Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:17 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Láz
perifériás keringési elégtelenségjele. Az orvosnak azonnal jelenteni kell. A lázlapon való jelölés után láthatjuk, hogy a pulzusgörbe és a lázgörbe keresztezi egymást, ezt halálgörbének is nevezzük.

Magas láz (pyrexia): 39-40 °C

Túl magas láz (hyperpyrexia): > 40 °C

Lázgörcs (eclampsia febrilis)

A 1/2-4 éves korosztályba tartozó gyermekek kb. 2-3%-a hajlamos lázgörcse.
A hajlam mibenlétét nem ismerjük pontosan, de új genetikai kutatások során találtak olyan géneket, amelyek a lázgörcsre hajlamos gyermekek többségénél kimutathatók.

Ahogy a nevében benne van, a görcsös állapot - ellentétben az epilepsziával - mindig lázas állapotban jelentkezik, általában a láz felszálló szakaszában. A görcsös állapotot nem a lázat okozó betegség, hanem maga a lázas állapot váltja ki.

Tünetek:

A gyermek elkékül, elszürkül, szemeivel egy pontra fixál, végtagjai megmerevednek vagy rángatóznak, eszméletét
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:19
A magnézium hiány...
a magnézium tartalma.

3. ALACSONY AZ ENERGIÁJA, ÁLLANDÓ FÁRADTSÁG GYÖTRI

A sejtjeink működéséhez az enegriát az ATP generálja. Az ATP aktiválásáért viszont a magnézium felel. Tehát ha nincs magnézium, nem indul el az energia termelés és így a sejt energia nélkül marad, ami fáradt, levert érzést okoz a közérzetünkben.

3. CSONTRITKULÁSA VAN?

Eddig azt tanultuk, illetve a reklámokban láttuk, hogy a kalcium felel a csontjaink egészségéért.
De a legújabb kutatások szerint a magnézium legalább annyira, hanem fontosabb.

Itt a hatás kettős. Ahhoz, hogy a kalcium beépüljön a csonjainkba D vitaminra van szükségünk. Viszont a D vitamin termelés nem lehetséges magnézium nélkül.

Továbbá a magnézium stimulálja a pajzsmirígyünk által termelődő calcitonin hormont, aminek a feladata, hogy a szövetekből a csontokba irányítsa a kalciumot. Itt is a magnézium hiány a kalcium áramlási folyamat tökéletlen működését eredményezi ami csontritkulást
skorpiolilike, 2018. március 23. péntek, 15:20
Számok igazolják a családpolitikát
elemzéseket készítsünk, kutatási eredményekkel döntéseket alapozzunk meg és szakpolitikai javaslatokat tegyünk a kormány asztalára a népesedéspolitika területén, a határainkon belül és a határainkon túl élő magyarság demográfiai helyzetével kapcsolatban. Mindenképpen szeretnénk Kopp Mária és férje, Skrabski Árpád nyomdokain a családpolitikai támogatások mellett a gyermekvállalás, a családalapítás lelki, mentális összefüggéseivel, a magyarok lelki egészségével és életminőségének alakulásával kapcsolatos kutatásokat is folytatni, elemzéseket végezni.

- Mit fognak a migrációval kapcsolatban kutatni?
- A migráció demográfiai vonatkozásait vizsgáljuk meg, egyrészt a belső migrációt, azaz a Magyarországon vagy Európán belüli mozgásokat vizsgálva, másrészt szélesebb nemzetközi kitekintéssel is. A múlt évben a legtöbb migráns Nigériából érkezett Európába. Ez nem véletlen, hiszen ott a legmagasabb a teljes termékenységi arányszám az egész világon: az afrikai országban egy nőnek átlagosan
tinka1951, 2018. március 19. hétfő, 09:48
Arany-emlékév - Átadták a felújított nagyszalontai Csonkatornyot
elektromos rendszerét és fűtést telepítettek, hogy a korábban fűtetlen épület télen is látogatható legyen. Korszerűsítették az emlékmúzeum infrastruktúráját, továbbá megszépült az épületegyüttes udvara is.

A torony renoválásával egy időben megújult az Arany János Emlékmúzeum állandó kiállítása, az előző tárlat ugyanis több mint 40 éve, 1975-ben nyílt meg. Az új, interaktivitásra is törekvő, Honnan és hová elnevezésű kiállítás alapvető feladata az Arany Jánossal kapcsolatos legújabb irodalomtörténeti kutatások eredményeinek és azoknak a relikviáknak a bemutatása, amelyeket a 200 éve született költő még személyesen adományozott szülővárosának a múzeum létrehozásakor.

Budapesten a PIM szakemberei restauráltak 25 tárgyat, így például Arany Jánosnak a Nők Országos Szövetségétől kapott, haláláig használt íróasztalát; két barna mintás, ripszbevonatú foteljét, amelyek közül az egyikben ülve elhunyt; Zircen Jánostól kapott virágmintás lantlábú asztalát; Kányádi Sándor által is megénekelt kalapját,
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 13:12
Nincs Cím
A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van. A kínai és az ajurvédikus gyógyászatban ezt a gyümölcsöt már évezredek óta használják, sőt az előzetes laboratóriumi kutatások és a klinikai vizsgálatok is igazolták a gránátalma számos pozitív hatását. DE mik is pontosan a gránátalma előnyei?
FONTOS SZEREPE VAN A SÚLYKONTROLLBAN
A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A gránátalma 100 grammjában mindössze 83 kalóriáa van, viszont több, mint 4 gramm élelmi rost. A rostoknak köszönhetően javult az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is beindulnak.


JÓ HATÁSSAL VAN A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERRE
Néhány kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan lehet
eva6, 2018. március 11. vasárnap, 17:49
A magok királynője: a lenmag
A magok királynője: a lenmag


A magok királynője: a lenmag

Eleinte a ruhaiparban használták előszeretettel ezt a növényt. Mindannyian ismerjük a lenvászon anyagokból készült ruhák előnyeit. Később, a kutatások során rájöttek, hogy a lenmagban számtalan olyan anyag van, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez.

Talán az első, és egyik legfontosabb az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. Megfigyelték, hogy azok az emberi sejtek, amelyek lenmagolajjal vannak telítve, sokkal inkább ellenállóbbak és kevésbé sebezhetőek, mint a közönséges zsírral telítettek.

A lenmag gyógyhatásai:

• Amennyiben megfelelő mennyiséget fogyasztunk belőle, úgy kivédi a káros zsírok lerakódását az erek falán, ily módon védi a kapillárisokat, illetve az agyban és vesében futó ereket.

• Jótékonyan
sz719eszter, 2018. március 07. szerda, 12:01
Az Európai Beruházási Bank csoportja tavaly 772 millió euró forrást adott Magyarországnak
fejlesztését a tudományos kutatás előmozdítását, a felsőoktatási intézmények nemzetközi színtéren való hatékony és eredményes fellépését elősegítő beruházások refinanszírozását célozza 2020-ig.

Az NGM közleménye szerint a nemzetközi pénzintézetek által is támogatott fejlesztés keretében a Testnevelési Egyetem három fő helyszínen (Alkotás utcai tömb, Csörsz utcai tömb és Velence Sporttelep) hajt végre olyan, a testnevelés oktatását, annak fejlesztését, a sporttudományokkal kapcsolatos magas szintű kutatások elvégezését elősegítő infrastrukturális és technológiai beruházásokat, melyek lehetővé teszik, hogy hosszú távon az egyetem európai szintű oktatási-kutatási központtá váljon.

A tervek szerint 2018-ban a felújítási és modernizációs munkálatokat kívánják elvégezni, 2019-ben várhatóan megvalósul a Velencei Vízisport-telep felújítása, illetve a sportszálló létesítése, míg 2020 nyarára várhatóan befejeződik az új kollégiumi férőhelyek, sportszálló, fedett és a szabadtéri atlétikai, illetve egyéb
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 14:52
Vitaminhiány kontra betegségek
,,a gyomorfekély a bizmart és a tetraciklint kombináló új módszer segítségével gyógyítható". Aki nem tudja, mi a bizmar, menjen el egy gyógyszertárba és 2 dollárért vegyen meg egy üveg rózsaszínű folyadékot. Az a neve, hogy peptobizmar. Naponta egy teáskanállal a gyomorfekély gyógyítható. Lehet 5 dollárért meggyógyulni, vagy műtőbe vonulni. Választhatnak.

Rák.

1993. szeptemberében a Bostoni onkológiai intézetben kijelentették, hogy egy rákellenes diétát dolgoztak ki. A kutatások Kínában folytak, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kínai Hinaj tartományban regisztrálták a legmagasabb megbetegedési szintet.

Öt éven át 29000 embert vizsgáltak. A betegek kétszer akkora adag vitamint és ásványi anyagot kaptak, mint amennyit az amerikaiak esetében javasoltak. Vagyis ha a javasolt napi C-vitamin mennyiség 60 mg, akkor a betegek 120 mg-ot kaptak.

Alan Paul, egy ismert amerikai orvos, azt mondta, hogy ha el akarjuk kerülni a rákos megbetegedéseket, akkor
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:14
A hosszú élet titka: időnként éhezni kell!
a társadalmi stressz! Ha nem akarunk stresszesek lenni, ne nézzünk politikai műsorokat, krimit, futballmérkőzést - tanácsolta a professzor.

Beszélt a koleszterinről, a magas-vérnyomásról és az elhízásról is. A professzor szerint a normál koleszterin érték 3,9 és 7,8 között van.

Azok, akik sztatint tartalmazó koleszterincsökkentő gyógyszereket szednek, a gyógyulás helyett, a mellékhatásokkal kell számolniuk, májkárosodásra valamint vázizom- és szívizom elfajulásra. Kutatások ugyanis kimutatták, hogy azoknál, akik ilyen gyógyszert szedtek az érben lévő meszesedés fokozódott, és 50 százalékkal megnőtt az akut szívbajok megjelenése is.

A koleszterint diétával és mozgással lehet csökkenteni. Egyébként nincs jó és rossz koleszterin, csak koleszterin van. Aki tiszta energiaforrást kíván bevinni a szervezetébe az egyen szalonnát, tojást és csokoládét! - mondta a hallgatóság nagy meglepetésre az előadó.

A magas-vérnyomásról szólva Papp Lajos kijelentette:
tinka1951, 2018. február 09. péntek, 06:39
Rákóczi Ferencék újratemetése...
Lee De Forest előállítja az elektroncsövet, s ezáltal lehetővé válik digitális komputerek gyártása.
1906. Alois Alzheimer leírja az agy degeneratív betegségét, a később róla elnevezett Alzheimer-kórt.
1906. Osztrák-Magyar Monarchia: A Monarchia Csehországot, Galíciát és Szlovéniát is magában foglaló osztrák felében általános szavazatjogot szerez minden felnőtt férfi
1906. Megjelenik: Posewitz Tivadar "Petróleum és aszfalt Magyarországon" c. munkája ; Böckh János: "A petróleumra való kutatások állása a Magyar Szent Korona Országaiban"
1906. Hódmezővásárhely : Az év folyamán felépül a Nagytakarék bérháza (ma posta) a Kossuth tér és a Hódi Pál utca sarkán. - Öt szakszervezethez tartozó csoport 215 munkás részvételével sztrájkot szervez.
1906. Év folyamán: Megjelenik az erdélyi román Aurel Popovici könyve a Monarchia etnikai alapú átalakításáról ("Nagy-Ausztria Egyesült Államok") .
1906. Musztafa Kemal Damaszkuszban megalakítja a Haza és Szabadság elnevezésű titkos
szatucsek, 2018. február 07. szerda, 12:04
A lila burgonya jótékony hatásairól
Hazánkban még csak kevés piacon lehet találkozni lila burgonyával, pedig a legújabb kutatások szerint egészségesebb, mint hagyományos társa, hiszen csökkenti a magas vérnyomást, és elhízás esetén is hatásos, hiszen segít a súlyfeleslegtől megszabadulni.

Mitől olyan egészséges a lila burgonya? Karotinoidokat tartalmaz, amely anyagok a hagyományos társában nem találhatók meg. Minél színesebb, minél sötétebb egy burgonya, annál több karotinoid lelhető fel benne.

Ennek a zöldségnek Dél-Amerikában van az őshazája, ahol nagyon nagy népszerűségnek örvend. Egészséges, mivel a karotinoidok mellett a színét is adó antociánokat is tartalmaz. Az antocián egy kitűnő antioxidáns vegyület, és ez a bogyós gyümölcsökben vagy a gránátalmában is megtalálható. Az antociánok mint kitűnő antioxidánsok remek szabad gyökfogónak számítanak, amely nemcsak a szem betegségeinek kockázatait, hanem a
pacsakute, 2018. február 04. vasárnap, 18:52
Megkezdődött a "2018 a külhoni magyar családok éve" programsorozat
A helyettes államtitkár kiemelte: egymilliárdos keret áll rendelkezésre a külhoni magyar családok éve programjaira, és 500 millió forint a korábbi tematikus évek folytatására.

Kiemelte: nem elégednek meg a különböző támogatások nyújtásával, pályázatok meghirdetésével, hanem tudományos kutatásokat, képzéseket, táborokat szerveznek. Szilágyi Péter elmondta: a kutatás a külhoni házasságkötéseket, párválasztási szokásokat, gyermekvállalási kedvet, családokat érintő problémákat, kérdéseket érinti majd.

Szilágyi Péter hozzátette: a külhoni magyar vállalkozások számára pályázatot hirdetnek, a cél, hogy családbarát vállalkozásokat hozzanak létre, illetve a meglévők fejlesszék szolgáltatásaikat. Támogatják többek között családbarát helységek kialakítását - említett egy példát. Emellett a szakmai gyakorlatokat, a betanítást is szeretnék segíteni - közölte a helyettes államtitkár, kiemelve: jövő év február végéig több száz diáknak kívánnak ilyen lehetőséget biztosítani.

Jelezte: 3-6 millió forint
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 10:22
1/290
Képek, videók
lazíts.jpg
sz719eszter
2018. március 11. vasárnap, 12:50
A lázadó.jpg
chillik
2018. március 06. kedd, 05:56
Egy kis lazìtás
eva6
2017. november 29. szerda, 16:59
Láz, dühök, kínok.jpg
chillik
2017. november 13. hétfő, 04:19
lázban ég...
cuppika59
2017. augusztus 26. szombat, 20:49
Lázadó
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:23
Lázadó szentek 01.jpg
chillik
2017. március 04. szombat, 05:40
Lázadó szentek 02.jpg
chillik
2017. március 04. szombat, 05:39
Lázadó Krisztus 01.jpg
chillik
2017. február 26. vasárnap, 06:19
Lázadó Krisztus 02.jpg
chillik
2017. február 26. vasárnap, 06:19
Lázadó Krisztus 03.jpg
chillik
2017. február 26. vasárnap, 06:18
Lázadó Krisztus 04.jpg
chillik
2017. február 26. vasárnap, 06:17
Az orvosnak lehet
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
torta orvosnakk.jpg
zsokica45
2014. január 10. péntek, 21:23
Címkék
múlt évben, magnézium legalább, Arany Jánosnak, gyomorfekély gyógyítható, gyermek elkékül, torony renoválásával, amerikaiak esetében, magas vérnyomást, ruhaiparban használták, lázgörbe keresztezi, javasolt napi, energia termelés, bogyós gyümölcsökben, legújabb kutatások, lázlapon való, gránátalma fogyasztásával,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.