Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 06:16 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fagylalt vagy jégkrém?"
frissítő különlegesség később átkerült a spanyol konyhaművészetbe is. A spanyolok amerikai hódításaik során eljuttatták a recepteket a tengeren túlra, de a francia konyhaművészet elengedhetetlen kellékévé is váltak a jeges finomságok. Medici Katalin és Henrik orléans-i herceg esküvőjének menüjén is szerepeltek jeges finomságok, amelyekre rengeteget áldozott a Napkirály is. Történetek keringenek arról, hogy az ókori kínai birodalomban fejlesztették ki az első fagylaltokat, amelyeknek receptjeit később, a korai középkorban Marco Polo juttatta el Európába. Magyar földre olasz közvetítéssel került először a fagylalt, Mátyás király felesége, Aragóniai Beatrix, gazdag udvartartásának udvari sütő- és cukrászmestereinek közreműködésével. Magyarországon az 1900-as évek elején már minden szakácskönyvben szerepelt fagylaltrecept.

A kézműves fagylalt hagyományos alapanyagokból készül, természetes ízesítő-, színezőanyagok és gyümölcsök, csokoládék felhasználásával, ilyenkor a késztermék mikrobiológiai
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Les Légions Noires
francia zenész hozott létre. A legtöbb előadó Brest településen és környékén munkálkodott. A mozgalom együttesei kiadásaikat általában nagyon kevés példányszámban adatták ki, gyakran épphogy csak annyit, hogy jusson a kör többi tagjának. A Les Légions Noires fontos szerepet betöltő zenei kiadói a Drakkar Productions, az End All Life Producions és a Full Moon Productions.

Története

Valószínűleg a mozgalom az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején jött létre, egy válaszként a korai norvég black metal mozgalomra. A Terrorizer magazin szerint: "egy csomó hullasminkelt karakter olyan együtteseket hozott létre, mint a Mütiilation, a Torgeist és a Vlad Tepes, magukat 'a fekete légió'-nak nevezte és egy tribute-ot hozott létre a norvég black metal hősöknek, mint például a Darkthrone-nak és a Burzumnak, akik évekkel ezelőtt készen voltak arra, hogy terrorizálják a keresztényeket." Az LLN együtteseinek első kiadásai az 1990-es évek közepén jelentek meg és hatásukat a Terrorizer ugyanabban a
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 08:17
Bolondmatt - Susztermatt
indul. 1. e4 e5 2. Fc4 Sötét folytatja a fejlődést. 2...Hc6

A 2. lépésig egyenlő az állás. A 3. Vh5 tel világos követ el hibát azzal hogy vezérét korán játékba hozza, de ezzel egyidejűleg mattra állítja ellenfelét, az f7-es mező megtámadásával. 3... Hf6 után 4. Vxf7#matt jöhet, ugyanis sötét az utolsó lépésével nem védte meg az f7-es mezőt.

Lépéscserével

A matt 1. e4 e5 2. Vh5 Hc6 3. Fc4 Hf6 4. Vxf7# lépéscserével is előállhat.

2. Vh5 után vigyázni kell, mert korai még a vezért megtámadni. Például 2...g6 ra 3.Vxe5+. Kettős támadással világos bástyát nyer 4.Vxh8 után

Ellenszer

Amennyiben ellenünk próbálják alkalmazni, hasznos tudni, hogy mivel lehet ellene védekezni.

A 3... g6! folytatás után sötét nemhogy nem kap mattot, de jobban is áll, mert világos már is menekülni kényszerül vezérével.

4. Vf3 Újabb mattfenyegetést hozott létre (f7-en). 4...Hf6-tal sötét nem csak hárítja a támadást, hanem fejlődik is. Az állás
eposz, 2018. július 17. kedd, 15:59
A lédús, édes és terápiás gyümölcs: füge
fitonutriensekkel, antioxidánsokkal és vitaminokkal, például A-, E- és K-vitaminnal. Őshazája a Földközi-tenger partvidéken van, de ma már számos területen termesztik.

A fügének alacsony a kalóriatartalma, tartalmaz oldható rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Igen gazdag tanninokban, béta-karotinban, luteinben és klorogénsavban. Ez utóbbi a vércukorszint szabályozásban játszik kiemelkedő szerepet. Az antioxidánsok megvédenek bennünket a szabad gyökök ellen, amelyek destruktív hatásai korai öregedéshez, rákhoz, demenciához és szívbetegséghez vezethetnek.

A füge rostokban is rendkívül gazdag, amely segít a fogyásban és segít megtartani a kívánt súlyt. A füge jelentős mennyiségű B-vitamin-komplexet tartalmaz, mint niacin, piridoxin, pantoténsav vagy folsav. A vitaminok részt vesznek a zsírok, a szénhidrátok és fehérjék metabolizmusában, a B-komplex pedig fontos az agy egészséges működéséhez és jó hangulat biztosításához.

A füge egy kitűnő ásványianyag-forrás, hiszen van
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 17:54
Fellner István
lesz,
rovott életemnek,
ha a szó majd szól.


A HOLNAP

zsong a fej-
pihen a láb
járt eleget
most hull az ige
ajkadon,
valahol a csend dalol,
belepi ágyad-
a nincstelen
halott szerelem
térdeplőn kérsz egy szebb
napot,pillanatot eleget,
kegyes a holnap nem ígér,
ha megéled tán ad.KORAI GONDOLATOK../vagy megártott a meleg?/

mint fából a véső
ha hasít és ujjat hoz,
fájdalommal küzd
az életre hívott új,
hisz még annyi a minden,
benn oly sok a gát ,kín,
megalkuvás,
részegen tán jobb lenne
bírni a sok változást
..............
bérlemény e föld,
benne mi gyarlók a tékozlók,
csak kaptuk-
nem örök,hisz minden változó,
a szín ,a fény,árnyék,
test a lélek,
szerelem szeretet,
s mi magunk,ahogy
menusgabor, 2018. július 12. csütörtök, 21:14
Pócsa Józsefné: Péntek 13
Péntek 13. Ez már régen nem az én napom,
Ilyenkor semmiképpen nem utazom.
Sem trolibuszon, sem a villamoson,
Biciklimet is csak mellettem tolom.

Történt egyszer, egy korai hajnalon,
Éppen egyik tizenharmadik napon.
Kiskocsimmal hajnaltájt elindultam,
S a piros lámpákra is fittyet hánytam.

Ennek oka nem ám a tudatlanság,
Nem láttam senkit, nagy volt a biztonság.
Azért mégis az agyamban bizsergett,
Bújhat rendőr, ki a bokorból leshet!

Vígan teltek a napjaim akkortájt,
Dalolva mentem, a fejem sosem fájt.
De csenget a postás nagy sebbel, lobbal,
Gyanús iratot írjam alá nyomban!

A rémülettől már éppen, hogy láttam,
Csak téptem a hajam, majd elájultam.
Büntetésem volt sok ezer forinttal,
Nem vagyok jóba a rendőr bácsikkal!

Péntek 13. Ez már régen nem az én napom,
Kocsival mentem, s dúdoltam a dalom.
Többször néztem jobbra, majd néztem balra,
Senkit sem láttam, ki felém
maroka, 2018. július 12. csütörtök, 18:53
Tallóztam
szabad abbahagyni.

A cikk közzététele után örömmel olvassuk azokat a sikereket, amelyeket sokan a Magneto500 talpbetétek használatával értek el (beleértve a szöveg szerzőjét is). Ha szeretnél valamit tenni az egészségedért és a tökéletes jólétre vágy, ne haboz! Nincs mit veszteni! Kattints az alábbi linkre, hogy a biztos lehess benne, hogy az eredeti Magneto500 terméket kapod meg, amely tényleg működik!

Felhasználók véleményei:

Megmentettem a gerincoszlopomat

Korai ifjúságom óta fájdalmat éreztem. Orvosokhoz jártam, átkerültem fizioterapeutákhoz, masszőrökhöz is elmentem re és más csoda mumusokhoz. Nyeltem a gyógyszereket, úszni jártam, egészségügyi cipőt hordtam. És mi lett az eredménye? Nincs hatása egyáltalán! 15 évig küzdöttem vele! Ha nem használtam volna a biomagnetikus betéteket, valószínűleg már így is maradt volna. Törött, elferdült... De ezek a betétek fenomenálisan működtek. Három nap után megkönnyebbültem. További öt nap után a fájdalom alapvetően
horvathnemagdi, 2018. július 11. szerda, 21:26
Az Orioni száműzetés - Rahma 13. /1. rész
Földre, így segítette a Föderáció azt, hogy a földi faj tovább folytathassa, tanulási folyamatát. A lázadókat a Föderáció több hullámba szállította a Földre. Az első csoport, nem sokkal a Hermon hegyi őrzők által elkövetett vétkek után, érkeztek meg, míg az utolsó csoport, Satanael vezetésével érkezett, nem sokkal Atlantisz születése előtt.

Klónozott Testek*

Egy öregedési jelenség volt tapasztalható a fizikai testeken, melyre a Föderáció felhívta az első száműzött csoport figyelmét. A korai öregedés jelenségét az okozta, hogy bár ezek a lények (orioni deportáltak) klónozott testekkel rendelkeztek, de a bolygó különleges energiái befolyással voltak ezekre. Az emberi klónozás pedig pontosan az idő előtti öregedést akarta kiváltani.

Mivel az evolúciós fejlődésben az Orioniak és más földönkívüliek eljutottak odáig, hogy amikor meghalnak úgymond, vagy újjászületnek, akkor nem veszítik el, az előző életeikben szerzett tapasztalásaikat, tudásukat és memóriájukat, hanem így
eposz, 2018. július 11. szerda, 17:57
Keresztény vers- INTELMEK, ÚTRAVALÓUL
INTELMEK, ÚTRAVALÓUL

Ne ítélj a látszat után,
Mert tévedés érhet.
A korai ítéletre
Rácáfol az élet.
Sokszor ahol rosszat látsz, ott
Jó dolog történik;
Viszont igaz, hogy nem minden
Arany, ami fénylik.

Ne adj hitelt minden szónak,
Mit mondanak néked,
Különösön ha vádolják
Barátod, testvéred.
Kérdezd meg őt, mi a való?
S várj a véleménnyel,
Ne válassza lelketeket
A rágalom széjjel.

Nem kell mindent elmondanod
Amit tudsz másoknak.
Gondold meg azt, hogy szavaid
Hatni hogyan fognak?
Építenek-e, vagy rontanak,
Gyógyítnak, vagy vágnak?
Ne légy másnak terjesztője,
Csak az igazságnak.

De ne nézd el tétlenül se,
Ha valaki téved.
Mert egy érték elvesztése
Neked is a vétked.
Felelős vagy másokért is,
A jó Isten előtt,
Igyekezz hát helyes útra
Hozni a vétkezőt.
Novák László
katalin_53, 2018. július 07. szombat, 06:55
Tudomány
Az elszabadult Jupiter tehette a Naprendszert egyedivé


Hatalmas, elszabadult óriáslabdaként pusztíthatta végig a Jupiter a korai Naprendszer bolygóinak első generációját, mielőtt jelenlegi pályáját elfoglalhatta volna - áll egy új kutatásban. Ha a kutatók modellje helyesnek bizonyul az azt jelentheti, hogy a miénkhez hasonló bolygórendszerek száma jóval kevesebb lehet a világegyetemben, mint eddig hittük.
Csodabogár Naprendszerünk

Az elmúlt évtizedekben a csillagászok 1800 távoli csillag körül keringő bolygó létét erősítették meg. A felfedezett rendszerek között 500 olyan van, amely több bolygót is magába foglal. - írja összeállításában a Space.com csillagászati portál.

Az eredmények arra döbbentették rá a kutatókat, hogy Naprendszerünk különlegesnek számít. A leggyakrabban előforduló bolygórendszerek ugyanis több szuperföldet tartalmaznak. Ezek a kőzetbolygók Földünknél tízszer nagyobbak, és sokkal közelebb keringenek központi csillagukhoz, mint a
piroska0101, 2018. július 06. péntek, 16:00
Novák László: NE ÍTÉLJ....
Novák László: NE ÍTÉLJ....

Ne ítélj a látszat után, Mert tévedés érhet.
A korai ítéletre Rácáfol az élet.
Sokszor ahol rosszat látsz, ott Jó dolog történik;
Viszont igaz, hogy nem minden Arany, ami fénylik.

Ne adj hitelt minden szónak, Mit mondanak néked,
Különösön, ha vádolják Barátod, testvéred.
Kérdezd meg őt, mi a való? S várj a véleménnyel,
Ne válassza lelketeket A rágalom széjjel.

Nem kell mindent elmondanod Amit tudsz másoknak.
Gondold meg azt, hogy szavaid Hatni hogyan fognak?
Építenek-e, vagy rontanak, Gyógyítanak, vagy vágnak?
Ne légy másnak terjesztője, Csak az igazságnak.

De ne nézd el tétlenül se, Ha valaki téved.
Mert egy érték elvesztése Neked is a vétked.
Felelős vagy másokért is, A jó Isten előtt,
Igyekezz hát helyes útra Hozni a vétkezőt.
vorosrozsa66, 2018. július 01. vasárnap, 17:07
139 éve született Móricz Zsigmond író, újságíró, szerkesztő
139 éve született Móricz Zsigmond (Tiszacsécse, 1879. június 29. - Budapest, Józsefváros, 1942. szeptember 5. magyar író, újságíró, szerkesztő, a 20. századi realista prózairodalom legismertebb alakja.

Jelentősége a regény- és novellairodalomban csaknem olyan méretű és olyan hatású, mint Adyé a költészetben.

Elbeszélő művészete mellett a hazai drámairodalom megújítója, legjelentékenyebb publicistáink egyike, és egész mellékesen, költőként a legjobb magyar gyermekversek szerzői közé tartozik.

Lassan érlelődő művész volt, harmincéves koráig kereste magát, mondanivalóit, kifejezőkészletét. De attól kezdve, hogy a Hét krajcár novelláskötetével (1909), majd Sárarany című regényével (1911) belerobbant az irodalomba, nemcsak elismert nagy jelentőségű író, de központi alakja a magyar szépprózának, aki hamarosan túlemelkedik a körülötte keletkező indulatos vitákon, és rendkívüli tehetségét, ábrázolókészségét és hatását kezdeti ellenfelei is kénytelenek elismerni.

Móricz
ronix, 2018. június 29. péntek, 22:08
1/646
Képek, videók
Katalin-keresztelők.jp g
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:26
Katalin-.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:26
TENGER-BY KATALIN TUTO.jp
53ilona
2018. június 21. csütörtök, 22:16
TENGER 2 -BY KATALIN TUTO
53ilona
2018. június 21. csütörtök, 22:16
Katalin.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:18
Katalin2.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:18
Katalin3.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:18
Katalin4.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:17
Katalin5.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:17
Katalin 01.jpg
chillik
2018. június 05. kedd, 04:00
Katalin 02.jpg
chillik
2018. június 05. kedd, 03:59
Katalin 03.jpg
chillik
2018. június 05. kedd, 03:59
Marco_Polo.jpg
06mohild
2012. október 27. szombat, 18:15
Marco Polo Indiában
lovaszmarika
2011. február 06. vasárnap, 12:33
Marco Polo 3.hu.jpg
rambobby
2007. május 06. vasárnap, 09:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.