Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:50 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem játék : a diabétesz talaján kialakuló lábszövődmény
A diabétesz talaján kialakuló lábszövődmények megelőzhetőek!

Magyarországon közel 700.000 diagnosztizált cukorbeteg él, és sokan vannak, akik nem is tudnak betegségükről.

Megállapítható, hogy a lakosság több mint 10%-a veszélyeztetett a diabétesz szövődményeitől, melyek közül a legsúlyosabbak a lábon kialakuló sebek.

Ezek nemcsak nehezen gyógyulnak, de gyakran elfertőződnek, és a végtag elvesztésével fenyegetnek.

Miért alakulhatnak ki ezek a sebek a cukorbetegek lábán?

A cukorbetegséghez gyakran társul a hő- és fájdalom - érző idegrostok károsodása a végtagokon, az ún. neuropátia. Ennek következménye a láb deformálódása, a talpon a túlterhelési pontok megjelenése, amelyeket a bőrkeményedések jeleznek. Az idegkárosodás miatt a bőr szárazzá, sérülékennyé válik, gyakran gombás fertőzéssel együtt járó veszélyes körömelváltozások is kialakulnak. A neuropátia következménye még az érzéketlenség, a védekező mechanizmusokat normál esetben aktivizáló fájdalom
anyu65, 2016. szeptember 29. csütörtök, 12:20
Tallóztam
20%-kal csökkenteni a fájdalmas elváltozást, már az első hét során.

Az igazat megvallva, sokan jelentkeztek nálam, akik 2 nap után hónapok óta először tudtak fájdalom nélkül elaludni. A legtöbbjüknél egy hét elteltével jelentős javulás következett be, és újra élvezhették az aktív életet - elmehettek táncolni és sétálni.

A komolyabb problémával küzdők közül is sokan visszanyerték kiváló mozgásképességüket, és 4 hét alatt teljesen megszabadultak a fájdalomtól.

A lábfejen kialakuló csontkinövés, azaz sarkantyú esetén könnyedén lehetséges:

enyhíteni a reggeli fájdalmon, és fizikai munkát végezni, már 2 nap után
megszüntetni a szúró érzést a talpban, már 7 nap alatt
teljes mértékben megszüntetni a fájdalmat, 3 hét elteltével
visszaszerezni a kiváló mozgásképességet, 4 hét alatt
megszüntetni a lábfejet gyötrő gyulladást, egy hónapon belül

Ezek az eredmények azáltal lehetségesek, hogy a felfedezésem 3 fő szinten
horvathnemagdi, 2016. május 23. hétfő, 12:48
Hasznos tippek a szorongás leküzdéséhez
akkor negatív hatással van a testi egészségre, a hangulatra, az érzelmi jólétre és a másokkal való kapcsolattartásra. A szorongástól és a depressziótól az emberek 10-15 százaléka is szenvedhet.

(...) A szorongás leküzdéséhez azonban nem mindig van szükség külső segítségre.

Mutatunk néhány öngyógyító-önsegítő praktikát:Figyelem

Mindenfajta érzelmi beavatkozás középpontjában a tudatosság áll: az a képesség, hogy észrevegyük, milyen érzelmek vannak kialakulóban és mi volt azok kiváltó oka. A tudatosság körülbelül azt jelenti, hogy képesek vagyunk odafigyelni, amihez nem kell különösebb erőfeszítés, csak a történések megfigyelésére való hajlandóság előítélettől mentes és barátságos hozzáállással.

Ha tehát szorongó érzés jelentkezik, kérdezzük meg magunktól: van-e valós veszély? Ha van, akkor amint lehet, el kell távolodni tőle. Ha nincs, érdemes kicsit "hátra lépni" a drámázás előtt, és helyette figyelni az érzés emelkedő energiáját, amely
radvanszki_jozsef, 2016. január 17. vasárnap, 13:09
Tallóztam
tud róla. A legjellemzőbb tünetek cukorbetegség esetén. A fel nem fedezett cukorbetegség súlyos formát ölthet, ha nem kezdődik meg idejében a kezelés. Lehet, hogy nem tapasztal jellegzetes tüneteket, azonban a lábujjakon kialakult kinövés, a bütyök és a lassan gyógyuló, apró sérülések felhívják figyelmét a rejtőző diabéteszre. A betegségre jellemző idegrendszeri károsodás miatt a lábak elveszíthetik érzékenységüket. Észre sem veszi, ha súrlódás vagy ütés éri, és a kis sebek az anyagcserezavar során kialakuló sejtelhalás miatt elfekélyesedhetnek. A diabéteszes láb ápolása Sajnos a statisztikák szerint a diabeteses láb 2-es típusú cukorbetegek esetében - nem diabeteses kortársaikhoz képest - 30-40-szer gyakoribb alsó végtag amputációhoz vezet. A diabéteszes láb ápolása. Elsősorban a nagylábujjat, vagyis az öregujjat érinti a bütykök megjelenése, amiért elsősorban a szűk, kényelmetlen cipő okolható - azonban diabétesz esetén sokszoros az előfordulás esélye. A betegség kísérő jelensége, hogy a mozgatóizmok
horvathnemagdi, 2015. augusztus 24. hétfő, 06:34
Nyaki spondilózis
és ízületek átmozgatására vannak összeállítva. Ajánlott a tornát naponta 10-15 percig végezni, például este, a napi dolgok végeztével. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy gerincproblémákkal rendelkező embereknek edzőterembe járni orvosi konzultáció vagy javallat nélkül, sokszor több rosszat okoz, mint jót.
Nyaki spondilózis: a szédüléstől az ájulásig

A spondilózis a degeneratív reuma egyik fajtája, amit a csigolya közti porcok kopása okoz, és a csigolyatestek védekező mechanizmusa folytán kialakuló csontkinövések kísérik. Az oszteofitáknak is nevezett kinövések röntgenképe igazi csőrként türemkedik ki a csigolyák oldalán. Lehetnek kisebbek és nagyobbak, de 1 cm-nél nagyobbra is megnőhetnek. A porckorongok és ízületek környékén jelennek meg, de nem mindig ezek állnak a fájdalom hátterében. Ez legtöbbször az ízületi porc kopásának és a csigolya közti porckorongok erodálódásának köszönhető.
A fájdalom

A fájdalom mechanikus jellegű, általában megerőltetésre, hosszas lábon állás után
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 18:13
Önnek van tyúkszeme?
Önnek van tyúkszeme?
Adunk néhány tippet az eltávolításához

műtöttyúkszem021
A harc szó nem túlzás: akit érint, az tudja, hogy ez az apró bőrtüske mennyi fájdalmat, kellemetlenséget tud okozni, és milyen nehéz megszabadulni tőle. Ehhez szeretnénk segítséget adni.

Ismerje fel!

A láb az emberi test egyik legnagyobb terhelésnek kitett része, így meglehetősen sérülékeny terület, könnyen kialakul rajta sérülés, bőrkeményedés, bütyök, egyéb deformitás. Ezek egyike a tyúkszemnek nevezett elváltozás, ami leggyakrabban a lábujjak felső részén, az ízületek felett jelenik meg, de a negyedik és az ötödik lábujj között és - különösen fájdalmas módon - a talpon is előfordul a nyomásnak kitett területeken. Bár az idősebbeknél gyakoribb, de a fiataloknál sem ritka. Különösen veszélyben van az, aki nem megfelelő lábbeliben sokat “használja a lábát": állómunkát végez vagy fut, gyalogol.A tyúkszem jellegzetes kúp alakú, a bőr felszíne felé kiszélesedő bőrkeményedés, többnyire egy
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 17:41
Nyaki spondilózis
ízületek átmozgatására vannak összeállítva. Ajánlott a tornát naponta 10-15 percig végezni, például este, a napi dolgok végeztével. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy gerincproblémákkal rendelkező embereknek edzőterembe járni orvosi konzultáció vagy javallat nélkül, sokszor több rosszat okoz, mint jót.

Nyaki spondilózis: a szédüléstől az ájulásig

A spondilózis a degeneratív reuma egyik fajtája, amit a csigolya közti porcok kopása okoz, és a csigolyatestek védekező mechanizmusa folytán kialakuló csontkinövések kísérik. Az oszteofitáknak is nevezett kinövések röntgenképe igazi csőrként türemkedik ki a csigolyák oldalán. Lehetnek kisebbek és nagyobbak, de 1 cm-nél nagyobbra is megnőhetnek. A porckorongok és ízületek környékén jelennek meg, de nem mindig ezek állnak a fájdalom hátterében. Ez legtöbbször az ízületi porc kopásának és a csigolya közti porckorongok erodálódásának köszönhető.

A fájdalom

A fájdalom mechanikus jellegű, általában megerőltetésre, hosszas lábon állás
horvathnemagdi, 2015. július 04. szombat, 06:46
Rejtett betegségek jelei a lábon
tud róla. A legjellemzőbb tünetek cukorbetegség esetén. A fel nem fedezett cukorbetegség súlyos formát ölthet, ha nem kezdődik meg idejében a kezelés. Lehet, hogy nem tapasztal jellegzetes tüneteket, azonban a lábujjakon kialakult kinövés, a bütyök és a lassan gyógyuló, apró sérülések felhívják figyelmét a rejtőző diabéteszre. A betegségre jellemző idegrendszeri károsodás miatt a lábak elveszíthetik érzékenységüket. Észre sem veszi, ha súrlódás vagy ütés éri, és a kis sebek az anyagcserezavar során kialakuló sejtelhalás miatt elfekélyesedhetnek. A diabéteszes láb ápolása Sajnos a statisztikák szerint a diabeteses láb 2-es típusú cukorbetegek esetében - nem diabeteses kortársaikhoz képest - 30-40-szer gyakoribb alsó végtag amputációhoz vezet. A diabéteszes láb ápolása. Elsősorban a nagylábujjat, vagyis az öregujjat érinti a bütykök megjelenése, amiért elsősorban a szűk, kényelmetlen cipő okolható - azonban diabétesz esetén sokszoros az előfordulás esélye. A betegség kísérő jelensége, hogy a
horvathnemagdi, 2015. június 07. vasárnap, 20:18
Önnek van tyúkszeme?
Önnek van tyúkszeme?
Adunk néhány tippet az eltávolításához

műtöttyúkszem021
A harc szó nem túlzás: akit érint, az tudja, hogy ez az apró bőrtüske mennyi fájdalmat, kellemetlenséget tud okozni, és milyen nehéz megszabadulni tőle. Ehhez szeretnénk segítséget adni.

Ismerje fel!

A láb az emberi test egyik legnagyobb terhelésnek kitett része, így meglehetősen sérülékeny terület, könnyen kialakul rajta sérülés, bőrkeményedés, bütyök, egyéb deformitás. Ezek egyike a tyúkszemnek nevezett elváltozás, ami leggyakrabban a lábujjak felső részén, az ízületek felett jelenik meg, de a negyedik és az ötödik lábujj között és - különösen fájdalmas módon - a talpon is előfordul a nyomásnak kitett területeken. Bár az idősebbeknél gyakoribb, de a fiataloknál sem ritka. Különösen veszélyben van az, aki nem megfelelő lábbeliben sokat “használja a lábát": állómunkát végez vagy fut, gyalogol.A tyúkszem jellegzetes kúp alakú, a bőr felszíne felé kiszélesedő
horvathnemagdi, 2015. június 02. kedd, 17:26
Kamilla
pitypang, melyek szintén gyógynövények. A kamilla réteken, homokpusztákon terem, nagy mennyiségben találkozhatunk vele az Alföld szikes pusztáin.

Gyógyító ereje virágában rejlik, ezt használjuk fel szárított formában.

Főbb összetevői a gyulladásgátló chamazulén, illóolaj, kumarin, flavin heterozidok és csersav.

Íze kesernyés, aromás. Sokan így is szeretik, de mézzel finomabbá tehető.

Egyik legismertebb tulajdonsága a gyulladáscsökkentő hatása. A testünkben kialakuló gyulladásos folyamatok kialakulásáért legtöbb esetben egy ún. COX-2, azaz ciklooxigenáz enzim tehető felelőssé. A kamilla gátolni tudja ennek az enzimnek az aktivitását. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert legújabb kutatások szerint a COX-2 enzim a rák kialakulásában is szerepet játszik.

Szem- és kötőhártya gyulladás esetén jó tesz a langyos teával való borogatás.

Segít eltüntetni az árpát is a szemünkről, és nyugtatóan hat a fáradt, dagadt szemekre.

Különféle
sarkadykati, 2013. április 16. kedd, 20:42
1/3
Képek, videók
fahej_diabetesz.png
sarkadykati
2011. december 02. péntek, 06:01
vicc magyar lakosság.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:00
05-Német lakosság menekül
furaila
2013. január 31. csütörtök, 06:16
Lakossági Figyelmeztetés!
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:42
elhízás szövődményei
herbert-fam
2014. április 26. szombat, 09:28
elhízás szövődményei.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:15
planet-bolygok-kialaku las
agica2004
2018. február 28. szerda, 23:22
szerelem kialakulása.jpg
bbbarbara
2015. december 26. szombat, 14:56
Az élet kialakulása.gif
pacsakute
2013. május 10. péntek, 20:17
Ez pont itt tud kialakuln
hartvigjoe
2010. május 23. vasárnap, 21:11
Kedveseinek elvesztéséröl
chillik
2015. október 10. szombat, 06:03
valaki elvesztése.png
mikojutka
2011. május 21. szombat, 13:54
apa elvesztése.jpg
kicsoda57
2010. november 07. vasárnap, 19:31
A hit elvesztése
jakabgasparne
2009. április 19. vasárnap, 06:48
Kedveseinek elvesztéséről
charlotteani
2007. december 14. péntek, 20:00
Címkék
komolyabb problémával, degeneratív reuma, lábujjakon kialakult, cukorbetegek lábán, fájdalom hátterében, kamilla réteken, kiváló mozgásképességet, szorongás leküzdéséhez, cukorbetegséghez gyakran, aktív életet, langyos teával, idegkárosodás miatt, emberi test, másokkal való, csigolyák oldalán, lábfejen kialakuló,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.