Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 05:21 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zonda Attila: Boldogság könyv, Medvegomba
Ferkó egy-két évvel közelebb álltak hozza, de mégis mindig én ballagtam öregesen az öreg pap bácsi mellett. Nem dorgálta meg Béláékat, csak egyszerűen hozzám fordult, és vidám, mosolygó arccal ezt mondta:
- Attila, te csak maradj velem, kövess engemet, meglátod, jól jársz!
Megjegyeztem szavát, azóta is vele maradtam, követem őt, és jól jártam.
Béláék másnap már nem is jöhettek gombászni. Nem tiltotta meg nekik senki, csak egyszerűen nekik nem, csak nekem mondta meg, hogy másnap reggel a reggeli mise után indulunk.
Nagyon sokszor és nagyon messzire eljártunk mi ketten a háromszéki hegyekben. Mindig a borvízforrásnál mentünk ki, ahol jókat ittunk az erős borvízből, mintha a borvíz kellett volna erőt adjon nekünk a hosszú úthoz, a hegygerincre fel és majd onnan le a völgybe.
Egyik völgyből sem hiányzott a csörgedező patak, ezért néha lapos vagy vízmosta kövekből pallót kellett csináljak a pap bácsinak. A síkos, vízmosta követ nem szerettem pallónak, mert féltem, hogy ha megsikul rajta,
hidegkut, 2018. október 12. péntek, 06:16
Nem tágít a vénasszonyok nyara
napig vendégünk marad a vénasszonyok nyara, a hideg, helyenként párás, ködös hajnalokat szikrázóan napos délutánok követik.

Pénteken és a hétvégén is folytatódik az eddigihez hasonló időjárás. Hajnalonként elsősorban nyugaton, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben válhat párássá, ködössé a levegő, napközben viszont országszerte szikrázó napsütés lesz jellemző, csupán néhol jelenhetnek meg rövid időre vékony fátyolfelhők.

Továbbra is mérhetünk 25 fokot

A kora reggeli órákra az ország nagy részén 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a völgyekben azonban ennél egy-két fokkal hidegebb, míg a magasabban fekvő helyeken ugyanennyivel enyhébbek lehetnek a reggelek. Délutánonként továbbra is 20 fok fölé melegszik a levegő, sok helyen megközelítjük, illetve el is érjük a 25 fokot.

Szigetvári Réka fotója Szigligetről,
taltos1, 2018. október 11. csütörtök, 23:50
Katasztrofális erejű széllökésekkel érte el partot Floridában a Michael hurrikán
A hurrikán a floridai Panama City városnál érte el a partot. A miami székhelyű Országos Hurrikán Központ (NHC) előrejelzései szerint azonban tovább erősödhet, és a korábbi viharoknál pusztítóbb lehet.

A Kuba felől érkező viharról Rick Scott floridai kormányzó szerda reggeli sajtótájékoztatóján így fogalmazott: " a Michael szörnyeteg és elképzelhetetlen pusztítást hozhat". A kormányzó Florida Mexikói-öböl partján fekvő vidékeire kötelező kiürítést rendelt el, ugyanakkor közölte: aki helyi idő szerint szerda délig nem hagyta el az otthonát, most már ne tegye, a vihar ugyanis túl erős, a hurrikán életveszélyes. "Már túl késő a meneküléshez" - hangsúlyozta Scott. Hozzátette, hogy aki úgy döntött, otthon marad, nem biztos, hogy számíthat a mentéssel foglalkozó szakemberek segítségére, hiszen ők is életveszélyben vannak.

A Fox televíziónak szerda reggel adott interjújában a kormányzó komoly aggodalmainak adott hangot azok miatt, akik a tengerpart mentén élnek és otthon maradnak. A vihar ugyanis -
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 20:12
Devizapiac - Gyengült hétfőn a forint a bankközi devizapiacon
Az euró jegyzése a kora reggeli 324,97 forintról 325,47 forintra emelkedett este fél nyolcra. A jegyzés nap közben 324,19 és 325,68 forint között alakult.

A dollár és a svájci frank jegyzése is emelkedett, a dolláré 282,39 forintról 283,45 forintra, a svájci frankot pedig a kora reggeli 284,81 forint után 285,61 forinton jegyezték este fél nyolckor. A dollár jegyzése 281,10 és 283,80 forint között alakult napközben, a svájci franké pedig 283,53 és 285,90 forint között mozgott.

Az euró árfolyama estére 0,45 százalékkal 1,1536 dollárra gyengült hétfőn. Napközben 1,1475 dollárnál, 7 heti mélyponton is járt a jegyzés az olasz költségvetési terv miatt Róma és Brüsszel között egyre feszültebbé váló viszony miatt.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 19:50
Tőzsde - Hétfőn zárva van a New York-i tőzsde
Pénteken gyengüléssel zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 178,8 ponttal, 0,67 százalékkal, 26 448,68 pontra esett. Az S&P 500-as mutatója 16,04 ponttal, 0,55 százalékkal gyengült, és 2885,57 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 91,06 ponttal, 1,16 százalékkal süllyedt, és 7788,45 ponton zárt.

Hétfőn 15.30-kor az euró 1,1464 dolláron állt a kora reggeli 1,1510 dollár után.

Ugyanekkor az európai börzék mínuszban álltak. A londoni FTSE100 index 0,90 százalék, a frankfurti DAX30 index 1,07 százalék, a párizsi CAC40 index pedig 1,24 százalék gyengülést jelzett pénteki záróértékéhez képest.

Hétfőn fél négykor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 88 cent (1,05 százalék) csökkenéssel, 83,28 dolláron állt.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:52
A német kormánypártok megegyeztek a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvény alapelveiről
A koalíciós egyeztető tanácsban hétfő estétől kedd reggelig folytatott tárgyaláson kidolgozott koncepció szerint a diplomával vagy szakképesítéssel rendelkező, EU-n kívüli munkavállalók letelepedhetnek Németországban, ha rendelkeznek munkaszerződéssel, és a képesítésüknek megfelelő valamennyi szakmában dolgozhatnak.

Eddig csak az úgynevezett hiányszakmákra vonatkozott a szabad bevándorlás, csak azokon a területeken helyezkedhettek el korlátozás nélkül az EU-s állampolgársággal nem rendelkező külföldiek, amelyekben súlyos munkaerőhiány van. Jelenleg 61 ilyen szakmát tartanak számon. Az új terv alapján ezt a korlátozást megszüntetik.

Megszüntetik a hazai munkavállalókat előnyben részesítő úgynevezett elsőbbségi vizsgálatot is, vagyis nem kell majd egy állás betöltésénél megvizsgálni, hogy a külföldi jelentkezők helyett van-e alkalmas német munkavállaló. Azonban ezt az eljárást nem vezetik ki, hanem csak felfüggesztik, és a hazai munkavállalók védelmében bármikor újra be lehet majd
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 10:41
Katalán válság - Ezrek emlékeztek az egy évvel ezelőtti függetlenségi népszavazásra Katalóniában
több százan gyűltek össze a vasútállomás peronján, és elfoglalták az egyik sínpárt is, megakadályozva ezzel a Barcelona és Figueres közötti közlekedést.

A hatóságok a pályaudvar érintett szakaszát lezárták, a helyszíni beszámolók szerint a vasúti forgalom a teljes állomáson szünetelt, amíg a tiltakozók végül önként távoztak.

Ezt követően a tüntetők a katalán kormány helyi képviseletének székházához mentek, behatoltak az épületbe, és a homlokzatról leszedték a spanyol zászlót.

A hétfő reggeli csúcsforgalom idején Barcelonában több fontos főútvonalon vonultak fel transzparensekkel, katalán függetlenségi zászlókkal a demonstrálók megbénítva a forgalmat.

Hasonló megmozdulások gátolták több autóút és autópálya forgalmát is a régióban, volt, ahol autógumikból állítottak forgalmi torlaszt.

A CDR előzetesen azt közölte, hogy meglepetésszerűen fognak felbukkanni különböző akciókkal a nap folyamán. Az egyik ilyen megmozdulásuk során tagjaik leláncolták a barcelonai tőzsde épületének
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:24
Szlovák újságíró-gyilkosság - Az őrizetbe vettek közül három személy ellen indítottak eljárást
személy egyike az a férfi is, akit csütörtökön a révkomáromi rendőrség egy volt nyomozójaként azonosított a pozsonyi sajtó. Ezt alátámasztani látszanak az őrizetben tartott személyek neveinek - az ügyészség által nyilvánosságra hozott - kezdőbetűi is.

Az ügy részleteiről a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem adott további információkat az ügyészség, ugyanakkor azt ígérték, hogy erre valószínűleg már a jövő héten sor kerülhet. Az őrizetben maradt személyek vizsgálati fogságba vételére szombat reggelig tehet javaslatot az ügyet felügyelő ügyész, s az erre vonatkozó döntést a javaslattételtől számított 72 órán belül kell meghoznia a bírónak.

A szlovák rendőrség csütörtökön hajnalban a dél-szlovákiai Gútán (Kolárovo) végrehajtott akciójuk keretében vette őrizetbe az említett személyeket, több súlyos bűncselekmény elkövetésének gyanújával. A rendőrségi akció eredményét, vagyis azt, hogy több hónap után sikerült előrelépni a szlovák közvéleményt rendkívüli mértékben megrázó februári kettős
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 16:53
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a nyugat-európai piacok
A befektetői hangulat romlása az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek folytán ismét fokozódó piaci aggodalomra vezethető vissza.

A londoni FTSE100 index 0,42 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,64 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,33 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2 dollár 18 cent emelkedéssel, 80,42 dolláron állt. Hétfőn négyéves csúcsra emelkedett a Brent típusú könnyűolaj világpiaci ára annak köszönhetően, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) elutasította a kitermelés azonnali növelését.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,68 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,46 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,23 százalék csökkenést jelzett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1774 dollárt adtak a kora reggeli 1,1740 dollár után.
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 18:44
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek
százalékról, miközben a technológiai ágazaté 26 százalékról 20 százalékra csökken, a fogyasztási termékeket gyártó ágazaté pedig 13 százalékról 11 százalékra mérséklődik.

New York-i tőzsdenyitáskor a nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is borús volt a hangulat. Hétfőn fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,31 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 0,57 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,35 százalékos mínuszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1805 dollárt adtak a kora reggeli 1,1740 dollár után.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A Brent hordónként 1,81 dollár (2,31 százalék) nyereségben, 80,05 dolláron, a WTI pedig 1,16 dollár (1,64 százalék) pluszban, 71,94 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára 0,55 százalékkal (6,60 dollárral), 1207,90 dollárra nőtt.

Múlt héten pénteken gyengüléssel zártak a
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:03
Húsz évet kapott a békéscsabai gyilkos, aki tizenkilenc év után bukott le
Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt első fokon húsz év fegyházra ítélte a Gyulai Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki 1997. január elsején kirabolt egy békéscsabai raktáráruházat és lőfegyverrel megölte a raktárvezetőt - tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

Marton Erika közölte: a fekete maszkban lévő Zs. R. J. a kora reggeli órákban pisztoly szegezett a raktárvezetőre, és azt mondta, nem akarja bántani, csak a pénz kell neki. A sértett felkapott a polcról egy pezsgősüveget, azzal hadonászva rákiáltott a vádlottra, hogy menjen el, és felé lépett. Zs. R. J. ekkor a férfi mellkasába, majd hasába lőtt. A sérült raktárvezető próbált elmenekülni, de a vádlott még kétszer rálőtt, és egyszer a hátán el is találta. Miután a sértett meghalt, a tettes magához vette a raktáráruházban lévő készpénzt és elmenekült, ám közben elveszítette a símaszkot.

A nyomozás sokáig nem vezetett eredményre, pedig a vádlottat még 1997-ben kihallgatták. Végül 2016-ban - a vizsgálati módszerek
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 15:52
Tőzsde - Vegyes nyitás Nyugat-Európában
A londoni FTSE-100 index 0,17 százalék erősödést, a frankfurti DAX index 0,06 százalék gyengülést, a párizsi CAC-40 index pedig 0,16 százalék emelkedést jelzett a kereskedés első perceiben.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,42 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 0,50 százalékkal, Párizsban a CAC-40 index pedig 0,56 százalékkal erősödött.

Csütörtökön az európai tőzsdenyitáskor az euró árfolyama 1,1687 dollárra erősödött a kora reggeli 1,1673 dollárról.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 30 centtel, 0,38 százalékkal, 79,70 dollárra emelkedett.
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:11
1/347
Képek, videók
Zonda Attila A főnök borí
hidegkut
2017. január 11. szerda, 19:01
Boldogság, Zonda Attila,
hidegkut
2016. november 05. szombat, 10:21
Kurtapatak, Zonda Attila,
hidegkut
2016. augusztus 17. szerda, 17:14
Zonda Attila, Kurtapatak,
hidegkut
2016. július 28. csütörtök, 06:48
Zonda Attila Kurtapatak B
hidegkut
2016. július 28. csütörtök, 06:46
Reggeli mise a Kálvária t
kovarygizella
2007. augusztus 31. péntek, 00:07
Háromszék vármegye,Sepsi-
farkas1945
2014. szeptember 30. kedd, 17:52
A Rétyi-nyír (Háromszék).
farkas1945
2014. január 09. csütörtök, 12:05
A Háromszék népiegyüttes.
farkas1945
2014. január 09. csütörtök, 10:33
A Háromszék-emlékpark.jp g
farkas1945
2014. január 08. szerda, 12:23
Árkos község ;Háromszék.j
farkas1945
2014. január 06. hétfő, 13:07
Háromszék vármegye ,Kézdi
farkas1945
2013. november 25. hétfő, 14:31
9394_Háromszék.jpg
pircsi09
2013. július 07. vasárnap, 07:06
haromszekcst.jpg
edesanya
2009. május 26. kedd, 17:31
haromszekcst.jpg
brozsika
2008. október 13. hétfő, 21:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.