Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:41 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
mikóházi epres túrótorta !
5 evőkanál cukor.

A tetejére:
40 dkg eper,
1 csomag piros színű tortazselé.

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákban először a cukrot keverjük el, amíg a tojás kicsit veszít a színéből. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a kakaót, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjehabot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába borítjuk, elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a krémet. A hideg tejben elkeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Idő közben ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.
A megsült tortalap aljáról leszedjük a papírt, majd visszahelyezzük rá a karimát.
A kihűlt krémet az áttört túróval összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Az eperszemeket félbevágva elrendezzük rajta, majd a tortazselét is megfőzzük. Amikor kihűlt, rácsurgatjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed. Ezután szépen lehet
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:24
Sütés nélküli krémes epertorta
Sütés nélküli krémes epertorta

Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg eper

A fehér réteghez:
25 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj

A piros réteghez:
25 dkg mascarpone
15 dkg eper
3 evőkanál porcukor
15 g zselatin

Díszítéshez:
tejszínhab
eper

Elkészítése: A darált kekszet a vajjal összekavarjuk és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A megmosott epret félbevágjuk és a kekszes rétegre tesszük az eperszeleteket. Összeállítjuk a fehér krémet: a mascarponét a porcukorral és a citromhéjjal kikavarjuk. A habot felverjük és a mascarponés krémhez keverjük. A kekszes rétegre simítjuk és hűtőbe tesszük. Elkészítjük az epres krémet: a mascarponét a porcukorral kikavarjuk. Az epret összeturmixoljuk és a krémhez
irmus, 2018. június 02. szombat, 14:30
MENCSHELY i sakktorta
liszt.
A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet, és óvatosan belekeverjük a sütőport is.
Kizsírozott, kilisztezett sütő tepsibe borítjuk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskótához a tojásfehérje habba szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először a sárga tésztából alakítunk az aljára egy kört. Megkenjük vanília krémmel. Újabb kör következik, de ezúttal a kakaós piskótából, majd újra puding. Váltakozva addig folytatjuk ezt, amíg a forma alját teljesen kitölti a sütemény. Ekkor az egészet átkenjük krémmel, majd még egy sort kirakunk
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
Pudingos keksz recept
Hozzávalók 6 főre
» 3 dl tej
» 4 evőkanál porcukor
» 1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű pudingpor
» 1 evőkanál keserű kakaópor
» 1 nagy doboz kerek háztartási keksz (Albert keksz)
» 12,5 dkg Rama margarin

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet.
Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a porcukrot, és fölforraljuk. A pudingport és a kakaót a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a margarint jól elkeverjük benne, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára, kb. 40 cm hosszú alufóliadarabot fektetünk.
A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor kicsomagoljuk,
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:22
Meggyzselés-túrókrémes kocka
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
A piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

1 púpozott ek meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A tetejére:

kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

A zseléhez:

50 g expressz tortazselé (piros)

Elkészítése:

A piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:20
Tallóztam
cukor,
1 vanília cukor,
8 k. liszt,
2 k. olaj,
2 k. cukrozatlan kakaó,
1 l tej,
14 dkg búzadara,
20 dkg kókuszreszelék,
20 dkg, cukor,
1 vanília cukor,
25 dkg margarin,

Elkészítése

A nyolc tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk, egy közepes méretű tepsit sütő papírral bélelünk és gázsütő közepes lángján tű próbáig sütjük. kb 17-19 perc sütőtől függően. Félre tesszük hűlni amíg a krémet elkészítjük.

Egy liter tejből és a tizennégy dkg búzadarából tejbegrízt készítünk. Csipet sóval és egy vaníliás cukorral, még melegen hozzá adjuk a 20 dkg, cukrot ezt is félre tesszük hűlni. Amikor meghűlt hozzá adjuk a kókuszreszeléket és az előzőleg habosra kevert margarint.

Mikor mindennel kész vagyunk a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk és a grízes, kókuszos krém felével megtöltjük. Rátesszük a másik lapot és a maradék krémet rá simítjuk.

A két dkg csokoládét
horvathnemagdi, 2018. április 15. vasárnap, 07:34
Epres piskóta szelet
Epres piskóta szelet - gyors, egyszerű, és isteni finom

Egy baja van, hogy nem valami tartós süti, mert egy-kettőre

Hozzávalók:

a tésztához:

5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj

a vaníliakrémhez:
1 csomag vanília pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg puha vaj

a tetejére:

kb. 40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé


Elkészítés:

Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük a mixerrel. Hozzáöntjük az olajat, majd fakanállal hozzákeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon elkészítjük, sűrűre főzzük, majd kihűlni hagyjuk.
Mixerrel habosra keverjük a vajat,
vorosrozsa66, 2018. április 12. csütörtök, 18:19
Csíkos süti
ugyan az mindháromnál.

Hozzávalók: (3x)
2 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
1 kk szódabikarbóna
1 kis pohár tejföl
(a kakaós réteghez 2 ek kakaópor)

Krémhez:
1/2 liter tej
3 ek liszt
1 Rama
20 dkg porcukor
1 citrom leve

Elkészítés:
A tojásokat egészben felverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a lisztet, szódabikarbónát és végül a tejfölt. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Addig a krémet elkészítjük. A tejben a lisztet csomómentesre keverjük és felfőzzük, amíg hidegszik, a margarint kikeverjük a porcukorral. Ha kihűlt, összedolgozzuk és hozzáadjuk a citrom levét.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, ha gondoljátok hagyjatok a tetejére is egy vékony réteget, amit csokireszelékkel megszórhattok. Pihentessük hűtőben, majd hosszában ketté vágva vékony szeleteket kreálunk.

facebook, Vasas Gábor És Gabriella,
bkisseva, 2018. április 09. hétfő, 11:45
Mákos krémes
liszt
A KRÉMHEZ:
8 tojás sárgája
20 dkg cukor
3 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
A TETEJÉRE:
15 dkg háztartási keksz
0,5 dl kávé
18 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen át sütjük. Amíg készül a tészta, elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját felverjük, a cukrot hozzákeverjük, a keményítőt feloldjuk a tejben és a kikavart tojássárgájára öntjük, jól összekeverjük. Gőz fölött felmelegítjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és addig kavargatjuk, amíg elkezd sűrűsödni. Ha a krém kihűlt, a vajat is hozzákeverjük.

A kihűlt süteményre halmozzuk a krémet és eloszlatjuk rajta, a kekszekkel befedjük és egy kanállal rálocsoljuk a kávét. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és bevonjuk vele,
koszegimarika, 2018. április 03. kedd, 18:27
Mézes tiramisu szelet
cukrászhab


Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180. A mézet, a vajat, a cukrot, összekeverjük és felmelegítjük.
Nem forraljuk ! Kimérjük egy tálba a lisztet és szódabikarbónát, majd összekeverjük a meleg mézes masszával és a tojással. Puha gyúrható tésztát gyúrunk ha kemény lenne adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet ! Két részre osztjuk a tésztát és 20×30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk és a tepsi hátán szilikonos sütőpapíron. 6 percig készre sütjük, de sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg pár helyen.

Míg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A pudingokat (mind hármat együtt) a tejjel, cukorral megfőzzük és kihűtjük. A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük A krémet ketté osztjuk úgy, hogy a felső lapra kerüljön a krémből legalább 3 púpozott evőkanállal..

Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd a
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 17:41
Méteres kalács
Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
1,5 dl langyos víz
1,5 dl olaj
4 tojás
1 cs. sütőpor
4 ek. kakaópor

A krémhez:
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag főzős puncspuding
4 dl tej

A csokimázhoz:
25 dkg étcsokoládé
3 ek. olaj

Elkészítés:

1. A tésztához a porcukor felét keverjük simára a liszttel,tojássárgájával, vízzel, olajjal és a sütőporral. A tojásfehérjét a porcukor másik felével verjük habossá. A két részt óvatosan keverjük össze.

2. A tésztát elfelezzük, egyik felét egy kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. A másik felét a kakóporral elkeverve egy másik őzgerincformába töltjük.

3. 180 fokos sütőben mindkettőt kb. 25 percig sütjük, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.

4. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a többi hozzávalót sűrű krémmé főzzük, és lehűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajas
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 14:42
Mennyei ALEXANDRA szelet
csokoládé

A diót késsel apróra vágjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljára szórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a diót a sütőbe tesszük és megsütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tejből, vaníliacukorból, tojássárgából, cukorból, darából és vaníliapudingból sűrű krémet főzünk, levesszük a lángról és kihűtjük.
A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a pudingos krémet. Kézi robotgéppel jó alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a mézes tésztát: egy nagy gyúródeszkára egy kupacba szórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a folyékony mézet, a puha vajat, a sütőport és a porcukrot. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
Egy tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, és erre tesszük rá a tepsi nagyságúra nyújtott mézes tésztát. A tésztát villával kilyuggatjuk.
A tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük. Ezután kanálnyi adagokban belekeverjük a porcukrot és a vaníliacukrot. ezután a lekvár
vorosrozsa66, 2018. március 19. hétfő, 11:48
1/136
Képek, videók
Joghurtos túrótorta
irmus
2018. június 12. kedd, 07:25
10463_barackos-turotor ta_
vorosrozsa66
2018. május 07. hétfő, 19:45
Túrótorta
irmus
2018. április 10. kedd, 07:20
Epres túrótorta...
simocsi
2018. március 04. vasárnap, 17:20
turótorta0806.jpg
maroka
2017. augusztus 06. vasárnap, 13:32
fitnesz túrótorta
sarkadykati
2017. január 15. vasárnap, 15:01
Mandarinos túrótorta
irmus
2016. november 01. kedd, 11:45
Citromos túrótorta
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 16:27
Diós túrótorta
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:39
barackos turótorta.jpg
zsokica45
2015. február 18. szerda, 17:57
TÚRÓTORTA.jpg
zsokica45
2015. február 18. szerda, 17:49
Isten útját készítjük elő
sacimama
2017. november 21. kedd, 01:09
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.