Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:06 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsonyi receptek
pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Túrós pogácsa
finom, puha pogácsák lesznek belőle. Mivel szintén 2 napra kellett és én csak frissen szeretem tálalni a vendégeimnek, egy nagyobb adagot gyúrtam be szombat reggel. Felét kisütöttem még aznap, úgy időzítve, hogy a vendégek érkezésére legyen kész, másik felét hűtőben pihentettem másnapig.
Hozzávalók:

1 kg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
0,5 kg túró (házival az igazi)
1,5 ek. só
5 dkg élesztő
1 nagy pohár tejföl

Összeállítottam a tésztát, mindent a hűtőből vettem ki, hideg hozzávalókkal dolgoztam. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítottam, majd egy tk. cukorral elkevertem és belemorzsoltam az élesztőt. Pihentettem, míg előkészítettem a többit. Először a margarint elmorzsoltam a liszttel, ezután belekevertem a sót, majd a túrót. Beleütöttem a 2 tojást és hozzáadtam az élesztőt és még annyi tejfölt, hogy rugalmas, de ne túl lágy tásztát kapjak. Kettévettem, egyik felét becsomagoltam és ment a hűtőbe. Másik felét hajtogattam, majd a
nanoka72, 2017. december 12. kedd, 10:18
Móricz Zsigmond: AKI ÚR, AZ ÚR!
A főhadnagy úr irdatlan soká nézegette a Pesten frissen vásárolt térképet; elővette a finom kis távolságmérő műszerét is, ezt is most vette, s lemérte a térképről - ahogy a szakácsnő a derelyemetszővel vágja a tésztát - az összes megtett és megteendő utakat.
Mivel azonban, sajnos, az étkezőkocsit a magyar határon hagyták, s most dél van, és a kupéban már mindenki elvégezte az ebédet a tenyerén, ő is fanyar és fess arcot vág, és kiszól az ajtón:
- Cserepes!
- Tessék, főhadnagy úr.
- Van kenyere?
- Igenis, főhadnagy úr.
- Tiszta?
Cserepes erre már nem tud válaszolni. Még az ő egyszerű elméjében olyatén gondolat nem fordult meg, hogy a kenyér tiszta vagy nem tiszta is tud lenni.
A főhadnagy úr kegyesen int, hogy csak hozza, s ő maga nagy, szarvasbőr kesztyűs kezével belenyúl a zsúfolásig tömött utazóbőröndbe, és kivesz egy dobozka szardíniát.
Bontja, bontja, bontogatja lassan, finoman, teljes megvetéssel, mint egy úr, aki soha még maga nem bontott fel egy
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:16
hamis csirkecombok
Hamis csirkecombok tésztába tekerve

Hozzávalók a tésztájához:

250 g liszt,
1 - 1,5 dl joghurt (a liszt mennyiségétől függ),
fél kis kanál szódabikarbóna,
egy csipetnyi só.
Hozzávalók a töltelékhez:

500 g darált csirkehús,
1 csomag sós pálcika (ropi),
1 hagyma,
só,
őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.

Készítsük el a tésztát, keverjük össze a joghurtot a szódabikarbónával, a sóval és a liszttel, gyúrjunk egy lágy tésztát belőle (legyen puha, de ne ragadjon a kezünkhöz). Nyújtsuk el a tésztát, majd vágjuk 3 cm szélességű csíkokra.

A darált húst keverjük össze az apróra vágott hagymával és sózzuk, borsozzuk. Tegyünk egy keveset ebből a töltelékből a sós pálcikára, formázzuk meg, henger alakúra. A pálcika fele maradjon szabad.

A húst tekerjük be egy csík
faciendum, 2017. november 25. szombat, 23:35
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
TÍZ AJÁNDÉKRECEPTEM A RECEPTMAGAZINTÓL

1.Női szeszély
********************
Hozzávalók: 12 deka vajat 4 tojássárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd egy csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva könnyű tésztává keverjük.

A tésztát közepes nagyságú tepsibe egyenletes vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből kis kanál ecettel, és 20 deka citromos porcukorral készült kemény habbal lehetőleg vastagon bevonjuk.

Közepes tűznél sütjük.

Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk fel. A habhoz szükséges citromos cukrot úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárban dörzsöljük el, s azután a többi cukorhoz elegyítve átszitáljuk.

2.Krémes lepény
**********************
hozzávalók:12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
Sonkás-sajtos kifli
az előétel/főétel tálalásáig.

Hozzávalók:
fél liter tej
70 g friss élesztő
1 ek cukor
80 dkg liszt
0,7 dl olaj
2 dkg vaj
1 tojás + 1 a kenéshez
1 csapott ek só
1 pohár tejföl (150 g)
20-25 dkg vékonyra szeletelt füstölt, főtt sonka
20 dkg sajt

A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és meleg helyre teszem 10-15 percre. Ha felfutott, a többi hozzávalóhoz öntöm és kb 20 perc alatt közepesen lágy tésztát gyúrok (kézzel fáradságos, géppel kényelmes). Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva hagyom duplájára kelni, elnégyelem. Egy negyedét lisztezett felületre borítom és 1 cm vastagságúra kinyújtom, nagyjából kör alakúra alakítva a tésztát (a többi 3 résszel is így járok majd el). Derelyevágóval körszeletekre (8, 12, vagy 16 szeletre) vágom a kinyújtott tésztát, megkenem tejföllel, beborítom egy hasonló méretű, háromszögre vágott sonka szelettel, a szélesebbik végére teszek egy kisujjnyi hasáb sajtot
suzymama, 2017. november 20. hétfő, 13:16
Hűtőben eltartható
Hűtőben eltartható “mindenre jó" tészta recept, amit neked is ki kell próbálnod!

Aki próbálta már ezt a tésztát, mindig tart belőle a hűtőben, annyi mindenre fel tudja használni.

A recept végtelenül egyszerű. Csak jól össze kell dolgozni a hozzávalókat, majd tetszés szerint felhasználni. Vagy a hűtőbe vagy a fagyasztóba eltenni. Sokak szerint ez a legjobb pizza tészta. De kenyér, tekercs, lepény is készíthető belőle.

Hozzávalók:

220 ml (220 g) langyos tej
2 teáskanál cukor
80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő)
1 kg liszt
3 teáskanál sütőpor
3 teáskanál só
360 ml (360 g) natúr joghurt
2 egész tojás

Elkészítés:

Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel. Hagyjuk kis ideig állni, amíg az élesztő felfut, majd a többi hozzávalóhoz adva, robotgépben (a dagasztó karral) jól összekeverjük.

Lágy, pizza
horvathnemagdi, 2017. október 16. hétfő, 00:30
Túrós zserbo
töltelék

50 dkg túró ,
20 dkg kristálycukor ,
2 ek. búzadara ,
3 tojás ,
1 citromhéj ,
2 evőkanál tejföl ,
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése

A lisztbe keverjük el a sütőport, és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a puha margarint, egy kicsit morzsoljuk össze, és ekkor hozzáadhatjuk a cukrot, és a kakaóport is. Dolgozzuk jól össze, ezután kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, és gyúrjuk egy könnyen nyújtható tésztává. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk)
Ezután kétfelé venni a tésztát, és két gombócot gyúrni belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tenni.

A sárga lapot ugyanúgy elkészítjük, mint a barna lapot, de csak egy lap lesz majd belőle.

10-15 dkg darált dió , kb.20 dkg baracklekvár, csokoládé a tetejére

Túró töltelék : 50 dkg túró , 20 dkg kristálycukor , 2 ek. búzadara , 3 tojás , 1 citromhéj , 2 evőkanál tejföl , 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez a túrót áttörjük, összedolgozzuk a
gabika360, 2017. október 11. szerda, 21:38
Már régen terveztem
teáskanál só

2 teáskanál szoba hőmérsékletű élesztő

2 bögre meleg víz (1/2 liter)

olívaolaj az edénybe

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal keverjük gyorsan össze, nem kell rögtön kidolgozni! Hagyjuk állni a masszát tíz percig, majd kezdhetjük kikeverni (robotgéppel könnyebb). Sima és lágy tésztát kell kapnunk.

Egy tálba öntsünk kevés olívaolajat, helyezzük bele a tésztát, forgassuk meg benne, hogy minden oldala olajos legyen. Folpackkal fedjük le - konyharuhával le is takarhatjuk - majd hagyjuk egy órát pihenni. A tészta a duplájára kel.

Fél órával a sütés előtt melegítsük elő a sütőt maximális hőfokon (az én sütőmnél ez 250 fokot jelent). A tepsit szórjuk meg kukoricaliszttel. Ha lejárt a kelesztési idő, borítsuk a tésztát finomliszttel meghintett
sarkadykati, 2017. október 04. szerda, 15:44
Csíki hájas süt
Ma hájast sütöttem, diós és lekváros változatban.
A leeső szélekből néhány sajtos rúd is született.
😋

Ezeréves családi recept.
1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.
Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom. Fontos a hajtogatás mikéntje, anyu szerint. :D Ő mondja... :D Ugyan így járunk el a másik tésztával is.
suzymama, 2017. szeptember 26. kedd, 21:00
Kitűnő vajas kifli (réteges sajtos) dagasztás nélkül
töltelékhez:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt trappista sajt

A tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
4-5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell keleszteni, csak felolvasztani a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk - nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.)
2. A tésztát nem kell keleszteni, rögtön kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 7-8 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki és pihentetjük 25-30 percig.
3. Ezután kettévágjuk (két egyforma részre). Enyhén lisztezett
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 18:37
Ropogós zabpelyhes zsemle
nanoka72, 2017. szeptember 17. vasárnap, 16:32
1/214
Képek, videók
karacsonyi_receptek.jp g
vorosrozsa66
2009. december 22. kedd, 21:07
Szeretjük a habot!.jpg
anuluduslu
2010. március 06. szombat, 09:29
A habot is megkóstoltam.j
kismotor
2010. január 22. péntek, 21:29
Habot kellene vernem...!
tothgergo
2008. május 24. szombat, 22:31
meg kéne fogni ezta habot
popowitchfanni
2008. május 20. kedd, 11:26
Habkarikák töltve
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:03
Keményre szopja a faszt
gormex
2017. szeptember 15. péntek, 22:13
Lucy Lee keményre szopja
gormex
2017. július 04. kedd, 00:37
Porcukros bogyók..
vrhatos
2009. január 13. kedd, 08:55
porcukros.jpg
ujjozsef
2008. december 26. péntek, 13:45
porcukros.jpg
aranyibarbara
2008. december 26. péntek, 13:20
porcukros.jpg
brozsika
2008. december 23. kedd, 13:25
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.