Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 03:54 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiskunfélegyházi savanyúkáposztán sült libacomb
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 2 nagyobb alma, 70 dkg héjában főtt burgonya, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 libacomb.
Egy tepsit kiolajozunk, a beáztatott savanyú káposztát a vízből kinyomva elterítjük rajta. A libacombokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd őrölt borssal is bedörzsöljük, és a káposzta tetejére tesszük.
A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a combok melletti résekbe helyezzük.
Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, és a fél almákat három cikkre vágva, héjastól szintén belenyomkodjuk a húsok közé.
Gondosan lefóliázzuk, és előmelegített sütőben egy órán át pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és a combokat szép pirosra sütjük.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:06
Konyhai kisokos
ügyeljünk arra, hogy a kis edény ne érjen bele a nagyobb edényben forró vízbe, hanem csak a vízgőzbe, mert így a hő egyenletesen oszlik el.

A vadhúsokat ne forrázzuk. Hideg vízben alaposan áztassuk ki. Annyiszor váltsuk a vizet, míg végül már nem lesz véres.

Vadhúst célszerűbb fedő nélkül főzni. Igaz, hogy így tovább tart a főzés, de csak annyi vadíze marad az ételnek, ami még kellemes.

Ha tepsiben sütjük a vadhúst, színével lefelé kezdjük sütni, és mikor már félig megpuhult, fordítsuk át a másik oldalára. Akkor jó a hús, ha pirosas világosbarna színű, és ha a végét késsel megvágjuk, az szétesik.

Porhanyósabb lesz a vadhús, ha 2-3 napra olajos vagy ecetes-zöldséges páclébe tesszük.

A vadszárnyasok tollát hidegen kell kitépni, nem kell forrázni, mint a háziszárnyasokat. Utána kellemesen meleg vízbe téve a bennmaradt tokok fellazulnak és könnyen tisztítható lesz a bőr.

A vadnyúl húsa akkor lesz igazán ízletes és zamatos, ha hőmérséklettől
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli
krumpli a klasszikus étel egy teljesen átgondolt változata. Eddig mindig a szokásos módon szoktam elkészíteni burgonyával, kolbásszal, tojással, néha egy kis pirított paprikás hagymával, de gondoltam, valami újat próbálok ki. A karfiol és darált hús furcsa párosnak tűnt, de gondoltam, nem veszthetek sokat, legrosszabb esetben a férjemmel ketten esszük meg, a gyerekeknek pedig kenyeret kenek. Szerencsére a végeredmény elnyerte a család tetszését. A külső burgonyaréteg jó ropogósra sült, belül a krumpli megpuhult, és az ízek az egész ételt átjárták.

Hozzávalók
Szükségünk lesz:
kb. 1 kgburgonya
1/2 dbkarfiol
500 gdarált hús
1 dbvöröshagyma
250 mlhabtejszín
4 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
vaj

grill fűszerkeverék

Elkészítés menete

A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint fűszerezzük, és fehéredésig pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra szeleteljük.
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:04
Városlődi tejfeles krumplileves
50 deka krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Teszünk bele 1 szál zöldséget, 1 szál sárgarépát, zöldség és zelleri zöldjét és egy babérlevelet. Amikor minden megpuhult, 2 deka zsírból és 2 deka lisztből világos rántást készítünk. A rántásba egy kis hagymát is darabolhatunk. Ha kész, felengedjük és a levesbe öntjük. Egy maroknyi tésztát is főzhetünk bele (eperlevelet vagy kis kockát). Tálalás előtt belekeverünk egy pohár tejfelt.
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:17
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye sertéscombból, szaftos és fenséges, még egy kezdő is el tudja készíteni!

Hozzávalók

0,5 kg sertéscomb
1 evőkanál őrölt bors
1 kg krumpli
1 evőkanál majoránna
1- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj



Elkészítés

A sertéshúst kisebb (körülbelül 2×2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.

Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben.
Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:18
Roma konyha
csucsogóval - amelyet magában is fogyaszthatunk - kínáljuk.

Üres csucsogó
Hozzávalók: Alaposan megmosott vastag disznóbél, só, majoránna, olaj. A belet forró sós vízzel többször átmossuk, áztatjuk, majd hideg vízzel kiöblítjük. Ha tiszta, szagtalan, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, s a darabokat hosszában is felhasítjuk. Olajon megfuttatjuk, vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fokhagymázzuk, vagy más fűszerekkel ízesítjük, lazán elkeverjük, összerázzuk. Ha megpuhult, s a víz elpárolgott, olajozott tepsire rakjuk, és sütőben megpirítjuk; ízlés szerint fűszerezzük. Kenyeret adunk hozzá.

Töltött káposzta roma módra (Rigó Mónika receptje)
Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, fél füstölt csülök, kb. 20 dkg pikáns füstölt kolbász, 1 fej hagyma, 1 kg savanyú káposzta, 10-12 db savanyított káposztalevél, 3 ek. zsír, 1 ek. liszt, 1 pohár rizs, só, pirospaprika. A sertéscombot és a csülköt feldaraboljuk, ledaráljuk, sóval, borssal, pirospaprikával és
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Tejfölös krumplileves buggyantott tojással
Hozzávalók: 6 nagyobb krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 szál zeller zöld, 1 fakanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál darált paprika, 1 teáskanál só, 4 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt.
A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is felaprózzuk.
A zsírt fazékban felmelegítjük. Megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, majd együtt dinszteljük tovább.
Összevágjuk a petrezselyem-és zeller zöldjét, és a lecsós alapba borítjuk. Pár perc múlva hozzáadhatjuk az őrölt és darált paprikát, majd a kockákra vágott krumplit is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk. Az egészet felengedjük másfél liter vízzel, és húsz percig lefedve főzzük.
Elkészítjük a habarást. A tejfölt egy kevés vízzel meghígítjuk, beletesszük a lisztet, és az egészet simára keverjük.
Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk a levest, felforraljuk, és beleütjük a tojásokat. Készre
suzymama, 2018. január 11. csütörtök, 16:56
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
szoktam benne főzni egy egész hagymát az íze miatt, a gyorsaság kedvéért lehet bele nyomni egy kis hagymakrémet, jó, ha van otthon. Mikor felforr beleütök személyenként 1-1 tojást, ami megfő a levesben, beleszaggatok 1 tojásból, kevés sóból és lisztből készített galuskát. Nagyon finom és laktató, gyors leves.

Frankfurti leves is elég gyors, csak annyi idő kell hozzá,míg a kis darab kelkáposztát hagymával és fokhagymákkal összedarabolva odateszem a levest sós, bő vízben főni. Mikor félig megpuhult a kelkáposzta, belevágom a virsliket, puhulás után berántom, de lehet habarni is másfél kanál liszttel kevert tejföllel. Majorannával megszórom. Az én választásom, hogy akarom-e ízesíteni rántással, vagy csak habarom, fehérre hagyva a levest.

Lebencs és tarhonya leves:

A nagykocka tésztát,vagy lebencstésztát - készen lehet kapni -, vagy tarhonyát kevés olajon megpörkölöm rózsaszínre, nem kell megégnie. Megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, amennyi levest akarok, hozzáteszek
katalinkohut, 2017. október 30. hétfő, 16:58
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
A kedvencem a húsleves. De 3 szuper gyors levest írok neked:
A gyorsítás érdekében lehet a zöldséget uborka szeletelőn is lekarikázni, de csak, ha nem lesz hajszál vékony.
Zöldborsó leves expressz módon.
1 üveg zöldborsó, 1-1 szál sárga- illetve fehérrépa. A répákat megtisztítás után karikára vágjuk, lehet uborkaszeletelőn is. Egy kanál vajon megpároljuk, egy kevés vízzel, kb.10 perc alatt puha lesz. Ekkor megszórjuk 1-2 evőkanál liszttel és átforgatjuk, 1-2 percig. Hideg tejjel simára keverjük és ráöntjük a zöldborsót a levével együtt. Ízlés szerint sóval és cukorral valamint apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha nem elég híg, tejjel, vízzel, húslével hígítható. Felforraljuk, de fedő nélkül, olykor kevergetve. Ha levesbetéttel szoktad készíteni, akkor külön főzöl egy maréknyi tésztát. Ez lehet, eperlevél, kis rombusz vagy sodort csigatészta.
Zöldbableves expressz gyorsan.
1 üveg zöldbab, 1-1 szál répa, egy ½ fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma, 1 kis doboz tejföl, de ha
botka_eva, 2017. október 30. hétfő, 07:45
Kukoricás pulyka fasírt sültpaprika-szósszal és édeskrumpliv
kukoricáról a szemek levágva (nekem 21 dkg volt, lecsöpögtetett csemegekukoricát használhatunk helyette, 15-20 dekát)
2 kisebb tojás
4-5 szelet fehér kenyér (nem kell friss), héja nélkül
6-7 szál újhagyma
3 ek aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
őrölt bors
A kukoricaszemeket serpenyőben (zsiradék nélkül) megpirítjuk. Akkor jó, ha mar kis szint is kapott. Félretesszük.
A kenyérbelet pár másodpercre hideg vízbe mártjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk belőle a vizet, belemorzsoljuk egy tálba. Hozzáadjuk a pulykahúst, a tojásokat, a felkarikázott újhagymákat, a pirított kukoricát, belereszeljük a fokhagymát és persze a petrezselymet is. Sóval, római köménnyel és őrölt borssal ízesítjük, összegyúrjuk.
(En abban a serpenyőben, amiben a kukorica sült, egy kis gombócot megsütök, megkóstolom es ha kell, meg ízesítem a masszát.)
Fasírtokat formázunk a masszából, kicsit ellapogatjuk es forró olajban
bkisseva, 2017. szeptember 25. hétfő, 12:47
Mézes-mustáros oldalas
Mézes-mustáros oldalas, hagymás krumpliágyon

A férjem kért finom oldalast! Íme.
Nagy-Dörmő Bettina

Hozzávalók

500 g sertés oldalas
3 db közepes krumpli
2 fej közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma

A páchoz:
1 kanál méz
0,5 kanál mustár
0,5 kanál balzsamecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés

A megtisztított feldarabolt oldalasba betűzzük a fokhagymát.

A pácot összekeverjük és az oldalasdarabokra kenjünk. (Ha sütés előtti napon csináljuk, jobban átjárják az ízek a husit.)

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, majd hasábokra vágjuk.

A hasábokat egy kb. 20 cm átmérőjű jénai tálba tesszük, utána sózzuk és borsozzuk.

Rátesszük az oldalast. Majd lefedve 200 C-on alsó felső sütéssel kb. 1,5 órát sütjük (amíg az oldalas meg nem puhul).

Ha megpuhult a husi, utána még kb. negyed
horvathnemagdi, 2017. augusztus 19. szombat, 21:29
Csorbaleves
füstölt sertéssonka
5 közepes szál sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 közepes krumpli
1 maréknyi káposzta
1 maréknyi zöldbab
2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony
zellerzöld
lestyánlevél
10 szem fekete bors
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál lestyánecet
só.

Elkészítés:
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot használunk, ráérünk a végén beledobni, azt nem kell főzni) és a csíkokra vágott káposztát. Amikor már minden zöldség teljesen
irmus, 2017. július 13. csütörtök, 16:35
1/44
Képek, videók
150211 Kiskunfélegyháza
brumteso
2017. március 22. szerda, 14:25
Móra Kiskunfélegyházán
tombika
2016. június 01. szerda, 16:51
kiskunfélegyháza petőfi s
lacipecsenye
2012. szeptember 15. szombat, 13:45
kiskunfélegyháza tanácshá
lacipecsenye
2012. január 01. vasárnap, 10:25
kiskunfélegyháza
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:42
kiskunfélegyháza járási t
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 12:37
Kiskunfélegyháza20
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:55
Kiskunfélegyháza19
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:55
Kiskunfélegyháza17
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:54
Kiskunfélegyháza16
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:54
Kiskunfélegyháza15
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:53
Kiskunfélegyháza14
sannzoe
2010. november 28. vasárnap, 21:53
Savanyúkáposztás-egybe n-s
lilagondolatok
2014. december 12. péntek, 11:09
Címkék
sertéshúst kisebb, hagymát megpirítjuk, libacombokat besózzuk, piros paprikát, nagykocka tésztát, csíkokra vágott, combokat szép, főző vízbe, levesbe tesszük, kockákra vágott, tepsit kiolajozunk, levesbe öntjük, burgonyát meghámozzuk, almákat megmossuk, szuper gyors, krumpli megpuhult,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.