Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 11:01 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A darazsakat utálják, a méheket szeretik az emberek, bár egyformán hasznosak
Az Ecological Entomology rovartani szaklap friss számában megjelent írás szerzői szerint a megkülönböztetés "méltánytalan", ezért kampányra lenne szükség, hogy a "darazsakról alkotott negatív képen" változtassanak, valamint védelmükben ugyanolyan intézkedéseket kell tenni, mint a méhekért.

A felmérést 46 ország 750 lakója körében végezték. Az eredmények azt mutatják, a darazsak a "legkevésbé kedvelt" rovarok közé tartoznak - írta a BBC hírportálja.

A résztvevőktől azt kérték, értékeljék a rovarokat egy tízes skálán, mely -5-től +5-ig terjedt. A túlnyomó többség a méheket +3-ra vagy annál többre, a darazsakat -3-ra vagy annál kevesebbre értékelte annak alapján, hogy milyen érzést vált ki belőle a rovar.

Amikor arra kérték őket, keressenek szavakat, amelyek a méhekkel kapcsolatosak, a leggyakoribb szavak a méz, a virágok és a beporzás lettek. A darazsakról leginkább a szúrás, a bosszantó és a veszélyes szavak jutottak a többség eszébe.

A darazsak azonban éppúgy beporozzák a virágokat
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 13:21
A hadtörténeti intézet részt vesz a szovjet fogságba esett magyarok adatainak feldolgozásában
Szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közölte azt MTI-vel, hogy a második világháború időszakában fogságba esett, illetve elhurcolt mintegy 600 ezer magyar állampolgár Oroszországban őrzött levéltári adatainak feltárásáról állapodott meg a magyar-orosz levéltári vegyesbizottság.

Azt írták: a vegyesbizottság szentpétervári ülésén szeptember 13-án született megállapodás érinti a 20. századi magyar történelemre vonatkozó alapkutatások elindítását, továbbá a magyar és rokon népekre vonatkozó középkori kutatásokat. Az eredményeket konferenciákon, kiállításokon, közös publikációkban fogják bemutatni.

Kovács Vilmos, a hadtörténeti intézet parancsnoka kedden azt közölte: a vegyesbizottsági ülésen vezetésével részt vett az intézmény háromtagú delegációja is. Kifejtette: kétéves előkészítő munka után az orosz partner "elvi hozzájárulását" adta, hogy egy szerződés megkötése után, az orosz hadtörténeti levéltárban tárolt, csaknem 600 ezer magyar hadifogoly és annak tekintett polgári személy
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:23
Hazakerülhet 600 ezer, szovjet fogságba hurcolt magyar adata
soha nem tért haza a Szovjetunióból - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményében.
A megállapodás azért is jelentős, mert a szovjet hadifogság és kényszermunka majd minden családot érintett a II. világháború során és az azt követő években. Most ezek a családok új információkhoz juthatnak szerettük sorsát érintően" - írták.
A vegyesbizottság szentpétervári ülésén szeptember 13-án született megállapodás érinti a 20. századi magyar történelemre vonatkozó alapkutatások elindítását, továbbá a magyar és rokon népekre vonatkozó középkori kutatásokat. Az eredményeket konferenciákon, kiállításokon, közös publikációkban fogják bemutatni.

A vegyes bizottság ülésén részt vett Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára, Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója és Andrej Juraszov, az Orosz Levéltári Ügynökség elnökhelyettese.

- A kommunista diktatúra elnyomására emlékezni kötelesség Rétvári Bence szerint.
Recskről és a
maroka, 2018. szeptember 15. szombat, 14:43
Egy csikó életét követi végig Török Zoltán új természetfilmje
A magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készülő egész estés alkotást több év tervezés és előkészítés után tavaly ősszel kezdte el forgatni Török Zoltán és stábja. A film története egy csikó életét követi végig a születéstől kezdve, az ő szemén keresztül láthatja majd a közönség a csapatában lejátszódó drámákat, valamint a puszta változását évszakról évszakra.

Török Zoltán rendező a Kulturális Híradónak elmondta: a Hortobágy annyira unikális táj gazdag állatvilággal, ami megérdemel egy egész estés mozit. Mint mondtam elég sokáig kerestek főszereplőt, a casting során szóba kerültek például a sakálok is.

"A vadlovakra aztán azért jutott a választás, mert az élőhelyük a Hortobágy kellős közepén van és ott gyakorlatilag a hortobágyi állatvilág képviselői javarészt megfordulnak és közvetlen interakcióba kerülnek a vadlovakkal, ami már nagyon érdekes adalék. És a kutatások alapján kiderült, hogy a Przsevalszkij-lovaknak elég gazdag és változatos szociális életük van, ami filmen nagyon érdekes" -
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 19:33
A tartós stresszhatásért felelős új agyi folyamatot azonosítottak a Semmelweis Egyetem kutatói
Alán. A stressz azonban elhúzódó folyamat, a környezeti fenyegetettség lehetősége például hosszabban is fennállhat, mely nemcsak azonnali, hanem tartós figyelmi állapotot kíván a szervezettől. A kutatók ezt a folyamatot kívánták megérteni, amikor a Nemzeti Agykutatási Program keretében a limbikus rendszer működésének és zavarainak molekuláris biológiai hátterét kezdték feltérképezni.

Az agyvízen keresztüli fent leírt mechanizmust nemcsak állatkísérletekben, de emberi mintákon is kimutatták. A kutatások részben kollaborációban, Harkány Tiborral, a Bécsi Orvostudományi Egyetem tanszékvezető professzorával és kutatóival együttműködésben valósultak meg. A munkát Alpár Alán öt évvel ezelőtt kezdte el. A kutatócsoport vezetője úgy látja, a felfedezés új távlatokat jelenthez a poszttraumás stressz szindróma kialakulásának megértésében is. Az akut stressz állandósulása, krónikussá válása, a kiégés a mai társadalom számára komoly kihívást jelent, az ehhez vezető idegi folyamat megértése később lehetőséget adhat
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 15:03
A halhatatlanság gyógynövénye: orvosi zsálya
élhetünk, ha rendszeresen csemegézünk ebből a fűszernövényből, de jótékony hatásait bizonyára sokáig élvezhetjük.

A gyógynövény serkenti az emésztést, mivelhogy a gyomor simaizmaira nyugtató hatást gyakorol. Kiváló még émelygésre és hasmenés megszüntetésére is. A zsályából nyert olaj erősíti a méhet, és egyes feltételezések szerint az elmaradt menstruációt is megindítja.

Tisztítja a vért, erősíti az idegrendszert, nyugtatja az idegeket és serkentőleg hat az agy működésére. Egyes kutatások azt támasztják alá, hogy jó hatással van a memóriára. Egy másik vizsgálat során bebizonyították, hogy a zsályában található egyik antioxidáns vegyület meggátolja, hogy a szabad gyökök agyi károsodást idézzenek elő. Ugyanez az antioxidáns elősegíti az agy megfelelő vérellátását, ami ha nem megfelelő, akkor akár agysorvadás is bekövetkezhet. Emellett lassítja a szervezetben zajló öregedési folyamatokat is.

Az orvosi zsálya szabályozza az izzadást. Az izzadással küszködőknél izzadáscsökkenést,
vorosrozsa66, 2018. augusztus 30. csütörtök, 18:22
Egészséges érvek a dió mellett
Egészséges érvek a dió mellett


A dió az egyik legegészségesebb táplálékunk. Többek között védi a szív, a csontok és az agy egészségét. Ma már kutatások is igazolják, hogy naponta félmaréknyi dió elfogyasztása nagyon jó hatással van az egészségre.

A dió csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Egy kutatásban a kísérleti személyeknek harminc napon keresztül minden nap 30 gramm diót kellett elfogyasztaniuk. A vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy ezeknek a személyeknek csökkent a vérzsírszintje és az endothel funkcióik is javultak. Hosszabb időintervallumban vizsgálódva az is bebizonyosodott, hogy a dió a normál testsúly fenntartásában is szerepet játszik, sőt csökkenti az össz- és az LDL-koleszterin szintjét is.

Egy vizsgálatba nőket vontak be. A hölgyeket két csoportra osztották. Egy hónapon keresztül mindkét csoport
vorosrozsa66, 2018. augusztus 29. szerda, 19:14
László Gyula-mellszobrot avattak a Lakitelek Népfőiskolán
függetlensége, meg tudjuk őrizni a tudomány és a kultúra egyenjogúságát és egyenrangúságát, kialakítva a természetes egyensúlyt".

A miniszter kiemelte: László Gyula álmának és alkotásának kiteljesedését szolgálja majd a Magyarságkutató Intézet, ahol minden magyar őstörténettel foglalkozó tudományág "egy ernyő alá" kerül. Az Akadémiától és az egyetemi rendszertől független intézet felöleli majd az egész történelemírást, a nyelvészetet, az antropológiát, az archeogenetikát, a zenei, illetve a művészeti kutatásokat. Így lehet majd megszüntetni azt a helyzetet, hogy az egyik diszciplína relativizálja a másik eredményeit, hogy elbeszélnek egymás mellett - fogalmazott Kásler Miklós.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke felidézte, amikor történelemtanárként a hetvenes években kortársaival a magyar nemzet múltjában próbáltak tájékozódni, felszabadító volt László Gyula gondolata, amely szerint "a magyar őstörténet termékeny bizonytalanság". Ez olyan "szellemi forrásvidékek felé terelte", amelyek aztán
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 09:55
Az almaborecet 20 felhasználási módja és egészségügyi hatása
szintjét csökkentették, de a jótékony hatású, HDL koleszterin szintjét is növelték.

Azon kívül, hogy naponta elfogyaszt 1-2 evőkanál almaborecetet, a koleszterinszintjét úgy is csökkentheti viszonylag gyorsan, ha minimalizálja a cukor- és finomított szénhidrát-bevitelt, valamint nagyobb mennyiségben fogyaszt egészséges zsírokat és hetente néhány alkalommal halat is.

4. Hozzájárul, hogy a bőr egészséges maradjon

Az almaborecet nem csak a belső egészségre van jó hatással: kutatások ugyanis bebizonyították, hogy kezelhetőek vele a pattanások és csökkenthető a hegesedés mértéke. Bizonyos baktériumtörzsek sajnos gyakran járulnak hozzá a pattanások kialakulásához. Az ecet jól ismert antibakteriális tulajdonságairól, amelyről kimutatták, hogy hatékonyan képes fellépni többféle káros baktériumtörzzsel szemben is.

Az almaborecet azonban olyan speciális összetevőket is tartalmaz, mint az ecetsav, a tejsav, a borostyánkősav és a citromsav, amelyek mindegyike bizonyítottan
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 12:47
Érdekesség
mezőgazdaságé, miközben emberi munka ráfordítása nagyobb, termékenként különböző mértékben, de átlagban 30%-kal. Géntechnológiával módosított növényeket, amelyek megjósolhatatlan veszélyeket jelentenek mind egészségünkre, mind az élővilág génállományára nézve, a biogazdálkodás nem alkalmaz. A biotermékek minőségét számos kutatóintézet vizsgálta az utóbbi évtizedekben világszerte. Kutatási módszereik a hagyományos analitikai módszerektől a mai tudomány által csak vonakodva elfogadott módszerekig terjednek. A kutatások túlnyomó többsége hosszú távú vizsgálatból állt, igen nagyszámú anyagot vizsgálva mind a bio, mind a konvencionális termékeknél.

Mérgek és méregmaradványok
A vásárlók túlnyomó többsége a permetezőszerek elhagyását tartja a biortermékek legfontosabb kritériumának, amely által elszennyeződött világunkban a biotermékek, lényegesen kevesebb mérget tartalmaznak, mint konvencionálisan termelt rokonaik. Közvetlenül biotermelőktől származó próbák alapján a biotermékek 92-97%-a mentes a
kirscha, 2018. augusztus 07. kedd, 22:44
Az Egység Törvénye
le itt az Orion csoport? Mi az ő céljuk?

Ré: Ré vagyok. A céljuk hódítás, szemben a Konföderáció tagjaival, akik a hívásra várnak. Az úgynevezett Orion csoport magát hívja hódításra.

8.13 Kérdező: Konkrétan mit tesznek, amikor földreszállnak?

Ré: Kétfajta leszállás van. Az elsőben népetekből a hajójukra visznek és jövőbeli használatra programoznak entitásokat. A programozásnak két vagy három fokozata van. Az első fokozat az, amit felderíthetnek azok, akik elvégzik a kutatásokat. A második egy önkioldó program. A harmadik fokozat egy második és sokkal mélyebb önkioldó program, amelyik az entitást kikristályosítja és ezáltal élettelenné teszi, és felhasználhatóvá egyfajta jeladóként. Ez az egyik fajta földreszállás.

A második fajta földreszállás a Föld kérge alatt történik, ahová a vízből lépnek be. Újra csak dél-amerikai és karib-tengeri, valamint az úgynevezett északi sarkhoz közeli területekről van szó általában. A bázisaik a földfelszín alatt
eposz, 2018. augusztus 06. hétfő, 13:45
1/295
Képek, videók
lupta ecologica
babetgheorghe
2008. április 23. szerda, 00:09
darazsak
dorotea55
2014. február 01. szombat, 20:34
darazsak.jpg
maroka
2011. szeptember 02. péntek, 09:49
darazsakból szivecske
tereza54
2009. október 09. péntek, 15:25
Darazsak Isznak
dani1998
2008. november 30. vasárnap, 10:38
darazsak.jpg
jencuska1970
2008. június 08. vasárnap, 17:48
Pokoli Darazsak - NG.hu.j
rambobby
2007. május 19. szombat, 06:21
Tálalva a darazsak ebédje
miday
2007. március 07. szerda, 21:26
Akik valóban szeretik egy
alvaro-hopihe
2018. szeptember 08. szombat, 08:37
Akik Istent szeretik
dandej
2018. június 27. szerda, 11:46
Akik szeretik egymást...
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 10:54
A kutyák szeretik
fdckutyaiskola
2015. szeptember 27. vasárnap, 19:10
a nők szeretik.....jpg
bbbarbara
2015. február 04. szerda, 20:40
akik szeretik egymást
agica2004
2014. augusztus 29. péntek, 15:38
a-gyerekek-szeretik-az -al
janna53
2014. augusztus 22. péntek, 19:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.