Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:47 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákosguba muffin
tojássárgája
2 ek liszt
2 ek kristálycukor
vaníliaaroma vagy vaníliás cukor, esetleg vanília őrlemény
3 dl tej
baracklekvár (el is hagyható)

Tetejére:

4 tojás fehérje
1 ek kristálycukor

Elkészítése:

A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.

Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha szeretnénk, ekkor tehetünk rá kevés lekvárt is. Nagyon jó ízt ad neki, de ez a lépés akár el is maradhat.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra,
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:28
Hólabda
a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.
Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
Ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Nekem légkeveréses a sütőm, így egyszerű dolgom van, mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.) 15 perc 170 fokon.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből krémet főzünk, pont úgy, mintha puding lenne. Hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet és kevés rumot.
Ha a tészta megsült és kihűlt, pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk, lehetőleg párosat. A fennmaradó rész pillanatok alatt elfogy, vagy a maradék krémmel, kevés lekvárral kiegészítve kókuszgolyót is gyárthatunk belőle.
Ezek után két korongot összeragasztunk egy kis krémmel, majd a teljes oldalát is
koszegimarika, 2017. december 20. szerda, 22:05
Karácsonyi receptek
két legnagyobb csillagot kissé elfordítva összeragasztjuk a maradék fehér mázzal úgy, hogy közéjük egy tésztakört - mint a fa törzse - teszünk. Folytatjuk a kisebb csillagokkal, és minden szint közé 1-1 tésztakört ragasztunk. A fa tetejére állítva ragasztjuk a kiscsillagot. A maradék fehér mázzal megdíszítjük a faágakat úgy, mintha havasak lennének, illetve jégcsap csüngene rajtuk.
A marcipánmassza kétharmadát pirosra színezzük, és kis gyertyákat formázunk belőle. A maradék fehér marcipánból elkészítjük a "lángokat". A gyertyákat a faágak végére ültetjük.

Diós barackos desszert
12,5 dkg szárított sárgabarackot apró kockákra vágunk, 3 evőkanál barackpálinkával leöntjük, lefedve 2 órát állni hagyjuk. 20 dkg nyers marcipánmasszát hozzáadunk, keverőgéppel jól elkeverjük, 10 dkg szitált porcukrot belegyúrunk. A masszából kb. 2 cm vastag hengert formálunk, fél cm vastag szeletekre vágjuk. 10 dkg csokoládébevonót egy kis edényben, vízfürdőben, gyenge hő mellett sima masszává keverünk. A
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Rákóczi túrós lepény
(nálam 18 dkg)

Elkészítés:

A cukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt omlós tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formázzuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

Ezután sütőpapírra helyezzük a cipót és tepsi nagyságúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagságú legyen), majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsire.
A tésztát villával megszurkáljuk és 180 fokon 10 percig elősütjük. (vigyázzunk, hogy ne piruljon meg!)

Amíg elősül a tésztánk, elkészítjük a krémet, amihez a túrót elkeverjük a porcukorral, tojássárgákkal és a végén a búzadarát is hozzáadjuk.

A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a túrós krémet, majd alacsonyabb hőfokon (kb. 150 fokon) tovább süssük még kb. 20-25 percig. Addig hagyjuk, amíg a túrókrém teteje megkeményedik egy kicsit.

Közben félig kemény habot verünk a fehérjékből, majd apránként hozzáadjuk a cukrot is, tovább verve a habot, amíg nagyon kemény lesz.

Miután kivettük a
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:09
Kókuszos kocka
margarin

Hozzávalók a sziruphoz:
- 1 ek kakaópor
- 1 ek cukor
- 1 dl forró víz

Díszítéshez:- reszelt csoki

Elkészítés:

A margarint és a cukrot kikavarom, majd hozzáadom a tojást és mixerrel jó habosra kavarjuk.
Ezután hozzáadom a mézet, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd a mixerrel jól összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütőm.

Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.
4 dl tejet feltesszünk forrni. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd a megmaradt tejjel elkavarjuk csomómentesre és hozzácsorgatjuk a már forró tejhez. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg sűrű krémet kapuk, kész lesz a puding.
Hozzákavarjuk a margarint és a kókuszreszeléket és hülni hagyjuk.

Ha kész a tészta, ezt is hűlni hagyjuk majd meglocsoljuk a sziruppal, rákenjük a krémet és megszórjuk
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 09:49
Túrós-mákos meggyes szelet
joghurt
1,5 dl tejföl
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak zselatin
2 dl habtejszín
2 evőkanál mák
20 dkg meggy
2 tasak piros zselatin por

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot is, majd a tojások sárgáját is belekeverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport is összedolgozzuk a habbal és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet, a túrót, a joghurtot, a tejfölt, a cukrot és a citromhéjat egy tálba tesszük és összekeverjük. A zselatint feloldjuk és belekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert habot és a mákot is. Összekeverjük és rákenjük a piskótára. A lecsöpögtetett meggyet ráhalmozzuk, a zselatint az előírás szerint feloldjuk és bevonjuk vele, hűtőbe tesszük 3-4 órára, ezután
bkisseva, 2017. november 27. hétfő, 08:30
Kinder Tejszelet recept
mascarpone

Elkészítés:

A tojásokat kissé felverjük, hogy kicsit habos legyen.
Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt elvágjuk félbe és az egyik felet felvágjuk, ahogy szeretnénk.
Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Majd kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a vajjal.
Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is és azzal is simára keverjük.Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet és az alsó lapot is egy éles
eva0817, 2017. november 25. szombat, 14:28
Kókuszkrémes szelet
Hozzávalók:

A tésztához:

8 tojás
9 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor
125 ml víz
3 evőkanál olaj

A krémhez:

1 tasak vaníliás pudingpor
200 g margarin
8 evőkanál cukor
3 dl tej
50 g kókuszreszelék

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejben, a cukorral, majd ha besűrűsödött hozzáadjuk a kókuszreszeléket, hűtjük, majd összekeverjük a margarinnal.

A megsült tésztát megkenjük a krémmel, majd kókuszreszeléket szórunk a tetejére is!
bkisseva, 2017. november 02. csütörtök, 22:56
Epres charlotte
cs. sütőpor
sárgabarack lekvár

Krém:

5 dl natúr joghurt
porcukor ,vagy édesítő ízlés szerint
2 cs Zselatin /Horváth Rozi/
2 cs van.cukor
70 dkg eper turmixolva + 50 dkg
3 dl habtejszín (megglét használtam)
Piskótát kisütjük, ruhával feltekerjük,és hagyjuk hűlni.Kihűlés után megkenjük lekvárral (ki milyennel szereti), felszeleteljük. Egy nagyobb tálat kibéleljük a piskóta tekerccsel .Annyi piskótát tegyünk félre,hogy az alját befedjük vele. Elkészítjük e krémet. Az epret jól megmossuk. A 70 dkg-ot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a van. cukrot,porcukrot ,vagy édesítőt/ízlés szerint/A 50 dkg epret beledaraboljuk. 2 doboz joghurtba elkavarjuk a zselatin,feltesszük melegedni (nem forralni),hogy elolvadjon a zselatin.Tűzről levéve,hozzáadjuk a többi joghurtot,ami el is hűtötte,így beleöntjük az eperturmixot,az összedarabolt epret,és a keményre felvert tejszínhabot. Hagyjuk addig míg kezd dermedni,ekkor beleöntjük a piskótával bélelt edénybe. Rátesszük a
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:39
Joghurtos-szőlős süti
Hozzávalók.tészta:3 tojás,3-3evőkanál cukor és liszt.Krém:1 nagy doboz natúr joghurt,1 csomag étkezési zselatin,1 csomag dr.oetker tejszínízű habpor,1 csomag habfixáló,1,5dl hideg tej,szőlő,zsiradék a forma kikenéséhez.
Elkészítés:piskótát sütünk:3tojásfehérjét habbá verni a cukorral,majd hozzáadni a sárgáját,végül a lisztet.Margarinozott vagy zsírozott őzgerinc formában 180C-on megsütni,hagyni kihűlni.Míg a piskóta hűl elkészítjük a krémet:a joghurtot elkeverjük a zselatinnal,majd felmelegítjük,a habport a tejjel és a fixálóval keményre verjük.A joghurtunk addig hűl,majd a kettőt összekeverjük.A piskótát ketté vágjuk.Az őzgerinc formába teszünk folpackot,beleöntünk egy adag joghurtos krémet,belenyomjuk a tészta felső felét,kirakjuk szőlő szemekkel,majd ráöntjük a többi krémet és befedjük a tészta másik felével.Hűtőben dermesztjük.Ha megkeményedett a joghurtos hab tálcára borítjuk a fóliát lehúzzuk,és szeletelhető.

facebook, Konyhatündérek csoportja, Lajosné Nusi Varju
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:12
Kekszes,kókuszos kocka - sütés nélkül
tésztához

500 g darált keksz
5 ek. kakaó
40 ml rum aroma
5 dkg vaj
3 dl tej
3 evőkanál baracklekvár
5 evőkanál porcukor
A krémhez

5,5 dl tej
46 gramm vanília pudingpor
6 evőkanál porcukor
250 g kókuszreszelék
1 cs. vaníliás cukor
6 dkg vaj
Tetejére

2 evőkanál olaj
15 dkg csokoládé
3 ek kókuszreszelék
A tálca szórásához az első réteg alá:
2 ek. kókuszreszelék
Elkészítés

Először elkészítjük a krémet.
A pudingport a a tejjel,cukrokkal felfőzzük.
Még melegen hozzá keverjük a vajat,majd a kókuszreszeléket is.
Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
3 részre vágjuk.
20×30 cm-es méretre folpackon kinyújtjuk.
Egy tácát vagy tepsit bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
Az első kekszes lapot a folpacról ráfordítjuk.
A krémet megfelezzük.
Az egyik részt rákenjük.
Majd a következő lapot is kinyújtjuk.
Ráhelyezzük a
bkisseva, 2017. szeptember 29. péntek, 14:16
Mákos krémes recept
mák
Krém:
3 cs vaníliás pudingpor
1 ek liszt
1 liter tej
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Máz:
15 dkg tejcsokoládé
5 dkg vaj
5 dkg fehércsokoládé
3 dkg vaj
Elkészítése:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A lapokat egyenként kinyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük és kb 12-15 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingporokat összekeverjük a liszttel, majd a tejjel összekeverjük csomómentesen és sűrű krémmé főzzük.

Ha a pudingos krém langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az utolsó lapra is jusson kevés.

A tejcsokit felolvasztjuk az 5 dkg vajjal, majd a sütit bevonjuk vele, a fehércsokit is felolvasztjuk a vajjal, majd rácsorgatjuk a barna csokira
tinka1951, 2017. szeptember 22. péntek, 08:16
1/134
Képek, videók
MÁKOSGUBA TORTA.jpg
zsokica45
2016. április 25. hétfő, 19:54
mákosguba.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:57
makosguba.jpg
maroka
2012. december 20. csütörtök, 20:16
mákosguba sütőben sütve.j
jpiros
2011. december 09. péntek, 19:23
mákosguba felfújt.jpg
jpiros
2011. december 09. péntek, 19:23
Mákosguba.jpg
sztana45
2010. december 03. péntek, 21:52
mákosguba2_resize.jpg
bubszi
2010. július 27. kedd, 05:38
mákosguba
magdi06
2009. október 18. vasárnap, 17:09
Mákosguba
jancsiba1
2009. augusztus 05. szerda, 07:17
makosguba.jpg
telegdi50
2009. február 04. szerda, 08:10
Gyerünk tovább karikázni
z_eva
2012. október 27. szombat, 14:13
karikázás
orban47
2012. július 12. csütörtök, 08:30
Karikázás 01
steveejuggler
2007. szeptember 15. szombat, 22:18
Előre karikázva
baraber
2007. április 15. vasárnap, 10:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.