 1 tojás, 2 evőkanál tej,
A forgatáshoz : kb. 5 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor

Elkészítés : Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral, és a csipet sóval.
Ha egy kissé már kihűlt az olvasztott csokoládénk akkor adjuk hozzá a vajas, porcukros, tojásos masszához, majd a lisztes keveréket is, és a tejet is. Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni, amit kb. 2 órára folpackba csomagolva tegyünk a hűtőbe.
Utána osszuk el 24 felé ( kb. egy rész az 24 gramm legyen ), majd formáljunk belőle gombócokat. Először forgassuk meg őket kristálycukorba, majd alaposan porcukorba is.
Sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat. Sütés végén lehet, hogy még lágy lesz, de ahogy hűl szépen megszilárdul, és kívül ropogós, belül puha lesz.
A süti elkészítéséhez fontos az
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 13:37
1/213
Képek, videók
tejfölös kefíres.jpg
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 20:13
kefíres kakaós.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 22:00
kefires pogácsa.JPG
erzsikepuskas
2014. március 23. vasárnap, 11:37
kefires szelet.jpg
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:09
Kefíres kenyér/Magdika
kilofalok
2011. október 20. csütörtök, 22:00
kefires meggyes
ibolya58
2011. április 02. szombat, 14:19
kefíres
paariza
2011. február 27. vasárnap, 21:24
kefíres bagett
paariza
2010. december 12. vasárnap, 21:24
szibarackos-kefires-sü ti.
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:25
Kefires vitaminsaláta
soosistvan
2010. április 11. vasárnap, 20:56
kefires fánk tészta,lekvá
ibolya58
2010. február 14. vasárnap, 11:37
Keverjük-kavarjuk
pacsakute
2012. február 03. péntek, 12:35
Növényi táplálkozás
sanci81
2015. október 22. csütörtök, 17:26
Növényi ásványanyagtartal
pacsakute
2013. június 09. vasárnap, 20:52
ornamentális növényi dísz
balazsmargit
2012. augusztus 06. hétfő, 21:49
Címkék
kezünkhöz ragad, edény alját, tésztaszeletek közepére, tésztát papírral, megkelt tésztát, következő töltelékkel, pontos mennyiséget, széleit hajtsuk, kissé ragacsos, pici lisztet, begyúrt tésztát, egyes darabokat, darabos dióval, széleit fölhajtva, tésztára szórjuk, régi falusi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.