Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 11:53 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eperkrémes-tejszínes kocka
1 csomag habfixáló
1 evőkanál cukor
eperszemek


Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojást a cukrokkal, a sóval és a vajjal habosra keverjük, belekeverjük a kakaót, kevés citromhéjat reszelünk hozzá, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet beleszitálva váltakozva keverjük bele.

A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, rászórjuk az aprított csokit, a tésztát kb. 22-25 perc alatt megsütjük. Tiszta sütőpapírra borítjuk, a sütéshez használt papírt lehúzzuk a tetejéről (a tiszta sütőpapírral együtt visszatettem a tepsibe).

A krémhez a tejből és a pudingporból a cukorral megfőzzük a pudingot. Kihűtjük, citromlével, kb. a lekvár felével ízesítjük.

2,5 dl tejszínt a cukorral és a zselatin fix-szel kemény habbá verünk, a kihűlt pudingba finoman
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:11
A tökéletes sajtos tészta
gerezd fokhagyma
1 tanyasi tojás
Bors


Elkészítése:
Semmi extra nincs az egészben, az eredmény viszont fenomenális lesz! Tegyünk fel egy fazékba vizet, kicsit sózzuk (NEM tengeri sóval, hanem kősóval! Tudja valaki, hogy miért érdemesebb finomítatlan és tisztítatlan kősóval ízesíteni az agyon ajnározott -és többszörösébe kerülő- tengeri helyett???? Várom a válaszokat...)
Ezzel azonos időben tegyük oda a tejet is, hadd kezdjen melegedni. Amikor a víz forr szórjuk bele a tésztát, a tejhez pedig tegyük a zúzott fokhagymát, majd azt sózzuk, borsozzuk.
Amíg a tészta fő (és a fokhagymás tej melegszik) készítsük elő a sajtokat.
A St. Paulin, Gorgonzola és az osztrák kézműves sajtból vágjunk kb. 15 dkg-t majd aprítsuk fel. Ezt az aprított kombót tegyük a tejhez, hogy rendesen fel tudjon olvadni.Nem kell feltétlenül ezeket a sajtokat használni hozzá, a lényeg a minőségen van! Ha valaki imádja pl. a pecorinót (ahogy én is) és van neki otthon bátran dolgozzon vele. Aromás
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 10:39
Tekerd kuglóf
Hozzávalók:1,5 dl langyos tej,15 dkg olv. vaj,csipet só,10 dkg cukor,
1 citrom ,vagy narancs héja,2 tojás,
1 tk. vanília kivonat,50 dkg liszt,3 dkg élesztő, 2 ek. kakaópor
5 dkg mazsola, lágy, fánktésztaszerű kelt tésztát dagasztok. Mikor kész ketté veszem, majd a felébe bele dolgozom a kakaóport és a mazsolát.
A tésztát duplájára kelesztem, majd jól meglisztezett felületre borítom először a sima tésztát. A kezemmel téglalap formára lapogatom. Ugyan így a kakaós tésztát is. Egymásrateszem őket, feltekerem, mint a ruhát, két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarom.
Egy nagyobb szilikonos kuglóf formába teszem, hagyom hogy duplájára keljen.
180 fokos sütőben 45-50 percig sütöm, ha kell a tetejét félidőben egy fóliával letakarom.

(forrás facebook)
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 09:02
Medvehagymás lángos
felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük. (Én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát, ott dagasztottam és kelesztettem meg.)

Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig tovább kelesztjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük.

Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Fokhagymával most nem kell
gabfe, 2018. április 23. hétfő, 14:21
Tündér
majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).

A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet dolgozhatunk bele.

A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével a tepsi méretére, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodrunk,amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.

Úgy 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek a tészta rácsok a
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:32
Cseresznyés (meggyes, gyümölcsös) süti
verjük, amikor már kifehéredik akkor adjuk hozzá a kristálycukrot és jó keményre verjük.
A liszthez adunk egy csipet sót, a sütőport és a pudingport, jól elkeverjük, majd ezt a masszához keverjük. A felvert tojáshab egyharmad részét belekeverjük, nem baj hogy összetörik a hab, ettől lesz lágyabb a massza. A többi tojáshabot is hozzáadjuk, de most már vigyázunk, hogy ne törjön össze a hab. Egy nagyobb magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, (vagy kikenünk olajjal, lisztezzük). Belesimítjuk a tésztát, és rászórjuk a cseresznyét. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig ( tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A sütőből kivéve a tepsibe hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, szeleteljük.
Meggyel és más gyümölccsel is nagyon finom!
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 13:58
Receptek az 1930-as évekből
sütőben világosra sütjük. Kihűlés után szeleteljük fel. -
Töltelék: 7 dkg kiflimorzsát rummal citrommal megpermetezzük. Egy kanál barackízt 2 egész tojással 7 dkg fűszeres porcukorral, 7 dkg örölt mandulával 7 dkg mazsolával és permetezett morzsával jól összekeverve használjuk. -"

Mandulás - piteé:

"3 1/2 deci lisztet összegyúrunk 1/4 kiló kemény vajjal. Másik 3 1/2 deci lisztből pedig 3 tojás sárgájával fél czitrom levével és kevés tejjel a rétestésztánál valamivel keményebb tésztát gyurunk, jól ki eldolgozzuk kinyujtjuk közepébe tesszük a vajjal összegyurt lisztet, vajastészta modjára összehajtogatjuk. Ezt megismételjük háromszor, jó ha közben mindig pihentetjük a tésztát, de ha nincs időnk nem okvetlenül szükséges.
A harmadik kinyujtás után kétfelé osztjuk a tésztát, a tepsibe téve megtöltjük a következő töltelékkel: 5 tojás sárgáját, 5 kanál porczukrót, 5 kanál örölt mandulát, 1 czitrom reszelt héját és az 5 tojás felvert habját jól összekeverjük. Felül a tésztát megkenjük
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Epres-túrós máktorta
Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű torta tésztájához: 8 dkg margarin, 3 tojás, 7 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 12 dkg darált mák, 5 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor.
A krémhez: 25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 12 dkg margarin, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja és leve, 2 tasak vaníliás cukor, másfél-két kiskanál zselatin.
A tetejére : eper, 1 tasak piros tortazselé, cukor.
A tálaláshoz tejszínhab.

Először a tésztát készítjük el. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, hozzáreszeljük a citrom héját. A lisztet a mákkal és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük az előzőekhez. Végül a felvert tojásfehérjék kemény habját is hozzáadjuk, beletöltjük a tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával összetörtjük, belekeverjük a lágy margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a citromot. A zselatint kevés vízben
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:21
Kókusz kocka
Kókuszkocka

Hozzávalók
Tésztához:

40 dkg liszt
12 g sütőpor
80 g margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 ek méz
2 dl tej

Csokimázhoz:

25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
3 ek kakaópor
1 dl tej
30 dkg kókuszreszelék

Lépések

Lépés 1
Kókuszkocka recept: a kókuszkocka elkészítése egyszerű. A lágy margarint összekeverjük a porcukorral, a tojással, a mézzel és a tejjel.

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 1. lépés

Lépés 2
Összekeverjük a lisztet a sütőporral és hozzáadjuk az előző masszához.

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 2. lépés

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 3. lépés

Lépés 3
Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük a masszát.

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 4. lépés

Lépés 4
Előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig sütjük.

Lépés 5
A
aranyag, 2018. március 30. péntek, 20:36
Tündér szelet
pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverjük a tejfölt! A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (Alsó-felső sütésre) A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába és a továbbiakban kézi erőre váltva, tésztát gyúrunk.
A tészta lágy, nagyon könnyen formázható...ha úgy érezzük, még pici lisztet dolgozhatunk bele. 60 - 40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével, tepsink méretére, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre kerül a töltelék.
A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, amit rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre rakosgatunk. Kb 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek a tészta
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:03
Céklás kocka- dióval és csokoládéval
és a meglepetéseket, próbáljátok ki ezt a receptet! 😉


Hozzávalók:

10 dkg finomliszt
1 ek jó minőségű kakaópor (pl. Stühmer)
10 dkg rizsliszt
1 mk sütőpor
1 csipetnyi só
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 db tojás
Igény esetén 2-3 ek tej (vagy bármilyen növényi tej)

A sütőporral és kakaóval elkevert liszthez morzsoljuk hozzá a vajat. Keverjük össze cukorral és a sóval. Rakjuk hozzá a tojást és gyúrjunk közepesen lágy tésztát. Ha szükséges, a masszát lazíthatjuk 2-3 ek tejjel (én mandulatejet használtam).

3 ek szilvalekvár
A linzertésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki. Tegyük kivajazott tepsibe, alját szurkáljuk meg egy kisvillával. A tészta tetejét kenjük meg 3 evőkanálnyi (felmelegített) szilvalekvárral (én a fanyarsága miatt, cukrozatlan szatmári szilvalekvárt használtam).


20 dkg darált dió
10 dkg rizsliszt
1,5 mk sütőpor
10 dkg kristálycukor
1 tk
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 00:27
Az egyik legfinomabb magyar sütemény, a zserbó receptje
vaj

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez keverjük el a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el a vajjal és adjuk hozzá a porcukrot, tojást, és annyi tejfölt, amitől lágy, de ruganyos lesz a tészta. Osszuk négy részre, és pihentessük 20 percig.
Az egyik adag tésztából nyújtsunk 25x35 centiméteres téglalapot, majd helyezzük ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a lekvár egyharmadával, majd szórjuk meg a porcukorral elkevert dió harmadával.
Hasonlóképpen helyezzük a második réteg tésztát és tölteléket az első tetejére, majd ismételjük ezt még egyszer. A sütemény tetejére kerül a negyedik réteg tészta, amelyet szurkáljunk meg alaposan villával. Süssük a süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig.

Amint elkészült, vegyük ki a sütőből, majd – miután hagytuk egy kicsit pihenni – egy határozott mozdulattal fordítsuk meg, és vegyük le róla a sütőpapírt. Ezután várjunk, míg teljesen kihűl.
A csokoládés máz elkészítéséhez olvasszuk fel a csokoládét, és adjunk
skorpiolilike, 2018. március 18. vasárnap, 17:03
1/217
Képek, videók
eperkremes-tejszines-k ock
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:09
kávé habos.jpg
durcimarcika
2018. január 14. vasárnap, 18:26
Habos kávé
eva6
2018. január 08. hétfő, 17:45
Habos kávé
irmus
2017. december 28. csütörtök, 09:47
Habos kávé
eva6
2017. december 07. csütörtök, 14:54
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
sütőporos repedsarkú
bezsa
2007. május 03. csütörtök, 20:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.