Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 04:33 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Japán kristálygomba - a hosszú és egészséges élet titka!

A japán kristálygomba vagy más nevén “kaukáusi vízikefir", a Saccharomyces nevű gombafélék családjához tartozik, melynek tulajdonsága, hogy viszonylag nagyon hamar szaporodik szénhidrátban gazdag környezetben.

Japán kristálygomba - a hosszú és egészséges élet titka!

Ez a gombaféle apró, átlátszó kristályokhoz hasonlít, melyeket a bio-boltokban szerezhetünk be. Kínában és Japánban nagy hagyománya van a “kefirgomba" használatának. Európában, a természetes gyógymódok előtérbe kerülésével egy időben hódított teret, mivel a természetgyógyászok nagy előszeretettel alkalmazták tisztító hatása, antioxidáns - és ásványi anyag, valamint vitamin (B, E, D) tartalma miatt.

A belőle készült elixír nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. A kristályok, tulajdonképpen egyfajta algák, melyeket Japán kék-vizű tavaiból nyernek ki.
A “vízikefir"
horvathnemagdi, 2018. június 17. vasárnap, 17:19
a fájdalom
fájdalmáról, annak fizikai megnyilvánulásairól, lokalizációjáról (bőrre, izomra, csontokra, ízületekre vagy szervekre lokalizálódik), erősségéről, minőségéről (akut vagy krónikus), megéléséről, előzményeiről, a jelentkező disz-komfortérzésről, a vegetatív tünetekről (pl. sápadtság, verejtékezés, remegés).

Akut fájdalomnál: pulzusszám, légzésszám emelkedik, vérnyomás (RR) emelkedik, pszichomotoros nyugtalanság, táguló pupillák, verejtékezés jellemzi.

Krónikus fájdalomnál: alvászavar, kimerültség, étvágycsökkenés, fogyás, székrekedés, nemi vágy csökkenése figyelhető meg.

Magatartási hatások megfigyelése, miként számol be a beteg a fájdalmáról. A színesen, részletesen előadott panaszok hátterében a gyakran csekélyebb intenzitású fájdalom áll.

Meg kell figyelni, hogy a páciens ad-e ki hangokat, pl. nyögés, sírás, siMtás, kapkodó légvételek, milyen az arckifejezése, jellemzi-e fintorgás, fogak összeszorítása, hom-lokráncolás. Testmozdulatok megfigyelése, pl.
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:23
A hideg láb probléma köre és kezelése
A hideg láb igen gyakori problémája a rossz vérkeringéstől szenvedőknek. Lába ugyanis akkor hűl ki, amikor a nem megfelelő vérkeringésnek köszönhetően a szükséges vér- és oxigénmennyiség nem éri el lábfejeit. Amint javul vérkeringése, a probléma is megszűnik.

Az állandó hideg érzet azonban egyéb egészségügyi problémákat is jelezhet, mint a vérszegénység, a krónikus kimerültség szindróma, az alvás alatti periodikus lábmozgászavar, az idegkárosodás, a perifériás érbetegség, a cukorbetegség, a pajzsmirigy alulműködés, a Raynaud betegség, vagy az alacsony testhőmérséklet.

A tápanyagbeviteli problémák, túlzott alkoholfogyasztás, vagy nagymértékű dohányzás szintén hozzájárulhatnak a hideg láb problémájához.

Amennyiben lába kihűlése mellett egyéb tüneteket is tapasztal, mint bőre színének megváltozása, zsibbadó vagy bizsergő érzés, nyílt sebek vagy hólyagok, és húzódó, kemény bőrfelület, azonnal kérjen orvosi segítséget.

Mivel a láb kihűlését mindenkinél más
pacsakute, 2018. március 08. csütörtök, 11:41
A rádiumlányok
Semmi okuk nem volt azt gondolni, hogy kárt tesznek magukban - a rádium akkoriban a gazdagok kiváltsága volt, ezért úgy érezhették, hogy ők is felemelkedhettek kicsit a ranglétrán.

Rádium számlapos Második világháborús óra

Nem kellett sokáig várni, hogy az órafestő lányok elkezdjenek megbetegedni. Különböző tünetek ütötték fel a fejüket közöttük, néhányuk krónikus kimerültségben szenvedett, mások halva született gyerekeket hoztak világra, megint másoknak kihullott az összes foguk, és a sebeik nem gyógyultak be, hanem fekélyesedni kezdtek. Egy érintésre összetört az állkapcsuk, a bőrük annyira elvékonyodott, hogy simításra lefeslett az arcukról. Halálukat általában erős vérzés kísérte.

Az orvosok egy ideig nem tudtak mit kezdeni a tünetekkel, de a húszas évek közepére kezdtek rájönni, mi lehetett a baj. Az első hivatalos per 1925 szeptemberében indult az USRC
schuro, 2017. december 23. szombat, 21:38
Igyunk rengeteg tiszta vizet
A dehidratáció lassítja az agyat, így lelassítja a mentális tevékenységek sebességét. A dehidratáció mentális tünetei a ködös gondolkodás, délutáni fáradság, koncentrálási problémák, depresszió, félelem, érzelmi labilisság, kimerültség, szédülés, fejfájás, alvásproblémák, stressz, a mentális tisztaság és élesség hiánya.

További kutatások kimutatták, hogy a tartósan fennálló dehidratáció, az agysejtek tömegének és méretének zsugorodásához vezet. Ez különösképpen az időseknél figyelhető meg, akik évekig krónikusan dehidratáltak.

Kísérletekkel támasztották alá, hogy ha szomjasak vagyunk, az elvonja a figyelmet a feladatainkról és rosszabb mentális teljesítményt nyújtunk.

Hogy mit jelent dehidratáltnak lenni? Nem azt, amikor szomjasak vagyunk. Ilyenkor már 2%-ot vesztettünk a vízkészletünkből és a mentális funkciók 10%-os hanyatlása lépett fel. Inni még az előtt kell, mielőtt a szomjúságérzet jelentkezik.

Kutatási eredmények a szellemi teljesítmény és a
lovaszmarika, 2017. október 05. csütörtök, 12:45
Gyógyfürdők és hatásaik
Melyik gyógyfürdő mely betegségekre jó?

Hazánk gyógyvizeinek mindegyike alkalmas a mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Ezenkívül bőrbetegségek, krónikus nőgyógyászati gyulladások, meddőség, gyomor-, epe- és májbántalmak gyógyítására, bélrendszeri panaszokra, valamint szív- és érrendszeri betegségek kezelésére használják leggyakrabban a gyógyvizeket. Nagyon jól alkalmazhatók álmatlanság, kimerültség és idegesség mérséklésére is.

Összetételük szerint a következő típusokat különböztetjük meg:
- Szénsavas vizek. Serkentik a bőr vérkeringését, így például enyhébb érszűkület esetén jó hatásúak. Balatonfüred lett híres ilyen vizéről.

- Kalcium-, magnézium-, hidrogén-karbonátos vizek. Alkalmazásuk csökkenti a gyulladásokat, a mozgásszervi betegségek és a csontritkulás tüneteit. A budapesti gyógyfürdők és Bükfürdő tartoznak ide.

- Kloridos (konyhasós) vizek. Leginkább gyulladáscsökkentők. Sárvár és az Alföld vizei ilyenek. Elsősorban kismedencei gyulladásoknál,
pacsakute, 2017. május 16. kedd, 18:17
Hogyan legyünk energikusabbak? Frissítő praktikák
hormonháztartásunkban lezajló folyamatok szintén felelőssé tehetők.
Konkrétabban az ,,alvási hormon", a melatonin, és a ,,boldogsághormon", a szerotonin szintjének szezonális ingadozása a bűnös. A tavaszi napfény ugyanis hiába aktiválja a szerotonin nevezetű hormonokat, ha az alvásért felelős - télen felhalmozódott - melatonin hormonok szintjét meg lecsökkenti. Az utóbbi alacsony szintje okozza ugyanis az átmeneti depressziónkat, a kedvetlenségünket.

3. A tavaszi kimerültségért azonban nem csupán a hőmérséklet, illetve a hormonszint változások a felelősek, hanem az étrendünk is. A téli hónapokban általában zsírban gazdagabb és kalóriadúsabb ételeket fogyasztottunk, lényegesen kevesebb friss gyümölccsel és zöldségfélével, amely most ásványi só- és vitaminhiánnyal bosszulja meg önmagát.
HOGYAN HOZZUK MAGUNKAT FORMÁBA? TIPPEK TAVASZI FÁRADTSÁG ELLEN:

- Mozogjunk minél többet a napfényes szabadban, a friss levegőn!
Hohó, nicsak, nicsak, hát
eva6, 2017. április 26. szerda, 15:49
A színek közérzetre gyakorolt hatása
segítséget nyújt a pszichoneurotikus tünetek kezeléséhez, vérnyomásfokozó, serkenti a pulzust és gyorsabbá teszi a légzést. Kellemesen hat az idegrendszerre. A sárga szín leggyakoribb árnyalatai: zavaros sárga (nyugtató, gondolkodásra késztető), élénksárga (élénkség, merészség, felszabadultság), olíva sárga (komor hangulat) és citromsárga (éberség, élénkség, fürgeség, tökélességre való törekvés).

Zöld szín
Az egészség színeként is emlegetik. A zöld színnel próbálják gyógyítani az idegkimerültséget és hisztériát, mert nyugtató hatással van az idegrendszere, a kimerültségnél is hatékony, mérsékeli a migrénes fejfájást. A zöld fényt az jellemzi, hogy tágítja a hajszálereket, vérnyomáscsökkentő, serkenti a belső nedvkiválasztást. Másrészt pedig a békesség, nyugalom, pihenés, elmélkedés színe. Szimbolikus jelentése kihat az ember hangulatára, megnyugtatja és ellazítja. Az egyensúlyérzet jelképe. Mivel nyugtató hatású, használata a fürdőszobában és a hálószobában a legmegfelelőbb; akár növényzet
lenke1964, 2017. január 21. szombat, 21:18
Színterápia
felmelegítenek, javítják az étvágyat, ugyanakkor, ha sok vesz körül ebből a tónusból, könnyen forrófejűvé is válhatsz. Ha mértékkel használod, új impulzusok érhetnek, ha azonban túl sok vörös posztót látsz, nyugtalan és nyughatatlan lehetsz.
A piros a szervezetednek is jót tesz, gondolj csak a véred színére. Szabályozza a vérkeringést, a vérnyomást, az anyagcserét is erősíti, és segíti az immunrendszert. Egyes kórházakban a szín erejét használják, hogy kezeljék a kóros étvágytalanságot, a depressziót, a kimerültséget, a krónikus fáradtságot, az alacsony vérnyomást, de a szülés utáni gyengeséget, levertséget is gyógyíthatja.

Narancs
A narancssárga az optimizmus és az életöröm színe. Ez az egyik legjobb kedélyjavító árnyalat, nyitottá, közlékennyé és magabiztossá tesz, de könnyelművé és tolakodóvá is válhatsz, ha túl sokat narancsozol. Ha mértékkel használod a narancssárgát, lendületet vehet a társadalmi életed, illetve jobban igényled majd, hogy minél többen legyenek körülötted.
A
lenke1964, 2017. január 06. péntek, 20:38
Himalája só
legalább 20 perc legyen. Fürdés után ne öblítse le a testét. Itassa le bőréről a vizet vagy hagyja megszáradni. Pihenjen fél órát. A sófürdőknél a bőr nem szárad ki, mivel a bőr külső szarurétegeiben megkötődik a víz. Himalája sóval fürdőt kedve és igénye szerint vehet. 30 perces sófürdő megfelel egy 3 napos tisztitókúra hatásának.
Alkalmazás: salaktalanítás, méregtelenítés, homeosztázis aktiválása, Neurodermatitis, pikkelysömör/psoriasis, bőrpanaszok száraz illetve zsíros bőr esetén, stressz, kimerültség, alvási zavarok, túlsavasodás
Fontos: Szív és keringési panaszok esetén legyen egy felügyelő személy a közelben. Nyílt sebeknél 1%-os oldattal kezdjünk.
Sófürdő testrészekre lebontva

A sófürdő koncentrációja kezelésektől függően 3-10 %.
Mennyisége: 2-10 liter, elkészítése hasonló módon történik, mint a kád sófürdőnél.
A kezelendő testrészt 15-30 percen keresztül fürdesse. Ne öblítse le, csak itassa szárazra.
Alkalmazás: lábgomba, szemölcs, repedezett bőr,
sanci81, 2017. január 01. vasárnap, 16:43
B12 vitaminhiány jelei és kezelése
lévőknél
-Az olyan újszülötteknél, akiket vegán anyag szült és csakis szoptatással táplálnak
-Az olyanoknál, akiknél olyan betegséget diagnosztizáltak, amely az emésztésre van hatással, például, mint amilyen a krónikus gyomorhurut és a Crohn betegség
-Azoknál az embereknél, akik gyomor- és bélrendszeri műtéten estek át
-Azoknál, akik alultápláltak
-Azoknál, akik krónikus alkoholisták.
-Alább megtudhatja, melyek a B12 vitaminhiány leggyakoribb tünetei.

1. Kimerültség és alacsony energiaszint
-Ez a vitamin létfontosságú szerepet játszik az energia-anyagcserében, így a hiánya közvetlen hatással van az ember energiaszintjére és kitartására.
-A B12 vitamin segíti a szervezetet abban, hogy az képes legyen új DNS láncot előállítani az új sejtek számára, amelyek aztán energiával látják el a szervezetet. Ezen kívül az egészséges vörös vérsejtek (amelyek a szervezetben az oxigénszállításért felelősek) előállításához is szükség van erre a vitaminra. A megfelelő
relisisi, 2016. november 07. hétfő, 08:25
arc diagnosztika
pergamenpapír-szerű ráncok: vese- és lépgyengeséget mutathatnak. Az orrgyöktől induló, meredeken lefelé futó ráncok: fejfájós emberekre jellemző.

FEJTETŐ: hajhullás, hajbetegségek: vese- és húgyhólyag problémákra utalhatnak.

HOMLOK: ha zsíros, pattanásos, túlterhelt: belek és máj. Egyéb elváltozások: túl sok tartósítószert, egészségtelen ételt viszel be a szervezetedbe. A homlokráncok az idegrendszerrel vannak összefüggésben: a három erős, mély vízszintes barázda az idegrendszer kimerültségére utalnak.

SZEM: ha karikás, vese- vagy májproblémákra, stresszes életmódra, túlzásba vitt nemi életre, sok sós étel fogyasztására utalhat. Sötét szemzug: menstruációs probléma. Szem alatti duzzanat: emésztési problémák.

JÁROMCSONT: itt, vagy az arc két oldalán felbukkanó bőrhibák oxigénhiány, a tüdő elégtelen működése. Az áll és járomcsont közti ránc vékonybél problémát jelenthet.

FÜL: ha az arcbőrtől elütő színű, keringési problémák, csillogó bőr: ásványi anyagok
faciendum, 2016. október 26. szerda, 18:51
1/21
Képek, videók
Japán szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 14. csütörtök, 17:51
Japán cseresznyevirág.jpg
pacsakute
2018. március 25. vasárnap, 22:26
Oktatás Japánban.jpg
menusgabor
2018. február 22. csütörtök, 21:53
japanese_shinkansen_tr ain
menusgabor
2018. február 08. csütörtök, 12:35
japán daru - ceruzarajz.j
durcimarcika
2018. február 03. szombat, 10:56
japan-tokyo.jpg
menusgabor
2018. január 30. kedd, 18:32
japan-tokyo-tower.jpg
menusgabor
2018. január 30. kedd, 18:31
japán birs 1
taltos1
2018. január 04. csütörtök, 22:26
Eredeti Japán módszer
sanci81
2017. december 27. szerda, 14:04
japán kristálygomba.JPG
veronika74
2009. május 21. csütörtök, 16:52
Juhtúrós medvehs gombafej
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:01
Töltött cukkini gombafej
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 19:20
Töltött gombafejek kapros
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 19:01
Töltött gombafejek
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 19:01
toltottrantott_gombafe j_n
szelidszeder
2012. január 11. szerda, 07:03
Címkék
hormonszint változások, időben hódított, vegetatív tünetekről, alacsony testhőmérséklet, alvás alatti, csontritkulás tüneteit, orrgyöktől induló, emberi szervezetre, ember energiaszintjére, három erős, budapesti gyógyfürdők, szülés utáni, társadalmi életed, rossz vérkeringéstől, időseknél figyelhető, sárga szín,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.