Regisztráció  Belépés
2017. október 20. péntek | 42. hét | 293. nap | 03:25 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A diabétesz talaján kialakuló lábszövődmények megelőzhetőek!
Magyarországon közel 700.000 diagnosztizált cukorbeteg él, és sokan vannak, akik nem is tudnak betegségükről.

Megállapítható, hogy a lakosság több mint 10%-a veszélyeztetett a diabétesz szövődményeitől, melyek közül a legsúlyosabbak a lábon kialakuló sebek.

Ezek nemcsak nehezen gyógyulnak, de gyakran elfertőződnek, és a végtag elvesztésével fenyegetnek.

Miért alakulhatnak ki ezek a sebek a cukorbetegek lábán?

A cukorbetegséghez gyakran társul a hő- és fájdalom - érző idegrostok károsodása a végtagokon, az ún. neuropátia. Ennek következménye a láb deformálódása, a talpon a túlterhelési pontok megjelenése, amelyeket a bőrkeményedések jeleznek. Az idegkárosodás miatt a bőr szárazzá, sérülékennyé válik, gyakran gombás fertőzéssel együtt járó veszélyes körömelváltozások is kialakulnak. A neuropátia következménye még az érzéketlenség, a védekező mechanizmusokat normál esetben aktivizáló fájdalom teljes kiesése, emiatt a beteg nem veszi észre a kisebb sérüléseket,
anyu65, 2016. szeptember 29. csütörtök, 12:20
Tallóztam
20%-kal csökkenteni a fájdalmas elváltozást, már az első hét során.

Az igazat megvallva, sokan jelentkeztek nálam, akik 2 nap után hónapok óta először tudtak fájdalom nélkül elaludni. A legtöbbjüknél egy hét elteltével jelentős javulás következett be, és újra élvezhették az aktív életet - elmehettek táncolni és sétálni.

A komolyabb problémával küzdők közül is sokan visszanyerték kiváló mozgásképességüket, és 4 hét alatt teljesen megszabadultak a fájdalomtól.

A lábfejen kialakuló csontkinövés, azaz sarkantyú esetén könnyedén lehetséges:

enyhíteni a reggeli fájdalmon, és fizikai munkát végezni, már 2 nap után
megszüntetni a szúró érzést a talpban, már 7 nap alatt
teljes mértékben megszüntetni a fájdalmat, 3 hét elteltével
visszaszerezni a kiváló mozgásképességet, 4 hét alatt
megszüntetni a lábfejet gyötrő gyulladást, egy hónapon belül

Ezek az eredmények azáltal lehetségesek, hogy a felfedezésem 3 fő szinten
horvathnemagdi, 2016. május 23. hétfő, 12:48
Hasznos tippek a szorongás leküzdéséhez
akkor negatív hatással van a testi egészségre, a hangulatra, az érzelmi jólétre és a másokkal való kapcsolattartásra. A szorongástól és a depressziótól az emberek 10-15 százaléka is szenvedhet.

(...) A szorongás leküzdéséhez azonban nem mindig van szükség külső segítségre.

Mutatunk néhány öngyógyító-önsegítő praktikát:Figyelem

Mindenfajta érzelmi beavatkozás középpontjában a tudatosság áll: az a képesség, hogy észrevegyük, milyen érzelmek vannak kialakulóban és mi volt azok kiváltó oka. A tudatosság körülbelül azt jelenti, hogy képesek vagyunk odafigyelni, amihez nem kell különösebb erőfeszítés, csak a történések megfigyelésére való hajlandóság előítélettől mentes és barátságos hozzáállással.

Ha tehát szorongó érzés jelentkezik, kérdezzük meg magunktól: van-e valós veszély? Ha van, akkor amint lehet, el kell távolodni tőle. Ha nincs, érdemes kicsit "hátra lépni" a drámázás előtt, és helyette figyelni az érzés emelkedő energiáját, amely
radvanszki_jozsef, 2016. január 17. vasárnap, 13:09
Tallóztam
tud róla. A legjellemzőbb tünetek cukorbetegség esetén. A fel nem fedezett cukorbetegség súlyos formát ölthet, ha nem kezdődik meg idejében a kezelés. Lehet, hogy nem tapasztal jellegzetes tüneteket, azonban a lábujjakon kialakult kinövés, a bütyök és a lassan gyógyuló, apró sérülések felhívják figyelmét a rejtőző diabéteszre. A betegségre jellemző idegrendszeri károsodás miatt a lábak elveszíthetik érzékenységüket. Észre sem veszi, ha súrlódás vagy ütés éri, és a kis sebek az anyagcserezavar során kialakuló sejtelhalás miatt elfekélyesedhetnek. A diabéteszes láb ápolása Sajnos a statisztikák szerint a diabeteses láb 2-es típusú cukorbetegek esetében - nem diabeteses kortársaikhoz képest - 30-40-szer gyakoribb alsó végtag amputációhoz vezet. A diabéteszes láb ápolása. Elsősorban a nagylábujjat, vagyis az öregujjat érinti a bütykök megjelenése, amiért elsősorban a szűk, kényelmetlen cipő okolható - azonban diabétesz esetén sokszoros az előfordulás esélye. A betegség kísérő jelensége, hogy a mozgatóizmok
horvathnemagdi, 2015. augusztus 24. hétfő, 06:34
Nyaki spondilózis
és ízületek átmozgatására vannak összeállítva. Ajánlott a tornát naponta 10-15 percig végezni, például este, a napi dolgok végeztével. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy gerincproblémákkal rendelkező embereknek edzőterembe járni orvosi konzultáció vagy javallat nélkül, sokszor több rosszat okoz, mint jót.
Nyaki spondilózis: a szédüléstől az ájulásig

A spondilózis a degeneratív reuma egyik fajtája, amit a csigolya közti porcok kopása okoz, és a csigolyatestek védekező mechanizmusa folytán kialakuló csontkinövések kísérik. Az oszteofitáknak is nevezett kinövések röntgenképe igazi csőrként türemkedik ki a csigolyák oldalán. Lehetnek kisebbek és nagyobbak, de 1 cm-nél nagyobbra is megnőhetnek. A porckorongok és ízületek környékén jelennek meg, de nem mindig ezek állnak a fájdalom hátterében. Ez legtöbbször az ízületi porc kopásának és a csigolya közti porckorongok erodálódásának köszönhető.
A fájdalom

A fájdalom mechanikus jellegű, általában megerőltetésre, hosszas lábon állás után
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 18:13
Önnek van tyúkszeme?
Önnek van tyúkszeme?
Adunk néhány tippet az eltávolításához

műtöttyúkszem021
A harc szó nem túlzás: akit érint, az tudja, hogy ez az apró bőrtüske mennyi fájdalmat, kellemetlenséget tud okozni, és milyen nehéz megszabadulni tőle. Ehhez szeretnénk segítséget adni.

Ismerje fel!

A láb az emberi test egyik legnagyobb terhelésnek kitett része, így meglehetősen sérülékeny terület, könnyen kialakul rajta sérülés, bőrkeményedés, bütyök, egyéb deformitás. Ezek egyike a tyúkszemnek nevezett elváltozás, ami leggyakrabban a lábujjak felső részén, az ízületek felett jelenik meg, de a negyedik és az ötödik lábujj között és - különösen fájdalmas módon - a talpon is előfordul a nyomásnak kitett területeken. Bár az idősebbeknél gyakoribb, de a fiataloknál sem ritka. Különösen veszélyben van az, aki nem megfelelő lábbeliben sokat “használja a lábát": állómunkát végez vagy fut, gyalogol.A tyúkszem jellegzetes kúp alakú, a bőr felszíne felé kiszélesedő bőrkeményedés, többnyire egy
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 17:41
Nyaki spondilózis
ízületek átmozgatására vannak összeállítva. Ajánlott a tornát naponta 10-15 percig végezni, például este, a napi dolgok végeztével. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy gerincproblémákkal rendelkező embereknek edzőterembe járni orvosi konzultáció vagy javallat nélkül, sokszor több rosszat okoz, mint jót.

Nyaki spondilózis: a szédüléstől az ájulásig

A spondilózis a degeneratív reuma egyik fajtája, amit a csigolya közti porcok kopása okoz, és a csigolyatestek védekező mechanizmusa folytán kialakuló csontkinövések kísérik. Az oszteofitáknak is nevezett kinövések röntgenképe igazi csőrként türemkedik ki a csigolyák oldalán. Lehetnek kisebbek és nagyobbak, de 1 cm-nél nagyobbra is megnőhetnek. A porckorongok és ízületek környékén jelennek meg, de nem mindig ezek állnak a fájdalom hátterében. Ez legtöbbször az ízületi porc kopásának és a csigolya közti porckorongok erodálódásának köszönhető.

A fájdalom

A fájdalom mechanikus jellegű, általában megerőltetésre, hosszas lábon állás
horvathnemagdi, 2015. július 04. szombat, 06:46
Rejtett betegségek jelei a lábon
tud róla. A legjellemzőbb tünetek cukorbetegség esetén. A fel nem fedezett cukorbetegség súlyos formát ölthet, ha nem kezdődik meg idejében a kezelés. Lehet, hogy nem tapasztal jellegzetes tüneteket, azonban a lábujjakon kialakult kinövés, a bütyök és a lassan gyógyuló, apró sérülések felhívják figyelmét a rejtőző diabéteszre. A betegségre jellemző idegrendszeri károsodás miatt a lábak elveszíthetik érzékenységüket. Észre sem veszi, ha súrlódás vagy ütés éri, és a kis sebek az anyagcserezavar során kialakuló sejtelhalás miatt elfekélyesedhetnek. A diabéteszes láb ápolása Sajnos a statisztikák szerint a diabeteses láb 2-es típusú cukorbetegek esetében - nem diabeteses kortársaikhoz képest - 30-40-szer gyakoribb alsó végtag amputációhoz vezet. A diabéteszes láb ápolása. Elsősorban a nagylábujjat, vagyis az öregujjat érinti a bütykök megjelenése, amiért elsősorban a szűk, kényelmetlen cipő okolható - azonban diabétesz esetén sokszoros az előfordulás esélye. A betegség kísérő jelensége, hogy a
horvathnemagdi, 2015. június 07. vasárnap, 20:18
Önnek van tyúkszeme?
Önnek van tyúkszeme?
Adunk néhány tippet az eltávolításához

műtöttyúkszem021
A harc szó nem túlzás: akit érint, az tudja, hogy ez az apró bőrtüske mennyi fájdalmat, kellemetlenséget tud okozni, és milyen nehéz megszabadulni tőle. Ehhez szeretnénk segítséget adni.

Ismerje fel!

A láb az emberi test egyik legnagyobb terhelésnek kitett része, így meglehetősen sérülékeny terület, könnyen kialakul rajta sérülés, bőrkeményedés, bütyök, egyéb deformitás. Ezek egyike a tyúkszemnek nevezett elváltozás, ami leggyakrabban a lábujjak felső részén, az ízületek felett jelenik meg, de a negyedik és az ötödik lábujj között és - különösen fájdalmas módon - a talpon is előfordul a nyomásnak kitett területeken. Bár az idősebbeknél gyakoribb, de a fiataloknál sem ritka. Különösen veszélyben van az, aki nem megfelelő lábbeliben sokat “használja a lábát": állómunkát végez vagy fut, gyalogol.A tyúkszem jellegzetes kúp alakú, a bőr felszíne felé kiszélesedő
horvathnemagdi, 2015. június 02. kedd, 17:26
Kamilla
pitypang, melyek szintén gyógynövények. A kamilla réteken, homokpusztákon terem, nagy mennyiségben találkozhatunk vele az Alföld szikes pusztáin.

Gyógyító ereje virágában rejlik, ezt használjuk fel szárított formában.

Főbb összetevői a gyulladásgátló chamazulén, illóolaj, kumarin, flavin heterozidok és csersav.

Íze kesernyés, aromás. Sokan így is szeretik, de mézzel finomabbá tehető.

Egyik legismertebb tulajdonsága a gyulladáscsökkentő hatása. A testünkben kialakuló gyulladásos folyamatok kialakulásáért legtöbb esetben egy ún. COX-2, azaz ciklooxigenáz enzim tehető felelőssé. A kamilla gátolni tudja ennek az enzimnek az aktivitását. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert legújabb kutatások szerint a COX-2 enzim a rák kialakulásában is szerepet játszik.

Szem- és kötőhártya gyulladás esetén jó tesz a langyos teával való borogatás.

Segít eltüntetni az árpát is a szemünkről, és nyugtatóan hat a fáradt, dagadt szemekre.

Különféle
sarkadykati, 2013. április 16. kedd, 20:42
1/3
Képek, videók
fahej_diabetesz.png
sarkadykati
2011. december 02. péntek, 06:01
vicc magyar lakosság.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:00
05-Német lakosság menekül
furaila
2013. január 31. csütörtök, 06:16
Lakossági Figyelmeztetés!
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:42
elhízás szövődményei
herbert-fam
2014. április 26. szombat, 09:28
elhízás szövődményei.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:15
szerelem kialakulása.jpg
bbbarbara
2015. december 26. szombat, 14:56
Az élet kialakulása.gif
pacsakute
2013. május 10. péntek, 20:17
Ez pont itt tud kialakuln
hartvigjoe
2010. május 23. vasárnap, 21:11
Kedveseinek elvesztéséröl
chillik
2015. október 10. szombat, 06:03
valaki elvesztése.png
mikojutka
2011. május 21. szombat, 13:54
apa elvesztése.jpg
kicsoda57
2010. november 07. vasárnap, 19:31
A hit elvesztése
jakabgasparne
2009. április 19. vasárnap, 06:48
Kedveseinek elvesztéséről
charlotteani
2007. december 14. péntek, 20:00
hit elvesztése
nyusa
2007. szeptember 01. szombat, 16:38
Címkék
emberi test, öregujjat érinti, lábujjakon kialakult, komolyabb problémával, lábujjak felső, diabétesz szövődményeitől, tyúkszem jellegzetes, neuropátia következménye, anyagcserezavar során, hónapon belül, emberek 10-15, legjellemzőbb tünetek, napi dolgok, apró bőrtüske, szorongás leküzdéséhez, kamilla réteken,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.