Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 09:54 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Megkövült erdő nemzeti park
színes talaj és sok megkövült fa van. A területen egy ősi amerikai indián fafaragó-lelőhely is található.

A fosszilizáció lassú folyamata nagy fákat változtatott tömör kővé. Ezek a fák 225 millió éve (triász) egy ősi erdő részét képezték, amely óriási halevő kétéltűek, nagy hüllők és korai dinoszauruszok otthona volt. Miután kidőltek, a fák egy ártéri síkságon halmozódtak föl itt, Északkele-Arizonában, majd iszap és vulkáni hamu temette be őket. A fák közül sok elkorhadt, de amelyek megmaradtak, a ma látható gyönyörű fosszilizálódott rönkökké alakultak. A vulkáni hamukból kioldódott kovasav lassan föltöltötte vagy fölváltotta a sejtfalakat, kvarcásvánnyá kristályosítva a fákat. A folyamat gyakran olyan aprólékos volt, hogy megőrizte a rönkfelszín minden részletét, sőt néha még a belső
schuro, 2018. április 19. csütörtök, 21:32
A bennünk élő gyilkos
pszichopatikus viselkedéssel.

,,Sokan vannak, akik jóval kevésbé veszélyes géneket hordoznak, mint én, mégis gyilkosokká és pszichopatákká válnak" - mondta a pszichológus a BBC-nek nyilatkozva. Benne tehát genetikai értelemben véve minden adottság megvolt ahhoz, hogy gyilkossá váljon - mégsem az, hanem elismert, köztiszteletnek örvendő tudós lett belőle.

Fallon szerint azért, mert boldog gyerekkora volt. ,,Annak, akiben megvannak ezek a veszedelmes gének, és élete korai szakaszában bántalmazták, nagy az esélye arra, hogy bűnözővé váljon - fejtegette. - Azok esetében viszont, akiket nem abuzáltak, szinte elhanyagolható ez a veszély. Egy gén önmagában, pontosabban ez a variáns, még nincs döntő hatással a viselkedésre."

Az erőszak gyógyítható?

A jelek szerint tehát a genetikai programozottság és a gyerekkori bántalmazás gyilkos kombinációt alkot. Szerencsére, ma már viszonylag sokat tudunk arról, hogyan működnek azok a
eposz, 2018. április 18. szerda, 19:10
Káin program: Krokodil - Tökéletes Gyilkológép
napoznak, hogy vérük felmelegedjék, inkább éjjel vadásznak, de ha van lehetőségük, nappal is zsákmányolnak - például az itatóra jövő állatokat vagy a partra jövő embereket. Európa és az Antarktisz kivételével minden kontinensen élnek képviselőik, ma mintegy 30 fajukat ismerjük. Mára csak elvétve tisztogatja ki a krokodilok száját és fogát egy kismadár, a krokodilmadár.

A krokodilok és a madarak közös sajátosságai

A krokodilok és a madarak nagyon közeli rokonai egymásnak, mely már a korai anatómiai vizsgálatok során kiderült. A madarak, a dinoszauruszok, a repülő őshüllők és krokodilok egy rokonsági kört alkotnak, közösen Archosaurusoknak (Archosauromorpha, ,,uralkodó gyíkok" [ógörög]) nevezzük őket. A krokodilok közelebbi rokonai a madaraknak, mint a többi ma élő hüllőknek, melyet számos anatómiai sajátosság is alátámaszt:

a bordáikon Y-alakú horognyúlványokat találunk, melyek a bordát a mögötte lévőre támasztják, ezáltal a mellkas sokkal masszívabb,
eposz, 2018. április 18. szerda, 19:01
Pócsa Józsefné: Péntek 13
Péntek 13. Ez már régen nem az én napom,
Ilyenkor semmiképpen nem utazom.
Sem trolibuszon, sem a villamoson,
Biciklimet is csak mellettem tolom.

Történt egyszer, egy korai hajnalon,
Éppen egyik tizenharmadik napon.
Kiskocsimmal hajnaltájt elindultam,
S a piros lámpákra is fittyet hánytam.

Ennek oka nem ám a tudatlanság,
Nem láttam senkit, nagy volt a biztonság.
Azért mégis az agyamban bizsergett,
Bújhat rendőr, ki a bokorból leshet!

Vígan teltek a napjaim akkortájt,
Dalolva mentem, a fejem sosem fájt.
De csenget a postás nagy sebbel, lobbal,
Gyanús iratot írjam alá nyomban!

A rémülettől már éppen, hogy láttam,
Csak téptem a hajam, majd elájultam.
Büntetésem volt sok ezer forinttal,
Nem vagyok jóba a rendőr bácsikkal!

Péntek 13. Ez már régen nem az én napom,
Kocsival mentem, s dúdoltam a dalom.
Többször néztem jobbra, majd néztem balra,
Senkit sem láttam, ki felém
maroka, 2018. április 13. péntek, 09:29
04. Urantia - 54. írás
során egyetlen lénynek sincs joga a létezés azon előjogától bármely másik lényt megfosztani, mely előjogokat a Teremtők adományoztak és amelyeket a hozzájuk hű társak, beosztottak és alárendeltek is kellő tiszteletben tartanak.
(614.5) 54:1.10 Az evolúciós embernek tán zsarnokokkal és elnyomókkal kell megküzdenie az anyagi szabadságáért a bűn és a gonoszság világán vagy a kezdetleges, fejlődő szférákon az első időkben, de nem így van ez a morontia világokon vagy a szellemszférákon. A háborúskodás a korai evolúciós ember öröksége, viszont a rendesen fejlődő polgárosodott társadalmak világain a testi küzdelem, mint a faji félreértések kiküszöbölésének módja, már réges-régen hitelét vesztette.
2. A szabadság elrablása
(614.6) 54:2.1 Az Isten a Fiúval közösen és a Szellemben tervezte meg az örökkévaló Havonát, és azóta rendelkezésre áll a teremtésben való, mellérendeltségi viszonyon alapuló közreműködés örök mintája — a megosztozásé. A megosztozás e mintája alkotja az eredeti formatervet
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:26
01. Urantia - Varázslás
varázslás céljaival. Az emberiség fejlődése a varázslástól a tudomány felé tart, de nem elmélyült gondolkodás és értelem révén, hanem inkább a hosszú időn át való tapasztaláson keresztül, fokozatosan és kínkeservesen. Az ember újra és újra nekihátrál az igazságnak, hibázással kezdi, majd tanul a hibákból, és végül eléri az igazság küszöbét. Csak a tudományos módszer megjelenése után fordul szembe a kihívásokkal. De az ősembernek próbálkoznia kellett, mert különben elpusztult volna.
(970.11) 88:4.6 A korai babonaság varázsa volt az anyja a későbbi tudományos kíváncsiságnak. E kezdetleges babonaságokat előremutató, erőteljes érzelem — félelem és kíváncsiság — hatotta át; a régi idők varázslásában fokozatosan erősödő hajtóerő érvényesült. E babonaságok a bolygói környezet megismerésére és szabályozására irányuló emberi vágy előretörését jelentették.
(971.1) 88:4.7 A varázslás azért tudta olyan erősen a markában tartani a vadembert, mert az nem volt képes felfogni a természetes halál
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:20
A Sansevero-kápolna
kápolnában.
schuro, 2018. április 11. szerda, 22:53
Eposz: 5689
Föld (Fém) - Tűz

5-ös színezetű 6-os: Védelmező. Nagyon racionálisan mérlegel minden veszélyforrást, megoldásokat gyárt a kikerülésükre. Nem annyira kreatív, de mélyen gondolkodik. Inkább mérnök, mint kutató. 7-es színezetű 6-os: Haver. Szociábilis, jókedélyű, nagyon alkalmazkodó, szeret viccelődni, de emberi kapcsolatai gyakran nem elég mélyek. Nem annyira óvatos, mint a másik színezet.

6-os színezetű 5-ös: Problémamegoldó. Konzervatívabb, beilleszkedőbb a másik színezetnél, kiváló tudós, mérnök válik belőle. Érzéke van a problémák felderítéséhez és mélyreható elemzéséhez.

8-as színezetű 9-es: Macska. Néha kimutatja a foga fehérjét, keményen rendre utasít, utána visszasüllyed a harmóniába. Nem tűri annyira az irányítást, mint a másik altípus. 1-es színezetű 9-es: Álmodozó. Elfogadó, nagyon nehezen vállalja a konfliktust, valóságképe torz, idealista színezetű.

9-es színezetű 8-as: Medve.
eposz, 2018. április 10. kedd, 15:37
Mit kell tudni a póréhagymáról?
Nálunk is ismert, de más országokban széles körben fogyasztott zöldség a póréhagyma. Póréból a legtöbbet a franciák, a svájciak és az angolok fogyasztják.
A póréhagyma többnyire szabadföldön terem, csak a korai fajtákat termesztik fólia alatt vagy üvegházban. A poré egész évben kapható, megkülönböztetünk tavaszi, nyári, őszi és téli fajtát. A tavaszi zsengébb, zártabbak a levelei, a szára egészen halványzöld, alsó része hosszú szakaszon fehér.
A póré sokoldalúan felhasználható. A tavaszi pórét felhasználhatjuk nyersen, párolva és salátának. Aromaanyagai kevésbé erősek, mint a vöröshagymáé.
A poré tisztításához hosszában fel kell vágni, a zöld résztől a fehér irányában. A rétegek közeit alaposan folyó vízzel öblítsük le, így kijön belőle a homok és a föld. A pórét soha ne hagyjuk a vízben, mert rengeteg hasznos anyag és vitamin kiázik belőle. A felvágott pórét mosás után azonnal használjuk fel, mert a vágás felülete oxidálódik, aminek hatására a hagyma megkeseredik.
lizawolf, 2018. április 10. kedd, 12:08
A máj betegségére utaló lehet...
betartása elegendő, ilyen például a változatos és vitaminokban gazdag étrend követése, alkoholos italok mellőzése, só, cukor és zsír bevitelének csökkentése.

Ha felmerül valamilyen máj probléma gyanúja érdemes rögtön vérvizsgálattal ellenőrizni azt, és időben kezelni. Most következzék 6 olyan tünet, melyeket a máj nem megfelelő működése okozhat:

1. Sárgaság
A májbetegség egyik leglátványosabb tünete, mely a sárga tónusú bőrben, sárgás szemfehérjében nyilvánul meg. A májcirrózis korai tüneteként is megjelenhet.

2. Koncentrációs zavarok és kimerültség
A hosszú ideig tartó fáradtság, levertség is a májbetegségek kísérő tünetei lehetnek. Ha ezen tünetek mellé még étvágytalanság, hányinger vagy netalántán kiszáradás is társul, az már a májelégtelenséget jelez. Szakértők szerint, mivel a máj nem funkcionál megfelelő módon ezért a szervezet több méreganyaggal kell megküzdjön, és legtöbb esetben ezek a méreganyagok az agyba is beépülhetnek, ami mentális zavarokat
lovaszmarika, 2018. április 09. hétfő, 13:19
Szövetségszegés
Szövetségszegés

"... felbontotta az én szövetségemet." 1Mózes 17,14b

Az ember megtörheti a kegyelmi szövetséget, az Úr ezen versben megnevez egy okot azok közül, amelyekkel felbonthatják azt. Ez a jel elhagyása. A jel elhagyása pedig azt jelenti: "felbontotta az én szövetségemet". Az ilyen személyt ki kellett irtani. Gondoljunk csak Mózesre, amikor úton volt Egyiptomba, hogy Izraelt kivezesse. Útközben, az egyik szálláson odament az Úr Mózeshez, és meg akarta ölni amiatt, hogy a gyermekei nem voltak körülmetélve.
Manapság újra megkérdőjelezik a gyermekkeresztség érvényességét. Sokféleképpen foglalkoznak ezzel a textussal: "Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül" (Márk 16,16). A misszióban valóban ez a sorrend, akárcsak a szerecsen komornyik esetében: először a hit megvallása, aztán a keresztség. Az első által jut az ember a szövetségbe, a második által kapja meg a szövetség jelét és pecsétjét.
Csakhogy az egyházi életben más a helyzet, a hívek ugyanis gyermekeikkel együtt benne
kalmanpiroska, 2018. április 09. hétfő, 07:24
Helló április, üdvözöllek tavasz!
működés, a mellékvese, a máj , az epe alul működése , a vastagbél rendellenes működése bizony mind alátámasztja az olvasottakat. DE így legalább most már tudom milyen szakkönyvek után kell kutatnom. Hogy vannak e testi tüneteim? Hát persze, hogy vannak, de jó sokáig nem foglalkoztam vele, nem tudtam, nem volt időm, mert a családommal kellett foglalkozni, a munkámmal, a kutyuskáimmal és mindig fontosabb volt minden nálam. DE eljött egy pont, amikor azt érzetem most már elég. Fontos vagyok én is, és még korai lenne a végletek útjára lépni. Így elkezdődött az orvosoktól orvosokig járás. És bizony nem mindig célravezető diagnózist vagy tanácsot kaptam, de ezt már megszoktam a gyermekeimnél is ugyn így volt. Sajnos nagyon úgy néz ki , hogy kialakult egy olyan autoimmun betegség ami nem gyógyítható, de kezelhető, de ha szerencsém van, még nagyon az elején vagyok és még nincs olyan nagy baj a pajzsmirigyekkel. Elkezdődött egy komoly diéta, ami elég sok megvonással jár, de elég nehéz követni, hiszen 3-4 dolog is
dundulino, 2018. április 03. kedd, 18:11
1/639
Képek, videók
Megkövült_Erdő_Nemzeti _Pa
durcimarcika
2009. május 14. csütörtök, 20:38
Megkövült_Erdő_Nemzeti _Pa
morcosharcos
2008. május 14. szerda, 23:41
AJTÓ--LASSÚ.gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 16:28
Lássuk mit fogok ma.jpg
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:23
Lássuk mit fogok ma.jpg
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 12:55
Szíttál-e lassú mérgeket
chillik
2017. március 15. szerda, 18:42
Életünk-egy-lassú-tánc .jp
menusgabor
2016. december 12. hétfő, 16:23
Lassulj.png
sz719eszter
2016. november 28. hétfő, 16:31
lassu.gif
strongradios
2016. augusztus 16. kedd, 23:33
Uyami só sikság (Bolivia)
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:32
jász nagy kun sikság
zsuzsimami
2015. február 11. szerda, 10:14
sikság.jpg
angyal15
2009. augusztus 10. hétfő, 20:08
Síkság és felhők
mili59
2008. július 21. hétfő, 22:46
Mars síkság.jpg
joffy
2007. április 29. vasárnap, 12:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.