Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:30 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Városlődi tejfeles krumplileves
50 deka krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Teszünk bele 1 szál zöldséget, 1 szál sárgarépát, zöldség és zelleri zöldjét és egy babérlevelet. Amikor minden megpuhult, 2 deka zsírból és 2 deka lisztből világos rántást készítünk. A rántásba egy kis hagymát is darabolhatunk. Ha kész, felengedjük és a levesbe öntjük. Egy maroknyi tésztát is főzhetünk bele (eperlevelet vagy kis kockát). Tálalás előtt belekeverünk egy pohár tejfelt.
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:17
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye sertéscombból, szaftos és fenséges, még egy kezdő is el tudja készíteni!

Hozzávalók

0,5 kg sertéscomb
1 evőkanál őrölt bors
1 kg krumpli
1 evőkanál majoránna
1- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
olaj



Elkészítés

A sertéshúst kisebb (körülbelül 2×2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.

Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben.
Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:18
Roma konyha
csucsogóval - amelyet magában is fogyaszthatunk - kínáljuk.

Üres csucsogó
Hozzávalók: Alaposan megmosott vastag disznóbél, só, majoránna, olaj. A belet forró sós vízzel többször átmossuk, áztatjuk, majd hideg vízzel kiöblítjük. Ha tiszta, szagtalan, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, s a darabokat hosszában is felhasítjuk. Olajon megfuttatjuk, vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fokhagymázzuk, vagy más fűszerekkel ízesítjük, lazán elkeverjük, összerázzuk. Ha megpuhult, s a víz elpárolgott, olajozott tepsire rakjuk, és sütőben megpirítjuk; ízlés szerint fűszerezzük. Kenyeret adunk hozzá.

Töltött káposzta roma módra (Rigó Mónika receptje)
Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, fél füstölt csülök, kb. 20 dkg pikáns füstölt kolbász, 1 fej hagyma, 1 kg savanyú káposzta, 10-12 db savanyított káposztalevél, 3 ek. zsír, 1 ek. liszt, 1 pohár rizs, só, pirospaprika. A sertéscombot és a csülköt feldaraboljuk, ledaráljuk, sóval, borssal, pirospaprikával és
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Tejfölös krumplileves buggyantott tojással
Hozzávalók: 6 nagyobb krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 szál zeller zöld, 1 fakanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál darált paprika, 1 teáskanál só, 4 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt.
A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is felaprózzuk.
A zsírt fazékban felmelegítjük. Megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, majd együtt dinszteljük tovább.
Összevágjuk a petrezselyem-és zeller zöldjét, és a lecsós alapba borítjuk. Pár perc múlva hozzáadhatjuk az őrölt és darált paprikát, majd a kockákra vágott krumplit is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk. Az egészet felengedjük másfél liter vízzel, és húsz percig lefedve főzzük.
Elkészítjük a habarást. A tejfölt egy kevés vízzel meghígítjuk, beletesszük a lisztet, és az egészet simára keverjük.
Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk a levest, felforraljuk, és beleütjük a tojásokat. Készre
suzymama, 2018. január 11. csütörtök, 16:56
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
szoktam benne főzni egy egész hagymát az íze miatt, a gyorsaság kedvéért lehet bele nyomni egy kis hagymakrémet, jó, ha van otthon. Mikor felforr beleütök személyenként 1-1 tojást, ami megfő a levesben, beleszaggatok 1 tojásból, kevés sóból és lisztből készített galuskát. Nagyon finom és laktató, gyors leves.

Frankfurti leves is elég gyors, csak annyi idő kell hozzá,míg a kis darab kelkáposztát hagymával és fokhagymákkal összedarabolva odateszem a levest sós, bő vízben főni. Mikor félig megpuhult a kelkáposzta, belevágom a virsliket, puhulás után berántom, de lehet habarni is másfél kanál liszttel kevert tejföllel. Majorannával megszórom. Az én választásom, hogy akarom-e ízesíteni rántással, vagy csak habarom, fehérre hagyva a levest.

Lebencs és tarhonya leves:

A nagykocka tésztát,vagy lebencstésztát - készen lehet kapni -, vagy tarhonyát kevés olajon megpörkölöm rózsaszínre, nem kell megégnie. Megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, amennyi levest akarok, hozzáteszek
katalinkohut, 2017. október 30. hétfő, 16:58
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
A kedvencem a húsleves. De 3 szuper gyors levest írok neked:
A gyorsítás érdekében lehet a zöldséget uborka szeletelőn is lekarikázni, de csak, ha nem lesz hajszál vékony.
Zöldborsó leves expressz módon.
1 üveg zöldborsó, 1-1 szál sárga- illetve fehérrépa. A répákat megtisztítás után karikára vágjuk, lehet uborkaszeletelőn is. Egy kanál vajon megpároljuk, egy kevés vízzel, kb.10 perc alatt puha lesz. Ekkor megszórjuk 1-2 evőkanál liszttel és átforgatjuk, 1-2 percig. Hideg tejjel simára keverjük és ráöntjük a zöldborsót a levével együtt. Ízlés szerint sóval és cukorral valamint apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha nem elég híg, tejjel, vízzel, húslével hígítható. Felforraljuk, de fedő nélkül, olykor kevergetve. Ha levesbetéttel szoktad készíteni, akkor külön főzöl egy maréknyi tésztát. Ez lehet, eperlevél, kis rombusz vagy sodort csigatészta.
Zöldbableves expressz gyorsan.
1 üveg zöldbab, 1-1 szál répa, egy ½ fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma, 1 kis doboz tejföl, de ha
botka_eva, 2017. október 30. hétfő, 07:45
Kukoricás pulyka fasírt sültpaprika-szósszal és édeskrumpliv
kukoricáról a szemek levágva (nekem 21 dkg volt, lecsöpögtetett csemegekukoricát használhatunk helyette, 15-20 dekát)
2 kisebb tojás
4-5 szelet fehér kenyér (nem kell friss), héja nélkül
6-7 szál újhagyma
3 ek aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
őrölt bors
A kukoricaszemeket serpenyőben (zsiradék nélkül) megpirítjuk. Akkor jó, ha mar kis szint is kapott. Félretesszük.
A kenyérbelet pár másodpercre hideg vízbe mártjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk belőle a vizet, belemorzsoljuk egy tálba. Hozzáadjuk a pulykahúst, a tojásokat, a felkarikázott újhagymákat, a pirított kukoricát, belereszeljük a fokhagymát és persze a petrezselymet is. Sóval, római köménnyel és őrölt borssal ízesítjük, összegyúrjuk.
(En abban a serpenyőben, amiben a kukorica sült, egy kis gombócot megsütök, megkóstolom es ha kell, meg ízesítem a masszát.)
Fasírtokat formázunk a masszából, kicsit ellapogatjuk es forró olajban
bkisseva, 2017. szeptember 25. hétfő, 12:47
Mézes-mustáros oldalas
Mézes-mustáros oldalas, hagymás krumpliágyon

A férjem kért finom oldalast! Íme.
Nagy-Dörmő Bettina

Hozzávalók

500 g sertés oldalas
3 db közepes krumpli
2 fej közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma

A páchoz:
1 kanál méz
0,5 kanál mustár
0,5 kanál balzsamecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés

A megtisztított feldarabolt oldalasba betűzzük a fokhagymát.

A pácot összekeverjük és az oldalasdarabokra kenjünk. (Ha sütés előtti napon csináljuk, jobban átjárják az ízek a husit.)

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, majd hasábokra vágjuk.

A hasábokat egy kb. 20 cm átmérőjű jénai tálba tesszük, utána sózzuk és borsozzuk.

Rátesszük az oldalast. Majd lefedve 200 C-on alsó felső sütéssel kb. 1,5 órát sütjük (amíg az oldalas meg nem puhul).

Ha megpuhult a husi, utána még kb. negyed
horvathnemagdi, 2017. augusztus 19. szombat, 21:29
Csorbaleves
füstölt sertéssonka
5 közepes szál sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 közepes krumpli
1 maréknyi káposzta
1 maréknyi zöldbab
2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony
zellerzöld
lestyánlevél
10 szem fekete bors
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál lestyánecet
só.

Elkészítés:
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot használunk, ráérünk a végén beledobni, azt nem kell főzni) és a csíkokra vágott káposztát. Amikor már minden zöldség teljesen
irmus, 2017. július 13. csütörtök, 16:35
krumplispirál
A krumplispirál ínycsiklandó finomság, amit mindenki szeret. Belül ínycsiklandó puha, kívül ropogós. A legfinomabb forrón tálalva!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
5 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt (a parmezán a legjobb)
kevés tej
2 tojás
csipetnyi szerecsendió
csipetnyi bors
1 teáskanál só
Elkészítése:

A meghámozott burgonyát vágd kockára és tedd fel főni sós vízben. Amikor megpuhult, szűrd le és pépesítsd. Add hozzá a vajat és a reszelt sajtot, majd amikor már nem forró tedd bele a tojásokat is és fűszerezd. Önts hozzá egy kis tejet és addig kavargasd, amíg krémes állagú lesz. A tejet lassanként öntsd hozzá, csak annyit, hogy krémes állagú legyen. A burgonyapürét kanalazd nyomózsákba,
drciccancs, 2017. június 02. péntek, 14:30
Lecsós csirke Koltai módra
Lecsós csirke Koltai módra

Koltai Róbert, Érdemes Művész és Jászai Mari-díjas színművész receptje

Hozzávalók: 4 személyre

A LECSÓS CSIRKE
- őrölt pirospaprika
- piros arany
- mell, comb, szárny tetszés szerint, 1 kg csirke
- őrölt bors
- 3-4 zöldpaprika
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 közepes paradicsom
- 2 dl fehérbor
- 1 szelet kenyérszalonna
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 kis pohár tejföl
- só
A TEPSIS KRUMPLI
- majoránna
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 50 dkg kicsi vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- olívaolaj

Elkészítés:

A LECSÓS CSIRKE

A csirkét előkészítem, mellehúsát kicsontozom, felszeletelem, a
lebo, 2017. május 18. csütörtök, 14:32
Ízőrzők - Zengővárkony
héveknédlivel
Hozzávalók: fél fej kelkáposzta, 3 szem krumpli, 1 vöröshagyma, só, 1 evőkanál zsír, 1 fej fokhagyma, 2 púpos evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A knédlihez: 60 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 2 evőkanál sertészsír, 10 dkg búzadara, 2 dl víz.
A kelkáposztát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A krumplit és a vöröshagymát felkockázzuk, és hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és feltesszük főni. Amikor megpuhult, a víz nagy részét leöntjük róla, és rántást készítünk hozzá. Felolvasztjuk a zsírt, belenyomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, átpirítjuk, majd lisztet szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg zsemleszínű lesz. Lehúzzuk a tűzről, teáskanálnyi őrölt paprikával színesítjük, és az egészet a főzelékre öntjük. Összeforraljuk.
A héveknédlihez a lisztet a sóval tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk. Egy decinyit kiveszünk, beleszórjuk a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:34
1/44
Képek, videók
tejfölös krumplileves
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:37
Savanyú krumplileves füst
irmus
2017. január 28. szombat, 15:56
Tárkonyos krumplileves
irmus
2016. augusztus 07. vasárnap, 18:25
Krumplileves
soosistvan
2016. január 05. kedd, 20:48
parmezános krumplileves g
cocco
2012. május 04. péntek, 09:12
krumplileves
barbette
2010. július 07. szerda, 20:53
tárkonyos krumplileves.jp
veronika74
2009. december 09. szerda, 23:28
mascarponés krumplileves.
veronika74
2009. június 22. hétfő, 16:40
krumplileves
bolondnegyven
2008. december 25. csütörtök, 13:09
Levesbe való.jpg
riadtarcuszoloszem
2011. április 09. szombat, 14:17
levesbe való :)
agica2004
2011. március 04. péntek, 10:30
1levesbe2.JPG
suzymama43
2011. január 12. szerda, 13:51
levesbetét
paariza
2011. január 09. vasárnap, 17:41
sajt metélt levesbe.jpg
miday
2008. november 17. hétfő, 19:46
csirke combok a levesben!
eri70
2008. január 07. hétfő, 13:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.